massagekudde bäst i test

Massagekudde Bäst i test

Annonslänkar

På denna sida finns det länkar till andra webbplatser, så kallade affiliatelänkar. Om du väljer att köpa något via en sådan länk kan det innebära att vi tjänar en provision.

Du kan läsa mer om våra allmänna villkor på vår webbplats.

Stäng

Hitta den bästa massagekudden för nacke och rygg

Massage av både nacke och rygg har visat sig vara väldigt effektivt för att lindra smärta och obehag. Massage ökar bland annat blodcirkulation och frigör endorfiner som är kroppens egna hormon för smärtlindring. Även oxytocin frigörs som är kroppens må-bra-hormon.

Med det sagt så finns det flera bra elektriska massagekuddar för rehabilitering, smärta, stress och avkoppling. Allt från modeller med kabel till batteridrivna massagekuddar som kan användas i eller utanför hemmet. Massagekudden kan användas antingen för rygg, lår, ben, nacke eller andra områden på kroppen.

Nedanför hittar du marknadens bästa massagekuddar baserat på oberoende tester, produktrecensioner och kundrecensioner. Vi har även tagit hänsyn till både egenskaper och funktioner som vi anser vara viktiga så som t.ex. batteridrift.

Flowpillow Heat - Bästa med batteridrift

Bäst i test
Flowpillow Heat bild Flowpillow Heat bild Flowpillow Heat bild Flowpillow Heat bild
ButikPris
990:-Besök
990:-Besök
1290:-Besök
1489:-Besök
1489:-Besök
 • 4,8 av 5 på Trustpilot efter över 140 kundomdömen
 • 94% hos Buzzador efter att 173 testmedlemmar har fått testa massagekudden
 • Positivt omdöme när Bycycling.se testa produkten

Vill du kunna använda massagekudde var du än befinner dig i eller utanför hemmet? Då kan bäst i test vinnaren Flowpillow Heat vara ett bra alternativ. Flowpillow är en batteridriven massagekudde som har fått fantastiska kundrecensioner hos bland annat Trustpilot med ett toppbetyg på 4,8 av 5.

Massagekudden har också testats av Bycycling.se med ett väldigt positivt omdöme och även hos hos Buzzador har 173 testmedlemmar satt ett toppbetyg på 94 av 100.

Massagekudde med inriktning på sportmassage

Den största fördelen med en trådfri massagekudde är friheten av att kunna använda den var du än befinner dig i eller utanför hemmet. Strömkabel är för många användare en riktig ”dealbreaker” av den enkla anledning att där inte finns tillräckligt med närliggande strömkällor. Därför är det extra kul att vi börja se allt fler batteridrivna enheter på marknaden.

Flowpillow Heat massagekudde är enligt Flowlife en modell som framförallt inriktar sig till personer som behöver behandling för skador eller trötta muskler. Men i själva verket passar massagekudden till vem som helst som lider av muskelproblem eller som vill lindra stress i vardagen. 

Några av de områden/skador där Flowpillow har visat sig vara extra effektiv är t.ex. gubbvad, löparknä, vanlig träningsvärk, hopparknä, längdryggsbesvär och trötta muskler.

Vår testvinnare Flowpillow heat är en vidareutveckling av den populära Flowpillow och nytt för denna modell är infrarött ljus. Med infraröd värme blir massagen både skönare och djupare. En annan funktion som är nytt med Flowpillow är möjligheten för valbara hastigheter. Det finns nu tre valbara hastigheter som passar bättre beroende på vilka muskelgrupper du vill behandla. T.ex. passar den snabbaste inställningen perfekt till större muskelgrupper, som baksida av låret eller liknande.

Vem bör köpa Flowpillow Heat?

För någon som vill använda en trådlös och portabel massagekudde så är detta just nu det bästa alternativet. Det är däremot värt att poängtera att massagekudden är ganska kraftfull och intensiv. Köper man kudden genom Flowlife får man också 100 dagars nöjdkundgaranti.

 • Skäl att köpa
 • Uppladdningsbar och portabel massagekudde som kan användas vart du än befinner dig
 • Batterikapacitet på 2200 mAh och med en effekt på 30 watt
 • Batteriet ska hålla ungefär 2 timmar enligt recensioner
 • Vikt 1,6 kg
 • Storlek: 32 x 11 x 20 cm
 • Massagekudden är utvecklad i samarbete med olika branschproffs och elitidrottare
 • Har visat sig ge positiv behandling för ländryggsbesvär, träningsvärk, löparknä, gubbvad med mera
 • Nytt för Flowpillow heat är både infraröd värme och tre hastigheter
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Beurer MG 145 - Bästa massagekudde med kabel

Särskilt rekommenderad
Beurer MG 145 bild
ButikPris
551:-Besök
599:-Besök
599:-Besök
 • 4,3 av 5 hos tyska Amazon efter 1200 kundrecensioner
 • Rekommenderas av tyska Massagekissen-ratgeber

Beurer MG 145 är en av marknadens mest sålda massagekuddar och det är tydligt att just denna modellen från Beurer är en favorit för många användare. Massagekudden har fått många bra kundrecensioner och överlag så har massagekudden fått toppbetyg. Massagekudden MG 145 från Beurer levererar precis det som tillverkaren lovar, vilket är en stark shiatsumassage för ben, rygg, nacke och axlar.

Värmer och masserar ordentligt till ett lågt pris

Med tanke på det låga priset så är denna massagekudde ett självklart val för många personer och ett stort plus är att den kan användas överallt på kroppen. Så länge du kan acceptera en strömkabel. Det är aldrig fel att kunna koppla av med lite massage liggandes i sängen eller i soffan och så klart ha möjligheten till att skifta vart massagekudden ska jobba på kroppen.

Beurer MG 145 är en massagekudde som ger väldigt behaglig Shiatsu-massage över rygg, nacke, ben och axlar beroende på var du väljer att använda den. Ett stort plus är att den även värmer medans den jobbar vilket i sin tur ger ett betydligt bättre resultat.

Massagekudden använder 4 stycken olika massagehuvuden som roterar på ett behagligt sätt och som ska simulera en riktig Shiatsu-massage. Detta är något som den också lyckas med väldigt bra.

Överdraget som följer med massagekudden från Beurer är avtagbart och kan tvättas om så önskas. Är man flera i familjen som använder den så är det ganska skönt att kunna tvätta överdraget regelbundet.

Något som är tydligt när vi läser kundrecensioner är att massagekudden används som både avkopplingmassage och för att råda bot på smärta i nacke eller rygg. Kudden används också i förebyggande syfte enligt flera användare. För många personer är massage en väldigt viktig del i ens vardagliga välmående och kan i bästa fall förbättra livskvalitén med regelbunden användning.

 • Skäl att köpa
 • Massagekudden klarar av mer än bara nacke och huvud. Den kan även användas på rygg eller ben
 • Värmefunktion
 • Väldigt mjukt och skönt material på utsidan
 • Överdraget som följer med är tvättbart
 • En stor favorit och populär modell
 • 4 stycken massagehuvuden som roterar på ett behagligt sätt
 • Effekt på 12 W
 • Klassisk Shiatsu-massage
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Musclepain MusclePillow - Särskilt rekommenderad

Särskilt rekommenderad
Musclepain MusclePillow bild
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • Högt kundomdöme på Trustpilot från vanliga konsumenter som testat modellen

MusclePillow har fått toppbetyg på Trustpilot där konsumenter kan både lämna omdömen och recension. Produkten beskrivs som både pålitlig och effektiv trots att den är batteridriven.

MusclePillow ger dig frihet utan kabel

Musclepain är framför allt kända för sin fantastiska massagepistol Painhunter Pro men erbjuder nu också andra rehabiliteringsprodukter så som t.ex. MusclePillow. Massagekudden är likt testvinnaren Flowpillow utan kabel vilket gör att du får friheten att använda kudden vart du vill med batteridrift.

Massagekudden marknadsförs till både vanliga och träningsintresserade personer som söker återhämtning i form av shiatsu-massage. Förutom att lindra nack- och ryggbesvär kan MusclePillow användas till allt från till samt lår efter träningen.

Likt flera andra produkter i vår jämförelse så är även denna utrustad med infraröd värme som värmer upp och tränger in på djupet av muskulaturen. Batteritiden sägs kunna ge 2-3 timmars användningstid vilket i klass med andra batteridrivna massagekuddar.

Något av det bästa med Musclepain-massagekudden är faktiskt alla inställningsmöjligheter. Du kan välja mellan olika rotationsalternativ, hastigheter och även styrkan på infravärmen. Något som saknas på flera av de modeller i har med i vårt bäst i test.

Vem bör köpa Musclepain MusclePillow? I och med den är batteridriven så är den också dyrare än traditionella elektriska massagekuddar. Därför bör batteridrift/kabelfri användning vara en viktig egenskap för dig. Uppskattar du sladdfri användning så är MusclePillow ett utmärkt val då MusclePain erbjuder 14 dagars nöjdhetsgaranti. Detta betyder att du kan testa massagekudden under 14 dagar och se om den lever upp till dina förväntningar.

 • Skäl att köpa
 • Batteridriven massagekudde som erbjuder 2-3 timmars användningstid
 • Shiatsu-massage med infravärme
 • Bra med inställningsmöjligheter med både hastigheter och värmenivå
 • Bra för nacke, rygg, vader, lår med mera
 • CE-Godkänd
 • 14 dagars nöjdhetsgaranti
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Hyperice Venom 2 Back - Portabelt värmebälte

Särskilt rekommenderad
Hyperice Venom 2 Back bild Hyperice Venom 2 Back bild Hyperice Venom 2 Back bild
ButikPris
2899:-Besök
3399:-Besök
 • 4,3 av 5,0 hos Amazon USA efter att över 60 konsumenter testat massagebältet
 • 4 av 5 stjärnor när T3 testa Hyperice Venom 2 Back 2022

Vanliga konsumenter som testat Venom 2 Back från Hyperice är överrens om att det är en toppenprodukt. Det enda som drar ner betyget är den stora prislappen. Även T3 har testat modellen där den kammade hem ett betyg på 4 av 5 stjärnor.

Innovativa hyperice moderniserar 

Hyperice är utan tvekan världsledande inom innovation av olika rehabprodukter. Nu har de även moderniserat massagekudden med ett massagebälte som ska lindra besvär i ländryggen. Venom 2 Back ska bland annat kunna åtgärda muskelvärk och spänningar i ländryggen som är ett vanligt förekommande problemområde.

Nu är vi fullt medvetna om att Hyperice Venom 2 Back inte är en traditionell massagekudde som andra modeller i vår jämförelse. Men samtidigt fyller den ungefär samma funktion så länge det är nedre ryggen som vållar obehag.

Så hur fungerar då Hyperice Venom 2 Back massagebälte?

Med hjälp av en kompressionsrem som fästs runt midja/rygg kan man välja mellan värmemassage och vibrationsmassage. Eller varför inte använda båda funktioner samtidigt när ryggen stular extra mycket. Temperatur på värmen kan justeras i tre nivåer och så gäller även vibrationsmassagen.

En sak vi gillar med värmefunktionen är att den kommer snabbt och enligt manualen ska uppvärmningen vara mellan 5-6 gånger snabbare än en traditionell värmedyna. 

En av de största fördelarna med produkten är utan tvekan den sladdfria användningen. Att kunna vandra runt i hemmet och samtidgt utföra behandlingen är för många användare något av det bästa. Dessutom är batteritiden utmärkt och som räcker till 3 timmars användning. Längre om man inte kör på högsta läge. Laddare medföljer och för att styra massagen används Hyperice App.

Vem bör köpa Hyperice Venom 2 Back?

Hyperice massagebälte är specialanpassat för nedre ryggen vilket är både en fördel och nackdel. Är det ländryggen som behöver massage så fungerar Venom 2 Back över förväntan och som dessutom gör det kabelfritt. Att kunna vandra runt i hemmet med bältet är ett stort plus. Dessutom behandlar den ett stort område på ryggen som uppskattas av många användare.

Nu till det sämsta, prislappen. Hyperice är kanske mest kända för innovationer på marknaden men så gäller även deras prissättning. Hyperice är utan tvekan ett premiummärke men kan du negligera prislappen är detta en fantastisk produkt för ländryggen. Kanske den bästa.

 • Skäl att köpa
 • Avslappnande värme- och vibrationsmassage för ryggen
 • Snabb uppvärmning som överraskar
 • 3 nivåinställningar på både värme (45C, 50C, 55C) och vibrationsmassage
 • Lång batteritid på 3 timmar
 • Behandlar en stor yta på ryggen
 • Skäl att inte köpa
 • Saftigt pris
 • Hade varit fantastiskt om produkten hade kunnat användas på fler områden

Beurer MG135 - Likt en prydnadskudde

Beurer MG135 bild Beurer MG135 bild Beurer MG135 bild
ButikPris
686:-Besök
 • 4,4 av 5 på tyska Amazon efter 2900 kundomdömen

Beurer MG 135 är en relativt ny massagekudde som lanserades sent 2019 i Sverige och som snabbt blev en stor favorit bland många. Bara på tyska Amazon så har modellen nu fått ett samlat omdöme på 4,4 av 5 efter hela 2900 kundomdömen. Det är få modeller i vårt bäst i test som har fått så bra kundomdömen.

Massagekudde som liknar en vanlig soffkudde

Modellen kan närmast liknas en helt vanlig prydnadskudde vi har i soffan och det tycker vi är extra intressant. Det är nog rätt många personer där ute som helst inte vill ha sin massagekudde framme hela tiden då den helt enkelt inte matchar den övriga inredningen. Dessutom är massagekudden i standardstorlek (40 x 40 cm) vilket gör att du kan använda dina egna kuddöverdrag.

Tyvärr är inte massagekudden batteridriven vilket vi gärna hade önskat på en sådan här intressant modell. Däremot är Beurer MG 135 utrustad med en extra lång strömkabel för smidigare användning.

Likt de flesta andra modeller i vårt bäst i test så erbjuder Beurer MG 135 klassisk shiatsumassage d.v.s. roterande massagehuvuden som ska efterlikna fingertryck. Modellen är utrustad med fyra roterande massagehuvuden om roterar både med- och moturs.

Massagekudden är också utrustad med ljus/värmefunktion som antingen kan vara på eller av. Modellen har också automatisk avstängning efter 15 minuter för att undvika överstimulering av muskler samt överhettning. Givetvis kan du byta vart du behandlar och massagekudden kan användas på en rad olika muskelgrupper så som t.ex. nacke, rygg, lår, vader med mera.

Om du kan du överleva användning av en strömkabel så är detta utan tvekan en av marknadens bästa massagekuddar. Dessutom är designen väldigt trevlig.

 • Skäl att köpa
 • Toppbetyg från användare som har testat massagekudden
 • Massagekudde med en design som närmast liknar vanliga prydnadskuddar
 • 4 st roterande massagehuvuden som ger shiatsu-massage
 • Utrustad med värmefunktion
 • Extra lång strömkabel för smidigare användning
 • Storlek 40 x 40 cm (standardstorlek för prydnadskuddar)
 • Vikt 1,8 kg
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Medisana MC 840 - Prisvärd massagekudde

Medisana MC 840 bild Medisana MC 840 bild Medisana MC 840 bild
ButikPris
499:-Besök
 • 4,3 av 5 stjärnor på tyska Amazon efter över 100 kundrecensioner

Medisana MC 840 är en bra och billig elektrisk massagekudde som fått höga kundrecensioner. På tyska Amazon har modellen i skrivande stund ett samlat kundomdöme på 4,3 av 5 stjärnor. 

Mjuk till medelhård shiatsu massage

Medisana massagekudde är väldigt enkel i sitt utförande och läser vi kundrecensioner på produkten så är de allra flesta konsumenter väldigt positiva. Massagen anses vara mjuk till medelhård bereoende på hur mycket tryck du tillsätter under behandlingen. Den ger inte lika intensiv massage som många andra modeller i vårt bäst i test men är för kraftfull enligt många när man ligger ned. 

Massagekudden har två par roterande massagehuvuden som antingen kan roteras med- eller moturs. Riktningen ställer du själv in genom handkontrollen som medföljer och där hittar du även en knapp för att sätta igång värmefunktionen. Värmefunktionen använder sig av infrarött ljus som tränger in i muskelvävnaden så att muskelspänningar släpper.

Medisana MC 840 fungerar bäst till dig som lider av rygg- eller nackbesvär men kan också användas som enkel avkoppling efter en lång dag på jobbet. Givetvis kan den användas till andra muskelgrupper som skuldror och ben.

Sett till pris och prestanda så är Medisana MC 840 en av marknadens mest prisvärda alternativ. Beurer MG 147 är en konkurrent med ungefär samma egenskaper och pris men Medisana är något billigare.

 • Skäl att köpa
 • Elektrisk massagekudde med handkontroll
 • Mjuk till medelhård shiatsu massage
 • Två roterande par som antingen kan rotera med- eller moturs
 • Enkelt kardborrband för fäste på en stol
 • Infrarött ljus för värme
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Beurer MG 147 - För nacke, rygg och ben

Beurer MG 147 bild
ButikPris
890:-Besök
 • 4,3 av 5 hos tyska Amazon efter 130 kundrecensioner

MG 147 är en annan ganska så populär massagekudde från Buerer som har fått väldigt bra kundsrecensioner. Modellen har stora liknelser med bäst i test vinnaren Beurer MG 145 och det finns egentligen inte så stora skillnader förutom mindre detaljer.

Stor skillnad är valet av det yttre materialet där Beurer MG 145 har ett betydligt mjukare material. På MG 147 så känns materialet mer slitstarkt även om det kanske inte är så. Tygöverdraget på MG 147 är en form av nätmaterial som kan andas och kan tas av för att tvättas i högst 30 grader.

Shiatsu-massage för rygg, ben och nacke

Beurer MG 147 ger klassisk Shiatsu-massage som de allra flesta personer föredrar framför andra massagetekniker. Massagetekniken uppstod i Japan och har utförts där under väldigt lång tid innan tekniken kom till västvärlden. Shiatsu-tekniken går ut på att använda tryckmassage med hjälp av fingrar och handflator vilket denna massagekudde simulerar på ett behagligt sätt.

Massagekudden MG 147 från Beurer har 4 stycken massagehuvuden som rotera i två olika riktningar. Dessa två olika rotationer kan du välja med hjälp av den handkontroll som följer med enheten.

En annan skillnad med just denna modellen från Beurer är att massagekudden har ett spännband som ger en möjligheten att kunna fästa kudden t.ex. på en stol.

MG 147 från Beurer har också likt bäst i test vinnaren MG 145 en värmefunktion som gör hela behandlingen betydligt bekvämare. Dessutom hjälper det musklerna att slappna av ordentligt under själva behandlingen och på så sätt blir resultatet bättre.

Specifikationer & fördelar med Beurer MG 147

 • Skäl att köpa
 • 4 stycken massagehuvuden som roterar. Rotation vänster eller högre beroende på vad om väljs
 • Värmefunktion
 • Kan användas till nacke, rygg, axlar eller ben
 • Överdraget kan andas och påminner om ett nätmaterial. Tvättbart i 30 grader
 • Behaglig Shiatsumassage
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Beurer MG 149 - Intensiv massage

Beurer MG 149 bild Beurer MG 149 bild
ButikPris
849:-Besök
849:-Besök
 • 4,5 av 5 stjärnor på tyska Amazon efter över 500 kundrecensioner

Beurer MG 149 har fått väldigt bra betyg från kunder som har hunnit testa massagekudden. Bara på tyska Amazon har den ett samlat kundomdöme på 4,5 av 5 stjärnor efter över 500 kundrecensioner. Men vilken typ av massage kan du förvänta dig av modellen?

Massagekudde för intensiv shiatsu massage

Läser vi informationen kring marknadsföringen så erbjuder Beurer MG 149 en intensiv shiatsu massage och det stämmer överens med det vi läser i kundrecensioner. De konsumenter som klagar på modellen tycker den ger för hård massage vilket kan vara bra att känna till om du bara vill använda den för avkoppling. Gillar du däremot hårdare shiatsu massage eller vill använda en modell som masserar djupt så kan Beurer MG 149 vara rätt val.

På grund av att massagekudden ger ganska hård massage så finns det bättre alternativ om du vill använda det för avkoppling. Har du däremot besvär med muskelspänningar eller muskelsmärta så passar modellen bra till massage av nacke, ben, armar eller hela ryggen. Beurer MG 149 har fyra stycken massagehuvuden som både roterar med- och moturs i två par. Dessutom är den utrustad med värmefunktion i form av infrarött ljus som når ned i muskulaturen.

Beurer massagekudde är till största del tillverkad för massage av rygg och nacke med sina spännband du kan fästa runt en stol eller liknande. Men den fungerar lika bra för att massera upp vader eller liknande muskler efter ett hårt träningspass.

 • Skäl att köpa
 • Elektrisk massagekudde
 • Intensiv shiatsu massage (hårdare massage)
 • Spännband för stol
 • 4 massagehuvuden som roterar i par
 • Passar bra till rygg, nacke, ben eller armar
 • Värmefunktion i form av infrarött ljus
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Köpguide – Så väljer du den bästa massagekudden

Massagekudden är ett fantastiskt hjälpmedel för att komma till rätta med diverse olika besvär men det är också en pryl för avkoppling och för att minska stress. Massage rent generellt har visat sig vara väldigt effektivt för att lindra en rad olika besvär och det syns i flera stora studier. Allt från lindra ångest, spänningshuvudvärk och stress. Givetvis har massage också positiv effekt på klassiska problem som t.ex. stela muskler och träningsvärk.

Massagekuddar har på senare år också även blivit populär för personer som sysslar med träning och framförallt inom löpning. Ett exempel är Flowpillow som marknadsförs av svenska Flowlife vilket är en batteridriven massagekudde med inriktning på återhämtning vid träning. Den knådar ganska hårt jämfört med andra modeller. Trötta vadmuskler efter löprundan? Sätt på TV:n och upp med benen på massagekudden.

Är det en massageapparat som används året runt? Kanske. Men när väl besvären dyker upp så är massagekudden den bästa räddningen för många.

Massagekudde med infravärme

massagekudde med infraröd värmeDe bästa massagekuddarna har någon form av värmefunktion och det är definitivt något som vi rekommenderar till alla som ska köpa en modell. Värme ska inte underskattas vid massage och det gör hela massageprocessen betydligt mer bekväm, framförallt under kalla vinterdagar. En varm massage är nästan oslagbart om du lider av kylan under vinterhalvåret.

Men värme direkt från massagekudden fyller också några viktiga funktioner. För det första så underlättar det för musklerna att slappna av och lindrar olika spänningstillstånd. Värmen har också positiv påverkan på din blodcirkulation kring det område som du behandlar, vilket i sin tur lindrar och förebygger en rad olika muskelbesvär.

Värmen från massagekudden är givetvis också skön vilket i sin tur kan förbättra ditt humör under dagen.

Batteridriven eller eldriven massagekudde?

massagekudde med batteriVi på Inspekto.se är väldigt förvånade över hur dåligt utbudet är gällande batteridrivna massagekuddar. Det finns bara ett fåtal produkter på marknaden som faktiskt är batteridrivna och som faktiskt leverera en godkänd behandlingstid. Tekniken med bra batteritid och styrka finns där vilket vi har sett på modeller som t.ex. bäst i test vinnaren Flowpillow.

Men väldigt få tillverkare har börjat gå över till batteri vilket förvånar oss. Att märken som t.ex. Beurer (marknadsledande inom massageprylar) inte har släppt fler modeller med batteridrift förvånar oss väldigt mycket.

De allra flesta kunder och experter rekommenderar massagekuddar som drivs med inbyggt batteri. Om du är en person som stör dig på elkablar och vill kunna använda massagekudden vart du vill i hemmet så rekommenderar vi en batteridriven massagekudde alla dagar i veckan.

Använder du däremot massagekudden alltid i sängen eller en fast punkt i hemmet så fungerar eldrivna modeller. Problemet uppstår oftast bara när vi vill kunna flytta runt massagekudden i hemmet.

Bra inställningsmöjligheter ger en bättre upplevelse

Hastighetsnivåer

Massagekuddar är oftast väldigt enkla och därför finns det inte så många inställningsmöjligheter. Däremot bör det finns möjlighet att justera hastighet på de roterande massagehuvudena. Ju snabbare rotation, desto intensivare massage.

Det kanske inte låter som den allra viktigaste funktionen men det har en ganska stor betydelse. Vill du t.ex. använda massagekudde för nacke så är en lägre hastighet att föredra. Medans större muskelgrupper klarar av snabbare hastigheter.

Timerfunktion

De flesta massageprodukter så som t.ex. massagekudden är utrustade med en inbyggd timerfunktion på 15-20 minuter. Efter denna tid stänger modellen av sig. Timerfunktionen är oftast inte ställbar men varför egentligen? Förutom att överdriven massage inte är bra för kroppen så finns den där för att skydda både elektronik och motorerna i massagekudden.

Använder du massagekuggden 20 minuter så är det bra om motorn får vila 20 minuter efteråt. Förutom att låta motorn svalna innan användning igen är det ett bra sätt att känna av hur smärtan utvecklar sig.

Spännband och fästen

Det kan vara värt att fundera över vart i hemmet man tänker använda sin massagekudde. Ska den t.ex. användas i sängen eller soffan så fungerar det oftast bra utan några spännband. Vill du däremot använda den i köket på en stol medans du äter frukost kan det vara värt att kolla efter en modell med spännband. Ska du däremot använda den till lår eller ben är det inte lika intressant kanske.

Fästanordningen på massagekuddar varierar ganska mycket och därför är det svårt att ge några bra rekommendationer. Dessa kuddar fungerar allra bäst för användning i soffa eller säng hur man än gör. Men det kan vara värt att fundera på hur och vart massagekudden kommer användas och sedan utgå därifrån.

Massagekudde inom träning – träningsvärk och uppvärmning

massagekudde för och efter träningSysslar du med någon form av träning som t.ex. löpning så kan massagekudden användas på flera olika sätt. Inom löpning så används massagekudden framförallt efter träningen när musklerna är som mest stela och har du t.ex. stela vadmuskler efter löprundan så kan du köra 10-15 minuter per ben.

Men muskler kan också vara stela innan du ska ge dig i väg för att träna. Ett bra sätt för att motverka olika muskelskador är att köra uppvärmning och framförallt till löpare kan det vara effektivt att värma upp både lår och vader. Uppvärmning ses oftast som det bästa sättet för att undvika skador och muskelvärk. För större muskelgrupper kan foam roller var ett bättre alternativ både innan och efter träningen. Här hittar du övningar med foam roller och hur du på bästa sätt kan komma åt svåra muskelgrupper.

Muskelvärk i sig är oftast inget farligt men det kan däremot vara ganska jobbigt och framförallt dagen efter träningen. Detta kan oftast lindras ganska enkelt genom helt vanlig massage både före och efter att det har uppkommit.

Massage är nog ett av de bästa sätten för att öka blodcirkulation kring de område du vill behandla men vad har det för fördelar? En ökad blodcirkulation kan ha flera olika fördelar och sägs kunna öka både läkning samt återhämtning. Men fler studier behövs för att bevisa detta tyvärr.

Stressreduktion och avslappning

massage mot stressDet sägs att över 30% som går på massage gör det för att minska stress men också för helt vanligt avkoppling. Enligt ”Intern. J. Neuroscience, 115:1397?1413, 2005″ så ska massage med normal tryck ge en rad olika hälsosamma effekter. I den studien så sänktes hormonet kortisol med upp till 30% vilket är ett hormon som är allmänt känt för att bidra med stress.

Även serotonin och dopamin ska ha setts öka i produktion med upp till 28-30% vilket är kroppens belöningssystem. Även om det behövs fler studier på ämnet så anser ändå de flesta att massage har en väldigt stor och positiv effekt när det gäller stress.

Det finns väldigt många studier att läsa igenom när det gäller massage och dess positiva påverkan av stressrelaterade problem. Genom att minska stress så kan det också ha en positiv påverkan när det gäller sömnsvårigheter. Några studier visar också på en positiv effekt med olika migränbesvär och spänningshuvudvärk.

 • Annual Behavior and Medicine, 32, 50-9
 • International Journal of Neuroscience, 96, 1-11

Shiatsu-massage med massagekudde – Hjälper det?

Nu är det inte vetenskapligt bevisat att Shiatsu-massage verkligen hjälper mot något, men som allt annat i vår vardag så har inte allt testats. Vad som däremot är säkert är att massage överlag hjälper mot smärta genom att öka blodcirkulationen vid området där man masserar.

Shiatsu-massagetekniken är också den massagemetod som de flesta personer föredrar då den även är väldigt avkopplande genom enkel punktmassage. Det är inte helt ovanligt att personer somnar under en massagebehandling då hela kroppen kopplar av och endorfiner pumpas ut i kroppen.

För många är massage ren terapi och speciellt för stressade personer så kan enklare Shiatsu-massage minska stress ganska ordentligt. Stressade personer överlag kan oftast också koppla av betydligt enklare efter en massagebehandling och på så sätt så får de inte problem med att somna på kvällen. Läs mer om vad shiatsumassage är för något.


FAQ – Vanliga frågor om massage och massagekuddar

 1. Massage när man är gravid?
 2. Massage vid förkylning?
 3. Hur ofta kan jag använda massagekudden?
 4. Varför är massagekudde bra?
 5. Hur lång tid kan jag använda massagekudden?
 6. Jag känner mig trött efter ha använt massagekudden, är det normalt?

Massage när man är gravid?

Massage under graviditet ses oftast inte som ett problem men som vanligt vid graviditet så ska du alltid vara extra försiktig. Det bästa du kan göra är att helt enkelt fråga din barnmorska innan du börjar använda din massagekudde. Forskningen visar på en rad olika fördelar med massage under graviditeten och anses öka välbehag men också vara lugnande. Men vi rekommenderar att du kollar först med din läkare innan användning.

Massage vid förkylning?

De allra flesta läkare och experter avråder faktiskt användning av massagekudde under förkylningssjukdomar. Har du dessutom feber så avrekommenderas det starkt enligt flera experter då ökad aktivitet kan höja febern ytterligare. Även om det inte riktigt är bevisats att massage är dåligt under förkylning så kan vi inte rekommendera det. Är det en lindrig förkylning så kanske du kan överväga det.

Hur ofta kan jag använda massagekudden?

Vi skulle säga att dagligen inte är ett problem men att använda massagekudden flera gånger per dag är nog inte rekommenderat. Du vill inte överstimulera dina muskler med alldeles för mycket behandling.

Varför är massagekudde bra?

Vi rekommenderar att du läser vår korta köpguide som tar upp några av de fördelar som finns med regelbunden massage. Läs vår köpguide.

Hur lång tid kan jag använda massagekudden?

Tillverkare som Beurer rekommenderar inte mer än 15 minuter per muskelgrupp och troligtvis är detta en bra gräns för att undvika att du överstimulerar musklerna. Genom överstimulera muskeln kan du istället göra den hård istället för mjuk och avslappnad.

Jag känner mig trött efter ha använt massagekudden, är det normalt?

Det är fullt normalt och är inget konstigt alls. Det är inte alls ovanligt att man känner sig halvt yrvaken efter en massagebehandling och att allt känns lite mosigt på något sätt. Massage rent generellt gör att kroppen avger massa ämnen som endorfiner som kan göra en lite trött och avslappnad.

Det är just därför som det är perfekt att använda massagekudden en stund innan läggdags och kanske inte när du ska ut på stan på kvällen. Som sagt så är massagekudden eller andra massageprylar en av de bättre verktygen för att koppla av och har du problem med att varva ner vanligtvis så kan detta råda bot på det problemet.


Så valde vi ut bästa massagekudde till vårt bäst i test

bäst i test 2023 - MassagekuddeDet finns gott om massagekuddar på marknaden och det är ganska tydligt att Beurer är det märke som säljer flest antal modeller. De flesta modeller från Beurer har fått rätt bra betyg när vi tittar på kundrecensioner och modeller som t.ex. Beurer MG 145 räcker långt för de flesta personer. Däremot är strömkabel något som de flesta finner ganska omständligt när de ska använda massagekudden.

Innan du funderar på att köpa en massagekudde som använder strömkabel bör du kolla över hur och var du kan använda kudden. Vill du t.ex. ligga i sängen eller i soffan så måste där nästan vara ett vägguttag precis i närheten. För någon förlängningskabel är inget som kommer fungera i längden, du kommer tröttna fort och då kommer massagekudden tillslut hamna på hyllan.

Så vår rekommendation är att helt enkelt endast köpa en massagekudde med strömkabel om du har ett vägguttag i närheten där du vill använda den regelbundet.

Har du problem med att hitta ett vägguttag så är en batteridriven massagekudde det bästa valet. Ja, de kanske kostar mera men i slutändan så kommer massagekudden till användning och du kan själv välja var du ska använda den. Friheten av att kunna använda massagekudden var du än vill är värt investeringen i de flesta fall. Även ute i trädgården på solstolen fungerar dessa enheter.

När det gäller batteridrivna massagekuddar så finns det i princip inga alternativ ute på marknaden men troligtvis så kommer utbudet öka de närmsta åren. Vår bäst i test vinnare hamnade på Flowpillow Heat som är en utmärkt massagekudde med batteri som har fått bra betyg från kundrecensioner.

När det gäller oberoende test av massagekuddar så finns där helt enkelt inga och vi får helt enkelt använda oss av både produktrecensioner och kundrecensioner för att hitta en testvinnare.

Uppdatering vinter 2023 – Flowpillow Heat behåller utmärkelsen bäst i test. Även om fler batteridrivna alternativ har börjat leta sig ut på marknaden så är det inga modeller med batteridrift som har fått så bra betyg.

Vi har även lagt till nya Hyperice Venom 2 Back för ryggmassage med både värme- och vibrationsmassage. Det är kanske inte en traditionell massagekudde likt de modeller vi har med i vår testjämförelse. Men samtidigt fyller den ungefär samma funktion så länge det är ryggmassage man är ute efter. Plus att modellen har fått toppbetyg hos både konsumenter och olika testkällor.

Källor

 • Massagekissen-ratgeber
  Tyska massagekissen-ratgeber har testat Beurer MG 145 väldigt noggrant och i deras test så visade det sig att massagekudden gör precis det som tillverkaren har lovat. D.v.s. massagekudden ger väldigt bra shiatsu-massage för småpengar. Något som de tyckte var ett stort plus var den långa kabellängden på 2 meter, vilket är perfekt om man vill ligga i soffan eller direkt i sängen när massagen utförs.Andra saker som var positivt med massagekudden var värmefunktionen som höll jämn och lagom temperatur. D.v.s. inte för varm eller för kall och så klart är detta högst personligt, men troligtvis så passar detta de flesta personer. Några andra positiva saker var att massagekudden gav väldigt avslappnande massage, stark för att vara så liten med mera. Massagekissen-ratgeber.
 • Flowpillow
  Flowpillow är en utmärkt massagekudde för de personer som värdesätter friheten av att använda en batteridriven massagekudde. Friheten av att kunna använda massagekudden var man än befinner sig är för många ett krav och det är ganska skönt att slippa den där kabeln som inte alltid räcker så långt.
 • Buzzador
  Bäst i test vinnaren Flowpillow har testats av en grupp medlemmar på Buzzador och efter att 173 personer har testat kudden så hamnade betyget på 94 av 100%. Ett betyg som få massagekuddar har fått överhuvudtaget. Mer om detta hittar du här.
 • Trustpilot
  Tittar vi på Trustpilot så hittar vi också ett toppbetyg på massagekudden och efter lite snabb läsning så ser vi också varför massagekudden levererar. Några av de positiva omdömen nämner fördelar som t.ex. lång garantitid på 2 år, stark massage, perfekt till efter träningen med trötta muskler, förbättring av stela muskler med mera.Det enda negativa vi har hittat är den högre prislappen och att där kunde finnas fler program. Vill du läsa själv på Trustpilot? så hittar du mer information här.
 • Bycycling.se
  Bycycling.se har också fått testa massagekudden från Flowlife och även de fann flera positiva fördelar med produkten. I deras produktrecension så fick de testa den nyare modellen från 2018 som både är tystare och ha starkare infrarött ljus för värme. Enligt deras test så har massagekudden ungefär 2 timmars batteritid. Mer om recensionen hittar du här.
 • T3
  I slutet på 2022 testade T3 Hyperice nya massagebälte där den kammade hem 4 av 5 stjärnor. Största fördelarna var bland annat den stora behandlingsytan på ryggen samt att den värmer upp väldigt snabbt. Läs mer här.

Utgångna massagekuddar

Tidigare modeller som varit med i vår jämförelse och som fortfarande kan vara av intresse för våra läsare. Produkter som hamnar har antingen utgått från tillverkaren eller så har de blivit ersatta av något bättre.

ButikPris
Hittade inga butiker.

Beurer MG 520 - Uppladdningsbar

Beurer MG 520 bild
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4 av 5 hos tyska Amazon efter 20 kundrecensioner

Behöver du ha en massagekudde som är uppladdningsbar och som kan ge ordentlig massage var du än befinner dig?. Då kan Beurer MG 520 To Go vara det bästa alternativet för dig och på ett fulladdat batteri så får du två hela timmar med skön Shiatsu-massage.

För dig som hatar kablar så kan detta också vara ett väldigt bra alternativ. Ibland kan det vara ganska skönt att slippa plugga in massagekudden var du än befinner dig i hemmet. Med en laddning så räcker ändå batteriet i två timmar, vilket räcker för att slutföra några behandlingar. En fulladdning tar ungefär 3 timmar.

Uppladdningsbar massagekudde som klarar det mesta

Beurer MG 520 klarar av att masserar både nacke, axlar, ben och rygg utan några större problem. Detta gör så klart att massagekudden blir väldigt mångsidig.

Likt sina syskon så har MG 520 fyra stycken massagehuvuden som roterar antingen vänster eller höger beroende på vad du väljer. D.v.s. medurs eller moturs.

Yttertyget som används på denna modell påminner till största del om samma material som används på Beurer MG 147. Ett nätmaterial som kan andas friskt så att det inte blir för varmt.

Även denna massagekudde kommer med en värmefunktion som kan sättas på eller av. Hjulet på ovansidan kan justera placeringen av massagehuvudena så att de antingen tar brett eller smalare.

Med enheten följer den även med en rem som man kan hålla i för att komma åt ställen på ryggen som man annars får problem med att nå. Eller om du vill kunna få massage medans du är uppe och går omkring i hemmet.

Specifikationer & fördelar med Beurer MG 520

 • Skäl att köpa
 • Uppladdningsbar massagekudde. En laddnings håller 2 timmar och kan laddas fullt på 3 timmar
 • Massagekudden klarar av nacke, rygg, ben, axlar
 • Värmefunktion som kan sättas på eller av
 • Justeringshjul för massagehuvudena, brett eller smalt
 • Massagehuvudena kan rotera medurs eller moturs beroende på val
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt