Test av Secretlab TITAN Evo gamingstol

Test av Secretlab TITAN Evo 2022

Secretlab TITAN Evo - Toppklass utmärkelseI en tid när gamingstolar växer i popularitet framträder Secretlab TITAN Evo som en imponerande utmanare. Men hur bra är denna stol egentligen? Vi har satt gamingstolen på prov genom att granska allt från montering till dess design och komfort.

Våra initiala förväntningar var en ordinär gamingstol i mellanklassen. Men denna förutfattade bild förändrades snabbt så fort vi öppnade förpackningen och påbörjade monteringsprocessen.

För att ge Secretlab TITAN Evo den mest noggranna utvärderingen har vi bytt ut vår vanliga kontorsstol och använt TITAN Evo under en full arbetsvecka. På så sätt har vi kunnat bedöma dess ergonomi och komfort på djupet.

 • Skäl att köpa
 • Utmärkta instruktioner för enkel och snabb montering
 • Imponerande byggkvalitet som utstrålar hållbarhet
 • Väldigt sittkomfort, även under längre sessioner
 • Genomtänkt design med flera innovativa lösningar
 • Svankstöd med omfattande inställningsmöjligheter för optimal anpassning
 • Skäl att inte köpa
 • Lite dyrare än andra premiumval på marknaden

ButikPris
519 €Besök

Så testa vi Secretlab TITAN Evo

Så testa vi Secretlab TITAN EvoVi har testat Secretlab TITAN Evo 2022 som en kontorsstol under en hel arbetsvecka. Stolen har varit under konstant användning, minst 8 timmar per dag, för att ge oss en ärlig bedömning av dess ergonomi och bekvämlighet. Vi kan utan tvekan säga att denna stol levererar på båda punkter, vilket gör den till ett utmärkt val för både gaming och arbete.

När vi tog oss an att testa Secretlab TITAN Evo var vår första interaktion med stolen hur den levererades och hur de olika delarna var förpackade. Vi var nöjda att se att alla delar var väl skyddade under transport, varje del var noggrant inpackad för att undvika eventuella skador.

Testet inkluderar också montering och installation vilket imponerade på oss. Bland annat hur lätt det var att förstå de medföljande instruktionerna och verktygen som behövs för att sätta samman stolen. Nu medföljde dessa verktyg vilket definitivt underlättade processen. Dessutom inkluderades en tydlig och stor manual som hjälpte oss steg för steg genom monteringsprocessen.

Första synintryck och känsla var också en del av testet och här blev vi glatt överraskade. Första anblicken möttes vi av en stol som utstråla både kvalitet och design. Även första intrycket när vi satte oss i stolen för första gången var viktig och här levererades både komfort och kvalitet. Vi undersökte också stolen noga för eventuella tillverkningsfel och var nöjda att upptäcka att materialet var fritt från defekter.

Vi har också tittat närmare på de olika inställningsmöjligheter som gamingstolen erbjuder. Så som t.ex. armstöd, ryggstöd, svankstöd, sitthöjd med mera. Och även här är vi glatt överraskade över resultatet.

Secretlab TITAN Evo 2022 är utan tvekan ett steg utöver det vanliga. I jämförelse med tidigare testade gamingstolar introducerar denna modell flera innovativa lösningar på återkommande problem som många gamingstolar lider av. Läs vidare för en djupare recension av stolen.

Förpackning och montering av Secretlab TITAN Evo

Förpackning och montering

Vi börjar vår resa med att ta emot denna mastodont av en stol. Vi noterar direkt hur noggrant förpackad den är med varje del omsorgsfullt skyddad av antingen hårdplast eller kartong. Denna förpackningsmetod visar Secretlabs engagemang för att leverera sin produkt i toppskick.

Det är omöjligt att missa premiumkänslan som genomsyrar hela upplevelsen. Varje del glänser av kvalitet och förväntan. Den första känslan av premiumkvalitet är ett löfte om vad som komma skall.

monteringsmanual till Secretlab Titan EvoSecretlab TITAN Evo skiljer sig från mängden med dess omfattande och detaljerade monteringsinstruktioner. Anvisningarna är den mest detaljerade vi någonsin stött på för en gaming- eller kontorsstol. Vi uppskattar hur tydliga instruktionerna är med både bilder och text.

Efter att ha följt manualen noggrant, behövde vi inte mer än 30 minuter för att få ihop stolen. Secretlab visar återigen sin uppmärksamhet på detaljer genom att inkludera alla nödvändiga verktyg i förpackningen. Även dessa verktyg är i sig gedigna och utstrålar en premiumkänsla. Nyckeln som håller insexnyckeln kommer utan tvekan att hitta andra användningsområden i framtiden.

Varje steg i monteringsprocessen var transparent tack vare de detaljerade instruktionerna. Hemligheten till en smidig monteringsprocess ligger i den omfattande manualen. Den bidrog till att göra detta till den mest problemfria upplevelsen vi någonsin haft vid montering av en gamingstol.

Under monteringsfasen kunde vi uppskatta kvaliteten på materialen som använts. Till exempel är hjulbasen gjord av metall ett väntat val för en premiumstol. Vi har personligen upplevt plastalternativ som ger vika efter bara några år och till slut skadar golvet. Med en metallbas undviks detta problem.

lutningsspaken var säkradVi märkte även att lutningsspaken var säkrad med en plastbit och skruv för att förhindra oavsiktliga skador under monteringen. Ett smart och uppskattat säkerhetselement. Att fästa underdelen på stolen var också enkelt, tack vare klara anvisningar och ett hjälpfullt klistermärke under sittdelen.

Slutresultatet av denna monteringsprocess är en elegant, högkvalitativ gamingstol. Secretlab TITAN Evo lever verkligen upp till sitt rykte. Varje del av denna stol är tydligt genomtänkts för att ge en optimal användarupplevelse.

Byggkvalité och design

Secretlab TITAN Evo har ett härligt tyg och design

Vid första anblicken av den monterade Secretlab TITAN Evo slås man omedelbart av dess stilrena och moderna utseende. Vi har genomgående inspekterat varje aspekt av stolen och till vår överraskning hittar vi inte några felaktigheter eller konstigheter. Allt känns felfritt. Det här är en klar avvikelse från många andra gamingstolar vi tidigare haft möjlighet att testa. Enligt oss så utstrålar varje komponent kvalitet.

Vårt val föll på tygvarianten av Secretlab TITAN Evo. Ett val som vi inte ångrar. Stolen finns i en rad olika utföranden – från konstläder till NAPA-läder – alla med anpassningsbarhet i åtanke, inklusive olika färgval och e-sportlogotyper.

Vi testar den normalstora ”regular” storleken, designad för personer mellan 170-189 cm och under 100kg, men det finns också andra storlekar tillgängliga hos Secretlab.

 • Small – mindre än 169 cm och 90 kg
 • Regular – Mellan 170-189 cm och max 100 kg
 • XL – 181-205 cm och 80-180 kg

Tyget som täcker stolen är tjockt och känns påkostat, en lyxig touch som gör stor skillnad. För de som är oroliga för värme under sommarmånaderna erbjuder tyg ett välkommet andningsbart alternativ. Om du däremot planerar att äta och dricka i stolen kan konstläder vara ett bättre val för enklare rengöring.

Stolens hjulbas är tillverkad av metall (aluminium) istället för den hårdplast som finns på många andra modeller, detta ger ytterligare en fördel. Vi har sett plastbasen på andra populära märken ge vika med tiden vilket resulterar i större skador på golv. Vi tycker det är uppenbart att Secretlab har lagt stor vikt vid hållbarhet i sin design.

Secretlab TITAN Evo hjulbas av aluminiumHjulen är också utmärkta och rullar fint på golvet. Här finns också några valmöjligheter om man tittar på Secretslabs hemsida. Allt från klassiska hjul till rollerbladehjul och även fasta modeller som håller stolen på plats.

Ett särskilt intressant inslag är den magnetförsedda nackkudden. Denna kudde som hålls på plats med hjälp av magneter är en enkel men effektiv lösning på problemet med nackstöd som ständigt rör sig. Nackkudden är inte bara praktisk, utan den är också otroligt bekväm, överträffar alla vi tidigare har testat.

Armstöden är lika anpassningsbara som de flesta andra gamingstolar med fram/bakåt, inåt/utåt och roteringsfunktioner. Secretlab har dock tagit det ett steg längre och erbjuder magnetiska, avtagbara armstöd. Dessa kan bytas ut när de blir slitna eller om användaren vill ha en annan känsla.

Sammantaget uppnår Secretlab TITAN Evo en sällsynt balans mellan stil och funktion. Dess byggkvalitet i kombination med uppmärksamheten på detaljer markerar stolen som en klar ledare inom gamingstolar.

Dessutom tar Secretlab’s designbeslut som den magnetiska nackkudden och utbytbara armstöd, den till en nivå som ingen tidigare stol vi testat har nått. Dessutom, med tanke på den stora variationen av anpassningsmöjligheter, från färg till storlek tycks Secretlab TITAN Evo vara den ideala gamingstolen för alla typer av spelare. Kanske är det därför som stolen ofta syns i stora populära turneringar av Counter Strike och liknande.

Med sådana funktioner och en förbluffande visuell presentation gör det mer än att bara uppfylla förväntningarna. Det överträffar dem.

Ergonomi och inställningsmöjligheter

Secretlab TITAN Evo Ergonomi och inställningsmöjligheter

Vi har upplevt en vecka med Secretlab TITAN Evo – en gamingstol som förtjänar närmare uppmärksamhet. Efter en jämförelse med två andra populära modeller, Noblechairs Hero och Arozzi Vernazza, placerar vi Titan Evo mellan dessa när det gäller fasthet och hårdhet. Vi fann att den är mjukare än Noblechair Hero, men lite fastare än Arozzi Vernazza. Komfortmässigt vinner Secretlab TITAN Evo utan tvekan.

Det första som blir märkbart när man tar plats i stolen är att sittdynan känns fast, en egenskap som till en början väckte viss oro. Men som mycket snabbt visade sig att oron var obefogad. Faktum är att sittdynan, även efter en hel arbetsdag är förvånansvärt behaglig. Sidokuddarna är mjuka, vilket uppskattas av dem som tycker om att sitta i skräddarställning eller som gärna sitter på ett ben. Detta är en möjlighet som Secretlab TITAN Evo ger utan problem.

Ryggdelens ställbara svankstöd

Secretlab TITAN Evo Ryggdelens ställbara svankstödÄven efter långa arbetsdagar om åtta timmar kvarstår en bekväm känsla i Secretlab TITAN Evo, mycket tack vare det inbyggda svankstödet. Det är alltför sällan vi stöter på liknande stöd i andra gamingstolar, vilka ofta antingen saknar svankstöd helt eller erbjuder ett som är undermåligt. Detta gör att Secretlab TITAN Evo förtjänar extra beröm.

På sidan av ryggstödet finner vi två justeringsknappar för svankstödet, där den ena justerar mängden stöd och den andra reglerar dess position i höjdled. Detta understryker vikten av att välja rätt storlek på stolen vid beställning.

Initialt kan det vara något utmanande att ställa in svankstödet eftersom ryggdelen inte bör belastas under justering. Därför kan det krävas flera försök och mindre justeringar under de första dagarna för att hitta det mest optimala läget. För att få en rättvis bedömning är det rekommenderat att prova varje justering under några timmar.

Vi menar starkt att denna funktion borde vara en standard bland gamingstolar och inte ersättas av en enkel kudde placerad vid ländryggen. Ett annat plus är ryggdelens förmåga att fällas ned till 165 grader. Om du vill kunna luta dig tillbaka och njuta av en film vid datorn, är Secretlab TITAN Evo ett utmärkt val.

Nackkudde med magnetfäste

Nackkudde med magnetfästeVanligtvis spenderar vi inte mycket tid på att diskutera nackkuddar för gamingstolar då de antingen brukar vara frånvarande eller av dålig kvalitet. Däremot gjorde nackkudden som medföljer Secretlab TITAN Evo ett starkt första intryck.

Detta är, utan överdrift, den bästa nackkudden vi någonsin stött på i en gamingstol. För det första är kudden fylld med minnesskum, en komfortfaktor vi oftast ser i sängkuddar och madrasser. Detta gör kudden extremt behaglig att använda, särskilt när man ligger ner och tittar på film framför datorn.

En annan framstående aspekt av nackkudden är dess förmåga att hålla sig på plats med hjälp av kraftfulla magneter. Denna enkla, men geniala, lösning löser ett problem som plågar många gamingstolar. Varför fler tillverkare inte har valt samma lösning är för oss en gåta. Det är definitivt ett bättre alternativ än traditionella spännband.

Det enda vi eventuellt kunde önska vore en större yta där magneterna kan placera kudden. Dock passade nackkudden perfekt för oss med en höjd på 179 cm. Om du är kortare än 175 cm kan kudden dock hamna något högt upp.

Ställbara armstöd

Ställbara armstöd Secretlab TITAN EvoNär det kommer till armstöden på Secretlab TITAN Evo, kan vi rapportera att de övergripande är mycket bekväma. De erbjuder en välbalanserad hårdhet, varken för mjuka eller för hårda. Vi har provat de ursprungliga armstöden ”CloudSwap”, som ingår i originalpriset. Även om det finns möjlighet att uppgradera till dyrare minnesskum-armstöd vid köp, för en extra kostnad av 800 kr, anser vi att standardarmstöden är mer än tillräckliga.

I termer av anpassningsmöjligheter, motsvarar TITAN Evo vad vi normalt ser i många andra gamingstolar, med det som kallas 4D-armstöd. Dessa kan justeras i sidled, höjd, vinkel, samt skjutas framåt och bakåt.

En särskild egenskap som skiljer armstöden på TITAN Evo från mängden, är dess utbytbara funktion. Den mjuka delen kan tas av då den hålls fast med magneter. Det kan låta som om detta skulle resultera i ostadiga armstöd, men i verkligheten sitter de mycket stabilt och säkert på plats.

Utbytbara armstöd är definitivt en smart idé, särskilt i de fall då de skulle behöva ersättas på grund av slitage, eller om användaren önskar att uppgradera till en mjukare variant.

Summering och vårt omdöme

Secretlab TITAN Evo - Toppklass utmärkelseSecretlab är en betydande aktör internationellt och är särskilt känd inom e-sportvärlden där deras gamingstolar ofta syns vid evenemang, som till exempel turneringsspel i e-sportspelet Counter Strike Global Offensive.

I Sverige är varumärket kanske inte är lika bekant eftersom stolarna inte säljs hos några svenska återförsäljare, utan måste beställas direkt från Secretlab. Företaget skickar till Sverige men detta innebär också att potentiella köpare inte kan pröva stolen i butik innan de gör ett inköp.

Vi som testat Secretlab TITAN Evo har personlig erfarenhet av många olika gamingstolar genom åren, inklusive modeller som DXRacer Cobra, IKEA Markus, Arozzi Vernazza och Nobelchair Hero. Ärligt talat var våra förväntningar på Secretlab TITAN Evo ursprungligen ganska blygsamma. Vi väntade oss ännu en typisk gamingstol med en hög prislapp. Men våra initialt låga förväntningar förändrades snabbt så snart monteringen påbörjades och stolen började ta form.

Utan tvekan är detta en av marknadens bästa gamingstolarna som vi har haft möjlighet att testa och det är svårt att hitta några negativa aspekter med den. Det enda lilla minuset var en initial doft från stolen men detta avtog efter några dagar och är inte ovanligt när det gäller nya produkter.

Prismässigt placerar sig Secretlab TITAN Evo över några av de premiumalternativ som finns på marknaden, till exempel Noblechair Hero och Razer Iskur. Är det värt att lägga till ytterligare 1500-2000 kronor för denna stol? Vi tycker det, så länge plånboken tillåter det. I jämförelse med Noblechair Hero är denna stol betydligt mer bekväm och ergonomisk.

Väljer du att köpa gamingstolen så ser till att förlänga garantin till fem år. Detta görs enkelt genom att fota stolen och dela fotot hos Facebook, Instagram eller liknande. Sedan är det bara till att skicka in länken genom Secretlabs hemsida.

Några fler bilder från vår granskning

Secretlab TITAN Evo gamingstol tyg material

Tygmaterialet känns gediget och hållbart.

Secretlab TITAN Evo mjuka sidor på sittdelen

Mjuka sidor på sittdelen – Perfekt för den som vanligtvis sitter på ett ben eller i skräddarställning.

Nackkudde med magneter som kan justeras på höjden.