Fotmassage-maskin bäst i test – Rätt behandling för dina fötter


Har du trötta fötter när du kommer hem från jobbet? då kan det vara en fotmassage-maskin eller en fotmassageapparat som du behöver för att mjuka upp fötterna igen. Detta är en relativt ny produktkategori så det finns tyvärr inte så många produkter ute för vanliga konsumenter, då dessa helt enkelt har varit för dyra.

Men på senare år har det äntligen börjat dyka upp väldigt bra fotmassage-maskiner till en rimlig kostnad och massagen som dessa apparater kan ge är bra mycket hårdare än vad man kan föreställa sig. Som tur är så har de flesta maskiner inställningar för hur hård denna fotmassage ska vara, vilket är perfekt då vi gillar olika.

Vi har gått igenom hela marknaden efter de bästa fotmassage-maskinerna och har kollat på både test, men också produktrecensioner samt kundrecensioner. På så sätt har vi fått fram en lista över de bästa fotmassageapparaterna.


Beurer FM 60 – Bäst i test

ButikPris
663:-Besök
919:-Besök
990:-Besök
999:-Besök
 • 4,3 av 5 hos Amazon Tyskland efter 100 kundrecensioner.
 • Rekommenderas av AllAboutFootCare.

Beurer är ett företag som har funnits i över 100 år och än idag så tillverkar de marknadens bästa produkter inom välmående. Beurer FM 60 är vår bäst i test vinnare av fotmassage-maskiner och det finns ett par anledningar till detta.

Det är inget snack om att denna fotmassageapparat levererar då det finns en hel uppsjö av bra kundrecensioner och just denna modellen är den populäraste produkten på Amazon DE inom fotmassage. Dessutom har den fått väldigt högt betyg i de flesta produkttester samt diverse olika test och är en klar favorit hos de flesta butiker som säljer apparaten.

9 massagehuvuden per fot

Beurer FM 60 är en elektrisk fotmassage-maskin som ger en fantastisk shiatsu-fotmassage som hjälper en att koppla av eller mjuka upp stressade fötter efter en lång arbetsdag. Fotmassage-maskinen har 18 små huvuden som cirkulerar under foten på ett väldigt bekvämt sätt och med massagen så finns där även en värmefunktion.

Värmefunktionen i denna elektriska fotmassage använder sig av infraröd värme som hjälper en foten att slappna av ordentligt, men som också mjukar upp stela eller trötta fötter. Värmefunktionen är valbar och kan så klart stängas av om det inte behövs.

Ett stort plus är att vinkeln kan justeras på massagehuvudena och även höjden så att fotmassagen kan nå alla ställen under foten på ett effektivt sätt.

Shiatsu-fotmassage

Massagekonsten Shiatsu är den absolut vanligaste massagetypen och härstammar från Asien där den utvecklades under flera hundra år. Shi står för finger och atsu står för tryck. Shiatsu-massage går ut på att använda fingrarna som man sedan trycker över den yta man vill massera. Massagehuvudena på Beurer FM 60 ska helt enkelt simulera denna teknik genom att ge massage genom tryck och rotation, vilket produkten gör på ett fantastiskt sätt.

Beurer FM 60 fotmassage-maskinen ger en fantastisk fotmassage hemma i hemmet och kan ge flera väldigt bra hälsofördelar.

Några av de vanligaste hälsofördelarna med att använda en bra fotmassageapparat är stimulering av blodcirkulation, uppmjukande av spända muskler, revitaliserar eller väcker fötterna och så klart minskar stress. För många personer är fotmassage ren terapi för ens välmående och de personer som köper dessa produkter tenderar att använda de dagligen.

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren Beurer FM 60

 • 18 massagehuvuden, 9 per fot som roterar på ett väldigt skönt och avkopplande sätt.
 • Värmefunktion i form av infraröd värme.
 • Möjlighet till att justera vinkel och höjd för effektiv fotmassage.
 • Smart kabelförvaring.
 • Effekt 50 watt och väger 3,1 kg.
 • Två hastighetsnivåer.

Flowfeet fotmassör – Bästa premiumval

flowfeet bästa premiumval fotmassage maskin

ButikPris
1992:-Besök
Skriv in rabattkoden Flow5 så får du 5% rabatt i kassan.
 • 98 av 100 när 43 st testare fick prova produkten – Buzzador

Flowfeet fotmassage-maskin fick 98% av 43 testande medlemmar hos Buzzador under 2018 och i princip alla som testade maskinen var väldigt nöjda. Många testpersoner blev väldigt överraskade över fotmassagen och massageprogrammen efter att till en början ha varit skeptiska till maskinen.

Ökar blodcirkulation, minskar spänningar och fungerar även som rehab

När vi läser att de kundrecensioner som finns på Buzzador så är i princip alla positiva till fotmassage-maskinen och med ett betyg på 98 av 100 så blir detta definitivt en rekommendation i vårt bäst i test.

Vissa användare tyckte däremot att fotmassage maskinen var något hårdhänt men efter en del användning så verkar det som de flesta hade vant sig. Hur hård fotmassage du vill ha kan ställas in i tre olika lägen och detta i kombination med tre olika massageprogram.

Program ett: Fotmassage under hela foten med större fokus på hälen.

Program två: Ett intensivt program som kramar åt hela foten för att sedan sakta släppa på trycket. Ett massageprogram som framförallt är framtaget för att öka blodcirkulationen i foten.

Program tre: Jobbar med att massera mellanfotsbenen och detta genom att klämma och sedan slappna av foten.

Ett stort plus med Flowfeet fotmassage-maskinen är möjligheten att kunna plocka ut insidan så att det kan tvättas. Modellen har också inbyggd luftrenare.

För dig som ofta lider av kalla fötter så kan Flowfeet också avge infraröd värme så att massagen blir både skönare och effektivare. Flowlife Sweden marknadsför också fotmassage maskinen som ett sätt att öka återhämtning efter t.ex. en lång löparrunda eller dylikt.

 • Toppbetyg: 98 av 100 när 43 testpersoner testade fotmassagemaskinen hos Buzzador.
 • Tre olika inställningar för styrka.
 • Tre olika program att välja mellan i kombination med styrka.
 • Tvättbar insida som kan plockas ut.
 • Infraröd värme.
 • Inbyggd luftrenare.

Andersson MLM 2.0 Foot Massage – Bra kundrecensioner

ButikPris
990:-Besök
 • Bra kundrecensioner hos NetOnNet.

Andersson MLM 2.0 är en ganska så intressant fotmassage-maskin som har fått väldigt högt betyg hos butiken NetOnNet. De flesta kanske inte känner till vad Andersson är för märke, men lite kortfattat så är detta NetOnNet’s egna produktmärke. På så sätt kan de hålla ner priset på sina egna produkter, vilket är så klart bra för oss konsumenter.

Vi vet sen innan att flera andra produkter från Andersson inom andra produktkategorier har fått ganska bra i olika test och med efter ha läst alla de kundrecensioner som finns hos NetOnNet så är det tydligt att produkten levererar.

Shiatsumassage

Nu är Shiatsumassage den mest vanliga alternativet och så är det även med Andersson MLM 2.0. Det är också den massagetyp som är mest eftertraktad och är mest uppskattad. Denna typ av massage passar vem som helst, även de som egentligen inte är så speciellt glada i massage överhuvudtaget. Shiatsumassage går ut på att använda fingrarna eller handflatorna som en form av tryckmassage och har använts i Japan sen urminnes tider.

Andersson MLM 2.0 ger en väldigt stark shiatsu-fotmassage och läser man i kundrecensionerna så vittnar många om att den nästan är för stark. De flesta rekommenderar att använda fotmassageapparaten på den lägsta nivån till en början, för att sedan jobba sig uppåt i styrka.

Fotmassageapparaten har också värmefunktion som är så klart skönt nu när det börjar bli kallt, men det hjälper dessutom musklerna att slappna av ordentligt. Speciellt om man har varit igång en hel dag så att musklerna är överansträngda. Värmefunktionen går så klart att stänga av om så önskas.

Intensiteten har tre olika nivåer som du själv kan välja och dessa är low, medium eller high. Vår rekommendation är att du provar på low från första början och sedan jobbar dig uppåt, då vissa kunder varnar för att maskinen är stark.

Specifikationer & fördelar med Andersson MLM 2.0

 • Tar fötter upp till storlek 44.
 • Ger ordentlig och stark Shiatsu-fotmassage.
 • Värmefunktion.
 • Förprogrammerade 15 minuters program.
 • Tre inställningar för styrka, low, medium, high.
 • Det är bara NetOnNet som säljer denna produkt då det är deras egna märke.

Zenkuru Fotmassage-maskin

ButikPris
1795:-Besök
 • 4,3 av 5 hos svenska Coolstuff efter 29 kundrecensioner.

Coolstuff säljer en väldigt intressant fotmassage-maskin från Zenkuru och som har fått väldigt högt betyg från sina befintliga användare. Det är däremot bara Coolstuff själva som säljer denna produkt i Sverige.

De flesta kundrecensioner hos Coolstuff vittnar om att detta är en väldigt bra fotmassage-maskin och enligt de flesta så är det en väldigt starkt maskin som jobbar på fötterna. Massagetekniken som denna produkt ger är vanlig Shiatsumassage, likt alla andra massageprodukter på marknaden. Det är också just denna massageteknik som nästan alla efterfrågar då det ger bäst resultat.

Funktion som neutraliserar dålig lukt

Med Zenkuru fotmassage-maskinen så följer där med en funktion som ta bort dålig lukt och hur detta fungerar framgår inte riktigt. Men vi skulle gissa på att det är någon form av joniseringsfunktion som är en beprövad teknik för att ta bort dålig lukt.

Det finns tre olika förprogrammerade massageprogram att välja mellan och de är avslappning, wellness och djup massage. Dessutom har den olika intensitetsinställningar för att ändra styrkan på fotmassagen och gillar du väldigt hård massage så finns detta som alternativ.

Modellen kommer även med en värmefunktion som du kan välja att sätta på eller stänga av, beroende på vad du föredrar. Dina fötter bör ej heller vara större än storlek 46 för att fotmassage-maskinen ska fungera bra och en manual på svenska följer med, samt några andra språk.

Enligt de flesta kundrecensioner så tyder det på att fotmassageapparaten ger väldigt hård massage på högsta inställningen, så det kan vara en bra idé att börja med en lägre nivå till en början.

Specifikationer & fördelar med Zenkuru fotmassage-apparat

 • Värmefunktion.
 • Klarar upp till fotstorlek 46, perfekt för dig som har stora fötter.
 • Tre olika massageprogram att välja mellan.
 • Inställningar för intensitetsnivå, hård eller mjuk massage.
 • Funktion som neutraliserar dålig lukt.
 • Effekt på 50 W och en vikt på 4 kg.

HoMedics FMS-350H Shiatsu Air Pro – Populär utomlands

ButikPris
1999:-Besök
 • 4 av 5 hos Amazon USA efter 20 kundrecensioner.
 • Rekommenderas av Footmassagers.

HoMedics är kanske inte det mest kända märket i Sverige, men tittar vi i USA så är HoMedics ett väldigt känt märke inom hälso- och välmåendeprodukter i USA. Denna fotmassage-maskin har blivit testat på ett par olika hemsidor och har bland annat testats hos Footmassagers, där den även blev varmt rekommenderad.

En elektrisk fotmassageapparat som levererar

Det finns inget tråkigare att lägga en massa pengar på en produkt som inte kan leverera, men så är verkligen inte fallet kring denna fotmassage-maskin. I nästan alla tester eller kundrecensioner så blir de flesta glatt överraskade kring hur bra denna produkten är. Enligt footmassager.com så gör produkt exakt det som den är byggd för att göra d.v.s. ger fantastisk fotmassage.

Ett stort plus med denna produkt är möjligheten till att själv kunna ställa in styrkan på fotmassagen, vilket är högst personligt när det gäller massage. HoMedics FMS-350H har tre olika styrkor att välja mellan så om du har haft en riktigt jobbig dag med mycket spring så kan det högsta läget vara aktuellt. Lägsta om du bara vill koppla av inför kvällen eller liknande.

Massagetekniken som erbjuds är Shiatsu och fungerar precis som alla andra fotmassage-maskiner, d.v.s. punktmassage. Med detta så används även kompression med luft som masserar foten mjukt med luftkuddar som precas emot foten.

HoMedics FMS-350H har även värmefunktion som gör hela behandlingen betydligt mer tillfredsställande och det hjälper även till att mjuka upp musklerna i foten.

Enkla knappar som du styr med hjälp av fötterna

Knapparna eller själva kontrollpanelen är tillräckligt stor för att du ska kunna styra fotmassage-maskinen med hjälp av dina fötter. Du behöver helt enkelt inte böja dig framåt bara för du vill ändra en liten inställning.

På denna modellen kan du även justera hastigheten på massageprogrammet med tre olika hastigheter. Perfekt om du bara vill ha avkoppling eller om du verkligen vill knåda ut dina ömma fötter.

Specifikationer & fördelar med HoMedics FMS-350H

 • Tre olika inställningar för hur hård fotmassagen ska vara.
 • Tre olika hastighetsinställningar.
 • Knapparna kan styras med dina fötter så att du slipper böja dig framåt hela tiden.
 • Värmefunktion.
 • Populärt märke från USA.
 • Använder luftkompression för extra skön massage.

Källor

AllAboutFootcare

AllAboutFootcare är en relativt stor hemsida som täcker allt kring fotvård och de testar bland annat olika fotmassage-maskiner från olika tillverkare. De har bland annat testat Beurer FM 60 fotmassage-maskin och enligt de själva så är denna elektriska fotmassage ett givet köp. Med tanke på det låga priset så har denna produkt en klar fördel. AllAboutFootcare.

FootMassagers

Footmassagers är en dedikerad hemsida om just fotmassage-maskiner och som har test väldigt många olika modeller inom detta segment. Enligt deras test så är HoMedics FMS-350H en fälländad fotmassageapparat som gör jobbet ordentligt och som har gott om inställningsmöjligheter. HoMedics FMS-350H rekommenderas av Footmassagers.