Grillbestick bäst i test – De bästa grillbesticken inför grillsäsongen

De bästa grillbesticken på marknaden
Nu när grillsäsongen är igång så upptäcker många redan vid första grilltillfället att grillbesticken antingen är slitna eller bara allmänt dåliga. Att serveras en fantastisk grillmåltid med dåliga bestick kan enkelt förstöra det fina tillfället. Ännu jobbigare är det om man har bjudit över sina vänner som får slita hårt i köttstycket för att få loss sina matbitar.

Har du köpt billiga grillbestick hos din lokala matbutik så har du säkert problemet med att de rostar eller att de läcker in vatten i plasthandtaget. Då är det dags att investera i en uppsättning nya grillbestick från en känd tillverkare som kan sin sak när det gäller kvalité och utformning på besticken. De bästa grillbesticken kostar inte en förmögenhet som många tror och faktum är att de är relativt billiga med tanke på hur länge de håller.

Vi har gått igenom hela utbudet av grillbestick på den svenska marknaden och letat upp de bästa grillbestickseten som finns att köpa i dagsläget. Märken som brasilianska Tramontina och svenska Gense som är en av Europas ledande besticktillverkare är några av de mest populära märkena.

WMF Geschenkidee grillbestickset 12 delar – Bäst i test

Grillbestick från WMF bäst i test

ButikPris
439:-Besök
449:-Besök
499:-Besök
1049:-Besök
 • 4,8 av 5 hos tyska Amazon efter 900 kundrecensioner.

Bäst i test vinnaren i detta test av grillbestick är WMF som har tillverkat en väldigt populär serie bestick som många personer prisar för sin snygg design, men också för dess kvalité. WMF räknas som en av Europas största tillverkare av köksredskap så som grytset, stekpannor, andra rostfria bestick och så klart rostfria grillbestick.

WMF har tillverkat köksredskap sen 1853 och är ett tyskt tillverkare som är kända för flera populära produkter och innovationer. WMFs grillbestickset är en av marknadens mest populära set och som har fått fantastiska kundrecensioner. Bland annat så hittar du över 900 kundrecensioner på Amazon där dessa grillbestick har fått ett toppbetyg på 4,8 av 5.

Snygg & enkel design som tilltalar de flesta

Designen på dessa bäst i test vinnare är något av det enklaste som finns när man tittar på grillbestick och de flesta tillverkare har valt att använda trähandtag på sina grillbestick. WMF har däremot valt att tillverka besticken helt i rostfritt stål från det kända tyska stålet Cromargan som är extremt slittåligt, men har också fantastiska egenskaper emot rost.

WMF grillbestick i rostfritt stål har flera stora fördelar då det inte används något trä och det är möjligheten till att diska besticken direkt i diskmaskinen. Andra grillbestick i trä bör inte diskas i diskmaskin då det sliter för mycket på det behandlade trähandtaget.

I detta grillbestickset med 12 delar hittar du 6 st knivar och 6 st gafflar som levereras i en ordentlig trälåda för bästa förvaring. Vi rekommenderar att du fortsätter förvara grillbesticken i denna låda så att knivarna håller sig vassa länge. Ligger de i besticklådan så slits knivarna fortare.

Designen bakom detta grillbestickset är Köhler och Wilms som är kända för att tillverka produkter av hög kvalité samt implementering av smarta funktioner. Längden på dessa grillbestick är 23 cm vilket är en bra längd på bestick och är mer eller mindre standard.

Specifikationer för bäst i test vinnaren WMF grillbestickset 12 delar

 • 12 delar, 6 st gafflar och 6 st knivar.
 • Levereras med en bra förvaringslåda. Vi rekommenderar att man använder trälådan för förvaring så håller knivarna sig vassa under en lång tid framöver.
 • Längd 23 cm. Normalstora.
 • Tillverkas helt i det kända rostfria stålet Cromargan.
 • Tål diskmaskin.

Gense Old Farmer grillbestickset 8 st – Näst bästa alternativ

Bästa grillbesticksetet

ButikPris
818:-Besök
818:-Besök
999:-Besök
1300:-Besök

Det är något alldeles speciellt med Skandinavisk design och även om vi tittar utomlands så ser vi hur populärt det är. Till och med i Asien. Som näst bästa grillbesticks alternativ har vi valt ut det svenska märket Gense som erbjuder serien Old Farmer som har fått väldigt bra kundrecensioner hos de flesta nätbutiker. Det bästa med just dessa grillbestick är att de är formgivna av den kända danska designern Bent Severin.

Stilen på dessa grillbestick är klassisk Skandinavisk design som de flesta troligen kan relatera till och designen liknar också en del populära kockknivar. D.v.s. handtaget påminner flera andra väldigt kända märken inom kökstillbehör som många eftersträvar då de gärna vill ha en enhetlig design.

Hög kvalité med vassa knivar

Nu kanske det syns ganska dåligt på bilden vi valde, men gaffeln har bara tre spett i stället för 4 som är det normala när vi tittar på generella gafflar. Anledningen är så klart att de är avsedda för att användas med kött.

Skaftet på dessa grillbestick är tillverkat av pressat trä och metallen enligt flera källor ska vara av tyskt rostfritt stål då det har så bra egenskaper emot rost. Längden på dessa grillbestick är 22 cm och räknas som en bra medellängd på bestick. Har du väldigt stora händer så finns det större varianter upp emot 25 cm hos vissa andra tillverkare.

Gense Old Farmer grillbesticket kommer eller levereras i en fin trälåda där du kan förvara dina grillbestick tills nästa användning. En stor fördel med att använda trälådan som förvaring är att knivarna inte slås emot varandra när de förvaras och på så sätt förstörs inte skärpan på knivarna.

Specifikationer för testvinnaren Gense Old Farmer grillbestickset

 • 4 st knivar och 4 st gafflar.
 • Längden på knivarna är 22 cm och gaffel 19,7 cm.
 • Levereras i en fin trälåda där du kan förvara setet när det inte används.
 • Handtaget är tillverkat i pressat trä och resten är rostfritt stål.
 • Snygg Skandinavisk design.
 • Designat på 70-talet av Bent Severin.

Tramontina Churrasco 12 delar

Näst bästa grillbesticken

ButikPris
79:-Besök
499:-Besök
599:-Besök

Tramontina är ett väldigt känt märke i framförallt Sydamerika och i USA, men också här i Europa. Märket kommer från Brasilien och är kända för att tillverka grillbestick av väldigt hög kvalité och framförallt är de snygga. Det många inte känner till om Brasilien är alla de grilltraditioner som finns och även om USA är störst inom grillning / barbecue så ligger Brasilien inte långt borta.

En design som tilltalar oss européer

Designen på detta grillbestickset efterliknar Skandinavisk design på många sätt och kanske har någon Skandinavisk designer varit med vid produktionen.

Något som speciellt får detta grillbestickset att sticka ut över allt annat som finns på marknaden är den bredare kniven och gillar du att grilla lite tjockare köttbitar så passar dessa perfekt. Så klart fungerar dessa även till  tunnare skivor kött.

Denna populära serie Churrasco är en serie som har lanserats av Tramontina för att hedra den stora grilltraditionen i Brasilien. I denna serie så är det inte bara grillbestick utan även andra produkter / verktyg inom grillning.

Specifikationer för Tramontina Churrasco grillbestickset

 • Tillverkat av det kända märket Tramontina som kommer från Brasilien.
 • Materialet är rostfritt stål med ett trähandtag av polywood.
 • Efterliknar Skandinavisk design på flera sätt.
 • En bredare kniv jämfört med andra grillbestick.

Övrigt om grillbestick

Även om de billiga grillbesticken från din lokala matbutik är bra till en början så kommer du märka ganska snabbt att de har en del problem. Gör dig själv en tjänst och investera i något bra från början och du kommer spara både pengar, men också en del lidande.

En snabb sökning på Google visar att de flesta personer ångrar sitt köp av billiga grillbestick och till en början så fungerar dessa väldigt bra. Men efter en del diskande så uppstår där oftast en del problem så som att besticken börjar rosta eller så börjar plasthandtaget läcka in vatten. De billiga varianterna har inte riktiga trähandtag, utan använder plast för att imitera trä på ett billigare sätt.

Bra grillbestick kostar inte skjortan och köper du t.ex. bäst i test vinnaren från WMF så har du grillbestick för många år framåt. Så länge du tar hand om dessa bestick så kommer de överleva en livslängd med rätt omvårdnad. De är dessutom fantastiska och kniven skär genom köttet som om det vore smör.

Vi kan garantera dig att du tjänar på att investera i något bra för framtiden.