högtryckstvätt bäst i test

Högtryckstvättar bäst i test 2023

Våren 2022 är äntligen här och det är dags att rengöra både fasad och uteplatsen. Högtryckstvätten är kanske den trädgårdsmaskin som har flest användningsområden. Allt från att spola av bilen till att spola rent garage, båt, terrass, hustak, husvägg, stenplattor med mera. Så vilken högtryckstvätt passar bäst till ditt hus egentligen?

Utbudet av högtryckstvättar är enormt och det är kanske inte helt enkelt att veta vilka modeller som presterar bra eller inte. Även egenskaper som vattentryck, effekt, tillbehör med mera gör det ännu svårare att välja den bästa högtryckstvätten.

Vår sammanställning av marknadens bästa högtryckstvätt är framför allt baserat på testresultat från oberoende källor men också från vanliga produktrecensioner och kundrecensioner. Vi har även vägt in allt från egenskaper, funktioner, tillbehör och pris.

Senast uppdaterad April 2022

Nilfisk E 145.4-9 X-TRA - ✅ Bäst i test

Bäst i test
Nilfisk E 145.4-9 X-TRA bild 1Nilfisk E 145.4-9 X-TRA bild 2
ButikPris
3799:-Besök
5060:-Besök
5109:-Besök
 • Bäst i test hos Råd & Rön 2020
 • Toppbetyg från konsumenter som testat Nilfisk högtryckstvätten

Nilfisk E 145 har bland annat vunnit bäst i test när Råd & Rön 2020 fyllde på sin sammanställning över bästa högtryckstvättar. Testresultatet stämmer också överens med det vi ser hos vanliga kundrecensioner där den har fått ett toppbetyg.

Bäst i test vinnare med väldigt bra tryck och låg ljudnivå

Nilfisk har länge sålt några av marknadens bästa högtryckstvättar och flera av deras modeller har blivit utsedda till testvinnare. Att Nilfisk E145 vann Råd & Röns senaste test 2020 är ingen förvånad över men är detta den bästa högtryckstvätten för dig?

Högtryckstvätten från Nilfisk har egentligen allt vi behöver för att klara av vanliga uppdrag runt huset så som t.ex. tvätta bil, terrass. trästaket, rensa mellan plattor med mera. Med en maximalt tryck på 145 bar kan du göra det mesta runt villan. Köper du rätt produkt så ingår där även en terrasstvätt som effektivt rengör uteplatsen men detta finns också som extra tillbehör att köpa.

Något av det bästa med modellen är den smidiga slangvindan samt den 9 meter långa slang som ger oss bra med arbetsyta. Givetvis är högtryckstvätten även utrustad med hjul så den enkelt kan flyttas runt på tomten. Strömkabeln på 5 meter ger dig ytterligare avstånd för att arbeta effektivt. 

Modellen marknadsförs som en tyst högtryckstvätt och det hänger ihop med den gummiupphängning som används. Och läser vi kundrecensioner så är det tydligt att konsumenterna själva har upptäckt den låga ljudnivån.

Högtryckstvätt från Nilfisk håller hög kvalitet med en robust konstruktion som kommer hålla länge. Den har både aluminiumpump och en slitstark induktionsmotor. Nilfisk E 145 kräver heller ingen speciell strömmatning och kan därför drivas på en vanlig säkring i hemmet.

Bäst i test vinnaren Nilfisk E145 är ett perfekt val för dig som är på jakt efter en bra högtryckstvätt som klarar det mesta runt huset. Allt från att tvätta av terrass till att rengöra bilen.

 • Skäl att köpa
 • Har bland annat vunnit Bäst i test hos Råd & Rön 2020
 • Lång slang på 9 meter och smidig slangvinda
 • 145 bar vattentryck
 • Automatiskt start/stopp-system
 • Väldigt tystgående högtryckstvätt med gummiupphängning
 • Förvaring på vagnen för spolrör, munstycken, sprutpistol med mera
 • Kan användas som stationär modell med väggkrokar
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt
Effekt 2100 W
Vattentryck145 bar
Vatten per timme500
SlangvindaJa
Längd slang9 meter
Max vattentemperatur40°C
Vikt18,6 kg
Ljudnivå71,8 dB

Husqvarna PW 235 - Bästa budgetval

Bästa budgetval
Husqvarna PW 235 bild 1Husqvarna PW 235 bild 2Husqvarna PW 235 bild 3Husqvarna PW 235 bild 4
ButikPris
1889:-Besök
2290:-Besök
 • Bästa budgetval Pricerunner 2021
 • Toppbetyg från konsumenter som testat högtryckstvätten

Högtryckstvätten Husqvarna PW 235 är en mycket populär modell som bland annat fått flera utmärkelser för sin kvalitet och prestanda. Det låga priset är så klart det som gör den extra eftertraktad och enligt kundrecensioner så är det en väldigt prisvärd högtryckstvätt med bra tryck.

Billig och bra högtryckstvätt från svenska Husqvarna

För dig som inte vill lägga alldeles för mycket pengar på en högtryckstvätt så kan vi varmt rekommendera Husqvarnas PW 235. Den kanske inte genererar lika mycket tryck (135 bar) som dyrare modeller men för de allra flesta räcker detta långt.

Något Husqvarna däremot inte har snålat med är slanglängden på 8 meter som nästan är i klass med de bästa högtryckstvättarna. Däremot klagar flera konsumenter på själva slangvindan som inte kan rullas ut utan att du håller i maskinen för då välter den. Det är också det enda negativa vi har hittat på modellen förutom ett lite störig ljudprofil. Kan du leva med dessa problem så är Husqvarnas högtryckstvätt väldigt prisvärd.

Modellen passar perfekt till att rengöra bil, stenplattor, staket, terrass eller uteplatsen. Den har också en synlig behållare för rengöringsmedel så att du enklare kan kontrollera mängden. Det roterande munstycket gör också det enkelt att ställa in strålen som du behöver för ändamålet som t.ex. platt stråle.

Allt som medföljer maskinen kan också förvaras direkt på enheten med sin inbyggda förvaring. Är detta rätt högtryckstvätt för dig? Med tanke på priset så blir Husqvarna PW 235 en väldigt intressant och eftertraktad modell. Den täcker i princip alla behov för att enkelt kunna rengöra ställen på tomten och det enda vi saknar är ett munstycke för altantvätt. Men det finns att köpa till som tillbehör för ungefär 500 kronor. Baserat på pris, egenskaper och prestanda så vinner Husqvarna PW 235 vår utmärkelse "Bästa budgetval"

 • Skäl att köpa
 • Utsedd till bästa budgetval i flera oberoende test
 • Lång slanglängd på 8 meter
 • Maximalt tryck på 135 bar
 • Flera väldigt bra tillbehör finns att köpa till
 • Effekt på 1800 watt och kan drivas på en vanlig 10 ampere säkring
 • Anpassningsbar munstycke för att reglera strålen
 • Allt förvaras direkt på högtryckstvätten
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt
Effekt 1800 W
Vattentryck135 bar
Vatten per timme520
SlangvindaJa
Längd slang8 meter
Max vattentemperatur40°C
Vikt9,6 kg
Ljudnivå86 dB

Husqvarna PW 350 - Prisvärd & hög kvalitetskänsla

Särskilt rekommenderad
Husqvarna PW 350 bild 1Husqvarna PW 350 bild 2Husqvarna PW 350 bild 3
ButikPris
2995:-Besök
4190:-Besök
 • Testvinnare GörDetSjälv 2019
 • Toppbetyg från vanliga konsumenter

Husqvarna har länge ansetts vara en av marknadens bästa märken när det gäller trädgårdsmaskiner. Husqvarna PW 350 är heller inget undan tag. Modellen har bland annat vunnit utmärkelsen bäst i test när svenska GörDetSjälv testa högtryckstvättar. Även konsumenter som har testat Husqvarna ställer sig positiva till modellen.

Standardbyggd högtryckstvätt med hög kvalitet

Husqvarna PW 350 erbjuder egentligen inget ut över det vanliga och bör klassas som en vanlig högtryckstvätt. Däremot är det tydligt i både oberoende test och från produktrecensioner på nätet att modellen håller extra hög samt robust kvalitet. I jämförelse med t.ex. Kärcher K5 som annars är en bra högtryckstvätt så håller Husqvarna 350 betydligt högre kvalitet.

Modellen är vad vi anser vara en högtryckstvätt av normal standard d.v.s. bra för vanliga rengöringsjobb runt din bostad. Så som t.ex. tvätt av bil, fasad, uteplats med mera. För riktigt tuffa jobb finns det bättre modeller. En annan sak som blir tydligt när vi läser test och recensioner på högtryckstvätten är användarvänligheten med sladd, slang, slangvinda, hjul och munstycken. Allt fungerar elegant utan några problem och maskinen är lättransporterad.

När det gäller medföljande tillbehör så är det ganska standard med två stycken munstycken och en flaska för rengöringsmedel. Däremot erbjuder Husqvarna en rad olika tillbehör som kan köpas till så som t.ex. fordonstvätt, skumspruta, underspolningsrör och roterande borstar med inbyggd behållare för rengöringsmedel.

Vem bör köpa Husqvarna PW 350? Kapaciteten på 150 bar arbetstryck räcker för den genomsnittliga husägaren och prismässigt ligger modellen bra till. Värdesätter du kvalitet så är PW 350 ett utmärkt val. Men eftersöker du en högtryckstvätt med många funktioner och finesser så är Husqvarna PW 350 inte det bästa valet.

 • Skäl att köpa
 • Bra högtryckstvätt med standardutförande
 • Smidig, mjuk och följsam slang/slangvinda
 • Konstruktion som andas kvalitet
 • Alla tillbehör sitter bak på maskinen
 • Smidig strömkabelupphängning och slangvinda
 • Prisvärd högtryckstvätt
 • Skäl att inte köpa
 • Går inte att justera styrka på vattenstrålen
 • Få medföljande tillbehör
 • Saknar filter för inkommande vatten
Effekt 2100 W
Vattentryck150 bar
Vatten per timme500
SlangvindaJa
Längd slang8 meter
Max vattentemperatur40°C
Vikt13,2 kg
Ljudnivå90 dB

Bosch AdvancedAquatak 140 - Kundfavorit

Bosch AdvancedAquatak 140 bild 1Bosch AdvancedAquatak 140 bild 2
ButikPris
2913:-Besök
3563:-Besök
3600:-Besök
 • 4 av 5 i Pricerunners test av högtryckstvättar 2022
 • 4,5 av 5 stjärnor på Amazon DE efter att över 1100 kunder testat modellen

Bosch högtryckstvätt är en stor kundfavorit när vi tittar på utländska marknadsplatser så som t.ex. tyska Amazon. I skrivande stund har modellen ett samlat kundomdöme på 4,5 av 5 stjärnor efter att över 1100 kunder testat modellen. Även svenska Pricerunner har provat modellen som hitta flera positiva egenskaper så som t.ex. bra rengöringsmöjligheter, filter och användarvänlig konstruktion.

Bra standardmodell för den genomsnittliga husägaren

Bosch AdvancedAquatak 140 erbjuder mycket för dig som söker efter en högtryckstvätt att använda på och runt husknuten. Det kan vara allt från att rengöra fasad till att spola av uteplats/trall. Men likt de flesta andra högtryckstvättar i vårt bäst i test så är detta ingen modell lämpad för tuffare jobb som t.ex. avspolning av olja eller liknande projekt.

Hur ser utrustningen ut? Tittar vi på de medföljande tillbehören så är det ganska standard där de inkluderande tillbehören är rotormunstycke, flatstrålemunstycke och skumspruta. Vilket gör den väl lämpad för rengöring av hus, altaner, uppfarter och bilar. Givetvis finns där fler tillbehör att köpa till så som t.ex. självsugsats, rörspolningsslang, sugmunstycke, tvättborste med mera.

Andra egenskaper som vi gillar är bland annat tvättmedelssystemet där du enkelt kopplar på en flaska för att blanda in rengöringsmedel. Inkommande vatten har också ett filter så du kan vara säker på att smuts följer med in i pumpen.

Vem bör köpa Bosch AdvancedAquatak 140? För den genomsnittliga husägaren så är Bosch högtryckstvätt ett utmärkt val med väl anpassad utrustning för de flesta jobb runt huset. Konstruktionen är också väl genomtänkt och har några smarta lösningar där bland annat slangvindan kan låsas. En annan liten detalj är fotplattan där du ställer foten när du ska dra ut slangen.

 • Skäl att köpa
 • Genomtänkt konstruktion med flera smarta lösningar på vanliga problem
 • Filter på slangen för inkommande vatten
 • Bra prestanda på 140 bar som ger ordentligt tryck i strålen
 • Lämplig för rengöring av fasad, trall, bil, uppfart med mera
 • Tillbehör som medföljer är flatstrålemunstycke, rotormunstycke och skumspruta
 • Skäl att inte köpa
 • Något högt pris för en standardmodell
 • Slangen blir lite hård vid kyla
Effekt 2100 W
Vattentryck140 bar
Vatten per timme450
SlangvindaJa
Längd slang8 meter
Max vattentemperatur40°C
Vikt18 kg
Ljudnivå‎79 dB

Gardena AquaClean Li-40/60 - Batteridriven modell

Gardena AquaClean Li-40/60 bild 1Gardena AquaClean Li-40/60 bild 2Gardena AquaClean Li-40/60 bild 3Gardena AquaClean Li-40/60 bild 4Gardena AquaClean Li-40/60 bild 5
ButikPris
2231:-Besök
3839:-Besök
4239:-Besök
4353:-Besök
 • Andraplats i Gör Det Själv test av högtryckstvättar 2020
 • Höga kundomdömen från konsumenter

Gör Det Själv 2020 utförde ett test av sex stycken högtryckstvättar med batteri och Gardena AquaClean Li-40/60 vann silverpris. På tredjeplats kom Kärcher K2 men som förlorade på sin dåliga batteridrift på endast 5 minuter.

Inget behov av både el- och vattenanslutning

Det var väl bara en tidsfråga innan vi skulle börja se högtryckstvättar med batteridrift. Gardena AquaClean Li-40/60 har som sagt inget behov av både vattenanslutning och elanslutning då den drivs med batteri. Givetvis är driften begränsad med en batteridriven högtryckstvätt men hur bra är den egentligen?

Med en kabel- och slangfri högtryckstvätt så öppnas där upp nya möjligheter. Vill du t.ex. kunna tvätta av bilen på en plats där det inte finns tillgång till både el eller vatten så löser mobila Gardena AquaClean detta. Högtryckstvätten ger helt enkelt dig friheten och flexibiliteten av att kunna tvätta av ytor som du annars inte hade kunnat. Ett stort plus är att du kan koppla på en vattenslang om du inte vill använda den inbyggda vattentanken på 14 liter.

Trots att Gardena AquaClean Li-40/60 endast drivs med batteri så kan den generera ett tryck på 90 bar som räcker till många moment runt huset. Vattentrycket kan också regleras efter behov och därför kan du även använda den medföljande vattensprutan så du får en mobil bevattningsenhet.

Men hur länge räcker då batteriet? Kör du med ekonomiläget så räcker batteriet max 20 minuter och för vanlig bevattning av växter så räcker det ungefär 40 minuter. Ett stort plus är att både batteri och laddare ingår när du köper modellen.

Gardena AquaClean Li-40/60 är helt klart en väldigt intressant högtryckstvätt och bevattningsenhet. Den kanske inte levererar samma styrka som elanslutna alternativ men modellen gör oss extra flexibla i trädgården. Det finns trots allt platser på tomten där den verkligen skulle kunna komma till nytta, dessutom så slipper man dra fram både kablar och slangar.

 • Skäl att köpa
 • Toppbetyg i oberoende test
 • Batteridriven högtryckstvätt och bevattningssystem
 • Maximalt tryck på 90 bar
 • Batteriet räcker till ungefär 20 min rengöring och 40 min bevattning
 • Avtagbar vattenbehållare på 14 liter
 • Vattenslang kan kopplas på om du inte vill använda vattentanken
 • Både batteri och laddare ingår
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt
EffektBatteridrift
Max tryck90 bar
SlangvindaNen
Längd slang3 meter
Max vattentemperatur40°C
Vikt 10,7 kg
Max ljudnivå80 dB

Nilfisk E 150.2-10 H X-TRA - Testvinnare

Nilfisk E 150.2-10 H X-TRA bild 1
ButikPris
5174:-Besök
6775:-Besök
6839:-Besök
 • Bäst i test hos svenska Leva & Bo
 • Bäst i test Råd & Rön 2017
 • Högt betyg i Byggahus test av högtryckstvättar 2020

Nilfisk E 150.2 är den uppgraderade versionen av populära E 150.1 som bland annat har fått bäst i test i svenska Leva & Bo men också Råd & Rön. Just denna uppgraderade modellen (150.2) har inte testats vad vi vet så därför vill vi vara extra tydliga med detta.

Däremot så har denna högtryckstvätt Nilfisk E 150.2 fått fantastiska kundrecensioner hos de butiker som säljer högtryckstvätten i Sverige och utomlands.

Kraftfull högtryckstvätt med ett pumptryck på 150 bar

Nilfisk E 150.2-10 H X-TRA högtryckstvätt är en kraftfull modell som genererar ett pumptryck på 150 bar, 20 mer än t.ex. bäst i test vinnaren Kärcher K4. Med ett vattenflöde på 500 liter per timme så försvinner även de värsta fläckarna.

Något som Nilfisk marknadsför extra mycket är den driftsäkra metallpumpen, vilket de själva anser vara väldigt driftsäker jämfört med andra lösningar. Tittar vi på de test som har utförts på modellen (150.1 samma typ av vattenpump)  så får vi helt enkelt hålla med.

Även om denna högtryckstvätt genererar enorm kraft så lämpar sig modellen även till områden där det krävs skonsammare rengöring.

Bästa egenskaper för Nilfisk E 150.2 högtryckstvätt

Förutom den kraftfulla vattenpumpen så har denna modell flera andra väldigt bra egenskaper så som t.ex. 10 meter lång stålarmerad högtrycksslang, bra kraftiga hjul för enkel flytt, smidig manuell slangvinda, ergonomiskt teleskophandtag, automatiskt start/stopp-funktion, gummi för tystare drift, praktisk förvaring för tillbehören, smidig förvaring av elkabel, plug-and-play för byte av munstycke med mera.

Så till vem passar denna högtryckstvätt bäst till? Denna modell räknas som semi-professionell d.v.s. för dig som vill regelbundet tvätta bilen, båten, släp, hästtransport eller andra områden runt ditt hus.

 • Skäl att köpa
 • Föregående modell fick bäst i test hos både Råd & Rön och Leva & Bo
 • Perfekt högtryckstvätt för medelstora till stora ytor
 • 150 bar som även klarar svårare rengöringsuppgifter
 • Lång slang på 10 meter för smidigare användning
 • Tornado munstycke
 • Driftsäker metallpump för länge hållbarhet
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt
Effekt 2100 watt
Vattentryck150 bar
Vatten per timme500 liter
SlangvindaJa
Längd slang10 meter
Max vattentemperatur40°C
Vikt20 kg
Max ljudnivå90 dB

Stihl RE 130 Plus - Populärt val

Stihl RE 130 Plus bild 1Stihl RE 130 Plus bild 2Stihl RE 130 Plus bild 3
ButikPris
3690:-Besök
 • Högt testbetyg när Byggahus testa högtryckstvättar 2020
 • Populär modell hos svenska konsumenter

Stihl RE 130 Plus är en gedigen högtryckstvätt som fått bra betyg i oberoende test och även fått bra kundrecensioner på flera marknadsplatser.

Stilig högtryckstvätt från tyska Stihl med bra prestanda

Tyska Stihl är kända för sin höga produktkvalitet där allt började med kedjesågar 1926 men hur presterar då Stihl RE 130? Enligt oberoende test så har modellen ett par fördelar och nackdelar. Några fördelar som påpekades var bland annat arbetstrycket på 150 bar och design samt konstruktion. Enligt testpanelen så andades maskinen kvalitet när den packades upp.

Största nackdelen vi har hittat är att vagnen är något ostabil och kan välta om du drar för hårt i spruta och slang. Detta är ett relativt vanligt problem med den här typen av högtryckstvättar men kan vara värt att ha i åtanke.

Stihl RE 130 Plus har flera liknelser med andra modeller i vårt bäst i test och prismässigt ligger den inte långt borta från testvinnaren Nilfisk E 145.4-9 X-TRA. Den har samma slanglängd på 9 meter och kabellängd på 5 m. Ljudnivån är däremot högre på Stihl RE 130 med sina 86 dB.

Högtryckstvätten från Stihl har ett bra tryck som räcker till det mesta runt huset så som rengöra trall, betongplattor, hustak, terrass med mera. Är din terrass angripet av alger så är det inget problem för denna enhet. Enligt de flesta kundrecensioner så har modellen en gedigen pistol som är väldigt greppvänlig och som ger bra ergonomi. Pistolen är däremot lite tyngre än det vi ser på andra modeller.

Stihl högtryckstvätt har ett pumphuvud av aluminium och en borstlös induktionsmotor för hållbarhet. Högtrycksslangen är också stålkordsarmerad så att den håller länge och tål att användas.

Stihl RE 130 Plus är utan tvekan en bra högtryckstvätt till ett bra pris omkring 3 000 kronor och kan köras på vanligt vägguttag samt 10 ampere säkring. Modellen har kanske inga direkta övertag jämfört med andra högtryckstvättar i prisklassen men är du glad för produkter från Stihl så är detta en bra modell. Stihl säljer även en rad olika tillbehör så som t.ex. Altantvätt-munstycke och så vidare.

 • Skäl att köpa
 • Bra betyg från både oberoende test och kundrecensioner
 • Maximalt tryck på 150 bar som räcker till att rengöra det mesta
 • Lång slang på 9 meter med 5 meter kabellängd
 • Slangvinda och en lucka för förvaring av elkabel
 • Jetmunstycke, Roterande munstycke
 • 2300 watt och kan därför köras på en vanlig 10 ampere säkring
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt
Effekt 2300 W
Vattentryck150 bar
Vatten per timme500
SlangvindaJa
Längd slang9 meter
Max vattentemperatur40°C
Vikt21,2 kg
Ljudnivå86 dB

Kärcher K4 Premium Full Control - Allsidig högtryckstvätt

Kärcher K4 Premium Full Control bild 1
ButikPris
3899:-Besök
 • 4,3 av 5 hos Amazon UK efter 140 kundrecensioner
 • 4 av 5 hos ExpertReviews.co.uk
 • 4,5 av 5 hos PressureWasherReviewer

Kärcher K4 Premium Full Control är en kraftfull högtryckstvätt som har fått toppbetyg i flera stora oberoende test. Modellen har bland annat fått toppbetyg hos ExpertReviews UK samt testsidan PressureWasherReviewer. Även kundomdömen är höga när vi tittar på sidor som t.ex. marknadsplatsen Amazon, men också hos de butiker som säljer modellen.

En populär högtryckstvätt från Kärscher

Kärscher tillverkar en rad olika högtryckstvättar i flera prisklasser, däremot så är Kärcher K4 en av de modeller som ligger bäst till i både pris och prestanda. Något som också gör Kärcher extra populärt är alla de tillbehör som finns att köpa till så som t.ex. altantvätt, roterande borsthuvud, hängrännerengöringssats med mera.

Även reservdelar för Kärcher högtryckstvättar är enkelt att hitta ifall något skulle gå i sönder, vilket så klart gör Kärscher extra intressant.

Så till vem passar Kärscher K4 högtryckstvätt? Vem som helst som behöver rengöra bil, motorcykel, båt, altan med mera. Bor du i villa med altan så rekommenderas deras altantvättmunstycke.

Kraftfull högtryckstvätt med många möjligheter

Kärscher K4 Premium Full Control har flera väldigt smarta och bra egenskaper. Något som är extra populärt är att all styrning/kontroll sköts via spolhandtaget där du enkelt reglerar styrka med mera. Spolhandtaget har också en LED-display som tydligt visar vilken styrka som är vald och så vidare.

Kärscher K4 har också en vattenskyld induktionsmotor som genererar 130 bar tryck med en ett flöde på 420 liter per timme. Högtryckstvätten har också en slang på 6 meter och hänger på en smidig slangvinda för smidigare förvaring. Modellen har också ett filter för vattnet som matas till maskinen.

 • Skäl att köpa
 • Toppbetyg i flera stora högtryckstvätt test
 • Bra kundomdöme/kundrecensioner
 • Relativt billig högtryckstvätt med flera tillbehör
 • Passar bra till flera användningsområden
 • Rekommenderas för små till medelstora ytor
 • Vattenkyld motor med 130 bar
 • Kärchers populära Plug and Clean
 • Full kontroll spolhandtag för att styra allt
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt
Effekt 1800 watt
Vattentryck130 bar
Vatten per timme420
SlangvindaJa
Längd slang6 meter
Max vattentemperatur40°C
Vikt12 kg
Max ljudnivå90 dB

Kränzle K 1152 - Dyr men professionell

Kränzle K 1152 bild 1
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 5 av 5 hos PressureWasherReviews

Kränzle är troligtvis ett märke som många inte känner till och så länge du inte har letat efter professionella högtryckstvättar så har du nog inte sett namnet. Kränzle K 1152 är vad vi kallar för professionell högtryckstvätt d.v.s. alla delar är byggda för att hålla under konstant drift.

Hög kvalité som klarar mycket användning

Kränzle K 1152 är långt ifrån den starkaste modellen (upp till 115 bar) i vårt högtryckstvätt test, däremot är alla delar tillverkade för att hålla under lång tid. Ett exempel på detta är t.ex. kolvar av stål som är keramikbelagda, pumphuvud av mässing, torrkörningsskydd, bypass-drift med mera.

Högtryckstvätten är helt enkelt byggd för jobb där den används mer eller mindre varje dag.

Högtryckstvätten Kränzle K 1152 har också längre högtrycksslang på 15 meter, vilket är bra mycket längre än de flesta andra modeller i vårt test. Arbetstrycket är från 30 till 115 bar och räcker till det mesta i hemmet. Högtryckstvätten är också utrustad med både slangvinda och totalstopp-funktion.

Just denna modellen är också byggd för vanliga svenska elnät med 10-ampere säkring, men finns också en modell 14A för 16 ampere säkring. Det är däremot inte lika vanligt i vanliga hushåll.

Om pengar inte är ett problem så är Kränzle troligtvis den bästa högtryckstvätten gällande kvalité och livslängd. Men för någon som bara använder högtryckstvätten några gånger per år så finns det mer prisvärda alternativ.

 • Skäl att köpa
 • Vårt test mest professionella högtryckstvätt
 • Alla delar är byggda av hög kvalité därav den höga vikten på 32 kg
 • Byggd för användas regelbundet varje dag
 • Denna modellen kan köras på vanlig 10 ampere säkring
 • Väldigt lång slang på 15 meter
 • Klarar av invatten upp till 60°C
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt
Effekt 2800 watt (körs på 10 ampere säkring)
Vattentryck150 bar
Vatten per timme600 liter
SlangvindaJa
Längd slang15 meter
Max vattentemperatur60°C
Vikt32 kg

Köpguide: Är en dyr högtryckstvätt bäst?

köpguide bästa högtryckstvätt

En dyr högtryckstvätt som t.ex. professionella Kränzle-modeller har oftast bättre byggkvalité än billigare modeller. Kränzle har bland annat satsat mycket på t.ex. bastant motor med stål, bra skydd mot torrkörning och så vidare. Men dessa professionella modeller är avsedda för att användas regelbundet eller dagligen under lång tid och måste därför klara rätt tuffa perioder med mycket användning.

Tittar vi på bra konsumentmodeller så finns det flera högtryckstvättar som klarar av det mesta i trädgården. Allt från enkla jobb som att spola av bilen till att effektivt ta bort alger på terrassen. För denna typ av ändamål så krävs det inget speciellt, däremot har vissa modeller tillbehör som altantvätt eller liknande som underlättar rengöringen. Därför kan det vara viktigt att kolla upp vilka tillbehör som medföljer eller som finns att köpa till.

Men vad bör du funderar på när du köper en högtryckstvätt? Mer om detta hittar du längre ned i vår köpguide där vi tar upp vattentryck, elförsörjning, tillbehör med mera.

Hur fungerar en högtryckstvätt?

så fungerar en högtryckstvätt

Många personer tror att en högtryckstvätt använder mer vatten än en helt vanlig vattenslang, men så är verkligen inte fallet. Skulle du tvätta med din vanliga vattenslang på max så skulle du troligtvis göra av med 6 till 8 gånger mer vatten än om du skulle använda en högtryckstvätt. Så i själva verket så sparar du både vatten, tid och kraft på att använda en högtryckstvätt.

Men hur fungerar det egentligen?

Högtryckstvätten jobbar helt enkelt genom att trycksätta en del vatten genom en kolvpump (motorn) och sedan koncentrera strålen genom sitt munstycke. Hur mycket trycksättning som sker avgörs av hur stor kolvpump maskinen har och oftast genereras ett vattentryck mellan 100 till 200 bar beroende på modell. Det mest vanliga är någonstans mellan 120 till 160 bar och det är ungefär i detta spann en högtryckstvätt bör ligga inom för effektiv rengöring.

Det finns många billiga högtryckstvättar på marknaden från t.ex. lågprisbutiker som sägs kunna generera 120 bar, men i själva verket så är det betydligt lägre än så. Vår rekommendation är att köpa en modell från ett välkänt märke som är kända för att tillverka pålitliga produkter och undvika okända modeller helt.

Egenskaper du bör överväga vid köp av högtryckstvätt

Hur kraftfull högtryckstvätt bör man välja?

högtryckstvätt hur kraftfullEn bra nivå för en högtryckstvätt är 120 bar och över. Under 120 bar är inget vi rekommenderar och läser vi i flera oberoende test av högtryckstvättar så är detta rekommendationen. Ju högre tryck, desto bättre, snabbare, smidigare rengöring blir det.

Det finns ingen risk att du väljer en högtryckstvätt med för mycket tryck då flesta maskiner kan ställas in till önskat tryck. Däremot fungerar det inte om du vill kunna göra tvärtom då maskinen helt enkelt inte räcker till för att få bort smuts.

Så var noga med att välja en högtryckstvätt med 120 bar eller mer, gärna mer om plånboken tillåter. Men för den vanliga personen som ska rengöra bilen och lite uteplats så räcker 120 bar väldigt bra. Det är också värt att poängtera att dyrast inte alltid är kraftfullast och mest effektiv.

Slanglängd och kabellängd

slanglängd högtryckstvättTidigare har både strömkabel och slang varit relativt korta men idag har flera av de bästa högtryckstvättarna bra omfång så att du kan jobba effektivare och slipper dra omkull kärran hela tiden.

Tittar vi t.ex. på bäst i test vinnaren från Nilfisk så har den en lång slang på 9 meter och dessutom en smidigt slangvinda som håller slangen på plats. Tyvärr är inte slangvindan alltid lika smidig på alla modeller och på vissa enheter kan du inte dra ut slangen utan att hålla i vagnen. För då tippar den.

Kabellängden spelar också stor roll så vi enkelt kan koppla in högtryckstvätten utan att behöva dra extra förlängningskablar. Nu har de allra flesta högtryckstvättar en kabellängd på ungefär 5 meter vilket räcker för de allra flesta.

Elförsörjning och elsäkerhet

elsäkerhet högtryckstvättarDe flesta högtryckstvättar kan köras på helt vanlig 10 amperes säkring i hemmet då de understiger 2300 watt. Men det finns också lite kraftfullare modeller som t.ex. Kärcher K7 som har en högre effekt på 3000 watt. Då fungerar det inte längre med en 10 ampere gruppsäkring och i stället krävs då en på 16 ampere och detta kan så klart påverka valet av högtryckstvätt.

Har du en installerad jordfelsbrytare i centralen? Det är trots allt elektricitet och vatten som ska användas. Jordfelsbrytare är det bästa sättet att skydda sig mot farlig ström. Har du inte jordfelsbrytare i centralen så finns det portabla jordfelsbrytare att köpa som du sätter mellan högtryckstvätt samt vägguttag. Överväger du att använda förläningskabel så är det ännu viktigare med jordfelsbrytare i centralen eller portabel variant.

Tillbehör från tillverkaren

tillbehör till högtryckstvättarNär du köper din första högtryckstvätt så är den ganska enkelt utrustad med pistol och ibland något extra tillbehör. Detta fungerar så klart effektivt till det allra mesta som rengöring av terrass, plattor, staket med mera.

Men du kan göra så mycket mer med rätt typ av tillbehör. Märken som Kärcher, Nilfisk, Stihl och Husqvarna har en rad olika tillbehör som underlättar tvättandet av både bilar och hus.

 • Terrasstvätt eller altantvätt
 • Rörrensningsslang
 • Skummunsstycke för tvätt
 • Förlängningsslag
 • Tvättborstar
 • Flera olika bilvårdstillbehör
 • Med mycket annat

Högtryckstvättar och olika användningsområden

tvätta fälgar högtryckstvätt

Det bästa med en högtryckstvätt är definitivt alla användningsområden och är troligtvis det verktyg som verkligen kommer till användning regelbundet. Många kanske ser sig tvätta av bilen eller fälgar regelbundet och där fungerar den extra effektivt. Även för de som äger båtar är högtryckstvätten oslagbar, den tar enkelt bort både djur eller växter som har satt sig under båten.

Där högtryckstvätten verkligen kommer till nytta är rengöring av husets olika delar d.v.s. trädäck, stenplattor, uteplats, husvägg/fasad med mera. Har du som plan att rengöra stora ytor som t.ex. husväggar så rekommenderar vi att du väljer en modell som har en bra slanglängd. Friheten med en längre högtrycksslang i dessa lägen är extra fördelaktigt.

Säkerhet – Värt att tänka på vid användnings av en högtryckstvätt

högtryckstvätt säkerhet

Högtryckstvättar är definitivt ingen leksak och vi rekommenderar att du bär både tjockare kläder och skyddsglasögon. Kraften i dessa maskiner är ganska stor och använder du munstycket nära t.ex. stenplattor så är det lätt hänt att smuts flyger upp i luften.

Använd också alltid skor som ett skydd för när du använder högtryckstvätten för skulle strålen träffa fötterna så gör det ordentligt ont och kommer lämna märken.

Håll också koll på effekten när du väljer högtryckstvätt då det finns starkare modeller som behöver större centralsäkring. Ett exempel är Kärcher K7 (3000 watt) som är vårt test mest extrema högtryckstvätt och den körs faktiskt på en 16 ampere säkring. Då räcker alltså inte en vanlig 10 ampere säkring som de flesta hus/boende använder. En 10 A säkring får högst belastas med 2300 watt, medans en 16 A säkring kan klara upp till 3680 watt.

Högtryckstvättar kan vara roliga att använda men låt inte barnen använda maskinen. Det är trots allt ganska kraftfulla krafter dessa maskiner genererar och barn har inte samma konsekvenstänk som vuxna. Det är lätt hänt att barnet/barnen börjar testa eller leka med högtryckstvätten.

Så är det professionella högtryckstvättar det bästa alternativet?

För medelsvensson som bara använder högtryckstvätten någon gång per månad så finns det egentligen ingen anledning att investera åtta till tiotusen. Använder du däremot det i yrket så är det en professionell högtryckstvätt som gäller.

I vårt bäst i test av högtryckstvättar hittar du modeller som passar alla typer av plånböcker och i slutändan så är det vad som styr valet av högtryckstvätt. Även billigare högtryckstvättar som Kärcher K4 är en väldigt bra modell som har fått toppbetyg i både test och kundomdömen. Detta är enligt oss den mest prisvärda modellen ute just nu om man vill ha en bra och relativt billig högtryckstvätt med många bra egenskaper.

Har du däremot en större villa med väldigt stora områden som behöver tvättas regelbundet så kan det vara en bra idé att gå upp lite i pris. Modeller som Kärcher K5, K7, Nilfisk E 150.2 är högtryckstvättar som är avsedda för medelstora till stora ytor.

Ska du bara spola av bilen eller båten regelbundet så fungerar egentligen vilken billig högtryckstvätt som helst i vårt test, som t.ex. Kärcher K4. Men även om du bara ska göra enklare rengöringsjobb som t.ex. tvätta av cyklar eller bilar så är en kraftfull motor att föredra. Ju starkare högtryckstvätt, desto snabbare utförs jobbet. Ett minimum bör du välja en högtryckstvätt med minst 120 bar vattentryck.


FAQ – Vanliga frågor om högtryckstvätt

 1. Hur fungerar en högtryckstvätt?
 2. Hur många bar behöver en högtryckstvätt?
 3. Hur stark högtryckstvätt behöver man?
 4. Hur mycket vatten drar en högtryckstvätt?

Hur fungerar en högtryckstvätt?

En högtryckstvätt genererar sitt tryck genom den inbyggda pumpen som sedan pressar i väg vattnet genom en koncentrerad stråle. Hur stort tryck som genereras beror på hur stor pump som enheten har. Det kan kanske tyckas att högtryckstvätten använder mer vatten än en vanlig trädgårdsslang men så är inte fallet. Tvärtom kan du spara vatten genom att använda högtryckstvätt då den jobbar effektivare.

Hur många bar behöver en högtryckstvätt?

Ska du syssla med vanlig rengöring av hus och bil så räcker det med 130-150 bar för att få ett lyckat resultat. Ska du däremot använda den till tuffare jobb så som rengöring av olja eller liknande så krävs det både högre tryck samt högre vattentemperatur. Max 40 grader på vattnet har de allra flesta konsumentmodeller men det finns mer professionella varianter som klarar högre.

Hur stark högtryckstvätt behöver man?

En bra konsumentmodell har ett tryck på ungefär 150 bar vilket räcker till det mesta runt hemmet. Givetvis finns det kraftfullare högtryckstvättar att köpa som har betydligt högre tryck men då är också enheten större och kräver mer ström. Vissa professionella högtryckstvättar kan inte drivas på en vanlig säkring i hemmet.

Hur mycket vatten drar en högtryckstvätt?

En förbrukning på 4 till 6 liter per minut är det normala när det gäller vanliga konsumentmodeller. Det kan jämföras med en vanlig vattenslang som har en förbrukning mellan 30 till 50 liter per minut. Mängden vatten hänger inte alltid ihop med hur mycket tryck som högtryckstvätten genererar.


Så valde vi ut bästa högtryckstvättarna till vårt bäst i test

Bäst i testMarknaden är totalt översvämmad av olika högtryckstvättar och de senaste åren har modeller från Kärcher varit några av de bästa. Men senaste två åren har vi börjat se en förändring med betydligt fler märken som har letat sig upp i toppen för att konkurrera med Kärcher.

Kärcher har fortfarande väldigt bra modeller på marknaden som Kärcher K4, K5 och K7. Men under 2021 har Kärcher lagt in stöd för appar som ska styra högtryckstvätten och även om det kanske låter intressant så är det för de allra flesta en helt onödig funktion. Vi tror inte den generella användaren vill stå och pilla med mobilen för att styra vattentryck. Dessutom har appen fått väldigt dåligt betyg från konsumenterna. Behöver verkligen allt styras med appar? Ska Kärcher kunna konkurrera med pris så behöver denna ”smarta?” funktion försvinna.

Något som däremot har hjälpt oss att välja ut högtryckstvättar till vårt bäst i test är alla oberoende test som nästan utförs årligen. Detta är definitivt grunden till vår sammanställning över bästa högtryckstvättar. Sedan kombinerar vi gärna testresultaten med kundrecensioner så vi får en bättre helhetsbild över hur produkten presterar utanför testlabbet. Det händer nämligen då och då att modeller har kvalitetsproblem som oftast uppmärksammas när slutanvändaren får testa. Förutom testresultat och kundomdömen har vi vägt in pris, egenskaper, prestanda, tillgängliga tillbehör som altantvätt och munstycken.

Uppdatering 2022 – Två nya modeller har nu kommit med i vår jämförelse vilket är testvinnaren Husqvarna PW 350 och kundfavoriten Bosch AdvancedAquatak 140. Båda modeller ligger i mellansegmentet och erbjuder en kapacitet som framför allt inriktar sig till den genomsnittliga husägaren.

Uppdatering 2021 – Tidigare bäst i test vinnaren Kärcher K4 Premium har nu blivit ersatt av Nilfisk E 145 som bland annat vunnit Råd & Rön 2020. Modellen har dessutom väldigt höga kundomdömen hos butiker och marknadsplatser. Nilfisk har en rad olika modeller som vunnit bäst i test som t.ex. Nilfisk E 150 som vann Råd & Rön 2017 och Leva & Bo.

Källor

PressureWasherReviewer

 • PressureWasherReviewer har som inriktning att endast testa högtryckstvättar och på deras sida hittar du i princip alla modeller som finns ute på marknaden. Du hittar också deras egna Top 7 lista över bästa högtryckstvätten just nu och klickar du in på en av modellerna så kan du läsa hela produktrecensionen gratis. Precis som i vårt bäst i test så kommer du hittar Kärcher K4 som deras testvinnare (Top 7) och det finns egentligen flera skäl till det. Den är väldigt prisvärd, mångsidig, bra tillbehör, bra kvalité, godkänt vattentryck med mera. Det är troligtvis den högtryckstvätt som passar bäst för de flesta plånböcker och som dessutom levererar i både egenskaper samt prestanda.Även Kärcher K5 Full Control är en av deras toppresterande modeller och som har fått ett betyg på 4,2 av 5. Det enda som de egentligen var negativa emot var bland annat priset. Priset är något högt jämfört med vad Kärcher K4 levererar. Om du verkligen behöver mer kraft/vattentryck så är Kärcher k5 däremot ett bra köp.Kärcher K4 Full Control – Betyg: 4,5 av 5 – Länk
  Kärcher K5 Full Control – Betyg: 4,2 av 5 – Länk
  Kränzle K 1152 – Betyg: 5 av 5 – Länk

Leva & Bo

 • Expressen Leva & Bo har släppt ett stort test av högtryckstvättar och där testades bland annat Nilfisk E150.1-10 X-TRA, Kärcher K5 Full Control, Nilfisk C130.2-8, K3 Full Control, Bosch AQT 40-13, CoCraft HHR135 samt Biltema HPC 120B. Ett stort plus var att de även tog med högtryckstvättar från lågprisbutiker så som t.ex. Biltema. Tyvärr visar det hur dåligt dessa lågprismodeller presterar jämfört med mer kända märken.Bäst i test blev Nilfisk E150.1-10 X-TRA och sedan på andraplats kom Kärchers K5 Full Control. I vårt test har vi med E150.2, vilket är den uppdaterade versionen av generation ett. Även Nilfisk mindre modell C130.2-8 fick ett bra betyg. Nilfisk E 150.1-10 H X-TRA – Bäst i test – LänkKärcher K5 Premium Full Control – Toppbetyg

Svenska M3

 • I denna produktrecensioner hittar vi Kärchers värstingmodell K7 Full Control, vilket är en av marknadens mest kraftfulla modeller. Men något som är värt att nämna är att denna högtryckstvätt kräver minst 16 A säkring. Denna går helt enkelt inte att plugga in på en vanlig 10 A säkring. Svenska M3 var väldigt positiva till maskinen och fick statusen ”Rekommenderas”. Positiva saker var bland annat handtaget med LCD-skärm, starkt vattenflöde och smidig användning. Däremot var de negativa till det höga priset och att inte fler tillbehör medföljde. Läs testet här.

ExpertReviews

 • Kärcher K4 Full Control testades av ExpertReviews och fick ett toppbetyg på 4 av 5 stjärnor. Fördelar som lyftes fram var bland annat modellen var kompakt, bra prestanda, bra extratillbehör. Läs hela produktrecensionen här.

Byggahus

 • Byggahus har ett utförligt test av en rad olika högtryckstvättar i flera prisklasser. Allt från Biltema-modeller till dyra modeller upp emot 6 000 kr. I deras bäst i test så testades förmågan att tvätta bort smutsig trall, terrass och betongplattor. Testvinnaren i premiumklassen blev Bosch GHP 5-75 X. Läs hela artikeln här.

Gör Det Själv

 • 2020 – Under maj 2020 utförde Gör Det Själv ett intressant test av endast batteridrivna högtryckstvättar. Det finns tillfällen då vi gärna hade använt en flexibel högtryckstvätt för att antingen tvätta av eller vattna blommor. 6 stycken batteridrivna högtryckstvättar testades vilket var Bosch Fontus, Ryobi RPW36120HI, Kärcher K2 Battery, Gardena AquaClean Li-40/60, Worx, Hydroshot WG630E och Kärcher KHB 5.Bäst i test hamnade den dyra Ryobi RPW36120HI som utklassade alla andra modeller och som prestera i klass med det vi ser med eldrivna varianter. På en stark andraplats hamna Gardena AquaClean Li-40/60 som är en liten men enkel högtryckstvätt som klarar av många moment. Läs hela testet här.
 • 2019 – Under 2019 testa GörDetSjälv sju stycken högtryckstvättar varav Husqvarna PW 350 kammande hem förstapriset. Biltemas HPC 120B vann också utmärkelsen ”Bra köp”. Andra modeller som var med var också Stihl RE 110, Kärcher K5 FC Flex, Makita HW1200, Nilfisk E 145 EXTRA och Bosch AQT 45-14 X. Läs mer här.

Råd & Rön

 • 2017 – Råd & Rön har testat 13 stycken populära högtryckstvättar under 2017 och på förstaplats (bäst i test) kom Nilfisk E 150.1-10 X-TRA. Som vanligt så gör Råd & Rön ett fantastiskt test där de verkligen går in för att testa varje modell till minsta lilla egenskap. Om du bara vill läsa ett test av högtryckstvättar så rekommenderar vi att ni betalar för att läsa detta test. Mer om testet hittar ni här.
 • 2020 – Under april 2020 så uppdatera Råd & Rön sitt stora test av högtryckstvättar och två modeller från Nilfisk kammade hem både första- and andrapris. Bäst i test blev Nilfisk E 145.4 och andraplatsen tog Nilfisk 160.1. Läs vilka modeller som presterade bäst här.

Modeller som har utgått

Här listar vi tidigare högtryckstvättar som antingen har utgått från tillverkaren eller som har blivit ersatta av bättre modeller.

Kärcher K7 Premium Full Control - Värstingmodell

Kärcher K7 Premium Full Control bild 1
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4,2 av 5 hos Amazon UK efter 180 kundrecensioner
 • 8 av 10 hos svenska IDG M3
 • 4 av 5 hos brittiska PressureWasherReviewer

K7 Premium Full Control är Kärchers största och kraftfullaste högtryckstvätt på marknaden. Modellen har bland annat fått toppbetyg hos svenska M3 och har även kvalat in som en av marknadens bästa högtryckstvättar hos testsidan PressureWasherReviewer.

Kärcher K7 högtryckstvätt har också fått bra kundomdömen hos både marknadsplatser och butiker som säljer produkten.

Semi-professionell högtryckstvätt med 180 bar vattentryck

Detta är enligt de flesta en semi-professionell högtryckstvätt för lite tuffare jobb än att bara spola av bilen regelbundet. Detta är alltså Kärchers premiummodell med en kraftfull vattenkyld motor på 3000 watt och som genererar ett tryck mellan 20 till 180 bar. Högtryckstvätten har en vattenkapacitet på 600 liter per timme.

Så till vem passar denna högtryckstvätt?

Oberoende testsidor anser att denna högtryckstvätt passar till dig som behöver något ordentligt för att rengöra t.ex. ett stort hus, bil, tak, transportsläp, parkeringsuppfart, stenvägg, båtar med mera. Ska du bara rengöra ditt trädäck eller bil regelbundet så klar du dig med lite billigare modeller typ som bäst i test vinnaren Kärcher K4 Premium.

Gott om smarta funktioner

Kärcher K7 erbjuder det mesta som du kan förvänta dig av en premiummodell i form av smarta funktioner och prestanda. Några av dessa smarta men enkla funktioner är bland annat den robusta vattenkylda motorn som ger en topprestanda men som också ger tystare drift.

Andra väldigt bra funktioner är Plug-and-clean, sätt i en flaska rengöringsmedel och sätt igång. En smidig högtrycksslang som inte trasslar sig och som är enkel att rulla in/ut. Parkeringsläge med enkel av och på med munstycket. Ordentligt teleskophandtag, stora hjul, enkel av/på klickfunktion för olika munstycken.

Precis som många andra modeller från Kärcher så har även denna LCD-display där du enkelt att kolla inställningar med mera. Det är helt enkelt via handtaget där alla inställningar görs på ett smidigt sätt.

Det är också värt att nämna att du behöver 16 ampere säkring för att drifta denna högtryckstvätt.

 • Skäl att köpa
 • Vårt test starkaste modell med 180 bar vattentryck
 • Hög effekt på 3000 watt (kräver 16 ampere säkring)
 • Klarar av 60°C invatten
 • Lång slang på 10 meter
 • Enkel styrning med Kärchers Full Control spolhandtag
 • Tre i ett munstycke för tre olika typer av strålar
 • Toppbetyg i flera oberoende test
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt
Effekt 3000 watt (kräver 16 ampere säkring)
Vattentryck180 bar
Vatten per timme600 liter
SlangvindaJa
Längd slang10 meter
Max vattentemperatur60°C
Vikt18 kg
Max ljudnivå90 dB

Kärcher K5 Premium Full Control - Med altantvätt

Kärcher K5 Premium Full Control bild 1
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4,1 av 5 på Amazon UK efter 90 kundrecensioner
 • 4 av 5 hos brittiska PressureWasherReviewer
 • 80 av 100 hos svenska Leva & Bo

Kärcher K5 Premium Full Control är troligtvis en av marknadens mest populära modeller och har bland annat fått toppbetyg i svenska Leva & Bo. Även hos PressureWasherReviewer i deras test av högtryckstvättar så presterar modellen på topp.

Komplett paket med tillbehör som altantvätt med mera

Köper du Kärcher K5 Premium FC Plus Flex Home så får du alla tillbehör som du behöver för att kunna rengöra huset regelbundet. Ett populärt tillbehör som medföljer är T-racer T350 altantvätt och med denna kan du på ett smidigt sätt få rent hela altanen.

Denna modell passar bra till dig som har medelstora till stora ytor att rengöra och klarar av normalt till hårt nedsmutsade ytor. Alltså helt enkelt ett vanligt bostadshus eller villa med uteplats och så vidare.

Kärscher K5 är vad vi i Sverige kallar för lagom. Den är inte den starkaste högtryckstvätten på marknaden, men inte heller den svagaste. Högtryckstvätten genererar ett tryck på 145 bar vilket räcker långt för de allra flesta hus och uteplatser.

Precis som Kärchers andra högtryckstvättar så har även denna modell ”Full Control” utförande med display och knappar på handtaget. Även Kärchers populära tre-i-ett munstycke med tre olika spoltyper medföljer.

Kärcher K5 ett bättre alternativ än bäst i test vinnaren?

Kärcher K5 och bäst i test vinnaren K4 har egentligen inga större skillnader förutom kapacitet samt pris. Kärcher K5 är lite dyrare men levererar lite högre kapacitet än bäst i test vinnaren och är inte priset ett hinder så är Kärcher K5 en bättre högtryckstvätt om målet är att rengöra medelstora ytor runt huset. Ska du däremot bara tvätta bilen regelbundet så är nog Kärcher K4 mer prisvärd.

Kärcher K5 Premium Full Control är en perfekt högtryckstvätt för dig som behöver en ordentlig maskin för rengöring av hus, bil, båt, trailer med mera.

 • Skäl att köpa
 • Toppoäng i flera stora test av högtryckstvättar
 • Bra/höga kundomdömen
 • Plus Flex Home paketet innehåller altantvätt med flera andra tillbehör
 • En av marknadens mest populära modeller
 • Kraftfullt vattentryck på 145 bar
 • Kärchers 3-i-1 munstycke och Full Control spolhandtag
 • Flera väldigt bra extratillbehör från Kärcher
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt
Effekt 2100 watt
Vattentryck145 bar
Vatten per timme500 liter
SlangvindaJa
Längd slang8 meter
Max vattentemperatur40°C
Vikt13 kg
Max ljudnivå92 dB