Bästa gryt- och kastrullset

Bästa gryt- och kastrullset

Det är ganska skönt att ha ett nytt och komplett kastrullset om man gillar att laga mat. Man vill gärna också ha ett enhetligt set med lite olika storlekar att välja mellan. De bästa kastrullerna som säljs idag kan hålla livet ut så det lönar sig att investera i något som kommer hålla under en lång tid.

Dessutom är det alltid roligare att använda bra köksverktyg och detta kan jämföras med alla andra typer av hantverk som t.ex. snickeri. Det finns inget värre än ett kök som saknar bra verktyg eller köksredskap som fungerar dåligt. Matlagning är trots allt ett hantverk.

Vi har gått igenom de bästa och mest populära alternativen på marknaden och har sedan skapat vår egen lista över bästa kastruller. Framförallt kundrecensioner och pris har varit en viktig faktor i vårt sammanställning.

WMF Provence Plus kastruller – Bästa val

ButikPris
1049:-Besök
1249:-Besök
1249:-Besök
1262:-Besök
1499:-Besök
 • 4,5 av 5 på tyska Amazon efter att 2 800 kunder testat kastrullerna

Är du ute efter ett klassiskt grytset som har en enkel design men snygg design? Då kan WMF Provence Plus vara det bästa alternativet för dig. Även för dig som letar efter sitt första grytset inför utflyttningen så är detta ett perfekt grytset med många delar. Dessutom till ett bra pris.

WMF Provence Plus är ett väldigt bra grytset för dig som letar efter att byta ut sitt gamla grytset hemma, som oftast är en salig blandning av olika okända märken. Ett perfekt grytset för att få en enhetlig eller en sammanhängande utrustning med samma design.

WMF – populärt märke som tillverkar produkter av hög kvalité

Märket WMF är ett relativt känt märke som tillverkar lite olika tillbehör till köket. Framförallt är deras produkter av hög kvalité, men de säljs också till ett rimligt pris. Alla grytor och kastruller från WMF är tillverkade av Cromargan 18/10 som är rostfritt stål med en typisk blank yta.

Stort antal grytor

Priset för detta grytset är ganska oslagbart med tanke på hur många delar som medföljer. Fyra olika grytor samt en liten kastrull utan lock är fullt tillräckligt för de allra flesta och behöver egentligen inte kompletteras på något sätt. Kanske vill man köpa till en traktörpanna vid ett senare tillfälle, men till en början så är detta en bra start.

 • En stor hög gryta på 6 liter med glaslock
 • En gryta i mellanstorlek med hög kant på 3,5 liter. Lock medföljer
 • En mindre gryta på 2,5 liter med lock
 • Den minsta grytan på 2 liter med lock
 • Sedan en liten kastrull på 1,5 liter utan lock

Detta är den perfekta grundläggande uppsättningen som behövs till ett kök när det gäller kokkärl och kastruller.  Det är också värt att nämna att dessa grytor har en smidig hällkant som många kokkärl saknar och det är ett stort plus då man ofta behöver kunna hälla med lite precision ibland.

 • 4 olika grytor med lock och sedan en liten kastrull på 1,5 liter utan lock
 • Perfekt för den som letar efter sitt första grytset eller för någon som vill byta ut sitt befintliga
 • Lågt pris, men med väldigt hög kvalité
 • Ordentlig hällkant på alla kokkärl så att det går att hälla utan att det spills
 • Tål diskmaskin
 • Klarar av alla spistyper, även induktionshäll

Fissler Original Pro kastrullset – Bästa professionella

 • 3 delar
 • 5 delar
ButikPris
Hittade inga butiker.
ButikPris
5709:-Besök
6534:-Besök

Märket Fissler är kanske inte det märke som den vanliga svensken känner till men för de som jobbar i köket eller som verkligen brinner för matlagning vet vad det är. Fissler är ett märkte som man ofta ses hos professionella kockar och är alltså grytor för proffs eller för personer som verkligen vill ha det bästa som finns på marknaden.

Fissler Original Pro är en serie grytor i vanlig klassisk stil som är helt tidlös och som ses som det enda alternativet för de kända europeiska proffskockarna. Fissler har varit ett känt märke under flera generationer proffskockar och hör till de märken som många amatörkockar bara drömmer om att få ha i köket. Kort och gott så går en gryta loss på ungefär 1 500 – 2 000 kronor beroende på storlek.

Storlekar och utformning

I detta grytset från Fissler så följer där med 4 grytor och en kastrull, grytorna har lock medans kastrullen ej behöver något. Storlekarna är 1,6 liter, 2,1 liter, 4 liter, 6,5 liter och sedan en liten kastrull på 1,4 liter. Botten är extra tjock så att värmefördelningen blir bra, men också för att grytorna ska bevara värmen längre.

Handtagen på alla grytor är rejäla och greppvänliga, men som också förblir svala så länge grytan används. Sättet som locket är utformat gör att handtagen förblir kalla, även när det kokar som mest.

En enklare stekpanna från Fissler kostar också närmare 2 000 kronor om man känner för att slutföra sin samling från Fissler. Däremot är det lite billigare att köpa så som vi listar det här i form av ett färdigplockat grytset. Så vill man komma över Fissler grytor eller stekpannor och börja lite smått så rekommenderar vi att man börjar med de färdig grytseten. Då är man en bra bit på vägen i alla fall.

Ett sådant här förstklassigt grytset kan och ska hålla livet ut mer eller mindre. Det är svårt att beskriva hur fina dessa grytor är och egentligen behöver man känna på sakerna i verkligheten för att kunna uppskatta kvalitén.

 • Förstklassig kvalité.
 • Snygg och enkel tidlös design.
 • Greppvänliga handtag som aldrig blir varma på grund av flera smarta lösningar.
 • Lockets konvexa yta gör att allt som kondenserar droppar tillbaka så att inga smaker försvinner.
 • Diskmaskinssäker.
 • Ugnssäkra.
 • Tjock botten.
 • Måttskala på insidan av kastrullen / grytan.

Zwilling Cube kastrullset 5 delar – Toppbetyg

Zwilling Cube Kastrullset 5 delar bild 1Zwilling Cube Kastrullset 5 delar bild 2
ButikPris
1499:-Besök
3999:-Besök
 • 4,4 av 5 stjärnor på tyska Amazon efter 160 kundomdömen
 • Toppbetyg från vanliga kundomdömen hos svenska butiker

Zwilling Cube är ett komplett kastrullset med fem olika kastruller av högsta kvalitet och bara på tyska Amazon har denna samling kastruller ett samlat kundomdöme på 4,4 av 5 stjärnor. Även hos svenska butiker har modellen fått ett toppbetyg från vanliga kundrecensioner.

Ett genomtänkt kastrullset med hög kvalitet

De allra flesta som är intresserade av köksutrustning har nog någon gång trillat över märket Zwilling som är världskända för sina köksprylar. Den tyska tillverkaren är kanske mest känd för sina knivar och bestick men även deras kastruller har fått ett toppbetyg hos kunderna.

Zwilling kastrullset Cube har flera liknelser med ”testvinnaren” WMF Provence Plus med både handtag och glaslock. Materialet som används är rostfritt stål som är mattpolerad, däremot har den tjockare bottnen en aluminiumkärna för effektivare värmeöverföring och värmefördelning.

Alla kastruller är också säkra att användas i ugnen med upp till 200 grader och fungerar på alla sorters spisar inklusive induktionshällar. Likt de flesta andra modeller i vår sammanställning så kan Zwilling Cube diskas direkt i diskmaskinen.

Detta kastrullset är komplett på så sätt att du får alla möjliga storlekar som används ofta i köket. Storlekarna som medföljer är 6, 4, 3, 2 och en 1,5 liters såskastrull. Alla storlekar förutom såskastrullen har ett glaslock.

 • Toppbetyg från kunder som testat kastrullerna
 • Världskänd tillverkare av knivar, bestick och kastruller
 • 5 olika kastruller, 6, 4, 3, 2 och 1,5 liter
 • Tjock sandwitch-botten med en aluminiumkärna för effektivare värmefördelning
 • Tål ugn upp till 200 grader
 • Fungerar på alla spisar inkl. induktionshäll
 • Tål diskmaskin

WMF Profi Plus 4 delar – Högt betyg och bra pris

WMF Profi Plus 4 delar bild 1WMF Profi Plus 4 delar bild 2
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4,3 av 5 stjärnor efter att 50 kunder har testat kastrullerna på tyska Amazon

Tyska tillverkare WMF är välkända för sina prispressade kastruller och deras nyare serie Profi Plus ser ut att leverera både kvalitet samt prestanda. Profi Plus kastrullset har fått ett bra kundomdöme på tyska Amazon med ett samlat betyg på 4,3 av 5 stjärnor efter över 50 kundrecensioner.

Billigt kastrullset som ofta hamnar på rea

WMF har en rad olika kastrullset på marknaden och överlag så presterar de flesta väldigt bra trots sitt låga pris. WMF Profi Plus 4 delars kastrullset ger dig ett bra grundutbud för att lyckas i köket och som dessutom har en snygg samt modern design.

Likt de flesta andra modeller i vår topplista så är Profi Plus tillverkat av 18/10 rostfritt stål som är väldigt resistent mot syror. Men Cromargan-materialet håller också glansen väldigt väl och kan diskas direkt i diskmaskinen. WMF använder sig också av så kallad TransTherm-universalbotten som ger en bra värmeledande förmåga och som också fungerar på alla spisar inklusive induktionshällar.

Hela kastrullsetet består av en stor gryta på 5,7 liter, en medium på 2,5 liter och en mindre på 1,9 liter. Alla dessa grytor har ett ordentligt glaslock med ett handtag som håller sig lagom tempererade. Givetvis medföljer där även en mindre såskastrull på 1,4 liter men där det saknas ett lock.

Sett till pris och kvalitet så är det väldigt få tillverkare som kan matcha det som WMF levererar.

 • Billigt kastrullset som fått väldigt kundrecensioner
 • 4 olika kastruller i storlekarna 5,7 l, 2,5 l, 1,9 l och 1,4 l
 • Alla kastruller har ett ordentligt glaslock förutom såskastrullen
 • Fungerar på alla spishällar inklusive induktion
 • Kan diskas i diskmaskin
 • Tillverkad av rostfritt stål 18/10 Cromargan

Tefal Intuition 4 delar – Billigt kastrullset

Tefal Intuition 4 delar bild 1Tefal Intuition 4 delar bild 2Tefal Intuition 4 delar bild 3
ButikPris
699:-Besök
699:-Besök
699:-Besök
822:-Besök
900:-Besök
 • 3,8 av 5 stjärnor på brittiska Amazon efter 40 kundomdömen
 • Bra kundomdöme hos svenska e-handlare som säljer modellen

Tefals kastrullserie Intuition är en billigare modell som fått helt okej kundomdömen hos både svenska butiker men även större marknadsplatser som Amazon. Bara på brittiska Amazon har dessa kastruller ett samlat kundomdöme på 3,8 av 5 stjärnor.

Billigt kastrullset som är tillräckligt för många hemmakockar

Tefal är ett relativt känt märke inom köksutrustning och många av deras produkter håller bra kvalitet. När det gäller kastrullerna ur serien Intuition så verkar de allra flesta kunder väldigt nöjda och därför kan detta set vara perfekt till dig själv eller som en gåva till någon.

Likt de flesta andra modeller i sammanställning så är Tefal Inuition producerat av rostfritt stål av typen 18/10. Denna stålblandning ger det bästa skyddet mot rost- och syraangrepp, vilket är något som kastruller hela tiden utsätts för vid matlagning. Givetvis tål kastrullerna diskmaskin.

Ett stort plus med dessa kastruller är att varje gryta har en mätsticka på insidan för att du enklare ska kunna mäta upp vatten eller liknande. Denna serie kastruller fungerar också på alla olika typer av spisar inklusive induktionshällar.

I detta kastrullset från Tefal medföljer där:

 • Större gryta med lock – 4,7 l
 • Medium gryta med lock – 2,7 l
 • Mindre gryta med lock – 1,3 l
 • Kastrull utan lock – 1,3 l
 • Toppbetyg från användare som testat Tefals kastruller
 • Billig och komplett kastrullset med de mest nödvändiga storlekarna
 • Storlekar: 4,7 l, 2,7 l, 1,3 l med lock och sedan en kastrull på 1,3 l utan lock
 • Kan diskas i diskmaskin
 • Alla kastruller har en mätsticka på insidan som visar mängden vatten i behållaren

Nordkök Kastrullset PRO II 3 delar – Lock med durkslag

Nordkök Kastrullset PRO II 3 delar bild 1
ButikPris
599:-Besök
678:-Besök
849:-Besök
 • Toppbetyg hos svenska butiker från vanliga kundomdömen

Nordkök Pro II kastrullset är ett smidigt grytset i tre delar som fått väldigt bra kundomdömen hos svenska e-handlare som säljer produkten. Bara hos svenska Kitchentime har produkten ett toppbetyg på 4,5 av 5 stjärnor efter över 20 kundrecensioner.

Smidig durkslag i varje glaslock för att hälla av vattnet

Svenska leverantören Nordkök har flera väldigt bra produkter på marknaden och de flesta är överens om att deras produkter håller hög kvalitet. Nordkök levererar allt från stekpannor, bestick och kastruller.

Nordkök Pro II kastrullset har tre normalstora kastruller varav den största är något mindre än vad vi hade önskat. Är du däremot bara en eller två i hushållet så kanske detta räcker gott och väl. Den största grytan är bara på 3 liter, mellangryta på 2 liter och en mindre på 1,5 liter. Däremot har alla grytor ett ordentligt och funktionellt lock med durkslagsfunktion.

Den inbyggda durkslagen i locket är en väldigt smidig och vi slipper ytterligare disk på grund av detta. Denna finess är något som vi gärna hade sett på flera modeller på marknaden eller något liknande som serien Gravity har från Eva Solo.

När det gäller bottnen så är den ordentlig med en kärna av aluminium för bättre värmeledningsförmåga. Grytorna kan användas direkt i ugnen och fungerar på alla spissorter inklusive induktion.

 • Väldigt bra kundomdöme hos svenska butiker som säljer produkten
 • Tre storlekar varav den största är på 3 l, en på 2 l och den minsta på 1,5 l
 • Alla kastruller har ett eget glaslock med inbyggd durkslag
 • Kastrullerna kan användas på alla spisar inkl. induktion
 • Tål både ugn och maskindisk

Eva Solo Gravity Collection grytset – Snygg design

Eva Solo Gravity - Bästa grytset?

ButikPris
2398:-Besök

Eva Solo är ett väldigt känt märke inom köksutrustning / tillbehör som t.ex. Eva Solo populära termoskanna och andra produkter. Eva Solo har däremot tillverkat grytset ända sedan 1977 och har idag flera väldigt populära serier som t.ex. Gravity Collection, Trio White med flera. Eva Solo är ett gammalt märke som har funnits sedan början av 1900-talet och är idag det märket som utmärker sig mest med sina design-produkter.

Eva Solo Gravity grytset är ett kastrullset som inte liknar något annat på marknaden och man kan nästan gissa vem tillverkaren är genom att endast titta på designen. Eva Solo produkter har oftast en väldigt stilren skandinavisk design som tilltalar framförallt oss här i norden, men också utanför norden då det ses som exotiskt.

Ett fiffigt grytlock

Eva Solo är definitivt ett favoritmärke hos många svenskar och det är inte bara designen som tilltalar, utan det är också det praktiska med det. För vissa så kanske det ser ut som ett vanligt lock, men så är det verkligen inte. Faktum är att det snygga locket faktiskt är väldigt praktiskt och funktionellt jämfört med andra konkurrenters alternativ.

I detta grytset så följer det med ett lock till varje gryta och vill du även tittar på deras traktörpanna så har även den samma lock. Locket är inte bara ett lock, utan fungerar även som stänkskydd om locket placeras på kanten. Dessutom har det en inbyggd sil när det är dags att hälla ut vattnet, men det fungerar också som en form av ångventil.

Upplever du det är jobbigt ibland att behöva hålla locket medans du rör om för det inte finns plats på diskbänken?. Med locket på Gravity-serien så kan du ställa locket upp på högkant för att det smidigare. Nu är det äntligen slut på att leta plats på diskbänken vart man kan lägga grytlocket.

Praktiskt och enkelt

Det är inte så konstigt att just denna serien är så populär och alla grytor från Eva Solo klarar av alla spisar, inklusive induktionshällar. De tål så klart även diskmaskin som är ett måste när det kommer till grytor och kastruller. Det finns även anda väldigt smarta lösningar så som att det t.ex. finns ett innermått på varje kastrull för att mäta hur mycket vätska som finns.

Grytorna är även utformade så att de kan förvaras på ett smidigt sätt där varje mindre gryta får plats i den större. På så sätt så kan man spara en hel del plats i grytskåpet.

Se kortfilmen om Eva Solo Gravity Serien.

 • Fantastisk kvalité och en väldigt snygg design som tilltalar många
 • Locket har flera väldigt bra lösningar som t.ex. sil, ångventil, genomskinligt lock möjlighet till att ställa locket på högkant, mått på insidan
 • Väldigt bra förvaringsmöjligheter
 • Klarar av alla spisar, även induktionshällar
 • Tål diskmaskin

Eva Solo Trio White Line – Unikt utseende

ButikPris
2179:-Besök

För den som verkligen är ute efter något unikt så erbjuder Eva Solo en serie grytor som påminner om mjölk och lantlig design. Bästa och snyggaste designen när det kommer till kokkärl överhuvudtaget?, kanske. Det finns även en Black Line serie för den som gillar svart design i stället. Detta är en väldigt välkänd grytserie från Eva Solo som har vunnit pris för sin design.

Kommer utan lock

Tyvärr så valde Eva Solo att sälja detta grytset utan lock till kokkärlen och det kan vi tycka är en liten miss. Det finns däremot lock att köpa till som en form av tillbehör ifall du verkligen vill få tag i denna grytserie och vill ha lock till. Priset på dessa lock varierar något beroende på storlek, men kostar omkring 200 – 300 kronor styck.

Den vita färgen är av keramisk beläggning, en form av non-stick som inte avger några gifter så som teflon. Den är dessutom betydligt tåligare och slits inte lika lätt. Den keramiska beläggningen är både hård och riktigt robust så den är både diskmaskinssäker, men också väldigt enkelt att rengöra.

Eva Solo Trio White Line är en mycket populär grytserie för personer som älskar att inreda sina hem och kök. Med denna läckra design så är det få personer som kan undvika att titta på dessa kokkärl när de står framme. Kokkärl som kan stå framme i köket är också de bästa då det är dem som kommer till användning regelbundet. Varför inte hänga upp de på väggen som en del av inredningen i köket.

 • Definitivt en av de snyggaste kokkärlen på marknaden.
 • Bra värmeledningsförmåga.
 • Klarar av de flesta spistyper, även induktionshällar.
 • Keramisk beläggning som är väldigt robust och som fungerar som non-stick. Mycket hårdare än t.ex. teflon och avger inte heller några gifter som teflon kan göra.
 • Tål diskmaskin.
 • Lock finns att köpa till i form av tillbehör. Priset på dessa ligger någonstans från 200 - 300 kr styck.

FAQ – Vanliga frågor om kastruller och grytor

 1. Vilka grytor/kastruller fungerar på induktionshäll?
 2. Vad händer om man använder fel kastrull på induktionshäll?
 3. Vad är skillnaden mellan en kastrull och gryta?
 4. Vad är skillnaden mellan en dyr och billig kastrull?

Vilka grytor/kastruller fungerar på induktionshäll?

Induktionshällar skapar ett magnetfält som passerar genom kokkärlet och på så sätt skapas ett elektriskt motstånd. Detta motstånd gör att kärlet hettas upp och vilket i sin tur hettar upp maten. Det är inte alla kokkärl/kastruller som fungerar på induktion men rent generellt går det att säga att magnetiska kärl fungerar så som t.ex. gjutjärn, titan och rostfritt stål. 

Är du osäker på om dina befintliga kastruller fungerar med induktion så kan du göra testet med en magnet på undersidan av kärlet.

Vad händer om man använder fel kastrull på induktionshäll?

Egentligen händer där inget vilket är hela grejen med induktionshällar. Induktionen som skapas ska endast värma upp kastrullen/kärlet och inget annat. Skulle du däremot ställa ett kokkärl som inte är magnetiskt så händer där inget förutom att du kan höra något knäppande ljud eller liknande.

Vad är skillnaden mellan en kastrull och gryta?

Den eviga frågan som vi alla har ställt oss någon gång, men vad är skillnaden egentligen? En kastrull har vanligtvis en pinne som handtag och en gryta har öron som handtag vilket bör vara skillnaden. Men detta är ingen regel och därför blir skillnaden eller ordvalet svårt.

Vad är skillnaden mellan en dyr och billig kastrull?

Oftast är det kvalitet och vilka material som används i godset som avgör den största skillnaden. Oftast använder dyrare kastruller ett tjockare gods i form av botten och själva kärlet men även här skiljer det sig från märke till märke. Något som däremot kännetecknar en lite finare kastrull är oftast den tjockare bottnen men det är heller ingen regel.

Källor och hur vi har valt ut bästa kastrullset

Det finns förvånansvärt lite oberoende test av kastruller och vi har endast kunnat hitta gamla test från 2010 samt 2011. Smartson har ett test från 2010 där de bland annat tittar närmare på modeller från IKEA, Tefal, OBH Nordica, Duka och Jamie Oliver men dessa modeller finns inte längre.

Sen finns där också ett test från ICA Kuriren från 2011 där de testa kastruller från lågprisbutiker som t.ex. Jula, IKEA, Coop, ICA, Åhlens, Clas Ohlson med flera. Vinnare i detta test blev Åhléns Å Nero men det finns inte längre och i detta bäst i test inkluderar de inte några andra stora märken. Därför är många av dessa oberoende test ganska värdelösa.

I vår köpguide har vi framförallt använt oss av kundomdömen och vi är övertygade om att det är tillräckligt effektivt när det gäller den här typer av produkter. Detsamma gäller för stekpannor då vi verkligen får se hur de presterar under mycket användning från vanliga kunder. Det är ofta vi får se oberoende test där en produkt blir testvinnare men som sedan floppar när väl slutanvändaren får använda produkten ett tag. Det bästa är så klart att kombinera oberoende test och produktrecensioner men det går inte den här gången.

Överlag så finns där väldigt bra modeller att välja mellan och det behöver inte kosta alldeles för mycket för att få något som är väldigt bra. Sen finns där märken som Fizzler som ligger på en helt annan nivå och ses som något endast professionella använder. Men för de allra flesta hemmakockar så är Fizzler något överdrivet.

Utgångna modeller som inte säljs längre

WMF Inspiration Grytset med 7 delar – Prisvärt

ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 3,8 av 5 på tyska Amazon efter 100 kundrecensioner.

WMF Inspiration är ytterligare ett väldigt bra grytset från populära WMF. Medföljer gör tre ordentliga kokkärl samt en kastrull, med detta får man ett väldigt bra grundläggande uppsättning kokkärl.

Som vanligt så tillverkar WMF sina grytor i sitt speciella rostfria stål Cromargan, vilket gör att dessa kokkärl kommer hålla livet ut om de används med lite kärlek. Cromargan-materialet är ett väldigt slitstarkt stål som tål slitage bra och det blir inte så lätt repor i glansen.

Ordentliga glaslock

De flesta personer föredrar grytor med glaslock eller ett material där du faktiskt kan se vad som händer där under locket. Men det är kanske inte så konstigt då synen är en väldigt viktig aspekt vid matlagning.

För dig som letar efter ditt första grytset så är detta ett av marknadens bästa bra val och storlekarna på kokkärlen täcker alla de grundläggande behov som finns för att kunna laga effektivt. Där finns egentligen inget du behöver komplettera när det gäller kokkärl för vanlig matlagning.

Detta grytset är även bra för dig som vill slänga den gamla utrustningen hemma för att få en enhetlig utrusning i köket. Eller om det bara dags för att förnya sin utrustning.

WMF Inspiration grytset klarar av alla spistyper, inklusive induktionshäll. Ett stort plus är att dessa grytor även innehåller en hel del krom för att motverka missfärgningar som kan vara ett problem med billiga grytset.

Storlekarna som följer med är:
 • Den största grytan är på 5,7 liter och kommer med ett glaslock.
 • Näst största grytan är på 3,3 liter med glaslock.
 • Sista grytan är på 1,9 liter med glaslock.
 • Sedan hänger där med en kastrull på 1,4 liter utan lock. Perfekt till såsen.

WMF Inspiration är ett relativt billigt grytset som räcker för de flesta personer och som ger en bra grundläggande uppsättning av kokkärl för köket. Det behövs egentligen inga andra grytor för vanlig matlagning i köket och för dig som letar efter det första grytsetet så är detta ett givet val.

 • Tre grytor och en kastrull. Alla grytorna kommer med lock.
 • Glaslock är för många personer ett måste och dessa glaslock är av bra kvalité med lite tyngd.
 • Klarar av induktionshäll.
 • Tillverkas i det slitstarka stålet 18/8 som är rostfritt.
 • Stålet innehåller dessutom krom som motverkar missfärgningar vid matlagning.
 • Tål diskmaskin.