Fotbad bäst i test – Hitta det skönaste fotbadet


Ett avkopplande fotbad på kvällen efter en stressig dag på jobbet kan vara en av de bästa sakerna man kan koppla av med. Har man också varit ute i kylan hela dagen så är detta det absolut bästa för att råda bot på sina kalla fötter. Ännu bättre är det om någon serverar varm dryck medans man badar sina fötter och får massage under fötterna.

Det finns ett par väldigt bra fotbad att välja mellan idag och ett av de märken som är ledande när det gäller hälsoprodukter är Beurer. De flesta fotbad som finns att köpa på marknaden kommer faktiskt från Beurer och just detta märke är väldigt känt för att tillverka bra massage/spa-produkter. Sen finns det fotbad från t.ex. Tristar eller OBH Nordica, men dessa produkter har dock inte fått lika bra kundomdömen.

Vi har gått igenom i princip alla fotbad som går att köpa på marknaden och har sedan skapat en komplett lista över de bästa fotbaden. Denna lista är baserad på enskilda produkttester, men också kundrecensioner. Av alla fotbad så kommer alla utvalda modeller från märket Beurer som är ledande inom detta segment och övriga spa- massage-produkter.


Beurer FB20 –  Bäst i test

Bäst i Test

Butik Pris
495:- Besök
495:- Besök
549:- Besök
599:- Besök
 • 4,1 av 5 hos Amazon USA efter 50 kundrecensioner.
 • 4,1 av 5 hos PediReviews

Beurer FB20 är en av Beurers mest sålda fotbad och har också fått toppbetyg hos de flesta kunder på nätet. Fotbadet har dessutom fått högt betyg i ett produkttest hos PediReviews som är en relativt stor sida om fotvård. Behöver du fotmassage samtidigt som fotbadet ger bubbelmassage så är detta det bästa fotbadet du kan köpa för denna prissumma. Det låga priset i kombination med de höga kundrecensionerna så sätter vi denna som testvinnare i detta bäst i test av fotbad.

Litet fotbad med flera massagealternativ

Beurer har verkligen lyckats med att ta fram ett billigt fotbad, men som har alla de funktioner som man gärna vill ha i ett fotbad. Har du haft en riktigt dålig dag så är detta det ultimata verktyget för att vända dagen till det mer positiva.

För att ett fotbad ska vara riktigt bra så bör fotbadet ha någon form av massage under foten. vilket detta fotbad ger i form av flera olika huvudfunktioner. En väldigt populär massagefunktion är bubbelmassage som ger en extra avkopplande känsla när fötterna landar i fotbadet. Detta i kombination med vibrationsmassage under fötter är något som de flesta bara kan fantisera om.

Bäst i test vinnaren Beurer FB20 har också värmemassage och har dessutom löstagbara massagerullar i bottnen. Dessa massagerullar träffar områden under foten där reflexzonerna finns vilket gör massagen extra skön. Det kan dock vara lite ovant till en början för vissa personer, men detta övergår sedan till njutning när man har vant sig.

Andra tillbehör

Om du är orolig för stänk så följer där med ett stänkskydd som är avtagbart, men det är ändå rekommenderat att du skyddar golvet på något sätt om fotbadet används i t.ex. vardagsrummet där det finns trägolv oftast. Ett tips är att helt enkelt lägga en handduk under fotbadet när det används.

Det följer även med tre olika borstar eller massagemunstycken som ger en lugnande massage och ökar blodcirkulationen i foten. Även ett predikyrtillbehör följer med som tar bort döda hudceller.

Kort video om produkten

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren Beurer FB20

 • Fotbadet erbjuder skön fotmassage i vatten, men också som torrmassage.
 • Bubbelmassage, värmemassage, vibrationsmassage.
 • 3 års garanti med CE-märkning.
 • 120 watt.
 • Löstagbara massagerullar i bottenplattan.
 • Stänkskydd, avtagbart.
 • Anti-halk fötter på undersidan.

Beurer FB50 Luxary Foot Bath – Lyxigaste alternativet

Lyxigaste alternativet

Butik Pris
1499:- Besök
1499:- Besök
 • 4,2 av 5 hos Amazon UK efter 220 kundrecensioner.
 • 4,6 av 5 hos PediReviews

Är du ute efter det lyxigaste fotbadet på marknaden? Då har du hittat det rätta fotbadet för vi har inte kunnat hitta några lyxigare alternativ. Dessutom så har detta fotbad fått riktigt bra kundrecensioner och är ett av de mest sålda fotbaden idag på brittiska Amazon. Egentligen borde Buerer FB50 Luxary Foot Bath vara den produkt som är bäst i test, men det höga priset drar ner produkten något.

Har du råd med detta fotbad och verkligen vill komma över det lyxigaste alternativet så är detta definitivt det bästa valet. Eller varför inte ge bort fotbadet till någon du tycker om, kort sagt så är detta den ultimata presenten.

Tar hand om dina fötter på ett effektivt och mjukt sätt

FB 50 är Beurers mest lyxiga alternativ när det gäller fotbad och med FB 50 så går det inte att misslyckas med en professionell fotmassage. Ett stort plus med detta fotbad är den brusmassage som ger en ganska så unik massage jämfört med andra alternativ.

Det finns 5 olika nivåer när det gäller varmvattensbehandlingen och dessa nivåer är mellan 35 – 48 grader. Om du bara vill använda fotbadets olika massagealternativ utan vatten så fungerar detta också.

Du kan välja mellan brusmassage, värmemassage, fotreflexmassage eller magnetterapi som har blivit populärt. Dessa magneter ger en form av magnetsfältsterapi.

I bottenplattan återfinns det infraröda ljuspunkter som ger en lugnande effekt och sedan finns där även en fotbädd för fotmassage. Dessa massagerullar är även löstagbara om man bara vill ha ett enklare fotbad.

Det finns även ett par olika utbytbara pedikyrtillbehör som monteras i mitten för önskad extra behandling.

Kort video om produkten

Specifikationer & fördelar med den lyxiga modellen Beurer FB 50

 • 5 olika nivåer på varmvattensbehandlingen, från 35 – 48 grader.
 • Olika massage / behandlingar så som t.ex. brusmassage, vibrerande massage, fotreflexmassage, magnetterapi.
 • Pedikyr tillbehör.
 • Timer.
 • 400 watt.
 • Ordentlig fotbädd med massagefunktion, rullarna är avagbara.
 • Fotbadets massagefunktioner går att använda även utan vattnet. Som torrmassage.
 • Anti-halk fötter på undersidan.

Beurer FB35 aroma fobad

Butik Pris
648:- Besök
648:- Besök
648:- Besök
 • 4,1 av 5 hos Amazon efter 15 kundrecensioner.

Beurer FB35 är ytterligare ett populärt fotbad från Beurer och har också fått väldigt bra kundrecensioner hos bland annat Amazon USA. Beurer FB35 är ett typiskt fotbubbelbad som ger ordentlig avslappning när det bubblar mellan tårna och för vissa personer kan det vara lite obehagligt till en början, men är något som går över efter ett par minuter i fotbadet.

Funktioner med fotbadet

Beurer FB35 är ett renodlat fotbubbelbad och även om fokuset är kring bubblor så har fotbadet vibrationsmassage i bottnen, vilket ger ett uppfriskande fotbad. Där där dessutom IR-ljuspunkter i bottnen som ger en mer avslappnad känsla under fotbehandlingen.

Där finns också 16 stycken magneter i fotbadet som är integrerade och som ger en form av magnetfältsbehandling.

Fotbädden har massagerullar som är helt avtagbara om så önskas och bädden är massagestödjande. Fotbadet har också ett skrov med dubbla väggar för att hålla temperaturen bättre i fotbadet. På så sätt så sparas det energi.

Fotbadet kommer med ett stänkskydd som är avtagbart och vi skulle rekommendera att helst inte använda fotbadet på trägolv i t.ex. vardagsrummet. Om du vill använda det där så bör du ändå ha någon form av handduk under fotbadet, men då fungerar inte anti-halk fötterna under fotbadet. Även om fotbadet sitter löst på handduken så går det fortfarande att få njuta av de bubblor och vibrationsmassage som fotbadet erbjuder.

Detta fotbad är något unikt på grund av det avtagbara aromafilter som följer med och där kan du själv lägga i badtillsatser som du vill att fotbadet avge i form av god doft.

Kort video som visar produkten

Specifikationer & fördelar med Beurer FB35

 • Aromafilter som tar olika baddofter.
 • Anti-halk fötter på undersidan.
 • Stänkskydd som är avtagbart.
 • IR-rödljus för en lugnare behandling.
 • Vibrationsmassage.
 • Bubbelmassage.
 • Pedikyr tillbehör.
 • 15 stycken magner för magnetsfältsbehandling.
 • 140 watt.

Beurer FB30

Butik Pris
595:- Besök
595:- Besök
 • 4,1 av 5 hos Amazon UK efter 15 kundrecensioner.

Fotbadet FB30 från Beurer är ett lite enklare fotbad med smart och praktiskt förvaring. När fotbadet inte används och man vill förvara fotbadet så att det inte tar så stor plats så kan man trycka ihop fotbadet, lite som ett dragspel. Sen när det är dags att använda igen så går det enkelt att veckla ut smidigt igen. För bättre förklaring så kan du titta på produktfilmen lite längre ner.

Fotmassage genom bubblor och vibration

Beurer FB30 har kanske det bästa sättet för att förvara fotbadet på ett smidigt sätt, men detta enkla fotbad har också gott om massagefunktioner. Något som är ett måste när det kommer till bra fotbad är en bubbelfunktion och är också den funktion som de flesta letar efter när de kollar på fotbad.

FB 30 har även vibrationsmassage och har dessutom IR-ljus i bottnen som ger en lugnande känsla vid behandling. Massage genom vibration sker genom de massageploppar som finns i bottnen på fotbadet.

Beurer FB30 liknar bäst i test vinnaren FB20 i funktioner

Den stora fördelen med FB30 är att den fiffiga lösningen som gör att fotbadet tar väldigt lite förvaringsplats. Men tittar man på de olika funktionerna så påminner det mesta om bäst i test vinnaren FB20. Rent prismässigt så är de två olika modellerna också ganska snarlika och har du ont om plats i ditt hem så skulle vi rekommendera detta fotbad i stället.

Kort film som visar produkten

Specifikationer & fördelar med Beurer FB30

 • Bubbelmassage och vibrationsmassage.
 • Unik och praktisk förvaring.
 • Vattentermostat.
 • Tar fötter upp till storlek 45.
 • Stänkskydd som är avtagbart.

Källor

PediReviews

PediReviews är en relativt stor sida om fotvård de de bland annat testar olika produkter för bättre fotvård. De har bland annat testat bäst i test vinnaren Beurer FB20 och som de även satte ett väldigt högt betyg på. Beurer FB20 fotbad är nämligen en toppmodell och med tanke på det låga priset så är detta fotbadet ett fantastiskt val.

För vissa kan Beurer FB50 Luxary vara ett bättre val så länge plånboken räcker till då den modellen är dubbelt så dyr. Skillanden är egentligen ganska liten och har man inte gått om pengar så är det svårt att motivera uppgraderingen.PediReviews.

PediReviews har också testat den lyxiga Beurer FB50 Luxary och satte nästan det högsta betyget på denna produkt. D.v.s. 4,6 av 5,0. Detta är ett av de högsta betygen de någonsin har satt på en produkt i någon av deras produkttester. PediReviews.