Fotmassagemaskin bäst i test – Behandling för dina trötta fötter


Har du trötta fötter när du kommer hem från jobbet? Då kan det vara en fotmassagemaskin eller en fotmassageapparat som du behöver för att pigga upp fötterna igen. Även för dig som joggar och springer regelbundet kan ha användning av denna typ av massage.

På senare år har det äntligen börjat dyka upp väldigt bra fotmassagemaskiner till en rimlig kostnad och massagen som dessa apparater kan ge är bra mycket starkare än vad man kan föreställa sig. Vissa modeller är så pass starka att högsta inställningen inte är något alternativ för många användare.

Vi har gått igenom hela utbudet efter de bästa fotmassagemaskinerna och har kollat på både oberoende test och produktrecensioner, men också kundrecensioner. Testet är då baserat på dessa resultat men också egenskaper, funktioner och pris.

Senast uppdaterad Maj 2020

Beurer FM 60 – Bäst i test

ButikPris
692:-Besök
990:-Besök
999:-Besök
1048:-Besök
 • 4,3 av 5 hos Amazon Tyskland efter 100 kundrecensioner.
 • Rekommenderas av AllAboutFootCare.

Beurer är ett företag som har funnits i över 100 år och än idag så tillverkar de marknadens bästa produkter inom välmående. Beurer FM 60 är vår bäst i test vinnare av fotmassage-maskiner och det finns ett par anledningar till detta.

Det är inget snack om att denna fotmassageapparat levererar då det finns en hel uppsjö av bra kundrecensioner och just denna modellen är den populäraste produkten på Amazon DE inom fotmassage. Dessutom har den fått väldigt högt betyg i de flesta produkttester samt diverse olika test och är en klar favorit hos de flesta butiker som säljer apparaten.

9 massagehuvuden per fot

Beurer FM 60 är en elektrisk fotmassage-maskin som ger en fantastisk shiatsu-fotmassage som hjälper en att koppla av eller mjuka upp stressade fötter efter en lång arbetsdag. Fotmassage-maskinen har 18 små huvuden som cirkulerar under foten på ett väldigt bekvämt sätt och med massagen så finns där även en värmefunktion.

Värmefunktionen i denna elektriska fotmassage använder sig av infraröd värme som hjälper en foten att slappna av ordentligt, men som också mjukar upp stela eller trötta fötter. Värmefunktionen är valbar och kan så klart stängas av om det inte behövs.

Ett stort plus är att vinkeln kan justeras på massagehuvudena och även höjden så att fotmassagen kan nå alla ställen under foten på ett effektivt sätt.

Shiatsu-fotmassage

Massagekonsten Shiatsu är den absolut vanligaste massagetypen och härstammar från Asien där den utvecklades under flera hundra år. Shi står för finger och atsu står för tryck. Shiatsu-massage går ut på att använda fingrarna som man sedan trycker över den yta man vill massera. Massagehuvudena på Beurer FM 60 ska helt enkelt simulera denna teknik genom att ge massage genom tryck och rotation, vilket produkten gör på ett fantastiskt sätt.

Beurer FM 60 fotmassage-maskinen ger en fantastisk fotmassage hemma i hemmet och kan ge flera väldigt bra hälsofördelar.

Några av de vanligaste hälsofördelarna med att använda en bra fotmassageapparat är stimulering av blodcirkulation, uppmjukande av spända muskler, revitaliserar eller väcker fötterna och så klart minskar stress. För många personer är fotmassage ren terapi för ens välmående och de personer som köper dessa produkter tenderar att använda de dagligen.

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren Beurer FM 60

 • 18 massagehuvuden, 9 per fot som roterar på ett väldigt skönt och avkopplande sätt.
 • Värmefunktion i form av infraröd värme.
 • Möjlighet till att justera vinkel och höjd för effektiv fotmassage.
 • Smart kabelförvaring.
 • Effekt 50 watt och väger 3,1 kg.
 • Två hastighetsnivåer.

Flowfeet fotmassör – Bästa premiumval

flowfeet bästa premiumval fotmassage maskin

ButikPris
1990:-Besök
 • 98 av 100 när 43 st testare fick prova produkten – Buzzador

Flowfeet fotmassage-maskin fick 98% av 43 testande medlemmar hos Buzzador under 2018 och i princip alla som testade maskinen var väldigt nöjda. Många testpersoner blev väldigt överraskade över fotmassagen och massageprogrammen efter att till en början ha varit skeptiska till maskinen.

Ökar blodcirkulation, minskar spänningar och fungerar även som rehab

När vi läser att de kundrecensioner som finns på Buzzador så är i princip alla positiva till fotmassage-maskinen och med ett betyg på 98 av 100 så blir detta definitivt en rekommendation i vårt bäst i test.

Vissa användare tyckte däremot att fotmassage maskinen var något hårdhänt men efter en del användning så verkar det som de flesta hade vant sig. Hur hård fotmassage du vill ha kan ställas in i tre olika lägen och detta i kombination med tre olika massageprogram.

Program ett: Fotmassage under hela foten med större fokus på hälen.

Program två: Ett intensivt program som kramar åt hela foten för att sedan sakta släppa på trycket. Ett massageprogram som framförallt är framtaget för att öka blodcirkulationen i foten.

Program tre: Jobbar med att massera mellanfotsbenen och detta genom att klämma och sedan slappna av foten.

Ett stort plus med Flowfeet fotmassage-maskinen är möjligheten att kunna plocka ut insidan så att det kan tvättas. Modellen har också inbyggd luftrenare.

För dig som ofta lider av kalla fötter så kan Flowfeet också avge infraröd värme så att massagen blir både skönare och effektivare. Flowlife Sweden marknadsför också fotmassage maskinen som ett sätt att öka återhämtning efter t.ex. en lång löparrunda eller dylikt.

 • Toppbetyg: 98 av 100 när 43 testpersoner testade fotmassagemaskinen hos Buzzador.
 • Tre olika inställningar för styrka.
 • Tre olika program att välja mellan i kombination med styrka.
 • Tvättbar insida som kan plockas ut.
 • Infraröd värme.
 • Inbyggd luftrenare.

Andersson MLM 2.0 Foot Massage – Bra kundrecensioner

ButikPris
990:-Besök
 • Bra kundrecensioner hos NetOnNet.

Andersson MLM 2.0 är en ganska så intressant fotmassage-maskin som har fått väldigt högt betyg hos butiken NetOnNet. De flesta kanske inte känner till vad Andersson är för märke, men lite kortfattat så är detta NetOnNet’s egna produktmärke. På så sätt kan de hålla ner priset på sina egna produkter, vilket är så klart bra för oss konsumenter.

Vi vet sen innan att flera andra produkter från Andersson inom andra produktkategorier har fått ganska bra i olika test och med efter ha läst alla de kundrecensioner som finns hos NetOnNet så är det tydligt att produkten levererar.

Shiatsumassage

Nu är Shiatsumassage den mest vanliga alternativet och så är det även med Andersson MLM 2.0. Det är också den massagetyp som är mest eftertraktad och är mest uppskattad. Denna typ av massage passar vem som helst, även de som egentligen inte är så speciellt glada i massage överhuvudtaget. Shiatsumassage går ut på att använda fingrarna eller handflatorna som en form av tryckmassage och har använts i Japan sen urminnes tider.

Andersson MLM 2.0 ger en väldigt stark shiatsu-fotmassage och läser man i kundrecensionerna så vittnar många om att den nästan är för stark. De flesta rekommenderar att använda fotmassageapparaten på den lägsta nivån till en början, för att sedan jobba sig uppåt i styrka.

Fotmassageapparaten har också värmefunktion som är så klart skönt nu när det börjar bli kallt, men det hjälper dessutom musklerna att slappna av ordentligt. Speciellt om man har varit igång en hel dag så att musklerna är överansträngda. Värmefunktionen går så klart att stänga av om så önskas.

Intensiteten har tre olika nivåer som du själv kan välja och dessa är low, medium eller high. Vår rekommendation är att du provar på low från första början och sedan jobbar dig uppåt, då vissa kunder varnar för att maskinen är stark.

 • Tar fötter upp till storlek 44.
 • Ger ordentlig och stark Shiatsu-fotmassage.
 • Värmefunktion.
 • Förprogrammerade 15 minuters program.
 • Tre inställningar för styrka, low, medium, high.
 • Det är bara NetOnNet som säljer denna produkt då det är deras egna märke.

Zenkuru Fotmassage-maskin

ButikPris
1795:-Besök
 • 4,3 av 5 hos svenska Coolstuff efter 29 kundrecensioner.

Coolstuff säljer en väldigt intressant fotmassage-maskin från Zenkuru och som har fått väldigt högt betyg från sina befintliga användare. Det är däremot bara Coolstuff själva som säljer denna produkt i Sverige.

De flesta kundrecensioner hos Coolstuff vittnar om att detta är en väldigt bra fotmassage-maskin och enligt de flesta så är det en väldigt starkt maskin som jobbar på fötterna. Massagetekniken som denna produkt ger är vanlig Shiatsumassage, likt alla andra massageprodukter på marknaden. Det är också just denna massageteknik som nästan alla efterfrågar då det ger bäst resultat.

Funktion som neutraliserar dålig lukt

Med Zenkuru fotmassage-maskinen så följer där med en funktion som ta bort dålig lukt och hur detta fungerar framgår inte riktigt. Men vi skulle gissa på att det är någon form av joniseringsfunktion som är en beprövad teknik för att ta bort dålig lukt.

Det finns tre olika förprogrammerade massageprogram att välja mellan och de är avslappning, wellness och djup massage. Dessutom har den olika intensitetsinställningar för att ändra styrkan på fotmassagen och gillar du väldigt hård massage så finns detta som alternativ.

Modellen kommer även med en värmefunktion som du kan välja att sätta på eller stänga av, beroende på vad du föredrar. Dina fötter bör ej heller vara större än storlek 46 för att fotmassage-maskinen ska fungera bra och en manual på svenska följer med, samt några andra språk.

Enligt de flesta kundrecensioner så tyder det på att fotmassageapparaten ger väldigt hård massage på högsta inställningen, så det kan vara en bra idé att börja med en lägre nivå till en början.

 • Värmefunktion.
 • Klarar upp till fotstorlek 46, perfekt för dig som har stora fötter.
 • Tre olika massageprogram att välja mellan.
 • Inställningar för intensitetsnivå, hård eller mjuk massage.
 • Funktion som neutraliserar dålig lukt.
 • Effekt på 50 W och en vikt på 4 kg.

HoMedics FMS-350H Shiatsu Air Pro – Populär utomlands

ButikPris
1899:-Besök
 • 4 av 5 hos Amazon USA efter 20 kundrecensioner.
 • Rekommenderas av Footmassagers.

HoMedics är kanske inte det mest kända märket i Sverige, men tittar vi i USA så är HoMedics ett väldigt känt märke inom hälso- och välmåendeprodukter i USA. Denna fotmassage-maskin har blivit testat på ett par olika hemsidor och har bland annat testats hos Footmassagers, där den även blev varmt rekommenderad.

En elektrisk fotmassageapparat som levererar

Det finns inget tråkigare att lägga en massa pengar på en produkt som inte kan leverera, men så är verkligen inte fallet kring denna fotmassage-maskin. I nästan alla tester eller kundrecensioner så blir de flesta glatt överraskade kring hur bra denna produkten är. Enligt footmassager.com så gör produkt exakt det som den är byggd för att göra d.v.s. ger fantastisk fotmassage.

Ett stort plus med denna produkt är möjligheten till att själv kunna ställa in styrkan på fotmassagen, vilket är högst personligt när det gäller massage. HoMedics FMS-350H har tre olika styrkor att välja mellan så om du har haft en riktigt jobbig dag med mycket spring så kan det högsta läget vara aktuellt. Lägsta om du bara vill koppla av inför kvällen eller liknande.

Massagetekniken som erbjuds är Shiatsu och fungerar precis som alla andra fotmassage-maskiner, d.v.s. punktmassage. Med detta så används även kompression med luft som masserar foten mjukt med luftkuddar som precas emot foten.

HoMedics FMS-350H har även värmefunktion som gör hela behandlingen betydligt mer tillfredsställande och det hjälper även till att mjuka upp musklerna i foten.

Enkla knappar som du styr med hjälp av fötterna

Knapparna eller själva kontrollpanelen är tillräckligt stor för att du ska kunna styra fotmassage-maskinen med hjälp av dina fötter. Du behöver helt enkelt inte böja dig framåt bara för du vill ändra en liten inställning.

På denna modellen kan du även justera hastigheten på massageprogrammet med tre olika hastigheter. Perfekt om du bara vill ha avkoppling eller om du verkligen vill knåda ut dina ömma fötter.

 • Tre olika inställningar för hur hård fotmassagen ska vara.
 • Tre olika hastighetsinställningar.
 • Knapparna kan styras med dina fötter så att du slipper böja dig framåt hela tiden.
 • Värmefunktion.
 • Populärt märke från USA.
 • Använder luftkompression för extra skön massage.

Köpguide – Vilken är bästa fotmassagemaskin för dig?

köpguide fotmassagemaskin

När det gäller fotmassagemaskiner så finns det en rad olika modeller att välja mellan och frågan är vad som passar bäst för dina egna ändamål. Förut har det bara varit ganska enkla maskiner likt t.ex. bäst i test vinnaren Beurer FM 60, men på senare år har det börja dyka upp allt mer avancerade enheter som omfamnar fötterna.

Vad som egentligen passar dig bäst är givetvis svårt för oss att avgöra men vi kommer försöka lista lite för- och nackdelar med de olika varianterna. En fotmassage-maskin som omfamnar hela foten är inte alltid nödvändigtvis bättre.

Med ”öppna modeller” syftar vi på fotmassagemaskiner som endast masserar undersidan av foten och som inte omsluter själva foten.

Omfamnade fotmassagemaskiner – Ett lyxigare alternativ

fotmassagemaskin som omfamnar fotenDen största fördelen med fotmassagemaskiner som nästan helt omfamnar fötterna är att de känns och uppfattas som mer exklusiva. De är rent ut sagt fantastiska när ens fötter passar enheten, men problemet uppkommer när ens fötter antingen är för små eller för stora.

Problemet som uppstår när fötterna eller tårna antingen är för små eller för stora är att passformen inte riktigt överensstämmer med hur enheten är konstruerad. Många tillverkare skriver att enheten ska klara av alla fotstorlekar, men när vi läser kundrecensioner så verkar det inte riktigt stämma.

Har du däremot normal fotstorlek så kan vi rekommendera den här typen av enheter så länge det passar plånboken. För de allra flesta personer så fungerar dessa massagemaskiner bra och är oftast inte något problem.

Fördelar med omfamnade fotmassagemaskiner

 • Ger kompressionsmassage genom luftkuddar
 • Värmefunktion som fungerar bättre än öppna enheter
 • Flera massageprogram och variation
 • Enheten styr intensiteten oftast med olika nivåer
 • Fotmassagen känns mer komplett i och med maskinen omfamnar hela foten

Alla fördelar/egenskaper vi har listat finns givetvis inte på alla modeller och märken

Öppna fotmassagemaskiner – Enkel & bra

öppen fotmassagemaskinMed öppna fotmassagemaskiner syftar vi på modeller där du endast placerar foten på en platta med roterande massagehuvuden. De kanske ser enkla ut, vilket de också är men det har sina fördelar trots allt.

Den absolut största fördelen är att du själv kan styra exakt vart på foten du behöver massera lite extra men också intensitet. Däremot är antalet massageprogram ganska begränsat och oftast finns det endast hastigheter att välja mellan.

Tar vi en titt på t.ex. bäst i test vinnaren Beurer FM 60 så har den även värmefunktion inbyggd, något som är extra uppskattat under vintern. Men det kan ta några minuter innan foten har värmts upp.

Fördelar med öppna fotmassagemaskiner

 • Passar alla fotstorlekar
 • Du styr själv över hur du vill ha din fotmassage
 • Billigare alternativ
 • Luftigare känsla (Individuellt)
 • Kan ställa lutning och ibland höjd
 • Värmefunktion

 

Så valde vi ut bästa fotmassage maskiner till vårt test

Vi är ganska begränsade när det gäller bra fotmassage maskiner då utbudet är ganska dåligt jämfört med andra produktkategorier inom massageprylar. Men vi har börjat se en liten ökning av nya produkter inom segmentet bara de senaste åren. Efterfrågan av bra fotmassage maskiner ökar också och förhoppningsvis kommer vi se mer avancerade modeller i närtid.

Vårt bäst i test av fotmassagemaskiner är till största del baserat på produktrecensioner och kundrecensioner. Det finns helt enkelt inte några direkta stora oberoende test för denna typ av massageprodukter där vi kan se jämförelse mellan modellerna. I vårt test av fotmassagemaskiner har vi däremot också tagit hänsyn till pris, egenskaper och funktioner.

”Öppna” vs ”slutna” maskiner är den största frågan vid val av en fotmassagemaskin. Det hänger lite på vad du är ute efter men oftast är den öppna varianten det billigare alternativet. Vi tycker båda typer fyller en funktion men med lite annorlunda inriktning. Den största fördelen med en fotmassagemaskin där du bara placerar fötterna på en rullande massage är att du själv kan styra över intensiteten.

Om du vill få en mer omslutande känsla och fler typer av massageprogram så är faktiskt den slutna varianten det bästa valet så länge din fotstorlek passar maskinen. Det är också här som osäkerheten kommer in angående fotstorlek och hur maskinen masserar. Nu är de flesta kunder väldigt nöjda med dessa enheter men då och då läser vi kundrecensioner där användaren inte alls uppskattar massagen på grund av att foten inte riktigt passar maskinen.

Som tur är så finns alltid distansköplagen som ger dig 14 dagars ångerrätt ifall fotmassagemaskinen inte skulle passa. Även vissa butiker som t.ex. FlowLife erbjuder 30 dagars kundnöjdhetsgaranti.

Källor

AllAboutFootcare

AllAboutFootcare är en relativt stor hemsida som täcker allt kring fotvård och de testar bland annat olika fotmassage-maskiner från olika tillverkare. De har bland annat testat Beurer FM 60 fotmassage-maskin och enligt de själva så är denna elektriska fotmassage ett givet köp. Med tanke på det låga priset så har denna produkt en klar fördel. AllAboutFootcare.

FootMassagers

Footmassagers är en dedikerad hemsida om just fotmassage-maskiner och som har test väldigt många olika modeller inom detta segment. Enligt deras test så är HoMedics FMS-350H en fulländad fotmassageapparat som gör jobbet ordentligt och som har gott om inställningsmöjligheter. HoMedics FMS-350H rekommenderas av Footmassagers.

Kundomdömen

Vi har i detta bäst i test också använt oss av kundomdömen då det egentligen inte finns några stora test där de jämför olika modeller. Däremot har vi varit noga med att endast använda kundrecensioner på produkter där det faktiskt finns en hel del recensioner att använda oss av. Produkter som endast har några få kundrecensioner har alltså inte varit aktuella ta med i testet.