Massageapparat Bäst i test – Apparater för nacke, skuldror, rygg, ben


Att få en riktig massagebehandling hos en specialist är en av de absolut bästa och mest lyxiga upplevelserna. Men de flesta personer kan inte boka in en massagebehandling så fort musklerna känns stela eller värker och då finns det betydligt enklare sätt för att råda bot på problemet.

En bra elektrisk massageapparat eller massagearm kan göra under för den som har lokala problem med sina muskler och med dessa apparater så kommer man åt de flesta ställen utan några större problem.

Vi har gått igenom hela marknaden i jakten på de bästa massageapparaterna och har valt ut de maskiner som har fått bra i test, men också tagit stor hänsyn till alla kundrecensioner som finns tillgängliga. Likt många andra produktkategorier inom hälsa & välmående så är märket Beurer det ledande företaget.


Beurer MG 100 – Bäst i Test

ButikPris
1400:-Besök
1400:-Besök
1473:-Besök
2116:-Besök
 • 4,1 av 5 hos tyska Amazon efter 50 kundrecensioner.
 • 9,8 av 10 hos ReviewsWeTrust.

Där är inget snack om att företaget Beurer är det ledande märket inom häla och välmående. Faktum är att Beurer har tillverkat produkter i nästan 100 år med inriktning på hälsa och välmående. Beurer MG 100 är en av marknadens mest populära massageapparater och som har fått väldigt bra kundrecensioner runt om på nätet. Massagearmen har också fått väldigt bra i olika test samt vanliga produkttest / produktrecensioner.

Dubbla massagehuvuden som går på djupet

Bäst i test vinnaren Beurer MG 100 har dubbla massagehuvuden som jobbar på djupet och om du gillar hård massage så finns där utrymme för detta genom de olika programmen. Massageapparaten från Beurer har 4 stycken förprogrammerade massageprogram att välja mellan och dessa program kan då kombineras med 5 stycken hastighetsinställningar.

Ett stort plus med just denna modellen är att den även har infraröd värmeelement som värmer upp musklerna medans massagehuvudena jobbar. Detta gör så klart att musklerna enklare slappnar av och effekten av massagen blir bättre. Den infraröda värmen är valbar med on / off.

Utbytbara massagetillbehör

Med bäst i test vinnaren Beurer MG 100 så får du även två utbytbara massagehuvuden som ger dig extra valmöjligheter till hur massagen ska utföras.

Beurer MG 100 kommer tillverkad i lyxig aluminiumkonstruktion med ett ordentligt handtag som är enkelt att grepp och som extra stöd i fall du vill trycka till för hårdare massage.

Massageapparaten från Beurer är perfekt för att användas ensam och med den relativt stora storleken så kommer du åt alla ställen på kroppen. Även de svåråtkomliga ställena på ryggen. Fast ännu bättre är det så klart om man får hjälp av någon med massageapparaten och det oftast då man kan koppla av till 100%. Det är dock inget måste.

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren Beurer MG 100

 • Massageapparaten har 4 olika massageprogram.
 • 5 hastighetsinställningar.
 • Effekt på 20 watt.
 • 2 utbytbara massagehuvuden.
 • Infraröd värme.
 • Kraftfull rytmisk tappningsmassage som jobbar på djupet.
 • Ordentlig aluminiumkonstruktion.

Produktvideo från Beurer


Beurer MG 80 – Massageapparat för hela kroppen

ButikPris
779:-Besök
852:-Besök
999:-Besök
999:-Besök
1511:-Besök
 • 4,7 av 5 hos brittiska Amazon.

Beurer MG 80 liknar bäst i test vinnaren MG 100 på många sätt och om man inte känner av behovet av en aluminiumkonstruktion så är detta ett väldigt bra alternativ. Beurer MG 80 har fått väldigt bra kundrecensioner och rent prismässigt så ligger MG 80 ett par hundra billigare än testvinnaren. Något Beurer MG 80 däremot inte har är de olika massageprogrammen som finns med MG 100 och även handtaget är något bättre på testvinnaren.

Infraröd värme med stadig plastkonstruktion

Beurer MG 80 kommer i en ordentlig plastkonstruktion som känns väldigt stadig och även denna modellen från Beurer har stöd för infraröd värme. Den infraröda värmen värmer upp musklerna medans massageapparaten jobbar på djuper och med värmen så kan musklerna slappna av betydligt bättre.

Beurer MG 80 har också två utbytbara massagehuvuden av gummi likt testvinnaren och båda två har helt olika känsla vid massage. Vad som passar dig bäst återstår att se, men den ena utbytabara gummihuvudet tar lite djupare än det andra.

Massageapparaten från Buerer har inställningar för intensitet och hastighet, den har däremot inga förprogrammerade massageprogram som bäst i test vinnaren har.

Djup rytmisk massage

Beurer massageapparater är kända för att ge djup massage och det sker genom djup rytmisk tappningsmassage som verkligen når ner på djupet. Jämfört med andra alternativa märken så är skillanden relativt stor då de flesta konkurrenter endast jobbar med enklare vibrationer.

Specifikationer & fördelar med Beurer MG 80

 • Stadig plastkonstruktion.
 • Infraröd värme.
 • Två utbytbara massagehuvuden.
 • Steglös inställning för intensitet.
 • Effekt på 35 watt.
 • Tapp-massage som jobbar på djupet.

Produktvideo


Beurer MG 148 – Massagebälte för nacke & rygg

ButikPris
760:-Besök
760:-Besök
919:-Besök
967:-Besök
 • 4,2 av 5 hos brittiska Amazon efter 20 kundrecensioner.

Många personer föredrar massagebälten framför vanliga massageapparater med så kallad arm. Detta är för att  massagebälten är betydligt enklare att använda för att nå ställen som nacke och rygg. Vill man däremot kunna massera ben eller armar så fungerar arm-varianten bättre. Beurer MG 148 är ett populärt massagebälte som har fått bra betyg bland befintliga kunder och har en hel del att erbjuda för de som behöver bra massage för nacke samt rygg.

Shiatsu-massage för skuldror, rygg och nacke

Om man inte vill lägga 2000 – 3000 kronor för en bra massagedyna så är ett bra massagebälte det näst bästa alternativet och enligt många personer så föredrar de bältena framför sätena. De tar betydligt mindre plats och är bra mycket behändigare, dessutom ger de väldigt bra massage för sin storlek.

Med Beurer MG 148 så får du en djup shiatsu-massage som jobbar efter din egen önskan, d.v.s. du kan själv styra hur djupt massagebältet ska jobba beroende på hur mycket kraft du använder. Det är också av de stora anledningarna till varför dessa massagebälten har blivit så populära.

Massagebälten är nämligen enkla att manövrera för att styra vart eller vilka områden du vill ha massagen och så klart även styrkan på massagen. Med handtagen på bältet så är det framförallt enkelt att placera massagebältet vart du vill att det ska jobba någonstans. Denna modellen kommer även med kardborrband så att du enkelt kan fästa bältet kring området där du vill ha massage och på så sätt slipper du hålla i den.

Beurer MG 148 har också en inbyggd värmefunktion som hjälper till att värma upp musklerna under massagebehandlingen, vilket gör att musklerna enklare slappnar av och blir mjuka.

Specifikationer & fördelar med populära Beurer MG 148

 • Massagebälte som enkelt kan manövreras till rätt ställen där massage behövs.
 • Framtagen framförallt till nacke, skuldror och rygg.
 • Värmefunktion.
 • Kardborrband så att massagebältet kan användas utan händer.

Produktvideo


Beurer MG 70 – Avtagbar förlängningsarm

ButikPris
586:-Besök
 • 4,3 av 5 hos brittiska Amazon efter 40 kundrecensioner.

Beurer MG 70 är en annan väldigt populär massage-apparat med en arm som hjälper en nå ställen på ryggen som annars är svåråtkomliga. Modellen har sålts på amerikanska QVC under flera år och är en väldigt populär massageapparat med bra kundrecensioner. Beurer MG 70 har flera liknelser med bäst i test vinnaren Beurer MG 100 och även om de är liknande så har MG 70 ett par olika finesser som testvinnaren ej har.

Avtagbart handtag / arm

Massagearmen eller förlängningen till massageapparaten kan vara väldigt bra för att nå ställen på kroppen t.ex. rygg, skuldror med mera. Men när det är dags att t.ex. massera benen så är det ganska så jobbigt med den långa armen, men på Beurer MG 70 går det att avmontera själva förlängningsarmen.

Denna användbara funktion är något som saknas hos de flesta massageapparater som har ett liknande utförande och det kanske inte låter som så viktig funktion, men faktum är att det är väldigt behändigt. På bilderna så ser inte dessa massageapparater så speciellt stora ut, men i verkligheten så är de ganska stora. Vill man t.ex. massera innerlåret eller liknande så blir det ganska klumpigt med förlängningsarmen.

När väl förlängningsarmen är avmonterad så finns där även ett spännband som kan spänna fast massageapparaten under handen.

Stark tappande-massage

Något vi gillar med Beurers massageapparater är deras speciella tappande-massage som jobbar ordentligt på djupet. Denna modellen erbjuder dessutom avtagbar arm så att du endast kan jobba med massagehuvudet. Detta gör också så att du kan tillföra mer kraft genom att pressa huvudet lite enklare och är något som många uppskattar som gillar stark massage.

Beurer MG 70 har också infraröd värme som hjälper musklerna att slappna av ordentligt och det är först då som massage verkligen gör stor nytta. Musklerna blir mjuka och du får enklare att koppla av under massagebehandlingen.

Specifikationer & fördelar med Beurer MG 70

 • Djup tappande massage som jobbar på djupet.
 • Avtagbar förlängningsarm.
 • Två stycken utbytbara massagehuvuden beroende på vad du vill massera.
 • Spännband för massagehuvudet så att du kan spänna fast apparaten under din handflata.
 • Infraröd värme.
 • 22 watt.

Produktvideo


Källor

ReviewsYouTrust

ReviewYouTrust har testat Beurers storsäljare MG100 Dual Head och i deras test så fick modellen 9,8 / 10 poäng baserat på pris samt kvalité. I deras test så har de också tagit stor hänsyn till alla de kundrecensioner som finns på nätet kring denna modellen. ReviewsYouTrust.