Test av Löparbälte

Bästa löparbälte

Förvaring av nycklar, mobiltelefon eller plånbok under sin löparrunda är ett stort problem för många personer. Fickor kanske fungerar för vissa, men långt ifrån alla uppskattar att det hela tiden skramlar i fickorna när man springer.

Men det bästa är trots allt att köpa ett löparbälte som enkelt kan förvara nycklar och t.ex. mobiltelefonen. Med ett löparbälte får du också rätt balans på prylarna och som dessutom sitter runt midjan där det påverkar en minst.

Det finns en rad olika löparbälten att välja mellan, allt från vätskebälten till enklare bälten som endast rymmer nycklar och mobiltelefon. Men vilket löparbälte är bäst för dig? Spana in vår korta köpguide. Vårt löparbälte test är baserat på oberoende test/guider från både svenska och internationella källor.


FlipBelt – Bästa löparbälte

flipbelt bästa löparbälte

 • Classic
 • Zipper
ButikPris
345:-Besök
349:-Besök
349:-Besök
399:-Besök
ButikPris
395:-Besök
399:-Besök
449:-Besök

 • Bäst i test hos verywellfit.com.
 • Bästa köp hos independent.co.uk
 • 4,4 av 5 hos amerikanska Amazon efter 5 000 kundrecensioner.

Vår bäst i test vinnare är FlipBelt som troligtvis är en av marknadens mest sålda löparbälte och som dessutom finns i två olika modeller. Löparbältet har fått bäst i test hos bland annat VeryWellFit, bästa köp hos Independent och även ett toppbetyg på amerikanska marknadsplatsen Amazon.

Extremt smidigt löparbälte som räcker för de allra flesta löpare

FlipBelt är just nu det mest smidiga löparbältet på marknaden och det stora fokuset har varit på att ta fram ett bälte som har komfort i åtanke. Men som samtidigt kan förvara ens viktiga prylar på ett smidigt sätt utan att det stör en under löprundan.

Bäst i test vinnaren FlipBelt är inte justerbart då det är helt elastiskt och därför måste du vara extra noga med att välja rätt storlek. Men det är också det som gör FlipBelt extra attraktivt då det breda bältet fördelar vikten jämnt över ett stort område.

FlipBelt löparbälte kanske inte ser ut att rymma speciellt mycket, men faktum är att det finns fyra stycken fickor där du kan placera nycklar, mobiltelefon, kort eller vad du nu önskar att ha med dig. En ficka är också speciellt anpassat med en nyckelhållare så att dina nycklar sitter extra säkert. Det finns även små vätskeflaskor på 250 ml som kan förvaras i bältet.

FlipBelt Zipper – En uppgradering av den klassiska modellen

FlipBelt Classic är fortfarande den stora favoriten bland många löpare, men för de som vill ha extra säkerhet så finns det nu även FlipBelt Zipper. Detta är den senaste versionen av FlipBelt där tillverkaren introducerade en ficka med dragkedja.

FlipBelt Zipper är också något bredare och kan därför rymma lite större modeller av dagens mobiltelefoner så som Galaxy Note/iPhone XL eller liknande.

Det bästa med FlipBelt är definitivt dess enkelhet och för de flesta typer av träningspass så behöver man bara få med det mest nödvändiga. Ska du springa maraton eller liknande så kommer du troligtvis behöva ett annat löparbälte.

 • Bäst i test och testvinnare i flera oberoende test av löparbälten.
 • Finns i två olika modeller, Classic och Zipper. Varav Zipper är den nyaste modellen.
 • Båda modeller rymmer enkelt mobiltelefon eller en liten 250 ml vattenflaska.
 • 4 stycken fickor, varav en har en nyckelhållare. Zipper har en ficka med dragkedja.
 • FlipBelt är inte justerbart, se därför till att du väljer rätt storlek.
 • FlipBelt passar också bra till löpning, på resan, till träningen och så vidare.
 • Det elastiska materialet eliminerar rörelser och studsar under löprundan.
 • Vänd på bältet så låser man fast allt som förvaras i bältet.

Salomon Pulse Belt – Bästa vätskebälte

Salomon Pulse Belt bästa vätskebälte

ButikPris
248:-Besök
345:-Besök
400:-Besök

 • 9 av 10 hos svenska Marathon.se
 • 8 av 10 hos RunnerClick.com

Salomon Pulse Belt är ett annat väldigt populärt midjebälte för löpning som bland annat har fått toppbetyg hos svenska Marathon.se och RunnerClick.com. Bältet påminner mycket om bäst i test vinnaren FlipBelt och är så klart positivt då de flesta älskar denna typ av löpbälte.

Gott om plats för mobil, men även mindre vattenflaskor

Med Salomon Pulse Belt får du ett mobilbälte som även rymmer både mobilen och upp till två mindre 500 ml vattenflaskor. Materialet är stretchbart och sitter väldigt bekvämt under eller över löparkläderna. Förutom en fantastisk passform så är materialet ventilerande och kan på så sätt andas.

Midjebältet har två stretchfickor där du kan få ner två stycken softflasks på 500 ml, perfekt för dig som gärna vill kunna ta med dig lite vätska på löppasset. Men egentligen passar detta löpbälte flera andra typer av konditionsidrottare så som t.ex. längdskidåkare, vandrare, motionärer eller varför inte helt vanliga resenärer.

Salomon Pulse Belt har också gömda fickor där du kan förvara din värdesaker på ett säkert sätt och bältet är även utrustat med remmar för extra förvaring eller hållare för stavar.

Salomon Pulse Belt är ett väldigt billigt löparbälte som levererar precis det de flesta personer eftersöker och som dessutom sitter bekvämt med packning.

 • 2 stycken elastiska fickor, varav ett har en blixtlås.
 • Diagonala remmar för extra förvaring av t.ex. stavar.
 • Stretchbart midjebälte som sitter bekvämt och som andas.
 • Passar löpning, skidåkning, vandring eller annan typ av träning.
 • Ett relativt billigt löparbälte som kommer hålla länge.

SPIbelt Original – Inget studsande

SPIbelt Original

ButikPris
150:-Besök
249:-Besök

 • 9 av 10 hos RunnerClick.com
 • 4,6 av 5 hos amerikanska Amazon efter 1400 kundrecensioner.

SPIbelt är ett annat väldigt populärt löparbälte som finns i en rad olika färger och modeller. SPIbelt Original liknar inte alls t.ex. bäst i test vinnaren FlipBelt och liknar istället mer än vanlig midjeväska.

Nu kanske du tror att SPIbelt fladdrar precis som en stor midjeväska, men så är inte fallet. Vad som passar dig bäst är högst personligt, men många föredrar denna typ av midjebälte för löpning.

Smidig förvaring med dragkedja

Det bästa med SPIbelt midjebälte är definitivt fickan med dragkedja där du förvarar allt du behöver få med på träningspasset. Många föredrar enkelheten med att endast använda en ficka för nycklar och mobiltelefon, medans andra föredrar t.ex. FlipBelt med flera olika fickor.

Löparbältet sitter både bekvämt och säkert runt midjan utan att väskan glider runt eller rör på sig under löprundan. Huvudfacket rymmer utan problem de mest vanliga mobiltelefonerna som t.ex. Samsung Galaxy eller iPhone. Enligt tillverkaren så rymmer fickan mobiltelefoner upptill 16,5 cm som t.ex. iPhone 6.

SPIbelt löparbälte är justerbart i storlek och kan användas för midjemått mellan 61 till 119 cm. Detta är enligt många en stor fördel för de löpare som varierar sina kläder beroende på vädret utomhus om du vill använda midjebältet utanpå kläderna.

Detta är ett utmärkt midjebälte för personer som springer, styrketränar eller bara vill ha med det på resan utomlands. SPIbelt är ej vattentätt så en plastficka är att föredra till mobilen.

 • Justerbart löparbälte som passar midjemått mellan 61 till 119 cm.
 • Ett huvudfack med dragkedja som rymmer både mobil och nycklar.
 • Fått toppbetyg i olika löparbälte test på nätet.
 • Toppbetyg på amerikanska Amazon efter närmare 1500 kundrecensioner.
 • Midjebältet sitter bekvämt och säkert även under de tuffare träningspassen.

Köpguide: Så väljer du det bästa löparbältet för just dig

köpguide så hittar du bästa löparbältet för dig

Det finns en rad olika löparbälten att välja mellan och faktum är att de flesta modeller är relativt billiga jämfört med andra löpartillbehör. De midjebälten vi har tagit med i vårt bäst i test inriktar sig till alla typer löpare som springer korta till längre sträckor.

Vill du däremot springa maraton eller längre sträckor så kan ett större löparbälte med flaskor vara ett bättre val. Men det finns också andra alternativ som t.ex. löparryggsäck som kanske är smidigare för att frakta vätska.

Men 90% av alla löparrundor är inte speciellt långa och springer du en mil eller två så fungerar dessa löparbälten vi har med i testet bra. Om det är extremt varmt någon dag du så kan du köpa små 250 till 500 ml flaskor som oftast ryms i dessa bälten.

Även om inriktningen för dessa midjebälten är fokuserat på personer som sysslar med löpning så passar de även bra till andra aktiviteter. Ett löparbälte är perfekt för dig som cyklar, motionerar, vandrar, tränar på gymmet, ute på resan med mera. Ett perfekt sätt att förvara ens värdeföremål på ett smidigt och säkert sätt.

flipbelt löparbälte för mobil

Bästa löparbälte för mobiltelefoner

Alla modeller vi har tagit med i vårt test av löparbälten ska kunna förvara normalstora mobiltelefoner. Även om du har en av större modeller som iPhone XS Max eller Galaxy Note så ska t.ex. FlipBelt kunna rymma dessa.

Bäst i test innaren FlipBelt har en kompatibilitetssida med tabeller för vilka mobiler som ryms i Flipbelt och det hittar du på den här hemsidan.

Men hur står sig ett löparbälte jämfört med sportarmband/mobilhållare på armen?

Enligt de flesta som har fått prova ett bra löparbälte är ganska eniga om att bältet är smidigare på flera sätt. Den största nackdelen med en plastficka på armen är att det skapar lite obalans med vikten och dessutom så sitter de inte speciellt bekvämt.

Löparbälten sitter oftast stadigare och motverkar rörelser/vibrationer väldigt bra när det studsar som mest under löpningen. Midjan är också det bästa stället på kroppen för att belasta med extra vikt utan att man störs av det.

vätskebälte flipbelt flaskor

Löparbälten för vätska / vätskebälten

Vårt test av midjebälten för löpning är inte fokuserat på långlöpare som behöver flera flaskor för att klara av långa löprundor på 3-4 mil. Vi har istället koncentrerat oss på vanliga löparbälten som passar 90% av alla löpare och löpsträckor.

Tittar vi på t.ex. testvinnaren FlipBelt så kanske bilden inte är 100% rättvis med att illustrerar hur mycket som ryms i bältet. Men faktum är att många köper FlipBelts egna flaskor på 18 till 31 cl som passar i bältet.

Så även du vill kunna få med någon liten vattenflaska så finns det möjlighet till detta om du väljer att köpa en av dessa småflaskor för löparbälten. Dessa flaskor är dessutom smått rundade för att följa kroppens form på ett smidigt sätt.

Källor

FlipBelt Bäst i test vinnare

FlipBelt är utan tvekan det bästa löparbältet för de allra flesta personer som sysslar med löpning eller liknande aktiviteter. Dess enkelhet och komfort är nästan oslagbart jämfört med andra modeller på marknaden. Passformen och stretchmaterialet gör detta till en värdig bäst i test vinnare som slår de flesta löparbälten.

Om du sysslar med joggning eller löpning på fritiden så är detta ett självklart val om du springer kortare sträckor runt milen. Sysslar du med maraton så finns där troligtvis bättre alternativ.

 • Bäst i test hos Verywellfit.com – Bästa av 7 testade löparbälten – Länk
 • Bästa köp hos Independent.co.uk – En klar vinnare hos testpanelen – Länk
 • 4,4 av 5 hos Amazon USA – 5 000 kundrecensioner

Salomon Pulse Belt

Salomon Pule Belt liknar bäst i test vinnaren FlipBelt på många sätt och egentligen är det ungefär samma typ av midjebälte för löpning. Den största skillnaden mellan de två olika modellerna är de diagonala spännbanden som Salomon löparbälte har.

Spännbanden är gjorda för att hålla t.ex. vandringsstavar eller liknande utrustning. Perfekt för både löparen och de personer som vandrar regelbundet. Salomon Pule Belt har också något färre fickor, vilket kan vara en avgörande faktor för de som gillar att dela upp värdesakerna.

Precis som FlipBelt så har du möjlighet till att hushålla en liten vattenflaska i en av fickorna. Det kanske inte räcker till de riktigt långa löppassen när det är varmt, men för det mesta räcker det väldigt långt. Vattenflaskan säljs separat.

 • 9 av 10 hos svenska Marathon.se – Bra passform med stor ficka – Länk
 • 8 av 10 hos RunnerClick – Mångsidigt midjebälte – Länk

SPIbelt Original

SPIbelt Original är ett annan väldigt populärt löparbälte som har fått toppbetyg i de flesta oberoende tester och kundrecensioner. Förutom SPIbelt Orginal så finns det en rad olika liknande modeller som har kommit senare med små ändringar. Men Original verkar fortfarande vara den stora favoriten hos kunderna.

 • 9 av 10 hos RunnerClick – Justerbart löparbälte – Länk
 • 4,6 av 5 hos amerikanska Amazon.

Amazon USA

Då löparbälten är så populära i Sverige och framförallt utomlands så är Amazon USA en perfekt källa att använda i våra testsammanställningar. Då marknaden är mycket större i USA så får vi enklare en bild över hur dessa midjeväskor för löpning presterar i utlandet. Med en större marknad så får vi även tillgång till ett betydligt större antal kundrecensioner för att bilda oss en uppfattning över vilka modeller som presterar i toppen.

Det bästa med att kolla på Amazon är att vi får säkra kundrecensioner som endast har skickats in av de som verkligen har köpt produkten. Verifierade kundomdömen väger alltså ganska tungt då vi är säkra på att recensioner är från riktiga kunder.

Bäst i test vinnaren FlipBelt och SPIbelt är två väldigt populära modeller som sälja på Amazon USA. Båda modeller har fått toppbetyg och är baserat på flera tusen kunder på Amazon. Bara FlipBelt har över 5 000 kundrecensioner och är det löparbälte som säljer bäst just nu.