test av IVISKIN G3 IPL

Test av IVISKIN G3

Iviskin G3 IPL utmärkelse - utmärkt 2023Vi har testat IVISKIN G3 som är en liten handhållen IPL-hårborttagare för hela kroppen. Modellen har några egenskaper och funktioner som får produkten att utmärka sig jämfört med andra populära val på marknaden.

En av IVISKIN G3s mest framstående funktioner, bortsett från dess konkurrenskraftiga prispunkt är IceShield-teknologin. Den är designad för att kyla ner huden under själva behandlingen vilket skapar en behaglig svalka vi inte stött på i tidigare.

Den avgörande frågan förblir dock – har IVISKIN G3 det som krävs för att stå upp mot de etablerade märkena och konkurrerande modellerna på IPL-marknaden?

  • Skäl att köpa
  • Billigare än många liknande produkter på marknaden
  • IceShield-funktion som kyler huden vid behandling
  • Ska hålla upp till 900 000 ljuspulser
  • Erbjuder 100 dagars nöjdhetsgaranti
  • Skäl att inte köpa
  • Lite plastig knapp för att aktivera ljusbehandlingen

ButikPris
2590:-Besök

Vad erbjuder IVISKIN G3 och hur skiljer den sig från andra IPL-maskiner?

För att förstå vad IVISKIN G3 erbjuder och hur den utmärker sig från andra IPL-hårborttagningsmaskiner är det viktigt att dyka ner i dess specifika egenskaper.

IVISKIN G3 är framträdande med sina fem olika intensitetsnivåer vilket erbjuder användaren möjlighet att anpassa ljusstyrkan efter behov. Intensiteten kan dock inte automatiskt anpassad baserat på hudton som är en förmåga vi har observerat hos dyrare IPL-maskiner. Denna brist kan leda till att användaren måste vara mer aktiv i att anpassa enhetens inställningar.

En av IVISKIN G3s mest slående egenskaper är lampan, som är byggd för att tåla hela 900 000 ljuspulser. Detta är en anmärkningsvärd livslängd och särskilt när vi jämför den med konkurrenterna på marknaden i samma prisklass. Lampan kommer sannolikt att hålla längre än själva enheten men detta är inget vi kan verifiera på kort sikt, eftersom det skulle kräva flera års användning och testning.

IVISKIN G3 kan säkert användas på hela kroppen men det är viktigt att undvika känsliga områden i ansiktet som ögon, mun eller näsa. Det finns bara en storlek på behandlingsmunstycket och det är inte utbytbart, vilket skiljer sig från några av de andra modellerna på marknaden. Därför tycker vi inte att modellen lämpar sig till ansiktet och passar bättre till större kroppsområden.

Behandlingsytan, eller storleken på det fönster som behandlar huden är normalstor för denna typ av IPL-enhet. Fönstret mäter 3 cm, vilket gör det tillräckligt stort för att behandla större områden av huden, men tillräckligt litet för att kunna manövrera på mindre mer exakta områden.

Slutligen har IVISKIN G3 en IceShield-funktion som är en kylfunktion som är designad för att göra behandlingen mer komfortabel genom att kyla huden under ljusbehandlingen. Vi har inte sett denna funktion hos tidigare IPL-maskiner, vilket gör det till ett unikt och potentiellt mycket välkommet tillskott för de som söker en mer behaglig IPL-upplevelse.

IVISKIN G3 första intryck

Första intryck med design och storlek

IVISKIN G3 gör ett starkt första intryck både med sin snygga förpackning och medföljande svensk instruktionsbok. Instruktionerna är tydliga och lätta att följa vilket är en viktig egenskap, särskilt för dem som för första gången använder en IPL-maskin. Guiden innehåller även en färgskala för att hjälpa användaren att identifiera vilka hudtoner som är mest lämpliga för behandling. En liten detalj vi uppskattar.

I paketet ingår också ett par skyddsglasögon för att dämpa ljuset från enheten. Något som kanske är värt att använda. Även om det inte är samma typ av laser som vid permanent IPL-hårborttagning på kliniker, anser vi att det är en god idé att skydda ögonen från starkt ljus. Märkligt nog är ena glasögonlinsen mörkare än den andra, en egenhet vi inte kan förklara.

Kvaliteten på IVISKIN G3s konstruktion imponerar, den känns robust och dess storlek är jämförbar med andra IPL-enheter vi har granskat. Det finns dock några mindre nackdelar. Avtryckarknappen för ljusblixtar känns något billig och avger ett lite plastigt ljud. Även fläkten som hjälper till att kyla enheten, skapar också ett svagt ljud, men vi finner inte detta störande.

Ett intressant faktum om IPL-enheter är att deras effektivitet kan variera betydligt baserat på faktorer som hudton och hårfärg. Därför är det viktigt att notera att IVISKIN erbjuder en generös 100 dagars nöjdhetsgaranti. Om en användare inte är nöjd med resultaten, kan de helt enkelt returnera IVISKIN G3 under denna period.

Den här typen av garantier är inte alltid tillgänglig med andra märken och det är definitivt ett starkt plus i vår bok. Läs också vårt bäst i test av IPL-hårborttagare för att jämföra de olika produkterna.

IVISKIN G3 IPL hårborttagare - behandlingsyta

Användning första intryck

Användningen av IVISKIN G3 är i allmänhet smidig, men vi uppmärksammar ett par saker. Enligt instruktionerna bör användarna undvika att blockera enhetens ventilationshål för att förhindra överhettning. Detta kan dock vara något utmanande eftersom enheten har flera ventilationshål spridda runt om.

En unik aspekt av IVISKIN G3 är dess så kallade IceShield-funktion. Denna innovativa funktion kyler ner huden i det område som behandlas. Vår upplevelse är att IceShield-funktionen fungerar bra och att det är en märkbar skillnad i känslan av kyla kring ljuspulsfönstret när funktionen är aktiverad. Denna kylplatta, som sitter framtill, blir snabbt kall och verkar hjälpa till att göra behandlingen mer behaglig.

Vi vill påminna om att den brännande känslan kan bli intensivare med högre ljuspulsnivåer. Av denna anledning rekommenderar vi att man börjar på den lägsta nivån och gradvis ökar intensiteten när huden vänjer sig vid behandlingen.

Enheten har också en digital, upplyst display som visar både den aktuella ljuspulsnivån och antalet återstående ljusimpulser. Initialt tyckte vi att det var bra att se hur många ljuspulser som var kvar, men efter en stunds användning insåg vi att informationen kanske inte är så relevant. Med 900 000 impulser kommer enheten sannolikt att vara utbytt mot en ny långt innan räknaren når noll.

Trots dessa små observationer hittade vi inga större problem med användningen av IVISKIN G3. Vi uppskattar särskilt säkerhetsfunktionen som förhindrar enheten från att avge ljusimpulser om den inte är i direkt kontakt med huden. Tyvärr finns det modeller på marknaden som saknar denna säkerhetsfunktion och kan direkt skada ögonen om man inte är försiktig.

Detta är ett starkt ljus som kan skada ögonen så vi rekommenderar starkt att använda de medföljande skyddsglasögonen. Det är också viktigt att följa de anvisningar som står i manualen kring förstagångsanvändare för att kontrollera potentiella biverkningar eller hudreaktioner.

Vad är IPL och hur fungerar det?

Intense Pulse Light, ofta förkortat IPL, är en teknologi som används inom olika skönhetsbehandlingar, inklusive hårborttagning. IPL-hårborttagare sänder ut en serie ljuspulser över ett brett spektrum av våglängder som tränger in i huden för att rikta sig mot melanin (färgämnet) i håret. Denna energi omvandlas sedan till värme som skadar hårsäckarna och förhindrar eller minskar hårtillväxten.

Ett viktigt aspekt att notera med IPL-enheter är att det fungerar bäst på mörkt hår mot ljus hud. Detta beror på att mörkt hår innehåller mer melanin som absorberar mer ljus och därmed mer värme. Där kan ljushåriga eller rödhåriga individer samt mörkhyade individer ha svårt att uppnå önskade resultat eftersom håret innehåller mindre melanin, eller i fallet med mörk hud, kan huden absorbera mer ljus, vilket kan leda till hudskador.

Vad gäller varaktigheten av hårborttagning så ger IPL inte permanent resultat. Behandlingen minskar hårtillväxten eller får den att stanna upp tillfälligt och regelbunden användning krävs för att bibehålla resultaten. Varje individ är unik och resultaten kan variera beroende på en rad faktorer inklusive hår- och hudtyp, så det rekommenderas att du följer tillverkarens instruktioner och råd noggrant.

Summering och vårt omdöme

Iviskin G3 IPL utmärkelse - utmärkt 2023Vi kan konstatera att IVISKIN G3 sticker ut som en bra instegsmodell. Den erbjuder en robust och prisvärd lösning för de som vill testa på IPL-hårborttagning, under förutsättning att ens hudton och hårfärg passar för IPL-behandling – en faktor som kännetecknar alla produkter av denna typ.

Prismässigt skiljer sig IVISKIN G3 från mängden med sitt överkomliga pris, vilket känns ännu mer lockande med den 100-dagars nöjdhetsgaranti som erbjuds. Denna garanti är inte bara en gest av god vilja från företaget, utan även ett tecken på deras förtroende för produkten. Det ska noteras att IPL inte är en ”one-fits-all”-lösning och effekten kan variera beroende på individens unika kombination av hudton och hårfärg. Därför är denna garanti väldigt viktig enligt oss.

En viktig funktion i IVISKIN G3 är justeringen av intensitetsnivåerna, som utförs manuellt av användaren. Även om detta system fungerar väl, erbjuder vissa av de mer premiummodellerna på marknaden en sensorbaserad automatisk justering baserad på användarens hudton. Dessa modeller ligger dock ofta i en högre prisklass och erbjuder därför extrafunktioner som motsvarar prisskillnaden.

En annan framstående egenskap hos IVISKIN G3 är den angivna livslängden på ljuspulslampan, som sträcker sig till imponerande 900 000 ljuspulser. Detta är dubbelt så mycket som vad många toppmodeller erbjuder. Vi kan dock inte testa denna siffra fullt ut, då det skulle kräva år av kontinuerlig användning.

En funktion som vi finner mycket användbar är IceShield. Som kyler ned huden under behandlingen och effektivt reducerar den brännande känslan som kan upplevas vid högre intensitetsnivåer. Denna funktion ökar komforten under behandling vilket uppskattas av oss.

Sammanfattningsvis betraktar vi IVISKIN G3 som ett prisvärt alternativ inom IPL-segmentet. Trots att vi hade velat se några fler premiumfunktioner som t.ex. automatisk justering av intensitetsnivåer, förblir IVISKIN G3 ett tilltalande val och särskilt med tanke på priset. Förutsatt att man har rätt typ av hudton och hårfärg ska IVISKIN G3 ge bra resultat med kontinuerlig användning. Effektnivån matchar det vi ser hos andra populära märken så som t.ex. Braun.