Bästa fotbadet 2020 – Det bästa efter en hård arbetsdag


Ett avkopplande fotbad på kvällen efter en stressig dag på jobbet kan vara en av de bästa sakerna man kan koppla av med. Har du t.ex. varit ute i kyla hela dagen så är detta det absolut bästa sättet för att råda bot på sina kalla fötter. Ännu bättre är det om någon snäll person kommer och serverar varm dryck under tiden du badar dina fötter och får massage under fötterna.

Det finns ett par väldigt bra fotbad att välja mellan idag och ett av de märken som verkligen är ledande när det gäller hälsoprodukter är Beurer. De flesta fotbad som finns att köpa på marknaden kommer faktiskt från Beurer och just detta märke är väldigt känt för att tillverka bra massage/spa-produkter. Sen finns det fotbad från t.ex. Tristar eller OBH Nordica, men dessa produkter har inte fått lika bra kundomdömen.

Vi har gått igenom i princip alla fotbad som går att köpa på marknaden och har sedan skapat en komplett lista över de bästa fotbaden. Denna lista är baserad på enskilda produkttester, men också kundrecensioner. Av alla fotbad så kommer nästan alla utvalda modeller från märket Beurer som är ledande inom detta segment och övriga spa- massage-produkter.


Beurer FB20 –  Bäst i test

Bäst i Test

ButikPris
495:-Besök
495:-Besök
599:-Besök
 • 4,1 av 5 hos Amazon USA efter 50 kundrecensioner.
 • 4,1 av 5 hos PediReviews

Beurer FB20 är en av Beurers mest sålda fotbad och har också fått toppbetyg hos de flesta kunder på nätet. Fotbadet har dessutom fått högt betyg i ett produkttest hos PediReviews som är en relativt stor sida om fotvård. Behöver du fotmassage samtidigt som fotbadet ger bubbelmassage så är detta det bästa fotbadet du kan köpa för denna prissumma. Det låga priset i kombination med de höga kundrecensionerna så sätter vi denna som testvinnare i detta bäst i test av fotbad.

Litet fotbad med flera massagealternativ

Beurer har verkligen lyckats med att ta fram ett billigt fotbad, men som har alla de funktioner som man gärna vill ha i ett fotbad. Har du haft en riktigt dålig dag så är detta det ultimata verktyget för att vända dagen till det mer positiva.

För att ett fotbad ska vara riktigt bra så bör fotbadet ha någon form av massage under foten. vilket detta fotbad ger i form av flera olika huvudfunktioner. En väldigt populär massagefunktion är bubbelmassage som ger en extra avkopplande känsla när fötterna landar i fotbadet. Detta i kombination med vibrationsmassage under fötter är något som de flesta bara kan fantisera om.

Bäst i test vinnaren Beurer FB20 har också värmemassage och har dessutom löstagbara massagerullar i bottnen. Dessa massagerullar träffar områden under foten där reflexzonerna finns vilket gör massagen extra skön. Det kan dock vara lite ovant till en början för vissa personer, men detta övergår sedan till njutning när man har vant sig.

Andra tillbehör

Om du är orolig för stänk så följer där med ett stänkskydd som är avtagbart, men det är ändå rekommenderat att du skyddar golvet på något sätt om fotbadet används i t.ex. vardagsrummet där det finns trägolv oftast. Ett tips är att helt enkelt lägga en handduk under fotbadet när det används.

Det följer även med tre olika borstar eller massagemunstycken som ger en lugnande massage och ökar blodcirkulationen i foten. Även ett predikyrtillbehör följer med som tar bort döda hudceller.

Kort video om produkten

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren Beurer FB20

 • Fotbadet erbjuder skön fotmassage i vatten, men också som torrmassage.
 • Bubbelmassage, värmemassage, vibrationsmassage.
 • 3 års garanti med CE-märkning.
 • Effect på 120 watt.
 • Löstagbara massagerullar i bottenplattan.
 • Stänkskydd, avtagbart.
 • Anti-halk fötter på undersidan.

Beurer FB50 Luxary Foot Bath – Lyxigaste alternativet

Lyxigaste alternativet

ButikPris
1449:-Besök
1449:-Besök
1449:-Besök
 • 4,2 av 5 hos Amazon UK efter 220 kundrecensioner.
 • 4,6 av 5 hos PediReviews

Är du ute efter det lyxigaste fotbadet på marknaden? Då har du hittat det rätta fotbadet för vi har inte kunnat hitta några lyxigare alternativ. Dessutom så har detta fotbad fått riktigt bra kundrecensioner och är ett av de mest sålda fotbaden idag på brittiska Amazon. Egentligen borde Buerer FB50 Luxary Foot Bath vara den produkt som är bäst i test, men det höga priset drar ner produkten något.

Har du råd med detta fotbad och verkligen vill komma över det lyxigaste alternativet så är detta definitivt det bästa valet. Eller varför inte ge bort fotbadet till någon du tycker om, kort sagt så är detta den ultimata presenten.

Tar hand om dina fötter på ett effektivt och mjukt sätt

FB 50 är Beurers mest lyxiga alternativ när det gäller fotbad och med FB 50 så går det inte att misslyckas med en professionell fotmassage. Ett stort plus med detta fotbad är den brusmassage som ger en ganska så unik massage jämfört med andra alternativ.

Det finns 5 olika nivåer när det gäller varmvattensbehandlingen och dessa nivåer är mellan 35 – 48 grader. Om du bara vill använda fotbadets olika massagealternativ utan vatten så fungerar detta också.

Du kan välja mellan brusmassage, värmemassage, fotreflexmassage eller magnetterapi som har blivit populärt. Dessa magneter ger en form av magnetsfältsterapi.

I bottenplattan återfinns det infraröda ljuspunkter som ger en lugnande effekt och sedan finns där även en fotbädd för fotmassage. Dessa massagerullar är även löstagbara om man bara vill ha ett enklare fotbad.

Det finns även ett par olika utbytbara pedikyrtillbehör som monteras i mitten för önskad extra behandling.

Kort video om produkten

Specifikationer & fördelar med den lyxiga modellen Beurer FB 50

 • 5 olika nivåer på varmvattensbehandlingen, från 35 - 48 grader.
 • Olika massage / behandlingar så som t.ex. brusmassage, vibrerande massage, fotreflexmassage, magnetterapi.
 • Pedikyr tillbehör.
 • Timer-funktion.
 • 400 watt.
 • Ordentlig fotbädd med massagefunktion, rullarna är avagbara.
 • Fotbadets massagefunktioner går att använda även utan vattnet. Som torrmassage.
 • Anti-halk fötter på undersidan.

Andersson Fotbad FTB 2.0 – Bra fotbad

Andersson Fotbad FTB 2.0 bild 1
ButikPris
399:-Besök
 • 4 av 5 stjärnor hos NetOnNet efter 40 kundrecensioner

Andersson Fotbad FTB 2.0 är en relativt billig modell som har fått bra kundrecensioner hos NetOnNet med ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Det är också värt att poängtera att märket Andersson är en del av NetOnNets egna utbud.

Bra egenskaper och funktioner

Det första vi möts av när vi läser kundrecensioner hos NetOnNet är att detta är ett väldigt prisvärd fotbad som erbjuder många av de funktioner som finns på dyrare alternativ.

Enligt de flesta som har testat Andersson fotbad FTB 2.0 har blivit väldigt överraskade över både värme- och bubbelfunktionen. Ett stort plus är möjligheten att själva kunna ställa önskad temperatur på vattnet och kan ställas in mellan 35 ºC och 48 ºC. Du kan så klart själv välja att hälla i både kallt eller varmt vatten och sedan låta fotbadet själv temperera vattnet.

Andersson fotbad FTB 2.0 har också bubbelbad och enligt de flesta kundrecensioner så bubblar det helt okej. Något annat som däremot inte riktigt levererade var massagefunktionen.

I bottnen finns det sex massagebollar som vibrerar under fotsulan och många hade nog hoppats på att dessa bollar skulle röra på sig också. Men det är endast vibrationer som agerar som massage. Är du på jakt efter ett fotbad som erbjuder bättre massage så finns det andra modeller, men då kostar det också lite mera.

Fotbadet har också några program att välja mellan där du antingen kan välja massage med infrarött ljus, eller bubbelbad och värme. Eller allt på en gång d.v.s. massage, värme, bubbel, infraröd. Termostaten för värme är helt skilt från dessa program.

Medföljande tillbehör

Tillverkaren har också valt att inkludera en pimpsten för att skrapa bort död hud från fötterna. Detta fungerar så klart bra om du har mycket förhårdnader runt hälen. Där medföljer också en borste.

För någon som vill köpa ett relativt billigt fotbad i julklapp, present eller till sig själv så har Andersson FTB 2.0 en hel del att erbjuda. Bra pris i kombination av bra egenskaper och kundrecensioner gör detta fotbad till en bra rekommendation.

 • Termostat för vattentemperatur mellan 35 ºC och 48 ºC.
 • Bubbelbad, vibrationsmassage, infrarött ljus.
 • Tre olika program.
 • Passar fötter upp till storlek 45.
 • Både pimpsten och borste medföljer.

Beurer FB35 aroma fobad

ButikPris
599:-Besök
599:-Besök
599:-Besök
599:-Besök
 • 4,1 av 5 hos Amazon efter 15 kundrecensioner.

Beurer FB35 är ytterligare ett populärt fotbad från Beurer och har också fått väldigt bra kundrecensioner hos bland annat Amazon USA. Beurer FB35 är ett typiskt fotbubbelbad som ger ordentlig avslappning när det bubblar mellan tårna och för vissa personer kan det vara lite obehagligt till en början, men är något som går över efter ett par minuter i fotbadet.

Funktioner med fotbadet

Beurer FB35 är ett renodlat fotbubbelbad och även om fokuset är kring bubblor så har fotbadet vibrationsmassage i bottnen, vilket ger ett uppfriskande fotbad. Där där dessutom IR-ljuspunkter i bottnen som ger en mer avslappnad känsla under fotbehandlingen.

Där finns också 16 stycken magneter i fotbadet som är integrerade och som ger en form av magnetfältsbehandling.

Fotbädden har massagerullar som är helt avtagbara om så önskas och bädden är massagestödjande. Fotbadet har också ett skrov med dubbla väggar för att hålla temperaturen bättre i fotbadet. På så sätt så sparas det energi.

Fotbadet kommer med ett stänkskydd som är avtagbart och vi skulle rekommendera att helst inte använda fotbadet på trägolv i t.ex. vardagsrummet. Om du vill använda det där så bör du ändå ha någon form av handduk under fotbadet, men då fungerar inte anti-halk fötterna under fotbadet. Även om fotbadet sitter löst på handduken så går det fortfarande att få njuta av de bubblor och vibrationsmassage som fotbadet erbjuder.

Detta fotbad är något unikt på grund av det avtagbara aromafilter som följer med och där kan du själv lägga i badtillsatser som du vill att fotbadet avge i form av god doft.

Kort video som visar produkten

Specifikationer & fördelar med Beurer FB35

 • Aromafilter som tar olika baddofter.
 • Anti-halk fötter på undersidan.
 • Stänkskydd som är avtagbart.
 • IR-rödljus för en lugnare behandling.
 • Vibrationsmassage.
 • Bubbelmassage.
 • Pedikyr tillbehör.
 • 15 stycken magner för magnetsfältsbehandling.
 • 140 watt.

Beurer FB30

ButikPris
599:-Besök
660:-Besök
699:-Besök
967:-Besök
 • 4,1 av 5 hos Amazon UK efter 15 kundrecensioner.

Fotbadet FB30 från Beurer är ett lite enklare fotbad med smart och praktiskt förvaring. När fotbadet inte används och man vill förvara fotbadet så att det inte tar så stor plats så kan man trycka ihop fotbadet, lite som ett dragspel. Sen när det är dags att använda igen så går det enkelt att veckla ut smidigt igen. För bättre förklaring så kan du titta på produktfilmen lite längre ner.

Fotmassage genom bubblor och vibration

Beurer FB30 har kanske det bästa sättet för att förvara fotbadet på ett smidigt sätt, men detta enkla fotbad har också gott om massagefunktioner. Något som är ett måste när det kommer till bra fotbad är en bubbelfunktion och är också den funktion som de flesta letar efter när de kollar på fotbad.

FB 30 har även vibrationsmassage och har dessutom IR-ljus i bottnen som ger en lugnande känsla vid behandling. Massage genom vibration sker genom de massageploppar som finns i bottnen på fotbadet.

Beurer FB30 liknar bäst i test vinnaren FB20 i funktioner

Den stora fördelen med FB30 är att den fiffiga lösningen som gör att fotbadet tar väldigt lite förvaringsplats. Men tittar man på de olika funktionerna så påminner det mesta om bäst i test vinnaren FB20. Rent prismässigt så är de två olika modellerna också ganska snarlika och har du ont om plats i ditt hem så skulle vi rekommendera detta fotbad i stället.

Kort film som visar produkten

Specifikationer & fördelar med Beurer FB30

 • Bubbelmassage och vibrationsmassage.
 • Unik och praktisk förvaring.
 • Vattentermostat.
 • Tar fötter upp till storlek 45.
 • Stänkskydd som är avtagbart.

Tre bästa anledningar att börja med fotbad

3 anledningar till varför du bör börja med fotbad

Fotbad rent generellt är inget nytt och är troligtvis något som människan har använt under en väldigt lång tid genom historien. Fotbad i sig kan ge oss en rad olika positiva egenskaper, men varje person har oftast olika förväntningar på vad de vill få ut av att använda ett fotbad. För de personer som ständigt lider av kalla kroppsdelar så som t.ex. fötterna, så är fotbadet det absolut bästa som finns och det blir framförallt tydligt när man läser alla positiva kundrecensioner.

Många  personer är endast intresserade av fotbad som en form av avkopplingsmassage som kan användas regelbundet under vardagar och helger. Andra personer kanske bara vill åt de positiva egenskaperna för att få bort förhårdnader och annan död hud som ska bort.

Många personer använder fotbadet som ett sätt att mjuka upp muskulaturen i fötterna och bara ett fotbad på 10 minuter kan göra enorm skillnad för att öka ens blodcirkulation. Här nedan kommer fyra anledningar till varför du bör överväga att införskaffa ett fotbad.

Få bort förhårdnader

Förhårdnader på kroppen är ett väldigt vanligt förekommande, framförallt är det fötter och händer som är speciellt utsatta för detta fenomen. Vanligtvis så kommer där förhårdnader på ställen/områden som ofta utsätts för stress och slitage, så som t.ex. trampdynor eller liknande områden.

Förhårdnader bildas naturligt av att huden när där är alldeles för mycket slitage och det är helt enkelt för att huden vill skydda vävnader undertill. Oftast är dessa förhårdnader inget farligt eller dåligt, men många personer tycker inte det är så snyggt direkt och vill därför gärna ta bort dessa. Det kan däremot hända att dessa förhårdnader utvecklas vidare och blir direkt obekväma, om de blir för stora.

För att på bästa sätt få bort dessa förhårdnader så kan du använda ett fotbad i kombination med en bra fotfil. Ännu bättre är om du också använder någon form av fotolja som du applicerar efter att du har filat bort på de områden som behövs. Detta kan dock behöva upprepas ett par gånger innan hela förhårdnaden är helt borta, men ett par kvällar i veckan så borde hela foten vara mjuk och fin.

 • Slå på fotbadet och använd det ungefär 10-15 min eller så länge du vill.
 • Torka sedan dina fötter ordentligt.
 • Ta fotfilen och fila på de områden som du vill få bort.
 • Smörj in dina fötter efteråt med en fotkräm som mjukar upp.
 • Upprepa detta ett par gånger så får du dina fötter tillslut.

Fotbad är den bästa avkopplingen vid kalla dagar

Maximal avkoppling är något som ständigt dyker upp i de artiklar som har testat fotbad och så gäller även alla de kundrecensioner som finns på nätet. Fotbadet är något alldeles speciellt och framförallt under vintermånaderna så är ju fotbadet nästan oslagbart.

Alla personer som älskar att röra sig ute i naturen vet att om man fryser om sina fötter, så fryser man över hela kroppen. Har du t.ex. dåliga skor så kvittar det hur bra de andra ytterkläderna är, för du kommer ändå frysa, då du fryser om fötterna. Detta gäller också när du t.ex. kommer hem från jobbet med kalla fötter efter har varit ute och gått i snön. Det bästa för att få upp temperaturen i kroppen är att helt enkelt värma upp fötterna med hjälp av ett fotbad.

Finns det något som verkligen ger avkoppling för ens själ, så är det ett varmt fotbad och en varm dryck på kvällen. Ett varmt fotbad mjukar upp all muskulatur och sätter igång hela blodcirkulationen i fötterna, dessutom så utsöndrar dina fötter slaggprodukter genom fotsulorna som du gärna vill bli av med.

Nu har även flera av de lyxigare modellerna av fotbad så kallade massagepunkter inkopplade d.v.s. små hjul som arbetar fotsulan undertill. Detta kan så klart pigga upp dina trötta eller ömma fötter.

Hälsprickor är också ett vanligt förekommande

Spruckna hälar är inget ovanligt fenomen och faktum är att nästan varje svensk lider av detta någon gång. Förutom att hälsprickor gör förbaskat ont, så kan det också försämras genom att där kommer in bakterier i själva såret. Det finns också en hel del skräckhistorier om vad dessa hälsprickor kan leda till.

Hälsprickor uppkommer av att hård hud (förhårdnader) torkar och sedan spricker. Detta är speciellt vanligt på hälen då det är detta ställe som utsätts för mest stress när vi människor går, därav namnet hälsprickor. Oftast uppkommer hälsprickor när huden har producerat alldeles för mycket hård hud, som sedan torkar och spricker.

För att behandla detta på bästa sätt så bör du regelbundet smörja in dina fötter med återfuktande fotvårdsolja och se till så att där inte uppkommer alldeles för mycket förhårdnader. Det bästa är att helt enkelt köra igång fotbadet och sedan fila bort förhårdnader regelbundet.

Har du redan fått hälsprickor så finns det speciella krämer att köpa som lindrar smärta och som mjukar upp förhårdnaden. Detta i kombination med ett fotbad ger ett snabbt och positivt resultat.

4 bästa råden för välmående fötter

 • Unna dina fötter ett fotbad en gång i veckan – Beroende på hur mycket stress du utsätter dina fötter för dagligen, så kan du behöva använda ett fotbad oftare. Det kan inte skada med en extra gång i alla fall.
 • Smörj in dina fötter regelbundet – Många glömmer bort hur viktigt det är att regelbundet smörja in fötterna med återfuktande fotkräm. Dessa krämer både mjukar upp dina fötter och ökar blodcirkulationen.
 • Köp bra strumpor – Många missar detta och köper strumpor som inte kan andas. Välj istället strumpor som använder  naturligt material som tillåter dina fötter att andas. Exempel är t.ex. bomull eller bambu.
 • Lyssna på signaler – Ibland är det bra att stanna upp och kolla över sina fötter. Hur känns fötterna för dagen, behövs det ett fotbad, är det kalla fötter, är där missfärgningar, rodnader med mera.

Så här valde vi ut vår bäst i test vinnare

Det finns säkert 100 olika fotbad på marknaden och alldeles för lite oberoende test att förlita sig på. Därför har vi kombinerat både kundrecensioner med oberoende produktrecensioner för att plocka fram en vinnare. Även priset har varit en faktor när vi valde ut bästa fotbadet då de flesta nog inte är villiga att lägga närmare 2 000 kronor och uppåt på ett fotbad.

Om priset inte är så viktigt så rekommenderar vi vårt ”bästa lyxigaste alternativet” d.v.s. Beurer FB50 som är ett fantastiskt fotbad med många bra funktioner. Det höga priset på Beurer FB50 är det enda som håller denna modell borta från förstaplatsen i vårt test.

Något annat som också är väldigt tydligt i vårt bäst i test är att de flesta modeller kommer från märket Beurer. Vi hade så klart önskat att där fanns fler tillverkare att använda oss av här i testet och många lågprismärken har egna fotbad, men de fungerar tyvärr väldigt dåligt. Beurer är helt enkelt det märke som är ledande inom välbefinnandeprodukter som t.ex. fotbad.

Källor

PediReviews

PediReviews är en relativt stor sida om fotvård de de bland annat testar olika produkter för bättre fotvård. De har bland annat testat bäst i test vinnaren Beurer FB20 och som de även satte ett väldigt högt betyg på. Beurer FB20 fotbad är nämligen en toppmodell och med tanke på det låga priset så är detta fotbadet ett fantastiskt val.

För vissa kan Beurer FB50 Luxary vara ett bättre val så länge plånboken räcker till då den modellen är dubbelt så dyr. Skillanden är egentligen ganska liten och har man inte gått om pengar så är det svårt att motivera uppgraderingen.PediReviews.

PediReviews har också testat den lyxiga Beurer FB50 Luxary och satte nästan det högsta betyget på denna produkt. D.v.s. 4,6 av 5,0. Detta är ett av de högsta betygen de någonsin har satt på en produkt i någon av deras produkttester. PediReviews.

Amazon

I vårt bäst i test av fotbad har vi bland annat använt oss av amerikanska Amazon och där har vi använt oss av de kundrecensioner som finns där. En stor anledning till detta är för att alla kundrecensioner som finns på Amazon, är så kallat verifierade användare. D.v.s. alla recensioner som en produkt har fått är endast från riktigt kunder som har köpt produkten och du kan därför inte fuska med recensioner som ibland kan uppstå hos t.ex. vissa prisjämförelsesidor.

Därför har kundrecensioner hos Amazon bland annat legat som grund till hur vi har valt ut våra testvinnare i detta test. Det känns också extra tryggt då många produkter har långt över 20 kundrecensioner som visar en väldigt tydlig bild över vilka fotbad som är värda att köpa och vilka som har fått det bästa betyget bland riktiga kunder.