Bäddvärmare Bäst i test – Värm upp dig & sängen för bättre sömn


Det är inte alla som behöver en bäddvärmare i sängen, men de som verkligen har ont i kroppen eller som lider av att inte kunna hålla kroppsvärmen så är en bra bäddvärmare ett måste. Sen är det ganska skönt att kunna ha möjligheten till att värma upp sängen ordentligt innan man lägger sig, speciellt på vintern då luften upplevs som kallare.

I jakten på den bästa bäddvärmaren så har vi gått igenom hela marknaden efter produkter som har fått bra kundrecensioner. Något som är extra tydligt är att företaget Beurer är det ledande märket inom den här produktkategorin, likt andra produktkategorier inom hälsa och välmående. Beurer är ett företag som har tillverkat hälsa- och välmående-produkter i nästan 100 år och har varit ledande inom detta segment under denna period.


Beurer UB 100 – Bäst i Test

ButikPris
1385:-Besök
1385:-Besök
 • 4 av 5 hos tyska Amazon efter 80 kundrecensioner.

Där är inget snack om att Beurer är ledande inom denna produktkategori och faktum är att det finns närmare 10 – 15 olika bäddvärmare från Beurer. Alla bäddvärmare från Beurer kommer med deras egna säkerhetssystem BSS som skyddar emot överhettning och som även sänker eller reglerar värmen efter en viss tid. Om du väljer att köra bäddvärmaren på värmeinställning 8 så kommer den sänkas till nivå 6 efter tre timmar, som en säkerhets åtgärd.

En bäddvärmare med flera temperaturnivåer

Bäst i test vinnaren Beurer UB 100 är en av Beurers mest avancerade modeller och med denna bäddvärmare kan du uppnå alla dina speciella behov. Beurer bäddvärmare har hela 9 olika temperaturinställningar för varje zon. Beurer UB 100 kommer nämligen med två olika zoner, en för kroppen och sedan en för fötterna. Dessa två zoner har helt oberoende temperaturinställningar, så om du lider av speciellt kalla fötter under nätterna så har du möjligheten till att höja endast den zonen.

Bäddvärmaren har också egen timer med 1 timmes intervaller som syns tydligt på handkontrollen i form av en LCD-display. Där kan du även se saker som t.ex. energiförbrukning i enheten kWh om du är intresserad av att hålla energiförbrukning nere.

Ett stort plus är den snabbuppvärmnings funktion som finns att använda innan det är dags att lägga sig. Förvärmning tar ungefär 15 minuter att utföra, vilket är också rekommenderat så att kroppen inte kyls ner i onödan.

Tvättbar bäddvärmare

Handkontrollen till bäddvärmaren är helt avtagbar så att du kan tvätta bäddvärmaren i maskinen på högst 30 grader. Materialet i bäddvärmaren är extra lyxigt och mjukt, som dessutom är godkänt enligt den hårda standarden Öko-Tex Standard 100.

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren Beurer UB 100

 • Storlek 198 x 92 cm, passar 200 x 90 och 200 x 100 sängar.
 • Kan tvättas i maskin på högst 30 grader.
 • Två olika temperaturzoner, överkropp och fötter.
 • 9 olika temperaturinställningar för varje kroppszon.
 • Timer funktion.
 • Snabbuppvärmning.
 • Tydlig LCD-display.

Beurer UB 30 – Billig & enkel modell

ButikPris
481:-Besök
 • 3,9 av 5 hos tyska Amazon efter 30 kundrecensioner.

Beurer UB 30 är en betydligt mindre modell än bäst i test vinnaren UB 100, men för många så räcker denna enkla bäddvärmare. Storleken på Beurer UB 30 är bara 130 x 75 cm och denna bäddvärmare passar speciellt personer som lider av t.ex. kalla fötter eller för de som bara är intresserade av att värma upp överkroppen. Så klart så värmer bäddvärmaren upp det mesta under täcket tillslut, även om det kanske tar lite längre tid jämfört med testvinnaren.

Tre temperaturinställningar

Beurer UB 30 är lite av det enklare alternativet och bäddvärmaren kommer med tre olika temperaturinställningar. Testvinnaren har hela 9 inställningar, men för de flesta personer så räcker tre stycken temperaturinställningar väldigt långt.

Materialet i bäddvärmaren från beurer är både bomull och fleece. Bomull finns på ovansidan för maximal komfort medans fleece-materialet återfinns på undersidan. Bäddvärmaren kan tvättas i handtvätt 30 grader och handkontrollen kan så klart monteras av inför tvätten.

Likt bäst i test vinnaren UB 100 så har denna bäddvärmare också ett material som kan andas på ett komfortabelt sätt. På så sätt så känns det inte alls konstigt att ligga på denna värmebädd, tvärtom så känns det väldigt skönt. Materialet i bäddvärmaren är godkänt enligt Oeko-Tex Standard 100.

Likt alla Beurer-produkter så har UB 30 Beurers egna säkerhetssystem BSS (Beurer Safety System) som skyddar emot överhettning.

Specifikationer & fördelar med Beurer UB 30

 • Storlek 130 x 75 cm.
 • Avtagbar handkontroll. Kan tvättas i handtvätt högst 30 grader.
 • 3 temperaturinställningar.
 • Ovansidan i riktig bomull för maximal komfort.
 • Effekt på 50 watt.

Beurer TS 23 – Populär modell

ButikPris
637:-Besök
643:-Besök
643:-Besök
 • Bra kundrecensioner hos butikerna.

Beurer TS 23 är en annan väldigt populär bäddvärmare från Beurer och som även har fått väldigt bra kundrecensioner hos butikerna. Med en garantitid på 5 år så blir de flesta personer trygga med att inhandla just denna modellen och efter att ha läst alla de kundrecensioner som finns hos butikerna så är det tydligt att de flesta är väldigt nöjda med produkten.

Kan tvättas i maskin

De flesta bäddvärmare från Beurer klarar av att tvättas i tvättmaskin i högst 30 grader och så är fallet även med Beurer TS 23. Handkontrollen är också avtagbar för att bäddvärmaren ska kunna tvättas.

Likt alla elektriska produkter från beurer så kommer även denna bäddvärmare levererad med Beurers egna säkerhetssystem BSS som skyddar emot farliga elektriska problem som överhettningsskydd med mera.

Med en effekt på 60 watt så kan denna bäddvärmare förvärma sängen på ungefär 15-20 minuter och med en längd på 150 cm så tar bäddvärmaren nästan hela sängen. Är du en medellång eller mindre personer så räcker denna bäddvärmare gott och väl för att värma upp hela sängen samt kroppen.

Modellen har tre olika temperaturinställningar som passar de allra flesta personer som bara vill ha en enklare bäddvärmare som ger ett gott resultat.

Materialet i Beurer TS 23 är mjukt och skönt och kan dessutom kan andas så att det inte bli obekvämt om det råkar bli för varmt. Likt alla Beurer bäddvärmare så är även denna godkänd enligt Öko-Tex standard 100 för maximal komfort.

Specifikationer & fördelar med Beurer TS 23

 • Storlek 150 x 80 cm. Fullt tillräcklig för medellånga personer.
 • Handkontroll där du kan välja tre olika temperaturinställningar.
 • Avtagbar handkontroll så att bäddvärmaren kan tvättas i maskin, höst 30 grader.
 • Micro fleece-material som andas.
 • Effekt på 60 watt.
 • 5 års garanti.

Beurer UB 64 – Automatisk avstängning

ButikPris
849:-Besök
849:-Besök
849:-Besök
 • 4 av 5 hos tyska Amazon efter 40 stycken kundrecensioner.

Beurer UB 64 är en lite större modell jämfört med de andra modellerna och det mesta av påminner om de andra billigare modellerna vi har listat här på sidan. Storleken på denna bäddvärmare är 198 x 92 cm, vilket passar bra till sängar som är 200 x 90 eller 200 x 100.

Automatisk avstängning

Något som de andra bäddvärmarna ej har är automatisk avstängning och det är faktiskt en funktion som de flesta gärna efterfrågar. För när väl den önskade värmen är uppnådd så är det ganska skönt att bäddvärmaren stänger av sig själv och efter 3 timmar så stänger den av sig. De flesta föredrar denna finessen och en stor anledning till denna finess är så klart även säkerheten.

Handkontrollen är också avtagbar så att bäddvärmaren kan tvättas i maskin i högst 30 grader. Materialet på ovansidan är bomull med fleece på undersidan och materialet är godkänt enligt Öko-Tex 100 standarden. Dessutom så andas materialet vilket gör att bäddvärmaren upplevs extra komfortabel när det blir varmt.

Förvärmning av sängen tar ungefär 30 minuter, därefter kan du leka med vilken temperaturinställning som passar dig bäst. De flesta befintliga kunder verkar föredrar den lägre temperaturen för längre sessioner och den högsta för uppvärmning endast.

Specifikationer & fördelar med Beurer UB 64

 • Storlek 198 x 92 cm. Bra storlek som passar alla universella sängstorlekar.
 • Effekt på 60 watt.
 • Avtagbar handkontroll vilket gör bäddvärmaren tvättbar i maskin, högst 30 grader.
 • Automatisk avstängning efter 3 timmar.