Test av Vakna koffeinbar

Test av Vakna energi- och koffeinbar

Test av Vakna energi- och koffeinbar - Utmarkt-produkt utmärkelse 2023I en marknad fylld av energi- och proteinbars, introducerar Vakna en distinkt nyskapelse från Sverige: en koffeinberikad proteinbar. Denna hybrid, som är ny på den svenska marknaden, kombinerar proteinets näringsvärde med koffeinets energigivande egenskaper på ett innovativt sätt.

Vakna erbjuder olika smaker och proteininnehåll, såsom den proteinrika ’Brownie Boost’, och den smakfulla ’Salty Caramel Kick’ och ’Coconut Rush’, med varierande proteinmängder. Barsen är inte bara proteinrika utan också låga på socker och kolhydrater, vilket gör dem attraktiva för hälsomedvetna konsumenter.

Vakna riktar sig mot en bred publik – från aktiva individer till dem som behöver ett snabbt mellanmål eller en extra energikick under dagen. Med dess unika förmåga att kombinera smak, näring och energi, utmanar Vakna marknadsledarna och erbjuder en spännande och hälsosam snackoption för en bred användargrupp.

 • Skäl att köpa
 • Fantastisk smak och konsistens
 • Innehåller koffein som snabbt kicka igång dagen
 • Välj mellan 70 och 200 mg koffein
 • Lågt kolhydrat innehåll
 • Skäl att inte köpa
 • Kunde varit lite högre proteinmängd i vissa smaker

ButikPris
16:-Besök
29:-Besök

Sveriges första koffeinberikade protein- och energibar?

I den ständigt expanderande världen av energi- och proteinbars, introducerar Vakna en unik nyhet – en bar som kombinerar protein och koffein. Detta koncept, nytt på den svenska marknaden, erbjuder en spännande fusion av energi och näring. Men vad är det egentligen – en proteinbar, en energibar, eller en koffeinbar? Svaret är en hybrid, anpassningsbar för en mängd olika användningsområden.

Vakna finns i flera smaker, var och en med sitt unika proteininnehåll. Brownie Boost leder packen med 15 gram protein per bar, medan ’Salty Caramel Kick’ och ’Coconut Rush’ erbjuder 10 gram. Det ger konsumenten friheten att välja en variant som bäst passar deras behov.

Inte nog med att dessa bars innehåller en bra mängd protein, så är de också låga på socker och kolhydrater – en viktig faktor för hälsomedvetna personer. Dock innehåller de en liten mängd Maltitol, ett sötningsmedel som kan påverka blodsockret. Detta är relevant information för personer som följer en LCHD-diet eller är diabetiker.

Men som vi har förstått det så är det endast den ljusa chokladen utanpå som innehåller Maltitol, annars är det helt vanlig sukralos i själv innehållet av proteinbaren. Enligt Livsmedelsverket ska inte Sukralos påverkar blodsockret, vilket kan vara betryggande för vissa användare.

Vem är då målgruppen för denna innovativa bar? Vi anser att den har ett brett spektrum av användningsområden. Den kan vara ett snabbt mellanmål, ett proteinrikt alternativ för extra energi under dagen, eller en följeslagare för aktiva personer som behöver en energikick. Dock, för de som är känsliga för koffein, kan det vara klokt att undvika att konsumera baren sent på dagen för att inte störa sömnen.

Sammanfattningsvis representerar Vakna en spännande utveckling inom segmentet av hälsosamma snacks. Dess förmåga att kombinera protein och koffein på ett smakfullt och näringsrikt sätt, samtidigt som den håller nere på socker och kolhydrater, gör den till en attraktiv produkt för en bred publik.

Smaker och olika nivåer av koffeinhalt i Vakna proteinbar

Vakna, en innovativ energi- och proteinbar, har introducerat ett element som skiljer sig från mängden: koffein. Det är inte bara en proteinbar, utan också en källa till energi, vilket namnet ”Vakna” antyder. Vi har haft förmånen att testa alla tre smakerna, var och en innehållande 70 mg koffein. Detta är jämförbart med koffeininnehållet i en kopp kaffe, en bekant måttstock för många.

Det som verkligen gör Vakna unik är att konsumenten kan välja mellan olika nivåer av koffeinhalt. För de med högre tolerans finns ett alternativ med hela 200 mg koffein per bar, en mängd som överstiger det som finns i en hel burk Monster Energy. Detta starkare alternativ kanske inte är det bästa valet för en sen eftermiddagsboost, speciellt för de som är känsliga för koffein.

Under vårt test av proteinbaren fann vi inga negativa överraskningar. Alla tre smakerna var imponerande och påminde oss om de vi har upplevt från exempelvis Barebells. Smakmässigt står Vakna i samma höga klass. Konsistensen är även den värd att nämna, med en behaglig krispighet som tillför en angenäm textur när man tuggar baren.

Sammanfattningsvis erbjuder Vakna en unik kombination av smak, näringsinnehåll och energi. Med möjligheten att välja koffeinnivå, kan konsumenterna skräddarsy sin upplevelse efter eget behov och tolerans. Smakerna är både tillfredsställande och jämförbara med marknadens ledande märken, vilket gör Vakna till ett spännande och värdigt alternativ i proteinbar-kategorin.

Salty Caramel Kick – Närmast perfekt

Test av Vakna Salty Caramel Kick

Salty Caramel har länge varit en favoritsmak bland proteinbarälskare. Därför närmar vi oss Vakna’s Salty Caramel Kick med höga förväntningar på både smak och konsistens.

Så hur står sig då Vakna Salty Caramel jämfört med andra alternativ på marknaden?

I en värld där nya proteinbars ofta möts med skepticism, är det glädjande att kunna konstatera att Vakna överträffar förväntningarna. Denna bar levererar en exceptionell smakupplevelse som tilltalar fans av populära varumärken som Barebells.

Salty Caramel Kick framstår som en av de främsta smakerna på den svenska marknaden, en verklig höjdare i smak och konsistens. Dessutom, med 15 gram protein per bar, kan den rätteligen klassas som en riktig proteinbar.

Näringsinnehåll (1 bar)

 • Kcal – 186
 • Kilojoule (kJ) – 777
 • Fett – 8.1 g
 • – Mättat fett – 4.3 g
 • Kolhydrater – 17 g
 • – Kolhydrater (socker) – 1.7 g
 • – Kolhydrater (polyoler) – 14 g
 • Fiber – 4.4 g
 • Protein – 15 g
 • Salt – 0.34 g

Coconut Rush – Vår favorit

Test av Vakna Coconut Rush

För de som föredrar tropiska smaker, erbjuder Vakna Coconut Rush en upplevelse liknande att njuta av en Bounty chokladkaka. Det är svårt att tänka sig hur denna energi- och proteinbar skulle kunna förbättras för att göra den ännu mer tilltalande.

Smaken är otroligt lik den av en Bounty, med en tydlig och delikat kokossmak, berikad med äkta kokosflingor. Konsistensen, även den liknande Bounty, tillför ett extra lager av njutning. Enligt vissa kan denna bar till och med överträffa den klassiska Bounty i smak. Detta är utan tvekan vår favorit bland dessa tre smaker.

Näringsinnehåll (1 bar)

 • Kcal – 216
 • Kilojoule (kJ) – 905
 • Fett – 14 g
 • – Mättat fett – 9.5 g
 • Kolhydrater – 15 g
 • – Kolhydrater (socker) – 1.7 g
 • – Kolhydrater (polyoler) – 13 g
 • Fiber – 5.2 g
 • Protein – 10 g
 • Salt – 0.15 g

Brownie Boost

Test av Vakna Brownie Boost proteinbar

Älskar du klassisk Brownie så lär du gilla Brownie Boost som erbjuder både  bra smak och konsistens. Det vi gillar med baren är de små krispiga sakerna i massan som ger en bättre konsistens jämfört med liknande proteinbars på marknaden. Det är en liten detalj som ger ganska mycket till helheten.

Näringsinnehåll (1 bar)

 • Kcal – 186
 • Kilojoule (kJ) – 777
 • Fett – 8.1 g
 • Mättat fett – 4.3 g
 • Kolhydrater – 17 g
 • – Kolhydrater (socker) – 1.7 g
 • – Kolhydrater (polyoler) – 14 g
 • Fiber – 4.4 g
 • Protein – 15 g
 • Salt – 0.34 g

Slutligt Omdöme av Vakna: Ett Nytt Kapitel i Proteinbars

Test av Vakna energi- och koffeinbar - Utmarkt-produkt utmärkelse 2023I en bransch där Barebells länge har setts som ledaren, introducerar Vakna en spännande utmanare med sina kombinerade protein- och energibars. Det som särskiljer Vakna är dess innehåll av koffein, vilket kan vara en game-changer för många användare.

Koffeinet i Vakna erbjuder en mångsidig användning. Det fungerar som en extra energikick inför träning eller arbetsdagen, samt som en boost efter ett intensivt träningspass. Dessutom är baren ett utmärkt mellanmål under dagen, som ger det där lilla extra.

När det kommer till nya proteinbars, är det naturligt att närma sig med en viss skepticism, med tanke på de många mindre imponerande alternativen som finns. Men här skiljer sig Vakna positivt. Varje smak vi testade var inte bara god, utan nästan jämförbar med traditionellt godis. Kvalitetsmässigt anser vi att Vakna står på lika hög nivå som Barebells.

Ett smart drag från Vakna är valet av koffeinnivåer. Vi testade bars med 70 mg koffein, men för de som önskar mer finns alternativ med 200 mg – mer än en hel burk Monster Energy. Även om 70 mg troligtvis är tillräckligt för de flesta, är flexibiliteten en stor fördel.

Den enda potentiella nackdelen vi ser med Vakna är att de kanske inte passar för kvällsintag, speciellt för de som är känsliga för koffein och kan ha svårt att sova. Dock är detta högst individuellt och bör inte påverka den totala bedömningen av produkten.

Sammanfattningsvis står Vakna ut som en betydande utmanare på proteinbarsmarknaden. Med sin unika blandning av smak, näringsinnehåll och energigivande koffein, erbjuder Vakna en lockande produkt för en bred användargrupp. Dess förmåga att kombinera dessa egenskaper på ett balanserat sätt gör den till en stark kandidat för de som söker en extra boost i sin vardag.