massagekudde bäst i test

Massagekudde Bäst i test

Hitta den bästa massagekudden för nacke och rygg

Har du en stel nacke eller rygg? Då kanske vårt bäst i test av massagekuddar kan hjälpa dig. De flesta som börjar använda en massagekudde har oftast problem med en stel nacke eller rygg. Men med kontinuerlig användning så kan dessa massagekuddar helt eller delvis förbättra situationen.

För många personer är dessa fantastiska massagekuddar en form av terapi och avkoppling. Men massagekuddar har också visat sig vara effektiva för att behandla eventuella problem med påfrestande träning och sporter. Lider du ofta av träningsvärk eller trötta muskler så finns där bra alternativ även för detta.

Som vanligt när det gäller hälsoprodukter som t.ex. massagekuddar eller andra massagemaskiner så är Beurer det ledande märket med flera väldigt bra modeller. För att hitta en vinnare till vårt bäst i test så har vi bland annat jämfört produktrecensioner, kundrecensioner, egenskaper och funktioner. Batteridrivna massagekuddar är enligt oss det bästa valet då de kan användas var du än befinner dig vilket minimerar risken att massagekudden tillslut hamnar på hyllan.

Senast uppdaterad September 2021

Flowpillow - Bästa med batteridrift

Bäst i test
Flowpillow bild 1Flowpillow bild 2Flowpillow bild 3Flowpillow bild 4
ButikPris
1290:-Besök
1290:-Besök
1290:-Besök
 • 5 av 5 på Trustpilot efter 10 kundomdömen
 • 94% hos Buzzador efter att 173 testmedlemmar har fått testa massagekudden
 • Positivt omdöme när Bycycling.se testa produkten

Vill du kunna använda massagekudde var du än befinner dig i eller utanför hemmet? Då kan bäst i test vinnaren Flowpillow Heat vara ett bra alternativ. Flowpillow är en batteridriven massagekudde som har fått fantastiska kundrecensioner hos bland annat Trustpilot med ett toppbetyg på 5 av 5.

Massagekudden har också testats av Bycycling.se med ett väldigt positivt omdöme och även hos hos Buzzador har 173 testmedlemmar satt ett toppbetyg på 94 av 100.

Massagekudde med inriktning på sportmassage

Den största fördelen med en kabelfri massagekudde är friheten av att kunna använda den var du än befinner dig i eller utanför hemmet. Strömkabel är för många användare en riktig ”dealbreaker” av den enkla anledning att där inte finns tillräckligt med närliggande strömkällor. Därför är det extra kul att vi börja se allt fler batteridrivna enheter på marknaden.

Flowpillow Heat massagekudde är enligt Flowlife en modell som framförallt inriktar sig till personer som behöver behandling vid skador eller trötta muskler från träningen. Men i själva verket så passar denna massagekudde till vem som helst som lider av muskelproblem eller som älskar massage.

Några av de områden/skador där Flowpillow har visat sig vara extra effektiv är t.ex. gubbvad, löparknä, vanlig träningsvärk, hopparknä, längdryggsbesvär och trötta muskler.

Vår testvinnare Flowpillow heat är en vidareutveckling av den populära Flowpillow och nytt för denna modell är infrarött ljus. Med infraröd värme blir massagen både skönare och djupare. En annan funktion som är nytt med Flowpillow är möjligheten för valbara hastigheter. Det finns nu tre valbara hastigheter som passar bättre beroende på vilka muskelgrupper du vill behandla. T.ex. passar den snabbaste inställningen perfekt till större muskelgrupper, som baksida av låret eller liknande.

För någon som vill använda en portabel massagekudde så är detta just nu det bästa alternativet.

 • Uppladdningsbar och portabel massagekudde som kan användas vart du än befinner dig
 • Batterikapacitet på 2200 mAh och med en effekt på 30 watt
 • Batteriet ska hålla ungefär 2 timmar enligt recensioner
 • Vikt 1,6 kg
 • Storlek: 32 x 11 x 20 cm
 • Massagekudden är utvecklad i samarbete med olika branschproffs och elitidrottare
 • Har visat sig ge positiv behandling för ländryggsbesvär, träningsvärk, löparknä, gubbvad med mera
 • Nytt för Flowpillow heat är både infraröd värme och tre hastigheter

Beurer MG 145 - Bästa massagekudde med kabel

Särskilt rekommenderad
Beurer MG 145 bild 1
ButikPris
599:-Besök
599:-Besök
599:-Besök
599:-Besök
599:-Besök
609:-Besök
 • 4,3 av 5 hos tyska Amazon efter 1200 kundrecensioner
 • Rekommenderas av tyska Massagekissen-ratgeber

Beurer MG 145 är en av marknadens mest sålda massagekuddar och det är tydligt att just denna modellen från Beurer är en favorit för många användare. Massagekudden har fått många bra kundrecensioner och överlag så har massagekudden fått toppbetyg. Massagekudden MG 145 från Beurer levererar precis det som tillverkaren lovar, vilket är en stark shiatsumassage för ben, rygg, nacke och axlar.

Med tanke på det låga priset så är denna massagekudde ett självklart val för många personer och ett stort plus är att den kan användas överallt på kroppen. Så länge du kan acceptera en strömkabel. Det är aldrig fel att kunna koppla av med lite massage liggandes i sängen eller i soffan och så klart ha möjligheten till att skifta vart massagekudden ska jobba på kroppen.

Värmer och masserar ordentlig

Beurer MG 145 är en massagekudde som ger väldigt behaglig Shiatsu-massage över rygg, nacke, ben och axlar beroende på var du väljer att använda den. Ett stort plus är att den även värmer medans den jobbar vilket i sin tur ger ett betydligt bättre resultat.

Massagekudden använder 4 stycken olika massagehuvuden som roterar på ett behagligt sätt och som ska simulera en riktig Shiatsu-massage. Detta är något som den också lyckas med väldigt bra.

Överdraget som följer med massagekudden från Beurer är avtagbart och kan tvättas om så önskas. Är man flera i familjen som använder den så är det ganska skönt att kunna tvätta överdraget regelbundet.

Något som är tydligt när vi läser kundrecensioner är att massagekudden används som både avkopplingmassage och för att råda bot på smärta i nacke eller rygg. Kudden används också i förebyggande syfte enligt flera användare. För många personer är massage en väldigt viktig del i ens vardagliga välmående och kan i bästa fall förbättra livskvalitén med regelbunden användning.

Specifikationer & fördelar med tidigare bäst i test vinnaren Beurer MG 145

 • Massagekudden klarar av mer än bara nacke och huvud. Den kan även användas på rygg eller ben
 • Värmefunktion
 • Väldigt mjukt och skönt material på utsidan
 • Överdraget som följer med är tvättbart
 • En stor favorit och populär modell
 • 4 stycken massagehuvuden som roterar på ett behagligt sätt
 • Effekt på 12 W
 • Klassisk Shiatsu-massage

Beurer MG135 - Likt en prydnadskudde

Särskilt rekommenderad
Beurer MG135 bild 1Beurer MG135 bild 2Beurer MG135 bild 3
ButikPris
729:-Besök
799:-Besök
799:-Besök
 • 4,4 av 5 på tyska Amazon efter 2900 kundomdömen

Beurer MG 135 är en relativt ny massagekudde som lanserades sent 2019 i Sverige och som snabbt blev en stor favorit bland många. Bara på tyska Amazon så har modellen nu fått ett samlat omdöme på 4,4 av 5 efter hela 2900 kundomdömen. Det är få modeller i vårt bäst i test som har fått så bra kundomdömen.

Massagekudde som liknar en vanlig soffkudde

Modellen kan närmast liknas en helt vanlig prydnadskudde vi har i soffan och det tycker vi är extra intressant. Det är nog rätt många personer där ute som helst inte vill ha sin massagekudde framme hela tiden då den helt enkelt inte matchar den övriga inredningen. Dessutom är massagekudden i standardstorlek (40 x 40 cm) vilket gör att du kan använda dina egna kuddöverdrag.

Tyvärr är inte massagekudden batteridriven vilket vi gärna hade önskat på en sådan här intressant modell. Däremot är Beurer MG 135 utrustad med en extra lång strömkabel för smidigare användning.

Likt de flesta andra modeller i vårt bäst i test så erbjuder Beurer MG 135 klassisk shiatsumassage d.v.s. roterande massagehuvuden som ska efterlikna fingertryck. Modellen är utrustad med fyra roterande massagehuvuden om roterar både med- och moturs.

Massagekudden är också utrustad med ljus/värmefunktion som antingen kan vara på eller av. Modellen har också automatisk avstängning efter 15 minuter för att undvika överstimulering av muskler samt överhettning. Givetvis kan du byta vart du behandlar och massagekudden kan användas på en rad olika muskelgrupper så som t.ex. nacke, rygg, lår, vader med mera.

Om du kan du överleva användning av en strömkabel så är detta utan tvekan en av marknadens bästa massagekuddar. Dessutom är designen väldigt trevlig.

 • Toppbetyg från användare som har testat massagekudden
 • Massagekudde med en design som närmast liknar vanliga prydnadskuddar
 • 4 st roterande massagehuvuden som ger shiatsu-massage
 • Utrustad med värmefunktion
 • Extra lång strömkabel för smidigare användning
 • Storlek 40 x 40 cm (standardstorlek för prydnadskuddar)
 • Vikt 1,8 kg

Medisana MC 840 - Prisvärd massagekudde

Medisana MC 840 bild 1Medisana MC 840 bild 2Medisana MC 840 bild 3
ButikPris
489:-Besök
499:-Besök
499:-Besök
549:-Besök
 • 4,3 av 5 stjärnor på tyska Amazon efter över 100 kundrecensioner

Medisana MC 840 är en bra och billig elektrisk massagekudde som fått höga kundrecensioner. På tyska Amazon har modellen i skrivande stund ett samlat kundomdöme på 4,3 av 5 stjärnor. 

Mjuk till medelhård shiatsu massage

Medisana massagekudde är väldigt enkel i sitt utförande och läser vi kundrecensioner på produkten så är de allra flesta konsumenter väldigt positiva. Massagen anses vara mjuk till medelhård bereoende på hur mycket tryck du tillsätter under behandlingen. Den ger inte lika intensiv massage som många andra modeller i vårt bäst i test men är för kraftfull enligt många när man ligger ned. 

Massagekudden har två par roterande massagehuvuden som antingen kan roteras med- eller moturs. Riktningen ställer du själv in genom handkontrollen som medföljer och där hittar du även en knapp för att sätta igång värmefunktionen. Värmefunktionen använder sig av infrarött ljus som tränger in i muskelvävnaden så att muskelspänningar släpper.

Medisana MC 840 fungerar bäst till dig som lider av rygg- eller nackbesvär men kan också användas som enkel avkoppling efter en lång dag på jobbet. Givetvis kan den användas till andra muskelgrupper som skuldror och ben.

Sett till pris och prestanda så är Medisana MC 840 en av marknadens mest prisvärda alternativ. Beurer MG 147 är en konkurrent med ungefär samma egenskaper och pris men Medisana är något billigare.

 • Elektrisk massagekudde med handkontroll
 • Mjuk till medelhård shiatsu massage
 • Två roterande par som antingen kan rotera med- eller moturs
 • Enkelt kardborrband för fäste på en stol
 • Infrarött ljus för värme

Beurer MG 147 - För nacke, rygg och ben

Beurer MG 147 bild 1
ButikPris
643:-Besök
696:-Besök
699:-Besök
699:-Besök
 • 4,3 av 5 hos tyska Amazon efter 130 kundrecensioner

MG 147 är en annan ganska så populär massagekudde från Buerer som har fått väldigt bra kundsrecensioner. Modellen har stora liknelser med bäst i test vinnaren Beurer MG 145 och det finns egentligen inte så stora skillnader förutom mindre detaljer.

Stor skillnad är valet av det yttre materialet där Beurer MG 145 har ett betydligt mjukare material. På MG 147 så känns materialet mer slitstarkt även om det kanske inte är så. Tygöverdraget på MG 147 är en form av nätmaterial som kan andas och kan tas av för att tvättas i högst 30 grader.

Shiatsu-massage för rygg, ben och nacke

Beurer MG 147 ger klassisk Shiatsu-massage som de allra flesta personer föredrar framför andra massagetekniker. Massagetekniken uppstod i Japan och har utförts där under väldigt lång tid innan tekniken kom till västvärlden. Shiatsu-tekniken går ut på att använda tryckmassage med hjälp av fingrar och handflator vilket denna massagekudde simulerar på ett behagligt sätt.

Massagekudden MG 147 från Beurer har 4 stycken massagehuvuden som rotera i två olika riktningar. Dessa två olika rotationer kan du välja med hjälp av den handkontroll som följer med enheten.

En annan skillnad med just denna modellen från Beurer är att massagekudden har ett spännband som ger en möjligheten att kunna fästa kudden t.ex. på en stol.

MG 147 från Beurer har också likt bäst i test vinnaren MG 145 en värmefunktion som gör hela behandlingen betydligt bekvämare. Dessutom hjälper det musklerna att slappna av ordentligt under själva behandlingen och på så sätt blir resultatet bättre.

Specifikationer & fördelar med Beurer MG 147

 • 4 stycken massagehuvuden som roterar. Rotation vänster eller högre beroende på vad om väljs
 • Värmefunktion
 • Kan användas till nacke, rygg, axlar eller ben
 • Överdraget kan andas och påminner om ett nätmaterial. Tvättbart i 30 grader
 • Behaglig Shiatsumassage

Beurer MG 149 - Intensiv massage

Beurer MG 149 bild 1Beurer MG 149 bild 2
ButikPris
799:-Besök
799:-Besök
 • 4,5 av 5 stjärnor på tyska Amazon efter över 500 kundrecensioner

Beurer MG 149 har fått väldigt bra betyg från kunder som har hunnit testa massagekudden. Bara på tyska Amazon har den ett samlat kundomdöme på 4,5 av 5 stjärnor efter över 500 kundrecensioner. Men vilken typ av massage kan du förvänta dig av modellen?

Massagekudde för intensiv shiatsu massage

Läser vi informationen kring marknadsföringen så erbjuder Beurer MG 149 en intensiv shiatsu massage och det stämmer överens med det vi läser i kundrecensioner. De konsumenter som klagar på modellen tycker den ger för hård massage vilket kan vara bra att känna till om du bara vill använda den för avkoppling. Gillar du däremot hårdare shiatsu massage eller vill använda en modell som masserar djupt så kan Beurer MG 149 vara rätt val.

På grund av att massagekudden ger ganska hård massage så finns det bättre alternativ om du vill använda det för avkoppling. Har du däremot besvär med muskelspänningar eller muskelsmärta så passar modellen bra till massage av nacke, ben, armar eller hela ryggen. Beurer MG 149 har fyra stycken massagehuvuden som både roterar med- och moturs i två par. Dessutom är den utrustad med värmefunktion i form av infrarött ljus som når ned i muskulaturen.

Beurer massagekudde är till största del tillverkad för massage av rygg och nacke med sina spännband du kan fästa runt en stol eller liknande. Men den fungerar lika bra för att massera upp vader eller liknande muskler efter ett hårt träningspass.

 • Elektrisk massagekudde
 • Intensiv shiatsu massage (hårdare massage)
 • Spännband för stol
 • 4 massagehuvuden som roterar i par
 • Passar bra till rygg, nacke, ben eller armar
 • Värmefunktion i form av infrarött ljus

Beurer MG 151 - Massagebälte

Beurer MG 151 bild 1Beurer MG 151 bild 2Beurer MG 151 bild 3
ButikPris
723:-Besök
723:-Besök
723:-Besök
849:-Besök
 • 4,6 av 5 på tyska Amazon efter 160 kundomdömen

Beurer MG 151 massagebälte har snabbt blivit en storsäljare på flera marknadsplatser och bara på tyska Amazon har modellen fått ett samlat betyg på 4,6 av 5 efter 160 kundomdömen.

Massagebälte som ger samma funktion som en massagekudde

Beurer MG 151 är kanske inte direkt en massagekudde på så sätt att den liknar en kudde men egentligen är det precis samma funktion. Det bästa med ett massagebälte i stället för massagekudde är att du själv enklare kan styra över både massagestyrka samt positionering.

Massagebältet MG 151 erbjuder något som Beurer kallar för 3D shiatsumassage vilket är 8 stycken massagehuvuden som både roterar med- och moturs. Du har också valet att välja intensitet genom att justera hastigheten upp till tre nivåer.

Precis som många andra modeller i vårt bäst i test av massagekudde så är även denna produkt utrustad med en uppvärmningsfunktion. Denna värmefunktion är framförallt önskvärd när vi befinner oss i den kallare delen av året, men också för att enklare mjuka upp de muskler som känns stela.

Så vilka muskler behandlar du bäst med den här typen av massagebälten? Beurer MG 151 är idealisk till nacke, rygg, nacke men också axlarna. Givetvis kan den också användas på andra muskelgrupper så som lår och vader.

 • Ett toppbetyg på 4,6 av 5 från vanliga kunder som hunnit testa modellen
 • Massagebälte som har flera liknelser med en klassisk massagekudde
 • 8 st roterande massagehuvuden som ger shiatsumassage
 • Utrustad med värmefunktion
 • Passar bäst till nacke, rygg och axlar
 • Drivs med elkabel (ej batteri)

Köpguide – Så väljer du den bästa massagekudden

Massagekudden är ett fantastiskt hjälpmedel för att komma till rätta med diverse olika besvär men det är också en pryl för avkoppling och för att minska stress. Massage rent generellt har visat sig vara väldigt effektivt för att lindra en rad olika besvär och det syns i flera stora studier. Allt från lindra ångest, spänningshuvudvärk och stress. Givetvis har massage också positiv effekt på klassiska problem som t.ex. stela muskler och träningsvärk.

Massagekuddar har på senare år också även blivit populär för personer som sysslar med träning och framförallt inom löpning. Ett exempel är Flowpillow som marknadsförs av svenska Flowlife vilket är en batteridriven massagekudde med inriktning på återhämtning vid träning. Den knådar ganska hårt jämfört med många andra modeller i vårt bäst i test. Trötta vadmuskler efter löprundan? Sätt på TV:n och upp med benen på massagekudden.

Är det en massageapparat som används året runt? Kanske inte. Men när väl besvären dyker upp så är massagekudden den bästa räddningen för många.

Massagekudde med infravärme

massagekudde med värmefunktionDe bästa massagekuddarna har någon form av värmefunktion och det är definitivt något som vi rekommenderar till alla som ska köpa en modell. Värme ska inte underskattas vid massage och det gör hela massageprocessen betydligt mer bekväm, framförallt under kalla vinterdagar. En varm massage är nästan oslagbart om du lider av kylan under vinterhalvåret.

Men värme direkt från massagekudden fyller också några viktiga funktioner. För det första så underlättar det för musklerna att slappna av och lindrar olika spänningstillstånd. Värmen har också positiv påverkan på din blodcirkulation kring det område som du behandlar, vilket i sin tur lindrar och förebygger en rad olika muskelbesvär.

Värmen från massagekudden är givetvis också skön vilket i sin tur kan förbättra ditt humör under dagen.

Batteridriven eller eldriven massagekudde?

massagekudde med batteriVi på Inspekto.se är väldigt förvånade över hur dåligt utbudet är gällande batteridrivna massagekuddar. Det finns bara ett fåtal produkter på marknaden som faktiskt är batteridrivna och som faktiskt leverera en godkänd behandlingstid. Tekniken med bra batteritid och styrka finns där vilket vi har sett på modeller som t.ex. bäst i test vinnaren Flowpillow.

Men väldigt få tillverkare har börjat gå över till batteri vilket förvånar oss. Att märken som t.ex. Beurer (marknadsledande inom massageprylar) inte har släppt fler modeller med batteridrift förvånar oss väldigt mycket.

De allra flesta kunder och experter rekommenderar massagekuddar som drivs med inbyggt batteri. Om du är en person som stör dig på elkablar och vill kunna använda massagekudden vart du vill i hemmet så rekommenderar vi en batteridriven massagekudde alla dagar i veckan.

Använder du däremot massagekudden alltid i sängen eller en fast punkt i hemmet så fungerar eldrivna modeller. Problemet uppstår oftast bara när vi vill kunna flytta runt massagekudden i hemmet.

Massagekudde inom träning – träningsvärk och uppvärmning

massagekudde för och efter träningSysslar du med någon form av träning som t.ex. löpning så kan massagekudden användas på flera olika sätt. Inom löpning så används massagekudden framförallt efter träningen när musklerna är som mest stela och har du t.ex. stela vadmuskler efter löprundan så kan du köra 10-15 minuter per ben.

Men muskler kan också vara stela innan du ska ge dig i väg för att träna. Ett bra sätt för att motverka olika muskelskador är att köra uppvärmning och framförallt till löpare kan det vara effektivt att värma upp både lår och vader. Uppvärmning ses oftast som det bästa sättet för att undvika skador och muskelvärk. För större muskelgrupper kan foam roller var ett bättre alternativ både innan och efter träningen. Här hittar du övningar med foam roller och hur du på bästa sätt kan komma åt svåra muskelgrupper.

Muskelvärk i sig är oftast inget farligt men det kan däremot vara ganska jobbigt och framförallt dagen efter träningen. Detta kan oftast lindras ganska enkelt genom helt vanlig massage både före och efter att det har uppkommit.

Massage är nog ett av de bästa sätten för att öka blodcirkulation kring de område du vill behandla men vad har det för fördelar? En ökad blodcirkulation kan ha flera olika fördelar och sägs kunna öka både läkning samt återhämtning. Men fler studier behövs för att bevisa detta tyvärr.

Stressreduktion och avslappning

massage mot stressDet sägs att över 30% som går på massage gör det för att minska stress men också för helt vanligt avkoppling. Enligt ”Intern. J. Neuroscience, 115:1397?1413, 2005″ så ska massage med normal tryck ge en rad olika hälsosamma effekter. I den studien så sänktes hormonet kortisol med upp till 30% vilket är ett hormon som är allmänt känt för att bidra med stress.

Även serotonin och dopamin ska ha setts öka i produktion med upp till 28-30% vilket är kroppens belöningssystem. Även om det behövs fler studier på ämnet så anser ändå de flesta att massage har en väldigt stor och positiv effekt när det gäller stress.

Det finns väldigt många studier att läsa igenom när det gäller massage och dess positiva påverkan av stressrelaterade problem. Genom att minska stress så kan det också ha en positiv påverkan när det gäller sömnsvårigheter. Några studier visar också på en positiv effekt med olika migränbesvär och spänningshuvudvärk.

 • Annual Behavior and Medicine, 32, 50-9
 • International Journal of Neuroscience, 96, 1-11

Shiatsu-massage med massagekudde – Hjälper det?

Nu är det inte vetenskapligt bevisat att Shiatsu-massage verkligen hjälper mot något, men som allt annat i vår vardag så har inte allt testats. Vad som däremot är säkert är att massage överlag hjälper mot smärta genom att öka blodcirkulationen vid området där man masserar.

Shiatsu-massagetekniken är också den variant på massage som de flesta personer föredrar då den även är väldigt avkopplande genom enkel punktmassage. Det är inte helt ovanligt att personer somnar under en massagebehandling då hela kroppen kopplar av och endorfiner pumpas ut i kroppen.

För många är massage ren terapi och speciellt för stressade personer så kan enklare Shiatsu-massage minska stress ganska ordentligt. Stressade personer överlag kan oftast också koppla av betydligt enklare efter en massagebehandling och på så sätt så får de inte problem med att somna på kvällen.

FAQ – Vanliga frågor om massage och massagekuddar

 1. Massage när man är gravid?
 2. Massage vid förkylning?
 3. Hur ofta kan jag använda massagekudden?
 4. Varför är massagekudde bra?
 5. Hur lång tid kan jag använda massagekudden?
 6. Jag känner mig trött efter ha använt massagekudden, är det normalt?

Massage när man är gravid?

Massage under graviditet ses oftast inte som ett problem men som vanligt vid graviditet så ska du alltid vara extra försiktig. Det bästa du kan göra är att helt enkelt fråga din barnmorska innan du börjar använda din massagekudde. Forskningen visar på en rad olika fördelar med massage under graviditeten och anses öka välbehag men också vara lugnande. Men vi rekommenderar att du kollar först med din läkare innan användning.

Massage vid förkylning?

De allra flesta läkare och experter avråder faktiskt användning av massagekudde under förkylningssjukdomar. Har du dessutom feber så avrekommenderas det starkt enligt flera experter då ökad aktivitet kan höja febern ytterligare. Även om det inte riktigt är bevisats att massage är dåligt under förkylning så kan vi inte rekommendera det. Är det en lindrig förkylning så kanske du kan överväga det.

Hur ofta kan jag använda massagekudden?

Vi skulle säga att dagligen inte är ett problem men att använda massagekudden flera gånger per dag är nog inte rekommenderat. Du vill inte överstimulera dina muskler med alldeles för mycket behandling.

Varför är massagekudde bra?

Vi rekommenderar att du läser vår korta köpguide som tar upp några av de fördelar som finns gällande regelbunden massage. Läs vår köpguide.

Hur lång tid kan jag använda massagekudden?

Tillverkare som Beurer rekommenderar inte mer än 15 minuter per muskelgrupp och troligtvis är detta en bra gräns för att undvika att du överstimulerar musklerna. Genom överstimulera muskeln kan du istället göra den hård istället för mjuk och avslappnad.

Jag känner mig trött efter ha använt massagekudden, är det normalt?

Det är fullt normalt och är inget konstigt alls. Det är inte alls ovanligt att man känner sig halvt yrvaken efter en massagebehandling och att allt känns lite mosigt på något sätt. Massage rent generellt gör att kroppen avger massa ämnen som endorfiner som kan göra en lite trött och avslappnad.

Det är just därför som det är perfekt att använda massagekudden en stund innan läggdags och kanske inte när du ska ut på stan på kvällen. Som sagt så är massagekudden eller andra massageprylar en av de bättre verktygen för att koppla av och har du problem med att varva ner vanligtvis så kan detta råda bot på det problemet.

Så valde vi ut bästa massagekudde till vårt bäst i test

Bäst i testDet finns gott om massagekuddar på marknaden och det är ganska tydligt att Beurer är det märke som säljer flest antal modeller. De flesta modeller från Beurer har fått rätt bra betyg när vi tittar på kundrecensioner och modeller som t.ex. Beurer MG 145 räcker långt för de flesta personer. Däremot är strömkabel något som de flesta finner ganska omständligt när de ska använda massagekudden.

Innan du funderar på att köpa en massagekudde som använder strömkabel bör du kolla över hur och var du kan använda kudden. Vill du t.ex. ligga i sängen eller i soffan så måste där nästan vara ett vägguttag precis i närheten. För någon förlängningskabel är inget som kommer fungera i längden, du kommer tröttna fort och då kommer massagekudden tillslut hamna på hyllan.

Så vår rekommendation är att helt enkelt endast köpa en massagekudde med strömkabel om du har ett vägguttag i närheten där du vill använda den regelbundet.

Har du problem med att hitta ett vägguttag så är en batteridriven massagekudde det bästa valet. Ja, de kanske kostar mera men i slutändan så kommer massagekudden till användning och du kan själv välja var du ska använda den. Friheten av att kunna använda massagekudden var du än vill är värt investeringen i de flesta fall. Även ute i trädgården på solstolen fungerar dessa enheter.

När det gäller batteridrivna massagekuddar så finns det i princip inga alternativ ute på marknaden men troligtvis så kommer utbudet öka de närmsta åren. Vår bäst i test vinnare hamnade på Flowpillow Heat som är en utmärkt massagekudde med batteri som har fått bra betyg från kundrecensioner.

När det gäller oberoende test av massagekuddar så finns där helt enkelt inga och vi får helt enkelt använda oss av både produktrecensioner och kundrecensioner för att hitta en testvinnare.

2021 – Uppladdningsbara massagekudden Flowpillow behålls som bäst i test vinnare. Det är något förvånande att inte fler batteridrivna modeller kommer ut på marknaden då det tydligt fungerar väldigt väl.


Källor

Massagekissen-ratgeber

Tyska massagekissen-ratgeber har testat Beurer MG 145 väldigt noggrant och i deras test så visade det sig att massagekudden gör precis det som tillverkaren har lovat. D.v.s. massagekudden ger väldigt bra shiatsu-massage för småpengar. Något som de tyckte var ett stort plus var den långa kabellängden på 2 meter, vilket är perfekt om man vill ligga i soffan eller direkt i sängen när massagen utförs.

Andra saker som var positivt med massagekudden var värmefunktionen som höll jämn och lagom temperatur. D.v.s. inte för varm eller för kall och så klart är detta högst personligt, men troligtvis så passar detta de flesta personer. Några andra positiva saker var att massagekudden gav väldigt avslappnande massage, stark för att vara så liten med mera. Massagekissen-ratgeber.

Flowpillow

Flowpillow är en utmärkt massagekudde för de personer som värdesätter friheten av att använda en batteridriven massagekudde. Friheten av att kunna använda massagekudden var man än befinner sig är för många ett krav och det är ganska skönt att slippa den där kabeln som inte alltid räcker så långt.

Buzzador

Bäst i test vinnaren Flowpillow har testats av en grupp medlemmar på Buzzador och efter att 173 personer har testat kudden så hamnade betyget på 94 av 100%. Ett betyg som få massagekuddar har fått överhuvudtaget. Mer om detta hittar du här.

Trustpilot

Tittar vi på Trustpilot så hittar vi också ett toppbetyg på massagekudden och efter lite snabb läsning så ser vi också varför massagekudden levererar. Några av de positiva omdömen nämner fördelar som t.ex. lång garantitid på 2 år, stark massage, perfekt till efter träningen med trötta muskler, förbättring av stela muskler med mera.

Det enda negativa vi har hittat är den högre prislappen och att där kunde finnas fler program. Vill du läsa själv på Trustpilot? så hittar du mer information här.

Bycycling.se

Bycycling.se har också fått testa massagekudden från Flowlife och även de fann flera positiva fördelar med produkten. I deras produktrecension så fick de testa den nyare modellen från 2018 som både är tystare och ha starkare infrarött ljus för värme. Enligt deras test så har massagekudden ungefär 2 timmars batteritid. Mer om recensionen hittar du här.

Utgångna massagekuddar

Tidigare modeller som varit med i vår rekommendationslista och som fortfarande kan vara av intresse för våra läsare.

Beurer MG 520 - Uppladdningsbar

Beurer MG 520 bild 1
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4 av 5 hos tyska Amazon efter 20 kundrecensioner

Behöver du ha en massagekudde som är uppladdningsbar och som kan ge ordentlig massage var du än befinner dig?. Då kan Beurer MG 520 To Go vara det bästa alternativet för dig och på ett fulladdat batteri så får du två hela timmar med skön Shiatsu-massage.

För dig som hatar kablar så kan detta också vara ett väldigt bra alternativ. Ibland kan det vara ganska skönt att slippa plugga in massagekudden var du än befinner dig i hemmet. Med en laddning så räcker ändå batteriet i två timmar, vilket räcker för att slutföra några behandlingar. En fulladdning tar ungefär 3 timmar.

Uppladdningsbar massagekudde som klarar det mesta

Beurer MG 520 klarar av att masserar både nacke, axlar, ben och rygg utan några större problem. Detta gör så klart att massagekudden blir väldigt mångsidig.

Likt sina syskon så har MG 520 fyra stycken massagehuvuden som roterar antingen vänster eller höger beroende på vad du väljer. D.v.s. medurs eller moturs.

Yttertyget som används på denna modell påminner till största del om samma material som används på Beurer MG 147. Ett nätmaterial som kan andas friskt så att det inte blir för varmt.

Även denna massagekudde kommer med en värmefunktion som kan sättas på eller av. Hjulet på ovansidan kan justera placeringen av massagehuvudena så att de antingen tar brett eller smalare.

Med enheten följer den även med en rem som man kan hålla i för att komma åt ställen på ryggen som man annars får problem med att nå. Eller om du vill kunna få massage medans du är uppe och går omkring i hemmet.

Specifikationer & fördelar med Beurer MG 520

 • Uppladdningsbar massagekudde. En laddnings håller 2 timmar och kan laddas fullt på 3 timmar
 • Massagekudden klarar av nacke, rygg, ben, axlar
 • Värmefunktion som kan sättas på eller av
 • Justeringshjul för massagehuvudena, brett eller smalt
 • Massagehuvudena kan rotera medurs eller moturs beroende på val