Massagekudde Bäst i test – Hitta den bästa massagekudden

Massagekudde bäst i test
Har du en stel nacke eller rygg? Då kanske vårt bäst i test av massagekuddar kan hjälpa dig. De flesta som börjar använda en massagekudde har oftast problem med en stel nacke eller rygg. Men med kontinuerlig användning så kan dessa massagekuddar helt eller delvis förbättra situationen.

För många personer är dessa fantastiska massagekuddar en form av terapi och avkoppling för skälen. Men massagekuddar har också visat sig vara effektiva för att behandla eventuella problem med påfrestande träning och sporter. Lider du ofta av träningsvärk eller trötta muskler så finns där bra alternativ även för detta.

Som vanligt när det gäller hälsoprodukter som t.ex. massagekuddar eller andra massagemaskiner så är Beurer det ledande märket med flera väldigt bra modeller. Men för att hitta en vinnare till vårt test av massagekuddar så har vi bland annat jämfört produktrecensioner, kundrecensioner och egenskaper. Batteridrivna massagekuddar är enligt oss det bästa valet då de kan användas vart man än vill, vilket då minimerar risken att massagekudden tillslut bara hamnar på hyllan.

Senast uppdaterad November 2019


Flowpillow Heat Portabel – Bästa med batteridrift

Flowpillow bild 1
ButikPris
1190:-Besök
 • 5 av 5 på Trustpilot efter 10 kundomdömen.
 • 94% hos Buzzador efter att 173 testmedlemmar har testat massagekudden.
 • Positivt omdöme när Bycycling.se testade produkten.

Vill du kunna använda massagekudde vart du än befinner dig i eller utanför hemmet? Då kan bäst i test vinnaren Flowpillow Heat vara ett bra alternativ. Flowpillow är en batteridriven massagekudde som har fått fantastiska kundrecensioner hos bland annat Trustpilot med ett toppbetyg på 5 av 5.

Massagekudden har också testats av Bycycling.se med ett väldigt positivt omdöme och även hos hos Buzzador har 173 testmedlemmar satt ett toppbetyg på 94 av 100.

Massagekudde med inriktning på sportmassage

Den största fördelen med en kabelfri massagekudde är friheten av att kunna använda den vart du än befinner dig i eller utanför hemmet. Strömkabel är för många användare en riktig ”dealbreaker” av den enkla anledning att där inte finns tillräckligt med närliggande strömkällor. Därför är det extra kul att vi börja se allt fler batteridrivna enheter på marknaden.

Flowpillow Heat massagekudde är enligt Flowlife en modell som framförallt inriktar sig till personer som behöver behandling vid skador eller trötta muskler från träningen. Men i själva verket så passar denna massagekudde till vem som helst som lider av muskelproblem eller som älskar massage.

Några av de områden/skador där Flowpillow har visat sig vara extra effektiv är t.ex. gubbvad, löparknä, vanlig träningsvärk, hopparknä, längdryggsbesvär och trötta muskler.

Vår testvinnare Flowpillow heat är en vidareutveckling av den populära Flowpillow och nytt för denna modell är infrarött ljus. Med infraröd värme blir massagen både skönare och djupare. En annan funktion som är nytt med Flowpillow är möjligheten för valbara hastigheter. Det finns nu tre valbara hastigheter som passar bättre beroende på vilka muskelgrupper du vill behandla. T.ex. passar den snabbaste inställningen perfekt till större muskelgrupper, som baksida av låret eller liknande.

För någon som vill använda en portabel massagekudde så är detta just nu det bästa alternativet.

Egenskaper för portabla Flowpillow Heat

 • Uppladdningsbar och portabel massagekudde som kan användas vart du än befinner dig.
 • Batterikapacitet på 2200 mAh och med en effekt på 30 watt.
 • Batteriet ska hålla ungefär 2 timmar enligt recensioner.
 • Vikt 1,6 kg.
 • Storlek: 32 x 11 x 20 cm.
 • Massagekudden är utvecklad i samarbete med olika branschproffs och elitidrottare.
 • Har visat sig ge positiv behandling för ländryggsbesvär, träningsvärk, löparknä, gubbvad med mera.
 • Nytt för Flowpillow heat är både infraröd värme och tre hastigheter.

Beurer MG 145 – Bästa massagekudde med kabel

ButikPris
538:-Besök
599:-Besök
599:-Besök
699:-Besök
 • 4,1 av 5 hos tyska Amazon efter 500 kundrecensioner.
 • Rekommenderas av tyska Massagekissen-ratgeber.

Beurer MG 145 är en av marknadens mest sålda massagekuddar och det är tydligt att just denna modellen från Beurer är en favorit för många användare. Massagekudden har fått många bra kundrecensioner och överlag så har massagekudden fått toppbetyg. Massagekudden MG 145 från Beurer levererar precis det som tillverkaren lovar, vilket är en stark shiatsumassage för ben, rygg, nacke och axlar.

Med tanke på det låga priset så är denna massagekudde ett självklart val för många personer och ett stort plus är att den kan användas överallt på kroppen. Så länge du kan acceptera en strömkabel. Det är aldrig fel att kunna koppla av med lite massage liggandes i sängen eller i soffan och så klart ha möjligheten till att skifta vart massagekudden ska jobba på kroppen.

Enligt oss och andra testhemsidor som har testat produkten så är detta helt klart en bästa modellen med strömkabel. Läser man även alla de kundrecensioner som finns att läsa kring massagekudden så blir bilden desto tydligare.

Värmer och masserar ordentlig

Testvinnaren Beurer MG 145 är en massagekudde som ger väldigt behaglig Shiatsu-massage över rygg, nacke, ben och axlar beroende på vart du väljer att använda den. Ett stort plus är att den även värmer medans den jobbar, vilket i sin tur ger ett betydligt bättre resultat och är också bekvämare.

Massagekudden använder 4 stycken olika massagehuvuden som roterar på ett behagligt sätt och som ska simulera en riktig Shiatsu-massage. Detta är något som den också lyckas med väldigt bra.

Överdraget som följer med massagekudden från Beurer är avtagbart och kan tvättas om så önskas. Är man flera i familjen som använder den så är det ganska skönt att kunna tvätta överdraget regelbundet.

Något man ofta läser bland alla de kundrecensioner som finns, är att de flesta köpte massagekudden till en början för att bota smärta i någon del av kroppen. När väl den smärtan har försvunnit så fortsätter de att använda kudden i förebyggande syfte eller så använder de kudden som en form av avkopplingspryl.

För många personer är massage en väldigt viktig del i ens vardagliga välmående och kan i bästa fall förbättra livskvalitén med regelbunden användning.

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren Beurer MG 145

 • Massagekudden klarar av mer än bara nacke och huvud. Den kan även användas på rygg eller ben.
 • Värmefunktion.
 • Väldigt mjukt och skönt material på utsidan.
 • Överdraget som följer med är tvättbart.
 • En stor favorit och populär modell.
 • 4 stycken massagehuvuden som roterar på ett behagligt sätt.
 • Effekt på 12 W.
 • Klassisk Shiatsu-massage.

Beurer MG 147

ButikPris
665:-Besök
699:-Besök
699:-Besök
796:-Besök
 • 4,2 av 5 hos tyska Amazon efter 30 kundrecensioner.

MG 147 är en annan ganska så populär massagekudde från Buerer som har fått väldigt bra kundsrecensioner. Modellen har stora liknelser med bäst i test vinnaren Beurer MG 145 och det finns egentligen inte så stora skillnader förutom mindre detaljer.

Stor skillnad är valet av det yttre materialet där Beurer MG 145 har ett betydligt mjukare material. På MG 147 så känns materialet mer slitstarkt även om det kanske inte är så. Tygöverdraget på MG 147 är en form av nätmaterial som kan andas och kan tas av för att tvättas i högst 30 grader.

Shiatsu-massage för rygg, ben och nacke

Beurer MG 147 ger klassisk Shiatsu-massage som de allra flesta personer föredrar framför andra massagetekniker. Massagetekniken uppstod i Japan och har utförts där under väldigt lång tid innan tekniken kom till västvärlden. Shiatsu-tekniken går ut på att använda tryckmassage med hjälp av fingrar och handflator vilket denna massagekudde simulerar på ett behagligt sätt.

Massagekudden MG 147 från Beurer har 4 stycken massagehuvuden som rotera i två olika riktningar. Dessa två olika rotationer kan du välja med hjälp av den handkontroll som följer med enheten.

En annan skillnad med just denna modellen från Beurer är att massagekudden har ett spännband som ger en möjligheten att kunna fästa kudden t.ex. på en stol.

MG 147 från Beurer har också likt bäst i test vinnaren MG 145 en värmefunktion som gör hela behandlingen betydligt bekvämare. Dessutom hjälper det musklerna att slappna av ordentligt under själva behandlingen och på så sätt blir resultatet bättre.

Specifikationer & fördelar med Beurer MG 147

 • 4 stycken massagehuvuden som roterar. Rotation vänster eller högre beroende på vad om väljs.
 • Värmefunktion.
 • Kan användas till nacke, rygg, axlar eller ben.
 • Överdraget kan andas och påminner om ett nätmaterial. Tvättbart i 30 grader.
 • Behaglig Shiatsumassage.

Beurer MG 520 To Go – Uppladdningsbar

ButikPris
1194:-Besök
1935:-Besök
 • 4 av 5 hos tyska Amazon efter 20 kundrecensioner.

Behöver du ha en massagekudde som är uppladdningsbar och som kan ge ordentlig massage vart du än befinner dig?. Då kan Beurer MG 520 To Go vara det bästa alternativet för dig och på ett fulladdat batteri så får du två hela timmar med skön Shiatsu-massage.

För dig som hatar kablar så kan detta också vara ett väldigt bra alternativ. Ibland kan det vara ganska skönt att slippa plugga in massagekudden vart du än befinner dig i hemmet. Med en laddning så räcker ändå batteriet i två timmar, vilket räcker för att slutföra några behandlingar. En fulladdning tar ungefär 3 timmar.

Uppladdningsbar massagekudde som klarar det mesta

Beurer MG 520 klarar av att masserar både nacke, axlar, ben och rygg utan några större problem. Detta gör så klart att massagekudden blir väldigt mångsidig.

Likt sina syskon så har MG 520 fyra stycken massagehuvuden som roterar antingen vänster eller höger beroende på vad du väljer. D.v.s. medurs eller moturs.

Yttertyget som används på denna modell påminner till största del om samma material som används på Beurer MG 147. Ett nätmaterial som kan andas friskt så att det inte blir för varmt.

Även denna massagekudde kommer med en värmefunktion som kan sättas på eller av. Hjulet på ovansidan kan justera placeringen av massagehuvudena så att de antingen tar brett eller smalare.

Med enheten följer den även med en rem som man kan hålla i för att komma åt ställen på ryggen som man annars får problem med att nå. Eller om du vill kunna få massage medans du är uppe och går omkring i hemmet.

Specifikationer & fördelar med Beurer MG 520

 • Uppladdningsbar massagekudde. En laddnings håller 2 timmar och kan laddas fullt på 3 timmar.
 • Massagekudden klarar av nacke, rygg, ben, axlar.
 • Värmefunktion som kan sättas på eller av.
 • Justeringshjul för massagehuvudena, brett eller smalt.
 • Massagehuvudena kan rotera medurs eller moturs beroende på val.

Vanliga frågor

Hjälper verkligen Shiatsu-massage?

Nu är det inte vetenskapligt bevisat att Shiatsu-massage verkligen hjälper mot något, men som allt annat i vår vardag så har inte allt testats. Vad som däremot är säkert är att massage överlag hjälper mot smärta genom att öka blodcirkulationen vid området där man masserar.

Shiatsu-massagetekniken är också den variant på massage som de flesta personer föredrar då den även är väldigt avkopplande genom enkel punktmassage. Det är inte helt ovanligt att personer somnar under en massagebehandling då hela kroppen kopplar av och endorfiner pumpas ut i kroppen.

För många är massage ren terapi och speciellt för stressade personer så kan enklare Shiatsu-massage minska stress ganska ordentligt. Stressade personer överlag kan oftast också koppla av betydligt enklare efter en massagebehandling och på så sätt så får de inte problem med att somna på kvällen.

Konstigt nog så saknas väldigt mycket forskning kring massage överlag och egentligen hade det behövts forskas ännu mera än vad det gör idag.

Jag känner mig trött efter ha använt massagekudden, är det normalt?

Det är fullt normalt och är inget konstigt alls. Det är inte alls ovanligt att man känner sig halvt yrvaken efter en massagebehandling och att allt känns lite mosigt på något sätt. Massage rent generellt gör att kroppen avger massa ämnen som endorfiner som kan göra en lite trött och avslappnad.

Det är just därför som det är perfekt att använda massagekudden en stund innan läggdags och kanske inte när du ska ut på stan på kvällen. Som sagt så är massagekudden eller andra massageprylar en av de bättre verktygen för att koppla av och har du problem med att varva ner vanligtvis så kan detta råda bot på det problemet.

Så valde vi ut bästa massagekudde till vårt bäst i test

Det finns gott om massagekuddar på marknaden och det är ganska tydligt att Beurer är det märke som säljer flest antal modeller. De flesta modeller från Beurer har fått rätt bra betyg när vi tittar på kundrecensioner och modeller som t.ex. Beurer MG 145 räcker långt för de flesta personer. Däremot är strömkabel något som de flesta finner ganska omständligt när de ska använda massagekudden.

Innan du funderar på att köpa en massagekudde som använder strömkabel bör du kolla över hur och vart du kan använda kudden. Vill du t.ex. ligga i sängen eller i soffan så måste där nästan vara ett vägguttag precis i närheten. För någon förlängningskabel är inget som kommer fungera i längden, du kommer tröttna fort och då kommer massagekudden tillslut hamna på hyllan.

Så vår rekommendation är att helt enkelt endast köpa en massagekudde med strömkabel om du har ett vägguttag i närheten där du vill använda den regelbundet.

Har du problem med att hitta ett vägguttag så är en batteridriven massagekudde det bästa valet. Ja, de kanske kostar mera men i slutändan så kommer massagekudden till användning och du kan själv välja vart du ska använda den. Friheten av att kunna använda massagekudden vart du än vill är värt investeringen i de flesta fall. Även ute i trädgården på solstolen fungerar dessa enheter.

När det gäller batteridrivna massagekuddar så finns där faktiskt inte så många alternativ ute på marknaden, men troligtvis så kommer utbudet öka de närmsta åren. Vår bäst i test vinnare hamnade på Flowpillow Heat som är en utmärkt massagekudde med batteri som har fått bra betyg från kundrecensioner. Även Beurer MG 520 har fått bra kundrecensioner och kan vara ett bra alternativ om du vill ha en kudde med batteridrift.

När det gäller oberoende test av massagekuddar så finns där helt enkelt inga och vi får helt enkelt använda oss av både produktrecensioner och kundrecensioner för att hitta en testvinnare.


Källor

Massagekissen-ratgeber

Tyska massagekissen-ratgeber har testat Beurer MG 145 väldigt noggrant och i deras test så visade det sig att massagekudden gör precis det som tillverkaren har lovat. D.v.s. massagekudden ger väldigt bra shiatsu-massage för småpengar. Något som de tyckte var ett stort plus var den långa kabellängden på 2 meter, vilket är perfekt om man vill ligga i soffan eller direkt i sängen när massagen utförs.

Andra saker som var positivt med massagekudden var värmefunktionen som höll jämn och lagom temperatur. D.v.s. inte för varm eller för kall och så klart är detta högst personligt, men troligtvis så passar detta de flesta personer. Några andra positiva saker var att massagekudden gav väldigt avslappnande massage, stark för att vara så liten med mera. Massagekissen-ratgeber.

Flowpillow

Flowpillow är en utmärkt massagekudde för de personer som värdesätter friheten av att använda en batteridriven massagekudde. Friheten av att kunna använda massagekudden vart man än befinner sig är för många ett krav och det är ganska skönt att slippa den där kabeln som inte alltid räcker så långt.

Buzzador

Bäst i test vinnaren Flowpillow har testats av en grupp medlemmar på Buzzador och efter att 173 personer har testat kudden så hamnade betyget på 94 av 100%. Ett betyg som få massagekuddar har fått överhuvudtaget. Mer om detta hittar du här.

Trustpilot

Tittar vi på Trustpilot så hittar vi också ett toppbetyg på massagekudden och efter lite snabb läsning så ser vi också varför massagekudden levererar. Några av de positiva omdömen nämner fördelar som t.ex. lång garantitid på 2 år, stark massage, perfekt till efter träningen med trötta muskler, förbättring av stela muskler med mera.

Det enda negativa vi har hittat är den högre prislappen och att där kunde finnas fler program. Vill du läsa själv på Trustpilot? så hittar du mer information här.

Bycycling.se

Bycycling.se har också fått testa massagekudden från Flowlife och även de fann flera positiva fördelar med produkten. I deras produktrecension så fick de testa den nyare modellen från 2018 som både är tystare och ha starkare infrarött ljus för värme. Enligt deras test så har massagekudden ungefär 2 timmars batteritid. Mer om recensionen hittar du här.