Grilltermometer Bäst i test 2021

Grilltermometer Bäst i test 2021

Nu är grillsäsongen äntligen här och de flesta av oss är redo att komma igång med grillandet omgående. För att underlätta grillandet under säsongen så finns det ett par olika tillbehör som kan förbättra ens grillförmåga avsevärt. Något av det bästa du kan använda dig av är en grilltermometer för att få exakt koll på temperatur i grillen men också temperaturen i köttet.

Det kan faktiskt vara svårt att veta säkert när kött blir färdigt och hur tiden ska överensstämma med den övriga maten som tillagas samtidigt. Det kan också vara svårt att avgöra om allt kött har blivit färdigt då det många gånger finns olika temperaturer över hela grillytan. En bra grilltermometer kan dock underlätta grillandet avsevärt och du slipper springa ut/in ständigt genom ytterdörren för att kolla till grillen.

Vi har gått igenom ett stort antal olika grilltermometrar i jakten på de bästa modellerna inför grillsäsongen och har kommit fram till ett par olika alternativ som troligen intresserar. Vårt bäst i test är baserat på oberoende test, kundrecensioner, funktionalitet, egenskaper och givetvis pris.

Apption Labs Meater Plus - Bäst i test

Bäst i test
Apption Labs Meater Plus bild 1Apption Labs Meater Plus bild 2Apption Labs Meater Plus bild 3Apption Labs Meater Plus bild 4
ButikPris
1144:-Besök
1190:-Besök
1280:-Besök
1299:-Besök
 • 4,6 av 5 stjärnor efter 10 000 kunder testat grilltermometern på Amazon USA
 • 5 av 5 stjärnor när svenska tekniksidan M3 testa grilltermometern 2019
 • Toppbetyg hos svenska butiker som säljer modellen
 • Rekommenderas av flera stora oberoende test

För 2021 har vi en ny testvinnare som både är smart men som också är helt trådlös. Den trådlösa grilltermometern Apption Labs Meater Plus har bland annat fått toppbetyg i utländska test men också full pott när svenska prylsajten M3 testa termometern. Modellen har också fått väldigt högt kundomdöme hos både svenska och utländska butiker.

En verkligen trådlös grilltermometer med extremt bra räckvidd

Meater Plus som den oftast kallas för är utan tvekan marknadens mest unika grilltermometrar. Produkten startades som ett Kickstarter-projekt och blev snabbt stöttat av över 9 000 personer som ville ha den första riktigt trådlösa grilltermometern på marknaden. Äntligen är det slut med kablar som hänger eller kläms när locket på grillen/ugnen ska stängas. Har du ett rotisserie på grillen så är detta utan tvekan den bästa grilltermometern.

Men är den verkligen så bra som alla säger? Oftast när vi kollar på trådlösa grilltermometrar som fått bra betyg eller vunnit bäst i test så har dessa problem med antingen avstånd eller så tappar de uppkopplingen. Meater Plus har inte alls dessa problem vilket vi till en början trodde. Men avståndet då? Ungefär 50 meter med Bluetooth och kan kopplas upp emot hemmanätverket med WiFi. Där finns också en molntjänst som de kallar för Meater Cloud om du vill ha oändlig räckvidd.

Ett annat vanligt problem med denna typ av smarta produkter är själva appen, som oftast krånglar på något sätt. Men i det här fallet så är Meater-appen helt fantastisk. Både till iOS och Android så har appen ett toppbetyg på 4,8 av 5 stjärnor för iOS samt 4,5 av 5 stjärnor för Anroid. I appen hittar du färdiga guider på vilka temperaturer du vill uppnå för önskat resultat och visar även hur lång tid det är kvar på köttet så du hinner förbereda resten av maten till utsatt tid.

Temperaturgivaren som du sticker in i köttet mäter både kött- och omgivningstemperatur. Det enda negativa är att sonden som sticks in i köttet är något tjockare än vad vi är vana vid. Men vi ser inget jätteproblem med det då det är ganska enkelt att grilla/steka tunna bitar kött utan att behöva en termometer.

Räckvidden sitter inte i själva sonden/termometern utan den sitter i träklossen/huvudenheten. Denna bör placeras i närheten av sonden vilket är enkelt med de två magneterna på baksidan. Det är också här som grilltermometern laddas vilket räcker till 24 timmars tillagning. Träklossen/huvudenheten drivs med en stycken AAA-batteri som räcker till 100 laddningar.

Baserat på funktionalitet, prestanda, mätvärden, appen, smidigheten, pris så vinner Apption Labs Meater Plus vår utmärkelse bäst i test. Det finns helt enkelt ingen annan grilltermometer som kommer i närheten av denna fantastiska uppfinning. 

 • Toppbetyg från vanliga kundrecensioner men också i oberoende test
 • Första helt trådlösa grilltermometern
 • Räckvidd på 50 meter med bluetooth, Längre med WiFi och deras molntjänst
 • Inbyggda batteriet i sonden räcker till 24 timmar
 • Huvudenheten drivs av ett AAA-batteri som räcker till 100 laddningar
 • Fantastisk app som guidar till varje typ av kött och temperatur
 • Snygg och smidig design
 • Mäter både köttets och omgivningens temperatur
 • Mäter inre temperatur upp till 100℃, yttre upp till 275℃

Meater Block 4 st termometrar - Bästa premiumval

Bästa premiumval
Meater Block 4 st termometrar bild 1Meater Block 4 st termometrar bild 2Meater Block 4 st termometrar bild 3Meater Block 4 st termometrar bild 4Meater Block 4 st termometrar bild 5
ButikPris
3390:-Besök
3399:-Besök
 • 4,6 av 5 stjärnor efter att Över 1400 konsumenter testat grilltermometern

Meater Block är den senaste modellen från Apption Labs som är en vidareutveckling av storsäljaren Meater Plus. Tittar vi på amerikanska marknadsplatsen Amazon USA så har produkten i skrivandes stund ett samlat kundomdöme på 4,6 av 5 stjärnor efter över 1400 recensioner.

Bästa valet för den som behöver flera trådlösa termometrar åt gången

Meater Plus grilltermometer plockade enkelt hem vår utmärkelse bäst i test. Det är den första riktiga grilltermometern som är helt trådlös. Som dessutom inte lider av några problem med räckvidd eller att den tappar uppkopplingen. Men det enda den saknar är möjligheten att mäta flera köttstycken åt gången, något som Meater Block grilltermometer tillhandahåller.

Så vad är skillnaden mellan bäst i test vinnaren och nya Meater Block? Givetvis är den största skillnaden antalet termometrar som kan användas och som medföljer. Med 4 stycken termometrar kan du antingen mäta flera köttstycken eller när du grillar något extra stort stycke.

Nytt är också den nya OLED-skärmen med högtalare som du nu kan styra grilltermometern med. Det är alltså inget krav längre att använda mobilen med Meater-appen. Men givetvis kan du också välja att använda den fantastiska appen till mobilen för att hitta recept, guider, temperaturer med mera. Vi rekommenderar ändå att använda appen då den är så fantastisk men för enklare mätningar så är det rätt skönt att slippa mobilen.

Precis som testvinnaren Meater Plus så har alla fyra termometrar två stycken mätvärden. En för att mäta insidan av köttet och en som mäter omgivningstemperaturen. Med dessa två mätvärden kan enheten berätta för dig när köttet beräknas vara färdigt och på så sätt blir enklare att planera övrig matlagning.

En annan grej som har ändrats är själva strömkällan till huvudenheten. På Meater Plus (bäst i test vinnaren) så drivs enheten av ett AAA-batteri men på Meater Block så är det 4 st AA-batterier och även ett numera ett inbyggt batteri på 500 mA för skärmen. Denna kan även kopplas in och laddas med micro-USB under långa sessioner.

Denna fantastiska grilltermometer är utan tvekan en premiummodell och därför får den vår utmärkelse bästa premiumval. Meater Block är den enda grilltermometern som är helt trådlös och som har flera termometrar.

 

 • Toppbetyg i oberoende test och från vanliga kundrecensioner
 • Första och bästa riktiga trådlösa grilltermometer med flera givare
 • Räckvidd på 50 meter med bluetooth eller längre med WiFi
 • Inbyggd OLED-skärm med högtalare om du inte vill använda mobilen
 • Fantastisk app till både iOS och Android.
 • En app som levererar en komplett guide för varje typ av kött
 • Varje givare mäter inner- och yttertemperatur, på så sätt kan den beräknar när det är färdigt.
 • Innertemp max 100°C, yttertemperatur max 275°C
 • Drivs av 4 st AA-batterier

Weber iGrill 2 - Tidigare testvinnare

Särskilt rekommenderad
Weber iGrill 2 bild 1
ButikPris
1255:-Besök
1369:-Besök
1399:-Besök
 • 4 av 5 efter 900 kundrecensioner på amerikanska Amazon

Weber iGrill 2 är kanske den mest sålda grilltermometern i USA, men iGrill modellen såldes under ett annat märke förut. Förr såldes iGrill under iDevices och anledningen till varför nu Weber säljer dessa är för att Weber köpt upp företaget bakom denna fantastiska grilltermometer.

Grilltermometern iGrill 2 från Weber är en väldigt avancerad modell som har flera väldigt smarta egenskaper och som även har fått väldigt bra/höga kundrecensioner. Den är relativt dyr jämfört med andra termometrar på marknaden, men den har finesser som ingen annan erbjuder. 

Anslut via bluetooth till din telefon

Föredetta bäst i test vinnaren iGrill 2 har något som de flesta konkurrenter inte har och det är Bluetooth-anslutning från grilltermometern till din mobiltelefon. Gratisappen Weber iGrill finns att hämta för både IOS och Android-market, mer om appen kan du se i den produktvideo vi lite längre ner.

Appen hjälper dig att få full koll på alla temperaturgivare du har kopplat in i din iGrill-enhet och har en kapacitet på 4 stycken givare. Hur detta givare ser ut är upp till dig då det finns två olika temperaturgivare att använda. Den ena givaren är för temperaturmätning i kött medans den andra är för mätning av temperaturen i grillutrymmet.

Räckvidden för Bluetooth-anslutningen till din mobil ligger kring 45 meter, vilket är perfekt om du vill fixa till något i köket medans grillen sköter sitt. Du kan även sätta upp alarm så att iGrill-appen informerar dig om när köttet har nått en önskad temperatur.

iGrill-enheten har en tydlig bakgrundsbelyst display

Weber iGrill 2 har en väldigt klar display som även är bakgrundsbelyst så att du kan se den när mörkret börjar fall lite tidigare under vår och höst. Weber iGrill 2 kan klara av temperaturer från -50°C till 380°C och detta gör denna grilltermometer extra lämplig för den varma grillen.

Weber grilltermometer drivs av 2 st AA-batterier som ska räcka någonstans kring 200 timmar innan batterier behöver bytas. I detta grilltermometer-paket som är grundutförandet från Weber så ingår det två stycken termometrar, men enheten har stöd för 4 stycken givare. Du kan köpa till givare om du vill kunna bygga ut din möjligheter.

Produktvideo – iGrill grilltermometer

 • IOS & Android app som kopplas direkt till din grilltermometer från Weber
 • Bluetooth-anslutning som räcker 45 meter
 • Magnetisk baksida så att grilltermometern enkelt kan fästas på ett lämpligt ställe vid grillen
 • Stöd för 4 st temperaturgivare, endast 2 st medföljer och resterande går att köpa extra
 • Givarna klarar av temperaturer -50°C till 380°C
 • Upplyst display på grilltermometern
 • Drivs av 2 st AA-batterier som ger 200 timmar användning

Weber iGrill Mini - Enklare variant

Bästa budgetval
Weber iGrill Mini bild 1
ButikPris
609:-Besök
749:-Besök
791:-Besök
 • 3,9 av 5 hos amerikanska Amazon efter 1 000 kundrecensioner

Weber iGrill Mini fungerar nästan likadant som bäst i test vinnaren iGrill 2, men med lite mindre möjligheter. Den har dock den viktigaste egenskapen som lyfter båda modellerna, vilket är den bluetooth-anslutning mellan grilltermometer och mobiltelefonen.

iGrill Mini är framförallt intressant för dig som vill ha de viktigaste funktionerna från testvinnaren iGrill 2 och som överlever med att endast använda en temperaturgivare. Priset för denna nerbantade grilltermometer är ungefär halva priset jämfört med iGrill 2 och om du bara är intresserad av att använda en givare så är detta rätt modell för dig.

Samma app används som till bäst i test vinnaren

iGrill Mini använder exakt samma gratisapp som bäst i test vinnaren och det är också den mobilapp som de flesta betalar för när de köper dessa grilltermometrar. Appen är helt gratis, men det är appen som verkligen hör denna grilltermometer till en testvinnare. Mobilappen är väldigt smidig och det är speciellt enkelt att välja förinställda temperaturer för olika köttsorter i det temperaturarkiv som finns i appen.

Denna grilltermometern från Weber är ett perfekt val om du vill ha en trådlöst grilltermometer som levererar informationen direkt till din Iphone eller Android-telefon. Du har också möjlighet till att sätta upp så kallade alarm med notifikationer när t.ex. temperaturen på köttet har nått önskad nivå.

Med trådlösa Weber iGrill Mini får du fullständig graf över hur temperaturen har rört sig över tid, vilket också ger dig en indikation på när köttet kommer bli färdigt. iGrill Mini har också ett magnetiskt fäste som möjliggör enkel på/av montering på grillen.

Batterikapaciteten på denna grilltermometer är någonstans kring 150 timmar och vi hade önskat att de även använde vanliga AA-batterier i denna modellen, men så är inte fallet. Batteriet som används i iGrill Mini är av ett så kallat knappcellsbatteri och typen är CR2032 som också är en av de vanligaste. Finns i de flesta matbutiker eller andra butiker.

Produktfilm

 • Trådlös anslutning via Bluetooth till telefonen
 • iGrill appen är gratis och finns till både IOS (iPhone) och android-telefoner
 • Tar endast 1 temperaturgivare
 • Räckvidden är 45 meter
 • Batteritid på 150 timmar, knappcellsbatteri CR2032
 • Magnetiskt fäste

Thermapen SuperFast - Snabbavläsning på sekunden

Thermapen SuperFast bild 1
ButikPris
699:-Besök
749:-Besök
849:-Besök
849:-Besök
995:-Besök
 • 4,8 av 5 på brittiska Amazon efter 140 kundrecensioner
 • Rekommenderas av The Wire

Thermapen SuperFast är förstahandsvalet för professionella kockar av flera anledningar, men det som gör denna termometer riktigt bra är den snabba temperaturavläsningen. Stektermometern från Thermapen har vunnit flera stora priser för kvalité och funktionalitet. Termometern kanske kategoriseras som stektermometer, men produkten fungerar minst lika bra som en grilltermometer för snabb avläsning.

Bäst i test vinnare i vårt stektermometer test

Thermapen SuperFast är en handgjord termometer som alltid genomgår hårda test innan den får lämnar fabriken. I dessa test så ser tillverkaren till att termometern uppnår en hög nivå av noggrannhet för att sedan certifiera produkten. Köper du en Thermapen SuperFast så får du även ett certifikat om att termometern har blivit noggrant testad.

Thermapen stektermometer är också bäst i test vinnare i vår köpguide för stektermometrar och är en termometer som lämpar sig väldigt bra till grillning. Med sin snabba temperaturavläsning på 1-2 sekunder så får du snabbt koll på hur långt köttet har kommit i tillagningen.

Nålen som sticks in i köttet är också speciellt utformad för att undvika onödigt läckage av köttsaft, vilket också gör detta till den perfekta grilltermometern. Det är alltså inget problem med att sticka några gånger i samma köttbit, då hålet inte blir tillräckligt stort.

Det är dock värt att nämna att denna termometer ej är värmetålig så du kan inte lämna grilltermometern sittandes i köttet. Grilltermometern är dock av god kvalité och tål en hel del, dessutom är den vattentålig.

 • Stektermometer i grunden, men fungerar minst lika bra för att kontrollera temperaturen på köttet när du grillar
 • Läser snabbt av temperaturen på bara 1-2 sekunder
 • Specialanpassad insticksnål som motverkar att köttet sedan tappar vätska
 • Handbyggd i fabrik och det medföljer även ett kalibreringscertifikat när du köper termometern

Weber iGrill givare - Extra temperaturgivare

Weber iGrill givare bild 1
 • Omgivning
 • Kött
ButikPris
203:-Besök
229:-Besök
231:-Besök
ButikPris
218:-Besök
229:-Besök
239:-Besök

Som vi nämnde i texten för Weber iGrill 2 så finns det möjlighet till att köpa till extra temperaturgivare då grilltermometern har stöd för 4 stycken givare. I grundpaketet följer det endast med 2 givare så det finns möjlighet till ytterligare 2 givare.

Vi rekommendation är att använda de två temperaturgivare som följer med för att sedan utvärdera om du behöver ytterligare givare för din grillning. Fler givare kan vara bra av flera skäl då du får full kontroll över temperaturen och sedan en komplett temperaturgraf via appen. Grillar du fyra stycken köttbitar så kan ju varje köttbit ha en egen grilltermometer för bästa resultat.

Weber iGrill Pro Ambient

Givare som mäter temperaturen på gallret d.v.s. omgivningen kring grillytan.

Weber Igrill Pro Meat

Denna givare används direkt i köttet för att mäta temperaturen till iGrill 2/3.

 • Temperaturgivare för att komplettera Weber iGrill med fler givare
 • Finns en givare för omgivning och en för kött

Vanliga frågor om grilltermometrar

 1. Hur kommer det sig att ni inte rekommenderar uppföljaren iGrill 3?
 2. Finns där fler alternativ till trådlösa grilltermometrar?
 3. Finns där en grilltermometer som använder WiFi?

Hur kommer det sig att ni inte rekommenderar uppföljaren iGrill 3?

Det stämmer att där finns en uppföljare på den populära modellen iGrill 2 och uppföljaren är den enda riktiga grilltermometern i samma serie som Weber har utvecklat själva. iGrill 2 blev nämligen utvecklad av ett företag som hette iDevice som blev uppköpta av Weber medans iGrill 2 var lanserad.

Sedan släppte Weber iGrill 3 som vi trodde skulle vara en fantastiskt grilltermometer. Men det är inte riktigt en uppföljare då grilltermometern är specialdesignad för att fungera till Webers gasolgrillar Genesis II and Genesis II LX grills.

Så har du inte en av dessa gasolgrillar så rekommenderar vi att du köper iGrill 2 i stället, så länge du inte funderar på att köpa en sådan grill inom den närmsta tiden. Enligt oss är iGrill 3 ingen uppföljare på bäst i test vinnaren iGrill 2 och många känner nog sig lite lurade då de förväntade sig något som skulle passa vilken grill som helst.

Finns där fler alternativ till trådlösa grilltermometrar?

Där finns ett par andra alternativ som t.ex. den trådlösa grilltermometern från Landmann, men denna produkt har fått väldigt dåligt betyg. Problemet som många trådlösa grilltermometrar lider av är antingen dålig räckvidd eller så tappar de signalen då och då.

Så det finns alternativ att välja mellan, men dessa har tyvärr fått väldigt dåligt betyg hos de flesta kunder då den trådlösa anslutningen inte duger.

Finns där en grilltermometer som använder WiFi?

Den mest kända grilltermometern som använder WiFi är nog Meater Plus från Apption Labs. Just den grilltermometern (bäst i test vinnare) har stöd för både Bluetooth och WiFi. Dessutom erbjuder de sin egna molntjänst Meater Cloud vilket ger dig oändlig räckvidd trådlöst.

Källor

Svenska Prylsajten M3

Under sommaren 2019 testade M3 den trådlösa grilltermometern Meater Plus. Något av det första de testa var användarvänligheten i appen till telefonen. Räckvidden på grilltermometern ansågs också vara grym jämfört med andra modeller. Slutbetyget blev också full pott med 5 av 5 poäng med fördelar som smidig, snygg design, grym räckvidd, användarvänlig app, dubbla mätvärden.

Största nackdelarna de hittade var bland annat priset och att det kan vara svårt att ta bort fastbrända matrester från sonden. Vi håller inte riktigt med om att priset kostar en del. För tittar vi på modeller från Weber eller liknande märken så ligger Meater Plus i samma prisklass ungefär. Läs hela deras recension här.

Kundrecensioner

Vanliga kundrecensioner har varit direkt avgörande när vi valt ut modeller till vårt bäst i test av grilltermometrar. Speciellt på modeller där det finns flera hundra stycken och i bästa fall över 10 000 som på Meater Plus. Så många kundrecensioner har inte fel.

Amazons kundrecensioner har vägt tyngst då dessa kommer från verifierade köpare på marknadsplatsen. Vilket inte kan jämföras med kundrecensioner på t.ex. Pricerunner och Prisjakt som tar emot recensioner från vem som helst. Även de som aldrig ens köpt produkten. Vi har även sett företag som har lagt egna kundrecensioner på sina egna produkter för att öka synligheten.