Luftrenare Bäst i Test – Förebygg potentiella följdsjukdomar

I detta test så tittar vi närmare på luftrenare som är en frälsare för många personer som lider av allergi eller astma.  Luftrenare fungerar till alla hem även om du inte lider av någon form av allergi och är ett bra sätt för att förebygga luftföroreningar, men också olika sjukdomar. Luftrenare fungerar bra för hem som ligger vid platser där det finns sämre luft så som t.ex. innerstan där luften förorenas av bussar och bilar, även hem med djur har stor nytta av luftrenare.

Alla hem har luftföroreningar och det är inget direkt konstigt då vi i princip får föroreningar från elektronik, kläder med mera. Det är oundvikligt och det enda vi kan göra är att försöka förebygga dessa luftföroreningar och potentiella sjukdomar till följd av luftföroreningar.

Vi samlat ihop de bästa luftrenare genom att sammanställa bäst i test från flera källor, men också tagit hänsyn till hur befintliga kunder har satt för betyg på dessa produkter. Vi har också tagit hänsyn till vad Astma och Allergiförbundet rekommenderar för modeller. Oftast är det bättre att sammanställa både tester och kundrecensioner för att få en bättre bild hur luftrenarna fungerar i det verkliga livet.

Tänk på att vi själva inte gör några tester i dagsläget och det enda vi gör idag är att sammanställer tester för att det ska bli enklare att kunna hitta alla luftrenare som har fått bäst i test.


Coway 1008CH luftrenare – ✅ Bäst i Test

Coway 1008CH testvinnare

ButikPris
2676:-Besök
2690:-Besök
2849:-Besök
2849:-Besök

 • Bäst i Test i Testfakta.
 • Rekommenderas av Astma och Allergiförbundet.

Coways luftrenare 1008CH är en av marknadens mest populära luftrenare av flera anledningar. För det första så är den godkänd och rekommenderas av Astma och Allergiförbundet. För det andra så har denna luftrenare fått bäst i test i bland annat i svenska Testfakta där Coway 1008CH utklassar alla de andra modellerna.

Det händer då och då att produkter som blir testvinnare i diverse olika tester oftast inte är det mest stilrena eller snyggaste. Däremot så är Coway luftrenare faktiskt den snyggaste modellen bland alla de luftrenare vi har sett på marknaden. Det är också något som underlättar då en luftrenare ska stå framme centralt i hemmamiljön för att kunna uppnå det bästa resultatet.

Specifikationer – Kortfattat

Coway 1008CH luftrenare klarar att rengöra luften upp till 73 m2 med en lägsta ljudnivå på 32 dB, vilket är en av de lägsta ljudnivåerna alla de tester vi har kikat på. Den enda luftrenaren som var tystare än Coway 1008CH var Electrolux EAP300 som presterande nästan likvärdigt med just denna modellen.

Storleken på denna testvinnare är 64 x 35 x 19 cm och är en av de lite större modellerna, men vad gör det när den är snygg?. Många kundrecensioner vittnar om att det gärna blir en del frågor kring luftrenaren när någon kommer på besök hos någon som har Coway luftrenaren. Designen i sig är ganska unik och framförallt enkel, något som kanske andra tillverkare också borde ha i åtanke.

Fördelar med testvinnaren Coway 1008CH luftrenare

 • Bäst i test i Testfakta.
 • Energieffektiv.
 • Förbannat snygg med en stilren design.
 • Väldigt tyst luftrenare med en lägsta ljudnivå på 32 dB.
 • Klarar att rena luften upp till 73 m2.
 • Använder 3-stegs filter. Förfilter – A3 Medium – HEPA-filter. Filtren går att byta ut och det är enkelt att beställa nya.

Electrolux Oxygen EAP300 – Testvinnare

Electrolux EAP300 luftrenare

ButikPris
2388:-Besök
2388:-Besök
2389:-Besök

 • Testvinnare i Testfaktas test av luftrenare.
 • Rekommenderas av Astma och Allergiförbundet
 • 91 av 100 enligt Smartson.

Electrolux EAP300 blev inte testvinnare i Testfaktas test av luftrenare, men fick ändå väldigt gott betyg. Faktum är att Electrolux EAP300 låg väldigt nära Coway 1008CH i de flesta tester och i vissa fick den till och med bättre resultat.

Priset mellan Electrolux EAP300 och bäst i test vinnaren Coway 1008CH skiljer sig inte speciellt mycket så då är frågan om man ska gå med testvinnaren eller Electrolux luftrenare. Vi skulle säga att dessa två luftrenare är ungefär likvärdiga i prestandan och där är egentligen inte så mycket som skiljer de åt.

Specifikationer på Electrolux EAP300

Electrolux luftrenaren EAP300 renar luften minst lika bra som bäst i test vinnaren Coway 1008CH, men har något högre ljudnivå. Energiförbrukningen på Electrolux luftrenaren är det bästa enligt Testfaktas egna test och slår alla de andra luftrenarna. Detta är så klart positivt då en luftrenare står igång 24/7 för att säkerställa så att luften hela tiden renas.

Filtren i Electrolux EAP 300 är ett HEPA-filter, samt ett vanligt kolfilter. Dessa två filter använder de flesta luftrenare i branschen. Vi hade dock önskat att även Electrolux luftrenaren hade ett anti-bakteriellt filter som testvinnaren Coway använder.

Fördelar med Electrolux EAP300

 • Låg energiförbrukning.
 • Lågt pris strax över 2 000 kronor.
 • Väldigt bra och effektivt luftrening upp till 70 m2.
 • De flesta kundrecensioner skriver positivt om just denna modellen.
 • Kom 2a i Testfaktas bäst i test av luftrenare från April 2016.

Philips AC3259 – För stora hem på 95 m²

Philips AC3259 luftrenare för större hem

ButikPris
5189:-Besök
5189:-Besök
5189:-Besök
 • Godkänd av Astma & Allergiförbundet
 • Toppbetyg från kundrecensioner hos olika butiker på nätet.
 • 100 av 100 från de kundrecensioner som finns på Philips egna produkthemsida.

Philips AC3259 är en av marknadens mest avancerade luftrenare just nu och är en väldigt populär modell för de lite större hemmen med en kapacitet på 95 m². Nu kanske detta inte räcker för stora villor på 200 m² med två våningar och då får man helt enkelt ställa luftrenaren på en plats där man rör sig mycket eller införskaffa två stycken. För de som bor i lägenhet så räcker kapaciteten på 95 m² gott och väl.

Philips AC3259 är en av de dyraste i detta test av luftrenare, men det finns flera anledningar till varför just denna modellen är så dyr i jämförelse med liknande modeller.

Smart luftrenare med övervakning

Detta är utan tvekan en av marknadens mest avancerade luftrenare och det som ligger till grund för detta påstående är den teknologi som övervakar luftkvalitén i hemmet. Luftrenaren 3259 från Philips kan nämligen övervaka luften med sin AeraSense-teknologi som själv känner av alla förändringar i inomhusluften och på så sätt justera fläkthastigheten. Philips har också ett auto-läge för allergener i luften och känner själv av när det är dags att öka rengöringsprocessen.

Modellen har tre stycken automatiska lägen och upp till fem olika manuella inställningar. De lägen som är automatiska är ”allmänt läge”, ”allergiläge” och sedan ett ”kraftfullt läge” som tar extra bra hand om bakterier eller virus. Perfekt när vi befinner oss i influensaperioder under vintern. Sen har luftrenaren flera manuella lägen som fläkthastighet, reningsprocess med mera.

En annan sak som också gör Philips AC3259 extra smart jämfört med andra konkurrenter är kontrollen via appen i telefonen. Detta ger dig möjlighet till att själv kunna styra din luftrenare vart du än är och här kan du styra din luftrenare genom att justera fläkthastighet med mera.

I appen kan du också se statistik över hur luftkvalitén har förändras över tid och när på dygnet det är som värst. Du kan även se data kring luftkvalitén för utomhusluft och även kolla pollennivåer. Appen ger också dig råd och tips på hur du kan förbättra den nuvarande luftkvalitén med några enkla steg.

Perfekt för dig som lider av astma eller någon form av allergi

Philips AC3259 luftrenare är godkänd av både Astma & Allergiförbundet och Europeiskt Centrum, som har testat denna luftrenare igenom flera tuffa test. Modellen är testad och certifierad av Europeiskt Centrum för allergiforskning ECARF.

Likt bäst i test vinnaren så har denna luftrenare en överlägsen filtrering som tar även de minsta partiklarna i luften. Philips VitaShield IPS-teknologi gör det möjligt att fånga upp små partiklar och även alla de vanligaste allergenerna i hemmet.

Specifikationer för Philips AC3259 luftrenare

 • 100% nöjdhetsgaranti under 60 dagar.
 • Kapacitet på 95 m³, 393 m3 per timme.
 • 33 – 64 dB.
 • HEPA-filter, kolfilter.
 • Energiförbrukning på bara 11-60 watt beroende på intensitet.
 • Godkänd av Astma & Allergiförbundet och Europeiskt Centrum för allergiforskning ECARF.

Electrolux Z9124 – Populär modell

ButikPris
2125:-Besök
2155:-Besök
 • Godkänd av Astma & Allergiförbundet.
 • Toppbetyg från alla de kundrecensioner som finns tillgängligt hos butikerna.

Electrolux Z9124 är en mycket populär luftrenare och det som gör den extra populär är det låga priset i kombination med en reningskapacitet på 60 m². Men en kapacitet på 60 m² så räcker denna modellen till normalstora lägenheter utan några större problem. Det förutsätter så klart att man sätter luftrenaren på en central plats i hemmet där man rör sig mycket och som knyter ihop alla utrymmen så som hallen.

En av Electrolux mest populära modeller

Electrolux säljer ett par riktigt trevliga luftrenare som har presterat bra i flera bäst i test på nätet och det är tydligt att denna modellen har flera liknelser med testvinnaren EAP300 från Electrolux. Båda modeller har HEPA-filer och kolfilter som är enkla att tvätta av och om det behövs så går det att beställa nya filter direkt från Electrolux.

Luftrenare från Electrolux har en egen luftsensor som känner av när luften blir sämre och på så sätt reglerar hastighet på luftgenomströmning samt ökar/minskar reningsprocessen. Det räcker med att någon röker utomhus och att den luften kommer in genom ventilationen så kör luftrenaren igång. Även andra saker som avgaser, parfymer gör att luftreningsprocessen ökar.

Modellen kommer med fjärrkontroll så att det blir lite smidigare med att justera dess inställningar. Med en ljudnivå på endast 27 dB gör att denna luftrenare är en av de mest tysta på marknaden. Perfekt för dig som är extra känsligt för olika ljud på natten. Detta kan jämföras med bäst i test vinnaren från Coway som har en ljudnivå på 32 dB och även den räknas som väldigt tystgående jämfört med andra konkurrenter. Med en ljudnivå på 27 dB så finns det ingen risk att du hör den på natten.

Många pollenallergiker väljer att ställa just denna modellen direkt i sovrummet för att lindra besvären ordentligt under natten. Sömnkvalitén för en pollenallergiker med en luftrenare som tar 60 m² förbättrar sömnen avsevärt och är för många en räddare i nöden.

Specifikationer för populära Electrolux Z9124

 • Klarar upp till 60 m².
 • Luftrening 313 m³ per timme.
 • Godkänd av Astma & Allergiförbundet.
 • Låg ljudnivå.
 • Effektförbrukning 5,5 till 28 watt.
 • Vikt 6,8 kg.
 • HEPA-filter, kolfilter som är tvättbara.

Philips AC2887 – Perfekt för sovrum och mindre lägenheter

Philips AC2887 luftrenare för mindre hem

ButikPris
3975:-Besök
4035:-Besök
 • Godkänd av svenska Astma & Allergiförbundet.
 • Toppbetyg från de flesta kundrecensioner hos olika butiker på nätet.

Om du är ute efter en lite mindre modell luftrenare för t.ex. vardagsrummet eller sovrummet så är Philips AC2887 en av marknadens mest heta luftrenare. Nu klarar denna luftrenare av en yta på 24-41 m2 och bor man då i en lite mindre lägenhet så är denna luftrenare fullt tillräcklig för att uppnå låga föroreningsnivåer i luften. Lider du av pollenallergi så kan det var en bra idé att sätta denna luftrenare så nära sovrummet som möjligt för bästa möjliga resultat.

Flera smarta egenskaper från Philips

Philips är kända för att ta fram nya patenterade teknologier och det syns verkligen på deras luftrenare. Philips AC2887 har också AeraSense-teknologi som själv känner av luftförhållandena och styr sedan automatiskt fläkt samt reningsprocess efter de olika föroreningsnivåerna i luften. Denna sensorteknologi gör det också möjligt att kunna fånga upp även de minsta partiklarna i luften, vilket är ner till 0,02 mikron i storlek.

Den lägsta ljudnivån på Philips AC2887 är 20,5 dB, vilket är en av marknadens mest tysta modeller. Det lägsta läget är mest optimalt att använda under natten för att minimera onödigt ljud som kan störa sömnen. På den högsta nivån så kan ljudnivån uppnå 51 dB, men då går luftrenaren på max.

Modellen ger också feedback i realtid på skärmen, som visar den nuvarande luftkvalitén inomhus. Störs du av lampan eller ljudet från feedback-displayen så kan detta så klart justeras så att du inte störs på natten. Den kan till och med stängas av, något som har efterfrågats väldigt mycket, då många pollenallergiker väljer att använda luftrenare så nära sängen som möjligt.

Flera automatiska lägen som underlättar användningen av luftrenaren d.v.s. ett extra känsligt läge, allmänt läge och sedan det kraftfullaste läget i fall förhållanden skulle blir riktigt kassa. Som t.ex. när pollensäsongen drar i gång på riktigt.

Luftrenaren från Philips meddelar själv när det är dags att byta eller rengöra filtret. Den kan också beräkna livslängden på filtret baserat på hur smutsig luften är i hemmet.

Specifikationer för Philips AC2887 luftrenare

 • Klarar effektivt upp till 41 m².
 • Populär modell bland pollenallergiker.
 • Ljudnivå 21 till 51 dB.
 • HEPA och kolfilter.
 • Effekt max 56 watt.
 • Godkänd av Astma & Allergiförbundet.

Vilka detaljer är viktiga med en luftrenare?

Så klart är det viktigaste att där finns ett tillräckligt bra filter för att kunna rena luften i hemmet och även att där finns kapacitet nog till att kunna rena en mindre lägenhet i alla fall. Gärna upp emot 70 m2 är något man bör kolla efter när man tittar efter en luftrenare.

Sitter man däremot i en tvåplansvilla så kan man tyvärr inte förvänta sig att ett luftrenare ska kunna rena hela huset. Då kan det vara aktuellt att köpa två stycken för att sedan placera en på varje husplan för bästa resultat.

Placering av luftrenaren i hemmet

En luftrenare ska gärna placeras på ett ställe i hemmet där man ofta vistas eller på ett ställe som är centralt i hemmet. Det kan skilja sig lite vart man ska placera sin luftrenare då det finns lite parametrar att ta hänsyn till. Väljer du en luftrenare som endast kan rena upp till 40 m2 och ditt hem är på 70 m2 så är det bäst att placera luftrenaren där du vistas ofta.

Köper du däremot en luftrenare som klarar att rena luften upp till 70 m2 så är det bättre att placera luftrenaren så centralt som möjligt. Eller på en plats som har anknytningen till de flesta rummen i hemmet eller till de viktigare rummen så som t.ex. sovrummet, köket, vardagsrummet. Rum som garderob eller toaletten är inte de absolut viktigaste rummen.

Ljudnivån är viktigare än du tror

Luftrenaren ska stå igång 24/7 vilket betyder att du mer eller mindre ska kunna leva med denna pryl i ett nära förhållande. Hur mycket en luftrenare behöver jobba skiljer sig ganska mycket beroende på hur husmiljön ser ut, men också hur miljön ser ut utanför fönstret. Är det t.ex. innerstan i en storstad så kommer det ofta in ganska mycket smutsiga partiklar, vilket gör att luftrenaren behöver jobba oftare.

Även om luftrenaren inte jobbar konstant så vill du ha en luftrenare som är tyst för annars kommer du snabbt tröttna på din nya rumskamrat. Ljud är något som kan irritera ordentligt under längre perioder. Kanske inte till en början, men efter några veckor kan det bli extremt jobbigt om luftrenaren låter för mycket. Därför är det oerhört viktigt med en tystgående luftrenare.

De flesta luftrenare som har fått bäst i test eller som har presterat väldigt bra i tester har en ljudnivå kring 30 dB vilket är ganska lågt. Här nedan ser du vad 30 dB motsvarar ungefär.

 • Ett bibliotek ligger mellan 30 – 40 dB.
 • Även ett vanligt kontor ligger någonstans mellan 30 – 40 dB.
 • Sovrummet på natten ligger kring 20 – 30 dB.

Så luftrenare som t.ex. Coway 1008CH och Electrolux EAP300, ligger precis över vad ett vanligt sovrum har i ljudnivå på natten. Det är fullt möjligt att man kommer höra luftrenaren de första dagarna som den används, men man kommer snabbt vänja sig med ljudet. Däremot finns det sämre luftrenare som har en ljudnivå på 40 – 50 dB


Behovet av renare luft ökar för varje år

Många personer i Sverige lider idag av för dålig luft i inomhusmiljön och då vi dagligen ständigt utsätts för kemikalier från kläder samt elektronikprylar. För många är detta inte ett problem idag, men det är mycket möjligt att man utvecklar en allergi vid ett senare skede i livet.

Många lider redan idag av för mycket dåliga partiklar i luften och framförallt hemma i hemmet. För den som lever i storstan så utsätts man för sämre luft än den som bor ute i naturen. Har man då också öppet fönster regelbundet så förvärras inomhusluften snabbt. Men även om du inte har öppet fönster så finns där fortfarande ventiler vid fönsterna där luft ska cirkulera utomhus till inomhus för att förbättra luften.

Nu är vi inte så hårt drabbade i Sverige, men tittar vi t.ex. i Asien så har de enorma problem med luftföroreningar i luften och där är det ännu viktigare med inomhusmiljön. I den så kallade safe zonen, d.v.s. där man kopplar av och sover.

Den flamsäkra katten i hemmet

Du har kanske hört talas om den flamsäkra katten?. Man brukar prata om att våra husdjur är flamsäkra av den enkla anledningen att t.ex. katter rör sig mycket i dammet i våra hem. I detta dammet hittar vi stora mängder partiklar från olika material, men som i detta fallet är flamsäkert. Detta damm hamnar på katten vilket gör att kattens päls blir tillfälligt flamsäkert på grund av alla giftiga flamsäkra partiklar som lossnar från t.ex. våra kläder.

Det är framförallt våra husdjur som får lida av den sämsta luften då många partiklar lägger sig på golven, men när vi rör oss igenom lägenheten / huset så störs dessa partiklar runt i luften. Detta betyder också att t.ex. barn / bebisar som rör sig mycket på golvet får i sig dessa giftiga kemikalier dagligen


Luftrenare hjälper när det är som värst för en pollenallergiker

luftrenare för pollenallergikerDet blir allt vanligare att vanliga pollenallergiker köper hem luftrenare för att förbättra inomhusluften. För många pollenallergiker så kan det vara ett enormt problem med pollenallergi även inomhus och vissa känner stor uppgivenhet att de inte ens kan skydda sig inomhus.

På något sätt så vill man kunna ha en fristad hemma i hemmet där du kan vila ut ordentligt utan att behöva få problem med dålig luft och som pollenallergiker så kan det vara en mardröm att inte kunna fly någonstans utan att må dåligt. I hemmet ska man kunna slappna av och inte behöva känna av alla sina allergibesvär.

De flesta som lider av allvarlig pollenallergi och som har provat en luftrenare skulle aldrig igen kunna klara sig utan detta verktyg. Vi har hittat väldigt många positiva kundrecensioner när det gäller luftrenare och pollenallergiker.

Idag är det nästan vart femte svensk som har problem med pollenallergi och som antagligen haft haft stor nytta av att använda en luftrenare i hemmet för att lindra besvären. Framförallt i sovrummet gör det extra stor nytta.


Dålig luft med astma och allergi

Astma är en mycket allvarlig sjukdom och som kan vara väldigt allvarligt om personen hamnar i andnöd. Enligt den statistik som har publicerats så ser forskarna att astma är något som öknar årligen. Anledningen till detta tros vara att vi människor utsätts av för mycket tvivelaktiga partiklar från kläder och elektronikprylar. Luften är helt enkelt för dålig hemma i hemmet.

Många tror att det räcker med att vädra lite då och då, men det är inte så enkelt för alla då alla inte bor på landet. Bor man i storstan så kan effekten bli precis tvärtom, beroende på hur mycket trafik det finns utanför fönstret.

Astma & Allergiförbundet rekommenderar luftrenare

astma och allergiförbundet rekommenderar luftrenareDär finns ett par olika modeller av luftrenare som Astma & Allergiförbundet rekommenderar och en av dessa modeller är bäst i test vinnaren Coway 1008CH som blev testvinnare i Testfaktas test 2016.

Astma & Allergiförbundet är väldigt hårda när det kommer till att rekommendera luftrenare och det är bara de bästa produkterna som de rekommenderar. De rekommenderar även Electrolux EAP300 som vi också nämner som en bra produkt och som också har fått väldigt bra i tester.

Överlag så är Astma & Allergiförbundet väldigt hårda kriterier för att en produkt ska kunna rekommenderas på deras rekommendationslista. Detta gäller inte bara luftrenare utan också andra produkter som målarfärger, Tvättmaskiner, dammsugare med mera. Vi på Inspekta.se ser definitivt Astma & Allergiförbundet som en viktig källa när vi rekommenderar produkter i våra bäst i test guider.


Källor

Här nedan hittar du alla våra källor till denna artikeln och lite kort information kring de tester som vi har valt ut. Vi har alltid som mål att alltid länka till de oberoende tester vi väljer att använda eller till andra viktiga källor som vi nämner i våra guider.

Astma & Allergiförbundet

Detta är kanske av av våra viktigaste källor då det faktiskt visar på att dessa luftrenare fungerar och inte bara är något påhitt. Astma & Allergiförbundet har själva gjort stora tester och har kommit fram till att vissa modeller verkligen hjälper mot astmabesvär samt allergibesvär. Att en produkt som t.ex. Coway 1008CH fungerar finns där ingen som tvivlar på och det är också en produkt som har fått gå igenom flertalet tester och allt visar på att inomhusluften blir avsevärt bättre.

Du kan läsa mer om vilka luftrenare som Astma & Allergiförbundet rekommenderar på den här länken.

Testfakta

Testfaktas test av luftrenare som skedde April 2016 är det nyaste test vi har kunnat hitta på nätet. I alla fall ett svenskt test. I testet visade det sig att de billigaste modellerna faktiskt förorenade luften i stället för att rena den. Föroreningen är i form av ozon som bildas i denna typ av produkter och som borde varit fixat sen flera år tillbaka.

Därför är det ännu viktigare att man köper rätt luftrenare som faktiskt har fått ett gott betyg i riktiga laboratorietester. Även om vissa modeller inte förorenar luften så skiljer det sig mycket i hur mycket luft som verkligen renas. T.ex. så var både Coways 1008CH och Electrolux EAP300 helt överlägsna i dessa bäst i test tester, där Coways luftrenaren blev testvinnare.

Du kan läsa hela testet av luftrenare på den här länken.

Smartson

Smartson valde faktiskt ut 45 olika personer som fick prova Electrolux EAP300 under en länge period. Efter att testgruppen hade fått prova luftrenaren ett tag så var det hela 91% av gruppen som hade rekommenderat luftrenaren till en nära vän. En del av gruppen hade svårt att sova med den i sovrummet, även om den var tyst. Bland annat så blev de störda av lampan som lyser konstant, men som de flesta löste på sitt eget sätt. Överlag så var de flesta alldeles nöjda med produkten och många personer märkte skillnad direkt t.ex. så slutade någon nysa regelbundet, vilket annars var ett väldigt vanligt fenomen. Smartson.

Philips

Det händer att vi använder tillverkarens egna hemsida för att se de kundrecensioner som finns på produkten. Ett stort plus med dessa kundrecensioner är att de endast kommer från verifierade kunder som har köpt produkten. I detta fallet så tittade vi närmare på Philips AC3259 luftrenare som är en av Philips mest populära modeller.

Det är extra intressant att läsa om när förstagångsanvändare tömmer filtret för första gången och då de upptäcker för första gången hur smutsig luften i hemmet är. Den värsta föroreningar i luften syns nämligen inte, men på filtret så syns det direkt och det är ingen rolig syn om man aldrig har använd en luftrenare i hemmet.

En annan sak som de flesta kunder verkar vara extra nöjda med, är möjligheten till att styra luftrenaren med hjälp av appen i telefonen. Även de värsta skeptikerna som är astmatiker och har pälsdjursallergier blir snabbt förvånande över hur bra dessa luftrenare åtgärdar problemet inom de första dagarna. Philips AC3259.