Massagedyna Bäst i Test – Hitta de bästa massagedynorna


Vill du kunna få shiatsu-massage hemma i hemmet? då finns det möjligheter till detta genom en bra massagedyna. Så klart går det inte att jämföra en elektrisk massagedyna med riktiga massörer, men många massagedynor är ändå ganska effektiva och modeller som Beurer MG300 knådar trots allt ganska hårt. Oftast har massagedynor en liten extra ”dyna” eller tygstycke som kan vikas bort för att välja hur hård massagen ska vara.

Som vanligt när det gäller prylar inom hälsovård så är märket Beurer ledande inom de flesta produktkategorier, så även när det gäller massagedynor. Vi har gått igenom hela utbudet på marknaden efter de bästa massagedynorna och har sedan knåpat ihop en bäst i test lista.

Vi har kollat på flera olika test, men också enskilda produkttester för att ta fram en lista över alla bra massagedynor. Vi har också tagit hänsyn till alla de kundrecensioner som finns tillgängligt på diverse olika hemsidor.


Beurer MG300 XL – ✅ Bäst i test

Bäst i Test

Butik Pris
2383:- Besök
2590:- Besök
2799:- Besök
2879:- Besök
2999:- Besök
3799:- Besök
 • 88,7 av 100 hos tyska ETM Testmagazin
 • 4,0 av 5 på Amazon Storbritannien efter 60 kundrecensioner.

Beurer MG300 är den största modellen som Beurer tillverkar och som ibland även kallas för XL i namnet. Med XL i namnet så innebär det inte per automatik att massagedynan endast är avsedd för långa personer. Tvärtom så gynnar det både korta som långa personer då ryggstödet masserar en större yta, vilket gör att den når längre upp mot nacke och huvud.

Massagedynan MG 300 XL från Beurer är en massagedyna som har blivit testvinnare i flera produkttester och har dessutom fått väldigt bra kundrecensioner. Modellen är väldigt populär och för de som är intresserade av en massagedyna som tar hela ryggen samt nacke / huvud så är detta det bästa valet.

Shiatsumassage med kroppsskanning

Bäst i test vinnaren Beurer MG300 använder den senaste teknologin som ger massagedynan möjlighet till att skanna användarens rygg. På så sätt så blir massagen anpassad efter användaren och massagen blir då optimal.

Detta är alltså en extra stor massagedyna som når över hela ryggen, även för längre personer. Den ger både ryggmassage, men också nackmassage med hjälp av fyra stycken rullar som rör sig upp och ner. Hur rörelsemönstret ser ut varierar något beroende på vilket program du har valt.

Beurer massagedyna har tre olika program som är helt automatiska och med dessa program kan då också välja att endast massera ett ställe. Det är vad vi kallar punktmassage och är speciellt intressant om man har ont på ett särskilt ställe på ryggen eller nacke. Med punktmassage kan du stega massagedynan med hjälp av kontrollen för att på så sätt träffa rätt med de knådande rullarna.

Automatisk avstängning

Beurer MG 300 XL stänger av sig själv efter 15 minuter och det är för att skydda användaren, men också så att motorerna i massagedynan inte blir överhettade. Efter dessa 15 minuter så bör användaren och massagedynan vila en liten stund. Krävs det mer massage så är det bara att köra igång programmet igen efter en kort vila.

Massagedynan kommer med ljus och värmefunktion som kan uppskattas av de flesta personer då värmen hjälper en att slappna av ordentligt så att dynan kan göra sitt jobb.

Överdraget över massagedynan är tvättbart i tvättmaskin i högst 40 grader, dessutom så finns där en hängkrok så att massagedynan enkelt kan förvaras hängandes i t.ex. garderoben.

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren Beurer MG 300 XL

 • Tre olika program för den bästa massagen.
 • Hög rygg som kommer åt alla ställen, även hos längre personer.
 • Masserar både rygg och nacke.
 • Skannar av ryggen så att massagen blir optimal för vem som helst.
 • Överdraget är tvättbart i tvättmaskin, högst 40 grader. Finns dessutom en hängkrok för enklare förvaring.
 • Ryggstödet är 86 cm högt och 47 cm brett.
 • Effekt på 60 watt.

Beurer MG295 – Näst bästa alternativ

Beurer MG295

Butik Pris
2369:- Besök
2490:- Besök
3499:- Besök
3599:- Besök
 • 4,1 av 5 på Amazon UK efter 20 kundrecensioner.
 • Rekommenderas av danska TestMagasinet.

Beurer MG 295 är en annan ganska så populär massagedyna som har fått väldigt bra kundrecensioner och har även fått bra betyg i olika produktrecensioner. Bland annat hos danska TestMagasinet har produkten från rekommendationer.

Med Beurer MG295 kan du luta dig tillbaka efter en stressig dag och få en komplett shiatsumassage för att mjuka upp de överspända musklerna i rygg. Du kan själv välja om du vill ha en rullande massage över hela ryggen eller om du vill ha punktmassage på ett särskilt ställe.

En fulländad shiatsu massagedyna

Shiatsu är den massagetyp som kommer från Asien som till största del handlar om fingertryck över ryggen. Denna massagekonst härstammar från Asien och är idag väldigt populär i både Asien samt västvärlden.

Shiatsumassage ger en lugnande men också en väldigt avslappnande känsla som hjälper speciellt spända muskelgrupper. Massagen går ut på att använda fingertryck så som fingrarna, tummarna men också handflatan.

Beurer MG295 efterhärmar denna gamla massageteknik på ett väldigt trovärdigt sätt och just denna massagetekniken passar även de personer som inte har fått speciellt mycket massage genom livet. Perfekt även för nybörjare eller personer som inte gillar för hård massage.

Enkel att styra genom handkontrollen

Handkonrollen på Beurer MG 295 är enkel att använda och är så klart avsedd att vara enkel då denna dyna är framtagen för att användas av både yngre samt äldre personer. Med handkontrollen har du full kontroll över vilket program du vill använda och med kontrollen kan du välja tiden på den önskade massagesessionen. Från 5 till 15 minuter, där 15 minuter är den längsta.

Efter den önskade tiden så stänger massagedynan av sig själv för att skydda både användaren, men också massagedynan så att den inte överhettas. Som alla andra massagedynor så rekommenderas det att ta en paus mellan sessionerna.

Med handkontrollen kan du välja att fortsätta med punktmassage och om du hittar ett ställe på ryggen som behöver extra massage så kan du välja att endast ta massage på ett ställe.

Specifikationer & fördelar med Beurer MG295

 • Fyra olika massageprogram.
 • Möjlighet till att välja punktmassage på ställen där du har extra ont eller är stel.
 • Get fantastisk shiatsumassage.
 • Massage för både rygg och nacke.
 • Automatisk avstängning efter 15 min.
 • Avtagbart fodral som är tvättbart upp upp 40 grader.
 • Effekt 60 watt.

OBH Nordica 6076 – Relativt populär

OBH Nordica 6076

Butik Pris
1976:- Besök
 • 8 av 10 hos svenska tidningen M3.

OBH Nordica 6076 är en relativt populär massagedyna som för många kunder är en favorit och just denna modellen har testats i svenska pryltidningen M3. I M3 så lyckades denna massagestol kamma hem nästan fullpott med poängen 8 av 10 och enligt M3 så ger massagedynan från OBH Nordica en grym ryggmassage.

Toppmodern massagedyna som ger grym ryggmassage

Det är kanske svårt att föreställa sig att dessa massagedynor kan ge en riktigt grym ryggmassage, men faktum är att dessa dynor gör ett fantastiskt jobb. De kan dessutom knåda ganska hårt om man verkligen gillar detta.

Massagedynan från OBH Nordica ger en ordentlig shiatsumassage som vandra upp och ner längs hela ryggen. Den ena jobbar med cirkulerande rörelser som knådar djupt, medans den andra ger en rullande effekt som get ett visst lugn.

Det finns sex stycken olika program att välja mellan via den handkontroll som följer med. Programmen är helmassage, övre rygg, nedre rygg och dessa områden fördelas på shiatsu samt rullande massage.

Värmeelement

Med OBH Nordica 6076 får du möjligheten till att prova en massagedyna som har en ordentlig uppvärmningsfunktion. Detta ger en snabb uppvärmning i ryggen och som hjälper en själv samt musklerna att slappna av fortare. På så sätt blir massagen betydligt effektivare och du får det bästa resultatet.

Massagedynan från OBH Nordica har också möjlighet till punktmassage som de flesta personer gärna vill ha. Detta är framförallt nyttigt när man känner av stress i ryggen på ett särskilt ställe och som man gärna vill behandla ytterligare.

Specifikationer & fördelar med den populära OBH Nordica 6076

 • Shiatsu massagedyna med 6 olika program.
 • Möjlighet till punktmassage.
 • Djupknådande och cirkulerande massage eller rullande massage.
 • Uppvärmningsfunktion för mer effektiv massage.
 • Tar rygg och skuldror.
 • Dubbelmasserande.

Källor

ETM Testmagazin

Tyska ETM Testmagazin har tittat närmare på massagedynan Beurer MG300 och gjort en fulländad produktrecension av produkten. Efter flera väldigt noggranna test på produkten så kom de fram till ett toppbetyg på 88,7 av 100. Enligt testet så är Beurer MG300 en produkt som vem som helst kan vara nöjd med och som de varmt rekommenderar. ETM TestMagazin.

Svenska tidningen M3

Svenska pryltidningen M3 tittade närmare på OBH Nordica Shiatsu Back & Shoulder 6076 som är en av OBH Nordicas mest vanliga massagedynor. Detta är troligtvis deras mest sålda massagedyna och enligt recensionen på prylsajten M3 så ger denna dyna grym ryggmassage. Enligt M3 själva så är produkten väl värd sina pengar och rekommenderar denna produkten. M3.

TestMagasinet DK

Det danska test magasinet har tittat närmare på flera olika massagedynor, bland annat Beurer MG 300 men också MG295. I deras test så visade det sig att båda två massagedynorna hade liknande funktioner och att det är minimal skillnad mellan de två. TestMagasinet.