bästa foam roller

Bästa foam roller 2024

Annonslänkar

På denna sida finns det länkar till andra webbplatser, så kallade affiliatelänkar. Om du väljer att köpa något via en sådan länk kan det innebära att vi tjänar en provision.

Du kan läsa mer om våra allmänna villkor på vår webbplats.

Stäng

Foam rollern har nog aldrig varit så populära som de är idag och allt fler personer som sysslar med regelbunden träning har börjat få upp ögonen för alla fördelar. Det är kanske det bästa sättet för att mjuka upp stela muskler efter ansträngd träning.

För nybörjare kan det vara svårt att hitta en bra foam roller och därför rekommenderar vi att du läser vår korta köpguide. Det finns allt från mjuka till hårda alternativ och även storlek kan ha betydelse. Vad som passar bäst hänger på vart du kommer använda rullen samt vilka muskelgrupper.

I jakten på bästa foam roller har vi sammanställt oberoende tester, produktrecensioner och kundrecensioner. Pris, egenskaper och funktioner har också varit avgörande. Jämförelsen innehåller både traditionella och batteridrivna foam rollers som erbjuder kraftfull vibrationsmassage.

Trigger Point The Grid 2.0 - Bästa Foam Roller

Bästa valet
Trigger Point The Grid 2.0 bild
 • Grid 66 cm
 • Grid 33 cm
ButikPris
569:-Besök
849:-Besök
849:-Besök
ButikPris
499:-Besök
499:-Besök
 • 4,5 av 5 hos amerikanska Amazon efter 250 kundrecensioner
 • Rekommenderas av NYMag.com

Trigger Point är en världskänd tillverkare av en rad olika foam rollers och deras senaste Grid 2.0 är en riktig fullträff. Trigger Point säljer en rad olika foam rollers i dagsläget, men Trigger Point Grid 2.0 är deras riktiga storsäljare. Vart vi än tittar så har bäst i test vinnaren fått toppbetyg från alla de kundrecensioner som finns hos butiker och marknadsplatser.

Foam roller originalet med en tom kärna av rör

Den stora fördelen med ett rör istället för en kompakt kärna är ju att modellen blir lättare att förflytta och ta med sig. Trigger Point Grid 2.0 en en väldigt lätt modell som finns i två olika storlekar d.v.s. en på 33 cm och en större på 66 cm.

Både den lilla och stora har sina användningsområden. Däremot för nybörjare så rekommenderas den långa foam rollern. Vilket storlek som passar dig bäst kan du läsa mer om i vår köpguide.

Bäst i test vinnaren är ganska slät med lite mönster och är alltså perfekt för dig som vill börja använda en foam roller regelbundet. Trigger Point kallar detta mönster för tredimensionella zoner och ska på så sätt efterlikna känslan från riktiga händer.

Denna form roller marknadsförs för både nybörjare och avancerade användare. Vilket också styrks av alla de kundrecensioner som finns om produkten. Trigger Point Grid 2.0 kan användas både före och efter träningspasset för att mjuka upp eller lindra muskelvärk som uppkommer efter träningen.

 • Skäl att köpa
 • Superpopulär foam roller för både nybörjare och avancerade användare
 • Toppbetyg hos de butiker och marknadsplatser som säljer produkten
 • Originalet för urholkade foam roller, enligt tillverkaren
 • Finns i två längder, 33 och 66 cm
 • Låg vikt som möjliggör enkel transport
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Hyperice Vyper Go - Bra premiumval

Särskilt rekommenderad
Hyperice Vyper Go bild Hyperice Vyper Go bild
ButikPris
1799:-Besök
 • Toppbetyg hos svenska butiker från konsumenter som testat foam rollern
 • 4,7 av 5 stjärnor på Amazon USA efter närmare 20 kundrecensioner

Tittar vi på kundrecensioner hos både marknadsplatser och butiker så har Hyperice Vyper Go fått toppbetyg från användare som testat modellen. Vissa användare skriver även att de kan känna av ögonblicket när musklen låses upp och slappnar av. Tyvärr är den fortfarande ganska dyr trots en mindre formfaktor vilket är den sämsta nackdelen.

Kombinerar bästa fördelarna med foam roller och massageapparat

Hyperice Vyper Go är ett alternativ till Hyperice Vyper 3 som är en betydligt större modell. Som namnet kanske antyder är Vyper Go anpassad för att bäras med till gymmet eller där man regelbundet utför sina rehabiliteringsövningar. Men där finns även andra skillnader.

Om man tittar på själva formen så har Vyper Go en V-formad design. Denna design/form är ganska unik och kanske skulle man tro att detta endast lämpar sig till vad- och lårmuskler. Men faktum är att V-formen gör att modellen även lämpar sig till ländryggen utan att den träffar ryggraden som är ganska obehagligt.

Rent tekniskt är Vyper Go utmärkt med både uppladdningsbart batteri och app till telefonen. Batteritiden räcker till ungefär 2 timmars användning vilket är i klass med det sin storebror Hyperice Vyper 3 erbjuder. Stort plus är faktiskt själva appen där du kan styra vibrationshastighet samtidigt som du gör övningar. Modellen har tre olika hastighetsnivåer.

Vem bör köpa Hyperice Vyper Go?

Vi tycker att Hyperice Vyper Go är en väldigt intressant foam roller som kombinerar de bästa egenskaperna från både foam rollers och massageapparater. Vibrationer i kombination med tryckmassage gör att behandlingen når ner djupt i muskulaturen som ska frigöra stela muskler. Det är däremot viktigt att poängtera att Hyperice Vyper Go är en väldigt hård/fast modell.

Men den är relativt dyr jämfört med vanliga foam rollers och bör därför ses som ett bra premiumval. Vibrationerna tillför för vissa användare det där lilla extra som krävs för att muskulaturen ska släppa snabbare. Men samtidigt är det inte en nödvändighet för att få muskler att slappna av.

 • Skäl att köpa
 • Ger betydligt djupare massage med kraftiga vibrationer
 • Vibrationshastighet kan styras med app samtidigt som man utför sina övningar
 • Har en batteritid på ungefär 2 timmar
 • Liten och nätt som enkelt kan tas med till gymmet eller resan
 • Väger 900 gram
 • Storlek: 27 x 10 cm
 • Skäl att inte köpa
 • Väldigt dyr jämfört med traditionella foam rollers
 • Ytterligare en pryl som måste hållas laddad

Casall Tube Roll - Djup massage

Särskilt rekommenderad
Casall Tube Roll bild Casall Tube Roll bild
ButikPris
459:-Besök
599:-Besök
599:-Besök
599:-Besök
 • Vann utmärkelsen bäst i test när Pricerunner testa foam roller 2021
 • Toppbetyg från vanliga konsumenter som testat foam rollern

Casall Tube Roll är en annan väldigt populär foam roller som går lite mer på djupet än traditionella platta modeller. Foam rollern har bland annat vunnit utmärkelsen bäst i test samt fått höga kundomdömen hos svenska butiker.

Räfflad utsida som passar vana användare

Casall Tube Roll kan inte ses som en bra modell för nybörjare. Denna foam roller har ganska höga triggerpunkter som verkligen når in på djupet i muskulaturen och för nybörjare kan det vara direkt obehagligt. Har du väldigt stela muskler så kan det faktiskt vara bättre att börja med en slät modell först och sedan gå över till denna typ med lite mer struktur. Det räfflade skumgummit är trots allt relativt mjukt men själva insidan/röret är fortfarande hårt .

Det bästa med Casall Tube Roll är ju möjligheten till att kunna nå områden eller muskler som är svåråtkomliga med vanliga platta modeller. Är du en person som har sysslat med foam rollers tidigare och som behöver något som tar djupare så är detta en perfekt modell. Casall Tube Roll är speciellt effektiv för stela muskler i ben och framförallt sätet.

Casall Tube Roll är annars liten och lätt vilket så klart underlättar transport från och till träningen. Modellen passar minst lika bra direkt innan träningen som efteråt.

 • Skäl att köpa
 • Foam roller som jobbar på djupet med sitt räfflade mönster
 • Klassas om hård modell
 • Perfekt för dig som vill komma åt svåra områden och muskler
 • Liten och lagom längd på 29 cm
 • Kan användas både före och efter träningen
 • Passar bäst till personer som redan har använt foam rollers tidigare
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Hyperice Vyper 3 - Kraftfulla vibrationer

Hyperice Vyper 3 bild Hyperice Vyper 3 bild
ButikPris
2499:-Besök
2499:-Besök
2499:-Besök
 • Bra betyg hos marknadsplatser utomlands

Hyperice Vyper 3 har mycket att erbjuda dig som söker efter en foam roller som ger ytterligare massage och rehabilitering av muskler. Modellen har fått bra betyg hos både marknadsplatser och butiker. 

Hyperice Vyper 3 ersätter tidigare bästa premiumvalet Vyper 2

Hyperice är tillbaka med marknadens starkaste och bästa fitnessroller. Den uppdaterade Vyper 3 har fått några mindre och viktiga ändringar som ska förbättra ergonomin. Framför allt har formen på rullen ändrats till en skålformad konstruktion som ger bättre ergonomi vid användning vid ryggraden. I och med att den har en skålad form så undviker man tryck på ens känsliga ryggrad.

Vibrationsmassagen på Hyperice Vyper 3 är väldigt kraftfulla. Så pass kraftiga att vissa konsumenter klagar på att bara nivå 1 är för starka. Givetvis är styrkan högst individuell men modellen vara marknadens starkaste alternativ. Föredrar du mjukare vibrationsmassage kanske Vyper 3 inte är ett alternativ.

Det finns tre nivåer att välja mellan och som också kan styras med hjälp av Hyperice-appen. Detta är faktiskt väldigt trevligt då hastigheten kan ändras samtidigt som man bearbetar vissa muskler. Hittar du en muskel eller triggerpunkt som är extra stel kan du öka vibrationen genom mobilen. Nivå 1 lämpar sig bra till rygg och vader. Nivå 2 är ganska stark och passar bra till lårmuskler och rumpa. Nivå 3 är närmast obeskrivligt stark men samtidigt kan det vara bra att styrkan finns tillgänglig.

Batteritiden ska räcka till 2 timmars användning vilket är klart godkänt för uppladdningsbara foam rollers. Tyvärr tar det närmare 3 timmar att ladda den full så det gäller att försöka hålla den laddad. Hyperice Vyper 3 är utan tvekan en väldigt fast modell och ska även vara fastare än 2.0. 

Vem bör köpa Hyperice Vyper 3?

För det första så är Hyperice Vyper 3 ett väldigt dyrt premiumval och för det andra så är den hårdare än många andra alternativ. Därför lämpar sig modellen bäst till användare som tidigare har använt foam rollers och som vet vad de vill ha.

Det är också värt att poängtera att modellen är ganska stor och är därför inte lämplig att ta med sig till gym eller liknande. Hyperice foam roller mäter 44 x 16 cm vilket är i största laget för portablitet.

 • Skäl att köpa
 • Uppladdningsbar foam roller med vibrationsmassage
 • Uppladdningsbart batteri som räcker 120 minuter
 • 3 vibrationsnivåer som även kan styras med hjälp av Hyperice-app
 • Extremt kraftfulla vibrationer
 • Skålformad design som minskar trycket på ryggraden
 • Sägs kunna mjuka upp muskler betydligt snabbare än traditionella foam rollers
 • Skäl att inte köpa
 • Kan vara för kraftfull för vissa användare
 • Ganska dyr jämfört med konkurrerande produkter, men Hyperice anses vara ett premiummärke i branschen

Casall Foam Roll - Även för nybörjare

Casall Foam Roll bild
ButikPris
449:-Besök
599:-Besök
599:-Besök
799:-Besök

Casall Foam Roll är en annan väldigt populär foam roller med en mjukhet som klassas som medium och denna passar allt från nybörjare till de lite mer rutinerade användare. Av de recensioner vi har kunnat hitta så har modellen fått ett väldigt bra betyg och de flesta verkar vara väldigt nöjda.

Strukturen är av det traditionella utseendet d.v.s. en slät utsida som passar de allra flesta personer som vill ha en enkel foam roller.

På bilden ser det ut som en liten modell, men det är precis tvärtom d.v.s. den är 61 cm och passar därför bra till i princip alla övningar, även ryggen. Storleken på 61 cm gör också denna modell framförallt attraktiv för nybörjare som vill komma igång med foam rollers.

Likt bäst i test vinnaren så fungerar denna foam roller minst lika bra innan, som efter träningspasset. Storleken gör också att det blir enklare att hålla balansen under övningarna.

 • Skäl att köpa
 • Bra foam roller med bra kundrecensioner
 • Hårdhet som klassas som medium
 • Passar både nybörjare och rutinerade foam-roller-användare
 • Stor modell på 61 cm
 • Passar bra både före och efter träningspasset
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Köpguide: Så väljer du bästa Foam Roller

Foam roller köpguide

Foam Rollern har snabbt blivit populär de senaste åren och idag hittar vi en rad olika märken, modeller och storlekar. Åsikten kring dessa rullar har varit lite avvaktande från många träningsintresserade personer, men de flesta som har fått prova kan vittna om en lyckad massage innan eller efter träningen.

Det största problemet idag är väl att man inte riktigt vet hur den ska användas på ett effektivt sätt och det är också därför som många skippar att prova tyvärr. De flesta har däremot sett dessa foam rollers på gymmet någon gång och många är intresserade av att prova.

Vi kommer i denna köpguide att försöka reda ut de frågetecken som finns vid val av modell men också hur och när de kan användas.

Vad är en foam roller egentligen?

övningar med foam rollerEn foam roller kan ganska enkelt beskrivas som en själv-massage-pryl. Massagerullen är framförallt framtagen för personer som behöver stretcha och massera muskler. Detta passa bra till personer som utför någon form av träning regelbundet så som styrketräning, löpning, joggning med mera.

Men du behöver egentligen inte syssla med någon form av träning överhuvudtaget för att en foam roller ska vara skön att använda. Om du bara en person som älskar massage så fungerar dessa foam rollers lika bra.

Foam rollern hjälper helt enkelt till med muskelåterhämtning efter ett träningspass, detta genom att mjuka upp muskler och senor. Vissa personer använder även sin foam roller innan sitt träningspass för att mjuka upp och öka blodcirkulationen i musklerna.

För löpare så är en enkelt foam roller perfekt för att mjuka upp muskler både före och efter löppasset. Lider du t.ex. av löparknä så vill du helst välja en lite mjukare variant som kan massera ut ITB-senan. För rumpa och lår går det att välja en lite hårdare variant för bättre åtkomst.

Hur använder jag en foam roller på bästa sätt?

typiska övningar med foam rollerNågot vi vill poängtera direkt är att lagom är bäst. Ett överdrivet användande av en foam roller är troligtvis inte något bra och känner du ingen förbättring så kan det vara en bra idé att gå vidare till en riktig sjukgymnast.

Det finns en rad olika muskler att massera regelbundet och dessa muskler avgörs så klart av vilken typ av träningsform du utför för tillfället. Men muskler som vader, rygg, rumpa, insida lår, utsida lår, framsida lår och även baksida lår är några muskler som passar perfekt med en foam roller.

Men som vi skrev förut så ska du inte överdriva massagen och oftast räcker 40-100 sekunder per muskel. Mer än 100 sekunder per muskel är något som du bör undvika.

Det samma gäller för dig som känner att du har en skada, var väldigt försiktig då det i värsta fall kan förvärra skadan ytterligare. Om du misstänker att du har en skada så rekommenderar vi att du besöker en riktig sjukgymnast innan du börjar använda din foam roller.

Är du en person som ofta får muskelknutor så behöver du helst få ut dessa innan du börjar rulla med foam rollern. Du kan fortfarande använda foam rollern för detta ändamål, men inte genom att rulla fram och tillbaka.

Det du istället ska göra är sätta rullen på den punk där du har spänningar och sedan lägga din kroppsvikt på denna punkt tills att spänningen släpper. Därefter kan du rulla som vanligt fram och tillbaka i ungefär 60 till 100 sekunder. Är det ett väldigt litet område så kan en enkel tennisboll fungera bättre och sedan gå över till foam rollern efteråt.

Foam roller passar också bra att använda innan träningen för att mjuka upp och öka blodcirkulationen i dina muskler. På så sätt kan du förbättra din prestation under träningen och oftast krävs det inte mer än 7-10 minuter innan träningspasset. Vill du läsa mer om vilka övningar som fungerar kan vi rekommendera vår guide om foam roller övningar.

I denna videoguide kan du se vilka övningar som skulle kunna passa dig.

Mjuk, hård, liten eller stor foam roller – vilken fungera bäst?

mjuk eller hård foam roller

Ett vanligt problem är att man köper en alldeles för hård foam roller som nybörjare och är man inte riktigt van så kan en hård modell kännas obehagligt. Vår rekommendation är att börja med en mjukare variant och gärna en som är slät då dessa ger en jämnare massage.

Det bästa är egentligen att äga en mjuk och en hård foam roller. Är dina muskler väldigt spända så är det lättare att börja med en mjuk då det inte gör lika ont och även för att vänja dina muskler med massage. En hård foam roller för en nybörjare kan vara ganska obehagligt och kan även göra ganska ont om musklerna är spända. Däremot så tar en hård foam roller bättre på djupet än den mjukare varianten.

Sen finns det också modeller med betydligt mer mönster och dessa ger en intensivare massage. De modeller med ”piggar” ger en mer specifik massage som kommer åt områden som annars är svåra att massera. D.v.s. de går mer in på djupet än traditionella foam rollers.

Men om du en nybörjare med foam rollers så bör du första testa att köpa en traditionell modell som inte har så mycket mönster, gärna en så slät som möjligt. Vi rekommenderar också att du väljer en mjukare variant.

Storlek på foam roller

foam roller storlekarDet finns oftast två olika storlekar på en foam roller och vilken storlek som passar dig bäst hänger på vart du kommer använda den. Även vilka övningar kan avgöra vilken storlek du bör välja.

För nybörjare så rekommenderas det att man börjar med den största modellen på 50-60 cm. Det är mycket enklare att börja med en större modell för att få in tekniken och du kan dessutom göra fler övningar.

Men om man vill kunna ta med sin foam roller till gymmet/träningen så är de stora tyvärr ganska otympliga och det är inget man slänger ner i träningsväskan så lätt. Så här måste du överväga vilken som skulle kunna passa dig och din träning bäst.

Vill du kunna massera ryggen så är en stor foam roller avsevärt bättre, medans mindre modeller passar bättre till vader eller liknande.

Klassiska fel vid användning av foam roller

Även om en foam roller kan vara en fantastisk massagerulle så är det bra att känna lite vad man bör vara försiktig med eller undvika. Misstänker du t.ex. att du har en skada på ett muskelfäste eller något liknande så bör du undvika användning.

Det bästa du kan göra är att helt enkelt ta kontakt med en sjukgymnast innan du försöker dig på foam rollern. Det är mycket möjligt att sjukgymnasten rekommenderar att du använder den som en del av rehabiliteringen, men först måste sjukgymnasten utreda vad som är grundproblemet.

Faktum är att det skadan kan förvärras om du använder en foam roller för tidigt. Speciellt om skadan är ganska ny, då är det extra känsligt med att använda denna typ av produkt.

Var försiktig med knän och nedre ryggen då dessa är känsliga områden. I vissa fall kan ömheten försämras om du inte är försiktig med foam rollern. Det finns ett par ställen på kroppen man bör vara extra försiktig med och det är speciellt knäskålar samt nedre ryggen. Dessa punkter är ställen man helst bör undvika eller vara extra försiktig med.


FAQ – Vanliga frågor om foam rollers

 1. Slät eller räfflad foam roller?
 2. Varför en foam roller?
 3. Kort eller lång foam roller?
 4. Hur använder man en foam roller?
 5. Kan foam roller användas på ländryggen?

Slät eller räfflad foam roller?

Foam roller med triggerpunkter (räfflad) är bättre för att komma åt knutar/punkter i muskler och kallas ofta för triggerpunktsbehandling. Detta är givetvis mer smärtsamt än traditionella släta foam rollers och är du förstagångsköpare så rekommenderar vi alltid en slät variant först. Räfflad foam roller passar bättre till mer avancerade användare som har lite erfarenhet. 

Varför en foam roller?

Foam roller är en mjuk massagerulle som kan användas för att massera stora muskelgrupper så som lår, vader, övre rygg och ländrygg. Även säte/rumpa är dessa massagerullar effektiva då du använder kroppens egna vikt till att mjuka upp musklerna.

Det finns flera studier som har visat på att denna typ av massagerulle kan hjälpa till att minska både rygg- och ledbesvär. De allra flesta väljer att använda massagerullen direkt efter träningspass men faktum är att de även fungerar bra innan träningen.

Kort eller lång foam roller?

En stor eller liten massageroller är oftast en smaksak beroende på vilka övningar du vill utföra. En kort eller mindre massage roller är betydligt enklare att ta med sig i träningsväskan eller när du ska resa idag. Rutinerade användare har oftast flera olika typer av foam rollers för olika ändamål och övningar. De större passar helt klart bäst hemma.

Hur använder man en foam roller?

Egentligen behöver vi vända på frågan och fråga vad/vilka muskelgrupper vill du behandla? Vill du veta mer om vilka områden samt övningar som kan utföras så rekommenderar vi vår artikel om foam roller övningar.

Kan foam roller användas på ländryggen?

Ländryggen är ett ganska känsligt område men det finns bra övningar som lindrar spänningar i ryggen men det viktiga här är att inte sätta för mycket vikt/press på ländryggen. Övningen ser ut så här.

 • Ligg på rygg och sätt foam rollern under din ländrygg
 • Böj försiktigt knäna mot till bröstet med händerna precis under knäna. Nästan som i en fosterställning.
 • Sen vagga försiktigt vänster till höger med ländryggen

Så valde vi ut modeller till vårt bäst i test

Bästa foam roller 2023Foam rollers är en fantastiskt produkt för att minska risken för skador och olika ledproblem. Denna typ av massageprodukter är inte endast tillför elitidrottare, utan passar egentligen vem som helst. Största problemet med foam rollers är alla varianter. Ska den vara mjuk, hård, ha räfflad eller slät utsida?

Det är ofta vi läser om förstagångsanvändare som tycker det gör alldeles för ont vid användning och oftast beror det på att man helt enkelt har köpt fel modell. Vi rekommenderar alltid en slät foam roller utan piggar/trigger-punkter till nybörjare då dessa är enklast att använda. Dessa passar både nybörjare och mer rutinerade användare.

När det gäller tester av foam rollers så finns det flera välkända testkällor att använda oss av så som populära Youtube-kanaler, Pricerunner och framförallt kundomdömen. Kundrecensioner har varit oerhört viktiga i vårt bäst i test då det finns så många samt att det speglar verklig användning hos ett stort antal användare.

Andra egenskaper och funktioner som har påverkat uttagning av foam rollers är pris, mönster och hårdhet. När det gäller laddbara foam rollers med vibrationsmassage har vi tittat på batteritid, styrka, program och form.

Uppdatering 2023 – För våren 2023 har vi lagt till två nya modeller varav båda är uppladdningsbara enheter från Hyperice. Hyperice Vyper Go är kanske den foam roller som utmärker sig mest med sin unika v-formade design. Den är dessutom portabel och kan enkelt packas ned i väskan för användning på gymmet.

Hyperice har också uppdaterat sin värstingmodell med Hyperice Vyper 3 som anses vara marknadens mest kraftfulla fitnessroller. Vibrationsmassagen som kommer från denna enhet är extremt stark jämfört med andra konkurrenter. Hyperice två nya modeller kan också styras med hjälp av mobilen medans man utför sina övningar vilket är ett stort plus.

Källor

Amerikanska Amazon

I detta fallet har vi tittat på bäst i test vinnaren Trigger Point Grid 2.0 och på amerikanska Amazon hittar du denna foam roller som en av deras storsäljare. Fördelen med att använda Amazon som ”testkälla” är att alla kundrecensioner är verifierade användare som själva har köpt produkten.

På så sätt blir dessa kundrecensioner väldigt trovärdiga och vi tar med det som bedömning i vårt bäst i test.

NYMag.com

NYMag har en ganska bra artikel om just de bästa foam rollers och där hittar du en rad olika modeller du kan läsa om. De tar upp allt från fördelar till nackdelar med de olika typerna. Enligt deras artikel så är Trigger Point definitivt en av deras favoriter.

Personen som testade Trigger Point skrev tydligt att det är en foam roller som används dagligen på grund av det lagom mjuka materialet. Läs mer här.

Pricerunner

Pricerunner har ett väldigt utförligt test av foam rollers från 2021 där modeller testades som t.ex. Casall Tube Roll, Hyperice Vyper, Casall PRF Tube Roll Hard, Titan Trigger Roller Camouflage, Casall Foam Roll Small, JTC Fitness Foam Roller. Egenskaper som testpanelen fick testa var bland annat utformning, massage av ömma muskler med mera. Modeller som utmärkte sig mest var testvinnaren Casall Tube roll och den elektriska Hyperice Vyper som avger vibrationer samtidigt. Läs mer här.


Tidigare modeller som varit med i vår testjämförelse

Här hamnar tidigare form roller modeller som varit med i vår jämförelse. Antingen har produkten utgått från tillverkaren eller så har de i vissa fall blivit ersatta av ett bättre alternativ.

Trigger Point Grid X - Fastare foam roller

Trigger Point Grid X bild
ButikPris
Hittade inga butiker.

Den röda färgen på insidan avslöjar Trigger Points Grid X hårdhet varav röd är den hårdaste varianten bland deras modeller. Denna foam roller passar bra till de som vill ha en lite mer intensivare massage som t.ex. baksida och framsida på låren.

Samma mönster som bäst i test vinnaren
Mönstret är precis samma som bäst i test vinnaren Trigger Point Original och är också detta mönster som simulerar riktig massage bäst. Foam rollern passar bäst till de personer som är rutinerade användare och som behöver massera de stora musklerna så som låren.

Denna modell är ungefär 50% fastare än bäst i test vinnaren och klarar över 200 kg vikt utan att försämras eller gå i sönder. Modellen är lätt och enkel att ta med sig innan och efter träningspasset.

Som Tigger Point illustrerar i sina videos på YouTube så är detta en perfekt modell för löpare som behöver massera ITB-senan. Något som är extra vanligt bland löpare.

 • Skäl att köpa
 • 50% fastare än bäst i test vinnaren (originalet)
 • Fastare och intensivare än traditionella foam rollers
 • Passar bra till löpare som behöver massera stora muskelgrupper som lår och rumpa
 • Liten och lätt modell på 33 cm
 • Klarar en belastning upp till 250 kg
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Hyperice Vyper 2.0 - Bästa premiumval

Bästa premiumval
Hyperice Vyper 2.0 bild Hyperice Vyper 2.0 bild
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • Utsedd till bästa premiumval 2021 - Pricerunner
 • 4,6 av 5 stjärnor på Amazon USA efter över 700 testande konsumenter

Foam rollern Hyperice Vyper 2.0 erbjuder något ut över det vanliga men till ett betydligt högre pris. Modellen har bland annat vunnit bästa premiumval när Pricerunner testa foam rollers 2021. Även på amerikanska Amazon är foam rollern populär med ett genomsnittsbetyg på 4,6 av 5 stjärnor med över 700 kundrecensioner.

Foam roller som går på djupet med djupa vibrationer

Hyperice Vyper är utan tvekan en av marknadens mest intressanta modeller. Det som gör modellen extra intressant är så klart vibrationstekniken. Vibrationerna som kommer från foam rollern är mer än kraftfulla men kan justeras i tre olika styrkor. Med kraftfulla vibrationer kan modellen enklare nå djupare muskulatur i ben, rygg och säte. Vibrationer är också extra effektivt för uppvärmning innan träningen då det ökar blodcirkulationen i musklerna.

Hyperice Vyper har inga direkta trigger punkter i form av piggar vilket gör att foam rollern passar bäst till både nybörjare och avancerade användare. Läser vi kundomdömen på produkten så är det tydligt att vibrationerna närmast ersätter höga piggar.

Är då foam rollern Hyperice Vyper det bästa valet? Kanske inte. Det är utan tvekan en fantastisk modelll men vibrationer skapar också ljud som annars inte finns på vanliga foam rollers. Använder du t.ex. din foam roller direkt på trägolvet så kommer det låta en hel del och därför rekommenderas en matta undertill. Däremot är batteritiden på ungefär 2 timmar godkänt.

Något som vi däremot inte kan sticka under stolen är det höga priset. Detta är utan tvekan en premiumprodukt och därför vinner foam rollern vår utmärkelse bästa premiumval.

 • Skäl att köpa
 • Laddbar foam roller med starka vibrationer
 • Vibrationsnivån kan ställas in i tre lägen
 • Batteritiden är enligt konsumenter runt 2 timmar
 • Slät foam roller som passar både nybörjare och vana användare
 • Bra längd på 29 cm som passar flera områden på kroppen
 • Väger 1360 gram
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt