grilltermometer bäst i test

Grilltermometer Bäst i test 2024

Annonslänkar

På denna sida finns det länkar till andra webbplatser, så kallade affiliatelänkar. Om du väljer att köpa något via en sådan länk kan det innebära att vi tjänar en provision.

Du kan läsa mer om våra allmänna villkor på vår webbplats.

Stäng

Starta grillsäsongen tidigt under 2023 med en ny grilltermometer. Trots att många inte använder den, är grilltermometern avgörande för att uppnå perfekt grillning. En felaktig temperatur med bara några grader kan göra köttet torrt och smaklöst.

Det kan även vara svårt att veta exakt när köttet blir färdigt och hur tiden ska överensstämma med den övriga maten som tillagas. Moderna grilltermometrar är trådlösa upp till 50 meter och kan beräkna hur lång tid det är kvar på köttet.

Nedanför hittar du marknadens bästa grilltermometrar baserat på oberoende tester, produktrecensioner, kundrecensioner, funktionalitet, egenskaper och givetvis pris. Glöm inte bort att läsa vår korta köpguide där vi går igenom viktiga egenskaper och funktioner.

Apption Labs Meater Plus - Bäst i test

Bäst i test
Apption Labs Meater Plus bild Apption Labs Meater Plus bild Apption Labs Meater Plus bild Apption Labs Meater Plus bild
ButikPris
990:-Besök
1090:-Besök
1199:-Besök
 • 4,5 av 5 stjärnor efter 30 000 kunder testat grilltermometern på Amazon USA
 • 5 av 5 stjärnor när svenska tekniksidan M3 testa grilltermometern 2019
 • Toppbetyg hos svenska butiker som säljer modellen
 • Rekommenderas av flera stora oberoende test

Testvinnaren är både smart och helt trådlös. Den trådlösa grilltermometern Apption Labs Meater Plus har bland annat fått toppbetyg i utländska test men också full pott när svenska prylsajten M3 testa termometern. Modellen har också fått höga kundomdömen hos både svenska och utländska butiker.

En verkligen trådlös grilltermometer med extremt bra räckvidd

Meater Plus som den oftast kallas för är utan tvekan marknadens mest unika grilltermometrar. Produkten startades som ett Kickstarter-projekt och blev snabbt stöttat av över 9 000 personer som ville ha den första riktigt trådlösa grilltermometern på marknaden. Äntligen är det slut med kablar som hänger eller kläms när locket på grillen/ugnen ska stängas. Har du ett rotisserie på grillen så är detta utan tvekan den bästa grilltermometern.

Men är den verkligen så bra som alla säger? Oftast när vi kollar på trådlösa grilltermometrar som fått bra betyg eller vunnit bäst i test så har dessa problem med antingen avstånd eller så tappar de uppkopplingen. Meater Plus har inte alls dessa problem vilket vi till en början trodde. Men avståndet då? Ungefär 50 meter med Bluetooth och kan kopplas upp emot hemmanätverket med WiFi. Där finns också en molntjänst som de kallar för Meater Cloud om du vill ha oändlig räckvidd.

Ett annat vanligt problem med denna typ av smarta produkter är själva appen, som oftast krånglar på något sätt. Men i det här fallet så är Meater-appen helt fantastisk. Både till iOS och Android så har appen ett toppbetyg på 4,8 av 5 stjärnor för iOS samt 4,5 av 5 stjärnor för Anroid. I appen hittar du färdiga guider på vilka temperaturer du vill uppnå för önskat resultat och visar även hur lång tid det är kvar på köttet så du hinner förbereda resten av maten till utsatt tid.

Temperaturgivaren som du sticker in i köttet mäter både kött- och omgivningstemperatur. Det enda negativa är att sonden som sticks in i köttet är något tjockare än vad vi är vana vid. Men vi ser inget jätteproblem med det då det är ganska enkelt att grilla/steka tunna bitar kött utan att behöva en termometer.

Räckvidden sitter inte i själva sonden/termometern utan den sitter i träklossen/huvudenheten. Denna bör placeras i närheten av sonden vilket är enkelt med de två magneterna på baksidan. Det är också här som grilltermometern laddas vilket räcker till 24 timmars tillagning. Träklossen/huvudenheten drivs med en stycken AAA-batteri som räcker till 100 laddningar.

Baserat på funktionalitet, prestanda, mätvärden, appen, smidigheten, pris så vinner Apption Labs Meater Plus vår utmärkelse bäst i test. Det finns helt enkelt ingen annan grilltermometer som kommer i närheten av denna fantastiska uppfinning. 

 • Skäl att köpa
 • Toppbetyg från vanliga kundrecensioner men också i oberoende test
 • Första helt trådlösa grilltermometern
 • Räckvidd på 50 meter med bluetooth, Längre med WiFi och deras molntjänst
 • Inbyggda batteriet i sonden räcker till 24 timmar
 • Huvudenheten drivs av ett AAA-batteri som räcker till 100 laddningar
 • Fantastisk app som guidar till varje typ av kött och temperatur
 • Snygg och smidig design
 • Mäter både köttets och omgivningens temperatur
 • Mäter inre temperatur upp till 100℃, yttre upp till 275℃
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Mingle M514 Stektermometer - Bästa budgetval

Bästa budgetval
Mingle M514 Stektermometer bild Mingle M514 Stektermometer bild
ButikPris
229:-Besök
 • Toppbetyg hos KitchenTime
 • Toppbetyg hos Bagaren & Kocken från kunder som testat modellen

Är du på jakt efter en billig grilltermometer? Då bör du definitivt spana in Mingle M514 stektermometer som fått toppbetyg från svenska konsumenter. Den är snabb, billig, smidig och ger hög noggrannhet vid temperaturavläsning. Dessutom kan den användas till det mesta inom hushållet så som t.ex. bakning och stekning.

Termometer till både grillning och stekning

Mingle M514 är egentligen en universaltermometer som kan användas till nästan vad som helst. Användningsområdena är många, allt från temperering av choklad till att mäta innertemperaturen av kött som ligger på grillen. Den är även perfekt att använda som en helt vanlig stekstermometer i köket.

Givetvis kan inte Mingle M514 mäta sig med trådlösa grilltermometrar så som t.ex. Meater Plus eller Weber iGrill 2. Men faktum är att vanliga stektermometrar fungerar ganska bra till grillning för att estimera tillagningstid och se vad innertemperaturen säger. 

Mingle stektermometer ger en snabb temperaturavläsning på bara ett par sekunder. Termometern är väldigt exakt och sägs ha en felmarginal på bara 1°C vilket är mer än tillräckligt gör grillad mat. Den kan också mäta temperaturer mellan -45 till +200°C. Lämna den däremot inte i köttet när du grillar då den ej är värmetålig.

Har du koll på vilka temperaturer maten ska ha så är detta egentligen allt som behövs för att lyckas vid grillen. Det behöver inte vara svårare än så. 

Vem bör köpa stektermometern Mingle M514?

Mingle M514 är utan tvekan marknadens mest prisvärda och bästa stektermometrar. Om priset är en viktig faktor så är detta en utmärkt stek- och grilltermometer som fungerar till det mesta i hemmet. Föredrar du stekstermometrar när du grillar så kan även Thermapen vara ett alternativ som är lite vassare. Däremot kostar den fyra gånger så mycket.

Mingles enkla stektermometer har fått toppbetyg från svenska konsumenter som testat modellen. Varav många använder den när de grillar kött på grillen. Baserat på konsumentomdömen, egenskaper och framför allt pris vinner modellen vår utmärkelse "Bästa budgetval".

 • Skäl att köpa
 • Läser av temperaturen på några sekunder
 • Kan mäta mellan -45 till +200°C
 • Tillräckligt hög noggrannhet på ±1°C
 • Fungerar som både grilltermometer och stektermometer
 • Lågt pris
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Meater Block 4 st termometrar - Bästa premiumval

Bästa premiumval
Meater Block 4 st termometrar bild Meater Block 4 st termometrar bild Meater Block 4 st termometrar bild Meater Block 4 st termometrar bild Meater Block 4 st termometrar bild
ButikPris
3399:-Besök
 • 4,6 av 5 stjärnor efter att Över 1400 konsumenter testat grilltermometern

Meater Block är den senaste modellen från Apption Labs som är en vidareutveckling av storsäljaren Meater Plus. Tittar vi på amerikanska marknadsplatsen Amazon USA så har produkten i skrivandes stund ett samlat kundomdöme på 4,6 av 5 stjärnor efter över 1400 recensioner.

Bästa valet för den som behöver flera trådlösa termometrar åt gången

Meater Plus grilltermometer plockade enkelt hem vår utmärkelse bäst i test. Det är den första riktiga grilltermometern som är helt trådlös. Som dessutom inte lider av några problem med räckvidd eller att den tappar uppkopplingen. Men det enda den saknar är möjligheten att mäta flera köttstycken åt gången, något som Meater Block grilltermometer tillhandahåller.

Så vad är skillnaden mellan bäst i test vinnaren och nya Meater Block? Givetvis är den största skillnaden antalet termometrar som kan användas och som medföljer. Med 4 stycken termometrar kan du antingen mäta flera köttstycken eller när du grillar något extra stort stycke.

Nytt är också den nya OLED-skärmen med högtalare som du nu kan styra grilltermometern med. Det är alltså inget krav längre att använda mobilen med Meater-appen. Men givetvis kan du också välja att använda den fantastiska appen till mobilen för att hitta recept, guider, temperaturer med mera. Vi rekommenderar ändå att använda appen då den är så fantastisk men för enklare mätningar så är det rätt skönt att slippa mobilen.

Precis som testvinnaren Meater Plus så har alla fyra termometrar två stycken mätvärden. En för att mäta insidan av köttet och en som mäter omgivningstemperaturen. Med dessa två mätvärden kan enheten berätta för dig när köttet beräknas vara färdigt och på så sätt blir enklare att planera övrig matlagning.

En annan grej som har ändrats är själva strömkällan till huvudenheten. På Meater Plus (bäst i test vinnaren) så drivs enheten av ett AAA-batteri men på Meater Block så är det 4 st AA-batterier och även ett numera ett inbyggt batteri på 500 mA för skärmen. Denna kan även kopplas in och laddas med micro-USB under långa sessioner.

Denna fantastiska grilltermometer är utan tvekan en premiummodell och därför får den vår utmärkelse bästa premiumval. Meater Block är den enda grilltermometern som är helt trådlös och som har flera termometrar.

 • Skäl att köpa
 • Toppbetyg i oberoende test och från vanliga kundrecensioner
 • Första och bästa riktiga trådlösa grilltermometer med flera givare
 • Räckvidd på 50 meter med bluetooth eller längre med WiFi
 • Inbyggd OLED-skärm med högtalare om du inte vill använda mobilen
 • Fantastisk app till både iOS och Android.
 • En app som levererar en komplett guide för varje typ av kött
 • Varje givare mäter inner- och yttertemperatur, på så sätt kan den beräknar när det är färdigt.
 • Innertemp max 100°C, yttertemperatur max 275°C
 • Drivs av 4 st AA-batterier
 • Skäl att inte köpa
 • Saftigt pris

Weber iGrill 2 - Tidigare testvinnare

Weber iGrill 2 bild
ButikPris
1279:-Besök
1599:-Besök
 • 4,6 av 5 efter 2100 kundrecensioner på amerikanska Amazon
 • Toppbetyg hos svenska butiker från kunder som testat grilltermometern

Weber iGrill 2 är kanske den mest sålda grilltermometern i USA, men iGrill modellen såldes under ett annat märke förut. Förr såldes iGrill under iDevices och anledningen till varför nu Weber säljer dessa är för att Weber köpt upp företaget bakom denna fantastiska grilltermometer.

Grilltermometern iGrill 2 från Weber är en väldigt avancerad modell som har flera väldigt smarta egenskaper och som även har fått väldigt bra/höga kundrecensioner. Den är relativt dyr jämfört med andra termometrar på marknaden, men den har finesser som ingen annan erbjuder. 

Anslut via bluetooth till din telefon

Föredetta bäst i test vinnaren iGrill 2 har något som de flesta konkurrenter inte har och det är Bluetooth-anslutning från grilltermometern till din mobiltelefon. Gratisappen Weber iGrill finns att hämta för både IOS och Android-market, mer om appen kan du se i den produktvideo vi lite längre ner.

Appen hjälper dig att få full koll på alla temperaturgivare du har kopplat in i din iGrill-enhet och har en kapacitet på 4 stycken givare. Hur detta givare ser ut är upp till dig då det finns två olika temperaturgivare att använda. Den ena givaren är för temperaturmätning i kött medans den andra är för mätning av temperaturen i grillutrymmet.

Räckvidden för Bluetooth-anslutningen till din mobil ligger kring 45 meter, vilket är perfekt om du vill fixa till något i köket medans grillen sköter sitt. Du kan även sätta upp alarm så att iGrill-appen informerar dig om när köttet har nått en önskad temperatur.

iGrill-enheten har en tydlig bakgrundsbelyst display

Weber iGrill 2 har en väldigt klar display som även är bakgrundsbelyst så att du kan se den när mörkret börjar fall lite tidigare under vår och höst. Weber iGrill 2 kan klara av temperaturer från -50°C till 380°C och detta gör denna grilltermometer extra lämplig för den varma grillen.

Weber grilltermometer drivs av 2 st AA-batterier som ska räcka någonstans kring 200 timmar innan batterier behöver bytas. I detta grilltermometer-paket som är grundutförandet från Weber så ingår det två stycken termometrar, men enheten har stöd för 4 stycken givare. Du kan köpa till givare om du vill kunna bygga ut din möjligheter.

Produktvideo – iGrill grilltermometer

 • Skäl att köpa
 • IOS & Android app som kopplas direkt till din grilltermometer från Weber
 • Bluetooth-anslutning som räcker 45 meter
 • Magnetisk baksida så att grilltermometern enkelt kan fästas på ett lämpligt ställe vid grillen
 • Stöd för 4 st temperaturgivare, endast 2 st medföljer och resterande går att köpa extra
 • Givarna klarar av temperaturer -50°C till 380°C
 • Upplyst display på grilltermometern
 • Drivs av 2 st AA-batterier som ger 200 timmar användning
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Thermapen SuperFast - Snabbavläsning på sekunden

Särskilt rekommenderad
Thermapen SuperFast bild
ButikPris
1249:-Besök
 • 4,8 av 5 på brittiska Amazon efter 140 kundrecensioner
 • Rekommenderas av The Wire

Thermapen SuperFast är förstahandsvalet för professionella kockar av flera anledningar, men det som gör denna termometer riktigt bra är den snabba temperaturavläsningen. Stektermometern från Thermapen har vunnit flera stora priser för kvalité och funktionalitet. Termometern kanske kategoriseras som stektermometer, men produkten fungerar minst lika bra som en grilltermometer för snabb avläsning.

Bäst i test vinnare i vårt stektermometer test

Thermapen SuperFast är en handgjord termometer som alltid genomgår hårda test innan den får lämnar fabriken. I dessa test så ser tillverkaren till att termometern uppnår en hög nivå av noggrannhet för att sedan certifiera produkten. Köper du en Thermapen SuperFast så får du även ett certifikat om att termometern har blivit noggrant testad.

Thermapen stektermometer är också bäst i test vinnare i vårt test av stektermometrar och är en termometer som lämpar sig väldigt bra till grillning. Med sin snabba temperaturavläsning på 1-2 sekunder så får du snabbt koll på hur långt köttet har kommit i tillagningen.

Nålen som sticks in i köttet är också speciellt utformad för att undvika onödigt läckage av köttsaft, vilket också gör detta till den perfekta grilltermometern. Det är alltså inget problem med att sticka några gånger i samma köttbit, då hålet inte blir tillräckligt stort.

Det är dock värt att nämna att denna termometer ej är värmetålig så du kan inte lämna grilltermometern sittandes i köttet. Grilltermometern är dock av god kvalité och tål en hel del. Dessutom är den vattentålig.

Det behöver faktiskt inte vara svårare än så här och många väljer att använda en snabbavläsande stektermometer till grillningen. Visst, den kan inte övervaka innertemperaturen på avstånd men samtidigt går det snabbt att läsa av då och då under grillningen. Vill du komma undan relativt billigt så är Thermapen SuperFast en av marknadens bästa termometrar. Dessutom kan den användas när du steker kött på spisen.

 • Skäl att köpa
 • Stektermometer i grunden, men fungerar minst lika bra för att kontrollera temperaturen på köttet när du grillar
 • Läser snabbt av temperaturen på bara 1-2 sekunder
 • Specialanpassad insticksnål som motverkar att köttet sedan tappar vätska
 • Handbyggd i fabrik och det medföljer även ett kalibreringscertifikat när du köper termometern
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Weber iGrill Mini - Enklare variant

Weber iGrill Mini bild
ButikPris
829:-Besök
949:-Besök
 • 3,9 av 5 hos amerikanska Amazon efter 1 000 kundrecensioner

Weber iGrill Mini fungerar nästan likadant som bäst i test vinnaren iGrill 2, men med lite mindre möjligheter. Den har dock den viktigaste egenskapen som lyfter båda modellerna, vilket är den bluetooth-anslutning mellan grilltermometer och mobiltelefonen.

iGrill Mini är framförallt intressant för dig som vill ha de viktigaste funktionerna från testvinnaren iGrill 2 och som överlever med att endast använda en temperaturgivare. Priset för denna nerbantade grilltermometer är ungefär halva priset jämfört med iGrill 2 och om du bara är intresserad av att använda en givare så är detta rätt modell för dig.

Samma app används som till bäst i test vinnaren

iGrill Mini använder exakt samma gratisapp som bäst i test vinnaren och det är också den mobilapp som de flesta betalar för när de köper dessa grilltermometrar. Appen är helt gratis, men det är appen som verkligen hör denna grilltermometer till en testvinnare. Mobilappen är väldigt smidig och det är speciellt enkelt att välja förinställda temperaturer för olika köttsorter i det temperaturarkiv som finns i appen.

Denna grilltermometern från Weber är ett perfekt val om du vill ha en trådlöst grilltermometer som levererar informationen direkt till din Iphone eller Android-telefon. Du har också möjlighet till att sätta upp så kallade alarm med notifikationer när t.ex. temperaturen på köttet har nått önskad nivå.

Med trådlösa Weber iGrill Mini får du fullständig graf över hur temperaturen har rört sig över tid, vilket också ger dig en indikation på när köttet kommer bli färdigt. iGrill Mini har också ett magnetiskt fäste som möjliggör enkel på/av montering på grillen.

Batterikapaciteten på denna grilltermometer är någonstans kring 150 timmar och vi hade önskat att de även använde vanliga AA-batterier i denna modellen, men så är inte fallet. Batteriet som används i iGrill Mini är av ett så kallat knappcellsbatteri och typen är CR2032 som också är en av de vanligaste. Finns i de flesta matbutiker eller andra butiker.

 • Skäl att köpa
 • Trådlös anslutning via Bluetooth till telefonen
 • iGrill appen är gratis och finns till både IOS (iPhone) och android-telefoner
 • Tar endast 1 temperaturgivare
 • Räckvidden är 45 meter
 • Batteritid på 150 timmar, knappcellsbatteri CR2032
 • Magnetiskt fäste
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Weber iGrill givare - Extra temperaturgivare

Weber iGrill givare bild
 • Omgivning
 • Kött
ButikPris
265:-Besök
265:-Besök
ButikPris
249:-Besök
265:-Besök

Som vi nämnde i texten för Weber iGrill 2 så finns det möjlighet till att köpa till extra temperaturgivare då grilltermometern har stöd för 4 stycken givare. I grundpaketet följer det endast med 2 givare så det finns möjlighet till ytterligare 2 givare.

Vi rekommendation är att använda de två temperaturgivare som följer med för att sedan utvärdera om du behöver ytterligare givare för din grillning. Fler givare kan vara bra av flera skäl då du får full kontroll över temperaturen och sedan en komplett temperaturgraf via appen. Grillar du fyra stycken köttbitar så kan ju varje köttbit ha en egen grilltermometer för bästa resultat.

Weber iGrill Pro Ambient

Givare som mäter temperaturen på gallret d.v.s. omgivningen kring grillytan.

Weber Igrill Pro Meat

Denna givare används direkt i köttet för att mäta temperaturen till iGrill 2/3.

 • Skäl att köpa
 • Temperaturgivare för att komplettera Weber iGrill med fler givare
 • Finns en givare för omgivning och en för kött
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Köpguide – Så väljer du rätt typ av grilltermometer

köpguide val av bästa grilltermometer

Grilltermometer är egentligen bara ett samlingsnamn och därför finns det ett stort antal olika alternativ som fungerar till grillning. Grillning kan vara både i ugn och på grillen i trädgården. Vårt bäst i test är framför allt inriktat på modeller som passar bra till grillning på kolgrill, gasolgrill eller elgrill. Däremot finns det inget som hindrar en att använda grilltermometern som en helt vanligt ugnstermometer då de är anpassade för höga temperaturer.

Det finns många olika typer av grilltermometrar att välja mellan beroende på hur du tänker använda den. En helt vanlig snabbavläsande stektermometer fungerar oftast väldigt bra då köttet oftast grillas med indirekt värme och då går det snabbt att läsa av temperaturen på flera köttstycken. Nackdelen med stektermometer är att man måste lyfta på locket för att mäta temperaturen.

Trådlösa grilltermometrar är idag det som de allra flesta är på jakt efter och gärna en modell som kan läsa av temperaturen på flera köttbitar samtidigt. Med en bra trådlös grilltermometer kan du släppa grillen för en stund och fortsätta med den övriga maten inomhus.

Trådlösa grilltermometrar

trådlös grilltermometer - Meater Plus Block
Meater Plus – Trådlös grilltermometer

När det gäller trådlösa alternativ så varierar räckvidden ganska kraftigt och här måste vi rekommendera endast grilltermometrar som har blivit testade. Det finns allt för många modeller på marknaden som inte har tillräckligt bra räckvidd från sond till huvudenhet/telefon.

På senare år har det börjat dyka upp betydligt bättre trådlösa grilltermometrar som t.ex. Meater Plus som har en räckvidd på ungefär 50 meter med Bluetooth. Har du stort hus och trädgård så kan Meater även kopplas upp genom WiFi-nätverket hemma för bättre räckvidd. Dessutom har man även möjlighet att koppla upp genom deras moln-tjänst som förlänger räckvidden till hela internet.

Det bästa med en grilltermometer som är trådlös är möjligheten till att kunna gå iväg från grillen. Oftast har dessa även alarm för när innertemperaturen når önskad temperatur vilket är smidigt att följa när man står i köket. Trådlös grilltermometer med WiFi-anslutning är oftast det bästa valet för de flesta grillentusiaster.

Egenskaper och funktioner värda att kolla efter

 • WiFi-funktionalitet – Basenheter som använder WiFi har oftast betydligt längre räckvidd än traditionell Bluetooth. Givetvis hänger räckvidden ihop med hur bra täckning du har hemma med din befintliga router.
 • Smart App till telefonen – Tittar vi på moderna grilltermometrar med app-funktionalitet till telefoner så är många av dessa väldigt smarta. Förutom lista över innertemperatur/recept kan vissa appar även beräkna tiden som återstår på köttet. Estimering av tillagningstid är utan tvekan en av de bästa funktionerna en grilltermometer kan ha då man kan tajma den övriga maten.
 • Flera sonder och temperaturer – Att kunna mäta innertemperaturen på flera köttbitar är oftast inget vanligt förekommande. Däremot har det börjat dyka upp flera grilltermometrar som nu kan mäta temperaturen med flera mätstickor.
 • Batteritid – Batteritiden är oftast inget problem för de allra flesta grillentusiaster men det kan finnas tillfällen då batteritiden kan vara oerhört viktig. Speciellt för de som sysslar med kallrökning så räcker det inte med 24 timmars batteritid som många grilltermometrar använder.
 • Trådad eller trådlös mätsticka – Det är få modeller förutom Meater Block grilltermometer som har helt trådlösa mätstickor med inbyggt batteri. Med ett trådlöst alternativ går det att sätta mätstickan i t.ex. en kyckling som snurrar på ett rotisserie. Dessutom slipper man klämma eller dra kabeln på ett särskilt sätt så kabeln inte tar skada från värme/eld.

Stektermometern fungerar nästan lika bra till grillning

Thermapen One Stektermometer
Thermapen One Stektermometer

Egentligen behöver en grilltermometer inte vara mer komplicerat än en enkel stektermometer som snabbt läser av innertemperaturen. I och med kött helst ska grillas med indirekt värme så är det oftast inget problem med att ta innertemperaturen när köttet ligger på grillen.

Dessutom går det snabbt att kolla av temperaturen med bara ett par sekunder per köttbit om du väljer en modell som är snabb. Största fördelen med att köpa stektermometer är att den både kan användas när du steker inomhus som när du grillar i trädgården.

Om du kan tänka dig en vanlig stektermometer för grillning så rekommenderar vi att investera i en snabbavläsande modell så som t.ex. Thermapen SuperFast. Dessa stektermometrar är världsledande och kräver bara 1-2 sekunder per avläsning. Vilket blir smidigt och effektivt både vid grillen och vid stekpannan.

Vill du däremot kunna läsa av innertemperaturen när du befinner dig i köket rekommenderas en renodlad grilltermometer med WiFi-uppkoppling. Även för dig som grillar större köttstycken som tar flera timmar att grilla är en renodlad grilltermometer att rekommendera.


FAQ – Vanliga frågor om grilltermometrar

 1. Fungerar inte en stektermometer lika bra?
 2. Hur kommer det sig att ni inte rekommenderar uppföljaren iGrill 3?
 3. Finns där fler alternativ till trådlösa grilltermometrar?
 4. Finns där en grilltermometer som använder WiFi?

Fungerar inte en stektermometer lika bra?

Det är inget fel med att använda en helt vanligt snabbavläsande stektermometer och faktum är att många väljer denna typ. Har du inget emot att vara närvarande vid grillen hela tiden för att kolla temperaturen så fungerar stektermometer bra. En modern trådlös grilltermometer har däremot funktioner som förenklar grillningen.

Förutom att grilltermometer hela tiden håller koll på innertemperaturen så kan de faktiskt även hålla koll på yttertemperaturen. Genom att kombinera både köttets innertemperatur och omgivningstemperatur i grillen så kan vissa modeller beräkna återstående tid på grillningen. En funktion som många förespråkar då det blir enklare att tajma resterande matlagning.

Hur kommer det sig att ni inte rekommenderar uppföljaren iGrill 3?

Det stämmer att där finns en uppföljare på den populära modellen iGrill 2 och uppföljaren är den enda riktiga grilltermometern i samma serie som Weber har utvecklat själva. iGrill 2 blev nämligen utvecklad av ett företag som hette iDevice som blev uppköpta av Weber medans iGrill 2 var lanserad.

Sedan släppte Weber iGrill 3 som vi trodde skulle vara en fantastiskt grilltermometer. Men det är inte riktigt en uppföljare då grilltermometern är specialdesignad för att fungera till Webers gasolgrillar Genesis II and Genesis II LX grills.

Så har du inte en av dessa gasolgrillar så rekommenderar vi att du köper iGrill 2 i stället, så länge du inte funderar på att köpa en sådan grill inom den närmsta tiden. Enligt oss är iGrill 3 ingen uppföljare på bäst i test vinnaren iGrill 2 och många känner nog sig lite lurade då de förväntade sig något som skulle passa vilken grill som helst.

Finns där fler alternativ till trådlösa grilltermometrar?

Där finns ett par andra alternativ som t.ex. den trådlösa grilltermometern från Landmann, men denna produkt har fått väldigt dåligt betyg. Problemet som många trådlösa grilltermometrar lider av är antingen dålig räckvidd eller så tappar de signalen.

Så det finns alternativ att välja mellan, men dessa har tyvärr fått väldigt dåligt betyg hos de flesta kunder då den trådlösa anslutningen inte duger. Annars fungerar helt vanliga snabbtermometrar som snabbt avläser temperaturen på några sekunder.

Finns där en grilltermometer som använder WiFi?

Den mest kända grilltermometern som använder WiFi är nog Meater Plus från Apption Labs. Just den grilltermometern (bäst i test vinnare) har stöd för både Bluetooth och WiFi. Dessutom erbjuder de sin egna molntjänst Meater Cloud vilket ger dig oändlig räckvidd trådlöst.


Så valde vi ut bästa grilltermometrar

Bästa grilltermometern 2023Intresset kring grillning och grillad mat har nog aldrig varit så stort som det är idag och det finns flera skäl till detta. Förutom att det kan vara en social aktivitet där vänner och familj samlas så är det ett enkelt sätt att tillaga mat med unik smak. Dessutom finns det stor variation av mat som kan grillas, allt från stora köttstycken till fick och grönsaker.

De flesta som grillar regelbundet använder inte någon grilltermometer och det är lite att man inte tar tillvara på tillfället. Visst kan köttet eller maten blir bra ändå men vill man få till den där magiska köttbiten måste man ha koll på innertemperaturen. Bara några få grader kommer avgör om köttet kommer upplevas torrt eller saftigt.

I jakten på bästa grilltermometrar har vi sammanställt både produkttester och kundrecensioner. Genom att kombinera dessa två källor får vi en tydligare bild över vilka modeller som presterar bäst. Dessutom kan vi inkludera och jämföra modeller som inte har testats av olika testkällor.

Förutom resultat från dessa tester har vi även vägt in annan viktig funktionalitet och egenskaper. Allt från vilken trådlös teknik som används till hur många sonder som kan kopplas upp. Även app-funktionalitet har varit en viktig faktor.

Meater Plus vinner på sin fantastiska app och WiFi-funktionalitet. Att kunna följa temperatur i kött och omgivning gör produkten till en testvinnare. Att kunna veta återstående tid på köttet och bli meddelad när det är färdigt underlättar matlagningen ganska markant.

Uppdatering 2023 – Meater Plus trådlösa grilltermometer behåller utmärkelsen bäst i test. Modellen fortsätter toppa försäljningen hos både marknadsplatser och butiker. För 2023 vann stektermometern Mingle M514 vår utmärkelse bästa budgetval. Vill man komma billigt undan så är denna stektermometer en stark rekommendation trots att man behöver kolla temperaturen manuellt.

Källor

Svenska Prylsajten M3

Under sommaren 2019 testade M3 den trådlösa grilltermometern Meater Plus. Något av det första de testa var användarvänligheten i appen till telefonen. Räckvidden på grilltermometern ansågs också vara grym jämfört med andra modeller. Slutbetyget blev också full pott med 5 av 5 poäng med fördelar som smidig, snygg design, grym räckvidd, användarvänlig app, dubbla mätvärden.

Största nackdelarna de hittade var bland annat priset och att det kan vara svårt att ta bort fastbrända matrester från sonden. Vi håller inte riktigt med om att priset kostar en del. För tittar vi på modeller från Weber eller liknande märken så ligger Meater Plus i samma prisklass ungefär. Läs hela deras recension här.

Kundrecensioner

Vanliga kundrecensioner har varit direkt avgörande när vi valt ut modeller till vårt bäst i test av grilltermometrar. Speciellt på modeller där det finns flera hundra stycken och i bästa fall över 10 000 som på Meater Plus. Så många kundrecensioner har inte fel.

Amazons kundrecensioner har vägt tyngst då dessa kommer från verifierade köpare på marknadsplatsen. Vilket inte kan jämföras med kundrecensioner på t.ex. Pricerunner och Prisjakt som tar emot recensioner från vem som helst. Även de som aldrig ens köpt produkten. Vi har även sett företag som har lagt egna kundrecensioner på sina egna produkter för att öka synligheten.


Tidigare modeller som varit med i vårt test

GrillEye Grilltermometer med Bluetooth - Följ temperatur i mobilen

GrillEye Grilltermometer med Bluetooth bild GrillEye Grilltermometer med Bluetooth bild GrillEye Grilltermometer med Bluetooth bild
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • Toppbetyg hos svenska butiker från konsumenter som testat modellen
 • 4,5 av 5 stjärnor på Amazon USA efter över 490 kundomdömen

När vi läser kundomdömen på stora marknadsplatser som t.ex. amerikanska Amazon så är konsumenter överlag väldigt nöjda. Bara på Amazon USA har grilltermometern ett samlat kundomdöme på 4,5 av 5 stjärnor efter närmare 500 recensioner. Däremot har inte appen som används till enheten lika bra betyg.

Bluetooth-anslutning till mobilen med en räckvidd på 100 meter

Söker du efter en stressfri grillning kan Grilleyes bluetooth-anslutna grilltermometer underlätta matlagningen. Däremot fungerar enheten minst lika bra som helt vanlig ugnstermometer vilket många konsumenter nämner i sina kundrecensioner. Det kan användas till allt från grillning till att mäta temperaturen i frysen.

Styrkan i GrillEye är utan tvekan bluetooth-anslutningen som möjliggör avläsning via mobiltelefonen. Med en räckvidd på ungefär 100 meter kan du enkelt följa temperaturen i kött och temperaturen i grillen. I GrillEye-appen kan du antingen välja förbestämda temperaturer eller sätta upp egna inställningar och alarm. Appen finns till både iOS och Android.

GrillEye Bluetooth grilltermometer har stöd för sex stycken grillsonder varav två endast medföljer när du köper produkten. För många kanske detta räcker men det hade varit önskvärt att alla sex medföljde. En grillsond kostar ungefär 250 kr.

Vem bör köpa trådlösa GrillEye grilltermometer? Söker du efter en trådlås grilltermometer för att enklare kunna följa grillningen så kan GrillEye vara ett alternativ. Möjligheten att kunna sätta upp alarm när önskad innertemperatur är uppnådd är enligt oss den bästa egenskapen.

Ett stort frågetecken är däremot appen som har fått blandade kundrecensioner. Köper du grilltermometern bör du testa appen omgående och fungerar det inte som det ska så bör du skicka tillbaka produkten.

 • Skäl att köpa
 • Bluetooth-anslutning med räckvidd upp till 100 meter
 • Välj eller ställ in önskad innertemperatur med alarm till telefonen
 • App finns till både iOS och Android
 • Stöd för 6 st grillsonder varav 2 st medföljer
 • Drivs med 2 st AA-batterier som varar ungefär 160 timmar
 • Skäl att inte köpa
 • Appen till både iOS och Android har fått blandade omdömen