bästa fotbadet

Bästa fotbadet 2024

Annonslänkar

På denna sida finns det länkar till andra webbplatser, så kallade affiliatelänkar. Om du väljer att köpa något via en sådan länk kan det innebära att vi tjänar en provision.

Du kan läsa mer om våra allmänna villkor på vår webbplats.

Stäng

Ett fotbad på kvällen efter en stressig dag på jobbet kan vara något av det bästa du kan ge dina fötter. Speciellt nu när höstsäsongen 2022 står för dörren och det blir allt kallare. Varmt bubblande vatten är snabbaste och bästa sättet för att råda bot på kalla fötter.

Det är långt ifrån alla fotbad som kan leverera en bra helhetskänsla och vissa har även problem med att hålla temperaturen. Vilket vi anser vara det viktigaste när det gäller fotbad och fotvård. De bästa fotbaden håller däremot temperaturen och har också flera temperaturnivåer att välja mellan. Fotbaden levererar också andra effektiva egenskaper som t.ex. bubbelmassage, vibrationsmassage, infrarödvärme och liknande.

Nedanför hittar du fotbad som är bäst i test och som har presterat bra i produktrecensioner. Sammanställningen har kombinerat både oberoende tester och kundrecensioner för att få en bättre helhetsbild. Även funktioner, egenskaper och pris har varit avgörande till en viss grad.

Beurer FB50 Luxary Foot Bath - Bäst i test

Bäst i test
Beurer FB50 Luxary Foot Bath bild
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4,4 av 5 efter att 4 000 kunder testat fotbadet på tyska Amazon
 • 4,6 av 5 hos PediReviews

Är du ute efter det lyxigaste fotbadet på marknaden? Fotbadet har fått riktigt bra kundrecensioner och är också en av de mest sålda fotbaden på marknaden. Modellen har i skrivandes stund ett toppbetyg på 4,3 av 5 stjärnor efter att över 2 000 kunder har fått testa fotbadet.

Något dyrt fotbad men som levererar ut över det vanliga

FB 50 är Beurers mest lyxiga modell när det gäller fotbad och med Beurer FB 50 så går det inte att misslyckas med en professionell fotmassage. Ett stort plus är brusmassagen som ger en ganska så unik känsla jämfört med andra modeller i vårt test. Bubblorna har helt enkelt en stimulerande effekt som förbättrar upplevelsen ganska markant.

Det finns även 5 olika uppvärmningsnivåer och dessa är 35, 38, 42, 45 och 48 grader. Allt för att du ska kunna hitta rätt temperatur för dina fötter. Vattentemperaturen kan också ställas trots att bubbelfunktionen inte är aktiv, något som inte fungerar på många andra liknande produkter.

Du kan välja mellan bubbelmassage, värmemassage, fotreflexmassage eller magnetterapi som har blivit populärt de senaste åren. Huruvida magnetsfältsterapi fungerar eller inte låter vi ha osagt. Om du bara vill använda fotbadets olika massagealternativ utan vatten så fungerar detta också. Massageintensiteten styr du själv genom hur mycket vikt du lägger på fötterna.

I bottenplattan återfinns det infraröda ljuspunkter som ger en lugnande effekt och som ger värme in på djupet istället för bara ytligt. Fotbädden är också utrustad med massagerullar och som även är löstagbara om du bara vill ha ett enkelt fotbad. För att förbättra massagen under fötterna så kan du köra fötterna fram och tillbaka.

Det finns även ett par olika utbytbara pedikyr tillbehör som monteras i mitten för önskad fotvård. Testvinnaren har också en timerfunktion för automatisk avstängning upp till 60 minuter. Detta är utan tvekan en av marknadens bästa fotbad just nu. Baserat på produktrecensioner, kundomdömen, funktioner, egenskaper så vinner modellen vår utmärkelse bäst i test.

 • Skäl att köpa
 • 5 olika nivåer av vattentemperaturer från 35 - 48 grader
 • Olika massagebehandlingar som t.ex. bubbelmassage, vibrerande massage, fotreflexmassage, magnetterapi
 • Pedikyrtillbehör för fotvård
 • Timer-funktion med automatisk avstängning (max 60 min)
 • Väldigt hög effekt på 400 watt
 • Ordentlig fotbädd med massagefunktion, rullarna är avtagbara
 • Fotbadets massagefunktioner går att använda även utan vattnet
 • Anti-halk fötter på undersidan
 • Skäl att inte köpa
 • Ganska saftig prislapp

Beurer FB20 - Bästa budgetval

Bästa budgetval
Beurer FB20 bild
ButikPris
599:-Besök
599:-Besök
699:-Besök
699:-Besök
 • 4.1 av 5 på tyska Amazon efter att över 1500 kunder testat fotbadet
 • 4,1 av 5 hos PediReviews

Beurer FB20 är en av Beurers mest sålda fotbad och som också fått toppbetyg hos de flesta kunder på nätet. Fotbadet har dessutom fått högt betyg i ett produkttest hos PediReviews som är en relativt stor sida om fotvårdsprodukter. Behöver du fotmassage samtidigt som bubbelmassage så är detta en av marknadens bästa fotbad i denna prisklassen.

Litet fotbad med flera massagealternativ

Beurer har verkligen lyckats med att ta fram ett billigt fotbad men som samtidigt har alla de funktioner som vi förväntar oss av ett fotbad i toppklass. Har du haft en riktigt dålig dag så är detta det bästa verktyget för att vända dagen till det positiva.

För att ett fotbad ska vara riktigt bra så bör fotbadet ha någon form av massage under foten vilket Beurer FB 20 ger i form av flera olika huvudfunktioner. En väldigt populär massagefunktion är bubbelmassage som ger en extra avkopplande känsla när fötterna landar i fotbadet. Detta i kombination med vibrationsmassage under fötter är något som de flesta uppskattar.

Tidigare testvinnaren Beurer FB20 har också värmemassage och har dessutom löstagbara massagerullar i bottnen. Dessa massagerullar träffar områden under foten där reflexzonerna finns vilket gör massagen extra skön.

Fotbad med andra tillbehör

Om du är orolig för stänk så följer där även med ett stänkskydd som är avtagbart. Men det är ändå rekommenderat att du skyddar golvet på något sätt om fotbadet används i t.ex. vardagsrummet där det finns trägolv oftast. Ett tips är att helt enkelt lägga en handduk under fotbadet när det används.

Det följer även med tre olika borstar eller massagemunstycken som ger en lugnande massage och som ökar blodcirkulationen i foten. Även ett predikyrtillbehör medföljer som du kan använda för att ta bort döda hudceller.

 • Skäl att köpa
 • Fotbadet erbjuder skön fotmassage i vatten, men också som torrmassage
 • Bubbelmassage, värmemassage, vibrationsmassage
 • 3 års garanti med CE-märkning
 • Effekt på 120 watt
 • Löstagbara massagerullar i bottenplattan
 • Stänkskydd som är avtagbart
 • Anti-halk fötter på undersidan
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Medisana FS 885 - Bubbelmassage

Medisana FS 885 bild Medisana FS 885 bild
ButikPris
748:-Besök
 • 4,1 av 5 på Amazon De efter att närmare 250 konsumenter testat fotbadet

De flesta konsumenter som har testat fotbadet FS 885 från Medisana är överlag nöjda. Däremot är fotbadet inte helt perfekt och vissa konsumenter klagar på att massagehuvudena sitter på helt fel ställe. Vilket vi kan hålla med om då placeringen är lite obegriplig.

Fotbad med bubbelmassage och vibrationsmassage

Medisana FS 885 har egentligen det mesta vi förväntar oss av ett bra fotbad, allt från bubbelmassage till justerbar temperatur. Det är också ett ganska stort fotbad som passar större fötter upp till storlek 46. Tittar vi på t.ex. FS 881 som är en billigare modell så tar den endast fotstorlekar upp till 44.

Temperaturen kan du välja själv mellan 20 till 48°C och som också presenteras på den digitala skärmen. Temperaturen ökar 3°C för varje knapptryckning upp till 39°C och sedan kan du infjustera med 1°C åt gången mellan 39 till 48°C. Nu har också Medisana FS 885 en timerfunktion som också visas på displayen. Timern kan också ställas in mellan 20 till 60 minuter med steg av 10 minuter.

Fotbadet är också utrustat med både bubbel- och vibrationsmassage som är valbart. Tyvärr låter vibrationsmassagen en hel del men det är inget ovanligt när det gäller fotbad. Ett bra tips är att lägga något under som absorberar vibrationerna.

Vem bör köpa Medisana FS 885? Det bästa med fotbadet är definitivt möjligheten att justera vattentemperaturen efter ens egna önskemål. Max temerpaturen på 48°C är för många alldeles för högt och att själv kunna välja temperatur är ett stort plus. Även bubbeleffekten och vibrationsmassagen fungerar bra. Men massagehuvudena är placerade väldigt konstigt och är närmast oanvändbara. Infraröda ljuset är också ganska meningslöst då det inte är tillräckligt starkt på enheten.

 • Skäl att köpa
 • Ger både bubbel- och vibrationsmassage
 • Valbara temperaturer mellan 20 till 48°C
 • Timmerfunktion upp till 60 minuter
 • Digital display som visar temperatur och timer
 • Passar stora fötter upp till storlek 46
 • Hög effekt på 390 watt
 • Skäl att inte köpa
 • Dåligt placerade massagehuvuden
 • Infraröda ljuset är för svagt

Beurer FB35 aroma fotbad - Storsäljare

Särskilt rekommenderad
Beurer FB35 aroma fotbad bild
ButikPris
751:-Besök
 • 4,2 av 5 på tyska Amazon efter över 2500 kundrecensioner

Beurer FB35 är ytterligare ett populärt fotbad från Beurer och som också fått väldigt bra kundrecensioner hos bland annat tyska Amazon. Beurer FB35 är ett typiskt fotbubbelbad som ger ordentlig avslappning när det bubblar mellan tårna.

Funktioner som fotbadet erbjuder

Beurer FB35 är ett renodlat fotbubbelbad och även om fokuset är kring bubblor så har fotbadet vibrationsmassage i bottnen, vilket ger ett uppfriskande fotbad. Där där dessutom IR-ljuspunkter i bottnen som ger en mer avslappnad känsla under fotbehandlingen.

Där finns också 16 stycken magneter i fotbadet som är integrerade och som ger en form av magnetfältsbehandling.

Fotbädden har massagerullar som är helt avtagbara om så önskas och bädden är massagestödjande. Fotbadet har också ett skrov med dubbla väggar för att hålla temperaturen bättre i fotbadet. På så sätt så sparas det energi.

Fotbadet kommer med ett stänkskydd som är avtagbart och vi skulle rekommendera att helst inte använda fotbadet på trägolv i t.ex. vardagsrummet. Om du vill använda det där så bör du ändå ha någon form av handduk under fotbadet, men då fungerar inte anti-halk fötterna under fotbadet. Även om fotbadet sitter löst på handduken så går det fortfarande att få njuta av de bubblor och vibrationsmassage som fotbadet erbjuder.

Detta fotbad är något unikt på grund av det avtagbara aromafilter som följer med och där kan du själv lägga i badtillsatser som du vill att fotbadet avge i form av god doft.

 • Skäl att köpa
 • Aromafilter som tar olika baddofter
 • Anti-halk fötter på undersidan
 • Stänkskydd som är avtagbart
 • IR-rödljus för en lugnare behandling
 • Vibrationsmassage och Bubbelmassage
 • Pedikyrtillbehör för fotvård
 • 15 stycken magneter för magnetsfältsbehandling
 • Effekt på 140 watt
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Beurer FB30 - Hopfällbart fotbad

Beurer FB30 bild
ButikPris
583:-Besök
 • 4,2 av 5 på tyska Amazon efter att över 250 kunder testat fotbadet

Beurer FB30 är ett lite enklare fotbad med smart och praktiskt förvaring. Överlag är de flesta konsumenter nöjda med produkten även om där finns några störiga detaljer. Något som flera klagar över är den höga ljudnivån så för många är väldigt störande.

Fotmassage genom bubblor och vibration

Beurer FB30 har kanske det bästa sättet för att förvara fotbadet på ett smidigt sätt. När fotbadet inte används och man vill förvara fotbadet så kan man trycka ihop fotbadet, lite som ett dragspel. Det är väl så nära ett hopfällbart fotbad man kan komma. Sen när det är dags att använda igen så går det enkelt att veckla ut smidigt igen. För bättre förklaring så kan du titta på produktfilmen lite längre ner.

Fotbad har också gott om massagefunktioner. Något som är ett måste när det kommer till bra fotbad är en bubbelfunktion och är också den funktion som de flesta letar efter när de kollar på fotbad.

FB 30 har även vibrationsmassage och har dessutom IR-ljus i bottnen som ger en lugnande känsla vid behandling. Massage genom vibration sker genom de massageploppar som finns i bottnen på fotbadet.

Beurer FB30 liknar bäst i test vinnaren FB50 i funktioner

Den stora fördelen med FB30 är att den fiffiga lösningen som gör att fotbadet tar väldigt lite förvaringsplats. Men tittar man på de olika funktionerna så påminner det mesta om bäst i test vinnaren FB20. Rent prismässigt så är de två olika modellerna också ganska snarlika och har du ont om plats i ditt hem så skulle vi rekommendera detta fotbad i stället.

 • Skäl att köpa
 • Bubbelmassage och vibrationsmassage
 • Unik och praktisk förvaring
 • Vattentermostat
 • Tar fötter upp till storlek 45
 • Stänkskydd som är avtagbart
 • Skäl att inte köpa
 • Högljudd
 • Bubbelmassagen är lite för svag

OBH Nordica 6063 Infra Heat Foot Spa - Billigt fotbad

OBH Nordica 6063 Infra Heat Foot Spa bild
ButikPris
605:-Besök
 • Bra kundomdömen från kunder som testat fotbadet

OBH Nordica 6063 är ett relativt billigt fotbad som fått hyfsat bra kundomdöme hos svenska butiker som säljer modellen. Det enda negativa vi har kunnat hitta är att modellen inte riktigt håller värmen och det kan vi förstå med en effekt på på bara 90 watt.

Fotbad med 3 stycken massageprogram

Trots sitt låga pris så erbjuder fotbadet från OBH Nordica tre stycken massageprogram vilket är värme och bubbeleffekt, massage med infrarödvärme, vibrationsmassage och infrarödvärme med bubbeleffekt.

I botten på fotbadet finns det rullhuvuden för fotmassage vilket du använder när du rullar fötterna fram och tillbaka. Modellen är också utrustad med så kallad punktvärme genom infrarödvärme och detta ljus värmer upp foten ned på djupet i stället för bara ytligt.

När det gäller värmehållningen i fotbadet så är det inte det bästa och där finns en hel del kunder som klagar över det. OBH Nordica fotbadet har bara en effekt på 90 watt vilket kan jämföras med bäst i test vinnaren Beurer FB 50 som har en effekt på 400 watt. Därför bör du räkna med att du själv behöver styra vattentemperaturen genom att hälla varmt vatten i fotbadet.

Kanske är Andersson Fotbad FTB 2.0 ett bättre val i denna prisklassen om du värdesätter högre vattentemperaturer. Däremot måste du köra bubbel och värme samtidigt för att få uppvärmt vatten på Andersson fotbadet.

 • Skäl att köpa
 • Bra kundomdömen från användare som utfört test av fotbadet
 • Vibrationsmassage, bubbeleffekt, infraröd punktvärme
 • Löstagbara massagetillbehör
 • Massagerullar används genom att köra fötterna fram och tillbaka
 • En effekt på 90 watt
 • Skäl att inte köpa
 • Dålig uppvärmningsförmåga

Tips – Tre bästa anledningar att börja med fotbad

3 anledningar till varför du bör börja med fotbad

Fotbad rent generellt är inget nytt och är troligtvis något som människan har använt under en väldigt lång tid genom historien. Fotbad i sig kan ge oss en rad olika positiva egenskaper, men varje person har oftast olika förväntningar på vad de vill få ut av att använda ett fotbad. För de personer som ständigt lider av kalla kroppsdelar så som t.ex. fötterna, så är fotbadet det absolut bästa som finns och det blir framförallt tydligt när man läser alla positiva kundrecensioner.

Många personer är endast intresserade av fotbad som en form av avkopplingsmassage som kan användas regelbundet under vardagar och helger. Andra personer kanske bara vill åt de positiva egenskaperna för att få bort förhårdnader och annan död hud som ska bort.

Många personer använder fotbadet som ett sätt att mjuka upp muskulaturen i fötterna och bara ett fotbad på 10 minuter kan göra enorm skillnad för att öka ens blodcirkulation. Elektriska fotbad är också perfekt att ge bort som present eller julklapp till sin partner eller familjemedlem som lider av frusenhet. För fler tips kan du läsa vår artikel bästa värmeprodukter för en frusen partner.

Få bort förhårdnader

Förhårdnader på kroppen är ett väldigt vanligt förekommande, framförallt är det fötter och händer som är speciellt utsatta för detta fenomen. Vanligtvis så kommer där förhårdnader på ställen/områden som ofta utsätts för stress och slitage, så som t.ex. trampdynor eller liknande områden.

Förhårdnader bildas naturligt av att huden när där är alldeles för mycket slitage och det är helt enkelt för att huden vill skydda vävnader undertill. Oftast är dessa förhårdnader inget farligt eller dåligt, men många personer tycker inte det är så snyggt direkt och vill därför gärna ta bort dessa. Det kan däremot hända att dessa förhårdnader utvecklas vidare och blir direkt obekväma, om de blir för stora.

För att på bästa sätt få bort dessa förhårdnader så kan du använda ett fotbad i kombination med en bra fotfil. Ännu bättre är om du också använder någon form av fotolja som du applicerar efter att du har filat bort på de områden som behövs. Detta kan dock behöva upprepas ett par gånger innan hela förhårdnaden är helt borta, men ett par kvällar i veckan så borde hela foten vara mjuk och fin.

 • Slå på fotbadet och använd det ungefär 10-15 min eller så länge du vill.
 • Torka sedan dina fötter ordentligt.
 • Ta fotfilen och fila på de områden som du vill få bort.
 • Smörj in dina fötter efteråt med en fotkräm som mjukar upp.
 • Upprepa detta ett par gånger så får du dina fötter tillslut.

Fotbad är den bästa avkopplingen vid kalla dagar

Maximal avkoppling är något som ständigt dyker upp i de artiklar som har testat fotbad och så gäller även alla de kundrecensioner som finns på nätet. Fotbadet är något alldeles speciellt och framförallt under vintermånaderna så är ju fotbadet nästan oslagbart.

Alla personer som älskar att röra sig ute i naturen vet att om man fryser om sina fötter, så fryser man över hela kroppen. Har du t.ex. dåliga skor så kvittar det hur bra de andra ytterkläderna är, för du kommer ändå frysa, då du fryser om fötterna. Detta gäller också när du t.ex. kommer hem från jobbet med kalla fötter efter har varit ute och gått i snön. Det bästa för att få upp temperaturen i kroppen är att helt enkelt värma upp fötterna med hjälp av ett fotbad.

Finns det något som verkligen ger avkoppling för ens själ, så är det ett varmt fotbad och en varm dryck på kvällen. Ett varmt fotbad mjukar upp all muskulatur och sätter igång hela blodcirkulationen i fötterna, dessutom så utsöndrar dina fötter slaggprodukter genom fotsulorna som du gärna vill bli av med.

Nu har även flera av de lyxigare modellerna av fotbad så kallade massagepunkter inkopplade d.v.s. små hjul som arbetar fotsulan undertill. Detta kan så klart pigga upp dina trötta eller ömma fötter.

Hälsprickor är också ett vanligt förekommande

fotbad och hälsprickorSpruckna hälar är inget ovanligt fenomen och faktum är att nästan varje svensk lider av detta någon gång. Förutom att hälsprickor gör förbaskat ont, så kan det också försämras genom att där kommer in bakterier i själva såret. Det finns också en hel del skräckhistorier om vad dessa hälsprickor kan leda till.

Hälsprickor uppkommer av att hård hud (förhårdnader) torkar och sedan spricker. Detta är speciellt vanligt på hälen då det är detta ställe som utsätts för mest stress när vi människor går, därav namnet hälsprickor. Oftast uppkommer hälsprickor när huden har producerat alldeles för mycket hård hud, som sedan torkar och spricker.

För att behandla detta på bästa sätt så bör du regelbundet smörja in dina fötter med återfuktande fotvårdsolja och se till så att där inte uppkommer alldeles för mycket förhårdnader. Det bästa är att helt enkelt köra igång fotbadet och sedan fila bort förhårdnader regelbundet.

Har du redan fått hälsprickor så finns det speciella krämer att köpa som lindrar smärta och som mjukar upp förhårdnaden. Detta i kombination med ett fotbad ger ett snabbt och positivt resultat. Tips – läs vår guide om hur du får finare fötter med fotbad.

4 bästa råden för välmående fötter

 • Unna dina fötter ett fotbad en gång i veckan – Beroende på hur mycket stress du utsätter dina fötter för dagligen, så kan du behöva använda ett fotbad oftare. Det kan inte skada med en extra gång i alla fall.
 • Smörj in dina fötter regelbundet – Många glömmer bort hur viktigt det är att regelbundet smörja in fötterna med återfuktande fotkräm. Dessa krämer både mjukar upp dina fötter och ökar blodcirkulationen.
 • Köp bra strumpor – Många missar detta och köper strumpor som inte kan andas. Välj istället strumpor som använder  naturligt material som tillåter dina fötter att andas. Exempel är t.ex. bomull eller bambu.
 • Lyssna på signaler – Ibland är det bra att stanna upp och kolla över sina fötter. Hur känns fötterna för dagen, behövs det ett fotbad, är det kalla fötter, är där missfärgningar, rodnader med mera.

FAQ – Vanliga frågor om fotbad

 1. Hur länge kan man använda ett fotbadet?
 2. Finns det bra fotbad att använda hemma?
 3. Vad mer än vatten kan hällas i fotbadet?
 4. Hur fungerar ett fotbad?
 5. Hur bra är fotbad med massage?

Hur länge kan man använda ett fotbadet?

Det finns inte direkt någon tid på hur länge du kan använda fotbadet hemma. Ibland känns det skönt med korta behandlingar för att återfå värmen i fötterna. Medans andra gånger vill du behandla fötterna av något slag. Längden avgör du själv.

Finns det bra fotbad att använda hemma?

Det finns flera bra fotbad att välja mellan som du kan använda hemma. Välj däremot ett fotbad som har uppvärmning då det är den viktigaste faktorn för sköna behandlingar. Det finns också fotbad med infrarött ljus (långvågigt) som har förmågan att värma upp muskelvävnad på djupet och inte bara på utsidan av foten.

Vad mer än vatten kan hällas i fotbadet?

Det är viktigt att läsa manualen för fotbadet och kolla upp vad som kan användas i enheten utan att den tar skada. Många konsumenter har testat en rad olika saker som bikarbonat, bakpulver, kamomill och helt vanligt salt. Hur dessa ämnen påverkar behandlingen låter vi ha osagt då det inte finns några forskningsartiklar på ämnet.

Hur fungerar ett fotbad?

Elektriska fotbad fungerar på olika sätt beroende på vilken modell du väljer att köpa. De flesta fotbad har värmeelement som värmer upp vattnet till önskad temperatur men det finns också sämre alternativ som kräver extern uppvärmning. Vilket betyder att du lika bra kan använda en vanlig balja. Lyxigare fotbad har oftast extrafunktioner så som bubbeleffekt, infrarött ljus, vibrationsmassage med mera. 

Hur bra är fotbad med massage?

Ett vanligt förekommande är att konsumenter blir något besvikna på själva massagefunktionen som medföljer fotbadet. Massagen i fotbad är ganska begränsad. Tittar man på bilder på olika fotbad så ser det ut som att det finns massagerullar eller liknande som rör sig under behandlingen. Men dessa används genom att skjuta fötterna fram och tillbaka för att få massage. De rör alltså inte på sig automatiskt. Vissa bra fotbad har däremot vibrationsmassage som kan förhöja upplevelsen.


Så här valde vi ut vår bäst i test vinnare

Det finns säkert 100 olika fotbad på marknaden och alldeles för lite oberoende jämförelsetest att förlita sig på. Därför har vi kombinerat både kundrecensioner med produktrecensioner för att plocka fram en vinnare. Även pris har varit en faktor när vi valde ut bästa fotbaden men trots detta så hamnade det dyraste modellen först och det finns flera skäl till det.

Även om Beurer FB50 är det dyraste alternativet så är det en modell som uppfyller alla de krav vi har på ett bra fotbad och lite till. Trots sitt pris så vinner Beurer FB50 vårt bäst i test men modellen hamnar ofta på rea eller kampanj och kan oftast köpas för under tusenlappen. Vi har inte kunnat hitta ett fotbad som kommer i närheten av Beurer FB 50 även om kanske några modeller ligger ganska nära.

Något som gör testvinnaren extra omtyckt är värmefunktionen som kan ställas till 5 olika temperaturer. Högsta temperatur är 48 grader vilket är ganska högt jämfört med andra modeller i vårt bäst i test. Ett stort plus är att kunna köra uppvärmning utan att bubbelfunktionen är igång, något som oftast är ett problem hos vissa modeller. Det är rätt skönt att kunna köra värme utan att behöva använda de andra funktionerna för även om bubbel är skönt så låter det ändå lite.

Något annat som också är väldigt tydligt i vårt jämförelsetest är att de flesta modeller kommer från märket Beurer. Vi hade så klart önskat att där fanns fler tillverkare att använda oss av här i testet och många lågprismärken har egna fotbad, men de fungerar tyvärr väldigt dåligt. Däremot är NetOnNets Andersson fotbad väldigt intressant och med sitt låga pris så blir denna modellen väldigt intressant för många.

Hösten 2022 – Medisana FS 885 letar sig in i vår sammanställning och som dessutom överraskar i både egenskaper samt funktioner. Några av funktionerna påminner om det vi ser på testvinnaren Beurer FB50 men till ett betydligt lägre pris. Men den är inte helt perfekt tyvärr och därför behåller Beurer FB50 förstaplatsen.

Källor

PediReviews

PediReviews är en relativt stor sida om fotvård de de bland annat testar olika produkter för bättre fotvård. De har bland annat testat bäst i test vinnaren Beurer FB20 och som de även satte ett väldigt högt betyg på. Beurer FB20 fotbad är nämligen en toppmodell och med tanke på det låga priset så är detta fotbadet ett fantastiskt val.

För vissa kan Beurer FB50 Luxary vara ett bättre val så länge plånboken räcker till då den modellen är dubbelt så dyr. Skillanden är egentligen ganska liten och har man inte gått om pengar så är det svårt att motivera uppgraderingen.PediReviews.

PediReviews har också testat den lyxiga Beurer FB50 Luxary och satte nästan det högsta betyget på denna produkt. D.v.s. 4,6 av 5,0. Detta är ett av de högsta betygen de någonsin har satt på en produkt i någon av deras produkttester. PediReviews.

Amazon

I vårt bäst i test av fotbad har vi bland annat använt oss av amerikanska Amazon och där har vi använt oss av de kundrecensioner som finns där. En stor anledning till detta är för att alla kundrecensioner som finns på Amazon, är så kallat verifierade användare. D.v.s. alla recensioner som en produkt har fått är endast från riktigt kunder som har köpt produkten och du kan därför inte fuska med recensioner som ibland kan uppstå hos t.ex. vissa prisjämförelsesidor.

Därför har kundrecensioner hos Amazon bland annat legat som grund till hur vi har valt ut våra testvinnare i detta test. Det känns också extra tryggt då många produkter har långt över 20 kundrecensioner som visar en väldigt tydlig bild över vilka fotbad som är värda att köpa och vilka som har fått det bästa betyget bland riktiga kunder.


Tidigare fotbad som varit med

Här nedanför listar vi tidigare modeller som varit med i jämförelsen men som av olika anledningar har blivit borttagna. Oftast har dessa produkter utgått från tillverkaren eller så har de blivit ersatta av en bättre produkt.

Andersson Fotbad FTB 2.0 - Bra & billigt fotbad

Särskilt rekommenderad
Andersson Fotbad FTB 2.0 bild
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4 av 5 stjärnor hos NetOnNet efter 40 kundrecensioner

Andersson Fotbad FTB 2.0 är en relativt billig modell som har fått bra kundrecensioner hos NetOnNet med ett betyg på 4 av 5 stjärnor. Det är också värt att poängtera att märket Andersson är en del av NetOnNets egna utbud.

Billigt fotbad med bra egenskaper och funktioner

Det första vi möts av när vi läser kundomdömen hos NetOnNet är att detta är ett väldigt prisvärd fotbad som erbjuder många av de funktioner som finns på dyrare alternativ.

Enligt de flesta som har testat Andersson fotbad FTB 2.0 har blivit väldigt överraskade över både värme- och bubbelfunktionen. Ett stort plus är möjligheten att själva kunna ställa önskad temperatur på vattnet och kan ställas in mellan 35-48 ºC. Du kan så klart själv välja att hälla i både kallt eller varmt vatten och sedan låta fotbadet själv temperera vattnet.

Andersson fotbad FTB 2.0 har också bubbelbad och enligt de flesta kundrecensioner så bubblar det helt okej. Något annat som däremot inte riktigt levererade var massagefunktionen.

I bottnen finns det sex massagebollar som vibrerar under fotsulan och många hade nog hoppats på att dessa bollar skulle röra på sig också. Men det är endast vibrationer som agerar som massage. Är du på jakt efter ett fotbad som erbjuder bättre massage så finns det andra modeller, men då kostar det också lite mera.

Fotbadet har också några program att välja mellan där du antingen kan välja massage med infrarött ljus, eller bubbelbad och värme. Eller allt på en gång d.v.s. massage, värme, bubbel, infraröd. Termostaten för värme är helt skilt från dessa program.

Medföljande tillbehör till fotbadet

Tillverkaren har också valt att inkludera en pimpsten för att skrapa bort död hud från fötterna. Detta fungerar så klart bra om du har mycket förhårdnader runt hälen. Där medföljer också en borste.

För någon som vill köpa ett relativt billigt fotbad i julklapp, present eller till sig själv så har Andersson FTB 2.0 en hel del att erbjuda. Bra pris i kombination av bra egenskaper och kundrecensioner gör detta fotbad till en bra rekommendation.

 • Skäl att köpa
 • Termostat för vattentemperatur mellan 35 ºC och 48 ºC
 • Bubbelbad, vibrationsmassage, infrarött ljus
 • Tre olika program
 • Passar fötter upp till storlek 45
 • Både pimpsten och borste medföljer
 • Effekt på 420 watt
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt