Grilltermometer bäst i test – trådlös övervakning

Grilltermometer bäst i test

Nu är den nya grillsäsongen äntligen här och de flesta av oss är redo att komma igång med grillandet omgående. För att underlätta grillandet under säsongen så finns det ett par olika tillbehör som kan förbättra ens grillförmåga avsevärt. Något av det bästa du kan använda dig av är en grilltermometer för att få exakt koll på temperatur i grillen, men också temperaturen i köttet.

Det kan faktiskt vara svårt att veta säkert när kött blir färdigt och hur tiden ska överensstämma med de andra mattillbehören som tillagas samtidigt. Det kan också vara svårt att avgöra om allt kött har blivit färdigt också, då det många gånger finns olika temperaturer över hela grillytan. En bra grilltermometer kan dock underlätta grillandet avsevärt och du slipper springa ut/in ständigt genom ytterdörren för att kolla till grillen.

Vi har gått igenom ett stort antal olika grilltermometrar i jakten på de bästa modellerna inför grillsäsongen och har kommit fram till ett par olika alternativ som troligen intresserar.


Weber iGrill 2 – Bäst i test

Weber iGrill 2 bäst i test

ButikPris
1299:-Besök
1399:-Besök
1439:-Besök
 • 4 av 5 efter 900 kundrecensioner på amerikanska Amazon.

Weber iGrill 2 är kanske den mest sålda grilltermometern i USA, men iGrill modellen såldes under ett annat märke förut. Förr såldes iGrill under iDevices och anledningen till varför nu Weber säljer dessa är för att Weber köpte upp företaget bakom denna fantastiska grilltermometer.

Grilltermometern iGrill 2 från Weber är en väldigt avancerad modell som har flera väldigt smarta egenskaper och som även har fått väldigt bra/höga kundrecensioner. Den är relativt dyr jämfört med andra termometrar på marknaden, men den har finesser som ingen annan erbjuder. Det är också därför som detta är en testvinnare.

Anslut via bluetooth till din telefon

Bäst i test vinnaren iGrill 2 har något som de flesta konkurrenter inte har och det är Bluetooth-anslutning från grilltermometern till din mobiltelefon. Gratisappen Weber iGrill finns att hämta för både IOS och Android-market, mer om appen kan du se i den produktvideo vi lite längre ner.

Appen hjälper dig att få full koll på alla temperaturgivare du har kopplat in i din iGrill-enhet och har en kapacitet på 4 stycken givare. Hur detta givare ser ut är upp till dig då det finns två olika temperaturgivare att använda. Den ena givaren är för temperaturmätning i kött medans den andra är för mätning av temperaturen i grillutrymmet.

Räckvidden för Bluetooth-anslutningen till din mobil ligger kring 45 meter, vilket är perfekt om du vill fixa till något i köket medans grillen sköter sitt. Du kan även sätta upp alarm så att iGrill-appen informerar dig om när köttet har nått en önskad temperatur.

iGrill-enheten har en tydlig bakgrundsbelyst display

Bäst i test vinnaren Weber iGrill 2 har en väldigt klar display som även är bakgrundsbelyst så att du kan se den när mörkret börjar fall lite tidigare under vår och höst. Weber iGrill 2 kan klara av temperaturer från -50°C till 380°C och detta gör denna grilltermometer extra lämplig för den varma grillen.

Weber grilltermometer drivs av 2 st AA-batterier som ska räcka någonstans kring 200 timmar innan batterier behöver bytas. I detta grilltermometer-paket som är grundutförandet från Weber så ingår det två stycken termometrar, men enheten har stöd för 4 stycken givare. Du kan köpa till givare om du vill kunna bygga ut din möjligheter.

Produktvideo – iGrill Bäst i test 2018

Specifikationer & fördelar med testvinnaren Weber iGrill 2

 • IOS & Android app som kopplas direkt till din grilltermometer från Weber.
 • Bluetooth-anslutning som räcker 45 meter.
 • Magnetisk baksida så att grilltermometern enkelt kan fästas på ett lämpligt ställe vid grillen.
 • Stöd för 4 st temperaturgivare, endast 2 st medföljer och resterande går att köpa till.
 • Givarna klarar av temperaturer -50°C till 380°C.
 • Upplyst display på grilltermometern.
 • Drivs av 2 st AA-batterier som ger 200 timmar användning.

Weber iGrill Mini – Enklare variant

Lik bäst i test vinnaren

ButikPris
650:-Besök
671:-Besök
749:-Besök
806:-Besök
 • 3,9 av 5 hos amerikanska Amazon efter 1 000 kundrecensioner.

Weber iGrill Mini fungerar nästan likadant som bäst i test vinnaren iGrill 2, men med lite mindre möjligheter. Den har dock den viktigaste egenskapen som lyfter båda modellerna, vilket är den bluetooth-anslutning mellan grilltermometer och mobiltelefonen.

iGrill Mini är framförallt intressant för dig som vill ha de viktigaste funktionerna från testvinnaren iGrill 2 och som överlever med att endast använda en temperaturgivare. Priset för denna nerbantade grilltermometer är ungefär halva priset jämfört med iGrill 2 och om du bara är intresserad av att använda en givare så är detta rätt modell för dig.

Samma app används som till bäst i test vinnaren

iGrill Mini använder exakt samma gratisapp som bäst i test vinnaren och det är också den mobilapp som de flesta betalar för när de köper dessa grilltermometrar. Appen är helt gratis, men det är appen som verkligen hör denna grilltermometer till en testvinnare. Mobilappen är väldigt smidig och det är speciellt enkelt att välja förinställda temperaturer för olika köttsorter i det temperaturarkiv som finns i appen.

Denna grilltermometern från Weber är ett perfekt val om du vill ha en trådlöst grilltermometer som levererar informationen direkt till din Iphone eller Android-telefon. Du har också möjlighet till att sätta upp så kallade alarm med notifikationer när t.ex. temperaturen på köttet har nått önskad nivå.

Med trådlösa Weber iGrill Mini får du fullständig graf över hur temperaturen har rört sig över tid, vilket också ger dig en indikation på när köttet kommer bli färdigt. iGrill Mini har också ett magnetiskt fäste som möjliggör enkel på/av montering på grillen.

Batterikapaciteten på denna grilltermometer är någonstans kring 150 timmar och vi hade önskat att de även använde vanliga AA-batterier i denna modellen, men så är inte fallet. Batteriet som används i iGrill Mini är av ett så kallat knappcellsbatteri och typen är CR2032 som också är en av de vanligaste. Finns i de flesta matbutiker eller andra butiker.

Produktfilm

Specifikationer för iGrill Mini trådlösa grilltermometer

 • Trådlös anslutning via Bluetooth till telefonen.
 • iGrill appen är gratis och finns till både IOS (iPhone) och android-telefoner.
 • Tar endast 1 temperaturgivare.
 • Räckvidden är 45 meter.
 • Batteritid på 150 timmar, knappcellsbatteri CR2032.
 • Magnetiskt fäste.

Thermapen SuperFast – Snabbavläsning på sekunden

Thermapen SuperFast

ButikPris
799:-Besök
849:-Besök
849:-Besök
900:-Besök
999:-Besök
 • 4,8 av 5 på brittiska Amazon efter 140 kundrecensioner.
 • Rekommenderas av The Wire.

Thermapen SuperFast är förstahandsvalet för professionella kockar av flera anledningar, men det som gör denna termometer riktigt bra är den snabba temperaturavläsningen. Stektermometern från Thermapen har vunnit flera stora priser för kvalité och funktionalitet. Termometern kanske kategoriseras som stektermometer, men produkten fungerar minst lika bra som en grilltermometer för snabb avläsning.

Bäst i test vinnare i vår stektermometer test

Thermapen SuperFast är en handgjord termometer som alltid genomgår hårda test innan den får lämnar fabriken. I dessa test så ser tillverkaren till att termometern uppnår en hög nivå av noggrannhet för att sedan certifiera produkten. Köper du en Thermapen SuperFast så får du även ett certifikat om att termometern har blivit noggrant testad.

Thermapen stektermometer är också bäst i test vinnare i vårt test av stektermometrar och är en termometer som lämpar sig väldigt bra till grillning. Med sin snabba temperaturavläsning på 1-2 sekunder så får du snabbt koll på hur långt köttet har kommit i tillagningen.

Nålen som sticks in i köttet är också speciellt utformad för att undvika onödigt läckage av köttsaft, vilket också gör detta till den perfekta grilltermometern. Det är alltså inget problem med att sticka några gånger i samma köttbit, då hålet inte blir tillräckligt stort.

Det är dock värt att nämna att denna termometer ej är värmetålig så du kan inte lämna grilltermometern sittandes i köttet. Grilltermometern är dock av god kvalité och tål en hel del, dessutom är den vattentålig.

Specifikationer för Thermapen SuperFast

 • Stektermometer i grunden, men fungerar minst lika bra för att kontrollera temperaturen på köttet när du grillar.
 • Läser snabbt av temperaturen på bara 1-2 sekunder.
 • Specialanpassad insticksnål som motverkar att köttet sedan tappar vätska.
 • Handbyggd i fabrik och det medföljer även ett kalibreringscertifikat när du köper termometern.

Weber iGrill extra givare

Som vi nämnde i texten för Weber iGrill 2 så finns det möjlighet till att köpa till extra temperaturgivare då grilltermometern har stöd för 4 stycken givare. I grundpaketet följer det endast med 2 givare så det finns möjlighet till ytterligare 2 givare.

Vi rekommendation är att använda de två temperaturgivare som följer med för att sedan utvärdera om du behöver ytterligare givare för din grillning. Fler givare kan vara bra av flera skäl då du får full kontroll över temperaturen och sedan en komplett temperaturgraf via appen. Grillar du fyra stycken köttbitar så kan ju varje köttbit ha en egen grilltermometer för bästa resultat.

Weber iGrill Pro Ambient

Givare som mäter temperaturen på gallret d.v.s. ytan kring grillytan.

ButikPris
213:-Besök
229:-Besök
249:-Besök

Weber Igrill Pro Meat

Denna givare används direkt i köttet för att mäta temperaturen till iGrill 2/3.

ButikPris
229:-Besök
229:-Besök
299:-Besök

Vanliga frågor om grilltermometrar

Hur kommer det sig att ni inte rekommenderar uppföljaren iGrill 3?

Det stämmer att där finns en uppföljare på den populära modellen iGrill 2 och uppföljaren är den enda riktiga grilltermometern i samma serie som Weber har utvecklat själva. iGrill 2 blev nämligen utvecklad av ett företag som hette iDevice som blev uppköpta av Weber medans iGrill 2 var lanserad.

Sedan släppte Weber iGrill 3 som vi trodde skulle vara en fantastiskt grilltermometer. Men det är inte riktigt en uppföljare då grilltermometern är specialdesignad för att fungera till Webers gasolgrillar Genesis II and Genesis II LX grills.

Så har du inte en av dessa gasolgrillar så rekommenderar vi att du köper iGrill 2 i stället, så länge du inte funderar på att köpa en sådan grill inom den närmsta tiden. Enligt oss är iGrill 3 ingen uppföljare på bäst i test vinnaren iGrill 2 och många känner nog sig lite lurade då de förväntade sig något som skulle passa vilken grill som helst.

Finns där fler alternativ till trådlösa grilltermometrar?

Där finns ett par andra alternativ som t.ex. den trådlösa grilltermometern från Landmann, men denna produkt har fått väldigt dåligt betyg. Problemet som många trådlösa grilltermometrar lider av är antingen dålig räckvidd eller så tappar de signalen då och då.

Så det finns alternativ att välja mellan, men dessa har tyvärr fått väldigt dåligt betyg hos de flesta kunder då den trådlösa anslutningen inte duger.

Finns där en grilltermometer som använder Wifi?

Vad vi vet så finns det ingen trådlös grilltermometer som använder Wifi, men bäst i test vinnaren iGrill 2 samt iGrill Mini använder båda bluetooth som har en räckvidd på 45 meter. Det är fullt möjligt att vi kommer få se en grilltermometer med Wifi-anslutning i framtiden då utvecklingen har kommit väldigt långt.

Men genom att använda Wifi så ställs det lite högre krav på produkten och det bästa hade nog varit att erbjuda både Bluetooth samt Wifi.