Batteridriven gräsklippare Bäst i test

Batteridriven gräsklippare Bäst i test

En batteridriven gräsklippare är för många ett betydligt roligare och bättre alternativ än traditionella bensingräsklippare. Du slipper det höga oljudet, jobbiga bensinångor och dessutom slipper du allt regelbundet underhåll med kladdiga oljor.

Nästan alla som har provat en bra batteridriven gräsklippare kommer aldrig igen gå tillbaka till att använda en bensindriven modell. Fördelarna är alldeles för många och bensin har börjat spela ut sin roll även när det gäller gräsklippare.

I vårt bäst i test av batteridrivna gräsklippare hittar du allt från mindre till stora kraftfulla gräsklippare som ger samma resultat som en bensindriven gräsklippare. Vårt test är baserat på flera oberoende testkällor, produktrecensioner och även kundomdömen.

Gardena PowerMax Li-40/32 - ✅ Bäst i test

Bäst i test
Gardena PowerMax Li-40/32 bild 1Gardena PowerMax Li-40/32 bild 2Gardena PowerMax Li-40/32 bild 3Gardena PowerMax Li-40/32 bild 4
ButikPris
2842:-Besök
3534:-Besök
3649:-Besök
 • Högt betyg när Råd & Rön testa gräsklippare 2020
 • Toppsäljare på både Prisjakt och Pricerunner
 • 4,6 av 5 på Amazon DE efter att över 360 konsumenter testat gräsklipparen
 • Toppbetyg hos svenska butiker från vanliga konsumenter

Gardena PowerMax Li-40/32 är den perfekta gräsklipparen för mindre till medelstora gräsytor upp till 280 m². Gardenas batteridrivna gräsklippare har bland annat presterat i topp när Råd & Rön testa gräsklippare 2020. Men även vanliga konsumenter ser modellen som en av marknadens mest prisvärda och bästa gräsklippare på batteri.

Komplett gräsklippare med både batteri och laddare

Det är långt ifrån alla batteridrivna gräsklippare som levereras komplett med både batteri och laddare. Gardena PowerMax Li-40/32 har däremot allt när den levereras vilket är en av modellens starkaste köpargument. Givetvis vill tillverkare att just du ska investera i deras egna batteri-system och på så sätt binda upp dig till att behöva köpa fler av deras verktyg/maskiner. Men för de som bara vill ha en batteridriven gräsklippare så är det skönt att det finns modeller som Gardena PowerMax Li-40/32.

Gardena PowerMax Li-40/32 levereras med ett batteri på 2,6 Ah vilket ska räcka till ungefär 280 m². Kollar vi test och kundrecensioner så motsvarar detta ungefär 30 minuters klippning beroende på landskap. Batteriladdaren som medföljer kan ladda batteriet på 90 minuter och det finns även extra batterier att köpa till om du skulle behöva extra kapacitet.

Klippbredden på 32 cm är kanske inte det bästa vi har med i vårt bäst i test men för mindre gräsytor så räcker detta ganska väl. Klipphöjden är också justerbar med tio olika steg från 20 till 60 mm. Gräsklipparen är också anpassad med gräskammar på sidorna för att klippa nära väggar eller trottoarkanter.

Likt de flesta andra modeller i vårt bäst i test så har även Gardena PowerMax Li-40/32 en smidig gräsuppsamlare som rymmer 30 liter. Gardena gräsklippare har också ett smidigt och ergonomiskt handtag som är fällbart för transport eller förvaring.

Är detta en bäst i test vinnare? Gardena PowerMax LI-40/32 är utan tvekan en bäst i test vinnare som både presterar i oberoende test och som levererar prestanda. Det är ganska tydligt varför vanliga konsumenter älskar modellen och har du en mindre gräsmatta runt huset så är detta ett perfekt val.

 • Toppbetyg i oberoende test som t.ex. Råd & Rön 2020
 • Komplett gräsklippare med medföljande batteri och laddare
 • Bra klippbredd på 32 cm för mindre trädgårdar (ungefär 30 min)
 • Ergonomiskt handtag och låg vikt på 9 kg
 • Enkel justering av klipphöjd från 20 till 60 mm
 • Gräskammar på sidorna så gräsmattan klipps enkelt längs med kanter och väggar
Lämplig gräsyta280 m²
Spänning1 x 40 V 2,6 Ah-batteri
Klippbredd32 cm
Höjdjustering20-60 mm
Uppsamlare30 liter
Vikt9,1 kg

Makita DLM431Z - Särskilt rekommenderad

Särskilt rekommenderad
Makita DLM431Z bild 1Makita DLM431Z bild 2
ButikPris
3379:-Besök
 • Bäst i test i Gör Det Själv 2019
 • 9,4 av 10 hos EasyLawnMowing 2019
 • 4,1 av 5 hos brittiska Amazon efter 50 kundrecensioner

Makita DLM431Z är en batteridriven gräsklippare som har fått toppbetyg i flera stora oberoende test och så sent som 2019 fick modellen bäst i test i svenska tidningen Gör Det Själv. När vi kollar på kundrecensioner på nätet så är det också tydligt att gräsklipparen är väldigt omtyckt.

Makita levererar topprestanda och hög kvalité

Makita är ett märke som både kännetecknar kvalité och hög prestanda, Makita DLM431Z är inget undantag. För någon som är på jakt efter en bra batteridriven gräsklippare så är testvinnaren ett perfekt köp.

Modellen klarar av gräsmattor upp till 475 m² på en laddning med sina dubbla batterier på 18 V och skulle du äga ytterligare batterier från Makita så fungerar även större ytor. Makita batterdrivna gräsklippare drivs med hjälp av två stycken Makita 18 V batterier och är inget som ingår när du köper gräsklipparen.

Då gräsklipparen drivs av två batterier så rekommenderas en laddstation som kan ladda två batterier samtidigt. Dessa laddpaket finns att köpa löst hos de flesta butiker som säljer gräsklipparen.

Bred klippbredd och justerbar klipphöjd

Testvinnaren Makita DLM431Z har en bred klippbredd på 43 cm som motsvarar ungefär vad en helt vanlig bensindriven gräsklippare erbjuder. Klipphöjden är också justerbar via ett handtag och där kan du välja en klipphöjd mellan 2 till 7,5 cm.

Några andra positiva egenskaper är också utformningen av handtaget/styret som möjliggör smidigare körning under drift. Även uppsamlaren på 50 liter gör att vi slipper det nyklippta gräset ligger kvar på gräsmattan. Något vi också älskar är den batteriindikator som varnar när batterinivån är låg.

Makita DLM431Z erbjuder alla de positiva fördelar och egenskaper som en batteridriven gräsklippare ska erbjuda. Nackdelen med Makita:s modell är att batterier inte ingår och kanske behöver du redan vara investerad i Makita:s prylar. Batterier finns så klart att köpa men du får räkna med en extrakostnad på ungefär 2 000 kr.

 • Bäst i test vinnare i flera oberoende test och produktrecensioner
 • Toppbetyg från kundrecensioner
 • Lämpar sig till gräsmattor upp till 475 m²
 • Stor uppsamlare på 50 liter
 • Bra och smidig handtag för justering av klipphöjd (2 till 7,5cm)
 • Extra skydd mot vatten och damm
Lämplig gräsyta475 m²
Spänning2 x 18 V (Makita LXT serie)
Varvtal3600
Klippbredd43 cm
Höjdjustering20-75mm
Uppsamlare50 liter
Vikt18,5 kg

Stiga COMBI 48 S AE - Bästa Premiumval

Bästa premiumval
Stiga COMBI 48 S AE bild 1Stiga COMBI 48 S AE bild 2
ButikPris
6990:-Besök
 • Bäst i test i Gör Det Själv 2017

Stiga COMBI 48 S AE är vårt test starkaste batteridrivna gräsklippare som levererar en kapacitet som motsvarar vad bensindriva gräsklippare erbjuder. Modellen har bland annat fått bäst i test i svenska Gör Det Själv under 2017.

Kraftfull 80 V batteridriven gräsklippare

Stiga COMBI 48 S AE kanske liknar en helt vanligt bensindriven gräsklippare, men i själva verket så är det en av marknadens mest kraftfulla och batteridrivna alternativet just nu. Med denna modell så är det tydligt att Stiga vill visa att ett batteridrivet alternativ är minst lika bra eller bättre än bensindrivna gräsklippare. Med denna gräsklippare slipper du allt underhåll med olja och så vidare, men får samtidigt samma effektivitet.

Denna fantastiska gräsklippare drivs av ett kraftfullt batteri på 80 volt och räcker till gräsmattor i storlekarna 500 m². Något som också gör denna modell något unik för batteridrivna gräsklippare är att den även är självgående. Vilket oftast är en finess som inte finns på batteridrivna modeller då det det äter batteri.

Gräsklipparen från Stiga erbjuder också enkel klipphöjdsinställning från 27 till 80 mm.

Mer om denna unika gräsklippare från Stiga

Så till vem passar denna gräsklippare? Vi skulle säga att denna modell passar bra till dig som har en medelstor trädgård (omkring 500 m² och som dessutom vill ha en självgående gräsklippare. Något som oftast endast finns på bensindrivna modeller.

Något som också är ganska unikt med denna modell är klippsystemet, som erbjuder uppsamling, mulching och bakutkast. Vill du använda gräsuppsamlaren så rymmer den hela 60 liter och indikerar också när det är dags för tömning.

Detta är definitivt en av marknadens mest avancerade modeller när det gäller batteridrivna gräsklippare. Denna modell är ett praktexempel på hur batteridrivna maskiner kommer ersätta bensindrivna modeller i framtiden.

 • Bäst i test hos svenska Gör Det Själv 2017
 • En batteridriven gräsklippare som motsvarar allt som bensindrivna erbjuder
 • Lämpar sig till medelstora gräsytor på 500m²
 • Klippsystem som erbjuder uppsamling, mulching och bakutkast
 • Stor uppsamlare på 60 liter som indikerar när den är full
 • Smidig höjdinställning från 27 till 80 mm
 • Självgående gräsklippare
Lämplig gräsyta500 m²
Spänning80 V
Klippbredd46 cm
Höjdjustering27-80 mm
Uppsamlare60 liter
Vikt32 kg
SjälvgåendeJa

Black & Decker CLM3820L2 - Batterier medföljer

Black & Decker CLM3820L2 bild 1Black & Decker CLM3820L2 bild 2
ButikPris
3819:-Besök
4259:-Besök
 • Bäst i test i tyska tidningen Selbst
 • Bäst i test i tyska Selber machen
 • 4,1 av 5 hos brittiska Amazon efter 120 kundrecensioner

Black & Decker CLM3820L2 är en annan väldigt intressant batteridriven gräsklippare som bland annat fått bäst i test i två tyska tidningar. Gräsklipparen har också fått toppbetyg från kundrecensioner på nätet och bara på brittiska Amazon så har modellen fått ett toppbetyg på 4,1 av 5 efter 120 recensioner.

Batteridriven gräsklippare som levereras komplett med batterier

Olikt bäst i test vinnaren från Makita så levereras Black & Decker CLM3820L2 komplett med både batterier och laddstation. Om du inte redan är investerad i ett märke som t.ex. Makita där du redan har batterier och laddare så är Black & Decker batteridrivna gräsklippare ett utmärkt val.

Black & Decker CLM3820L2 drivs med hjälp av två stycken 36 V / 2 Ah batterier och som genererar en effekt på 1400 watt. Gräsklipparen lämpar sig bäst till gräsytor upp till 600 m2, vilket är perfekt för dig som har en liten till medelstor gräsmatta.

Kabelfri gräsklippare med en del smarta egenskaper

Den trådlösa gräsklipparen från Black & Decker har ett par ganska smarta funktioner som vi gillar. En av dessa smarta egenskaper är det hopfällbara handtaget som förenklar förvaringen. Även gräsuppsamlaren på 35 liter har en indikator som berättar när det är dags för tömning.

Black & Decker CLM3820L2 har en klippbredd på 38 cm och har också en justerbar klipphöjd där du enkelt kan välja mellan 3 till 8 cm med hjälp av en liten soft-spak. Även den låga vikten på 16 kg gör gräsklipparen enkel att köra och använda på gräsmattan. Betydligt enklare än de traditionella och gamla bensindrivna gräsklippare.

 • Bäst i test hos två stora tyska tidningar (test av batteridrivna gräsklippare)
 • Toppbetyg från kundrecensioner
 • Batterier (2st 36 V) och batteriladdare ingår
 • Smarta egenskaper för enklare och bättre förvaring
 • Uppsamlare på 36 liter som också indikerar när den är full
 • Integrerat handtag för enklare transport
 • Ergonomiskt handtag som rör sig från höger till vänster för bättre manövrering
Lämplig gräsyta600 m²
Spänning2 x 36 V
Klippbredd38 cm
Höjdjustering30-80mm
Uppsamlare36 liter
Vikt16,5 kg

Bosch Rotak 32 LI ErgoFlex - För mindre gräsmattor

Bosch Rotak 32 LI ErgoFlex bild 1Bosch Rotak 32 LI ErgoFlex bild 2
ButikPris
3247:-Besök
3367:-Besök
4199:-Besök
 • 9,5 av 10 hos brittiska EasyLawnMowing
 • 4 av 5 hos brittiska Amaon efter 350 kundrecensioner

Bosch Rotak är en populär serie batteridrivna gräsklippare där Rotak 32 är den modell som fått bäst betyg i produktrecensioner och från kundomdömen.

Prisvärd sladdfri gräsklippare för mindre gräsmattor

Bosch Rotak 32 LI ErgoFlex är en väldigt prisvärd gräsklippare för mindre gräsmattor och passar bäst till dig som bor i radhus eller liknande. Denna modell passar också bra till dig som vill köpa en batteridriven gräsklippare där både batteri och batteriladdare ingår. D.v.s. ett komplett system där allt medföljer från början.

Rotak 32 LI ErgoFlex är vår lättaste modell i testet av batteridriva gräsklippare och väger strax över 10 kg. Detta underlättar så klart processen för användaren, speciellt för äldre personer som kanske inte har kvar styrkan. Så även om gräsklipparen är självkörande/självgående så är den fortfarande väldigt enkel att köra.

Funktioner för Bosch Rotak 32 LI ErgoFlex

Modellen har också infällda handtag som underlättar transport och även fällbart handtag för bättre förvaring. Gräsklipparen är också utrustad med en gräsuppsamlare som rymmer 40 liter och är också väldigt enkel att sätta på/av under drift.

Bosch batteridrivna gräsklippare är väldigt tyst och passar perfekt för dig som har närliggande grannar. Modellen är också utrustad med ett så kallat Syneon Chip som intelligent kontrollerar energin som krävs för stunden. Detta gör att vi både kan klippa kort och långt gräs utan större problem.

En annan sak eller egenskap som vi gillar med gräsklipparen är den unika gräskammen som klipper perfekt ut till kanterna.

 • Modellserie som har fått toppbetyg i flera produktrecensioner
 • Toppbetyg/omdöme från kundrecensioner
 • Lämpar sig bäst till dig som bor i radhus med mindre gräsmatta
 • Batteri och laddare medföljer
 • Ergonomiska lösningar och låg vikt för smidig användning
 • Gräsuppsamlare 29 liter
Lämplig gräsyta300 m²
Spänning1 x 36 V batteri
Klippbredd32 cm
Höjdjustering30-60 mm
Uppsamlare29 liter
Vikt10,2 kg

AL-KO Moweo 3.85 Li - Väldigt prisvärd

AL-KO Moweo 3.85 Li bild 1AL-KO Moweo 3.85 Li bild 2
ButikPris
3190:-Besök
3190:-Besök
3190:-Besök
3332:-Besök
 • 4 av 5 ”Bästa billiga gräsklippare” hos PriceRunners test av gräsklippare

Pricerunner valde ut AL-KO EnergyFlex 3.85 Li som bästa billiga batteridrivna gräsklippare och sett till pris och prestanda så är detta en fantastisk modell. Definitivt en väldigt prisvärd gräsklippare för mindre gräsmattor.

Lämpar sig till mindre gräsmattor (300 m²)

Om du bor t.ex. i ett radhus med en mindre gräsmatta så är AL-KO EnergyFlex 3.85 Li ett perfekt val för att underhålla gräsmattan regelbundet. Tack vare att batteri och laddare ingår så blir denna batterigräsklippare extra intressant för många.

Det bästa med denna modell är så klart det låga priset, men förutom det så är detta en modell som erbjuder mer än vad dyrare alternativ gör. Just denna modell av gräsklippare erbjuder också 2-in-one funktion där du både kan köra bakutkast eller använda uppsamlaren på 45 liter.

Så hur längre kan gräsklipparen köras på en laddning? Enligt tillverkaren ska du kunna köra gräsklipparen under 20 minuter, vilket räcker gott och väl för de flesta mindre gräsmattor. Laddtiden är endast 90 min för en fulladdning.

Batteridriven gräsklippare i tysk kvalité

AL-KO EnergyFlex 3.85 Li levereras med 1 st 36 V EnergyFlex batteri och laddare. Samma batteri som används till andra typer av AL-KO trädgårdsmaskiner och verktyg. Likt de flesta andra modeller i vårt bäst i test av batteridrivna gräsklippare så går det att justera klipphöjd från 25 till 75 mm.

Batterigräsklipparen EnergyFlex 3.85 Li från AL-KO har också stora hjul för enklare och smidigare drift. Handtaget är både ergonomiskt och kan fällas ner för bättre förvaringsmöjligheter. Modellen har även bra bärhandtag när det är dags för transport.

 • Bästa billiga gräsklippare enligt PriceRunners test av gräsklippare
 • Både batteri och laddstation ingår
 • Lämpar sig till mindre gräsmattor upp till 300 m²
 • Enkel justering för klipphöjd mellan 25 till 75 mm
 • Vikbart styre för bättre förvaring
 • Stor gräsuppsamlare på 45 liter och som indikerar när den behöver tömmas
Lämplig gräsyta300 m²
Spänning36 V
Batteri ingårJa
Klippbredd37 cm
Höjdjustering25-75 mm
Uppsamlare45 liter
Vikt17 kg
SjälvgåendeNej

Köpguide: Bästa tipsen inför köp av batteridriven gräsklippare

så väljer du ut bästa modell av gräsklippare

Är det äntligen slut med bensindrivna gräsklippare som både väsnas och behöver ständigt underhåll? Fördelarna med en batteridriven gräsklippare är många, men det finns också nackdelar. Egentligen är det bara en sak som håller tillbaka batterigräsklippare och det är batteriet.

Har du en enorm grästomt som behöver klippas regelbundet så kan det vara lite vanskligt med en batteridriven gräsklippare. Drifttiden är absolut det största problemet när det gäller denna typ av eldrivna produkter och batterier kommer inte helt ersätta bensin riktigt än. Men vi börjar närma oss en övergång till batterier då batteritekniken börjar mogna.

För dig som har en normalstor gräsmatta på 200-500 m2 så finns det egentligen ingen anledning att köpa en bensindriven gräsklippare. Det finns gott om batteridrivna modeller som klarar jobbet minst lika bra och du slipper dessutom allt från regelbunden oljebyte, köpa bensin och så klart det höga ljudet.

Vi kommer i denna korta guide att gå igenom de bästa tipsen inför ett köp av en batteridriven gräsklippare.

Gräsklipparens klippkapacitet har stor betydelse

ytkapacitet elgräsklippare

Det bästa du kan göra innan du börjar kolla på gräsklippare är att helt enkelt kolla upp hur stor gräsmatta du har runt tomten. Innan dess blir det ganska svårt att avgöra vilken modell som passar bäst till din gräsmatta.

Bor du däremot i ett radhus med en liten gräsmatta så fungera vilken modell som helst i vårt bäst i test. Minsta gräsklipparen i vårt test klarar nämligen av 300 kvadratmeter vanlig gräsmatta.

Att köpa en alldeles för liten batterigräsklippare för gräsmattan skulle innebära att du behöver klippa i omgångar. Vilket så klart kommer vara väldigt omständligt i längden och är inget vi rekommenderar.

När det gäller klippkapacitet från tillverkaren så bör du har lite marginal då de ofta räknar på perfekta förhållanden. Ju högre gräs, desto mer batteri kommer gräsklipparen använda i de flesta fall. Har du t.ex. en gräsmatta på 300 m² så kanske du inte ska välja en modell som klarar 300 m². Istället borde du gå upp ett steg och välja en gräsklippare som klarar mer.

Batterier – Val av märke kan påverkas av vilka batteridrivna maskiner du redan äger

batterier gräsklippare

När det gäller val av gräsklippare och märke så kan det ha en stor betydelse av vad du har hemma i hemmet. Har du t.ex. redan investerat i batteridrivna maskiner från Makita så kan det vara smart att köpa en gräsklippare från det märket då batterierna kan användas fritt mellan maskinerna.

Tittar vi på t.ex. bäst i test vinnaren Makita DLM431Z som är en fantastisk gräsklippare så ingår där inte några batterier och laddare. Äger du redan batteridrivna maskiner från Makita så är denna gräsklippare det bästa valet. Men om du inte redan är investerad i märket Makita så kanske en annan gräsklippare passar dig bättre.

De flesta gräsklippare i vårt test levereras med både batteri och laddare, dock inte modellen från Makita.

Om du inte redan äger ett märke och batteridrivna maskiner så som t.ex. skruvdragare så kan det vara en bra idé att fundera över vilket märke du vill investera i framtiden. Många av de märken som t.ex. Makita, Bosch, Black & Deckar har en rad olika batteridrivna trädgårdsverktyg som använder samma batteripack.

Bästa

Så här valde vi ut bästa batteridrivna gräsklippare

I vårt bäst i test så har vi valt ut olika modeller som både passar stora och små gräsmattor. Testet inriktar sig till dig som har en liten till medelstor gräsmatta d.v.s. från 50 till 600 m².

Om du har en större gräsmatta än 600 m² så avråder vi faktiskt från att köpa en batteridriven gräsklippare. Då finns det bättre lösningar i form av robotgräsklippare eller en helt vanlig traditionell bensindriven gräsklippare.

Det är ingen idé att ge sig på att klippa halva gräsmattan och sedan fortsätta när batterierna är laddade. Processen blir alldeles för omständlig och du kommer tröttna snabbt att behöva göra det i två omgångar. Robotgräsklippare kan vara en bra lösning om du fortfarande vill köra med något som är tyst och som använder batterier för miljön. Robotgräsklippare kan nämligen själv fortsätta där den avslutade sist och du själv slipper fundera över det då allt sker automatiskt. Spana in vårt test av robotgräsklippare.

Vi har gått igenom sju olika oberoende test och produktrecensioner för att hitta de bästa modellerna just nu. Sedan har vi även kollat kundrecensioner på dessa modeller för att se om det stämmer överens med resultatet i de här testen. Det är nämligen inte ovanligt att vissa modeller presterar bra i testlabbet men som sedan faller platt när produkten används regelbundet utanför labbet.

Priset har varit en avgörande faktor denna gången. Vi har däremot försökt ta med gräsklippare som lämpar sig bäst till både små och medelstora gräsmattor d.v.s. till normalstora villatomter och radhus. Bäst i test vinnaren Gardena PowerMax Li-40/32 har egentligen allt som krävs för att klippa små till medelstora gräsmattor. Klippbredden är något liten men ser vi till pris, prestanda, medföljande batteri/laddare så är Gardena PowerMax Li-40/32 en värdig testvinnare.

Källor

Makita DLM431Z – Bästa batteridrivna gräsklippare

Rent märkesmässigt så är Makita en av marknadens mest populära alternativ när det gäller batteridrivna verktyg för både bygg och trädgård. Makita är ett märke som för de allra flesta är en synonym med kvalité och är också marknadsledande när det gäller batteridrivna maskiner. Makita DLM431Z är inget undantag och det syns i alla de test som finns på gräsklipparen.

Makita DLM431Z levereras utan batteri och laddare så om du inte redan äger detta så är denna gräsklippare en ganska dyr investering tyvärr. Två batterier och en dubbelladdare kostar omkring 2 000 kr. För någon som redan är investerat i Makita så är valet av gräsklippare mycket enklare.

 • Bäst i test i Gör Det Själv 2019 – Länk
 • 9,4 av 10 hos EasyLawnMowing 2019 – Länk
 • 4,1 av 5 hos brittiska Amazon efter 50 kundrecensioner

Black & Decker CLM3820L2

Testvinnaren Black & Decker CLM3820L2 är en väldigt populär gräsklippare med batteridrift. Speciellt i Storbritannien och Tyskland har modellen blivit en storsäljare då den har fått toppbetyg i flera stora tidningar. Gräsklipparen fick bland annat bäst i test hos tyska Selbst och Selber Machen.

 • Bäst i test i tyska tidningen Selbst – Länk
 • Bäst i test i tyska Selber machen – Länk
 • 4,1 av 5 hos brittiska Amazon efter 120 kundrecensioner

Bosch Rotak 32 LI ErgoFlex

Bosch Rotak serie är en rad olika gräsklippare som fått toppbetyg i flera stora oberoende test och Bosch Rotak 32 LI ErgoFlex är en av dessa modeller som har presterat bäst. Ett stort plus är att både laddare och batteri medföljer. Några av de bästa fördelarna är uppsamlaren, säkerhetsnyckel, den låga vikten och byggkvalitén. Flyger vi över till Storbritannien så är Bosch Rotak 32 LI ErgoFlex en av marknadens mest populära modeller för mindre gräsytor.

 • 9,5 av 10 hos brittiska EasyLawnMowing – Länk
 • 4 av 5 hos brittiska Amaon efter 350 kundrecensioner

Stiga COMBI 48 S AE – Bästa Premiummodell

Enligt oss så är Stiga COMBI 48 S AE en av marknadens mest intressanta batteridrivna gräsklippare just nu. Stiga har verkligen gått hela vägen för att ta fram en modell som är lika kraftfull som en traditionell bensindriven gräsklippare. Och enligt oss och andra så har de lyckats.

I nummer 8 Gör Det Själv 2017 så kammade denna fantastiska gräsklippare hem förstaplats i deras test av gräsklippare. Hela testet kan du läsa hos Gör Det Själv här. Det är definitivt en gräsklippare som har tagit oss in i framtiden och som visar hur gräsklippare kommer se ut när bensinen har helt spelat ut sin roll.

AL-KO Moweo 3.85 Li

Om du gillar tysk kvalité så är AL-KO Moweo 3.85 Li ett bra alternativ för dig som har en mindre gräsmatta. Modellen har bland annat fått utmärkelsen ”Bästa billiga gräsklippare” i PriceRunners stora test av gräsklippare. Läs hela testet här.