Lökhackare bäst i test – Nu slipper du rinnande ögon

Bästa lökhackare - Test

Om du likt många andra personer har problem med att ögonen rinner som floder när du hackar lök så är det dags att införskaffa en riktig lökhackare. Lökhackaren är ingen ny uppfinning utan har säkert funnits i över 50 år eller längre, men det är först på senare år som de har blivit väldigt smidiga att använda.

Hur pass påverkad varje person blir från att hacka lök varierar väldigt mycket från individ till individ. Vissa har enorma problem med att ögonen rinner och kan mer eller mindre klassas som ett handikapp då dessa personer drar sig eller helst undviker att hacka lök överhuvudtaget.

Det finns ett par väldigt smidiga lökhackare idag som är både enkla att använda, men är också väldigt enkla att rengöra efter användning. Rengöringen av denna typ av utrusning  har länge varit det moment som gör det extra omständligt vid användning, men idag är flera modeller väldigt enkla att rengöra.

Vi har gått igenom hela marknaden i jakten på den bästa lökhackaren och har kommit fram till ett par olika modeller som nog kan intressera dig. Alla modeller vi listar har fått toppbetyg i test och även höga kundrecensioner.


Alligator lökskärare i rostfritt stål – ✅ Bäst i test

Alligator lökskärare i rostfritt stål bäst i test

ButikPris
949:-Besök
949:-Besök
1090:-Besök
1399:-Besök
 • 4,7 av 5 hos brittiska Amazon efter 40 kundrecensioner.

The Alligator of Sweden, en lökskärare / lökhackare som uppfanns av en Svensk man från Öland som ville underlätta matlagningen när han gjorde sina Ölands klimpar. I receptet för Ölands klimpar så ingår det en hel del hackad lök/potatis och för att få slut på floder av tårar så uppfann Benny Engdahl detta häftiga verktyg.

Alligator lökhackaren är idag en av världens mest kända hackare på marknaden och flera av deras modeller har fått toppbetyg hos de flesta butiker på nätet. Lökhackaren har vunnit flera stora priser genom åren och har bland annat vunnit Excellence in housewares awards 2004 som är ett viktigt pris.

Exklusiv konstruktion för hemma och professionella kök

Alligator i rostfritt stål tar denna fantastiska lökhackare till nya höjder och tack vare stålet så känns konstruktionen riktigt gedigen. Nu finns det också en plastversion av denna och är det alternativ av lökhackare som vi har satt som näst bästa alternativ, men det rostfria stålet höjer denna modellen snäppet bättre.

Alligator de luxe kommer med tre stycken utbytbara knivsatser där den första är avsedd för att hacka lök medans de andra två fungerar bra till pommes och schalottenlök. 6 x 6 mm för vanlig lök, 9 x 9 mm för vanliga pommes frites och 3 x 3 mm för små schalottenlökar.

Reservdelar

Lökskäraren från svenska Alligator kommer också med en uppsamlare i plast så att du på ett fiffigt sätt kan samla upp allt som hackas. Blir du av med uppsamlaren eller vill kunna använda flera så finns detta att köpa löst. Även extra knivsatser finns att köpa i fall det skulle behövas och dessa lökhackare är byggda för att hålla väldigt länge, speciellt De Luxe modellen i rostfritt stål.

Produktfilm som visar snabbt hur enkelt det är

Specifikationer för bäst i test vinnaren Alligator lökhackare de luxe

 • Rostfritt stål.
 • 3 st olika knivsatser ingår, 3 x 3 mm, 6 x 6 mm, 9 x 9 mm.
 • Ingår rengöringsnät.
 • Uppsamlare ingår.
 • Kan hacka lök, vitlök, pommes, schalottenlök med mycket annat.
 • Passar professionella och vanliga hemmakök.

Alligator lökhackare i hårdplast – Näst bästa alternativ

Alligator lökhackare i hårdplast

ButikPris
299:-Besök
845:-Besök
855:-Besök
 • 4,3 av 5 hos Amazon efter 130 kundrecensioner.
 • 5 av 5 stjärnor hos JuicingDetective.

Alligator lökhackare i hårdplast är den modell som det Svenska företaget tog fram till en början och är också den modell som slog igenom på marknaden. Det är precis samma lökskärare som bäst i test vinnaren förutom att modellen är tillverkad i plast och även om den är tillverkad i plast så är den tuff.

En annan sak som också skiljer dessa grönsakshackare ifrån varandra är att denna plastmodell endast har ett färdigt mönster på 6 x 6 mm. Så du har inte möjligheten till att byta ut knivnätet så som du har på bäst i test vinnaren. Men för många personer så är 6 x 6 mm det mest intressant då det är det vi använder för att hacka lök regelbundet.

Hårdplast ger ändå en väldigt stabil konstruktion

Låt inte plastkonstruktionen lura dig, detta är en väldigt stabil konstruktion som snabbt kan hacka väldigt finhackad lök eller andra grönsaker / rotfrukter. Vill du snabbt hacka 1-5 lökar så tar det inte mer än några sekunder om de är färdigskalade.

Intresset kring dessa lökhackare ökar regelbundet allt eftersom vi äter nyttigare mat och börjar gå över till att äta mer grönsaker eller rotfrukter.

Det medföljer även en uppsamlare i plast som på ett smidigt samlar allt som blir hackat och är perfekt om du vill kunna hacka flera lökar på samma gång. För att underlätta rengöringen av knivnätet / lökhackaren så följer där även med ett rengöringsnät.

Specifikationer för Alligator lökhackare i plast

 • Plastkonstruktion.
 • Ett fast knivnät på 6 x 6 mm.
 • Uppsamlare i plast ingår som rymmer flera hackade lökar.
 • Diskmaskinssäker.
 • Praktiskt rengöringsnät ingår.

Philips Minihackare HR1393 – Elektrisk lökhackare

elektrisk lökhackare från Philips HR1393

ButikPris
349:-Besök
349:-Besök
366:-Besök
 • 4,4 av 5 hos Brittiska Amazon efter 50 kundrecensioner.
 • Bäst i test hos danska Forbrugerrådet Tænk 2015.

Philips Minihackare HR1393 är en perfekt lökhackare som har vunnit flera stora bäst i test och kan hacka allt från lök till andra grönsaker samt nötter. Denna elektriska grönsakshackare från Philips är inte en renodlad lökhackare men fungerar minst lika bra som en lökhackare.

Fördelen med Philips Minihackare är att du får en liten köksmaskin som klarar så mycket mer än bara hacka lök. Dessutom är den väldigt billig och kostar någonstans kring 300 kronor hos de flesta butiker.

En stor fördel med t.ex. elektriska Philips lökhackare är att du själv kan välja hur fint löken ska hackas jämfört med de manuella alternativen. Vill du ha lite grövre lök så hackar du under kort tid och om du vill ha riktigt finhackad lök så hackar du lite längre. Den möjligheten har du inte med de manuella alternativen från Alligator.

Delar som klarar av maskindisk

Så klart så klarar inte den elektriska delen av att diskas i diskmaskinen, men alla delar som används för att hacka grönsakerna går att lossa på så att de enkelt kan diskas direkt i diskmaskinen.

Knivarna är tillverkade i högkvalitativt stål som håller skärpan väldigt länge och knivbladen drivs av en stark elektrisk motor på 450 watt som klarar av det mesta. För att aktivera minihackaren så behöver du endast trycka ner maskinen så startar knivbladen direkt.

Behållaren rymmer 0,7 liter som räcker gott och väl för att hacka upp ett par lökar samt några grönsaker i samma behållare. På sidan hittar du även en måttenhet ifall du följer något recept.

Kort film som demonstrerar hur minihackaren fungerar.

Specifikationer för Philips Minihackare HR1393

 • Hackar lök, grönsaker, örter och nötter på nolltid.
 • Behållare på 0,7 liter.
 • Tål diskmaskin.
 • Två vassa knivblad som håller sig vassa under lång tid.
 • 450 watt.

Källor

Forbrugerrådet Tænk

I Tænks stora bäst i test av minihackare så testades det hackare från bland annat Bosch, Cuisinar, Kenwood, Krups, OBH Nordica, och Philips. Bäst i test fick Philips Minihackare HR1393 som och var testets mest kraftfulla hackare. Men även om den hade den kraftfullaste motorn så var det ändå denna lökhackare som var en av de billigaste modellerna.

I deras test så var det flera grönsakshackare som klarade sig relativt bra och överlag så presterade de flesta modeller över förväntad. Men lökhackaren / minihackaren från Philips var snäppet bättre och med ett lägre pris jämfört med flera konkurrenter. Forbrugerrådet Tænk.

JuicingDetective

JuicingDetective har test ett stort antal olika lökhackare, allt från manuella till lite mer avancerade i form av elektriska. De har även testat alternativ där man behöver dra i ett snöre för att få knivarna roterande.

I deras test så tog de bland annat med bäst i test vinnaren från Svenska Alligator och enligt testet så var lökskäraren en väldigt smidig modell som sparar både förvaringsplats, men också tid vid användning. Enligt testat så räknas Alligator lökhackare som en av de bästa alternativen på marknaden.

Några av de fördelar som nämndes var enkelheten kring användning, men också enkelheten kring rengöring. Rengöring är annars ett relativt stort problem för om något tar tid att rengöra så drar man sig gärna från att använda det. De bästa köksverktygen är de vi använder dagligen. JuicingDetective.