Bästa cykelsitsar för barn 2021

Bästa cykelsitsar för barn 2021

Cykelsits för barn är för många föräldrar nästan ett måste för att kunna få ihop vardagen och för att spara tid när det är dags för hämtning/lämning på förskolan efter eller innan jobb. Då våra barn är det mest värdefulla vi har så går det inte att tumma på säkerheten och därför vill man som förälder inte snåla med en icke godkänd cykelstol.

Det finns en hel del modeller av cykelstolar att välja mellan och därför kan det vara svårt att veta vilken cykelbarnstol som är det bästa alternativet för ens egna livssituation. Det finns allt från cykelsitsar som monteras direkt på pakethållaren till modeller som fästs framför föraren. Mer om dessa varianter hittar du längre ner i vår korta guide om cykelsitsar.

I detta jämförelsetest så hittar du alla de bästa och mest populära modellerna som finns ute på marknaden. Detta bäst i test är baserat på externa oberoende testkällor i kombination med vad vanliga konsumenter säger om de olika modellerna i form av kundrecensioner.

OK Baby Body Guard - ✅ Bäst i test

Bäst i test
OK Baby Body Guard bild 1
ButikPris
399:-Besök
599:-Besök
699:-Besök
 • Bäst i test hos Råd & Röns stora cykelsits test 2010

OK Baby Body Guard är troligtvis den mest klassiska modellen ute på marknaden och det är också den modell som bland annat har fått bäst i test hos Råd & Rön. Förutom ett fantastiskt betyg hos Råd & Rön så har cykelsitsen även fått ta emot fantastiska kundrecensioner runt om på nätet.

Ett stort plus med bäst i test vinnaren är det låga priset som passar de flesta föräldrars plånböcker. Med ett pris strax över 500-600 kronor så är detta en av marknadens billigaste modeller, som dessutom presterar i oberoende test utan några större problem.

Enkel och välgenomtänkt cykelsits med hög säkerhet

Trots sitt låga pris så är OK Baby Body Guard en av marknadens bästa cykelstolar och med sin italienska design får barnet ett bra skydd ifall det värsta skulle inträffa. Ryggpartiet är både extra förstärkt och har en bra höjd som skyddar barnet mot eventuella nackskador. Designen har en speciell form som ska omfamna barnet för ökad säkerhet och ger också extra plats för barnets hjälm.

Cykelsitsen Body Guard är utrustad med justerbara fotstöd och som dessutom har remmar som håller benen på plats. OK Baby Body Guard är byggd för att låta barnet växa fritt d.v.s. remmar och fotstöd är justerbara efter barnets storlek. Just denna modellen klarar barn från 9 månader till ungefär 6 års åldern med en maxvikt på 22 kg.

Smidig montering direkt på ramen

Fästet som medföljer testvinnaren monteras direkt på cykelramen och kan placeras över pakethållare som har en maxbredd på 15 cm. Cykelsitsen har också en förmåga att dämpa vibrationer som kommer från ojämnheter från marken på ett väldigt effektivt sätt.

Baserat på säkerhet, smidighet, oberoende test, kundrecensioner så utser vi OK Baby Body Guard till bäst i test vinnare. Det finns betydligt dyrare modeller på marknaden som inte alls lever upp till säkerheten som OK Baby Body Guard erbjuder. Prislappen på 500 kr gör att vem som helst kan köpa modellen ny. Visst finns det lite smartare modeller som Thule RideAlong men den kostar också tre gånger så mycket.

 • Monteras över pakethållaren på cykelramen, Maxbredd för pakethållaren är 15 cm. Passar ramrör med dimensioner mellan 28 till 40 mm
 • Trepunktsbälte som är ställbart efter barnets storlek
 • Justerbara fotstöd med remmar som håller benen på plats
 • Cykelsitsens design är utformad för att omfamna barnet på ett säkert sätt och ger också extra plats för barnets hjälm
 • Barnstolen dämpar också vibrationer som kommer under färden
 • Justerbar horisontellt för att få rätt balans
 • Barn mellan 9 månader och 6 år kan åka cykelstolen. Maxvikt 22 kg
 • Billig cykelsits med hög säkerhet

Thule RideAlong - Bästa premiumval

Bästa premiumval
Thule RideAlong bild 1
ButikPris
1099:-Besök
1315:-Besök
1495:-Besök
1499:-Besök
 • Testvinnare hos svenska Bäst i test
 • 4,6 av 5 stjärnor på Amazon USA efter över 500 kundrecensioner

Cykelbarnstolen Thule RideAlong har bland annat fått bäst i test när svenska testmagasinet Bäst i test testa olika modeller. Cykelbarnstolen har också fått toppbetyg från vanliga kundrecensioner och bara på Amazon USA så har modellen ett samlat kundomdöme på 4,6 av 5 stjärnor.

Cykelbarnstol med genomtänkta detaljer och hög säkerhet

Thule är ett premiummärke rakt igenom och är välkända för både sin kvalitet samt smarta lösningar. Men också för sitt höga säkerhetstänk. Thule RideAlong är heller inget undantag och är troligtvis en av marknadens mest genomtänkta cykelbarnstolar.

Vad är det då som gör Thule RideAlong till en av marknaden bästa cykelsitsar?

Vi skulle säga att smidigheten med Thulde RideAlong är den största fördelen men också fokuset på säkerhet. Vi gillar att Thule har tänkt till extra gällande sidoskydden som bland annat skyddar barnets händer från att klämmas om cykeln skulle luta emot en vägg eller liknande. Passformen är också väldigt bra med ordentliga benskydd och fotstöd som håller fötterna säkra.

Flera test av Thule RideAlong och kundrecensioner påpekar också hur genomtänkt modellen är med flera smarta egenskaper. Framförallt en detaljer utmärker sig med cykelbarnstolen och det är snabbfästet som gör det enkelt att både ta av/på stolen. Dessutom går det att köpa till ett extra monteringfäste för 300 kr om ni vill kunna använda cykelsitsen på två cyklar.

Thule cykelbarnstol har också komfortabel fjädring som kommer från DualBeam-fjädersystemet som absoberar stötar. Cykelsitsen kan också också enkelt lutas i fem olika lägen ifall barnet somnar i stolen. Detta sker snabbt och enkelt genom ett enhandsgrepp.

Bäst i test vinnaren från Thule är testad för barn mellan 9 månader och 6 år med en maxvikt på 22 kg. Däremot är rekommendationen att höra efter med barnläkaren om du vill skjutsa barn under 12 månader för att säkerställa att barnet är redo att åka.

Är denna cykelbarnstol en bäst i test vinnare? Kanske. Vi tycker däremot priset drar ned betyget något. Det är inte den dyraste modellen på marknaden men den ligger utan tvekan i premiumklassen. Om pris inte är ett hinder så rekommenderar vi modellen alla dagar i veckan.

 • Testvinnare i oberoende test av cykelsitsar
 • Toppbetyg från vanliga konsumenter som testat cykelsitsen
 • Hög säkerhet med fotfäste, sidoskydd med mera
 • Kan monteras av/på enkelt med sitt snabbfäste. Extra snabbfäste finns att köpa för ungefär 300 kr om du vill kunna använda stolen på flera cyklar
 • Passar cykelramar mellan 27,2 - 40 mm
 • Justerbart 3-punktsbälte
 • Tilt-funktion med 5 lägen
 • Passar barn mellan 9 månader och 6 år, upp till 22 kg

Hamax Caress - Testvinnare

 Hamax Caress bild 1
ButikPris
1135:-Besök
2164:-Besök
 • Bäst i test hos nederländska konsumentorganisationen

I mars 2016 så fick Hamax Caress genomgå ett stort test av nederländska konsumentorganisationen Consumentenbond och där lyckades modellen få bäst i test. I detta test så testades även den frontmonterade sitsen Observer från Hamax och även den cykelsitsen fick toppbetyg.

Smart cykelsits med tiltfunktion

Tiltfunktion är något som oftast saknas på många modeller av cykelsitsar och faktum är att en sådan funktion rekommenderas av experter. Testvinnaren Hamax Caress går att tilta upp till 20 grader för att göra längre åkturer extra komfortabelt för barnet. Perfekt om barnet är trött och vill få en kortare vilopaus.

Hamax Caress monteras direkt på cykelramen och sitter i en form av frihängande läge som fungerar som fjädring. Detta fjädringssystem absorberar plötsliga och häftiga rörelser under cykelturen, vilket i sin tur skyddar barnets ryggrad under färd.

Både ryggstödet och benstödet är justerbart på höjden för att kunna matcha storleken på barnet och på benstödet hittar du också remmar som håller barnets ben på plats. Med sitt höga ryggstöd så får barnet gott om plats trots att barnet har hjälp på sig.

Cykelsitsen Hamax Caress fick ett stort plus i testet av cykelsitsar för sitt sätt att synas i trafiken. Cykelstolen är bland annat utrustad med ordentliga reflexer bak på stolen, något som många cykelsitsar tyvärr saknar.

 • Kan monteras på cyklar med eller utan pakethållare då den monteras direkt på cykelramen
 • Hamax Caress passar barn från 9 månader till att de når en vikt på max 22 kg vilket är någonstans kring 6 års åldern
 • Låsbart fäste för att motverka stöld
 • Ordentliga reflexer bak på cykelstolen som gör att du syns tydligt i trafiken
 • Smart och enkel justering av benstöden
 • Justerbart ryggstöd
 • Fjädringssystem som absorberar plötsliga stötar under färd
 • Enkel och säker montering
 • Säkerhetssele är enkelt att knäppa med en hand medans du håller cykeln med den andra handen
 • Tiltbar cykelsits för bekvämare färd för barnet, upp till 20 grader

Hamax Observer - Frontmonterad

Hamax Observer bild 1
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • Toppbetyg hos nederländska konsumentorganisationen

Frontmonterade cykelbarnstolar är inte direkt något jättevanligt, men det finns trots allt några bra modeller att välja mellan. Hamax Observer är en frontmonterad cykelsits som monteras fram till vid styret, perfekt om du vill ha ditt barn nära eller vill kunna skjutsa två barn samtidigt.

Cykelstol testad i Nederländerna med toppbetyg

Hos nederländska konsumentorganisationen Consumentenbond så fick Hamax Observer ett toppbetyg när 12 föräldrar och deras barn fick testa modellen. Frontmonterad cykelsits är perfekt om du vill kunna skjuta två barn samtidigt eller om du behöver kunna ha uppsikt över ditt barn under cykelturen.

Cykelsitsen monteras direkt på cykelstyret och kan skjutsa barn från 9 månader till att de väger max 15 kg. Fästet som fästs på styret gör också det väldigt enkelt att ta av och på stolen regelbundet. Något vi och andra testkällor gillar är också den genomskinliga skärm som kan fästas framför cykelsitsen. Denna vindskärm skyddar barnet från vädrets olika element så som regn, snö, smådjur och så vidare. Dessutom är den enkel att ta av och sätta på när det behövs.

Hamax Observer kommer med fotstöd med egna selen som håller fötterna på plats under färd. Designen av cykelsitsen är kompakt så att du enkelt ska kunna gå av och på cykeln.

Vi vill dock passa på att nämna att denna typ av cykelsits inte är lika säker som den variant som monteras bakom föraren. Mer om detta kan du läsa längre ner i vår guide om cykelbarnstolar.

 • Frontmonterad cykelsits som monteras fram på cykelstyret
 • Fästet gör det enkelt att ta av och sätta på cykelsitsen regelbundet
 • Cykelsitsen kan användas från 9 månader till att barnet väger max 15 kg
 • Det ingår även en vindskärm som skyddar barnet från vädrets olika element
 • Kompakt design som ger gott om utrymme för föraren när denna ska kliva på eller av cykeln

Tips inför köpet av en cykelbarnstol för barn

En cykelsits måste givetvis vara säker då det är vår dyrbaraste last som ska åka i den regelbundet och därför finns där en hel del saker du bör tänka på innan du köper en cykelstol för ditt barn. Om du överväger att köpa en begagnad cykelsits så rekommenderar vi att du läser stycket om begagnade cykelsitsar.

I vår korta guide så tipsar vi också om hur du på bästa sätt kan förlänga livslängden på cykelsitsen genom ett par enkla knep. Vi tar också upp vilka modeller som är det bästa alternativet och som har visat sig vara säkrast i olika test av cykelstolar.

Allmänna lagar och riktlinjer för ett säkert användande av cykelsitsar

Lagen säger att om cykeln har ett lämpligt säte och som dessutom har ett ekerskydd så får man skjutsa barn under 10 år om man har fyllt 15 år. Vill man skjutsa två barn så måste man vara 18 år och båda barnen måste då vara högst 6 år.

Ekerskydd och skärmskydd är något som många föräldrar slarvar med tyvärr och faktum är att de vanligast olyckorna med barnsitsar är att något av barnets fötter fastnar. Detta kan ge fruktansvärda skador på fötter/ben och varje år skadas närmare 200 barn av detta.

Förutom lagen så finns där en hel del riktlinjer som bör tänka på innan man sätter barnet i en cykelsits och dessa kommer vi lista här nedan.

 • Barn kan först börja åka cykelsits när de själva har styrkan att sitta upp och detta sker oftast ungefär vid 9-10 månader. Först när barnet har möjlighet till att kunna sitta stabilt under dagarna så kan du fundera över att sätta barnet i en cykelbarnstol.
 • Använd endast cykelsitsar som är godkända enligt den europeiska säkerhetskraven EN14344. Ser du ingen sådan märkning på stolen så bör du överväga att införskaffa en ny cykelstol för att vara på den säkra sidan.
 • Är din cykel utrustad med en sadel som har en fjäder? då bör du överväga att byta ut sadeln till något utan fjäder så att barnet inte kan klämma fingrarna.
 • Välj en modell som placeras på pakethållare istället för modeller som placeras framför föraren. De barnsitsar som placeras framför föräldern är oftast sämre rustade för olyckor då de har ett lägre ryggstöd, risken för nackskador är betydligt större på dessa modeller.

Modeller – Vilken är den bästa cykelsitsen?

Det finns en rad olika modeller av cykelsitsar att välja mellan, men däremot så rekommenderar de flesta experter att man köper en modell som placeras på pakethållaren. Flera test av cykelsitsar har visat att det är just denna modellen som skyddar barnet på det bästa sättet i fall olyckan skulle vara framme.

Ska man däremot skjutsa två barn på cykeln så kan man behöva införskaffa en extra som placeras fram till. Vi vill dock tipsa om att det då kan vara värt att kolla på en cykelkärra istället som ger ett bättre skydd för båda barnen.

Cykelstol för pakethållaren

cykelsits för pakethållareDen bästa cykelsitsen är helt klart den variant som monteras direkt på pakethållaren och det är av flera anledningar. Det är dessutom den modell som de flesta experter rekommenderar om man ska köpa en säker barnsits för regelbunden användning.

Cykelbarnstolar för pakethållare som har vunnit bäst i test eller som har fått toppbetyg i olika tester har ett bra skydd i form av högt ryggskydd, men också skydd för att fötter eller ben inte ska kunna fastna i ekrarna. Trots att där finns remmar som förhindrar att barnets ben eller fötter inta ska kunna fastna i ekrarna så rekommenderas det ändå att utrusta cykeln med ett ekerskydd. Anledningen till detta är för att undvika så att inget som hänger ned från barnets kläder så som t.ex. ett snöre ska kunna komma in i hjulet. Något som är väldigt lätt att missa när det är bråttom på morgnarna.

En annan stor fördel med att ha barnet sittandes bakom föraren är att barnet inte kan distrahera föraren lika mycket som en stol som sitter framför föraren. Men det bästa med en cykelsits på pakethållaren är trots allt det höga ryggstöder som skyddar mot nackskador om det värsta skulle hända. Detta är något som andra modeller saknar och det är därför som denna typ rekommenderas av flera experter.

Men innan du monterar barnsitsen på pakethållaren så är det rekommenderat att du kolla upp maxvikten för pakethållaren, vilket oftast står i de papper som du fick med när du köpte cykeln. Vanligtvis så brukar en pakethållare klara av någonstans kring 20-25 kg, vilket också är den maxvikt som många barnsitsar har.

Om du saknar en pakethållare så finns där även modeller som kan monteras trots detta, däremot så är inte dessa modeller lika vanliga, men det finns.

Cykelstol framför föraren

cykelstol framför förarenHar man två barn så kan det krävas att man köper en extra som sitter framtill på ramen framför föraren, men enligt oss och andra testkällor så bör detta vara den sista utvägen. Har du bara ett barn så är den klassiska barnsitsen för pakethållare ett mycket bättre val.

Det kan också vara värt att nämna att cykeln blir väldigt tung med två barn och två cykelstolar. Det är alltså ingen bra idé att cykla och handla samtidigt som två barn sitter i sina stolar.

Idag finns där ett par modeller som går att fästa fram till på ramen och även om denna variant inte alls är lika populär så finns där trots allt några modeller att välja mellan. Men du bör också vara medveten om att denna typ av barnsits inte skyddar lika mycket som den vanliga varianten. Anledningen till detta är att ryggstödet är något lägre än den traditionella och därför finns där även risk för nackskador i fall det värsta skulle hända.

Det kan också vara bra att informera om att lagen endast tillåter en förälder att skjutsa två barn samtidigt så länge båda barnen är under 6 år.

Ett annat alternativ är att införskaffa en bra cykelkärra istället som kan ta två barn samtidigt, då påverkas man inte av den ökade vikten med två barn lika mycket. Tyvärr kan det bli lite problematiskt med förvaring av cykelkärran beroende på hur ens livssituation ser ut.

Cykelsitsar för större barn upp till 10 års åldern

Vanligtvis så används cykelsitsar fram till 6 års åldern och efter det så har de flesta barn vuxit ur sina cykelstolar. Men det finns också cykelstolar för barn upp till 35 kg, men då ska man också tänka på att denna typ av cykelstol inte alls skyddar lika bra som riktiga cykelbarnstolar.

Det finns bland annat Bobike Classic Junior som går att använda från 20 till 35 kg, men då är barnet lika dåligt skyddad som föraren själv. 35 kg är ganska mycket att skjutsa med så räkna med att det kommer kännas ordentligt när du cyklar i form av sämre balans, bromssträcka och så vidare.

Så sköter du om och förvarar cykelbarnstolen på bästa sätt

Skötsel av cykelsitsar

En cykelstol är inget som varar för evigt och precis som allt annat så åldras denna typ av produkter väldigt fort. Det finns däremot några enkla knep som får cykelsitsen att hålla längre.

Om du cyklar regelbundet och parkerar cykeln över dagen så är det bra om du väljer en plats som skyddar mot vädret. Om du t.ex. parkerar cykeln på en plats som inte är skyddad så utsätter du cykelstolen för både regn och sol. De flesta cykelbarnstolar är byggda av både metall/plast och speciellt plast åldras fortare när det utsätts för flera timmars sol varje dag.

När plast åldras så försvinner elasticiteten och den blir bräcklig i stället, vilket i sin tur förstör stolens förmåga att absorbera stötar ifall en olycka skulle vara framme.

Över vintern när du inte cyklar så bör stolen förvaras inomhus eller i ett förråd som är uppvärmt, låt den inte sitta ute under vintern då även kyla kan försämra plastens livslängd. Även remmar av tyg kan ta skada av för mycket exponering av vårt skiftade väder under året.

Så rekommendationen är att cykeln med cykelsitsen parkeras under ett tak och att den förvaras i ett uppvärmt utrymme under vintermånaderna.

Begagnade cykelsitsar

Begagnad cykelbarnstol

Det bästa är så klart att köpa en helt ny cykelbarnstol direkt från butiken av flera anledningar och det är dessutom det som de flesta experter rekommenderar. Om du överväger att köpa en begagnad cykelstol så måste du vara väldigt noga med att kolla upp saker som ålder och så vidare.

Problemet med att köpa en begagnad produkt är att du inte riktigt vet åldern på produkten och när det gäller cykelsitsar eller bilbarnstolar som ska säkerställa säkerheten så är detta väldigt problematiskt.

Anledningen till varför de flesta avrekommenderar att köpa begagnat är för att åldern påverkar hur materialet i stolen reagerar när det väl händer en olycka. T.ex. så åldras plast väldigt fort, speciellt om cykelsitsen har fått stå ute i sol och olika väderförhållanden. När plasten är ny så är den även väldigt flexibel, men när den blir gammal så blir den väldigt bräckligt, vilket så klart kan påverka hur cykelsitsen ska fungera när väl olyckan är framme.

Även metallkonstruktionen kan rosta i äldre barnsitsar och då blir stolen en livsfara för barnet som åker. Köp därför aldrig en cykelstol som du inte vet åldern på och fråga gärna om något form av kvitto från säljaren så att du kan se när den köptes.

Tänk på detta när du köper en begagnad cykelsits

 • Kolla alltid upp åldern på cykelstolen. Köp aldrig något som är gammalt och faktum är att dessa stolar kan försämras redan efter några år. Mycket hänger på hur cykelsitsen har förvarats d.v.s. har den stått ute hela vintern och sommaren så åldras den mycket fortare. Be alltid om något form av underlag som kan styrka åldern på cykelbarnstolen.
 • Försök hitta en cykelsits som har fått bra betyg i olika tester på nätet.
 • Inspektera stolen väldigt noggrant efter skador, slitage eller andra skador som tyder på att stolen har varit med om någon olycka. Så fort en cykelbarnstol har varit med om någon stor eller liten olycka så ska den bytas ut till en ny. Precis som bilbarnstolar, för annars kan inte säkerheten garanteras. Ett tips är att kolla efter sprickor i plasten genom att kolla mot solen eller någon form av ljuskälla.

Vi vill dock poängtera igen att det bästa valet är att köpa en helt ny cykelbarnstol för att vara på den säkra sidan. Det är trots allt det mest dyrbara i ditt liv som ska åka cykelbarnstolen regelbundet.

Cykelstolar för elcyklar

Vi ser att många föräldrar frågar om elcyklar kan använda cykelsitsar och enligt NTF (Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande) så ska detta fungera bra så länge cykelsitsen kan monterad på ett korrekt sätt. Deras rekommendation är att köpa en bakmonterad cykelsits som monteras på pakethållaren, däremot så har de flesta elcyklar batteriet på pakethållaren och kan i vissa fall göra att stolen inte passar riktigt.

När du kollar på en ny cykelsits så var noga med att kolla upp den maximala bredden för pakethållaren så är du säker på att cykelstolen passar din cykel. NTF tipsar också om att kolla så cykelsitsen är godkänd enligt EN 14344, godkänd enligt de europeiska kvalitets- och säkerhetskraven.

Däremot så ska man tänka på att elcyklar rent generellt håller en högre hastighet än traditionella cyklar och med högre en hastighet så ökar risken för svårare olyckor. Bromssträckan blir också längre och därför kan det vara bra om du inte maxar elcykelns hastighet på 30 km/h när du skjutsar dina barn. Det bästa du kan göra är att helt enkelt anpassa farten och dra ner på hastigheten när barnen åker.


Källor

Råd & Rön

Råd & Rön är en av Sveriges bästa testsidor som regelbundet testar produkter inom en rad olika produktkategorier och de har bland annat testat ett stort antal olika cykelsitsar. Deras bäst i test vinnare är OK Baby Body Guard och är också den modell som vi har satt som testvinnare i vårt test.

Förutom OK Baby Body Guard så finns där även andra cykelstolar som har fått högt betyg i Råd & Röns test. Om du är intresserad av att läsa Råd & Röns testresultat så hittar du deras test här.

Consumentenbond

Nederländska konsumentorganisationen Consumentenbond testade några stycken olika cykelsitsar under 2016 och i deras test med 12 föräldrar så tog Hamax hem både bäst i test för bakmonterade och frontmonterade cykelsitsar.

I testet så fick 12 föräldrar och deras barn testa flera olika modeller av bak- och frontmonterade cykelstolar. Det som testpanelen tittade var bland annat komfort, montering, hantering, hållbarhet och så klart säkerheten.

Bäst i test för frontmonterad cykelsits blev Hamax Observer som också är den cykelsits som vi har tagit med i vårt test. Bäst i test för bakmonterad cykelsits blev Hamax Caress som också finns med i vårt test. Mer om testet hittar du här.

NTF Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande

NTF är en seriös organisation som arbetar för en säkrare trafik och på deras hemsida kan du hitta svar på många av de frågor som du kan tänkas ha kring cykelstolar och säkerhet.

I deras arkiv av artiklar så hittar du svar på allt från cykelsäkerhet till vad du bör känna till när du skjutsar barn på cykeln. Vi rekommenderar att du läser deras arkiv om cykelstolar. Läs mer här.

Så här kom vi fram till en testvinnare i vårt bäst i test

Vi kan tycka att det är lite märkligt att det inte finns fler testkällor, med tanke på att säkerheten är prio ett när det gäller säkerhet med våra dyrbara barn. Det är trots allt vårt mest värdefulla i livet. Dessutom finns det ett stort antal olika cykelsitsar som inte har testats överhuvudtaget och då är ju kunskapen gällande dessa produkter väldigt bristfällig.

Vi förstår varför de flesta föräldrar håller sig till de mer kända märkena som t.ex. OK Baby och Hamax. Dessa cykelsitsar har testats ordentligt i flera stora test och då känns det betydligt tryggare att välja någon av dessa modeller. Tyvärr är det lite tråkigt för andra märken som har släppt en rad olika produkter som är väldigt intressanta, men då det inte finns några testresultat så väljer vi gärna bort dessa.

Vi har nästan helt gått på de testresultat som kommer från några av de största testkällorna och vi har också tagit stor hänsyn till priset i detta test. Bäst i test vinnaren OK Baby Body Guard är en fantastisk cykelstol som har tagit hem flera priser för sin grymma design och funktioner. Det som får OK Baby Body Guard att vinna testet är den höga säkerheten, men också det låga priset. Cykelsitsen är tillräckligt billig för att varje förälder ska kunna ha råd att köpa den och med tanke på det låga priset så är detta utan tvekan en av marknaden bästa cykelbarnstolar.

Det finns en anledning till varför OK Baby Body Guard har varit en storsäljare sen 2010 när den vann bäst i test i Råd & Röns stora cykelstol test.

Hamax Caress är också en fantastisk cykelstol med ett enormt säkerhetstänk och kommer med väldigt många bra funktioner som de flesta föräldrar nog skulle kunna tänka sig. Tyvärr kostar cykelsitsen ungefär det dubbla jämfört med bäst i test vinnaren, annars hade Hamax Caress blivit vår testvinnare. Har du pengarna så kan du vara säker på att du blir nöjd med Hamax Caress cykelsits, kostnaden är det enda som inte fick cykelstolen att vinna testet.

När det gäller frontmonterade cykelstolar så är det betydligt svårare att hitta en testvinnare och det är för att de inte alls är lika vanliga. Utbudet för cykelstolar fram är betydligt sämre och det är svårt att hitta bra modeller. Hamax Observer blev vår testvinnare för frontmonterade cykelsitsar och den modellen har också vunnit bäst i test hos nederländska konsumentorganisationen. Faktum är att både Hamax Caress och Observer blev bäst i test i samma test för fram- och bakmonterade cykelsitsar.