Massagedyna Bäst i Test – Hitta de bästa massagedynorna


Vill du kunna få shiatsu-massage hemma i hemmet? då finns det ett par bra massagedynor som är starka nog att ge denna typ av massage. Så klart går det inte att jämföra en elektrisk massagedyna med en riktig massör, men många massagedynor är ändå ganska effektiva och modeller som t.ex. Beurer MG300 knådar trots allt ganska hårt. Oftast har massagedynor en liten extra ”dyna” eller tygstycke som kan vikas bort för att välja hur hård massagen ska vara.

Som vanligt när det gäller prylar inom hälsovård och välbefinnande så är märket Beurer ledande inom de flesta produktkategorier, så även massagedynor. Däremot så finns det ett par uppstickare som börjat säljas i Europa och som dessutom har fått ett relativt bra betyg.

Vi har kollat på flera olika test på nätet, men också enskilda produkttester för att kunna ta fram en lista över de bästa massagedynorna. Vi har också tagit hänsyn till alla de kundrecensioner som finns tillgängligt hos olika butiker på nätet. Vårt bäst i test är baserat på testresultat, kundrecensioner, pris, egenskaper med mera.


Beurer MG300 XL – ✅ Bäst i test

Bäst i Test

ButikPris
2329:- Besök
2590:- Besök
2759:- Besök
3249:- Besök
3449:- Besök
3799:- Besök
 • 88,7 av 100 hos tyska ETM Testmagazin
 • 4,0 av 5 på Amazon Storbritannien efter 60 kundrecensioner.

Beurer MG300 är den största modellen som Beurer tillverkar och som ibland även kallas för XL i namnet. Med XL i namnet så innebär det inte per automatik att massagedynan endast är avsedd för långa personer. Tvärtom så gynnar det både korta som långa personer då ryggstödet masserar en större yta, vilket gör att den når längre upp mot nacke och huvud.

Massagedynan MG 300 XL från Beurer är en massagedyna som har blivit testvinnare i flera produkttester och har dessutom fått väldigt bra kundrecensioner. Modellen är väldigt populär och för de som är intresserade av en massagedyna som tar hela ryggen samt nacke / huvud så är detta det bästa valet.

Shiatsumassage med kroppsskanning

Bäst i test vinnaren Beurer MG300 använder den senaste teknologin som ger massagedynan möjlighet till att skanna användarens rygg. På så sätt så blir massagen anpassad efter användaren och massagen blir då optimal.

Detta är alltså en extra stor massagedyna som når över hela ryggen, även för längre personer. Den ger både ryggmassage, men också nackmassage med hjälp av fyra stycken rullar som rör sig upp och ner. Hur rörelsemönstret ser ut varierar något beroende på vilket program du har valt.

Beurer massagedyna har tre olika program som är helt automatiska och med dessa program kan då också välja att endast massera ett ställe. Det är vad vi kallar punktmassage och är speciellt intressant om man har ont på ett särskilt ställe på ryggen eller nacke. Med punktmassage kan du stega massagedynan med hjälp av kontrollen för att på så sätt träffa rätt med de knådande rullarna.

Automatisk avstängning

Beurer MG 300 XL stänger av sig själv efter 15 minuter och det är för att skydda användaren, men också så att motorerna i massagedynan inte blir överhettade. Efter dessa 15 minuter så bör användaren och massagedynan vila en liten stund. Krävs det mer massage så är det bara att köra igång programmet igen efter en kort vila.

Massagedynan kommer med ljus och värmefunktion som kan uppskattas av de flesta personer då värmen hjälper en att slappna av ordentligt så att dynan kan göra sitt jobb.

Överdraget över massagedynan är tvättbart i tvättmaskin i högst 40 grader, dessutom så finns där en hängkrok så att massagedynan enkelt kan förvaras hängandes i t.ex. garderoben.

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren Beurer MG 300 XL

 • Tre olika program för den bästa massagen.
 • Hög rygg som kommer åt alla ställen, även hos längre personer.
 • Masserar både rygg och nacke.
 • Skannar av ryggen så att massagen blir optimal för vem som helst.
 • Överdraget är tvättbart i tvättmaskin, högst 40 grader. Finns dessutom en hängkrok för enklare förvaring.
 • Ryggstödet är 86 cm högt och 47 cm brett.
 • Effekt på 60 watt.

Beurer MG295 – Näst bästa alternativ

Beurer MG295

ButikPris
2329:- Besök
2492:- Besök
3499:- Besök
3499:- Besök
3599:- Besök
 • 4,1 av 5 på Amazon UK efter 20 kundrecensioner.
 • Rekommenderas av danska TestMagasinet.

Beurer MG 295 är en annan ganska så populär massagedyna som har fått väldigt bra kundrecensioner och har även fått bra betyg i olika produktrecensioner. Bland annat hos danska TestMagasinet har produkten från rekommendationer.

Med Beurer MG295 kan du luta dig tillbaka efter en stressig dag och få en komplett shiatsumassage för att mjuka upp de överspända musklerna i rygg. Du kan själv välja om du vill ha en rullande massage över hela ryggen eller om du vill ha punktmassage på ett särskilt ställe.

En fulländad shiatsu massagedyna

Shiatsu är den massagetyp som kommer från Asien som till största del handlar om fingertryck över ryggen. Denna massagekonst härstammar från Asien och är idag väldigt populär i både Asien samt västvärlden.

Shiatsumassage ger en lugnande men också en väldigt avslappnande känsla som hjälper speciellt spända muskelgrupper. Massagen går ut på att använda fingertryck så som fingrarna, tummarna men också handflatan.

Beurer MG295 efterhärmar denna gamla massageteknik på ett väldigt trovärdigt sätt och just denna massagetekniken passar även de personer som inte har fått speciellt mycket massage genom livet. Perfekt även för nybörjare eller personer som inte gillar för hård massage.

Enkel att styra genom handkontrollen

Handkonrollen på Beurer MG 295 är enkel att använda och är så klart avsedd att vara enkel då denna dyna är framtagen för att användas av både yngre samt äldre personer. Med handkontrollen har du full kontroll över vilket program du vill använda och med kontrollen kan du välja tiden på den önskade massagesessionen. Från 5 till 15 minuter, där 15 minuter är den längsta.

Efter den önskade tiden så stänger massagedynan av sig själv för att skydda både användaren, men också massagedynan så att den inte överhettas. Som alla andra massagedynor så rekommenderas det att ta en paus mellan sessionerna.

Med handkontrollen kan du välja att fortsätta med punktmassage och om du hittar ett ställe på ryggen som behöver extra massage så kan du välja att endast ta massage på ett ställe.

Specifikationer & fördelar med Beurer MG295

 • Fyra olika massageprogram.
 • Möjlighet till att välja punktmassage på ställen där du har extra ont eller är stel.
 • Get fantastisk shiatsumassage.
 • Massage för både rygg och nacke.
 • Automatisk avstängning efter 15 min.
 • Avtagbart fodral som är tvättbart upp upp 40 grader.
 • Effekt 60 watt.

Medisana MC 825 – Akupressurmassage

stor massagedyna från Medisana

 • 4,1 / 5 hos tyska Amazon efter 158 kundrecensioner.
ButikPris
1743:- Besök
2490:- Besök

Märket Medisana var inte direkt något känt märke i Sverige om vi bara backar några år, men idag är Medisana ett väldigt etablerat företag i Sverige. Medisana är inte heller något nytt märke och faktum är att Medisana har sålt hälsovårdsprodukter i över 25 år i Tyskland.

En av Medisanas bästa massagedynor är bland annat modellen MC 825 och som också har fått väldigt bra kundrecensioner med ett betyg på 4,1/5 hos tyska Amazon.

Tungviktare med mycket kraft

Medisana MC 825 är ingen enkel massagedyna som endast har ett par massagepunkter, tvärtom så är MC825 fullspäckad med en rad olika massapunkter. Om du är på jakt efter en massagedyna som verkligen kan ge shiatsumassage så är detta en modell som troligtvis passar in väldigt bra.

Något vi och andra också verkar gilla är att det även finns massagepunkter i själva sittdynan, så kallad akupressurmassage. Detta är något som många tillverkare missar med sina massagedynor tyvärr.

Det finns två massagehuvuden för huvud och axlar, sedan två roterande massagehuvuden för övre/nedre/hela ryggen. Massagehuvudena har även en inbyggd värmefunktion som kan styras med hjälp av fjärrkontrollen.

En massagedyna med värme, shiatsumassage och dessutom akupressurmassage, en kombination som är väldigt ovanligt när vi tittar på andra massagedynor på marknaden.

Specifikationer för akupressurmassage Medisana MC 825

 • Vikt 5,9 kg.
 • Shiatsumassage.
 • Akupressurmassage.
 • Värmefunktion i alla massagehuvuden.
 • Massageprogram för 15 min.
 • Massage även i själva sittdynan.

Medisana MC 810 – För bilen eller kontoret

mindre massagedyna med gott betyg

 • 3,7 / 5 hos tyska Amazon efter 47 kundrecensioner.
ButikPris
576:- Besök
699:- Besök

Om du är på jakt efter en lite billigare och enklare massagedyna till t.ex. kontoret eller bilen, så är Medisana MC 810 en väldigt kompetent massagedyna. För ett ganska så lågt pris så får du en massagedyna som du kan ta med dig till kontoret men också när du är ute och kör med din bil.

Medisana MC 810 har fått ett relativt bra betyg om vi tittar på kundrecensioner från t.ex. tyska Amazon.

Kan användas i bilen

Det bästa med Medisana MC 810 massagedyna är trots allt möjligheten att kunna använda den direkt i bilen när du är ute och kör. Då det endast är 12 volt i bilen så medföljer där en adapter som kan kopplas in i ett av de cigarettuttag som finns i bilen. Så klart kan den också kopplas in på det vanliga elnätet hemma eller på kontoret.

Massagedynan har fyra olika massagezoner i ryggdelen och i sitsen, som styrs genom nio olika massageprogram. Dessa nio massageprogram väljs med hjälp av kontrollen, som också kan justera olika intensitetsnivåer på de program som finns.

Medisana MC 810 har också en värmefunktion som kan användas med de olika massageprogram och du har också möjligheten till att endast använda värmefunktionen utan någon massage.

Billig massagedyna från Medisana som använder ett väldigt bra material för enklare rengöring.

Specifikationer för Medisana MC 810 massagedyna

 • 9 olika massageprogram.
 • Massageprogrammen kan ha 3 olika intensitetsnivåer.
 • Kan användas i bilen med hjälp av 12 volts adaptern som ingår.
 • Bra material som är enkelt att rengöra.
 • Värmefunktion med eller utan massage.
 • Enkel fjärrkontroll.
 • Vikt 1,4 kg.
 • Massagen kommer från 6 st vibrationsmotorer.

Medisana MC 830 – Shiatsumassage

Kraftfull massagedyna från Medisana

 • 3,6 / 5 hos tyska Amazon efter 46 kundrecensioner.
ButikPris
1280:- Besök

Medisana MC 830 är en fullstor massagedyna som ger ”riktig” shiatsumassage genom roterande massagehuvuden och vibrationer i sittdynan. Massagedynan från Medisana är en relativt populär produkt på tyska Amazon som också har fått ett relativt högt betyg för sitt låga pris.

Shiatsu-massage från tyska Medisana

Precis som bäst i test vinnaren Beurer MG300 XL så ger Medisana MC 830 en shiatsumassage som skapas genom roterande massagehuvuden. De roterande massagehuvudena är specialtillverkade med hjälp av ett gelematerial som ska ge en behagligare och mjukare massage.

Du har också möjlighet till att själva vilka massagezoner du vill använda och du kan välja mellan tre olika zoner. Du har dessutom möjligheten till att välja vilken intensitet de olika programmen ska använda när du får massage.

Även denna massagedyna från Medisana har en värmefunktion som du själv kan välja att använda eller inte. Dessutom har massagehuvudena infraröd värme som hjälper till att lösa upp svåra muskelspänningar.

Specifikationer för Medisana MC 830 massagedyna

 • Storlek: 105 x 43 x 13 cm.
 • Vikt 3,4 kg.
 • Shiatsumassage med roterande massagehuvuden.
 • Vibrationsmassage i själva sittdynan.
 • Infrarött ljus som hjälper till att lösa upp muskelspänningar.
 • Kardborrband för att kunna fästa massagedynan på en stol eller liknande.
 • Tre olika massagezoner som kan väljas.
 • Tre olika intensitetsnivåer.
 • Valfri värmefunktion vid massage.

Tips när du väljer massagedyna

Att välja den bästa massagedynan är så klart en kostnadsfråga och tyvärr så är dyrare massagedynor oftast är bättre av flera skäl. Detta stämmer inte alltid när vi tittar på produkter inom andra produktkategorier, men när det gäller massagedynor så är oftast dyrare bättre.

Vi kommer i denna guiden att tipsa dig om vad du bör tänka på när du tittar en ny massagedyna för användning i hemmet, kontoret eller till och med i bilen.

En billig massagedyna eller inte?

De dyrare alternativen har oftast starkare motorer, fler program, bättre material, större massagezoner och så vidare. Men som vanligt så styr plånboken över vad vi har råd att köpa och i vissa fall är det faktiskt värt att spara till något bättre.

Även om du kan få tag i en ganska så okej massagedyna för kring tusenlappen så kan de ändå inte mätas mot t.ex. bäst i test vinnaren Beurer MG300 XL eller MG295. Beroende på hur ofta du kommer använda massagedynan så kan det vara värt att spara lite extra för att köpa en dyrare modell.

Har du också riktiga besvär med ryggont eller liknande så rekommenderar vi också de dyrare alternativen, så att du verkligen får den massage som du behöver. Speciellt modeller med shiatsumassage är något vi rekommenderar.

Vill du däremot endast vill använda massagedynan som lite extra avkoppling/välbefinnande under kvällen så är inte kravet lika högt. Då kan en massagedyna som använder t.ex. vibrationer vara extra intressant då dessa kan brukas längre utan att motorerna blir för varma. De flesta massagedynor som använder roterande massagehuvuden kan endast användas 15-20 minuter per gång, annars är risken att de överhettas.

Massagedyna för bilsäten

Det är inte helt vanligt med massagedynor som kan användas i bilen då det endast finns 12 volts uttag i bilen. Men det finns trots allt ett par modeller som levereras med 12 volts adapter, som t.ex. Medisana MC 810. Denna massagedyna kan användas både i hemmet/kontoret men också i bilen med hjälp av en 12 volts adapter.

Däremot så använder denna typ av massagedynor endast vibrationsmotorer och kan på så sätt inte ge någon riktig shiatsumassage som knådar. Men många personer tycker vibrationsmassage räcker för de flesta mindre besvär eller om man bara vill få lite avkoppling.

Värmefunktion i massagedynan

Värmefunktion är nästan ett måste när du tittar på att köpa en massagedyna och ännu bättre är det om funktionen kan väljas till de olika massageprogrammen. Det är också bra om värmefunktionen kan stängas av och är valfritt om det ska vara igång eller inte.

Det finns nämligen tillfällen då värme verkligen ger stor effekt t.ex. när muskler är väldigt spända och som har svårt att slappna av. En varm ryggmassage under vinterhalvåret är också något av det bästa med värmefunktion, medans på sommaren så är det inte alls lika intressant.

Den bästa värmenfunktionen är från så kallat infraröd värme och är också den teknik som de flesta massagedynor använder.

Roterande massagehuvuden eller vibrationsmassage?

Roterande massagehuvuden som ger shiatsumassage eller liknande massagetekniker är definitivt det bästa alternativet för massage som tar på djupet. Ännu bättre är det om massagehuvudena rör sig upp och ner från överrygg/nacke till svanken. Det är också fördelaktigt om fjärrkontrollen dessutom har en paus-funktion som möjliggör att massagezonen kan koncentreras på en specifik punkt på ryggen.

Sen finns där så klart undantag som t.ex. massagedynor för bilsätet som endast använder sig av vibrationsmotorer. Anledningen till detta är så klart att strömkällan är begränsad i detta fallet och då är endast vibrationsmotorer det enda alternativet. Men för många personer så räcker vibrationsmassage väldigt långt för t.ex. en avkopplande resa i bilen eller för en timeout hemma i soffan.


Källor

ETM Testmagazin

Tyska ETM Testmagazin har tittat närmare på massagedynan Beurer MG300 och gjort en fulländad produktrecension av produkten. Efter flera väldigt noggranna test på produkten så kom de fram till ett toppbetyg på 88,7 av 100. Enligt testet så är Beurer MG300 en produkt som vem som helst kan vara nöjd med och som de varmt rekommenderar. ETM TestMagazin.

Svenska tidningen M3

Svenska pryltidningen M3 tittade närmare på OBH Nordica Shiatsu Back & Shoulder 6076 som är en av OBH Nordicas mest vanliga massagedynor. Detta är troligtvis deras mest sålda massagedyna och enligt recensionen på prylsajten M3 så ger denna dyna grym ryggmassage. Enligt M3 själva så är produkten väl värd sina pengar och rekommenderar denna produkten. M3.

TestMagasinet DK

Det danska test magasinet har tittat närmare på flera olika massagedynor, bland annat Beurer MG 300 men också MG295. I deras test så visade det sig att båda två massagedynorna hade liknande funktioner och att det är minimal skillnad mellan de två. TestMagasinet.


Utgångna modeller

OBH Nordica 6076 – Relativt populär

OBH Nordica 6076

Utgången produkt som inte säljs längre.

 • 8 av 10 hos svenska tidningen M3.

OBH Nordica 6076 är en relativt populär massagedyna som för många kunder är en favorit och just denna modellen har testats i svenska pryltidningen M3. I M3 så lyckades denna massagestol kamma hem nästan fullpott med poängen 8 av 10 och enligt M3 så ger massagedynan från OBH Nordica en grym ryggmassage.

Toppmodern massagedyna som ger grym ryggmassage

Det är kanske svårt att föreställa sig att dessa massagedynor kan ge en riktigt grym ryggmassage, men faktum är att dessa dynor gör ett fantastiskt jobb. De kan dessutom knåda ganska hårt om man verkligen gillar detta.

Massagedynan från OBH Nordica ger en ordentlig shiatsumassage som vandra upp och ner längs hela ryggen. Den ena jobbar med cirkulerande rörelser som knådar djupt, medans den andra ger en rullande effekt som get ett visst lugn.

Det finns sex stycken olika program att välja mellan via den handkontroll som följer med. Programmen är helmassage, övre rygg, nedre rygg och dessa områden fördelas på shiatsu samt rullande massage.

Värmeelement

Med OBH Nordica 6076 får du möjligheten till att prova en massagedyna som har en ordentlig uppvärmningsfunktion. Detta ger en snabb uppvärmning i ryggen och som hjälper en själv samt musklerna att slappna av fortare. På så sätt blir massagen betydligt effektivare och du får det bästa resultatet.

Massagedynan från OBH Nordica har också möjlighet till punktmassage som de flesta personer gärna vill ha. Detta är framförallt nyttigt när man känner av stress i ryggen på ett särskilt ställe och som man gärna vill behandla ytterligare.

Specifikationer & fördelar med den populära OBH Nordica 6076

 • Shiatsu massagedyna med 6 olika program.
 • Möjlighet till punktmassage.
 • Djupknådande och cirkulerande massage eller rullande massage.
 • Uppvärmningsfunktion för mer effektiv massage.
 • Tar rygg och skuldror.
 • Dubbelmasserande.