Kamadogrill bäst i test

Kamadogrill bäst i test 2024

Annonslänkar

På denna sida finns det länkar till andra webbplatser, så kallade affiliatelänkar. Om du väljer att köpa något via en sådan länk kan det innebära att vi tjänar en provision.

Du kan läsa mer om våra allmänna villkor på vår webbplats.

Stäng

Kamadogrillar har snabbt blivit populära de senaste åren och framför allt är de kända för sin fantastiska rök- och grillegenskaper. Kamadogrillar har tjocka keramiska väggar som ger överlägsen värmeisolering jämfört med traditionella grillar och därmed ge jämnare och mer konsekvent grillning.

Att hitta den perfekta och bästa kamadogrillen kan lätt få en att känna sig överväldigad av alla alternativ som finns. Att hitta den rätta grillen som passar dina behov och budget kan kännas som en utmaning. Vår målsättning är att ge dig en omfattande guide för att underlätta ditt beslut och hjälpa dig att hitta den bästa modellen som uppfyller alla dina önskemål.

Vi har gjort en noggrann genomgång och jämförelse av tester på kamadogrillar, produktrecensioner, kundrecensioner, egenskaper, pris, funktioner och tillbehör som finns att köpa till de olika modellerna.

Kamado Sumo Midi - Bästa valet

Bästa valet
Kamado Sumo Midi bild Kamado Sumo Midi bild Kamado Sumo Midi bild
ButikPris
10990:-Besök
 • 5 av 5 stjärnor hos Bagaren & Kocken från kunder som testat kamadogrillen
 • Toppbetyg från vanliga konsumenter hos andra butiker
 • Testat av Youtube-profilen MatGeek

Vi har tittat närmare på Kamado Sumo Midi, en keramisk grill som klarar av det svenska sommarvädret tack vare sin robusta konstruktion och förmågan att hålla en konstant temperatur på upp till 400°C. Vi anser att denna grill passar perfekt för grillentusiasten som vill ha det bästa, och med en rejäl grillyta på Ø 47 cm kan du laga mat för upp till 10 personer samtidigt.

Kamado Sumo Midi har fått toppbetyg från kunder hos Bagaren & Kocken och andra butiker samt blivit testad av Youtube-profilen MatGeek. Grillen har en vikt på 86 kg och är både robust och flexibel med handtag och sidobord i teak, vilket ger ett elegant utseende och skydd mot brännskador vid hantering. Vid montering krävs det två personer då keramiken är så pass tung och är defintivt inget man vill tappa.

Vi känner till att Kamado Sumo Midi kommer med en termometer på locket, vilket gör det enkelt att hålla koll på temperaturen. En unik fakta om denna grill är det flexibla grillgallret som erbjuder flera nivåer och möjliggör olika tillagningsmetoder med olika värmezoner i en och samma grill.

Det är värt att notera att Kamado Sumo Midi är en extremt kolsnål grill, vilket innebär att den använder mindre kol än andra typer av grillar. Detta är en positiv aspekt för miljömedvetna konsumenter som vill njuta av att grilla utan att oroa sig för sin miljöpåverkan. Det krävs inte speciellt mycket kol för att grilla effektivt.

Sammanfattningsvis erbjuder Kamado Sumo Midi en förstklassig grillupplevelse med en robust och flexibel konstruktion, hög kvalitet, en termometer och ett flexibelt grillgaller. Den har också stora liknelser med Big Green Egg som är bästa premiumvalet och lite av originalet till kamadogrillar i Sverige. Sumo Midi är däremot betydligt billigare och levereras komplett med vagn.

Grillen har fått mycket goda omdömen från kunder och experter, vilket är ett tydligt tecken på dess popularitet och prestanda. Vi ser på denna grill som en värdig investering för den som vill ha en grill av hög kvalitet och som kan hantera det skiftande svenska sommarvädret.

 • Skäl att köpa
 • 47 cm i diameter grillyta, räcker till hela sällskapet
 • Gedigen konstruktion som behåller värmen
 • Använder knappt någon grillkol
 • Ger temperaturer upp emot 400°C
 • Levereras komplett med vagn och så vidare
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Big Green Egg Medium - Bästa premiumval

Bästa premiumval
Big Green Egg Medium bild
ButikPris
15990:-Besök
18990:-Besök
 • 5 av 5 stjärnor hos Gardeningetc i deras test av kamadogrillen
 • Bästa mediumval 2023 enligt TheSpruceEats
 • Toppbetyg hos svenska butiker från kunder som testat Big Green Egg

Big Green Egg Medium är en kamadogrill som har fått mycket uppmärksamhet och höga betyg. Både Gardeningetc och TheSpruceEats har gett den topplaceringar i sina tester, och kunder som har provat den i Sverige ger den också höga betyg. Denna grill är perfekt för upp till 8 personer, vilket gör den idealisk för en trevlig grillkväll med familj och vänner.

Big Green Egg är känt för sin eleganta design och hög kvalitet, vilket gör den till ett populärt val bland grillentusiaster. Den praktiska termometern på framsidan ger dig full kontroll över temperaturen, och tack vare det specialutvecklade keramiska materialet kan grillen hantera extrema temperaturer och reflektera värme, vilket ger möra och läckra rätter.

Ett intressant faktum om Big Green Egg-grillen är att den är tillverkad av högkvalitativ keramik, vilket gör den både tålig och kapabel att skapa en utomordentlig grillupplevelse.

Det är dock viktigt att vara försiktig med grillen, eftersom den kan spricka om den tappas eller slås mot något hårt. Därför rekommenderas det att köpa en modell med ett stativ, även kallat "nest", för att minimera risken för skador. Något som oftast inte ingår och är tyvärr något som man måste köpa till om det inte ingår i paketet.

När det gäller grillytan har Big Green Egg Medium en gallrets diameter på 40 cm och en yta på 1140 cm². Grillen väger 51 kg och är 72 cm hög. Detta gör den tillräckligt kompakt för att passa i en mindre trädgård eller på en uteplats, samtidigt som den erbjuder tillräckligt med utrymme för att grilla för flera personer.

Grillen kommer med en begränsad livstidsgaranti, vilket visar Big Green Eggs förtroende för sin produkt och ger kunderna trygghet. Det finns också flera tillbehör att välja mellan, såsom den keramiska convEGGtor-plattan som kan användas för indirekt grillning och förvandlar grillen till en utomhusugn för att baka eller långsamt tillaga kött.

Trots att Big Green Egg Medium är ett dyrare alternativ jämfört med andra grillar på marknaden, är det en investering som lönar sig i längden. Den höga kvaliteten, mångsidigheten och det stora antalet positiva omdömen vittnar om att denna grill är en av de bästa kamadogrillarna på marknaden.

Värdesätter du kvalitet och vill köpa en av marknadens bästa kamadogrillar är Big Green Egg utan tvekan det bästa valet. Det är helt enkelt en premiumprodukt på alla sätt vilket tyvärr också syns på priset. Modellen har egentligen bara en negativ egenskap, och det är priset.

Den är minst dubbelt så dyr som t.ex. Kamado Sumo Midi om man räknar in vagn med mera. Men inget annat märke har den kvalitet som Big Green Egg erbjuder samt att det är enkelt att hitta reservdelar när något går i sönder. En kamadogrill som utan tvekan kommer överleva minst 10 år.

 • Skäl att köpa
 • Den mest kända kamadogrillen på marknaden, lite av originalet
 • En kraftig konstruktion och kvalitet i toppklass
 • Lagom stor grillyta upp till 8 personer
 • Extremt bra värmehållningsförmåga, kan enkelt släcka elden för att använda kolen igen nästa gång
 • Skäl att inte köpa
 • Kamadogrill med högt pris
 • Ytterligare delar så som vagn "nest" måste köpas till för flera tusen

Weber Summit Kamado E6 - Särskilt rekommenderad

Särskilt rekommenderad
Weber Summit Kamado E6 bild Weber Summit Kamado E6 bild Weber Summit Kamado E6 bild Weber Summit Kamado E6 bild
ButikPris
13990:-Besök
16149:-Besök
 • 4,7 av 5 hos Amazon USA efter 100 kundrecensioner
 • Toppbetyg hos svenska butiker från vanliga kundomdömen
 • 4,3 av 5 hos DerrickRiches

Vi har noga undersökt Weber Summit Kamado E6 och kan konstatera att denna kamadogrill imponerar med sin prestanda och funktionalitet. Den har fått höga betyg från användare, med 4,7 av 5 hos Amazon USA och toppbetyg från svenska kundomdömen. Enligt DerrickRiches har den betyget 4,3 av 5.

Summit Kamado E6 har en grillyta på 61 cm i diameter, vilket ger gott om utrymme för matlagning för stora sällskap. Den isolerade dubbelväggen av stål ger snabb uppvärmning och effektiv värmebevaring, vilket är viktigt för rökning under lång tid. Dessutom är både locket och baljan porslinsemaljerade, vilket garanterar lång hållbarhet.

En unik aspekt av denna grill är dess snabbare temperaturändringar tack vare den isolerade dubbelväggen och Rapidfire lockdämpare. Detta gör det möjligt att snabbt nå höga temperaturer för exempelvis bryning. Grillen är även förberedd för Gourmet BBQ System, även om tillbehören säljs separat.

Några kunder har rapporterat problem med den ursprungliga ställningen, men Weber har tagit fram en ny och stabilare design som nu är standard. Weber har även visat att de står bakom sina produkter och är snabba med att lösa problem som kan uppstå. Något som få tillverkare gör i branschen.

En annan fördel med Weber Summit Kamado E6 jämfört med keramiska kamadogrillar är dess ökade hållbarhet och lättare vikt. Keramiska grillar kan vara sköra och tunga, medan denna grill i stål är både starkare och lättare att flytta runt.

Summit Kamado E6:s design och funktioner gör den mycket mångsidig och passar både för rökning och traditionell grillning. Den har även en inbyggd fläktport för automatisk temperaturkontroll, vilket underlättar vid långvarig matlagning.

Slutligen är det värt att nämna att Weber Summit Kamado E6 är en investering som kan ge dig många år av glädje och god mat. Att den kommer från Weber är bara positivt med garantitider och reservdelar om något skulle hända. Om du är ute efter en kamadogrill som klarar av en mängd olika matlagningstekniker, är detta verkligen ett bra alternativ att överväga.

 • Skäl att köpa
 • Utmärkt byggkvalitet med ett överdimensionerad gångjärn till locket
 • Kan både röka och grilla utan problem
 • Kamadogrill som är enkel att rengöra
 • Väldigt stor grillyta Ø 61 cm
 • Avtagbar stor askfångare i aluminium
 • Enkel att få ner temperaturen om man råkar elda på för mycket
 • Skäl att inte köpa
 • Kanske lite för stor om man bara ska grilla för två personer

Kamado Joe Kettle Joe - Bra budgetval

Kamado Joe Kettle Joe bild Kamado Joe Kettle Joe bild Kamado Joe Kettle Joe bild Kamado Joe Kettle Joe bild Kamado Joe Kettle Joe bild
ButikPris
7290:-Besök
 • 4,3 av 5 stjärnor hos Amazon USA efter 200 kundrecensioner
 • 4 av 5 när BBCGoodFood testa Kamado Joe
 • Toppbetyg hos svenska butiker från vanliga konsumenter

Kamado Joe Kettle Joe är en innovativ kamadogrill som kombinerar fördelarna med en keramisk kamadoägggrill och en mer traditionell klotgrill. Med sin totala matlagningsyta på 2 342 cm² och effektiva keramiska eldlåda som möjliggör längre matlagningstider med mindre grillkol, har Kettle Joe en mycket imponerande prestanda. 

Kamado Joe Kettle Joe har fått betyget 4,3 av 5 stjärnor hos Amazon USA efter 200 kundrecensioner och 4 av 5 när BBCGoodFood testade produkten. Enligt recensionerna är grillen av hög kvalitet, mycket stabil och säker att använda, och den blir snabbt varm. En av de få nackdelarna är att grillen sitter ganska lågt, vilket kan göra det lite obekvämt att använda för vissa personer.

En unik aspekt av Kettle Joe är den medföljande SlōRoller hyperboliska rökkammaren, som använder cyklonisk luftflödesteknik för att styra värme- och röktemperaturer. Detta gör det möjligt att både grilla och röka mat på grillen. Vi har även observerat att grillen har en inställbar upphängning som anpassas om rökkammaren är monterad eller inte.

Grillen kommer också med Divide and Conquer® matlagningssystem i två plan, vilket ger dig möjlighet att laga maträtter vid olika temperaturer samtidigt.

Något annat vi uppskattar med Kettle Joe är de fällbara sidoborden som ger en större arbetsyta under grillningen och de låsbara hjulen som underlättar förflyttningen av grillen. Asklådan gör det enkelt att tömma askan utan att behöva ta ur några delar på insidan, vilket bidrar till en smidigare rengöring.

Efter att ha undersökt Kamado Joe Kettle Joe kan vi konstatera att den är ett utmärkt val för den som är intresserad av både grillning och rökning, och erbjuder en högkvalitativ och mångsidig grillupplevelse.

Dock rekommenderas den inte för den som bara vill grilla enstaka hamburgare och korvar, då en enklare och billigare grill kan vara ett bättre alternativ. Kvaliteten, den unika rökkammaren och möjligheten att laga mat vid olika temperaturer gör dock Kettle Joe till ett intressant alternativ för dem som vill ha en mångsidig grill.

Är detta den bästa kamadogrillen på marknaden? Kanske inte. Men den är förvånadsvärt prisvärd jämfört med liknande modeller och byggkvalitén känns bra.

 • Skäl att köpa
 • Grill som är ett mellanting mellan en vanlig klotgrill och kamadogrill
 • Bra konstruktion och byggkvalitet
 • Både grillar och röker väldigt bra
 • Relativt lågt pris
 • Snabb uppvärmning
 • Skäl att inte köpa
 • Lätt att överskjuta värmen och det kan vara svårt att få ner temperaturen igen
 • Kamadogrillen känns ganska låg

Köpguide – Så väljer du bästa kamadogrill för dina behov

köpguide kamadogrill

Kamadogrillar har vuxit i popularitet över åren och är kända för sin mångsidighet, hög kvalitet och förmågan att ge fantastiska smaker till dina grillade rätter. Vi anser att det är viktigt att förstå de grundläggande koncepten bakom dessa grillar innan du gör ett köpbeslut.

Kamadogrillar är konstruerade av tjocka keramiska väggar och har en oval eller äggformad design som hjälper till att cirkulera värmen inuti grillen för att skapa en jämn och konsekvent grillupplevelse. Detta ger vissa fördelar och är en stor anledning till varför kamadogrillen har blivit så populär. Se listan nedanför.

 1. Utmärkt värmeisolering: Kamadogrillar har tjocka keramiska väggar som ger överlägsen värmeisolering. Detta gör att de kan behålla värmen bättre än traditionella grillar och därmed ge jämnare och mer konsekvent grillning.
 2. Bränsleeffektivitet: På grund av deras överlägsna värmeisolering förbrukar kamadogrillar avsevärt mindre bränsle (kol eller briketter) jämfört med traditionella grillar. Detta gör dem mer kostnadseffektiva och miljövänliga på lång sikt.
 3. Mångsidighet: Kamadogrillar är extremt mångsidiga och kan användas för en rad olika matlagningsmetoder, inklusive grillning, rökning, långsam matlagning, stekning och till och med bakning. Traditionella grillar är oftast begränsade till direkt grillning och indirekt grillning.
 4. Temperaturkontroll: Kamadogrillar erbjuder utmärkt temperaturkontroll tack vare deras justerbara ventiler och inbyggda termometrar. Detta gör att du kan laga mat med hög precision och skapa en mängd olika rätter.
 5. Lång hållbarhet: Kamadogrillar är oftast byggda med högkvalitativa material som keramik, vilket ger dem lång livslängd och hållbarhet. Traditionella grillar, särskilt de gjorda av tunnare metall, kan snabbare försämras på grund av värmeförändringar och väderpåverkan.
 6. Bättre smak: Kamadogrillar är kända för att ge maten en unik, rik smak, tack vare den kombinerade effekten av hög värmeisolering, indirekt värmemetod och möjligheten att röka maten med rökved. Traditionella grillar kan ha svårt att uppnå samma smakprofil.

Genom att överväga dessa fördelar kan du förstå varför kamadogrillar har blivit så populära bland entusiastiska hemmakockar och professionella kockar över hela världen.

Material och konstruktion

När vi ser på material och konstruktion, är det viktigt att tänka på hur dessa faktorer påverkar grillens hållbarhet och prestanda. Kamadogrillar är ofta gjorda av keramik, men kan också konstrueras av stål eller gjutjärn.

Keramiska grillar är mer benägna att behålla värmen och erbjuder bättre isolering, medan stål och gjutjärn kan vara mer hållbara och lätta att underhålla. Vi har gått igenom olika material och konstruktioner och rekommenderar att du överväger vilket alternativ som bäst passar dina behov och önskemål.

Storlek och kapacitet

Storlek och kapacitet är en annan viktig faktor att beakta när man väljer en kamadogrill. Vi känner till att dessa grillar finns i olika storlekar, från små bärbara modeller till stora grillar för utomhusunderhållning.

Tänk på hur mycket mat du planerar att grilla åt gången och hur mycket utrymme du har att arbeta med. En större kamadogrill kan vara mer mångsidig, men kräver också mer plats och kan vara svårare att flytta. Dessutom är de också betydligt dyrare och kräver med kol för att komma upp i temperatur.

Därför är det värt att fundera över hur pass stor kamadogrill du bör välja. Är ni bara 2-4 personer i hushållet som kommer använda den regelbundet behöver grillen inte vara speciellt stor. En annan sak som är värd att fundera över är vad som ska grillas eller rökas. Är det stora köttstycken så kan en större kamadogrill vara ett bra val.

Tillbehör och funktioner

När vi tittar på tillbehör och funktioner för kamadogrillar är det viktigt att fundera på vad som kan förbättra din grillupplevelse ytterligare. Vi har gått igenom en mängd olika tillbehör som finns tillgängliga, inklusive grillverktyg, sidohyllor, rökved, pizzastenar och mer.

Tänk på vilka funktioner som är viktiga för dig och vad som kan hjälpa dig att utnyttja din kamadogrill till fullo. Det är också värt att överväga om grillen du väljer kommer med några av dessa tillbehör, eller om de behöver köpas separat.

Pris och budget

Priset på en kamadogrill kan variera avsevärt beroende på material, storlek och funktioner. Vi anser att det är viktigt att fastställa en budget innan du börjar leta efter en grill och se till att du jämför priser på liknande modeller.

Tänk på att en dyrare grill inte nödvändigtvis är bättre än billigare, men att högre kvalitet och funktioner ofta medföljer ett högre pris. Vi rekommenderar att du investerar i en kamadogrill som uppfyller dina behov och ger dig bäst värde för pengarna.

Är du en entusiast som grillar mer än medelsvensson kan det däremot vara värt att överväga dyrare modeller så som Big Green Egg eller liknande. Dessa kamadogrillar är byggda för att hålla många år framöver och det är också enkelt att hitta reservdelar.

Varumärken och garantier

När det gäller att välja en kamadogrill är det viktigt att överväga varumärkena och de garantier som erbjuds. Vi har använt vår analys för att identifiera de mest pålitliga varumärkena på marknaden, inklusive Big Green Egg och Kamado Joe. Att välja en grill från ett välrenommerat varumärke kan ge dig förtroende för att du får en högkvalitativ produkt som kommer att vara länge.

Garantier är också viktiga att överväga, eftersom de ger dig skydd om något skulle gå fel med din grill. Vi rekommenderar att du ser efter grillar med långa garantier och bra kundsupport för att säkerställa att du har en positiv upplevelse med din kamadogrill.

Att välja den perfekta kamadogrillen innebär att ta hänsyn till en rad faktorer, inklusive material och konstruktion, storlek och kapacitet, temperaturkontroll och mångsidighet, tillbehör och funktioner, pris och budget, samt varumärken och garantier.

Genom att noggrant överväga dessa aspekter kan du hitta en kamadogrill som uppfyller dina behov och förbättrar din grillupplevelse. Vi hoppas att denna köpguide hjälper dig att göra ett välgrundat beslut och att du snart kan njuta av de fantastiska smaker som endast en kamadogrill kan erbjuda.


FAQ – Vanliga frågor om kamadogrillar

 1. Hur rengör och underhåller jag en kamadogrill?
 2. Hur lång tid tar det att tända en kamadogrill?
 3. Hur kontrollerar jag temperaturen på en kamadogrill?
 4. Vilket bränsle bör jag använda för min kamadogrill?
 5. Vad kan jag laga på en kamadogrill?
 6. Vad är en kamadogrill?

Hur rengör och underhåller jag en kamadogrill?

För att rengöra en kamadogrill, töm askan efter varje användning och skrapa bort eventuella matrester från gallret. För en mer grundlig rengöring kan du använda en grillborste och varmt vatten. Underhålla grillen genom att kontrollera ventiler och packningar regelbundet och byt ut slitna delar vid behov.

Hur lång tid tar det att tända en kamadogrill?

et tar vanligtvis mellan 10 och 15 minuter att tända en kamadogrill. Använd en skorstenständare eller naturliga tändkuber för att starta elden och låt grillen förvärmas innan du börjar grilla.

Hur kontrollerar jag temperaturen på en kamadogrill?

Temperaturkontrollen på en kamadogrill hanteras genom att justera topp- och bottenventilerna. Genom att öppna eller stänga ventilerna kan du reglera luftflödet och därmed ändra temperaturen inuti grillen. Precis som med allt annat kommer det krävas lite tid att få in tekniken. I början kan det vara enkelt att nå alldeles för höga temperaturer men som man lär sig anpassa efter en tids användning.

Vilket bränsle bör jag använda för min kamadogrill?

Kamadogrillar fungerar bäst med naturligt träkol eller högkvalitativa briketter. Undvik snabbtändande kol eller briketter med tillsatta kemikalier, eftersom de kan påverka smaken på maten och grillens prestanda.

Vad kan jag laga på en kamadogrill?

Kamadogrillar är mycket mångsidiga och kan användas för att grilla, röka, steka, långsamt laga och till och med baka. Du kan laga kött, fisk, grönsaker, pizza, bröd och mycket mer. 

Vad är en kamadogrill?

En kamadogrill är en typ av grill med tjocka keramiska väggar och en oval eller äggformad design. Den är känd för sin överlägsna värmeisolering, mångsidighet och förmåga att ge utmärkt smak till grillade rätter. En kamadogrill använder också betydligt mindre kol jämfört med traditionella grillar.


Så valde vi ut de bästa kamadogrillarna

Kamadogrill bäst i test 2023Kamadogrillar finns i ett brett sortiment i Sverige, allt från budgetalternativ hos lågprisbutiker till exklusivare och mer högkvalitativa kamadogrillar från kända varumärken som Big Green Egg, Kamado Joe och Primo.

Det omfattande utbudet av kamadogrillar kan göra det svårt för konsumenter att hitta de modeller som presterar bäst på marknaden. Vi har samlat information från tester, kundomdömen och recensioner för att framhäva de kamadogrillar som verkligen utmärker sig i jämförelser.

Att utnämna en enda vinnare bland alla kamadogrillar är utmanande eftersom olika storlekar och funktioner passar olika kunders behov. Genom att presentera de kamadogrillar som generellt presterat bäst kan vi dock framhäva flera intressanta modeller som är värda att undersöka närmare.

Om en kamadogrill utses till testvinnare i flera olika tester är det en stark indikation på att det är en mycket bra grill. Positiva kundomdömen överlag är en annan faktor att beakta. Dessutom kan produktrecensioner och enskilda tester bidra med värdefull information.

De modeller vi listar har i tester, recensioner eller liknande visat sig vara pålitliga och populära alternativ som kunder är nöjda med. Vi har däremot vägt in viktiga egenskaper och funktioner som kan påverka valet av kamadogirll. Givetvis har pris även varit en viktig faktor för oss, dyrast är inte nödvändigtvis det bästa valet för alla.

Källor

 • Big Green Egg Medium – 5 av 5 stjärnor – Gardenetc anser att Big Green Egg är en utmärkt och smart investering för en kamadogrill som kommer hålla en livstid – Länk
 • Big Green Egg Medium – Bästa medelstora kamadogrill – TheSpruceEats anser att modellen utklassar de flesta mindre modeller på marknaden med utmärkta egenskaper där ventilation och keramiskadelar är i toppklass. Länk
 • Weber Summit Kamado E6 – 4,3 av 5 stjärnor – DerrickRiches testa kamadogrillen 2022 – Länk
 • Kamado Joe Kettle Joe – 4 av 5 stjärnor – När BBCGoodFood testa kamadogrillen 2022 såg de flera fördelar med modellen. Framför allt byggkvalitén överraskade men också grillegenskaperna. Länk