Bästa Grillpannan för grillning inomhus

Bästa Grillpannan för grillning inomhus

Är det för kallt att grilla utomhus? Ge inte upp ditt grillintresse bara för att det kalla vädret har dragit in över Sverige. Du kan fortfarande få till en perfekt grillad köttbit utan att behöva gå utomhus och detta gör du enkelt genom att steka på en grillpanna i stället för en vanlig stekpanna.

Grillpannan fungerar också perfekt för dig som inte har lyxen av att kunna grilla i trädgården d.v.s om du bor i lägenhet. Den bästa grillpannan är tillverkad av gjutjärn då pannan behöver tåla höga temperaturer, däremot finns det även grillpannor med non-stick beläggning. Dessa non-stick alternativ är avsedda för lite lägre temperaturer och passar bra till fisk, kyckling eller andra saker som gillar lägre temperaturer.

Listan över bästa grillpannor är baserat på oberoende test, kundomdömen, funktioner och egenskaper. Pris har också haft en avgörande faktor när vi har valt ut de bästa grillpannorna till vår sammanställning.

Le Creuset Gjutjärns Grillpanna 26 x 26 cm - ✅ Bästa Grillpannan

Bästa valet
 Le Creuset Gjutjärns Grillpanna 26 x 26 cm bild 1
ButikPris
1079:-Besök
1111:-Besök
1111:-Besök
 • 4,4 av 5 ‎hos brittiska Amazon efter 400 kundrecensioner
 • Toppbetyg hos svenska butiker från kunder som testat grillpannan

Le Creuset är en mycket känd tillverkare från Frankrike som tillverkar allt från fantastiskt emaljerade grytor till grillpannor. Le Creuset är också lite av ett lyxmärke inom köksprylar och är framförallt kända för sin höga kvalité samt design.

Bästa grillpannan från Le Creuset är en favorit för många hemmakockar och är också den modell som har fått det högsta betyget när vi tittar på kundrecensioner. Le Creuset gjutjärns grillpanna är kanske inte den mest billiga modellen i vårt bäst i test men den har också livstidsgaranti.

En relativt stor gjutjärns grillyta

Vill man kunna grilla sina biffar inomhus så är det en riktig grillpanna av gjutjärn som gäller och det är för att vi behöver använda höga temperaturer. För att verkligen få till den där fantastiska grillytan och även smak så behöver vi använda en hög temperatur.

Det bästa med gjutjärn är också den fördelen med att det fungerar på vilken värmekälla som helst, allt från öppen eld till induktionshäll. Le Creuset grillpanna kan så klart också användas direkt i ugnen och har också ett ordentligt stödhandtag på ena sidan. Perfekt om du vill servera direkt med grillpannan istället för att lägga över köttet på ett fat.

Storleken på grillpannan är 26 x 26 cm och har en typisk klassisk Le Creuset design som finns i en rad olika färger. Några av de färger som finns tillgängligt är Creme, Caribbean, Rosemary, Volcanic med flera. Den bästa färgen är så klart den färg som kan matcha den övriga inredningen i köket eller din favoritfärg.

 • Livstidsgaranti
 • Gjutjärn som klarar höga temperaturer
 • Bra storlek på 26 x 26 cm
 • Ordentligt stödhandtag
 • Kan användas på alla värmekällor, även induktion
 • Går alldeles utmärkt att köra i ugnen

Lodge Cast Iron Grillpanna 26 cm - Bästa budgetval

Bästa budgetval
Lodge Cast Iron Grillpanna 26 cm bild 1
ButikPris
399:-Besök
449:-Besök
449:-Besök
 • 4,7 av 5 på tyska Amazon från 300 kunder som testat grillpannan
 • Toppbetyg hos svenska butiker som säljer modellen

Lodge grillpanna i gjutjärn är en riktig storsäljare utomlands men också i Sverige och är troligtvis en av marknadens mest prisvärda grillpanna. Bara på tyska Amazon har modellen ett samlat kundomdöme på 4,7 av 5 efter hela 300 kundrecensioner. Ett kundomdöme som är högre än "testvinnaren" från Le Creuset.

Enkel och billig gjutjärns grillpanna med toppbetyg

De flesta experter och professionella kockar är överens om att grillpannor i gjutjärn är det bästa alternativet. Lodge grillpanna i gjutjärn är väldigt enkel i sin modell och kan väl närmast likna de gamla klassiska modellerna vi är uppväxta med.

Detta betyder också att modellen inte är speciellt unik med fiffiga detaljer som t.ex. ett värmeresistent handtag eller liknande. Men detta har också fördelar då dessa värmeresistenta handtag inte klarar av så höga temperaturer i ugnen, vilket denna modell klarar av galant upp till 260 grader.

Lodge grillpanna är väldigt enkel men med sitt låga pris kring 500-lappen så förstår vi varför modellen har blivit så populär. Den räfflade bottnen passar bra till att grilla både kött och grönsaker på hög värme. Grillpannan levereras också färdig på så sätt att den är inbränd och klar att användas direkt när du får den. Precis som alla andra gjutjärnspannor så kommer grillpannan bara bli bättre och bättre ju mer du använder den.

 • Bästa billiga grillpanna baserat på pris och kundomdömen
 • Grillpannan levereras färdig d.v.s. inbränd och redo att användas
 • Gedigen gjutjärns grillpanna med höga kanter
 • Rymmer 2,6 liter med en diameter på 26 cm
 • Ugnssäker upp till 260 grader
 • Fungerar bra på induktionshäll

Mareld Grillpanna Gjutjärn 24cm - Toppbetyg från konsumenter

Mareld Grillpanna Gjutjärn 24cm bild 1
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4,9 av 5 stjärnor hos Bagaren och Kocken efter 50 kundrecensioner

Grillpannan från svenska varumärket Mareld har bland annat fått toppbetyg hos Bagaren och Kocken med 4,9 av 5 stjärnor. De som har testat grillpannan är alla överens med både pris och prestanda.

Marknadens mest prisvärda grillpanna?

Det finns flera saker som utmärker sig med grillpannan från Mareld. Förutom materialval (gjutjärn) så är formen något av det bästa och mest populära inom grillpannor. En kvadratisk grillpanna är något som de allra flesta föredrar då du enklare kan får plats med flera köttstycken när du ska grilla.

Gjutjärn är också det bästa valet för att kunna grilla på höga temperaturer utan att grillpannan tar skada, dessutom fungerar gjutjärn på alla värmekällor. Mareld grillpanna är enkel i sitt utförande d.vs. inget trähandtag eller liknande. Men för många är detta en fördel då grillpannan kan användas i ugn med höga temperaturer, eller varför inte direkt på grillen.

Det enda negativa vi har hittat är att vissa konsumenter klagar på själva manualen. Bruksanvisningen tar inte upp något gällande anvädning, skötsel eller rengöring. Grillpannan är tillverkad av gjutjärn och därför följer samma skötselregler som vilken annan gjutjärnspanna. Guider på hur du bäst sköter om gjutjärnspannor finns att hitta via en enkel sökning på Google.

Grillpannan från Mareld är utan tvekan en av marknadens mest prisvärda alternativ. Svenska konsumenter styrker dessutom modellens prestanda och kvalitet. 

 • Toppbetyg från svenska konsumenter som testat grillpannan
 • Billig grillpanna i två storlekar, 24 och 28 cm
 • Kvadratisk grillpanna i gjutjärn
 • Fungerar på alla värmekällor, även grillen
 • Ger både fantastisk grilldoft och smak

Skeppshult Gjuteri Traditional - Grillpanna i gjutjärn

Skeppshult Gjuteri Traditional bild 1
ButikPris
641:-Besök
659:-Besök
719:-Besök
722:-Besök

Svensktillverkad och klassisk grillpanna i gjutjärn från populära Skeppshult, som levereras med 25 års garanti. Skeppshult är ett av Sveriges mest kända märken och som bland annat är kända för sina gjutjärnsprodukter. Skeppshult likt Le Creuset är också medvetna om sin fantastiska kvalité och därför lämnar de 25 års garanti på sina stekpannor och grillpannor.

Grillpanna med svensk kvalitet

Nu finns Skeppshults grillpanna i ett par olika storlekar men vi rekommenderar en storlek på 25 eller 28 cm. Den större passar bra till dig som vanligtvis lagar mat till flera personer och som behöver lite extra grillyta.

Trähandtaget som sitter på grillpannan ger lite karaktär och är faktiskt tillverkat av brunbetsad bok som isolerar effektivt mot värmen. Det som också gör det extra roligt är att varje grillpanna gjuts i en unik sandform, så varje grillpanna blir inte exakt likadan.

Handslipade kanter och en fin 5 mm tjock bottenplatta gör att värmen sprids effektivt och håller kvar värmen länge. Skeppshult Gjuteri Traditional Grillpannan fungerar på alla värmekällor och så även på induktion.

Specifikationer för Skeppshult Gjuteri Traditional Grillpanna

 • Gjutjärn som klarar höga temperaturer
 • Klarar av alla typer av värmekällor, även induktion
 • Storlekar från 22 till 28 cm
 • Vikt 3,3 kg
 • Trähandtag av betsad bok
 • 25 års garanti på den här modellen

Gense grillpanna LeGourmet 25 cm - Bra kundomdömen

Gense grillpanna LeGourmet 25 cm bild 1
ButikPris
289:-Besök
549:-Besök
 • Toppbetyg hos svenska butiker från vanliga kundomdömen

Gense LeGourmet är ytterligare en billig grillpanna i gjutjärn som fått toppbetyg från vanliga kundomdömen hos svenska butiker.

Grillpanna i både gjutjärn och klassisk design

Gense är nog ett märke som de allra flesta svenskar känner till och faktum är att Gense är en av Sveriges äldsta aktiebolag med över 150 år på marknaden. Gense är däremot mest kända för sina bestick i både silver och rostfritt stål.

Men hur bra presterar Gense grillpannan? Enligt kundrecensioner så levererar modellen i både kvalitet och resultat. Vilket är helt i linje med vad vi förväntar oss av en känd tillverkare som Gense.

Gense grillpannan skiljer sig däremot lite från andra modeller i vårt bäst i test och unikt för denna modellen är de två öppningarna för att hälla av fett. Är du en person som regelbundet tar tillvara på fettet efter att du har stekt kött så är denna funktion extra intressant. Det gör det också smidigare för att göra sig av med fettet efter stekning och när fettet ska kasseras.

Gjutjärnspannan har också ett järnhandtag utan någon beläggning vilket gör att den även kan användas i ugn under höga temperaturer. En grillpanna som både är enkel och billig men som samtidigt levererar i kvalitet.

 • Billig grillpanna i gjutjärn från kända tillverkaren Gense
 • Bra kundomdöme hos svenska butiker
 • Hällkant på sidorna för att enklare kunna hälla av stekfettet
 • Stålhandtag som tål höga temperaturer i ugn
 • Bra och stor diameter på 25 cm

Ronneby Bruk Grillpanna 23 cm - Lagom till två

Ronneby Bruk Grillpanna 23 cm bild 1
ButikPris
392:-Besök
399:-Besök
470:-Besök
 • Toppbetyg hos svenska butiker från vanliga kundrecensioner

Ronneby Bruks kvadratiska grillpanna har fått väldigt bra betyg från kunder som testat modellen. Det är däremot viktigt att poängtera att denna grillpanna inte är av den lätta sorten som Ronneby Bruk är kända för. 

Gedigen och tjock grillpanna av gjutjärn

Ronneby Bruk i Blekinge är kända för sina gjutjärnsprodukter och speciellt deras ultralätta stekpannor. Grillpannan från Ronneby Bruk är däremot en helt vanlig grillpanna av tjockt gjutjärn. Är du på jakt efter en ultralätt variant så finns alltid Ultra Light Original som vi har med i vårt bäst i test.

Grillpannan är något mindre än traditionella grillpannor med sina 23 cm och läser vi kundomdömen hos svenska butiker så är det ett bra val för upp till 2 personer. Konsumenterna är däremot överens om den höga kvalitén och det tjocka godset. Den ger både bra grillyta och grillsmak.

Modellen levereras färdigbehandlad d.v.s. grillpannan har blivit förinstekt med rapsolja redan på fabriken. Enligt produktbeskrivningen klarar grillpannan diskmedel men det är inget som ska behövas förutom när grillpannan ska rengöras grundligt. Helt enkelt en prisvärd grillpanna som har liknande egenskaper med betydligt dyrare alternativ.

 • Toppbetyg från svenska konsumenter
 • Lite mindre storlek som passar bra till två personer
 • Grillpanna av gjutjärn som passar alla värmekällor
 • Levereras färdigbehandlad från fabrik
 • Smidig hällpip på sidan för att hälla av stekfettet

Ronneby Bruk Ultra Light Original - Ultralätt grillpanna i gjutjärn

Ronneby Bruk Ultra Light Original bild 1
ButikPris
763:-Besök
763:-Besök
773:-Besök
802:-Besök
1069:-Besök
 • 3 av 5 i Aftonbladets test av grillpannor

Ronneby Bruk tillverkar en rad olika stekpannor av gjutjärn och som räknas som ultra light. Problemet med gjutjärnspannor har hela tiden varit den tunga vikten och det är också en stor anledning till varför många slutar med dem. Men Ronneby Bruk har tagit fram stekpannor som är tillverkade av tunnare gjutjärn, vilket är ganska svårt att lyckas med.

Ronneby Bruk Ultra Light grillpanna

En grillpanna i gjutjärn på 30 cm och som endast väger 1,9 kg är oftast något helt unikt. Men Ronneby Bruk har lyckats ta fram en hel serie med ultralätta stekpannor och grillpannor. De har bland annat löst problemet med att grillpannor tillslut slår sig och blir skeva när de är för tunna i godset.

Om du är en personer som hatar för tunga gjutjärnspannor så bör du faktiskt testa Ronneby Bruks ultralätta pannor. Deras Ultra Light pannor finns i både grillpanna och vanliga stekpanna i diverse olika storlekar.

Ronneby Bruk Ultra Light Original Grillpanna 30 cm har ett ordentligt handtag som isolerar väl med sitt silikonmaterial. Vill du kunna använda grillpannan direkt i ugnen så går det bra om inte temperaturen överstiger 220 grader. Men 220 grader räcker gott och väl till lite eftervärmning.

Gjutjärnsgrillpannan kommer färdigbehandlad direkt från deras fabrik och förinstekt med vegetabilisk olja. Grillpannan kan också användas på alla värmekällor och det gäller även induktionshäll.

Specifikationer för Ronneby Bruks Ultra Light grillpanna på 30 cm

 • Ultralätt grillpanna i gjutjärn
 • Modellen på 30 cm väger endast 1,9 kg
 • Klarar av ugnstemperaturer upp till 220 grader
 • Kan användas på alla värmekällor inklusive induktion
 • Ordentligt handtag med silikon som isolerar mot värme

Le Creuset Aluminium Grillpanna - Non-stick beläggning

Le Creuset Aluminium Grillpanna bild 1
ButikPris
1209:-Besök
 • Bäst i Test i Aftonbladets grillpanna test (non-stick varianter)

Le Creuset har en annan väldigt intressant grillpanna som bland annat har fått bäst i test i Aftonbladets egna test av grillpannor. Just denna modellen är tillverkad av aluminium och har sedan en non-stick beläggning som underlättar grillandet av t.ex. fisk eller kyckling som vill ha lägre temperaturer.

En stor grillpanna för fisk och kyckling

Med sin stora grillyta på 28x 28 cm så får du gott om plats för att grilla fisk, grönsaker eller kycklingfilé. Bäst i test vinnaren har en relativt låg vikt då den är tillverkad av aluminium och sedan ett hölje av non-stick beläggning. Non-stick beläggningen finns både på insidan och på utsidan vilket underlättar rengöringen.

Det bästa med en grillpanna i aluminium är så klart den snabba uppvärmningen och även den jämna värmefördelningen. Le Creuset aluminium är en perfekt grillpanna för att snabbt komma igång med stekning/grillning och fungerar bra som ett vanligt stekjärn.

Le Creuset aluminium grillpanna fungerar på alla värmekällor och så även på induktionshäll. Grillpannan kan också användas direkt i ugnen upp till 260 grader och klarar av maskindisk.

Enligt testet i Aftonbladet så har grillpannan ett av de bästa handtagen bland alla modeller och dessutom finns det livstidsgaranti på grillpannan.

Specifikationer för Le Creuset Aluminium Grillpanna 28 x 28 cm

 • Livstidsgaranti
 • Non-stick beläggning
 • Bra för medeltemperaturer till fisk, kyckling och grönsaker
 • Stor storlek på 28 x 28 cm
 • Kan användas i ungen upp till 260 grader
 • Tål diskmaskin
 • Passar alla värmekällor, även induktionshäll
 • Fri från PFOS och PFOA

Köpguide – Så väljer du den bästa grillpannan

Kort guide som berättar hur du använder en grillpanna på bästa sätt

Grillpannan är tyvärr en panna som många har glömt bort eller som används på fel sätt. Men används grillpannan på rätt sätt så blir resultatet helt fantastiskt och kan enkelt ersätta grillandet under vinterhalvåret.

Under sommarhalvåret är grillpannan kanske inte mest heta alternativet vilket är givetvis förståeligt då vi hellre grillar utomhus. Bor du däremot i lägenhet och inte har möjlighet att grilla i trädgård eller på balkong så är en bra grillpanna perfekt för att få till grillkänslan.

Även om inte grillpannan helt ersätter grillen i trädgården så är det ett bra komplement när vädret inte riktigt tillåter utomhusgrillning. Men med en grillpanna kan du få samma härliga grillsmaker och utseende på köttet med de klassiska ränderna. Grillpannan är också bra på så sätt att köttet inte hamnar i sitt egna köttsaft under stekning/grillning och på så sätt kokar du inte köttet. Läs vår korta guide över hur du ska grilla med en grillpanna lite längre ned.

Val av bästa grillpanna – olika alternativ

grillpanna i gjutjärnOm du är en person som älskar att grilla kött så som gris och nötkött så är det en grillpanna av gjutjärn som du ska välja. Gjutjärn är det enda alternativet som verkligen klarar av höga temperaturer och om du ska grilla nötköttsbitar som t.ex. entrecôte eller ryggbiff så är det höga temperaturer som gäller.

Grillpanna i gjutjärn är det mest mångsidiga alternativet du kan välja då det även passar bra till lägre temperaturer för fisk och kyckling. Så om du inte redan har en grillpanna av gjutjärn så är det just detta du ska välja, förutsatt att du äter kött överhuvudtaget.

Äter du endast fisk, grönsaker eller kyckling så fungerar grillpannor med non-stick beläggning bra så som t.ex. testvinnaren Le Creuset Aluminium Grillpanna. Den är också lite lättare än vanliga gjutjärns alternativ vilket så klart kan underlätta användandet.

Men grillpannor som är tillverkade av aluminium och som har non-stick beläggning klarar bara av medeltemperaturer som passar bra till fisk och kyckling. Därför bör du överväga noga vad/hur du kommer använda grillpannan.

Så grillar du på rätt sätt med en grillpanna

räfflad stekpanna för grillsmakFör att resultatet ska kunna bli bra överhuvudtaget så behöver man följa några enkla regler. Det absolut vanligaste felet de flesta personer gör är att se grillpannan som en vanlig stekpanna. Det är absolut ingen stekpanna och bör därför inte användas som ett stekjärn.

Felet många personer gör från början är att de häller på med olja direkt i grillpannan och brassar sedan på med värme. Vad som händer då är att det börjar osa och ryka ordentligt, ibland går även brandlarmet vid detta tillfälle. Många väljer då att dra ned på värmen nästan gång de använder grillpannan och då blir resultatet inget vidare.

Långsam uppvärmning med torr grillpanna

Det första du ska göra är att ställa grillpannan på spisen och det ska vara utan någon olja. Det du bör göra sen är att höja värmen successivt d.v.s. först på 4an, sen vänta ett par minuter, för att sedan höja till 8an och sedan 12an. Det bör i alla fall gå 3 minuter mellan varje nivå innan du höjer till nästa, så att grillpannan hinner värmas upp sakta.

Medans du värmer upp grillpannan så kan du förbereda köttet d.v.s. på med salt och peppar. När grillpannan är uppvärmd ordentligt så sänker du temperaturen med 1/3 d.v.s. ner till 8an igen och penslar grillpannan med olja. Det är viktigt här att du inte häller på oljan för då är risken att det blir alldeles för mycket. Sedan grillar du köttet ett par minuter på varje sida. Det kan också vara en bra idé att torka av köttet med hushållspapper innan du kryddar och på så sätt kan du få en bättre stekyta.

Det finns också ett alternativ två som många gillar och det är att pensla köttbiten med olja i stället för att pensla direkt i grillpannan. Även detta knep fungerar väldigt bra och är ett sätt som många kör med regelbundet.

Grillpannan ska helt enkelt grilla och inte steka som många tror, oljan finns där endast för att köttbiten inte ska brännas fast alldeles för mycket eller minimera risken för det.

Tips: Om du någon gång köper en grillpanna så måste du testa grilla bacon, resultatet blir enastående bättre än om du skulle steka det i en helt vanlig stekpanna.

Vanliga frågor om grillpannor

 1. Varför en grillpanna?
 2. Rund eller fyrkantig grillpanna?
 3. Kan man använda grillpanna på grillen?
 4. Får man verkligen grillsmak från en grillpanna?

Varför en grillpanna?

Grillpanna och stekpanna ser till största del ut att vara ungefär det samma. Men det är faktiskt två helt olika tillagningsmetoder. I stället för att steka så ger den räfflade botten en grilleffekt som ger både grillsmak och grilldoft. Mellanrummet i den räfflade botten gör att droppande fett förångas och tränger in i köttet. Precis som på en vanlig kolgrill eller gasolgrill.

Rund eller fyrkantig grillpanna?

De allra flesta föredrar grillpannor som är kvadratiska då det blir enklare att placera flera köttbitar åt gången. Men det handlar mycket om smaksak huruvida du vill ha en rund eller fyrkantig panna.

Kan man använda grillpanna på grillen?

Om det en grillpanna av gjutjärn och ett handtag som klarar höga temperaturer så går det bra. Har grillpannan ett handtag av trä eller plast så går det inte. Men grillpanna på grillen är ett populärt sätt för att t.ex. göra pizza eller liknande.

Får man verkligen grillsmak från en grillpanna?

Det stämmer att grillpannor ger grillsmak och kan närmast likna en vanlig grill. Men för att få grillsmak krävs det att pannan har en räfflad botten (grillpanna) så att köttet inte ligger i själva fettet.

Så valde vi ut de bästa grillpannorna till vår jämförelse

2021 bästa valDet är lite synd att grillpannan har glömts bort lite i våra svenska hem och det syns också på antalet oberoende test. Det finns väldigt få test på grillpannor att använda oss av och därför har kundomdömen varit extra viktiga den här gången.

Däremot har det funnits väldigt många kundomdömen på många av de modeller vi har med i vår lista. Bara förstavalet Le Creuset grillpanna har över 400 kundomdömen på brittiska Amazon men även en hel del svenska kundomdömen. Le Creuset är en klar vinnare av flera skäl och är också en av marknadens mest populära grillpannor på alla stora marknadsplatser. Modellen är tyvärr också den dyraste men med livstidsgaranti så har vi valt att ändå sätta grillpannan som bästa valet.

Men det är också tydligt att även billigare grillpannor presterar väldigt bra och det finns gott om gjutjärnspannor i de lägre prisklasserna. Vill du bara spendera några hundra kronor så finns det flera väldigt bra grillpannor som t.ex. Lodge Cast Iron eller Gense LeGourmet grillpanna. Det behöver inte kosta mer än så för att få något som presterar väldigt bra och som kommer hålla en väldigt lång tid framöver.

Non-stick grillpannor är däremot en annan historia och här skiljer det sig väldigt mycket från modell till modell. Le Creuset Aluminium Grillpanna är det enda non-stick alternativet vi ser vara ett val när det gäller grillpannor. Men även med denna modell måste du vara extra noggrann med att inte köra med för hög värme. Vi rekommenderar endast grillpannor med non-stick beläggning i vissa särskilda fall där man inte behöver höga temperaturer så som till fisk eller liknande. 99% av alla som vill ha en grillpanna bör välja en med gjutjärn och utan non-stick beläggning.

Källor

Aftonbladet

Aftonbladet har gjort ett större test på endast grillpannor och det är faktiskt väldigt ovanligt då vi oftast ser test på vanliga stekpannor. I deras test så testades bland annat grillpannor från Le Creuset, Anders Petter, Tefal Jamie Oliver, IKEA, Morberg, Ronneby Bruk, Skeppsfult och Brussel Greenpan.

I deras test blev Le Creuset Aluminium grillpanna med non-stick beläggning bäst i test vinnare, men för gjutjärn blev Anders Petters Stenfors bäst i test vinnare. Aftonbladet hade alltså två testvinnare i olika kategorier d.v.s. gjutjärn och grillpannor med non-stick beläggning.

Tyvärr verkar Anders Petter Stenfors grillpannan ha utgått, däremot finns Le Creuset Aluminium grillpanna kvar i de flesta populära köksbutiker på nätet. Ett stort plus med Le Creuset Aluminium är att du enkelt kan använda den som en helt vanligt stekpanna när du inte vill grilla kyckling eller fisk. Så länge du använder medeltemperaturer så går det bra. Läs här.

Amazon

Då det är brist på tester för endast grillpannor så har vi valt att ta med kundrecensioner från amerikanska Amazon. Anledningen till det är för att Amazon endast accepterar kundrecensioner från riktiga kunder och därför blir dessa recensioner extra intressanta. Alla kundrecensioner som Amazon har är från verifierade användare som har köpt produkten.

För oss på Inspekto är Amazon en viktig källa för att hitta bra produkter och en stor anledning till detta är för att det finns så många kundrecensioner. Speciellt på produkter som är internationella så finns där oftast flera hundra kundrecensioner och då får vi en mycket bättre bild över hur bra produkten är.