Epilator Bäst i Test 2019 – Hårborttagning med långvarigt resultat

Epilator test - Hitta bästa epilatorn
Många är rädda för att använda en epilator för att bli av med oönskad hårväxt och anledningen till varför de är rädda är för att det kanske ska göra ont. Men det gör inte ont. Som högst kanske det känns lite obehagligt till en början, men detta försvinner snabbt efter lite användning. Dessutom finns det flera bra sätt att använda en epilator för att minska obehaget så som t.ex. att göra det i varmvatten och så vidare, mer om detta längre ner på sidan.

Vi har kollat över flera stora bäst i test av epilatorer och även tagit hänsyn till kundrecensioner för att skapa denna epilator bäst i test sammanställning. Idag finns det ett stort antal olika epilatorer som är bra och de flesta kommer från antingen Braun eller Philips.


Braun Silk-épil 7 Wet & Dry – Bäst i Test

Bäst i Test

ButikPris
1097:-Besök
1875:-Besök
1875:-Besök
 • Testvinnare i GP.se.
 • Testvinnare hos Sidsel & lasse.
 • 4.3 av 5.0 på Amazon USA efter 260 kundrecensioner.

Braun är kända för att göra väldigt bra epilatorer, men också andra bra skönhetsprylar och Braun Silk-epil 7 är inget undantag. Testvinnare i flera bäst i test och andra stora tester som t.ex. epilator testet hos Göteborgs Posten visar att Braun är ett ledande märke inom skönhetsprylar.

Wet & Dry – Bra för nybörjaren

Braun Silk-epil 7 är en epilator som passar alla personer och något som är extra bra för nybörjare är själva våt-funktionen. Denna epilator kan alltså användas i vatten och fördelen med att använda epilatorn i vatten är att obehaget minskar avsevärt. Varmt vatten gör att endorfiner produceras i kroppen, vilket är kroppens egna naturliga smärtlindring. Det är dessutom betydligt skönare att använda en epilator i vatten.

Braun Silk-epil 7 har 40 pincetter som greppar håret extra nära huden och tar bort håren effektivt. Även mindre hårstrån ner till 0,5 mm ryker. Hårborttagningen är både snabb och smidig. Resultatet blir en silkesmjuk hud under en lång tid framöver och processen behöver inte upprepas den närmsta månaden.

Egenskaper

Huvudet på Braun Silk-epil 7 är vridbart så att ergonomin blir bättre och att den följer kroppskonturerna ordentligt så att alla hårstrån följer med. Den har även en funktion som Braun kallar för SoftLift som reser hårstrån som ligger ner så att även dessa kan dras upp. Detta fungerar väldigt effektivt och enligt de flesta tester så är Braun Silk-epil 7 en av de bästa epilatorerna på att fånga upp små, men också liggandes hår.

Braun epilatorn har även en effektiv teknik för att greppa hårstråna nära huden, vilket ger ett betydligt resultat och det känns mindre obehagligt. Enligt GöteborgsPosten så är Braun Silk-epil 7 den minst obehagliga epilatorn att använda och den som framkallar minst ”smärta”.

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren Braun Silk-epil 7

 • Bra drifttid på 60 minuter och laddas fullt efter bara 1 timme.
 • Är den epilatorn som framkallar minst obehag och smärta.
 • Speciellt huvud för känslig hy.
 • Kan ta hela kroppen.
 • Arbetar snabbt.
 • En nära-greppteknologi.
 • Reser hår som ligger ner väldigt effektivt.
 • Långvarigt resultat på flera veckor.
 • Fungerar bra utanför vatten, men också i vatten.

Philips Satinelle Advanced BRE650 – Högt betyg från många kunder

Philips-BRE650

ButikPris
949:-Besök
1249:-Besök
1320:-Besök
2065:-Besök
 • 4.5 av 5.0 hos HairFreeLife
 • 4.4 av 5.0 på Philips hemsida efter 50 kundrecensioner.
 • Väldigt höga kundrecensioner hos de flesta butiker.

Philips är också ett märke som vi ofta ser på skönhetsprylar så som t.ex på en epilator och de flesta av Philips elektriska skönhetsprylar lyckas till största del få bra betyg. Nu har vi inte kunnat hitta ett bäst i test som testar Philips BRE 650 epilator då den är så ny. Det finns däremot gott om artikelrecensioner samt vanliga recensioner från användarna och det är tydligt att många föredrar denna epilator.

Tillbehör & funktioner &  med kundfavoriten från Philips

Philips BRE 650 epilator har ett väldigt brett huvud jämfört med många andra märken och har ett smidigare handtag i s-formation för bättre ergonomi. Det blir också lättare att komma åt ställen på kroppen som är svåra att använda epilatorn på.

Philips Satinelle Advanced BRE650 är framtagen för att användas på hela kroppen och det inkluderar även ansiktet med de tillbehör som följer med. Philips epilator är en av få epilatorer som skickar med ordentligt med tillbehör så som t.ex. rakhuvud, trimkam, speciellt munstycken för ansiktet, epilator och skinstretcher. Flera massagetillbehör och peeling-tillbehör.

Detta är alltså en epilator i form av ett multiverktyg som kan göra smidiga skönhetsbehandlingar över hela kroppen. T.ex. har du möjligheten till att trimma områden med trimkammen på ställen på kroppen som du ej vill använda epilatorn på.

Det följer även med en hel del tillbehör för både peeling och massage. Perfekt för att användas efter att man har använt epilatorn på kroppen, en del av avkopplingen. Ett tips är däremot att använda peelingborsten innan du väljer att använda epilatorn. Man vill gärna också vänta ett par timmar emellan för bästa resultat.

Smarta lösningar

En liten detalj, men som också gör stor skillnad är den inbyggda lampan på Philips epilator. Lampa eller ljus kan man få från var som helst egentligen, men en lampa som lyser i nivå med hyn gör stor skillnad. När lampan lyser lågt på hyn så kommer alla osynliga hårstrån fram och det blir lättare att få ett bättre resultat med epilatorn.

Philips epilator har en ett patenterat epileringssystem som fungerar bättre än många konkurrenters och använder sig av ett keramiskt material för att fånga hårstråna på ett effektivt sätt.

Philips Satinelle Advanced BRE650 går att använda i duschen vilket gör att epileringen blir skonsammare för hyn då varmvatten dämpar obehaget. För den som inte har provat att göra det i duschen ännu bör överväga att testa det då enligt många ger ett bättre resultat samt att det inte känns lika jobbigt.

Specifikationer & fördelar med epilatorn från Philips

 • Ett multiverktyg med många tillbehör.
 • Massage / peelingtillbehör.
 • Drifttid på 40 minuter och sedan snabbladdning på 5 minuter för kortare sessioner. Fulladdning tar 1,5 timme.
 • Två hastigheter.
 • Epilator för vått och torrt.
 • Unikt patenterat system för hårborttagning.
 • Rakhuvud samt trimkam för områden på kroppen där du ej vill använda epilatorn.
 • Relativt billigt med tanke på alla tillbehör som följer med paketet.
 • En av marknadens bredaste epilatorhuvud som tar även de kortaste hårstråna.
 • Många nöjda kunder.

Braun Silk-épil 9 – Bäst i Test

ButikPris
1044:-Besök
1044:-Besök
1044:-Besök
 • Bäst i Test hos Aftonbladet.
 • 4.5 av 5.0 hos Amazon USA efter 350 kundrecensioner.

Braun Silk-epil 9 är en annan väldigt populär epilator som har fått extremt bra betyg i olika tester och som även fick bäst i test i Aftonbladets stora test av epilatorer. Braun Epil 9 har ett huvud som är 40% bredare, vilket gör att processen går betydligt snabbare än äldre modeller.

Enligt de själva så kan denna epilator fånga upp hårstrån som är 4 gånger så korta än t.ex. vanlig vaxning och enligt de flesta tester samt kundrecensioner så är denna epilator väldigt effektiv på detta. Speciellt kortare hårstrån som annars är svåra att komma åt.

Dry & Wet-funktion för behagligare behandling

Likt sin lillasyster Braun Silk-epil 7 så är även denna epilator 100% vattentät och de flesta som använder epilator föredrar att använda den t.ex. i badkaret eller i duschen. Varmvatten har nämligen en väldigt effektiv påverkan när det kommer till att använda epilatorer och för många är detta det enda alternativet. Detta då det känns betydligt behagligare att dra upp hårstrån under vatten och huden blir inte lika känslig.

Braun Silk-epil 9 avger även pulserande vibrationer som masserar huden under användning och detta ger stor effekt på cirkulationen i huden. Med enklare vibrationer / massage så blir inte huden lika känslig och det i kombination med att göra det i t.ex. duschen gör att hela behandlingen känns lättare.

Även denna Braun epilatorn har ett rörligt huvud som följer kroppskonturerna så att resultat blir bra och långvarigt. Där sitter även en mindre lampa (smartlight) som hjälper en att hitta mindre hårstrån som är svåra att hitta, en mindre detalj som ändå kan göra stor skillnad för resultatet.

Läser vi de test som har gjorts och även kundrecensioner så får vi snabbt en bild av att Braun Silk-epil 9 epilator är en fröjd att använda och är en av de modeller som ger längst resultat. Men också den som orsakar minst obehag. Till en början är det alltid lite obehag innan man har fått in tekniken, men efter några behandlingar så är det inte längre något jobbigt. Tvärtom så blir det tillfredsställande.

Specifikation & Fördelar med Braun Silk-epil 9 som fick bäst i test av Aftonbladet

 • Close-Grip-teknologi.
 • Kan ta hela kroppen.
 • Batteritiden är 40 minuter.
 • Laddningstid på 1 timme.
 • Fungerar bra i vatten som utanför vatten. D.v.s. 100% vattentät.
 • Masserar huden med vibrationer för behagligare resultat.
 • Två olika hastighetsinställningar.
 • Reser liggandes hårstrån effektivt. Bättre än andra märken inom epilatorer.

Braun Face 830 – Epilator för ansiktet

ButikPris
799:-Besök
1035:-Besök
1045:-Besök
 • Höga kundrecensioner.
 • Toppoäng hos eReviews.

Braun Face 830 är en epilator framförallt framtagen för ansiktet med sitt mindre munstycke jämfört med t.ex. sina storebröder Braun Silk-epil 7 och Braun Silk-epil 9. Nu fungerar dessa även i ansiktet, men för det är lite smidigare att använda en epilator med ett mindre huvud.

Denna epilatorn är även en peeling-maskin som använder borstar för att rengöra huden effektivt. Detta är kanske en av marknadens mest smidiga epilatorer och kan användas för både hårborttagning, men också för peeling. För peeling-funktionen så följer där med tillbehör för detta ändamål.

Perfekt för överläppen och andra känsliga områden

Braun Face 830 är som sagt framförallt framtagen för användning i ansiktsområdet och även om de går att använda de andra Braun-epilatorerna så är Face 830 betydligt smidigare i sin användning.

Perfekt för hårborttagning på överläppen, ögonbryn, kinder, haka med mera. Den är framförallt effektiv på om områden i ansiktet där man oftast är väldigt känslig. Ett tips är att använda peeling innan epilator-funktionen och gärna vänta ett par timmar emellan för bästa resultat.

Ansiktet är ett känsligt område även för en ansiktsepilator

Att dra ut hårstrån i ansiktet känns faktiskt en del och det krävs ett par gångers behandling innan man börjar vänja sig med epilatorn. Hårstrån och hy i ansiktet är framförallt känsligt och därför känns det extra mycket där än t.ex. på benen eller andra större områden.

Så är du trött på att använda pincetten så är detta en epilator som är betydligt effektivare och behandlingen går snabbt.

Specifikation & fördelar med ansiktsepilatorn Braun Face 830

 • Effektiv och snabb behandling.
 • Klarar av känsliga områden i ansiktet som överläppen, haka, kinder, med mera.
 • Peeling-funktion med ordentliga borstar med premium edition.
 • Spegel och ljus för att kunna hitta små hårstrån.
 • Förvaringsväska.
 • Billig.

Vanliga frågor kring epilatorer

Gör det ont att använda en epilator?

Det kan kännas ganska obehagligt till en början och visst finns där en form av smärta, men oftast uppstår det endast de första sekunderna. Sedan försvinner denna ”smärta” helt. Det är svårt att att sätta en gräns på vad som egentligen är smärta och vi alla har olika smärtgräns, men en epilator ska inte göra ont.

Epilator kan däremot framkalla lite obehag till en början, men efter att ha använt epilatorn ett par gånger så är försvinner detta obehag. Man vänjer sig helt enkelt med att epilatorn drar upp hårstråna.

Vad kan man göra för att hårborttagningen ska bli behagligare?

Det bästa stället att använda sin nya epilator är antingen i badkaret eller direkt i duschen med varmt vatten. Det varma vattnet hämmar obehaget och smärtan på ett väldigt skönt sätt. Det blir betydligt mer tillfredsställande med att göra det med varmvatten på huden.

Vissa hävdar att varmvattnet frigör endorfiner i huden / kroppen så att smärtan minskar avsevärt. Det enda vi på Inspekto vet är att varmvatten hjälper oerhört mycket så prova det om du får chansen.

Kan en epilator även ta små små hårstrån?

Dagens epilatorer är så effektiva att även små hårstrån kan dras upp på ett effektivt sätt. De flesta epilatorer som finns idag kan ta hårstrån så små som 0,5 mm. Det är också bättre att sluta med rakhyvlar när man väl börjar använda sin epilator regelbundet.

Resultatet blir också betydligt bättre och framförallt blir resultatet långvarigare. Resultatet ska hålla i sig ungefär 4 veckor innan det är dags att köra med epilatorn igen. Det bästa är egentligen att använda den regelbundet när man står i t.ex. duschen.

Varför blir det fula röda prickar efter epileringen?

Det är inte alla personer som får några röda prickar och det är egentligen bara ett fåtal personer som får något överhuvudtaget. Det finns däremot personer som kan få små röda prickar efter att de har använt epilatorn, men dessa prickar finns endast kvar ett par timmar.

För dessa personer så är det smart att använda epilatorn någon gång på kvällen innan de går och lägger sig. På morgonen när de vaknar upp så är alla röda prickar borta. Det är alltså inget långvarigt problem som dessa personer får.

Vad är det som händer med en epilator?

Många verkar tro att en epilator är som en rakapparat, men det enda de har gemensamt är att de tar bort hårväxt. En epilator går till bottnen med problem och i stället för att raka så drar epilatorn upp hela hårstrået med roten. Detta är speciellt effektivt om man vill ha ett långvarigt resultat.

Dessutom så när hårstrået växter tillbaka så går det betydligt långsammare samt att hårstrået blir tunnare.


Källor

Göteborgs Posten

Redan 2013 så gjorde Göteborgs Posten ett stort test med hjälp av WiseGuide där de testade 8 olika epilatorer. I testet så användes fuktiga ben med raklödder speciellt anpassat för kvinnor. Sedan testades det hur mycket obehag samt smärta som dessa epilatorerna orsakade. Bäst i Test blev Brauns Silk-Epil 7 epilator som framkallade absolut minst smärta och obehag.

De tittade däremot också på vilka funktioner som enheter hade att erbjuda, samt design och prissumma. Bäst i test vinnaren var både snabb och effektiv, men det följde även med fiffiga tillbehör samt en ordentlig förvaringsväska som panelen gillade. Göteborgs Posten.

Aftonbladet

Aftonbladet testade sex lika epilatorer inför sommaren och där de bland annat kollade på kvalité, resultat, långvarigt resultat, samt hur enkel den är att använda. Bäst i test blev Braun Silk-épil 9 som klarade testet fantastiskt där de flesta var överens om att denna epilator orsakade minst obehag. Braun Silk-épil 9 är lik sin lillasyster Braun Silk-épil 7 i flera avseenden, där finns däremot några nyheter på den lite större Silk-epil 9 som kanske tilltalar många.

Känd bloggare: Sidsel & Lasse

Ibland väljer vi att ta in kända bloggare för att ge en bättre bild över vad produkten har att leverera och i detta fallet valde vi att använda två kända bloggare Sidsel & Lasse. De bloggar mycket om mode / livsstil och även skönhetsprodukter. Denna gång fick de testa Brauns epilator. Sidsel & Lasse.

Hair Free Life

Hair Free Life är en stor hemsida om just hårborttagning och som ofta recenserar olika hårborttagningsprodukter. I detta fallet så testade de Philips storsäljare Satinelle Advanced BRE650 som de blev väldigt förvånade över. Ett stort plus i deras recension var att Philips epilatorn är 2-in-1 system där du får både rakning / klippare men också epilatorn. Två väldigt bra egenskaper som de flesta personer vill ha när det kommer denna typ av produkter. Philips epilatorn lyckades kamma hem 4,5 stjärnor av 5 totalt. HairFreeLife.

Philips

Något vi gillar med Philips hemsida är möjligheten för kunder att tycka till kring deras egna produkter och här hittar du både bra som negative recensioner. Allt ligger d.v.s. öppet på deras hemsida och vill du läsa mer om produkten så kan du också titta djupare där. Philips.