elgrillar i bäst i test

Bästa elgrillen 2022

Grillsäsongen är igång och många personer vill leta sig ut utomhus för att grilla men tyvärr är det inte alla som kan använda kolgrill eller gasolgrill. Bor du t.ex. i lägenhet med balkong så är det oftast inte tillåtet att grilla med kol eller gas och vissa fall är det även inte tillåtet att grilla i trädgårdarna. Lösningen på detta problem är att helt enkelt att inhandla en ordentlig elgrill men när det gäller elgrillar så finns det gott om skräp som inte alls ger den grillkänsla/smak man är ute efter.

Men grillsmaken då? Det är inte kolen som sätter grillsmaken som många tror. Detta är bara en myt som cirkulerar hela tiden. Grillsmak kommer från förångat fett som droppar ned på värmekällan som sedan tränger in i köttet.

Vårt bäst i test är baserat på oberoende testkällor, kundrecensioner, egenskaper, funktioner och givetvis pris. Produkterna uppdateras regelbundet allt eftersom där kommer nya oberoende test och modeller.

Weber Q 1400 - ✅ Bäst i test

Bäst i test
Weber Q 1400 bild 1
ButikPris
2787:-Besök
3370:-Besök
3799:-Besök
 • Bäst i test hos Testfakta 2017
 • Bäst i test i Aftonbladets stora test av elgrillar 2015
 • 4,5 av 5 på amerikanska Amazon efter 150 kundrecensioner

När det gäller elgrillar så är tyvärr utbudet ganska dåligt och egentligen finns det bara ett par stycken elgrillar som man verkligen kan kalla grill överhuvudtaget. Weber Q 1400 är en sådan grill och är även vår bäst i test vinnare bland elgrillar.

Om du är ute efter en riktig grill men kan bara använda elektricitet som värmekälla så är detta det bästa valet. Detta är precis så nära som du kan komma till en riktig grill och även resultatet / smakerna påminner om vanliga gasolgrillar / kolgrillar.

Anledningen till detta är att bränt fett är det som sätter mest smak vid grillning, vilket även denna elgrill levererar. Detta skulle lika bra kunna jämföras med en gasolgrill och det är nog få personer som hade kunnat skilja resultatet mellan dessa två typer av grillar. Chansen är kanske att man känner av någon form av gasol-smak, men det är ingen positiv sak.

Bästa lösningen med samma grillsmak som i en vanlig grill

Detta är enkelt den bästa elgrillen efter kolgrillar och gasolgrillar, faktum är att testpersoner troligen hade haft problem att urskilja en gasolgrillad köttbit emot en elgrillad. Problemet med elgrillar är att det är svårt att uppnå en hög temperatur vid grillandet, men Weber har löst detta genom att använda ett ordentligt lock.

Fördelen med att ha ett lock på elgrillen gör att den värmer upp betydligt snabbare, speciellt om där är lite vind där man ska grilla. Sen kan du grilla med stängt lock under hela sessionen, vilket också gör att köttet får mer smak från det brända fettet än vad en öppen grill hade kunnat leverera.

Smaken av grillat kommer från det fett som droppar ner från köttet och som sedan förångas av värmekällan. Det förångade fettet tränger sedan in i köttet och sätter ”grillsmaken”. Det är alltså inte kolen eller gasolen som sätter grillsmaken, om det gör så är det ingen god smak du vill ha i köttet.

Smart och välplanerad elgrill från Weber

Bäst i test vinnaren Weber Q 1400 är en väldigt välplanerad elgrill som har tänkt på allt som är dåligt med elgrillar och sedan fixat till de problem som har funnits. Något de flesta är speciellt glada i är det gjutjärnsgaller som medföljer, då det hjälper till att ge en jämn värmefördelning över hela grillytan.

Det tjocka gjutjärnsgallret ger också en ökad temperaturstabilitet när du t.ex. öppnar locket för att titta till det du grillar. Ett exempel skulle kunna vara när du öppnar locket och att det blåser mycket så påverkas inte temperaturen nämnvärt. Det största problemet elgrillar har är nämligen vind, speciellt de utan ett lock. Anledningen till detta är att de helt enkelt inte är lika kraftfulla som kol- eller gasolgrillar och är därför känsligare.

Grillytan på denna testvinnare är 42 x 32 cm, vilket är tillräckligt för en normalstor familj som vill grilla på sommaren. Värmereglaget är steglöst och elgrillen drar som mest 2200 watt vid max effektförbrukning.

Grillgallret är tvådelat, vilket öppnar upp för användning av t.ex. ett gjutjärnspanna på ena sidan medans du grillar på den andra. Locket och själva grillbaljan är tillverkat i aluminium som också hjälper till att få ner vikten på elgrillen.

 • Vunnit flera stora bäst i test
 • Ett tvådelat gjutjärnsgaller som ger en effektiv värmefördelning
 • Grillyta på 42,5 x 32 cm
 • Garantitid från 2 – 5 år beroende på vilken del av elgrillen. Grillgaller har 5 års garantitid
 • Effekt på 2200 watt

Weber Pulse 1000 - Bästa premiumval

Bästa premiumval
Weber Pulse 1000 bild 1Weber Pulse 1000 bild 2
ButikPris
4887:-Besök
5648:-Besök
6499:-Besök
 • Bäst i test när Aftonbladet testa elgrillar 2019
 • Toppbetyg från vanliga kundrecensioner

Weber Pulse 1000 elgrill är utan tvekan en premiumprodukt som bland annat vunnit Aftonbladets bäst i test av elgrillar 2019. Modellen har också fått toppbetyg från vanliga kunder som hunnit testa elgrillen.

Så nära du kan komma en vanlig grill

Något som blir extra tydligt i oberoende test och från vanliga kundrecensioner är att Weber elgrillen presterar nästan lika bra som en helt vanlig kol- eller gasolgrill. Prestandamässigt är den i toppklass och många som testat modellen glömmer bort att det är en elgrill. Detta är utan tvekan en av marknadens bästa elgrillar just nu och så länge plånboken tillåter det så är detta ett fantastiskt val.

Weber Pulse 1000 är också utrustad med smarta och avancerade digitala funktioner så som t.ex. Webers iGrill-teknik som möjliggör avläsning av temperaturer genom appen. Vanligtvis måste man köpa till en Weber iGrill-enhet för att ansluta grillen till appen men i det här fallet så är den inbyggd i grillen. Det medföljer också en köttemperaturgivare som kopplas till iGrill-funktionen men där finns också stöd för ytterligare en givare. På så sätt kan du läsa av temperaturen på två köttstycken sammanlagt.

Weber elgrillen är också utrustad med en modern och digital termometer som tydligt visar temperaturen. Något som fler tillverkare definitivt borde ta efter. Vi gillar också den inbyggda fettuppsamlaren som gör det extra smidigt när det är dags för rengöring.

Konstruktionen erbjuder det bästa vi kan förvänta oss av en elgrill i premiumklassen. D.v.s. både lock och balja är tillverkat av gjutet aluminium. Precis som många andra grillar från Weber så är grillgallret av porslinemaljerat gjutjärn som är något av det bästa på marknaden.

Bäst i test vinnaren har också flera andra smarta detaljer som lyfter modellen över det vi tidigare har sett så som t.ex. inbyggd jordfelsbrytare, elektronisk temperaturkontroll, statuslampa, strömbrytare, avtagbara komponenter med mera.

Det enda som avskräcker är så klart priset och mycket av priset är just de smarta detaljerna med elgrillen. Om du bara vill ha en "dum" elgrill så rekommenderar vi bäst i test vinnaren Weber Q1400 eller Q2400 om du vill ha lite större grillyta. Med detta sagt så vinner Weber Pulse 1000 vår utmärkelse bästa premiumval på grund av det höga priset.

 • Vunnit oberoende test av elgrillar 2019
 • Total effekt på 1800 watt
 • Total grillyta på 41 x 31 cm
 • Gedigen konstruktion av gjuten aluminium och gjutjärnsgaller
 • Inbyggd Weber iGrill med stöd för två givare (1 st medföljer)
 • Smart och smidigt system för fettuppsamling/droppbricka
 • Tydlig och digital display för temperaturavläsning
 • Inbyggd jordfelsbrytare
 • Modellen finns även med vagn

Weber Q 2400 med stativ - Större grillyta

Weber Q 2400 med stativ bild 1
ButikPris
3987:-Besök
5307:-Besök
6499:-Besök
 • Bäst i test hos Testfakta 2017
 • Bäst i test i Aftonbladets stora test av elgrillar 2015
 • 4,5 av 5 på amerikanska Amazon efter 250 kundrecensioner

Weber Q 2400 är också en testvinnare då det i princip är samma modell som bäst i test vinnaren Weber Q 1400 och det enda som egentligen utskiljer dessa två är själva ställningen. Weber Q 2400 har också en annan stor skillnad och det är storleken på grillytan som är 55 x 39 cm jämfört med 42,5 x 32 cm som bäst i test vinnaren har. Annars är de två modellerna identiska i material och utförande.

Den större grillytan tilltalar många personer

Det kanske inte låter som någon större skillnad mellan en grillyta på 42,5 x 32 cm och 55 x 39 cm, men skillnaden blir ganska avsevärd. Om du är osäker kring vilken grillyta du är mest intresserad av, så rekommenderar vi att du ritar upp ytan på en bit kartong eller papper. Den extra grillyta som Weber Q 2400 erbjuder är ganska stor och vi pratar säkert om 2-4 stycken extra köttbitar beroende på storlek så klart.

Vår rekommendation är att du överväger ett köp av Q 2400 i stället för Q 1400 om du har pengarna och även plats för förvaring. Weber Q 1400 räcker gott och väl för en familj, men vill man däremot ha några gäster så ser vi Q 2400 som det enda alternativet.

Priset är avsevärt högre på denna modellen, men för många familjer kan det vara värt att lägga till extra pengar på en större modell.

Annars är dessa två modeller nästan helt identiska och det enda du behöver överväga när det gäller dessa två elgrillar är storleken på grillytan och om du vill ha en ställning till din nya elgrill.

Specifikationer & fördelar med testvinnaren Weber Q 2400 med ställning

 • Stor grillyta på 54 x 39 cm
 • Stadig ställning
 • Garantitid mellan 2 – 5 år beroende på del. Grillgaller / aluminium delar är 5 år och övriga delar är 5 år
 • Effekt 2200 watt
 • Steglöst reglage
 • Grillgaller i gjutjärn

Landmann E-Pantera Elgrill - Bra kundrecensioner

Landmann E-Pantera Elgrill bild 1Landmann E-Pantera Elgrill bild 2Landmann E-Pantera Elgrill bild 3Landmann E-Pantera Elgrill bild 4Landmann E-Pantera Elgrill bild 5
ButikPris
2522:-Besök
3149:-Besök
3497:-Besök
 • Bra kundomdömen från kunder som testat elgrillen från Landmann

Under 2020 lanserade Landmann sin nya elgrill E-Pantera som liknar många av de modeller vi har med i vårt test. För tillfället har vi inte kunnat hitta några oberoende test av elgrillen men baserat på kundrecensioner så verkar detta vara en gedigen elgrill för balkong.

Landmann elgrillen E-Pantera levererar

Tidigare elgrillar från Landmann har helt saknat lock vilket är stort problem så fort det blåser lite på uteplatsen. Men nu har Landmanns elgrill fått en rad förbättringar och är en helt ny modell i deras sortiment som utmanar Weber på flera sätt.

Elgrillens bästa egenskaper är definitivt byggkvalitén med ett gediget lock av aluminium med en integrerad termometer. Det enda negativa vi ser med termometern är att den inte visar exakta grader. Utan i stället visar den endast låg, medium och hög temperaturskala.

Med en hög effekt på 2000 watt så ska elgrillens värmeelement kunna nå temperaturer upp emot 300°C. Äntligen har även Landmann gått över till ordentligt gjutjärnsgaller. Det både håller längre men håller också värmen bättre när kött eller liknande väl läggs på gallret. I bottnen finns där även en enkel fettuppsamlare får smidigare rengöring.

Elgrillen är också utrustad med två sidohyllor som fungerar som avlastningsbord. Landmann elgrill E-Pantera säljs utan vagn och kan antingen placeras på bord eller på marken. Däremot finns det en vagn att köpa till om du vill komma upp i en bra nivå.

Det ska bli intressant att se hur Landmann E-Pantera kommer prestera i oberoende test under 2021 då modellen konkurrerar med Weber Q1400 som är en stor favorit i vårt bäst i test. 

 • Toppbetyg från kunder som testat Landmann E-Pantera
 • Ordentligt konstruktion av både aluminium och gjutjärn
 • Värmeelement på 2000 watt som kan nå 300°C
 • Emaljerat gjutjärnsgaller
 • Både lock (aluminium) och inbyggd termometer
 • Vagn är ett tillbehör som finns att köpa till

Weber Pulse 2000 - Dubbla grillzoner

Weber Pulse 2000 bild 1Weber Pulse 2000 bild 2Weber Pulse 2000 bild 3Weber Pulse 2000 bild 4Weber Pulse 2000 bild 5
ButikPris
8502:-Besök
10999:-Besök
 • Bra betyg från vanliga kundrecensioner

Om Weber Pulse 1000 är en premiumprodukt så tar Pulse 2000 ett steg längre med en rad förbättringar och uppgraderingar. Modellen har fått närmast högsta betyg från vanliga kundrecensioner på både marknadsplatser och butiker.

Elgrill med två grillzoner och större grillyta

Weber Pulse 2000 ger dig ytterligare funktioner och egenskaper som vi tidigare aldrig har sett på elgrillar. Det som gör modellen extra unik jämfört med andra modeller i vårt bäst i test är de två grillzonerna. Båda zoner kan användas helt oberoende från varandra vilket gör att du kan lägga en del av köttet på eftervärmning allt eftersom grillningen fortsätter. Eller så kan du köra grönsakerna på en lägre temperatur än köttet och så vidare.

Jämfört med bäst i test vinnaren Pulse 1000 så har även denna modell en större grillyta på 49 x 39 cm. Detta kommer givetvis med en ökad effekt på 2200 watt. Denna elgrill har också stöd för 4 stycken temperaturgivare för kött med det inbyggda iGrill-systemet. Däremot medföljer endast en givare och de andra måste du köpa till senare. Med iGrill kan du läsa av temperatur genom en app till telefonen.

Förutom det vi har nämn ovanför så är Weber elgrillen närmast identisk med testvinnaren Pulse 1000 med några förbättringar. Det som vi gillar mest är möjligheten till att köra separata grillzoner och den större grillytan.

Huruvida dessa grillegenskaper är värt priset eller inte låter vi ha osagt. Om pris inte är en viktig faktor för dig så är detta utan tvekan en av marknadens bästa elgrillar just nu.

 • Toppbetyg från kunder som testat elgrillen Pulse 2000 från Weber
 • Stor grillyta på 49 x 39 cm
 • Hög effekt på 2200 watt
 • Både lock och balja är tillverkat av gjuten aluminium
 • Inbyggd iGrill-funktionalitet för 4 st temperaturgivare (1 st medföljer)
 • Smart och smidigt system för att fånga upp fett
 • Digital display som termometer
 • Inbyggd strömbrytare med jordfelsbrytare

Severin PG 8523 - Godkänd elgrill

Severin PG 8523 bild 1
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4,1 av 5 hos tyska Amazon efter 160 kundrecensioner
 • Bäst i test fick Severins systermodell 8526 i tidningen Helsingborgs Dagblad 2014

För de som inte vill lägga ett par tusen på en elgrill så finns där lite enklare varianter som t.ex. Severin PG 8523 som har presterat bra i test, men som också har fått väldigt bra kundrecensioner. Modellen som testades i tidningen Helsingborgs Dagblad var PG 8526 och den modellen är nästan identisk med denna vi har valt ut. Elgrillen från märket Severin lyckades kamma hem Bäst i test redan 2014.

Enkel & praktisk elgrill

Severin har verkligen lyckats med att ta fram en elgrill som är både enkel och praktiskt. Den har även presterat bra i flera tester och erbjuder enklare grillning för de personer som inte har möjlighet till att grilla med kol eller gasolgrill.

Testvinnaren Severin PG 8523 kommer med ett stadigt stativ där det även finns en enklare avlastningshylla precis under grillen. Perfekt för att ställa antingen färdiggrillad mat eller andra tillbehör eller verktyg som används vid grillningen.

Elgrillen har en reglerbar termostat och under värmeelementet så hittar du även ett vattenbad. Vi förstår varför de har inkluderat ett vattenbad och det kanske är bra för vissa som har känsliga grannar då det tar bort grillrök. Problemet är att denna grillrök från bränt fett är det som smakersätter köttet så att det smakar grillar. Vår rekommendation är så klart att använda fatet, men endast som uppsamlingsfat för fettet.

Elgrillen saknar ett lock

Något som skiljer sig mellan bäst i test vinnaren Q 1400 och denna testvinnaren från Severin är att det saknas ett lock på denna elgrill. Detta kan utgöra ett problem om det är extra blåsigt utomhus. Detta har Severin däremot tänkt på och har därför inkluderat ett extra stort vindskydd som förhindrar att värmen smiter i väg för mycket när det blåser.

Grillgallret är förkromat och är löstagbart för att underlätta rengöring, så är även värmeelementet som behöver lite rengöring då och då.

Grillytan på denna elgrill är inte speciellt stort och storleken på grillgallret är 37 x 23 cm. Är ni bara två personer och något barn så är denna modellen perfekt. Vill du däremot kunna bjuda andra personer på grillning så bör du tittar efter något större som t.ex. Weber Q 2400 eller bäst i test vinnaren Q 1400.

 • Grillytan är på 37 x 23 cm
 • Grillgallret är avtagbart och så är även grillelementet. Detta för att underlätta rengöring
 • Effekt på 2300 watt
 • Stort vindskydd som skyddar emot vind som annars är ett problem för elgrillar
 • Denna modellen erbjuder möjligheten till att använda ett vattenbad för att minimera rök. Perfekt för de som har väldigt känsliga grannar, men tyvärr så tar det bort smaken av grillat. Så klart är det ett fritt val om det ska användas eller inte.

Köpguide – Så väljer du den bästa elgrillen

Förut har utbudet av elgrillar varit ganska smalt jämfört med traditionella grillar men nu har det äntligen börjat dyka upp flera väldigt intressanta modeller. Sommaren 2018 fick nog många att gå över till elgrillar då det var eldningsförbud i hela Sverige under större delen av sommaren.

Förut har elgrillar haft ett ganska dåligt rykte då många modeller helt enkelt inte presterade tillräckligt bra. Men idag med modeller som Weber Q1400 och Pulse 1000 så blir resultatet över förväntan. Nyckeln till detta är helt klart att elgrillar numera har ordentliga lock och isolerade höljen.

Smakmässigt är det ingen skillnad mellan en elgrill och vanlig grill med kol eller gasol. Mer om vart smaken kommer ifrån hittar du lite längre ned i vår köpguide.

Grillsmaken kommer inte från kolen

smak kommer från rökenMånga personer tror att det är kolen eller gasolen som sätter smak på köttet och det är där som grillsmaken kommer ifrån. Det är en myt som fortfarande cirkulerar överallt och är helt fel. Om du får smak från kolen eller gasolen så gör du något fel och det smakar definitivt inte gott.

Grillsmaken får man när köttet droppar av fett som bränns på värmekällan och när fettet bränns så förångas det, vilket i sin tur tränger in i köttet. Precis detta sker vid grillning på gasolgrill och det är därför som många inte kan känna skillnad på kött från gasolgrill och kolgrill.

För att få till bra grillkänsla och smak så krävs det höga temperaturer, något som både Weber Q 1400 och Q 2400 klarar av. De flesta andra elgrillar har problem med att komma upp i tillräckligt höga temperaturer då de saknar ett lock som isolerar värmen. De elgrillar som inte har något lock har enorma problem så fort det blåser lite ute, då mycken av värmen bara blåser bort.

Elgrillen påverkas inte av grillförbud

elgrillar och eldningsförbudUnder den varma sommaren 2018 så såg vi en enorm ökning av sökningar på elgrillar och det berodde givetvis på det långa grillförbudet. I princip hela landet hade ett strikt förbud mot öppen låga i trädgården och därför var elgrillen en frälsare för många som ändå ville kunna grilla.

Nu vet vi inte hur sommaren 2019 kommer utvecklas och det är givetvis svårt att spekulera hur sommaren kommer se ut. Men våren 2019 har varit extremt varmt och marken är väldigt torr på många håll i landet. Frågan är då om ett grillförbud är på gång trots allt.

Idag går det att få tag på väldigt bra elgrillar som i princip kan leverera vad en kolgrill eller gasolgrill gör. Med rätt typ av elgrill som t.ex. Weber Q1400 så får du också till den där grillsmaken som kommer från det droppande fettet.

Så frågan är om vi inte i framtiden kommer få se ytterligare elgrills modeller om nu våra sommarmånader fortsätter förbli så här varma. Dessutom är elgrillen mer miljövänlig då den inte direkt släpper ut några gifter.

Raclettegrillar ger inte samma smak

En annan sak vi ofta ser i olika test är att de blandar riktiga elgrillar med så kallade raclettegrillar och det är inte alls samma typ av produkt. Raclettegrill är något helt annat och ger inte den grillsmak som man är ute efter när man grillar. Anledningen till detta är att köttet steks i stället för att grillas, två helt olika smaker och två helt avskilda resultat.

Raclettegrillar kan vara fantastiska, men man kan inte förvänta sig någon grillsmak från de flesta modeller tyvärr. Det är många personer som köper en elgrill med en helt vanlig stekyta i hopp om att det ska smaka grillat. De flesta personer blir väldigt besvikna när de upptäcker att de lika bra kan steka köttet inomhus på spisen, då smaken är identisk.

Om du funderar på att köpa en raclettegrill för att grilla kött med så rekommenderar vi i stället att du köper en riktig grillpanna med djupa räfflor. Det ger både bättre smak och grillyta.

Lock på elgrillen är nästan ett måste

elgrillar med lock är ett måsteAtt grilla på en elgrill som helt saknar lock kanske fungerar när både vind och temperatur tillåter det. Men så fort temperaturen faller eller det börjar blåsa så kommer grillningen ta mycket längre tid om grillen saknar ett ordentligt lock.

Det är så mycket av värmen som bara försvinner när locket är öppet eller saknas. På en vanlig kolgrill använder vi locket för att begränsa syret så att temperaturen inte skenar i väg. Men på elgrillen är vi begränsade med effekten/värmen och därför är det extra viktigt att vi kan behålla så mycket värme som möjligt.

Det är närmast hopplöst att grilla en på en elgrill utan lock när det blåser utomhus. Det är inte helt omöjligt att grilltiden fördubblas bara för att det blåser lite och då behöver det inte blåsa speciellt mycket.

Så vårt viktigaste tips är att helt enkelt välja en elgrill med ett ordentligt lock. Detta är troligtvis den viktigaste egenskapen på en elgrill.

Så valde vi ut bästa elgrillen i vårt bäst i test

Många av de elgrillar vi har med i testet har funnits länge ute på marknaden och därför har många också fått vara med i flera oberoende test. Modellerna har också ett stort antal kundrecensioner som har varit en viktig faktor när vi valt ut testvinnare och så vidare.

Weber Q1400 är fortfarande vår bäst i test vinnare för 2021 på grund av flera anledningar. Det som talar för modellen är oberoende test, kundrecensioner, storlek, konstruktion och givetvis sitt pris. Priset för Q1400 gör att den blir väldigt prisvärd jämfört med senare modeller från Weber så som t.ex. Pulse 1000. Vilket är en fantastisk elgrill med flera smarta egenskaper och funktioner men som kostar ungefär det dubbla.

Grillmässigt så kommer resultatet vara detsamma med ungefär samma grillyta och så vidare. iGrill-systemet på Pulse 1000 är intressant men är det värt det priset? Vi tycker inte det. iGrill går också att köpa löst från Weber om du vill använda det på din Q1400 eller så kan du använda vilken annan grilltermometer som helst. Därför förblir Weber Pulse 1000 vårt bästa premiumval på grund av den höga prislappen.

Nytt för 2021 är Landmann E-Pantera som utmanar bäst i test vinnaren Weber Q1400. De kostar ungefär lika mycket och har liknande egenskaper men är den bättre? De kunder som har hunnit testa elgrillen från Landmann verkar i alla fall vara väldigt nöjda men vi väntar fortfarande på oberoende test.

Källor

Aftonbladet 2019 – Test av 6 st elgrillar

Under 2019 utförde Aftonbladet ett test på sex stycken olika elgrillar där Weber Pulse 1000 plockade hem bäst i test. Modellen kan närmast likna den prestanda som ses på kol- och gasolgrillar vilket bådar gott för elgrillar i framtiden. I deras test så fick modeller med ett prisspann mellan 599 och 4399 kr genomgå ett test på prestanda, rengöring, montering med mera. Läs mer här.

Testfakta testar elgrillar

Så sent som maj 2017 så testade Testfakta 8 stycken olika elgrillar och enligt oss så testade de inte bara elgrillar utan testade även raclettegrillar. Vi tycker där är stor skillnad på en raclettegrill och en elgrill. Med en riktig elgrill så blir resultatet minst lika bra som en kolgrill eller gasolgrill. Detta visar även testet som Testfakta gjorde där Weber Q 1400 vinner bäst i test för bästa grillkänsla och det är för att den fungerar precis som en vanlig kolgrill.

Raclettegrill är mer att man steker köttet än att man grillar det och då skiljer sig smakerna för mycket. Det många inte vet om är att det är det brända / förångade fettet som smaksätter det man grillar. Det är det som sätter den där klassiska grillsmaken, inte kolen eller gasolen. Testfakta.

Aftonbladet i samarbete med WiseGuides

Aftonbladet tar upp ett väldigt vanligt problem som många personer har där de bor och det är att det helt enkelt inte är tillåtet att grilla med kol eller gasol. Bor du i lägenhet och har balkong så är risken väldigt stor att du inte får elda med kol eller gasol och även om du har trädgård så är det inte säkert det är tillåtet av fastighetsägaren. Så var noga med att kolla upp detta innan du köper någon typ av grill.

Testet som Aftonbladet utförde i samarbete med WiseGuide visa också på hur viktigt det är att välja en elgrill som kommer upp i en hög temperatur. Klarar elgrillen av att nå en tillräckligt hög temperatur så blir resultatet nästan identiskt som om du grillade med kol. Likt de flesta bäst i test av elgrillar så blev Weber Q testvinnare. Aftonbladet.

Helsingsborgs dagblad testar 6 st elgrillar

Helsingsborgs dagblad testade 6 st elgrillar för personer som bor på balkong och i deras test var det extra viktigt att grillen levererade en önskad grillkänsla. Vi ställer oss dock frågandes varför de inte testade den mest kända elgrillen av de alla, nämligen Weber Q 1400 eller Q 2400. I alla andra test så hittar vi denna fantastiska elgrill.

I deras test så testade de bland annat elgrillar från Severin, OBH Nordica men också Landmann som har ett par modeller. Bäst i test vinnaren blev Severin PG8526 Barbecuegrill och är en systermodell till PG8523 som vi har valt att lista. Anledningen till detta är för att PG 8526 inte längre säljs och PG 8523 är identisk. HD.