Massagedyna Bäst i test

Massagedyna Bäst i test

Vill du kunna få shiatsu-massage i hemmet? Då finns det ett par bra massagedynor som är starka nog att ge denna typ av massage. Så klart går det inte att jämföra en elektrisk massagedyna med en riktig massör, men många massagedynor är ändå ganska effektiva och modeller som t.ex. Beurer MG300 knådar trots allt ganska hårt. Oftast har massagedynor en liten extra ”dyna” eller tygstycke som kan vikas bort för att välja hur hård massagen ska vara.

Som vanligt när det gäller prylar inom hälsovård och välbefinnande så är Beurer ledande inom de flesta kategorier. Så även massagedynor. Däremot så finns det ett par uppstickare som börjat säljas i Europa och som dessutom har fått ett bra betyg.

Vi har kollat på flera olika test på nätet som oftast är enskilda produkttest för att kunna ta fram en lista över bästa massagedynor. Vi har också tagit hänsyn till kundrecensioner som finns hos olika butiker på nätet. Vårt bäst i test är baserat på testresultat, kundrecensioner, pris, egenskaper med mera.

Senast uppdaterad Augusti 2021

Beurer MG300 XL - ✅ Bäst i test

Bäst i test
Beurer MG300 XL bild 1
ButikPris
2759:-Besök
2997:-Besök
2997:-Besök
3799:-Besök
 • 88,7 av 100 hos tyska ETM Testmagazin
 • 4.1 av 5 på Amazon efter över 500 kundrecensioner

Beurer MG300 är den största modellen som Beurer tillverkar och som ibland även kallas för XL i namnet. Med XL i namnet så innebär det inte per automatik att massagedynan endast är avsedd för långa personer. Tvärtom så gynnar det både korta som långa personer då ryggstödet masserar en större yta, vilket gör att den når längre upp mot nacke och huvud.

Massagedynan MG 300 XL från Beurer är en massagedyna som har blivit testvinnare i flera produkttester och har dessutom fått väldigt bra kundrecensioner. Modellen är väldigt populär och för de som är intresserade av en massagedyna som tar hela ryggen samt nacke / huvud så är detta det bästa valet.

Shiatsumassage med kroppsskanning

Bäst i test vinnaren Beurer MG300 använder den senaste teknologin som ger massagedynan möjlighet till att skanna användarens rygg. På så sätt så blir massagen anpassad efter användaren och massagen blir då optimal.

Detta är alltså en extra stor massagedyna som når över hela ryggen, även för längre personer. Den ger både ryggmassage, men också nackmassage med hjälp av fyra stycken rullar som rör sig upp och ner. Hur rörelsemönstret ser ut varierar något beroende på vilket program du har valt.

Beurer massagedyna har tre olika program som är helt automatiska och med dessa program kan då också välja att endast massera ett ställe. Det är vad vi kallar punktmassage och är speciellt intressant om man har ont på ett särskilt ställe på ryggen eller nacke. Med punktmassage kan du stega massagedynan med hjälp av kontrollen för att på så sätt träffa rätt med de knådande rullarna.

Automatisk avstängning

Beurer MG 300 XL stänger av sig själv efter 15 minuter och det är för att skydda användaren, men också så att motorerna i massagedynan inte blir överhettade. Efter dessa 15 minuter så bör användaren och massagedynan vila en liten stund. Krävs det mer massage så är det bara att köra igång programmet igen efter en kort vila.

Massagedynan kommer med ljus och värmefunktion som kan uppskattas av de flesta personer då värmen hjälper en att slappna av ordentligt så att dynan kan göra sitt jobb.

Överdraget över massagedynan är tvättbart i tvättmaskin i högst 40 grader, dessutom så finns där en hängkrok så att massagedynan enkelt kan förvaras hängandes i t.ex. garderoben.

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren Beurer MG 300 XL

 • Tre olika program för den bästa massagen
 • Hög rygg som kommer åt alla ställen, även hos längre personer
 • Masserar både rygg och nacke
 • Skannar av ryggen så att massagen blir optimal för vem som helst
 • Överdraget är tvättbart i tvättmaskin, högst 40 grader. Finns dessutom en hängkrok för enklare förvaring
 • Ryggstödet är 86 cm högt och 47 cm brett
 • Effekt på 60 watt

Beurer MG295 - Näst bästa alternativ

Särskilt rekommenderad
Beurer MG295 bild 1
ButikPris
2297:-Besök
2297:-Besök
2297:-Besök
2829:-Besök
3499:-Besök
 • 4,1 av 5 på Amazon UK efter 100 kundrecensioner
 • Rekommenderas av danska TestMagasinet

Beurer MG 295 är en annan ganska så populär massagedyna som har fått väldigt bra kundrecensioner och har även fått bra betyg i olika produktrecensioner. Bland annat hos danska TestMagasinet har produkten från rekommendationer.

Med Beurer MG295 kan du luta dig tillbaka efter en stressig dag och få en komplett shiatsumassage för att mjuka upp de överspända musklerna i rygg. Du kan själv välja om du vill ha en rullande massage över hela ryggen eller om du vill ha punktmassage på ett särskilt ställe.

En fulländad shiatsu massagedyna

Shiatsu är den massagetyp som kommer från Asien som till största del handlar om fingertryck över ryggen. Denna massagekonst härstammar från Asien och är idag väldigt populär i både Asien samt västvärlden.

Shiatsumassage ger en lugnande men också en väldigt avslappnande känsla som hjälper speciellt spända muskelgrupper. Massagen går ut på att använda fingertryck så som fingrarna, tummarna men också handflatan.

Beurer MG295 efterhärmar denna gamla massageteknik på ett väldigt trovärdigt sätt och just denna massagetekniken passar även de personer som inte har fått speciellt mycket massage genom livet. Perfekt även för nybörjare eller personer som inte gillar för hård massage.

Enkel att styra genom handkontrollen

Handkonrollen på Beurer MG 295 är enkel att använda och är så klart avsedd att vara enkel då denna dyna är framtagen för att användas av både yngre samt äldre personer. Med handkontrollen har du full kontroll över vilket program du vill använda och med kontrollen kan du välja tiden på den önskade massagesessionen. Från 5 till 15 minuter, där 15 minuter är den längsta.

Efter den önskade tiden så stänger massagedynan av sig själv för att skydda både användaren, men också massagedynan så att den inte överhettas. Som alla andra massagedynor så rekommenderas det att ta en paus mellan sessionerna.

Med handkontrollen kan du välja att fortsätta med punktmassage och om du hittar ett ställe på ryggen som behöver extra massage så kan du välja att endast ta massage på ett ställe.

Specifikationer & fördelar med Beurer MG295

 • Fyra olika massageprogram
 • Möjlighet till att välja punktmassage på ställen där du har extra ont eller är stel
 • Get fantastisk shiatsumassage
 • Massage för både rygg och nacke
 • Automatisk avstängning efter 15 min
 • Avtagbart fodral som är tvättbart upp upp 40 grader
 • Effekt 60 watt

Medisana MC 825 - Akupressurmassage

Särskilt rekommenderad
Medisana MC 825 bild 1
ButikPris
1563:-Besök
1563:-Besök
1890:-Besök
 • 4,3 av 5 hos tyska Amazon efter 800 kundrecensioner

Märket Medisana var inte direkt något känt märke i Sverige om vi bara backar några år, men idag är Medisana ett väldigt etablerat företag i Sverige. Medisana är inte heller något nytt märke och faktum är att Medisana har sålt hälsovårdsprodukter i över 25 år i Tyskland.

En av Medisanas bästa massagedynor är bland annat modellen MC 825 och som också har fått väldigt bra kundrecensioner med ett betyg på 4,1/5 hos tyska Amazon.

Tungviktare med mycket kraft

Medisana MC 825 är ingen enkel massagedyna som endast har ett par massagepunkter, tvärtom så är MC825 fullspäckad med en rad olika massapunkter. Om du är på jakt efter en massagedyna som verkligen kan ge shiatsumassage så är detta en modell som troligtvis passar in väldigt bra.

Något vi och andra också verkar gilla är att det även finns massagepunkter i själva sittdynan, så kallad akupressurmassage. Detta är något som många tillverkare missar med sina massagedynor tyvärr.

Det finns två massagehuvuden för huvud och axlar, sedan två roterande massagehuvuden för övre/nedre/hela ryggen. Massagehuvudena har även en inbyggd värmefunktion som kan styras med hjälp av fjärrkontrollen.

En massagedyna med värme, shiatsumassage och dessutom akupressurmassage, en kombination som är väldigt ovanligt när vi tittar på andra massagedynor på marknaden.

Specifikationer för akupressurmassage Medisana MC 825

 • Vikt 5,9 kg
 • Shiatsumassage
 • Akupressurmassage
 • Värmefunktion i alla massagehuvuden
 • Massageprogram för 15 min
 • Massage även i själva sittdynan

Beurer MG320 - Bra premiumval

Beurer MG320 bild 1Beurer MG320 bild 2Beurer MG320 bild 3
ButikPris
2695:-Besök
2695:-Besök
 • 3,8 av 5 stjärnor tyska Amazon efter 80 kunder har testat massagedynan
 • Toppbetyg hos svenska butiker från vanliga kundrecensioner

Massagedynan Beurer MG 320 är ett bra alternativ i premiumsegmentet och på tyska Amazon har modellen fått ett samlat kundomdöme på 3,8 av 5 stjärnor. Även hos svenska butiker som har stöd för kundrecensioner har modellen fått ett bra kundomdöme.

Tryckluftsmassage på sidorna

Beurer MG 320 massagedyna har en massagefunktion som alla modeller i vårt bäst i test saknar, vilket är tryckluftsmassage på sidorna. Huruvida viktig denna massagefunktion är låter vi ha osagt. Även om tryckluftsmassagen inte ger någon direkt effekt på muskulaturen så är det ändå en typ av massage för avkoppling.

Det bästa med massagedynan är däremot den klassiska shiatsu-massagen från Beurer vilket ändå anses vara i toppklass jämfört med andra tillverkare. I ryggdelen finns det ett 4-massagehuvuden som roterar i par och vid nacken finns det två roterande nackmassage fingrar. Likt andra modeller från Beurer så har denna massagedyna stöd för punktmassage eller en komplett shiatsu-massageprogram.

För dig som aldrig har testat en massagedyna så finns där en demo-funktion och när den används så testar dynan alla massagelägen. Medans demo-funktionen körs så visar handkontrollen vilka delar som används för att enklare lära sig hur de används.

Men ingen massagedyna är komplett utan en fungerande värmefunktion vilket så klart Beurer MG 320 levererar. Värmefunktionen är valbar d.v.s. du behöver inte svettas under varma sommardagar. Massagedynan är också utrustad med en timerfunktion där du kan välja mellan 5, 10 eller 15 minuters massage. Var noga med att låta massagedynan vila efter 15 minuters användning för att undvika överhettning.

Så vad skiljer denna modell jämfört med t.ex. bäst i test vinnaren Beurer MG300? Inte speciellt mycket. Om du värderar tryckluftsmassage högt så kan det vara värt kostnaden, annars tycker vi att testvinnaren är mer prisvärd.

 • Högt betyg från kunder som testat massagedynan
 • Unikt för modellen är tryckluftsmassage för mellan- och lårområdet
 • Shiatsu-massage och spot-massage
 • Värmefunktion och timerfunktion med automatisk avstängning (5, 10 eller 15 min)
 • Smidig handkontroll som tydligt visa vilka delar som används
 • Upphängningshake för förvaring i skåp
 • Ordentliga och flexibla fästremmar

Medisana MC810 - För bilen eller kontoret

Medisana MC810 bild 1
ButikPris
699:-Besök
699:-Besök
 • 3,7 / 5 hos tyska Amazon efter 47 kundrecensioner

Om du är på jakt efter en lite billigare och enklare massagedyna till t.ex. kontoret eller bilen, så är Medisana MC 810 en väldigt kompetent massagedyna. För ett ganska så lågt pris så får du en massagedyna som du kan ta med dig till kontoret men också när du är ute och kör med din bil.

Medisana MC 810 har fått ett relativt bra betyg om vi tittar på kundrecensioner från t.ex. tyska Amazon.

Massagedyna som kan användas i bilen

Det bästa med Medisana MC 810 massagedyna är trots allt möjligheten att kunna använda den direkt i bilen när du är ute och kör. Då det endast är 12 volt i bilen så medföljer där en adapter som kan kopplas in i ett av de cigarettuttag som finns i bilen. Så klart kan den också kopplas in på det vanliga elnätet hemma eller på kontoret.

Massagedynan har fyra olika massagezoner i ryggdelen och i sitsen, som styrs genom nio olika massageprogram. Dessa nio massageprogram väljs med hjälp av kontrollen, som också kan justera olika intensitetsnivåer på de program som finns.

Medisana MC 810 har också en värmefunktion som kan användas med de olika massageprogram och du har också möjligheten till att endast använda värmefunktionen utan någon massage.

Billig massagedyna från Medisana som använder ett väldigt bra material för enklare rengöring.

Specifikationer för Medisana MC 810 massagedyna

 • 9 olika massageprogram
 • Massageprogrammen kan ha 3 olika intensitetsnivåer
 • Kan användas i bilen med hjälp av 12 volts adaptern som ingår
 • Bra material som är enkelt att rengöra
 • Värmefunktion med eller utan massage
 • Enkel fjärrkontroll
 • Vikt 1,4 kg
 • Massagen kommer från 6 st vibrationsmotorer

Medisana MC 830 - Shiatsumassage

Medisana MC 830 bild 1
ButikPris
1280:-Besök
 • 3,6 / 5 hos tyska Amazon efter 46 kundrecensioner

Medisana MC 830 är en fullstor massagedyna som ger ”riktig” shiatsumassage genom roterande massagehuvuden och vibrationer i sittdynan. Massagedynan från Medisana är en relativt populär produkt på tyska Amazon som också har fått ett relativt högt betyg för sitt låga pris.

Shiatsu-massage från tyska Medisana

Precis som bäst i test vinnaren Beurer MG300 XL så ger Medisana MC 830 en shiatsumassage som skapas genom roterande massagehuvuden. De roterande massagehuvudena är specialtillverkade med hjälp av ett gelematerial som ska ge en behagligare och mjukare massage.

Du har också möjlighet till att själva vilka massagezoner du vill använda och du kan välja mellan tre olika zoner. Du har dessutom möjligheten till att välja vilken intensitet de olika programmen ska använda när du får massage.

Även denna massagedyna från Medisana har en värmefunktion som du själv kan välja att använda eller inte. Dessutom har massagehuvudena infraröd värme som hjälper till att lösa upp svåra muskelspänningar.

Specifikationer för Medisana MC 830 massagedyna

 • Storlek: 105 x 43 x 13 cm
 • Vikt 3,4 kg
 • Shiatsumassage med roterande massagehuvuden
 • Vibrationsmassage i själva sittdynan
 • Infrarött ljus som hjälper till att lösa upp muskelspänningar
 • Kardborrband för att kunna fästa massagedynan på en stol eller liknande
 • Tre olika massagezoner som kan väljas
 • Tre olika intensitetsnivåer
 • Valfri värmefunktion vid massage

Beurer MG 280 - Yoga & stretch massagedyna

Särskilt rekommenderad
Beurer MG 280 bild 1Beurer MG 280 bild 2
ButikPris
2949:-Besök
2949:-Besök
2949:-Besök
 • 4,4 av 5 stjärnor på tyska Amazon efter över 50 kundomdömen

Beurer MG 280 är en ny typ av massagedyna med flera egenskaper och funktioner som vi inte tidigare har sett hos traditionella massagedynor. Modellen har fått ett toppbetyg från de kunder som har hunnit testa massagedynan och bara på tysk Amazon har dynan ett samlat kundomdöme på 4,4 av 5 stjärnor.

En innovativ massagedyna där du faktiskt får ligga ned

Traditionella massagedynor tillåter inte dig att ligga ner under själva massagen men med Beurer MG 280 är det ett måste då funktionen annars inte hade fungerat. Så vad är det som egentligen gör massagedynan så unik? Beurer MG 280 är bland annat utrustad med 7 st självuppblåsbara luftkammare som jobbar med att stretcha ut olika delar av kroppen. Framförallt handlar det om att stretcha ut nacke, axlar och nedre ryggen.

Det bästa med massagedynan är de olika massageprogrammen som möjliggör övningar/massage som närmast liknar det vi ser i yoga. Ett program fokuserar på utsträckning av ländrygg och axlar med roterande rörelser. Ett annat jobbar med att sträcka ut hela ryggraden medans ett annat är avsett för avkoppling. Vi rekommenderar att se den korta videofilmen lite längre ned som visar hur det hela fungerar.

Förutom uppblåsbara luftkammare så är massagedynan även utrustad med vibrationsmassage och värmefunktion som kan kombineras med de olika massageprogrammen. Detta är utan tvekan en av de mest intressanta massagedynorna på länge, även om det kanske inte ersätter den traditionella massagedynan helt ut.

 • Toppbetyg från kunder som testat massagedynan
 • En massagedyna där du faktiskt ska ligga ned
 • Självuppblåsande luftkamrar som stretchar kroppen
 • 4 olika massageprogram, Spinn, Recovery, Stretch och Relax
 • Både vibrationsmassage och värmefunktion som kan kombineras med massageprogrammen

Köpguide – Så väljer du bästa massagedynan

Att välja den bästa massagedynan är så klart en kostnadsfråga och tyvärr så är dyrare massagedynor oftast är bättre av flera skäl. Detta stämmer inte alltid när vi tittar på produkter inom andra produktkategorier, men när det gäller massagedynor så är oftast dyrare bättre.

Vi kommer i denna guiden att tipsa dig om vad du bör tänka på när du tittar en ny massagedyna för användning i hemmet, kontoret eller till och med i bilen.

En billig massagedyna eller inte?

billig eller dyr massagedynaDe dyrare alternativen har oftast starkare motorer, fler program, bättre material, större massagezoner och så vidare. Men som vanligt så styr plånboken över vad vi har råd att köpa och i vissa fall är det faktiskt värt att spara till något bättre.

Även om du kan få tag i en ganska så okej massagedyna för kring tusenlappen så kan de ändå inte mätas mot t.ex. bäst i test vinnaren Beurer MG300 XL eller MG295. Beroende på hur ofta du kommer använda massagedynan så kan det vara värt att spara lite extra för att köpa en dyrare modell.

Har du också riktiga besvär med ryggont eller liknande så rekommenderar vi också de dyrare alternativen, så att du verkligen får den massage som du behöver. Speciellt modeller med shiatsumassage är något vi rekommenderar.

Vill du däremot endast vill använda massagedynan som lite extra avkoppling/välbefinnande under kvällen så är inte kravet lika högt. Då kan en massagedyna som använder t.ex. vibrationer vara extra intressant då dessa kan brukas längre utan att motorerna blir för varma. De flesta massagedynor som använder roterande massagehuvuden kan endast användas 15-20 minuter per gång, annars är risken att de överhettas.

Värmefunktion i massagedynan

infraröd värme massagedynorVärmefunktion är nästan ett måste när du tittar på att köpa en massagedyna och ännu bättre är det om funktionen kan väljas till de olika massageprogrammen. Det är också bra om värmefunktionen kan stängas av och är valfritt om det ska vara igång eller inte.

Det finns nämligen tillfällen då värme verkligen ger stor effekt t.ex. när muskler är väldigt spända och som har svårt att slappna av. En varm ryggmassage under vinterhalvåret är också något av det bästa med värmefunktion. Medans på sommaren så är det inte alls lika intressant.

Den bästa värmefunktionen är från så kallad infraröd värme och är också den teknik som de flesta massagedynor använder. Infraröd värme går också in på djupet i muskulaturen och är den teknik som användas allra mest inom olika massageapparater.

Roterande massagehuvuden eller vibrationsmassage?

Roterande massagehuvuden som ger shiatsumassage eller liknande massagetekniker är definitivt det bästa alternativet för massage som tar på djupet. Ännu bättre är det om massagehuvudena rör sig upp och ner från överrygg/nacke till svanken. Det är också fördelaktigt om fjärrkontrollen dessutom har en paus-funktion som möjliggör att massagezonen kan koncentreras på en specifik punkt på ryggen.

Sen finns där så klart undantag som t.ex. massagedynor för bilsätet som endast använder sig av vibrationsmotorer. Anledningen till detta är så klart att strömkällan är begränsad i detta fallet och då är endast vibrationsmotorer det enda alternativet. Men för många personer så räcker vibrationsmassage väldigt långt för t.ex. en avkopplande resa i bilen eller för en timeout hemma i soffan.

Tryckluftsmassage för bättre avkoppling

Allt fler massagedynor börjar få tryckluftsmassage vilket är uppblåsbara kuddar som oftast sitter vid midjan och vid låren. Tryckluftsmassage är något som kan vara väldigt effektivt om det implementeras på rätt sätt men frågan är hur bra det är till massagedynor?

Dagens massagedynor som använder sig av enklare tryckluftskuddar vid midja och lår ger en ökad/bättre avkopplingskänsla jämfört med modeller som saknar denna funktion. Däremot ska du inte förvänta dig att tryckluften kommer ge dig några andra fördelar än just avkoppling. Den är helt enkelt alldeles för enkel i dagsläget och är ingen funktion som vi har värderat högt i vårt bäst i test av massagedynor.

Men trycket från luftkuddarna ger ändå en liten effekt på känslan från massagen och gör att shiatsumassagen känns extra lyxig. Är målet för massagestunden att kunna känna ökad avkoppling och välbefinnande så fungerar tryckluftsmassagen definitivt.

Massagedyna för bilsäten

Det är inte helt vanligt med massagedynor som kan användas i bilen då det endast finns 12 volts uttag i bilen. Men det finns trots allt ett par modeller som levereras med 12 volts adapter, som t.ex. Medisana MC 810. Denna massagedyna kan användas både i hemmet/kontoret men också i bilen med hjälp av en 12 volts adapter.

Däremot så använder denna typ av massagedynor endast vibrationsmotorer och kan på så sätt inte ge någon riktig shiatsumassage som knådar. Men många personer tycker vibrationsmassage räcker för de flesta mindre besvär eller om man bara vill få lite avkoppling.

Vanliga frågor om massagedynor

 1. Varför har massagedynor automatisk avstängning?
 2. Vilka märke är bäst?
 3. Hur viktigt är det att massagedynan har shiatsu-massage?
 4. Massagedyna till bilen?
 5. Hur länge kan jag använda massagedyna?

Varför har massagedynor automatisk avstängning?

Det är inte alls ovanligt att massagedynor har en automatisk avstängningsfunktion. Funktionen är inte för att massagedynan ska stänga av sig för att du har glömt, utan de finns där för att skydda de komponenter som är känsliga mot överhettning. Motorerna som finns i massagedynan kan faktiskt överhettas under för mycket användning. Därför finns där oftast automatisk avstängning efter 15 till 30 minuter beroende på modell och märke. Vanligtvis står det i manualen hur länge en session bör vara innan massagedynan behöver vila.

Denna funktion finns också på andra massageapparater så som t.ex. fotmassagemaskiner och massagekuddar.

Vilka märke är bäst?

Det finns egentligen två stora märken här i Europa som verkligen konkurrerar med varandra, vilket är Beurer och Medisana. Båda märkena har flera väldigt bra massagedynor och rent prismässigt ligger de ungefär samma. Medisana är kanske något billigare men skillnaden är marginell. Beurer har de bästa modellerna just nu baserat på oberoende test och kundrecensioner med t.ex. Beurer MG300 XL, men också Beurer MG295.

Men kan du få tag på t.ex. Medisana MC 825 till ett billigare pris så är det fortfarande en fantastiskt bra massagedyna med flera bra massageprogram. Den är också stark med sina roterande massagemotorer.

Hur viktigt är det att massagedynan har shiatsu-massage?

Shiatsu-massage är det som de flesta känner till och som är mest populärt när det gäller massagedynor. Det finns även andra alternativ som med t.ex. Medisana MC 825 som även erbjuder akupressurmassage som är väldigt omtyckt. Det bästa massageprogrammet är det som passar dig bäst individuellt.

Massagedyna till bilen?

Visst finns det massagedynor till bilsäten men de är ganska ovanliga. Medisana MC810 Shiatsu massagedyna är den enda dynan vi har med i vårt bäst i test som levereras med en 12 V biladapter. Det finns säkert fler alternativ på marknaden om du tittar efter, hur de presterar låter vi ha osagt.

Hur länge kan jag använda massagedyna?

De flesta drömmer nog om att sitta en hel dag i massagedynan och koppla av. Men det är inget som rekommenderas av flera olika anledningar. För det första så är det inte rekommenderat att genomgå alldeles för lång massage då musklerna i stället kan bli överansträngda. Dessutom kan inte massagedynan användas alldeles för länge på grund av risken för överhettning. Nu har de flesta modeller överhettningsskydd men vill du vara rädd om din dyra massagedyna så bör du följa vad som står i manualen gällande anvädningstid.

Andra massagedynor vi också har övervägt

Idag är det inte speciellt svårt att hitta en bra massagedyna till relativt lågt pris. Det finns flera modeller som kostar strax över 1 000 kronor och som levererar relativt bra massage. Däremot har billiga massagedynor mindre massageprogram och kanske lite mindre finesser.

Här nedan listar vi massagedynor som vi hitta när vi gjorde vår undersökning av massagedynor. Alla massagedynor får helt enkelt inte plats och vi föredrar produkter som utmärker sig i både produktrecensioner samt kundrecensioner. Nedan hittar du modeller som vi övervägde men som inte riktigt kom med i vårt urval över bästa massagedynor.

Medisana MM825

Medisana MM825Medisana MM825 är en massagedyna som är väldigt olik det vi har med i vårt bäst i test. Massagedynan ger massage över hela kroppen i form av vibrationer och du kan ligga direkt på den. Men det kan mer ses som en avkopplingsdyna än just massage.

Modellen har fått relativt bra kundomdömen men många klagar över att den inte är så bekväm att ligga på. Det är trots allt det som många letar efter. Andra saker konsumenter klagar över är ljudnivån och att den är något svag.

Beurer MG 315

Beurer MG 315 2021Beurer MG 315 är en ny massagedyna för 2021 och vi väntar på att både oberoende test samt kundrecensioner ska komma på modellen. Den nya massagedynan från Beurer ligger i premiumklassen och kostar närmare 3 000 kr beroende på butik.

Modellen har ett par nyheter så som t.ex. justerbar bredd på massagerullarna. Den är utrustad med tre olika massageprogram med djupgående shiatsu, rullande, spot och svingmassage. Tyvärr är vi fortfarande begränsade till 15 minuters massage innan den automatiskt stänger av sig för att skydda elektroniken.

Beurer MG155

Beurer MG 155 Shiatsu MassagerÄnnu en massagedyna med vibrationsmassage som fått hyfsat bra kundomdömen på både marknadsplatser och butiker. Men vibrationsmassagen i Beurer MG155 lämnar lite att önska. Den är helt enkelt inte stark nog för att ge någon riktig massage. Det enda som egentligen gör dynan något aktuell är förmågan att kunna använda den i bilen.

Priset för Beurer MG155 liknar det vi ser på modeller som erbjuder bra massage med roterande massagehuvuden och därför är det svårt att motivera modellen.

Så valde vi ut de bästa massagedynorna

2021 bästa valNär det gäller oberoende test av massagedynor så är vi väldigt begränsade tyvärr och det finns egentligen bara ett fåtal produktrecensioner/jämförelsetest att använda oss av. Därför har kundomdömen varit extra viktigt den här gången men modellerna har oftast ett stort antal kundrecensioner.

Så vilket massagedyna vann vårt test? Beurer MG300 XL är utan tvekan en av marknadens bästa massagedynor sett till pris, funktioner, egenskaper och kundomdömen. Men allt fler märken som t.ex. Medisana börjar ta upp kampen mot Beurer och frågan är om inte Medisana i framtiden kommer gå om Beurer.

Medisana MC 825 är också en väldigt intressant massagedyna som direkt utmanar bäst i test vinnaren och som dessutom är billigare. Den erbjuder också funktioner som massage i sittdynan och akupressurmassage vilket gör den extra intressant för många. Det är bra att andra tillverkare nu börjar komma ikapp Beurer så vi får se lite hälsosam konkurrens i branschen och förhoppningsvis så kommer vi få se modeller med mer avancerad teknik i framtiden.

När det gäller pris för bra massagedynor så ligger de fortfarande ganska högt i pris. Vill du köpa en massagedyna som både ger bra massage och som håller under längre användning så får du räkna med ungefär 2 000 kr. Detta är för många fortfarande en ganska stor investering men det finns billigare alternativ som trots sitt låga pris kan ge bra massage. Ett exempel är Medisana MC 810 som bara kostar ungefär 500 kr.


Källor

ETM Testmagazin

Tyska ETM Testmagazin har tittat närmare på massagedynan Beurer MG300 och gjort en fulländad produktrecension av produkten. Efter flera väldigt noggranna test på produkten så kom de fram till ett toppbetyg på 88,7 av 100. Enligt testet så är Beurer MG300 en produkt som vem som helst kan vara nöjd med och som de varmt rekommenderar. ETM TestMagazin.

Svenska tidningen M3

Svenska pryltidningen M3 tittade närmare på OBH Nordica Shiatsu Back & Shoulder 6076 som är en av OBH Nordicas mest vanliga massagedynor. Detta är troligtvis deras mest sålda massagedyna och enligt recensionen på prylsajten M3 så ger denna dyna grym ryggmassage. Enligt M3 själva så är produkten väl värd sina pengar och rekommenderar denna produkten. M3.

TestMagasinet DK

Det danska test magasinet har tittat närmare på flera olika massagedynor, bland annat Beurer MG 300 men också MG295. I deras test så visade det sig att båda två massagedynorna hade liknande funktioner och att det är minimal skillnad mellan de två. TestMagasinet.


Utgångna modeller

OBH Nordica 6076 - Relativt populär

OBH Nordica 6076 bild 1
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 8 av 10 hos svenska tidningen M3

OBH Nordica 6076 är en relativt populär massagedyna som för många kunder är en favorit och just denna modellen har testats i svenska pryltidningen M3. I M3 så lyckades denna massagestol kamma hem nästan fullpott med poängen 8 av 10 och enligt M3 så ger massagedynan från OBH Nordica en grym ryggmassage.

Toppmodern massagedyna som ger grym ryggmassage

Det är kanske svårt att föreställa sig att dessa massagedynor kan ge en riktigt grym ryggmassage, men faktum är att dessa dynor gör ett fantastiskt jobb. De kan dessutom knåda ganska hårt om man verkligen gillar detta.

Massagedynan från OBH Nordica ger en ordentlig shiatsumassage som vandra upp och ner längs hela ryggen. Den ena jobbar med cirkulerande rörelser som knådar djupt, medans den andra ger en rullande effekt som get ett visst lugn.

Det finns sex stycken olika program att välja mellan via den handkontroll som följer med. Programmen är helmassage, övre rygg, nedre rygg och dessa områden fördelas på shiatsu samt rullande massage.

Värmeelement

Med OBH Nordica 6076 får du möjligheten till att prova en massagedyna som har en ordentlig uppvärmningsfunktion. Detta ger en snabb uppvärmning i ryggen och som hjälper en själv samt musklerna att slappna av fortare. På så sätt blir massagen betydligt effektivare och du får det bästa resultatet.

Massagedynan från OBH Nordica har också möjlighet till punktmassage som de flesta personer gärna vill ha. Detta är framförallt nyttigt när man känner av stress i ryggen på ett särskilt ställe och som man gärna vill behandla ytterligare.

 • Shiatsu massagedyna med 6 olika program.
 • Möjlighet till punktmassage.
 • Djupknådande och cirkulerande massage eller rullande massage.
 • Uppvärmningsfunktion för mer effektiv massage.
 • Tar rygg och skuldror.
 • Dubbelmasserande.