Febertermometer bäst i test – Ta tempen på ett enkelt sätt


Febertermometrar är något som har utvecklats väldigt mycket de senaste åren och vi börjar helt komma ifrån den klassiska modellen som tar temperaturen oralt eller i rektum. Nu är dessa fortfarande de som visar mest noggrannt, men örontermometrar är inte långt borta och de febertermometrar som mäter i pannan är också väldigt noggranna idag.

Vi har gått igenom hela marknaden i jakten på de bästa febertermometrarna och har tagit hänsyn till både test, men också alla de kundrecensioner som finns tillgängliga. Braun är ett av de företag som är ledande på marknaden när det gäller bra febertermometrar. Nokia (gamla Withings) har en ganska så häftig och bra febertermometer med nya teknologi på marknaden som kan vara aktuell.

Vi har tagit stor hänsyn till att febertermometrarna även ska vara speciellt effektiva för barn eller bebisar då det egentligen dem som sätter höga krav på prylarna. Helst ska de vara snabba och så vidare.


Braun ThermoScan 7 IRT 6520 – Bäst i test

ButikPris
419:-Besök
499:-Besök
499:-Besök
599:-Besök
 • 4,8 av 5 hos brittiska Amazon efter 500 kundrecensioner.
 • Vunnit flera test utomlands.

Braun är kanske det mest vanliga märket inom febertermometrar och Braun ThermoScan 7 IRT 6520 är en av marknadens mest populära örontermometrar. Med fantastiska resultat i olika test och närmare 100% kundnöjdhet på Amazon med över 500 kundrecensioner så kan kan det inte gå fel med denna febertermometer. Bäst i test vinnaren räknas också som en av marknadens snabbaste örontermometrar och håller väldigt hög noggrannhet.

Age precision

Något som många termometrar saknar är en egen tolkning av temperatur och ålder. För att en temperaturavläsning ska vara väldigt noggrann så måste man ta hänsyn till temperatur och ålder för att få rätt information. Braun ThermoScan 7 IRT 6520 har en egen utvecklad Age Precision funktion som hjälper användaren att läsa av temperaturen ute efter åldern på personen.

För att underlätta tolkningen så använder febertermometers från Braun en egen färgkodning som visas på displayn. Det finns tre stycken åldersinställningar, 0 – 3 månader, 3 – 36 månader och sen från 36 månader till fullvuxen person. Detta gör så klart denna febertermometer perfekt för hela familjen, från bebisen till föräldrarna i familjen.

Smarta funktioner som t.ex. förvärmd spets

Genom att läsa av temperaturen i innerörat så blir oftast avläsningsresultatet väldigt noggrant och det är därför som många föredrar dessa febertermometrar. Ett problem har varit att behöva sticka in spetsen i örat på ett barn medans den fortfarande är kall, men med Braun ThermoScan 7 så förvärms spetsen. Men den riktiga anledningen till varför spetsen förvärms är för att kunna få ett jämnare och ett mer rättvist avläsningsresultat. Detta är en patenterad teknologi från Braun.

Alla temperaturavläsningar sparas ner i minnet och termometern kan spara upp till 9 stycken mätningar så att du enklare ska kunna gå tillbaka för att se hur febern har utvecklats över tid.

Braun har även tänkt extra kring hygien och som tillval så finns det att köpa engångsfilter för spetsen på febertermometern. När du köper Braun ThermoScan 7 IRT 6520 för första gången så ingår det 21 stycken engångsfilter, men det finns att extra hos de flesta apotek. Detta är endast en rekommendation från Braun och är ett bra sätt för att motverka att bakterier sprids.

Det finns även andra smarta lösningar som t.ex. Night Light som underlättar temperaturmätningar under natten. Sedan finns det även ett system som heter ExacTemp som hjälper dig att vägleda örontermometern så att den placeras rätt i örat genom ljus och ljud.

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren Braun ThermoScan 7 IRT 6520

 • Snabb örontermometer som läser av på 5 sekunder.
 • Väldigt hög noggrannhet med avlösning i örat, men också med hjälp av Age Precision färgkoderna.
 • Night Light som lyser upp skärmen i mörker.
 • ExacTemp som hjälper dig att guida febertermometern i rätt position med ljud och ljus.
 • Sparar 9 senaste termometeravläsningarna.
 • Förvärmer spetsen för bättre komfort, men också för bättre noggrannhet.
 • 2 års garanti.
 • Marknadens mest populära febertermometer?

Nokia Thermo för pannan – Smart med app

ButikPris
899:-Besök
942:-Besök
 • 4,1 av 5 hos Amazon USA efter 300 kundrecensioner.
 • 8 av 10 hos svenska IDG.
 • Godkänd av bland annat Boston barnsjukhus.

Marknadens mest avancerade febertermometer eller kanske den mest hygieniska?. Nokia Thermo hette innan Withings Thermo, detta då Nokia köpte upp företaget Withings för att satsa på produkter inom hälsa och personvård. Nokia Thermo har vunnit flera tester och har också fått fantastiska kundrecensioner runt om hos olika butiker.

Något som gör Nokia Thermo till en stor favorit för många föräldrar är dess enkelhet genom att läsa av temperaturen på pannan. Mätningen tar endast 2 sekunder och håller väldigt hög noggrannhet jämfört med många konkurrenter.

Enkel och smidig, men väldigt avancerad

Febertermometern från Nokia ser väldigt enkel ut och den ser även ut att vara väldigt enkelt att använda, vilket den också är. Med en enkel 2 sekunders strykning över pannan så får du ditt noggranna mätresultat, enklare än så blir det inte. Detta är speciellt effektivt då barn gärna inte vill ta temperaturen, men med febertermometern från Nokia så kan du göra det medans de sover utan några större problem.

Det är inte lika lika bra noggrannhet som en febertermometer som mäter temperaturen i örat, men det är tillräckligt nära för de flesta personer. För de flesta gör det ingen skillnad om avläsningstemperaturen skiljer 0,1 grader hit och dit. Fördelarna med att läsa av på pannan genom en enkel strykning vinner över den lilla noggrannhet man tappar.

Något som inte bäst i test vinnaren har är nämligen möjligheten att koppla upp febertermometern till en app i mobiltelefonen. Appen finns tillgänglig för både IOS och Android, väl där kan du sätta upp 8 stycken profiler för hela familjen. På så sätt kan du spara ner all feberhistorik för alla familjemedlemmar.

Världens första WiFi-anslutna febertermometer och du får även möjligheten till att synca med telefonen via Bluetooth om det är något som du föredrar.

Hög noggrannhet med bra hygien

Nokia Thermo använder sig av 4000 olika mätpunkter genom 16 infraröda sensorer när du drar termometern över pannan och på så sätt kan den mäta skillnader i artärer i pannan där blodet flödar från kroppens inre. Detta är framtiden vi har att vänta oss, men som redan har börjat komma i form av febertermometrar.

Genom att endast läsa av temperaturen i pannan så förblir hygienen väldigt god och med t.ex. febertermometrar till örat så finns det alltid risken att bakterier sprids. Det är därför som det är så viktigt att tvätta av örontermometrar eller använda engångsfilter. Allt detta slipper du med Nokia Thermo febertermometer.

I appen får du full historik över hela händelseförloppet och du kan även lägga in egna anteckningar som att du t.ex. tar någon febernedsättande läkemedel. Du kan också få påminnelser om när det är dags att göra nya avläsningar.

Specifikationer & fördelar med Nokia Thermo febertermometer för avläsning i pannan

 • Smidig feberavläsning med en enkel 2 sekunder lång strykning över pannan.
 • Hög noggrannhet genom 16 sensorer som tar över 4000 avläsningspunkter.
 • Håller god hygien genom att endast läsa av i pannan.
 • Enkel och rekommenderas till bebisar / barn.
 • Full feberhistorik genom Nokia appen till IOS och Android.
 • Möjlighet till anteckningar och påminnelser i appen till högst 8 profiler.
 • Synkroniserar genom WiFi eller Bluetooth.

Braun No Touch Plus NTF3000 – Smidig panntermometer

ButikPris
399:-Besök
682:-Besök
1225:-Besök
1225:-Besök
 • 4,6 av 5 hos Amazon USA efter 65 kundrecensioner.
 • Pris Mother & Baby Awards 2017.
 • Rekommenderas av Bizziebaby.

Även Braun är intresserade av att ta steget till att mäta temperaturen utanför öronen och har nu tagit fram en bra febertermometer som mäter på pannan med eller utan beröring. Noggrannheten är inte lika bra som bäst i test vinnaren, men det är fortfarande väldigt hög noggrannhet och de flesta personer föredrar mätning i pannan. Speciellt när det är bebisar eller barn vi måste ta temperaturen på och ett stort plus är att de även fungerar medans barnet sover.

Braun No Touch Plus NTF3000 har vunnit fantastiskt många priser hos t.ex. Mother & Baby Awards 2017, Trphees LSA 2014, LBP 2015 och 2016, iF Design Award 2016, Bizziebaby och många fler.

Ny teknologi för mätning med beröring eller avstånd

Något vi gillar och de flesta test är möjligheten till att läsa av temperaturen med eller utan beröring. Något som har efterfrågats under lång tid är nu verklighet och det fantastiska med det här är att det dessutom är klinisk exakt noggrann. Detta ger också väldigt konsekventa avläsningar som inte varierar speciellt mycket för varje avläsning.

Teknologin för att läsa av feber idag utan att behöva sticka in något i kroppen har äntligen blivit mogen och även noggrannheten är bra i dagsläget. Om det inte är en kostnadsfråga så finns det nästan ingen anledning till att välja en vanlig gammal febertermometer som mäter kroppstemperaturen i munnen eller i ändtarmen.

Vill du däremot ha exakt temperatur så bör du välja en bra klassisk febertermometer eller i alla fall de som mäter i örat är bra nära exakt.

Närhetssensor för vägledning

Braun No Touch Plus NTF3000 har också en närhetssensor som hjälper dig att hitta rätt position att mäta från, så att mätningen blir korrekt. Febertermometern från Braun har också bakgrundsbelysning så att du kan göra dina mätningar under mörkare omständigheter.

Specifikationer & fördelar med Braun No Touch Plus NTF3000 panntermometer

 • Snabb avläsning i pannan som endast tar 1-2 sekunder.
 • Kan ta temperaturen med eller utan beröring med hög noggrannhet.
 • Vunnit många priser för sin design och smidighet.
 • Bakgrundsbelysning på displayen.
 • En närhetssensor som guidar en för korrekt avläsning.

Braun ThermoScan 3 IRT3030 – Örontermometer

ButikPris
354:-Besök
499:-Besök
699:-Besök
 • 4,4 av 5 hos Amazon UK efter 90 kundrecensioner.

Braun ThermoScan 3 IRT3030 är ytterliggare en populär örontermometer från Braun som har fått betyg i test och som också har väldigt bra kundrecensioner. Modellen är betydligt enklare än t.ex. bäst i test vinnaren Braun ThermoScan 7 IRT 6520, men håller samma kvalité och levererar hög noggrannhet. För de som inte har råd med bäst i test vinnaren så är detta en väldigt billig och noggrann örontermometer som håller hög kvalité.

Blixtsnabb avläsning i örat

Örontermometern ThermoScan 3 från Braun är en av marknadens snabbaste febertermometrar och på bara en sekund så får du ett temperaturvärde på enheten. Så klart har den snabba mättiden stor betydelse när det är barn eller bebisar i familjen, då dessa gärna undviker febertermometern. Men enheten fungera minst lika bra till vuxna som barn.

Vid avläsningen så avger febertermometern ett ljud efter lyckad mätning om personen eller barnet har feber.

Likt bäst i test vinnaren så har även denna febertermometer ExacTemp-funktionen som hjälper en att navigera enheten till en korrekt position för att säkerställa mätningen.

Någon den också har är de engångsfilter som förbättra hygienen då dessa använda i örat på olika personer. Engångsfilterna motverkar spridning av bakterier och med febertermometern så följer där med 21 stycken linsfilter. Fler finns att köpa hos de flesta apotek.

Specifikationer & fördelar med Braun ThermoScan 3 IRT3030 örontermometer

 • Snabb avläsning i örat efter endast en sekund.
 • Minnesfunktion som sparar senaste 8 mätningarna.
 • Möjlighet till engångsfilter för bättre hygien. Endast en rekommendation.
 • 21 stycken linsfilter följer med.
 • Lämplig för bebisar, barn och vuxna.
 • Indikerar tydligt med enklare ljud.

Källor

Svenska IDG

Svenska IDG har tittat närmare på Withings Thermo (nu Nokia) som är en ny typ av febertermometer på marknaden och räknas som den första febertermometern med WiFi. Några av de positiva sakerna som IDG listade var dess enkelhet, hygienisk, bra app. Något de däremot såg negativt på var priset och priset på denna enhet är ungefär det dubbla jämfört med andra bra febertermometrar. De har dock ingen app eller någon WiFi, någon som många nog hade velat betala för. IDG.