hårfön bäst i test

Hårfönen som är bäst i test 2024

Annonslänkar

På denna sida finns det länkar till andra webbplatser, så kallade affiliatelänkar. Om du väljer att köpa något via en sådan länk kan det innebära att vi tjänar en provision.

Du kan läsa mer om våra allmänna villkor på vår webbplats.

Stäng

Är den dyraste hårfönen alltid det bästa valet? Kanske inte. Det finns billiga hårfönar som presterar nästan lika bra men som bara kostar en tiondel av priset. De dyraste modellerna har ett hårresande pris men kommer oftast med fler tillbehör och funktioner.

Det finns däremot några egenskaper och funktioner som är värda att fundera över innan man klickar hem en hårfön. Förutom ett bra luftflöde vill vi gärna ha bra medföljande munstycken, lång strömkabel, joniseringsfunktion och låg vikt. Inte minst vill vi ha en hårfön som är relativt tyst vilket många modeller har problem med. Faktum är att vissa är så högljudda att de kan skada hörseln.

Vi har tagit reda på vilken hårfön som är bäst i test genom att sammanställa oberoende tester, kundrecensioner och produktrecensioner. Till detta har vi även vägt in viktiga egenskaper och funktioner samt pris för att kora en testvinnare.

GHD Air - Bäst i test

Bäst i test
GHD Air bild
ButikPris
1247:-Besök
1283:-Besök
1539:-Besök
1599:-Besök
 • 4,6 av 5 hos Amazon efter över 5 000 kundrecensioner
 • 4 av 5 stjärnor när Expertreviews testa hårfönen 2022
 • Bäst i test hos BeautyHeaven

GHD är kanske det mest kända märket inom hårvård för både amatörer och professionella stylister. GHD Air kan också vara den mest sålda hårfönen just nu och det finns egentligen ingen annan hårtork på marknaden som kan konkurrera med den popularitet som GHD Air har fått. GHD Air är framtagen med hjälp av riktiga professionella stylister och allt kring denna hårfön luktar kvalité.

GHD Air Professional Dryer har vunnit flera bäst i test och har även fått toppoäng i flera enskilda produkttester, men något som verkligen utmärker denna hårtorken är alla de positiva kundrecensioner. Det finns ingen annan hårtork på marknaden som är i närheten av antalet kundrecensioner eller det toppbetyg som produkten har fått.

GHD Air är helt enkelt en fullträff och det finns egentligen inget bättre i detta prissegment.

En hårfön med flera smarta lösningar

Vad är det som egentligen gör bäst i test vinnaren GHD Air så bra egentligen?, det är faktiskt flera saker som gör denna hårfön till en riktig vinnare. Ett stort plus är att GHD själva har tagit hjälp av riktiga stylister när de tog fram produkten och på så sätt har de lyckats ta fram något som alla vill ha.

Motorn som används är en professionell stark AC-motor som kan skapa kraftigt luftflöde snabbt och som håller under väldigt lång tid. Den minimerar risken för frissigt hår och de flesta är överens om att håret blir mjukare samt mer glänsande.

Om du någon gång har gått från frisören och undrat hur de lyckas med att få håret så snyggt med hjälp av en hårfön så har du svaret här. De använder helt enkelt väldigt bra verktyg som ger ett betydligt bättre resultat än de billigare alternativen.

Designen på hårfönen är perfekt och den känns verkligen gedigen med sina ergonomiska former. Med sina ergonomiska former så kan du enkelt hantera hårfönen på ett kontrollerat sätt för bättre resultat. GHD Air använder också en avancerad joniseringsteknik som motverkar att håret blir statiskt.

Har du någonsin behövt få till kalluft på ett snabbt sätt?, då kan du prova GHD Airs Cool-Shot-knapp som snabbt ger kalluft. Genom att använda kalluft så kan du enklare fixera frisyren på ett väldigt smidigt sätt.

GHD Air levereras med två munstycken och en lång kabel

GHD Air kommer med två olika munstycken och som många inte känner till så bör man alltid använda ett munstycke när man använder hårfönen. De är helt enkelt anpassade till dessa munstycken, annars finns risken att du kan skada ditt hår.

En ordentlig kabellängd på 3 meter se vi som ett stort plus, det finns nämligen inget värre än en för kort kabel på dessa enheter. Sedan följer där även med ett avtagbart luftfilter som man helst bör rengöra regelbundet så att hårfönen fungerar till 100% hela tiden. Rengörs inte detta så kan hårtorken inte få igenom tillräckligt med luft och då är risken stor för att lufttemperaturen som kommer ut blir alldeles för hög.

Det finns så mycket om funktioner och positiva lösningar med denna hårfönen att vi helt enkelt inte kan skriva om allt. Vi har dock tagit med det vi tycker är det viktigaste med denna hårfönen från GHD.

 • Skäl att köpa
 • Cool-shot-knapp för snabb tillgång till kalluft
 • Ergonomisk design
 • Två munstycken
 • Lång kabel på 3 meter
 • Bra temperatur och effektkontroll
 • Avtagbart luftfilter
 • Avancerad joniseringsteknik
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Remington Proluxe AC9140 - Bästa budgetval

Bästa budgetval
Remington Proluxe AC9140 bild Remington Proluxe AC9140 bild
ButikPris
435:-Besök
449:-Besök
529:-Besök
 • 4,6 av 5 hos Amazon efter över 9 000 kunder testat hårtorken
 • Toppbetyg när testafakta testa hårfönar 2020
 • Toppbetyg hos svenska butiker från vanliga konsumenter som testat modellen
 • Toppar försäljningen hos både svenska och utländska marknadsplatser

Det finns få hårtorkar som är så populära som Remington Proluxe och vart vi än vänder oss så toppar den försäljningen. Det är däremot inte bara det låga priset som gör att den säljer, utan den presterar också riktigt bra i både tester och hos konsumenter.

En hårfön som uppfyller de flesta önskemål till ett lågt pris

Remington Proluxe AC9140 är en väldigt intressant modell som inte kom långt bakom testvinnaren OBH Nordica Björn Axén när svenska Testfakta testa hörfönar. Den hade bland annat lägre luftflöde vilket innebar att hårtestet torka fyra sekunder långsammare. Men betydligt snabbare än vissa modeller från t.ex. BaByliss och Philips.

Tittar vi på effekten som är på 2400 watt så måste den vara en av marknadens mest kraftfulla eller hur? Riktigt så enkelt är det inte. Effekten är tyvärr inte ett pålitligt mått för att mäta både torktid eller luftflöde. Den torkar däremot håret relativt snabbt och kan jämföras med många av de populära alternativen.

I paketet medföljer det två olika munstycken. Det vanlig fönmunstycket för bättre precision samt en diffuser eller volymmunstycke som det ibland kallas för. Volymmunstycket är framför allt till för dig med lockigt hår och som lyfter/torkar håret utan att det blir frissigt.

Stort plus är också den långa kabeln som mäter 300 cm så man får mycket rörelsefrihet. En annan liten detalj som vi gillar är det avtagbara filtret som kan rengöras. Det kanske låter lite onödigt men med långvarig och regelbunden användning så flyger där in en hel del smuts.

Precis som de flesta andra hårfönar idag så har även denna en joniseringsfunktion som motverkar statiskt laddat hår. Den har också både kall- och varmluft med två hastighetsnivåer samt tre värmenivåer.

Vem bör köpa Remington Proluxe AC9140?

Vi är inte alls förvånade över att Remington Proluxe AC9140 är så populär efter ha läst både tester och kundrecensioner. Den har det mesta vi önskar oss av en bra hårfön samt att den presterar bättre än många andra dyrare alternativ. Dessutom till ett lågt pris. Därför vinner hårfönen vår utmärkelse Bästa budgetval.

 • Skäl att köpa
 • Joniseringsfunktion som motverkar statisk elektricitet i håret
 • Medföljer precisionsmunstycke samt diffuser
 • Torkar håret nästan lika snabbt som andra testvinnare
 • Lång strömkabel på 310 cm
 • Bra vikt på 610 gram
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt
Varm- och kalluftBåda
Effekt2 400 watt
Kabellängd310 cm
MunstyckenPrecisionsmunstycke och diffuser
Avtagbart luftfilterJa

OBH Nordica Björn Axén Tools Respect - Testvinnare

Särskilt rekommenderad
OBH Nordica Björn Axén Tools Respect bild OBH Nordica Björn Axén Tools Respect bild OBH Nordica Björn Axén Tools Respect bild OBH Nordica Björn Axén Tools Respect bild
ButikPris
693:-Besök
 • Bäst i test när Testfakta sju populära hårtorkar 2020
 • Toppbetyg hos svenska butiker från kunder som testat hårtorken

Hårfönen från OBH Nordica har bland annat vunnit bäst i test när Testfakta utförde sitt test 2020. Men den har också fått väldigt bra kunderecensioner hos de butiker som säljer modellen.

Tyst hårfön som vunnit bäst i test

OBH Nordica Björn Axén Tools Respect har många positiva egenskaper som gjorde den till bästa hårfönen 2022 när Testfakta testa sju populära modeller. Den vann bland annat över modeller så som t.ex. Remington PROLuxe, GHD Helios, Braun Satin Hair 7 som är några av marknadens mest populära alternativ.

Hårfönen från OBH Nordica vann bland annat på lägsta ljudnivå och att den torka håret väldigt snabbt. Dessutom blir den inte för varm som många andra modeller har problem med vilket kan förstöra håret.

Hårfönen i sig är ganska enkel men kraftfull. Den har både varmluft och kalluftsfunktion med två olika hastigheter. Det finns även ett reglage för temperatur med tre nivåer där max temperaturen ska vara högst 50 ºC (enligt Testfaktas test). Så risken för att håret ska ta skada är minimal.

Det medföljer också två stycken olika munstycken. Ett vanligt fönmunstycke för att koncentrera luftflödet samt ett volymmunstycke. Volymmunsticket använder du om du har fina lockar som ska bevaras eller om du vill ha mer volym i håret.

Vem bör köpa OBH Nordica Björn Axén Tools Respect?

Prismässigt ligger hårfönen väldigt bra till och speciellt med tanke på att den presterar bättre än GHD Helius som kostar tre gånger så mycket. Den kanske inte torkar lika snabbt som GHD men samtidigt riskerar man inte sin hörsel.

Andra saker som är positiva med modellen är kabellängden på 305 cm och de två munstyckena som medföljer. Vi kan inte mer än rekommendera denna hårfön och därför får den också vår utmärkelse "Särskilt rekommenderad".

 • Skäl att köpa
 • Ganska tyst hårfön jämfört med andra modeller
 • Fönmunstycke och volymmunstycke följer med för lockigt hår
 • 3 st värmelägen med två olika hastigheter
 • Har både varm- och kalluftsfunktion
 • Bra vikt på 600 gram
 • Långt kabellängd på 3 meter
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt
Varm- och kalluftBåda
Effekt2 000 watt
Kabellängd305 cm
Munstyckenfönmunstycke och volymmunstycke

Babyliss Hair dryer 6610DE - Billig men fantastisk

Babyliss Hair dryer 6610DE bild
ButikPris
557:-Besök
 • 4,5 a 5 hos Amazon Italien efter 50 kundrecensioner

Detta är kanske den billigaste modellen vi har valt ut i vår lista över de bästa hårtorkarna, men något som inte är lågt är betyget från befintliga kunder. Babyliss Pro Light Volume har fått fantastiskt bra och höga kundrecensioner hos flera butiker på nätet, både utomlands och i Sverige.

Babyliss Pro Light är tillverkad i Italien och har fått en riktig professionell AC-motor som kan skapa ett ordentligt luftflöde även för den kräsna. Detta ger ju så klart ett snabbare resultat och håret torkar så också snabbare.

Ordentlig ionic-funktion

Har du en gammal hårfön så är chansen stor att den helt enkelt inte har teknologin för att ge ett riktigt bra resultat. Babyliss Hair dryer 6610DE använder en speciell teknologi för att skapa negativa joner i luften som passerar genom hårfönen. Detta tar bort den statiskt laddade partiklarna i luften som gör håret statiskt och på så sätt så blir resultatet bättre. Skillnaden på joniserad luft och icke joniserad är ganska så stor och jämför man de två så ser man skillnad direkt på håret.

Babyliss Hair dryer 6610DE har två olika munstycken som följer med och det ena är en så kallad diffuser, medans det andra är ett precisions-munstycke. Det ena används till personer som har lockigt hår eller för dig som vill ha extra volym i håret. Precisions-munstycket ger en extra smal stråle luft för att enklare forma håret med noggrann precision.

Snabb temperaturreglering

Babyliss Hair dryer 6610DE har ett väldigt ergonomiskt handtag så du enklare kommer åt alla de inställningar och reglage för att lyckas med stylingen. Likt bäst i test vinnaren så har hårfönen från Babyliss en snabbknapp för kalluft, vilket de flesta personer gärna vill ha tillgängligt.

Luftfiltret på Babyliss Hair dryer 6610DE är avtagbart och kan rengöras, vilket man bör göra regelbundet så att luften kan strömma fritt igenom filtret. Annars är risken stor att temperaturen blir för hög och kan så klart skada håret.

 • Skäl att köpa
 • En stark professionell AC-motor med ett luftflöde på över 100 km / h
 • Lättvikt på 493 gram
 • Två munstycken
 • Garanti 3 år
 • Egen snabbknapp för kalluft. Cool shot
 • Joniseringsfunktion
 • 3 värmelägen, 3 temperaturinställningar
 • Avtagbart luftfilter som kan rengöras
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Braun Satin Hair HD 710 - Billig och prisvärd

Braun Satin Hair HD 710 bild
ButikPris
583:-Besök
 • 3,9 av 5 på tyska Amazon efter nästan 2 000 kundrecensioner

Nu är kanske inte Braun Satin Hair HD 710 världens bästa hårfön, men med tanke på det låga priset så är denna modellen en av marknadens mest prisvärda alternativ. Bara för en hårfön inte har vunnit något bäst i test så betyder det inte att hårfönen är dålig, tvärtom så är Braun Satin Hair HD 710 en riktigt bra hårfön.

Kommer med Dry Safe Protection

Är du orolig för att ditt hår ska torka ut och bli fult? då kan du överväga att skaffa dig Braun HD 710 som förhindrar att håret torkar ut. Luftflödet som kommer ut har väldigt bra och jämn värmefördelning, vilket förbättrar resultatet ytterligare.

Luftfiltret i Braun Satin Hair HD 710 är patenterat och är avtagbart för att kunna rengöras regelbundet. Luftfiltret förhindrar så att motorn inte suger in något som inte ska vara där t.ex. hår eller andra partiklar. Detta förlänger så klart livslängden på AC-motorn.

Hårfönen från Braun kommer med tre olika temperaturinställningar och två inställningar för hastigheten på luftflödet. Dessa reglage är snabbt åtkomliga på det ergonomiska handtaget.

Tråkigt nog så har de sparat på kabellängden som endast är 2 meter lång. Detta kräver så klart att du använder hårfönen vid ett ställe där det finns nära till vägguttag eller så får du välja att använda en förlängningskabel. Det är i alla fall bra att känna till och uppmärksamma problemet.

 • Skäl att köpa
 • Dry Safe Protection teknologi
 • Avtagbart filter för rengöring
 • 3 temperaturinställningar, 2 luftflödeinställningar
 • Kabellängden är 2 m
 • Effekt 2200 watt
 • Upphängningsögla
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Parlux Advance Light Ionic & Ceramic - Bra lättviktsmodell

Parlux Advance Light Ionic & Ceramic bild
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4 av 5 i brittiska The Guardian
 • 4,2 av 5 hos Amazon USA

Parlux Advance Light är en annan väldigt populär hårfön som har tagit marknaden med storm och har fått väldigt bra betyg i de flesta bäst i test, men har också fått fantastiska kundrecensioner. Bland annat brittiska The Guardian och några andra tidningar har satt toppoäng på denna modell. Anledningen till varför hårfönen har blivit så populär är många och vi kommer försöka täcka av så mycket som möjligt.

Förbättrad AC-motor

Motorprestandan på testvinnaren Parlux Advance Light är en av de bättre på marknaden, som ger oerhört bra luftflöde jämfört med många andra konkurrenter. Livslängden på denna typ av AC-motor är också en av de bättre och med en effekt på 1350 liter luft per minut så får du torkat hår på nolltid.

Denna hårfönen från Parlux ses som en lättviktsmodell och väger in strax under 500 gram för smidigare hantering. Parlux har alla de viktiga funktionerna som alla andra väldigt bra hårfönar använder och uppfyller alla de höga kraven riktiga frisörer efterfrågar.

Parlux Advance Light har 4 stycken olika temperaturinställningar och har även 2 olika hastighetsinställningar. Dessa inställningar styrs enkelt genom de två ergonomiska reglagen på handtaget. Dessutom finns där en snabbåtkomlig knapp för att snabbt kyla ner luften som kommer ut från hårtorken. Detta är perfekt för att snabbt kunna lägga om håret.

Inbyggd ljuddämpare

Någon som fler konkurrenter borde ta efter är att integrera en inbyggd ljuddämpare så som Parlux Advance Light har. Det är ett relativt stort problem som många hårtorkar lider av tyvärr.

Parlux Advance Light använder keramisk / joniseringsteknik för att motverka statiskt hår och anses vara i toppklass.

 • Skäl att köpa
 • Låg vikt på 470 gram för enklare hantering
 • Kabellängd på 3 meter
 • Snabbåtkomlig nedkylningsknapp
 • Ergonomiska knappar för hastighet och temperaturinställningar
 • 2 munstycken
 • Joniseringsteknologi för motverkande av statiskt hår
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Köpguide – Hitta den bästa hårfönen för dig

Köpguide - så väljer du bästa hårtorken

Det har nog aldrig funnits så många bra och billiga hårfönar som det finns idag. Samtidigt har några av de bästa hårfönarna ett pris som är bokstavligt talat hårresande. Men är de nödvändigtvis mycket bättre än billigare alternativ? Det beror på vad du är ute efter men rent generellt nej.

I vår korta köpguide kommer vi gå igenom både egenskaper och funktioner som är värda att fundera över när man väljer modell. Det är oftast små funktioner och finesser som kostar extra men som samtidigt höjer upplevelsen under vardaglig användning av hårtorken.

Egenskaper och funktioner att överväga

Ljudnivå

hårfön ljudnivå - många har för hög ljudnivå som kan skada hörselnNu är inte de flesta hårtorkar tysta men ljudnivån skiljer sig ganska markant från modell till modell. Dessutom har flera populära hårfönar (även från kända märken) en farligt hög ljudnivå som faktiskt kan skada hörseln.

Det är faktiskt så illa så att vissa hårfönar har högre ljudnivå än larm man installerar hemma som har högsta tillåtna ljudnivån på 125 dB. Använder man en sådan hårfön dagligen är risken att hörseln tar skada.

Därför bör max ljudnivå ligga på 85 dB för att minimera risken att hörseln tar skada i längden. Och det kan också vara en bra idé att hålla hårtorken på ett lite längre avstånd.

Hårfönens effekt och luftflöde

hårfön effekt och luftflödeTvå hårfönar som har samma effekt på 2200 watt kan ha helt olika luftflöden och temperaturer. Högre effekt innebär inte alltid bättre luftflöde eller temperatur.

I vissa fall kan de även ha för hög maxtemperatur vilket kan skada håret. Så stirra dig inte blind på effekten då det inte beskriver hur bra hårfönen är.

Hårfönens vikt

hårfön önskad och användarvänlig viktHårfönens vikt är faktiskt viktigare än man tror och speciellt för personer med tjockt hår som tar längre tid att föna. Känns hårtorken tung blir det snabbt omständligt att använda den regelbundet. Men givetvis är det egna preferenser som påverkar om man blir trött i armen eller inte.

100 gram hit och dit kanske inte kan tyckas vara viktigt men i längden spelar det ganska stor roll om hårfönen används ofta och regelbundet. En bra vikt är mellan 400 till 600 gram.

Joniseringsfunktion

Joniseringsfunktion på hårfön för mindre statiskt hårHar du någon gång märkt av att ditt hår blir statiskt laddat? Du är definitivt inte ensam om problemet. Statisk elektricitet är boven i dramat och det är oftast ett problem under vinterhalvåret då luften är så torr. Hårfönar med joniseringsfunktion försöker motverka detta problem och finns på många av de bästa hårfönarna. Definitivt en rekommenderad funktion som alla hårtorkar bör använda.

Kabellängd

kabellängd på hårfönarEn lång kabel på hårfönen är att föredra då det ger oss rörelsefrihet och samtidigt tillåter användning på flera platser i hemmet. Ett vanligt ställe att använda hårfönen är framför spegeln och det är inte alltid så att eluttaget är placerat precis vid spegeln.

Så hur lång kabel bör hårfönen ha? Vi tycker att en längd på ungefär tre meter är att föredra. Tyvärr finns det flera modeller som är långt under 2 meter vilket är för kort.

Antal munstycken

hårfön olika munstyckenOftast medföljer där ett eller två munstycken till hårfönen. Men kanske vill du kunna styla håret på olika sätt så som t.ex. med en diffuser. Ett diffuser-munstycke används till hår med lockar och som låter lockarna behålla sin form.

Nuförtiden ingår oftast både fönmunstycke och diffuser men det är bra att kolla extra noga innan du klickar hem en hårfön.


FAQ – Vanliga frågor om hårfönar och hårföning

 1. Hur ska man föna för att behålla sina lockar?

Hur ska man föna för att behålla sina lockar?

Om du vill behålla dina lockar så bör du använda ett munstycke som kallas för diffuser eller volymmunstycke. Detta munstycke sprider värmen över en större yta och lyfter håret. Försök också använda en lägre hastighet på hårfönen så att lockarna torkar långsamt. För fler tips kan du läsa vår guide för hur man fönar håret.


Källor

 • BeautyHeaven – BeautyHeaven är en hemsida som testar skönhetsprodukter eller rättare sagt de delar ut priser till bra skönhetsprodukter. Användare har även möjlighet till att sätta betyg på produkterna, men också motivera genom att skriva utförliga kommentarer kring produkten. GHD Air är en av de produkter som har fått pris på BeautyHeaven och är också en produkt som har fått 100% av 100%, vilket är väldigt ovanligt.GHD Air some vi har satt som bäst i test vinnare är en riktig fullträff som saknar motstycke. Vi har inte kunnat hitta någon produkt i någon produktkategori som har fått så bra kundrecensioner. Samma gäller de test som finns kring GHD Air. Det är inte alls konstigt varför professionella hårstylister väljer att använda GHD Air.
 • The Guardian – Den brittiska tidningen The Guardian har valt ut flera väldigt bra professionella hårfönar och några av de modeller som de rekommenderar är Babyliss 3Q Dryer, Paralux Advance Ceramic Ionic Dryer, Panasonic Nanoe, GHD Aura, Dyson Supersonic.  Hårfönen som The Guardian varmt rekommenderar är Paralux Advance Ceramic Ionic Dryer. The Guardian.
 • ExpertReviews – Brittiska Expertreviews har testat den mycket populära GHD Air som är storsäljare hos både butiker och marknadsplatser. Största fördelar som nämndes var bland annat luftflödet, design och känsla, samt enastående resultat. Största nackdelen var sitt pris vilket är ganska högt jämfört med liknande produkter. Läs mer.
 • Testafakta – Under 2020 testa svenska Testfakta sju olika hårfönar och en del av resultatet var ganska skrämmande. Förutom att dyraste modellen presterade sämst (GHD Helios) så visade det sig att flera modeller hade alldeles för hög ljudnivå. Så pass högt att ljudnivån var högre än billarm som har en högsta tillåtna gräns vid 125 dB. Bäst i test blev Björn Axén Tools Hair Respect som bland annat var tystast. Läs mer här.

Modeller som vi tidigare har jämfört

Här hamnar tidigare hårfönar som varit med i vårt bäst i test. Antingen har produkten utgått från tillverkaren eller så har den blivit ersatt av något som är bättre. I vissa fall kan det även vara så att fel eller kvalitetsproblem har uppdagats.

GHD Aura - Professionell hårfön med utmärkelser

GHD Aura bild
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4,3 av 5 på Amazon USA efter 100 kundrecensioner
 • Vinnare av årets stylingverktyg 2015 på Swedish Beauty & Cosmetics Awards

Där är väl ingen person som har missat vid det här laget att GHD är världsledande inom hårstylingverktyg och GHD Aura är inget undantag. Likt bäst i test vinnaren så har GHD Aura en hel del att erbjuda i form av kvalité och smarta lösningar. Faktum är att GHD Aura har något som ingen hårfön har och det är kontrollerat luftflöde som ingen annan hårfön kan erbjuda idag.

Ny teknologi framtagen

Den nya Aura-teknologin som GHD har tagit fram hos sitt forskarteam gör det möjligt att precisionssäkra luftflödet så att du kan torka, men också styla håret på utvalda ställen utan att det berör andra delar. Med denna nya teknologi så blir glansen och volymen på håret något som branschen inte har sett med någon annan produkt.

Luftflödet som kommer ut ur hårfönen är 65% mer fokuserad jämfört med andra konkurrenter och det finns helt enkelt ingen annan hårfön som kan matcha det. Detta ger dig så klart full kontroll över hela processen och stylingen blir enklare samt ger ett bättre resultat.

En annan väldigt efterlängtad funktion är GHD’s CoolWall-funktion som gör att ytterhöljet samt munstycket inte överstiger en temperatur på 44 grader.

Ny motorteknologi

Motorn som sitter i GHD Aura är inte som alla andra och är egentligen i grunden något helt nytt. De gamla motorerna väsnas och tar ganska mycket plats, samt att de faktiskt väger ganska mycket. Den nya borstlösa motorn är upp till 60% tystare och är betydligt mer energieffektiv. Den är också mycket lättare och tar inte lika mycket plats i hårfönen, på så sätt kan man få plats med ytterligare funktioner som annars inte har varit möjligt att implementera.

GHD Aura kommer med avtagbart luftfilter som kan rengöras på ett enkelt sätt så att hårfönen kan prestera till 100% under en väldigt lång tid. Hårtorken kommer med en väldigt lång kabel på 4 meter, något som säkerligen uppskattas av de flesta personer som inte har ett vägguttag vid varje vägg.

 • Skäl att köpa
 • Lång kabellängd på 4 meter
 • Ny borstlös motor med bättre prestanda och är betydligt tystare. Upp till 60% tystare
 • Cool-Wall-teknologi
 • Cool Shot
 • Avtagbart luftfilter som kan rengöras
 • Vunnit flera priser för sin nya teknologi
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt