Massagekudde Bäst i test – Hitta den bästa massagekudden

Massagekudde bäst i test
Har du en trött nacke eller rygg? då kanske en ordentlig massagekudde kan göra under för ditt välmående eller varför inte som extra avslappning efter jobbet. För många personer är dessa fantastiska massagekuddar ren terapi och avkoppling för skälen. De flesta som börjar använda massagekudde har oftast problem med en stel nacke eller rygg, men med kontinuerlig användning så kan dessa massagekuddar helt eller delvis förbättra situationen.

Som vanligt när det gäller hälsoprodukter, som t.ex. massagekuddar eller andra massagemaskiner så är Beurer det ledande märket med flera väldigt bra modeller. Vi har gått igenom hela den svenska marknaden i jakten på de bästa massagekuddarna och har bland annat jämfört flera test av massagekuddar, men även tagit hänsyn till alla de kundrecensioner som finns tillgängligt på nätet.


Beurer MG 145 – Bäst i test

Butik Pris
539:- Besök
539:- Besök
629:- Besök
629:- Besök
 • 4,1 av 5 hos tyska Amazon efter 500 kundrecensioner.
 • Rekommenderas av tyska Massagekissen-ratgeber

Beurer MG 145 är en av marknadens mest sålda massagekuddar och det är tydligt att just denna modellen från Beurer är en favorit för många användare. Massagekudden har fått många bra kundrecensioner och överlag så ger de flesta personer kudden toppbetyg. Massagekudden MG 145 från Beurer levererar precis det som tillverkaren själva lovar och det är en ordentlig shiatsumassage för ben, rygg, nacke och axlar.

Med tanke på det låga priset så är denna massagekudde ett självklart val för många och ett stort plus är att den kan användas i princip överallt på kroppen. Det är aldrig fel att kunna koppla av med lite massage liggandes i sängen eller i soffan och så klart ha möjligheten till att skifta vart massagekudden ska jobba på kroppen.

Enligt oss och andra testhemsidor som har testat produkten så är detta helt klart en bäst i test vinnare. Läser man även all de kundrecensioner som finns att läsa kring massagekudden så blir bilden ännu mer tydligare.

Värmer och masserar ordentlig

Testvinnaren Beurer MG 145 är en massagekudde som ger väldigt behaglig Shiatsumassage över rygg, nacke, ben och axlar beroende på vart du väljer att använda den. Ett stort plus är att den även värmer medans den jobbar musklerna, vilket i sin tur ger ett betydligt bättre resultat och det är dessutom bekvämare.

Massagekudden använder 4 stycken olika massagehuvuden som roterar på ett behagligt sätt och som ska simulera riktig Shiatsu-massage. Detta är något som den också lyckas med väldigt bra.

Överdraget som följer med massagekudden från Beurer är avtagbart och kan tvättas om så önskas. Är man flera i familjen som använder den så är det ganska skönt att kunna tvätta överdraget.

Något man ofta läser bland alla de kundrecensioner som finns är att de flesta köpte massagekudden till en början för att bota smärta i någon del av kroppen. När väl den smärtan har försvunnit så fortsätter de att använda kudden i förebyggande syfte eller så använder de kudden som en form av avkopplingspryl.

Nu är inte alla personer så glada i massage överhuvudtaget och vissa tar helst bara tar det om det verkligen behövs. Men för många personer kan massage vara en väldigt viktig del i ens dagliga välmående och kan förbättra livskvalitén ordentligt.

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren Beurer MG 145

 • Massagekudden klarar av mer än bara nacke och huvud. Den kan även användas på ryggen eller benen.
 • Värmefunktion.
 • Väldigt mjukt och skönt material på utsidan.
 • Överdraget som följer med är tvättbart.
 • En stor favorit och populär modell.
 • 4 stycken massagehuvuden som roterar på ett behagligt sätt.
 • Effekt på 12 W.
 • Klassisk Shiatsu-massage.

Beurer MG 147

Butik Pris
531:- Besök
537:- Besök
699:- Besök
699:- Besök
 • 4,2 av 5 hos tyska Amazon efter 30 kundrecensioner.

MG 147 är en annan ganska så populär massagekudde från Buerer som har fått väldigt bra kundsrecensioner. Modellen har stora liknelser med bäst i test vinnaren Beurer MG 145 och det finns egentligen inte så stora skillnader förutom mindre detaljer.

Stor skillnad är valet av det yttre materialet där Beurer MG 145 har ett betydligt mjukare material. På MG 147 så känns materialet mer slitstarkt även om det kanske inte är så. Tygöverdraget på MG 147 är en form av nätmaterial som kan andas och kan tas av för att tvättas i högst 30 grader.

Shiatsu-massage för rygg, ben och nacke

Beurer MG 147 ger klassisk Shiatsu-massage som de allra flesta personer föredrar framför andra massagetekniker. Massagetekniken uppstod i Japan och har utförts där under väldigt lång tid innan tekniken kom till västvärlden. Shiatsu-tekniken går ut på att använda tryckmassage med hjälp av fingrar och handflator vilket denna massagekudde simulerar på ett behagligt sätt.

Massagekudden MG 147 från Beurer har 4 stycken massagehuvuden som rotera i två olika riktningar. Dessa två olika rotationer kan du välja med hjälp av den handkontroll som följer med enheten.

En annan skillnad med just denna modellen från Beurer är att massagekudden har ett spännband som ger en möjligheten att kunna fästa kudden t.ex. på en stol.

MG 147 från Beurer har också likt bäst i test vinnaren MG 145 en värmefunktion som gör hela behandlingen betydligt bekvämare. Dessutom hjälper det musklerna att slappna av ordentligt under själva behandlingen och på så sätt blir resultatet bättre.

Specifikationer & fördelar med Beurer MG 147

 • 4 stycken massagehuvuden som roterar. Rotation vänster eller högre beroende på vad om väljs.
 • Värmefunktion.
 • Kan användas till nacke, rygg, axlar eller ben.
 • Överdraget kan andas och påminner om ett nätmaterial. Tvättbart i 30 grader.
 • Behaglig Shiatsumassage.

Beurer MG 520 To Go – Uppladdningsbar

Butik Pris
1156:- Besök
1599:- Besök
 • 4 av 5 hos tyska Amazon efter 20 kundrecensioner.

Behöver du ha en massagekudde som är uppladdningsbar och som kan ge ordentlig massage vart du än befinner dig?. Då kan Beurer MG 520 To Go vara det bästa alternativet för dig och på ett fulladdat batteri så får du två hela timmar med skön Shiatsu-massage.

För dig som hatar kablar så kan detta också vara ett väldigt bra alternativ. Ibland kan det vara ganska skönt att slippa plugga in massagekudden vart du än befinner dig i hemmet. Med en laddning så räcker ändå batteriet i två timmar, vilket räcker för att slutföra några behandlingar. En fulladdning tar ungefär 3 timmar.

Uppladdningsbar massagekudde som klarar det mesta

Beurer MG 520 klarar av att masserar både nacke, axlar, ben och rygg utan några större problem. Detta gör så klart att massagekudden blir väldigt mångsidig.

Likt sina syskon så har MG 520 fyra stycken massagehuvuden som roterar antingen vänster eller höger beroende på vad du väljer. D.v.s. medurs eller moturs.

Yttertyget som används på denna modell påminner till största del om samma material som används på Beurer MG 147. Ett nätmaterial som kan andas friskt så att det inte blir för varmt.

Även denna massagekudde kommer med en värmefunktion som kan sättas på eller av. Hjulet på ovansidan kan justera placeringen av massagehuvudena så att de antingen tar brett eller smalare.

Med enheten följer den även med en rem som man kan hålla i för att komma åt ställen på ryggen som man annars får problem med att nå. Eller om du vill kunna få massage medans du är uppe och går omkring i hemmet.

Specifikationer & fördelar med Beurer MG 520

 • Uppladdningsbar massagekudde. En laddnings håller 2 timmar och kan laddas fullt på 3 timmar.
 • Massagekudden klarar av nacke, rygg, ben, axlar.
 • Värmefunktion som kan sättas på eller av.
 • Justeringshjul för massagehuvudena, brett eller smalt.
 • Massagehuvudena kan rotera medurs eller moturs beroende på val.

Vanliga frågor

Hjälper verkligen Shiatsu-massage?

Nu är det inte vetenskapligt bevisat att Shiatsu-massage verkligen hjälper mot något, men som allt annat i vår vardag så har inte allt testats. Vad som däremot är säkert är att massage överlag hjälper mot smärta genom att öka blodcirkulationen vid området där man masserar.

Shiatsu-massagetekniken är också den variant på massage som de flesta personer föredrar då den även är väldigt avkopplande genom enkel punktmassage. Det är inte helt ovanligt att personer somnar under en massagebehandling då hela kroppen kopplar av och endorfiner pumpas ut i kroppen.

För många är massage ren terapi och speciellt för stressade personer så kan enklare Shiatsu-massage minska stress ganska ordentligt. Stressade personer överlag kan oftast också koppla av betydligt enklare efter en massagebehandling och på så sätt så får de inte problem med att somna på kvällen.

Konstigt nog så saknas väldigt mycket forskning kring massage överlag och egentligen hade det behövts forskas ännu mera än vad det gör idag.

Jag känner mig trött efter ha använt massagekudden, är det normalt?

Det är fullt normalt och är inget konstigt alls. Det är inte alls ovanligt att man känner sig halvt yrvaken efter en massagebehandling och att allt känns lite mosigt på något sätt. Massage rent generellt gör att kroppen avger massa ämnen som endorfiner som kan göra en lite trött och avslappnad.

Det är just därför som det är perfekt att använda massagekudden en stund innan läggdags och kanske inte när du ska ut på stan på kvällen. Som sagt så är massagekudden eller andra massageprylar en av de bättre verktygen för att koppla av och har du problem med att varva ner vanligtvis så kan detta råda bot på det problemet.


Källor

Massagekissen-ratgeber

Tyska massagekissen-ratgeber har testat Beurer MG 145 väldigt noggrant och i deras test så visade det sig att massagekudden gör precis det som tillverkaren har lovat. D.v.s. massagekudden ger väldigt bra shiatsu-massage för småpengar. Något som de tyckte var ett stort plus var den långa kabellängden på 2 meter, vilket är perfekt om man vill ligga i soffan eller direkt i sängen när massagen utförs.

Andra saker som var positivt med massagekudden var värmefunktionen som höll jämn och lagom temperatur. D.v.s. inte för varm eller för kall och så klart är detta högst personligt, men troligtvis så passar detta de flesta personer. Några andra positiva saker var att massagekudden gav väldigt avslappnande massage, stark för att vara så liten med mera. Massagekissen-ratgeber.