Bästa Bäddvärmare 2021

Bästa Bäddvärmare 2021

Det är inte alla som behöver en bäddvärmare i sängen men de som verkligen har ont i kroppen eller som lider av frusenhet så är bäddvärmare oslagbart. Sen är det ganska skönt att kunna ha möjligheten till att värma upp sängen ordentligt innan läggdags och speciellt på vintern då luften upplevs som kallare.

I jakten på bästa bäddvärmare har vi gått igenom hela marknaden efter modeller som har fått bra kundrecensioner. Vi har också tittat på både egenskaper och funktioner så som temperaturreglering, temperaturzoner, pris och andra funktioner som förbättrar upplevelsen.

Senast uppdaterad September 2021

Beurer UB 100 - Bästa bäddvärmare

Beurer UB 100 bild 1
ButikPris
1471:-Besök
1471:-Besök
1471:-Besök
 • 4 av 5 hos tyska Amazon efter 80 kundrecensioner.

Där är inget snack om att Beurer är ledande inom denna produktkategori och faktum är att det finns närmare 10 – 15 olika bäddvärmare från Beurer. Alla bäddvärmare från Beurer kommer med deras egna säkerhetssystem BSS som skyddar emot överhettning och som även sänker eller reglerar värmen efter en viss tid. Om du väljer att köra bäddvärmaren på värmeinställning 8 så kommer den sänkas till nivå 6 efter tre timmar, som en säkerhets åtgärd.

En bäddvärmare med flera temperaturnivåer

Vår testvinnare Beurer UB 100 är en av Beurers mest avancerade modeller och med denna bäddvärmare kan du uppnå alla dina speciella behov. Beurer bäddvärmare har hela 9 olika temperaturinställningar för varje zon. Beurer UB 100 kommer nämligen med två olika zoner, en för kroppen och sedan en för fötterna. Dessa två zoner har helt oberoende temperaturinställningar, så om du lider av speciellt kalla fötter under nätterna så har du möjligheten till att höja endast den zonen.

Bäddvärmaren har också egen timer med 1 timmes intervaller som syns tydligt på handkontrollen i form av en LCD-display. Där kan du även se saker som t.ex. energiförbrukning i enheten kWh om du är intresserad av att hålla energiförbrukning nere.

Ett stort plus är den snabbuppvärmnings funktion som finns att använda innan det är dags att lägga sig. Förvärmning tar ungefär 15 minuter att utföra, vilket är också rekommenderat så att kroppen inte kyls ner i onödan.

Tvättbar bäddvärmare

Handkontrollen till bäddvärmaren är helt avtagbar så att du kan tvätta bäddvärmaren i maskinen på högst 30 grader. Materialet i bäddvärmaren är extra lyxigt och mjukt, som dessutom är godkänt enligt den hårda standarden Öko-Tex Standard 100.

 • Storlek 198 x 92 cm, passar 200 x 90 och 200 x 100 sängar
 • Kan tvättas i maskin på högst 30 grader
 • Två olika temperaturzoner, överkropp och fötter
 • 9 olika temperaturinställningar för varje kroppszon
 • Timer funktion
 • Snabbuppvärmning
 • Tydlig LCD-display

Beurer TS 23 - Populär modell

Beurer TS 23 bild 1
ButikPris
499:-Besök
542:-Besök
546:-Besök
551:-Besök
551:-Besök
647:-Besök
701:-Besök
 • Bra kundrecensioner hos svenska butiker

Beurer TS 23 är en annan väldigt populär bäddvärmare från Beurer och som även har fått väldigt bra kundrecensioner hos butikerna. Med en garantitid på 5 år så blir de flesta personer trygga med att inhandla just denna modellen och efter att ha läst alla de kundrecensioner som finns hos butikerna så är det tydligt att de flesta är väldigt nöjda med produkten.

Kan tvättas i maskin

De flesta bäddvärmare från Beurer klarar av att tvättas i tvättmaskin i högst 30 grader och så är fallet även med Beurer TS 23. Handkontrollen är också avtagbar för att bäddvärmaren ska kunna tvättas.

Likt alla elektriska produkter från beurer så kommer även denna bäddvärmare levererad med Beurers egna säkerhetssystem BSS som skyddar emot farliga elektriska problem som överhettningsskydd med mera.

Med en effekt på 60 watt så kan denna bäddvärmare förvärma sängen på ungefär 15-20 minuter och med en längd på 150 cm så tar bäddvärmaren nästan hela sängen. Är du en medellång eller mindre personer så räcker denna bäddvärmare gott och väl för att värma upp hela sängen samt kroppen.

Modellen har tre olika temperaturinställningar som passar de allra flesta personer som bara vill ha en enklare bäddvärmare som ger ett gott resultat.

Materialet i Beurer TS 23 är mjukt och skönt och kan dessutom kan andas så att det inte bli obekvämt om det råkar bli för varmt. Likt alla Beurer bäddvärmare så är även denna godkänd enligt Öko-Tex standard 100 för maximal komfort.

 • Storlek 150 x 80 cm. Fullt tillräcklig för medellånga personer
 • Handkontroll där du kan välja tre olika temperaturinställningar
 • Avtagbar handkontroll så att bäddvärmaren kan tvättas i maskin, höst 30 grader
 • Micro fleece-material som andas
 • Effekt på 60 watt
 • 5 års garanti

Beurer UB 64 - Automatisk avstängning

Beurer UB 64 bild 1
ButikPris
1097:-Besök
1097:-Besök
1097:-Besök
 • 4 av 5 hos tyska Amazon efter 40 stycken kundrecensioner

Beurer UB 64 är en lite större modell jämfört med de andra modellerna och det mesta av påminner om de andra billigare modellerna vi har listat här på sidan. Storleken på denna bäddvärmare är 198 x 92 cm, vilket passar bra till sängar som är 200 x 90 eller 200 x 100.

Bäddvärmare med automatisk avstängning

Något som de andra bäddvärmarna ej har är automatisk avstängning och det är faktiskt en funktion som de flesta gärna efterfrågar. För när väl den önskade värmen är uppnådd så är det ganska skönt att bäddvärmaren stänger av sig själv och efter 3 timmar så stänger den av sig. De flesta föredrar denna finessen och en stor anledning till denna finess är så klart även säkerheten.

Handkontrollen är också avtagbar så att bäddvärmaren kan tvättas i maskin i högst 30 grader. Materialet på ovansidan är bomull med fleece på undersidan och materialet är godkänt enligt Öko-Tex 100 standarden. Dessutom så andas materialet vilket gör att bäddvärmaren upplevs extra komfortabel när det blir varmt.

Förvärmning av sängen tar ungefär 30 minuter, därefter kan du leka med vilken temperaturinställning som passar dig bäst. De flesta befintliga kunder verkar föredrar den lägre temperaturen för längre sessioner och den högsta för uppvärmning endast.

 • Storlek 198 x 92 cm. Bra storlek som passar alla universella sängstorlekar
 • Effekt på 60 watt
 • Avtagbar handkontroll vilket gör bäddvärmaren tvättbar i maskin, högst 30 grader
 • Automatisk avstängning efter 3 timmar

Beurer UB 30 - Billig & enkel modell

Beurer UB 30 bild 1
ButikPris
481:-Besök
 • 3,9 av 5 hos tyska Amazon efter 30 kundrecensioner

Beurer UB 30 är en betydligt mindre modell än t.ex. vårt val av bästa bäddvärmare men för många så räcker denna enkla bäddvärmare. Storleken på Beurer UB 30 är bara 130 x 75 cm och denna bäddvärmare passar speciellt personer som lider av t.ex. kalla fötter eller för de som bara är intresserade av att värma upp överkroppen. Så klart så värmer bäddvärmaren upp det mesta under täcket tillslut, även om det kanske tar lite längre tid jämfört med testvinnaren.

Tre temperaturinställningar

Beurer UB 30 är lite av det enklare alternativet och bäddvärmaren kommer med tre olika temperaturinställningar. Testvinnaren har hela 9 inställningar, men för de flesta personer så räcker tre stycken temperaturinställningar väldigt långt.

Materialet i bäddvärmaren från beurer är både bomull och fleece. Bomull finns på ovansidan för maximal komfort medans fleece-materialet återfinns på undersidan. Bäddvärmaren kan tvättas i handtvätt 30 grader och handkontrollen kan så klart monteras av inför tvätten.

Bäddvärmaren har också ett material som kan andas på ett komfortabelt sätt. På så sätt så känns det inte alls konstigt att ligga på denna värmebädd, tvärtom så känns det väldigt skönt. Materialet i bäddvärmaren är godkänt enligt Oeko-Tex Standard 100.

Likt alla Beurer-produkter så har UB 30 Beurers egna säkerhetssystem BSS (Beurer Safety System) som skyddar emot överhettning.

 • Storlek 130 x 75 cm
 • Avtagbar handkontroll. Kan tvättas i handtvätt högst 30 grader
 • 3 temperaturinställningar
 • Ovansidan i riktig bomull för maximal komfort
 • Effekt på 50 watt

Köpguide – Så väljer du sängvärmare

köpguide för bäddvärmare

Bäddvärmare eller sängvärmare som det ibland kallas för är en perfekt pryl till dig som känner sig frusen innan läggdags. Det är också ett bra hjälpmedel för dig som har ömma leder och muskler.

Många väljer att köpa en värmedyna i tron om att det är samma sak men dessa två produkter skiljer sig och har olika användningsområden. Bäddvärmare har en större yta att fördela värmen på vilket gör att temperaturen inte blir lika intensiv som på värmedynor. Bäddvärmaren är gjord för att sova på och då behöver vi inte så höga temperaturer som på värmedynor.

Temperaturnivåer – Ju fler, desto bättre

temperatur bäddvärmareVi alla har olika kroppstemperatur och sängtäcke därför är det viktigt att hitta en sängvärmare som kan reglera temperatur på flera nivåer. Ju fler lägen du kan välja desto enklare är det att hitta en optimal temperatur för dig och ditt tunna/tjocka täcke.

Är du extra känslig kring temperaturer så är det ännu viktigare med denna egenskap. Vanligtvis har bra bäddvärmare 2-4 temperaturnivåer att välja mellan medans de bästa har upp till 10 nivåer.

Temperaturzoner

temperaturzoner bäddvärmareDe mest lyxiga modellerna har så kallade temperaturzoner där du kan ställa in en temperatur för överkroppen och en annan för nedre delen. Den nedre delen kallas oftast för fotzon eller liknande.

Lider du av stora problem med frusna fötter i sängen så är detta definitivt en egenskap du bör kolla efter. Precis som med kläder så kvittar det egentligen vad för kläder man har på sig om man fryser om fötterna. Du kommer fortfarande frysa så länge fötterna är frusna.

En bra bäddvärmare med olika zoner ska inte underskattas vilket är extra tydligt när vi läser kundrecensioner om de modeller som erbjuder funktionen.

Säkerhet och hantering av bäddvärmare

Nu ska alla bäddvärmare använda sig av så kallat överhettningsskydd för att motverka bränder. Modeller ska ha en inbyggd termostat som ser till att det inte blir för varmt eller en sensor som känner av onaturligt hög effekt så att tyget inte fattar eld. Hur dessa säkerhetssystem ser ut varierar lite beroende på vilket märke du väljer.

En annan väldigt bra funktion är automatisk avstängning vilket tyvärr inte alla modeller erbjuder. Sådan timer-funktion är ibland justerbar men ibland kan den även vara fast inställd på 2-3 timmar. Automatisk avstängningsfunktion är ett fiffigt sätt för att undvika att sängen blir för varm när du väl somnat in.

Hantering av bäddvärmare ska också ske på ett sådant sätt att elektroniken inte kan ta skada. Du ska alltid läsa manualen innan du börjar använda din nya bäddvärmare. I manualen hittar du allt från hur du ska tvätta den samt hur du ska hantera bäddvärmaren så att inte värmeslingorna tar skada.

Så valde vi ut bästa modeller till vår sammanställning

2021 bästa valDet finns gott om olika bäddvärmare att välja mellan när vi tittar på allt från storlekar till egenskaper. Bästa värmemadrassen för dig avgörs av vilka egenskaper och funktioner som du på jakt efter så som t.ex. värmezoner, fotzon, storlek, pris med mera.

Vi har försökt hålla vår sammanställning väldigt enkel med modeller som passar alla plånböcker och som håller hög säkerhet kring överhettning och avstängning. Egenskaper som tvättbarhet, temperaturreglering och temperaturzoner har också spelat en avgörande roll.

I och med där inte finns några direkta bäst i test av bäddvärmare så har vi nästan helt gått på vad vanliga konsumenter säger om produkten. Sedan kombinerat resultatet med vad vi anser vara viktiga funktioner för den optimala bäddvärmaren.

Förstavalet enligt oss är Beurer UB 100 som fått höga kundrecensioner och som har alla de funktioner samt egenskaper vi förväntar oss av en toppenprodukt. Den har olika värmezoner, många temperaturnivåer, timer-funktion samt snabbuppvärmning. Även om vi anser att Beurer UB 100 är den bästa bäddvärmaren på marknaden så är det tyvärr också en av de dyraste.

Källor

Kundrecensioner och marknadsplatser

För att kunna hitta de bästa modellerna på marknaden har vi använt oss av kundrecensioner på utländska samt svenska marknadsplatser. Amazon utomlands har varit speciellt intressant då dessa recensioner kommer från verifierade köpare.

Även Prisjakt och Pricerunner har varit viktiga källor för att se vilka bäddvärmare som är mest populära på marknaden. Kundrecensioner på dessa marknadsplatser har inte legat till grund för hur vi har sorterat vår rekommendationslista då vem som helst kan lägga en recension.