Hårfön Bäst i Test – Välj rätt för bästa resultat


Att hitta en bra hårfön som inte väsnas för mycket och som inte sliter för mycket på håret är inte alltid så lätt. De flesta personer använder hårfönen på morgonkvisten, det är oftast då som det är bråttom att komma i väg till jobb eller skola. Att torka håret snabbt innebär oftast problem om man väljer att använda en sämre hårtork, det är också då som håret kan ta mycket stryk och när väl håret blir skadad så förblir det skadad.

Skadat hår undviker man gärna då det är svårt att reparera, men det finns bra hårtorkar som motverkar många problem. Bland annat så finns det hårtorkar som har en joniserande effekt så att håret inte blir statiskt och så att håret inte blir frissigt.

Vi har gått igenom flera oberoende test av hårfönar i jakten på att hitta de bästa modellerna och vi har även tagit hänsyn till enskilda hårfön test, men även kundrecensioner.


GHD Air – Bäst i Test

ButikPris
1359:-Besök
1499:-Besök
1549:-Besök
1599:-Besök
 • 4,6 av 5 hos brittiska Amazon efter 600 kundrecensioner.
 • Bäst i test hos BeautyHeaven.

GHD är kanske det mest kända märket inom hårvård för både amatörer och professionella stylister. GHD Air kan också vara den mest sålda hårfönen just nu och det finns egentligen ingen annan hårtork på marknaden som kan konkurrera med den popularitet som GHD Air har fått. GHD Air är framtagen med hjälp av riktiga professionella stylister och allt kring denna hårfön luktar kvalité.

GHD Air Professional Dryer har vunnit flera bäst i test och har även fått toppoäng i flera enskilda produkttester, men något som verkligen utmärker denna hårtorken är alla de positiva kundrecensioner. Det finns ingen annan hårtork på marknaden som är i närheten av antalet kundrecensioner eller det toppbetyg som produkten har fått.

GHD Air är helt enkelt en fullträff och det finns egentligen inget bättre i detta prissegment.

En hårfön med flera smarta lösningar

Vad är det som egentligen gör bäst i test vinnaren GHD Air så bra egentligen?, det är faktiskt flera saker som gör denna hårfön till en riktig vinnare. Ett stort plus är att GHD själva har tagit hjälp av riktiga stylister när de tog fram produkten och på så sätt har de lyckats ta fram något som alla vill ha.

Motorn som används är en professionell stark AC-motor som kan skapa kraftigt luftflöde snabbt och som håller under väldigt lång tid. Den minimerar risken för frissigt hår och de flesta är överens om att håret blir mjukare samt mer glänsande.

Om du någon gång har gått från frisören och undrat hur de lyckas med att få håret så snyggt med hjälp av en hårfön så har du svaret här. De använder helt enkelt väldigt bra verktyg som ger ett betydligt bättre resultat än de billigare alternativen.

Designen på hårfönen är perfekt och den känns verkligen gedigen med sina ergonomiska former. Med sina ergonomiska former så kan du enkelt hantera hårfönen på ett kontrollerat sätt för bättre resultat. GHD Air använder också en avancerad joniseringsteknik som motverkar att håret blir statiskt.

Har du någonsin behövt få till kalluft på ett snabbt sätt?, då kan du prova GHD Airs Cool-Shot-knapp som snabbt ger kalluft. Genom att använda kalluft så kan du enklare fixera frisyren på ett väldigt smidigt sätt.

GHD Air levereras med två munstycken och en lång kabel

GHD Air kommer med två olika munstycken och som många inte känner till så bör man alltid använda ett munstycke när man använder hårfönen. De är helt enkelt anpassade till dessa munstycken, annars finns risken att du kan skada ditt hår.

En ordentlig kabellängd på 3 meter se vi som ett stort plus, det finns nämligen inget värre än en för kort kabel på dessa enheter. Sedan följer där även med ett avtagbart luftfilter som man helst bör rengöra regelbundet så att hårfönen fungerar till 100% hela tiden. Rengörs inte detta så kan hårtorken inte få igenom tillräckligt med luft och då är risken stor för att lufttemperaturen som kommer ut blir alldeles för hög.

Det finns så mycket om funktioner och positiva lösningar med denna hårfönen att vi helt enkelt inte kan skriva om allt. Vi har dock tagit med det vi tycker är det viktigaste med denna hårfönen från GHD.

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren GHD Air Hair Professional Dryer

 • Cool-shot-knapp för snabb tillgång till kalluft.
 • Ergonomisk design.
 • Två munstycken.
 • Lång kabel på 3 meter.
 • Bra temperatur och effektkontroll.
 • Avtagbart luftfilter.
 • Avancerad joniseringsteknik.

Parlux Advance Light Ionic & Ceramic – Bra lättviktsmodell

ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4 av 5 i brittiska The Guardian.
 • 4,2 av 5 hos Amazon USA.

Parlux Advance Light är en annan väldigt populär hårfön som har tagit marknaden med storm och har fått väldigt bra betyg i de flesta bäst i test, men har också fått fantastiska kundrecensioner. Bland annat brittiska The Guardian och några andra tidningar har satt toppoäng på denna modell. Anledningen till varför hårfönen har blivit så populär är många och vi kommer försöka täcka av så mycket som möjligt.

Förbättrad AC-motor

Motorprestandan på testvinnaren Parlux Advance Light är en av de bättre på marknaden, som ger oerhört bra luftflöde jämfört med många andra konkurrenter. Livslängden på denna typ av AC-motor är också en av de bättre och med en effekt på 1350 liter luft per minut så får du torkat hår på nolltid.

Denna hårfönen från Parlux ses som en lättviktsmodell och väger in strax under 500 gram för smidigare hantering. Parlux har alla de viktiga funktionerna som alla andra väldigt bra hårfönar använder och uppfyller alla de höga kraven riktiga frisörer efterfrågar.

Parlux Advance Light har 4 stycken olika temperaturinställningar och har även 2 olika hastighetsinställningar. Dessa inställningar styrs enkelt genom de två ergonomiska reglagen på handtaget. Dessutom finns där en snabbåtkomlig knapp för att snabbt kyla ner luften som kommer ut från hårtorken. Detta är perfekt för att snabbt kunna lägga om håret.

Inbyggd ljuddämpare

Någon som fler konkurrenter borde ta efter är att integrera en inbyggd ljuddämpare så som Parlux Advance Light har. Det är ett relativt stort problem som många hårtorkar lider av tyvärr.

Parlux Advance Light använder keramisk / joniseringsteknik för att motverka statiskt hår och anses vara i toppklass.

Specifikationer & fördelar med testvinnaren Parlux Advance Light

 • Låg vikt på 470 gram för enklare hantering.
 • Kabellängd på 3 meter.
 • Snabbåtkomlig nedkylningsknapp.
 • Ergonomiska knappar för hastighet och temperaturinställningar.
 • 2 munstycken.
 • Joniseringsteknologi för motverkande av statiskt hår.

Babyliss Hair dryer 6610DE – Billig men fantastisk

ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4,5 a 5 hos Amazon Italien efter 50 kundrecensioner.

Detta är kanske den billigaste modellen vi har valt ut i vår lista över de bästa hårtorkarna, men något som inte är lågt är betyget från befintliga kunder. Babyliss Pro Light Volume har fått fantastiskt bra och höga kundrecensioner hos flera butiker på nätet, både utomlands och i Sverige.

Babyliss Pro Light är tillverkad i Italien och har fått en riktig professionell AC-motor som kan skapa ett ordentligt luftflöde även för den kräsna. Detta ger ju så klart ett snabbare resultat och håret torkar så också snabbare.

Ordentlig ionic-funktion

Har du en gammal hårfön så är chansen stor att den helt enkelt inte har teknologin för att ge ett riktigt bra resultat. Babyliss Hair dryer 6610DE använder en speciell teknologi för att skapa negativa joner i luften som passerar genom hårfönen. Detta tar bort den statiskt laddade partiklarna i luften som gör håret statiskt och på så sätt så blir resultatet bättre. Skillnaden på joniserad luft och icke joniserad är ganska så stor och jämför man de två så ser man skillnad direkt på håret.

Babyliss Hair dryer 6610DE har två olika munstycken som följer med och det ena är en så kallad diffuser, medans det andra är ett precisions-munstycke. Det ena används till personer som har lockigt hår eller för dig som vill ha extra volym i håret. Precisions-munstycket ger en extra smal stråle luft för att enklare forma håret med noggrann precision.

Snabb temperaturreglering

Babyliss Hair dryer 6610DE har ett väldigt ergonomiskt handtag så du enklare kommer åt alla de inställningar och reglage för att lyckas med stylingen. Likt bäst i test vinnaren så har hårfönen från Babyliss en snabbknapp för kalluft, vilket de flesta personer gärna vill ha tillgängligt.

Luftfiltret på Babyliss Hair dryer 6610DE är avtagbart och kan rengöras, vilket man bör göra regelbundet så att luften kan strömma fritt igenom filtret. Annars är risken stor att temperaturen blir för hög och kan så klart skada håret.

Specifikationer & fördelar med Babyliss Hair dryer 6610 DE

 • En stark professionell AC-motor med ett luftflöde på över 100 km / h.
 • Lättvikt på 493 gram.
 • Två munstycken.
 • Garanti 3 år.
 • Egen snabbknapp för kalluft. Cool shot.
 • Joniseringsfunktion.
 • 3 värmelägen, 3 temperaturinställningar.
 • Avtagbart luftfilter som kan rengöras.

GHD Aura – Professionell hårfön som vunnit priser

ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4,3 av 5 på Amazon USA efter 100 kundrecensioner.
 • Vinnare av årets stylingverktyg 2015 på Swedish Beauty & Cosmetics Awards.

Där är väl ingen person som har missat vid det här laget att GHD är världsledande inom hårstylingverktyg och GHD Aura är inget undantag. Likt bäst i test vinnaren så har GHD Aura en hel del att erbjuda i form av kvalité och smarta lösningar. Faktum är att GHD Aura har något som ingen hårfön har och det är kontrollerat luftflöde som ingen annan hårfön kan erbjuda idag.

Ny teknologi framtagen

Den nya Aura-teknologin som GHD har tagit fram hos sitt forskarteam gör det möjligt att precisionssäkra luftflödet så att du kan torka, men också styla håret på utvalda ställen utan att det berör andra delar. Med denna nya teknologi så blir glansen och volymen på håret något som branschen inte har sett med någon annan produkt.

Luftflödet som kommer ut ur hårfönen är 65% mer fokuserad jämfört med andra konkurrenter och det finns helt enkelt ingen annan hårfön som kan matcha det. Detta ger dig så klart full kontroll över hela processen och stylingen blir enklare samt ger ett bättre resultat.

En annan väldigt efterlängtad funktion är GHD’s CoolWall-funktion som gör att ytterhöljet samt munstycket inte överstiger en temperatur på 44 grader.

Ny motorteknologi

Motorn som sitter i GHD Aura är inte som alla andra och är egentligen i grunden något helt nytt. De gamla motorerna väsnas och tar ganska mycket plats, samt att de faktiskt väger ganska mycket. Den nya borstlösa motorn är upp till 60% tystare och är betydligt mer energieffektiv. Den är också mycket lättare och tar inte lika mycket plats i hårfönen, på så sätt kan man få plats med ytterligare funktioner som annars inte har varit möjligt att implementera.

GHD Aura kommer med avtagbart luftfilter som kan rengöras på ett enkelt sätt så att hårfönen kan prestera till 100% under en väldigt lång tid. Hårtorken kommer med en väldigt lång kabel på 4 meter, något som säkerligen uppskattas av de flesta personer som inte har ett vägguttag vid varje vägg.

Specifikationer & fördelar med GHD Aura

 • Lång kabellängd på 4 meter.
 • Ny borstlös motor med bättre prestanda och är betydligt tystare. Upp till 60% tystare.
 • Cool-Wall-teknologi.
 • Cool Shot.
 • Avtagbart luftfilter som kan rengöras.
 • Vunnit flera priser för sin nya teknologi.

Braun Satin Hair HD 710 – Billig och prisvärd

ButikPris
392:-Besök
426:-Besök
 • 3,9 av 5 på tyska Amazon efter nästan 2 000 kundrecensioner.

Nu är kanske inte Braun Satin Hair HD 710 världens bästa hårfön, men med tanke på det låga priset så är denna modellen en av marknadens mest prisvärda alternativ. Bara för en hårfön inte har vunnit något bäst i test så betyder det inte att hårfönen är dålig, tvärtom så är Braun Satin Hair HD 710 en riktigt bra hårfön.

Kommer med Dry Safe Protection

Är du orolig för att ditt hår ska torka ut och bli fult? då kan du överväga att skaffa dig Braun HD 710 som förhindrar att håret torkar ut. Luftflödet som kommer ut har väldigt bra och jämn värmefördelning, vilket förbättrar resultatet ytterligare.

Luftfiltret i Braun Satin Hair HD 710 är patenterat och är avtagbart för att kunna rengöras regelbundet. Luftfiltret förhindrar så att motorn inte suger in något som inte ska vara där t.ex. hår eller andra partiklar. Detta förlänger så klart livslängden på AC-motorn.

Hårfönen från Braun kommer med tre olika temperaturinställningar och två inställningar för hastigheten på luftflödet. Dessa reglage är snabbt åtkomliga på det ergonomiska handtaget.

Tråkigt nog så har de sparat på kabellängden som endast är 2 meter lång. Detta kräver så klart att du använder hårfönen vid ett ställe där det finns nära till vägguttag eller så får du välja att använda en förlängningskabel. Det är i alla fall bra att känna till och uppmärksamma problemet.

Specifikationer & fördelar med Braun Satin Hair 7 HD710

 • Dry Safe Protection teknologi.
 • Avtagbart filter för rengöring.
 • 3 temperaturinställningar, 2 luftflödeinställningar.
 • Kabellängden är 2 m.
 • Effekt 2200 watt.
 • Upphängningsögla.

Källor

BeautyHeaven

BeautyHeaven är en hemsida som testar skönhetsprodukter eller rättare sagt de delar ut priser till bra skönhetsprodukter. Användare har även möjlighet till att sätta betyg på produkterna, men också motivera genom att skriva utförliga kommentarer kring produkten. GHD Air är en av de produkter som har fått pris på BeautyHeaven och är också en produkt som har fått 100% av 100%, vilket är väldigt ovanligt.

GHD Air some vi har satt som bäst i test vinnare är en riktig fullträff som saknar motstycke. Vi har inte kunnat hitta någon produkt i någon produktkategori som har fått så bra kundrecensioner. Samma gäller de test som finns kring GHD Air. Det är inte alls konstigt varför professionella hårstylister väljer att använda GHD Air. BeautyHeaven.

The Guardian

Den brittiska tidningen The Guardian har valt ut flera väldigt bra professionella hårfönar och några av de modeller som de rekommenderar är Babyliss 3Q Dryer, Paralux Advance Ceramic Ionic Dryer, Panasonic Nanoe, GHD Aura, Dyson Supersonic.  Hårfönen som The Guardian varmt rekommenderar är Paralux Advance Ceramic Ionic Dryer. The Guardian.