Massagepistol bäst i test 2020

Massagepistolen har verkligen tagit träningssverige med storm de senaste året och det är tydligt att allt fler träningsentusiaster börjar se potentialen med den här typen av massageapparater. Det bästa med massagepistoler är alla användningsområden, allt från vanlig smärtlindring till före och efter träningspasset.

Men vad är en massagepistol och till vem passar den bäst till? Vi rekommenderar att du läser igenom vår köpguide där vi reder ut de vanligaste frågetecknen kring denna nya återhämtningsprodukt.

I vårt test av massagepistoler har vi valt ut modeller som presterat bra i oberoende test och produktrecensioner. Men även kundomdömen, pris, funktioner och egenskaper har varit en avgörande faktor i vårt bäst i test.

Senast uppdaterad Juni 2020

Flowlife Flowgun – Bäst i test

Bäst i test
Flowlife Flowgun bild 1Flowlife Flowgun bild 2Flowlife Flowgun bild 3Flowlife Flowgun bild 4
ButikPris
3190:-Besök
3990:-Besök
3990:-Besök
 • Toppbetyg på från användare som testat produkten
 • Stor succé på Lidingöloppet hösten 2019 när den lanserades
 • Rekommenderas av Alltomswimrun.com
 • Direkt & kraftfull effekt enligt RunnersWorld.se

Flowlife Flowgun massagepistol har snabbt blivit en stor favorit bland många träningsentusiaster och professionella atleter. Modellen har fått toppbetyg från användare som har testat massagepistolen och rekommenderas också av stora svenska träningsmagasin på nätet.

Bästa massagepistolen med väldigt bra batteritid

Flowgun massagepistol har flera stora fördelar jämfört med andra konkurrenter på marknaden och är enligt oss också några av de viktigaste. En av de största fördelarna är den långa batteritiden på ungefär 6 timmar, vilket är bra mycket mer än andra populära modeller på marknaden.

En annan sak som gör att bäst i test vinnaren sticker ut lite extra är ljudnivån. Flowgun är troligtvis den tystaste massagepistolen på marknaden just nu och enligt Flowlife så har den en ljudnivå mellan 30-55 dB beroende på vilken inställning. 30 dB motsvarar ungefär ventilationen på ett kontor.

Bäst i test vinnaren har också fem olika vibrationsinställningar med en slaglängd på 10 mm. Ett tips är att börja på den lägsta nivån i början för att sedan öka fall där finns behov. Massagepistolen har bra motorkraft och det finns mer än tillräckligt.

Förutom olika vibrationsinställningar så finns där även fyra utbytbara massagehuvuden som är speciellt anpassade beroende på vart på kroppen du behöver behandla. Massagepistolen och alla tillbehör kommer också i en smidig väska för bättre förvaring.

Något annat som vi också gillar med Flowgun är garantitiden på 2 år men också Flowlifes 30 dagars nöjdhetsgaranti. Dessutom erbjuder Flowlife möjlighet till reparationer och så vidare.

Flowlife Flowgun är utan tvekan en av marknadens bästa massagepistoler i dagsläget och förtjänar därför vår utmärkelse bäst i test. Den är både stark men också tyst. Både ljudnivå och batteritid slår alla modeller på marknaden i dagsläget.

 • Toppbetyg från vanliga kundomdömen från användare som har hunnit testa modellen
 • Rekommenderas av flera stora svenska träningsmagasin på nätet
 • Bästa batteritiden med upp till 6 timmar
 • Väldigt tyst massagepistol med en ljudnivå mellan 30 till 55 dB
 • Trots låg ljudnivå så är motorn väldigt stark
 • Upp till 3200 slag per minut
 • Bra garanti och 30 dagars nöjd kund garanti via Flowlife
Batteritid6 timmar
Ljudnivå30 till 55 dB
Antal massagenivåer5 st
Antal massagehuvuden4 st
Slaglängd10 mm
FörvaringsväskaJa

Hyperice HyperVolt – Särskilt rekommenderad

Särskilt rekommenderad
Hyperice HyperVolt bild 1Hyperice HyperVolt bild 2Hyperice HyperVolt bild 3Hyperice HyperVolt bild 4
ButikPris
4189:-Besök
4189:-Besök
4189:-Besök
4299:-Besök
 • 4,7 av 5 i GarageGymReviews.com test av massagepistolen
 • 4 av 5 på amerikanska Amazon efter 300 kundomdömen

Hyperice HyperVolt är också en väldigt populär massagepistol i Sverige men framförallt utomlands i t.ex. USA. Modellen har just nu ett genomsnittsbetyg på 4 av 5 på den amerikanska marknadsplatsen Amazon efter hela 300 kundomdömen. Även GarageGymReviews har testat massagepistolen där den fick ett toppbetyg på 4,7 av 5. Vilket skulle var en av marknadens bästa massagepistoler just nu.

Massagepistol med utbytbart batteri

Precis som vår bäst i test vinnare Flowgun så är Hyperice Hypervolt en utmärkt och effektiv massagepistol för behandling av stela muskler. Givetvis kan du använda modellen även innan påbörjat träningspass som en form av uppvärmning.

Det som sticker ut mest gällande Hyperice Hypervolt är det avtagbara batteriet. Modellen levereras med ett batteri men du kan också köpa till fler om behovet skulle finnas. Batteritiden är sämre än vår testvinnare Flowgun och ger en användningstid på ungefär 3 timmar. Därför kan ett extra batteri vara rekommenderat beroende på hur du kommer använda massagepistolen.

Massagepistolen HyperVolt har tre stycken hastighetsinställningar som ger en knackande massage på djupet. Produkten levereras med fem stycken olika massagehuvuden för olika muskelgrupper, men däremot medföljer där ingen förvaringsväska. Väska finns att köpa men vi tycker ändå att det borde ha ingått med tanke på priset.

Motorn är däremot kraftfull och pulserar med upp till 3200 stötar per minut. Hyperice marknadsför modellen som väldigt tyst men test på Youtube visar nivåer på 60 – 70 dB. Vilket är bra mycket högre än t.ex. Flowgun som vann vårt test av bästa massagepistol.

Är detta en bra massagepistol? Ja det tycker vi men vi känner att det finns bättre alternativ i den här prisklassen. Men är utbytbara batterier en viktig egenskap för hur du kommer använda massagepistolen så är detta ett väldigt bra alternativ.

 • Populär och omtyckt massagepistol med väldigt bra kundrecensioner
 • Fått toppbetyg i oberoende test och produktrecensioner
 • Batteritid på 3 timmar och är också utbytbart
 • 5 olika massagehuvuden ingår
 • Kraftfull motor med upp till 3200 slag per minut
Batteritid3 timmar
Ljudnivå60 till 70 dB
Antal massagenivåer3 st
Antal massagehuvuden5 st
Slaglängd11 mm
FörvaringsväskaTillval (ingår ej)

Master Fitness MG500 – Bästa budgetval

Bästa budgetval
Master Fitness MG500 bild 1Master Fitness MG500 bild 2Master Fitness MG500 bild 3
ButikPris
2290:-Besök
3190:-Besök
 • Högt kundomdöme från användare som testat massagepistolen

Master Fitness MG500 är en väldigt intressant massagepistol med flera väldigt bra egenskaper och som dessutom har fått ett väldigt bra kundomdöme.

Bra batteritid och tillbehör

Vårt val av bästa budgetval hamnade tillslut på Master Fitness MG500 som är en massagepistol med flera bra egenskaper och tillbehör. Något av det bästa med massagepistolen är den långa batteritiden på 5 timmar. Vilket är i klass med t.ex. bäst i test vinnaren men också bättre än storsäljaren Hypervolt.

Master Fitness MG500 har också bra inställningsmöjligheter med hela sex olika hastighetsnivåer, vilket är bättre än många andra dyrare modeller här i testet. Det medföljer även fyra stycken olika massagehuvuden som är speciellt anpassade för olika muskelgrupper och behandlingssätt.

Ett stort plus är också den medföljande förvaringsväskan där du kan förvara både massagepistol och de medföljande tillbehören. Vad det gäller kontrollpanelen så är det en digital display och visar allt från laddningsmätare till intensitetsnivå. Det är också så kallad touch-kontroll och inte vanliga fysiska knappar. Fysiska knappar hade varit ett bättre alternativ enligt oss.

Master Fitness marknadsför modellen som tyst men vi har inte hittat någonstans hur hög ljudnivån är och måste därför tas med en nypa salt. Vi har sett på modeller som t.ex. Hyperice HyperVolt att ”tyst” inte nödvändigtvis är så tyst.

 • Relativt billig massagepistol som fått bra kundomdömen hos flera butiker på nätet
 • Erbjuder 6 stycken olika hastigheter
 • 4 st medföljande massagehuvuden för olika muskelgrupper
 • Väldigt bra batteritid med upp till 5 timmars användning
 • Förvaringsväska medföljer
Batteritid5 timmar
LjudnivåOkänt
Antal massagenivåer6 st
Antal massagehuvuden4 st
SlaglängdOkänt
FörvaringsväskaMedföljer

Hyperice HyperVolt Plus – Förbättrad motoreffekt

Hyperice HyperVolt Plus bild 1Hyperice HyperVolt Plus bild 2Hyperice HyperVolt Plus bild 3
ButikPris
5444:-Besök
5499:-Besök
5499:-Besök
 • Högt betyg från användare som testat HyperVolt Plus

HyperVolt Plus är fortfarande en relativt ny modell från Hyperice som sägs vara en direkt uppgradering av den vanliga HyperVolt. Massagepistolen har fortfarande relativt få kundomdömen men de som finns visar på ett väldigt gott kundbetyg.

Starkare motoreffekt på 90 watt

Vad är det egentligen som skiljer mellan vanliga HyperVolt och Plus-modellen? Den allra största skillnaden är den förhöjda motoreffekten på 90 watt (från 60 watt på den vanliga Hypervolt). Däremot tappar modellen ungefär 30 minuters batteritid vilket hamnar på 2,5 timmes användningstid.

Är det värt att köpa Plus-modellen framför den vanliga Hypervolt?

De flesta verkar vara överens om att den vanliga HyperVolt fungerar för de allra flesta personer som tränar något. Vanliga HyperVolt har fortfarande en väldigt kraftig motor. Men för lite större personer som t.ex. sysslar med bodybuilding och som har större muskler kan det behövas lite kraftigare metoder för att kunna nå in på djupet.

Förutom den förhöjda motoreffekten så är de mer eller mindre identiska med antalet massagehuvuden, hastigheter, design med mera. Denna massagepistolen passar helt enkelt bäst till dig som behöver något extra med lite mer krut. Den starkare motorn gör också modellen något dyrare än originalet vilket troligtvis är helt onödigt för de allra flesta personer.

Motoreffekten på 90 watt gör också detta till en av de bästa massagepistolerna för bodybuilders.

 • Toppbetyg från användare som har hunnit testa HyperVolt Plus massagepistol
 • Relativt tyst massagepistol med Quiet Glide teknologi
 • En starkare motor jämfört med originalet 90 watt istället för 60 watt
 • Passar bra till dig som sysslar med bodybuilding, annars rekommenderar vi originalet istället
 • 2,5 timmes batteritid
 • 5 stycken olika massagehuvuden
Batteritid2,5 timme
Ljudnivå60 till 70 dB
Antal massagenivåer3 st
Antal massagehuvuden5 st
Slaglängd11 mm
FörvaringsväskaTillval (ingår ej)

Köpguide – Så väljer du bästa massagepistolen

köpguide så väljer du bästa massagepistol

Massagepistolen är egentligen ingen direkt ny uppfinning men det är först nu vi har börjat se denna typ av produkter ute på marknaden för vanliga konsumenter. De allra tidigaste modellerna var rena hemmabyggen med modifierade byggmaskiner och användes framförallt av personer inom tyngdlyftning.

Men massagepistolen passar till mer än bara tyngdlyftare och sysslar du med annan typ av träningsform där muskler oftast behöver återhämtning så är detta ett fantastiskt verktyg i lådan. Även för dig som lider av muskelvärk från att ha suttit för länge vid skrivbordet så kan denna massageapparat hjälpa.

Även om massagepistolen marknadsförs till vem som helst så skulle vi hävda att dessa passar bäst till dig som utför någon form av träningsform. Allt från styrketräning till löpning gör dessa högst intressanta. På väldigt kort tid har dessa massagepistoler tagit marknaden med storm och allt fler modeller börjar leta sig ut i butikerna. Men vilka egenskaper och funktioner bör du kolla efter?

Massagepistol innan träningen

massagepistol innan träningenFrån vad vi har kunnat läsa oss till så använder en hel del träningsintresserade personer sin massagepistol innan påbörjad träning. Det är allt från vanliga träningsentusiaster till atleter som använder massagepistolen innan de kör igång sitt träningspass.

Massagepistol har främst varit ett fokus på snabbare återhämtning d.v.s. efter träningspasset men allt fler har också börjat se fördelarna med att använda den innan träningen. Målet här är att värma upp de muskelgrupper som ska användas under träningen och på så sätt mjuka upp musklerna.

Massage är ett bra så sätt för att mjuka upp och öka blodflödet i musklerna men också aktiverar själva nervsystemet som förbereder kroppen för fysisk aktivitet. Ska du t.ex. ut och jogga eller springa så ska du koncentrera dig på muskelgrupper som t.ex. vader, höft, fötter med mera.

Punktmassage efter träningspasset för snabbare återhämtning

använda massagepistol efter träningenAnvändning efter träningen är väl kanske där massagepistolen verkligen kommer till användning för många personer. Beroende på vad du tränar så är det alltid bra att sätta igång parasympatiska nervsystemet så snabbt som möjligt efter ett träningspass. Det är också här massagepistolen verkligen gör stor nytta jämfört med andra massageapparater.

Parasympatiska nervsystemet aktiveras när kroppen och muskler går ner i vila och när detta aktiveras så sker flera fysiska saker i kroppen. Bland annat så minskar stresshormonerna och istället börjar kroppen producera ”må-bra” hormonet oxytocin. Men även saker som hjärtfrekvens och blodtryck minskar. Parasympatiska nervsystemet finns helt enkelt där för att förbättra läkningsprocessen i kroppen. Ju tidigare, desto bättre och snabbare återhämtar sig kroppen.

Det bästa med massagepistoler är att du kommer åt svåra muskelgrupper då den kan jobba på djupet om så önskas. Vi rekommenderar att du kör kortare behandlingar 90 till 130 sekunder över de muskelgrupper som belastas mest under ditt träningspass. Vibrationerna hjälper muskeln att slappna av så att blod kan flyta effektivt och på så sätt transportera bort alla de slaggprodukter som produceras under träningen.

Olika munstycken beroende på vart på kroppen du vill behandla

massagehuvuden till massagepistolEn massagepistol är ingenting utan några bra massagehuvuden och helst bör där finns 2 till 3 olika munstycken att välja mellan. Helst bör det finnas massagehuvuden till de områden på kroppen som du vill använda det på.

Det allra vanligaste massagehuvudet är ”skumbollen” som är en väldigt trubbig variant för lite större muskelgrupper. Större muskelgrupper är bland annat vader och lår, vilket är perfekt för dig som sysslar med löpning eller styrketränar benen. ”skumbollen” är troligtvis det mest använda massagehuvudet och kan så klart användas på vilken muskelgrupp som helst. Oftast medföljer det också ett platt massagehuvud som lämpar sig till bröst eller liknande muskelgrupper.

Gaffeln är också ett vanligt massagehuvud som oftast medföljer massagepistolen och denna används till största del på ryggen där ryggraden löper. Men även nacken kan vara effektivt med den här. Gaffeln fungerar också bra till att köra nederdelen av benens baksida under vaderna.

”Bullet” är ett annat väldigt intressant massagehuvud för mer specifik behandling på särskilda svåråtkomliga muskler. Har du en svåråtkomlig muskel på kroppen så är detta rätt val av munstycke. Bullet-munstycket kan tyckas vara lite skrämmande till en början men efter lite användning och övning så blir detta snabbt en av favoriterna för att komma åt vissa muskler. Det kan vara muskelgrupper som t.ex. under foten eller särskilda muskler i låren.

Om du funderar på att köpa en bra massagepistol så rekommenderar vi att du väljer en modell där det medföljer i alla fall minst tre olika munstycken. Även om du inte planerar att använda alla i början så är det bra att ha valmöjligheten i framtiden om ytterligare muskelgrupper behöver behandlas.

Pris – Hur mycket kommer du använda massagepistolen

Massagepistoler är relativt dyra jämfört med andra massageapparater på marknaden men troligtvis så kommer dessa enheter bli billigare inom ett par år. Massagepistolen är fortfarande en ganska ny typ av produkt på marknaden med en enorm efterfrågan just nu.

Är du en person som endast ser dig använda massagepistolen ett par gånger per år så är detta troligtvis ingenting för dig. Istället kanske en helt vanlig massageapparat skulle fungera minst lika bra.

Är du däremot en person som tränar regelbundet och som behöver ett effektivt sätt för att mjuka upp muskelgrupper efter/före träningen så är massagepistolen något av det bästa på marknaden just nu. Planerar du att använda massagepistolen flera gånger i veckan så rekommenderar vi inte någon av de billigare alternativen. Välj istället en bra modell där det ingår bra garantitid eller möjlighet till reparation

Egenskaper att hålla utkik efter

batteritid massagepistoler

Batteritid

Batteritiden är enligt oss en av de viktigaste egenskaperna vid val av massagepistol och enligt oss är den minsta rekommenderade användningstiden i alla fall 3 timmar. Allt under 3 timmar bör du undvika då denna batteritid är beräknad på den lägsta intensiteten.

Tittar vi på t.ex. bäst i test vinnaren Flowgun så har den en batteritid på ungefär 6 timmar, medans storsäljare som Hyperice HyperVolt endast har 3 timmar. Däremot så går det att köpa till reservbatterier till HyperVolt och på så sätt kan du alltid ha ett på laddning eller alltid veta att ett batteri alltid är fulladdat.

Anledningen till varför vi rekommenderar minst 3 timmar är för att tillverkare oftast överdriver batteritiden något. Saker som intensitet och belastning påverkar batteritiden avsevärt när det gäller den här typen av massageapparater.

ljudnivå på bästa massagepistolLjudnivå

Många massagepistoler på marknaden är alldeles för högljudda och det blir snabbt irriterande med en massageapparat som för alldeles för mycket oväsen. Är du extra känslig för störiga ljud så ska du definitivt välja en modell med en så låg ljudnivå som möjligt.

Flera oberoende test av massagepistoler har visat på att modeller som t.ex. Hyperice HyperVolt inte alls är så tyst som den kanske borde vara. Modellen marknadsförs som väldigt tyst men i test så är det i nivåer från 60 till 70 dB. Testvinnaren Flowgun är däremot väldigt tyst med endast 30 till 55 dB beroende på vilken intensitet du väljer.

När vi gjorde vår research till vårt test av massagepistoler så blev det ganska tydligt att många tillverkare skippar att skriva ut ljudnivå, trots att de marknadsförs som tysta. Definitivt en liten varningsflagga.

intensitet inställningIntensitet – Massagenivåer

Givetvis ska en bra massagepistol ha flera inställningar för intensitetsnivåer för att du ska kunna hitta en bra massage. De flesta massagepistoler har oftast tre eller fler massagenivåer att välja mellan, vilket vi också anser vara minimum. Med mindre än tre nivåer så blir det alldeles för snabb ökning mellan de olika nivåerna.

Ett tips är att alltid börja på den lägsta nivån i början och sedan sakta men säkert stega upp intensiteten efter behov. De flesta massagepistoler är relativt starka och kör du igång på hösta nivån direkt så är risken att det faktiskt gör ont om muskeln är stel.

Oftast så klarar de allra flesta av den lägsta nivån utan några större problem men för nybörjare kan det känns lite obehagligt de första gångerna. Därför är det bra om du börjar långsamt och sedan ökar successivt.

slaglängden på en massagepistolSlaglängd

Slaglängden på massagepistoler ligger oftast mellan 10 till 13 mm beroende på modell och märke. För de allra flesta är detta en ganska oviktigt detalj och om slaglängden ligger på omkring 10 mm så är det oftast fullt tillräckligt för de allra flesta personer.

Vi rekommenderar däremot inte en slaglängd mindre än 10 mm då massagen istället blir närmare vad vanliga massageapparater ger d.v.s vibrationsmassage. Massagepistolens starka sida är just punktmassage med kraftfulla stötar.

Är du däremot en person med väldigt mycket muskelmassa så kan slaglängden vara av högsta intresse för att kunna komma åt på djupet. Gillar du extra hård massage så kan slaglängden också vara viktig. Men för de allra flesta personer så räcker 10 mm gott och väl.

Förvaringslåda eller väska

Det är ganska skönt att kunna förvara massagepistolen och de olika tillbehören i en väska eller låda. De allra flesta enheter levereras med en komplett väska för förvaring men det finns modeller där det saknas helt.

Modeller som t.ex. Hyperice HyperVolt som ändå kostar 4 000 kr så saknas detta helt vilket är väldigt förvånande med tanke på priset. Däremot finns det att köpa till extra för 500 kr hos många butiker men det känns väldigt snålt då även billiga massagepistoler har en medföljande förvaringsväska.

Är förvaringsväska en viktig detalj för dig så ska du hålla ögonen öppna och skriver inte butiken ut att det medföljer en väska så är chansen stor att där inte finns någon.

FAQ – Vanliga frågor om massagepistoler

 1. Vem har användning av en massagepistol?
 2. Jag tränar inte, men fungerar de bra som en vanlig massageapparat?
 3. Hur länge håller batteritiden?
 4. Hur ska en massagepistol användas?
 5. Varför är en massagepistol bättre än en vanlig massageapparat?
 6. Vilken massagepistol är bäst att köpa?
 7. Hur ofta ska massagepistolen användas?

Vem har användning av en massagepistol?

Vi skulle säga att väldigt många kan ha användning av en bra massagepistol men är enligt de flesta så är de inriktade till personer som sysslar med någon form av träningsform. Sysslar du med styrketräning, löpning eller liknande så kan massagepistolen vara något alldeles extra för snabbare återhämtning.

Visst skulle en massagepistol även passa icke träningsutövare men priset avskräcker nog de allra flesta. Har du däremot smärtor eller spänningar efter ha suttit vid ett skrivbord hela dagen så kan en massagepistol vara en räddning för många.

Jag tränar inte, men fungerar de bra som en vanlig massageapparat?

Även om massagepistolen framförallt inriktar sig till personer som tränar så kan den även passa "vanliga" personer som lider av någon form av muskelbesvär. Om du inte har några muskelproblem så är nog en vanlig massagekudde eller liknande massageapparat ett bättre köp. Vi ser inte massagepistolen som någon form av avkopplingsmassage för de allra flesta personer.

Hur länge håller batteritiden?

Batteritiden på modellerna varierar ganska kraftigt där de sämsta ligger på 1-2 timmar, medans de bästa massagepistolerna har en användningstid upp emot 6 timmar. Givetvis påverkar inställningen för massagenivå och belastningen användningstiden. Därför är det viktigt att välja en massagepistol som passar dig och dina muskelgrupper.

Hur ska en massagepistol användas?

En bra massagepistol jobbar intensivt på din utvalda muskel och oftast behövs det inte mer än 30 till 150 sekunder per muskel vid regelbunden behandling. Den största fördelen med en massagepistol jämfört med en vanlig massageapparat är att pistolen kan jobba mer djupgående. Traditionella massageapparater jobbar med mindre vibrationer och är inte lika effektivt.

De bästa massagepistolerna fungerar egentligen till vem som helst som sysslar med någon form av fysiskt träning. Men också för personer som lider av någon form av muskelproblem som t.ex. stel nacke eller liknande.

Varför är en massagepistol bättre än en vanlig massageapparat?

Oberoende test av massagepistoler har visat att djupgående massage ger bättre effekt än traditionella vibrationer från vanliga massageapparater. Större muskler som lår och liknande behöver oftast något mer kraftfullt för att kunna nå ner på djupet i musklerna.

Vilken massagepistol är bäst att köpa?

Det finns några stycken väldigt bra massagepistoler på marknaden och det som egentligen styr ditt val är helt enkelt din plånbok. Vi skulle däremot undvika billiga massagepistoler om du planerar att använda den några gånger per vecka efter träningen. Ska du däremot bara använda den några gånger per år om du får problem med någon muskel så kanske ett billigare alternativ är det bästa valet. Se vår lista högst upp i artikeln över bästa massagepistol och se om någon modell passar din plånbok.

Hur ofta ska massagepistolen användas?

Det finns nog ingen gräns över hur ofta massagepistolen kan användas men de flesta experter rekommenderar att du använder massageapparaten efter varje träningspass. Massagepistoler kan också användas som en form av uppvärmning innan träningen och kan på så sätt väcka upp musklerna innan passet börjar.

Så valde vi ut modeller till vårt bäst i test av massagepistoler

inspekto bäst i test logoMassagepistoler är oftast en ganska dyr investering för många och väljer du t.ex. bäst i test vinnaren eller annan premiumprodukt så får du ofta räkna med ett pris mellan 3000 till 5000 kr. När det handlar om så stora summor så är det klart att du vill kunna få den bästa massagepistolen för pengarna.

I vårt bäst i test har vi därför även vägt in garantier och möjligheter till reparation men också reservdelar. Tittar vi t.ex. på bäst i test vinnaren Flowgun så erbjuder FlowLifeSweden reparationer och service på alla deras produkter. Men produkter som t.ex. Hyperice HyperVolt har endast batteri som säljs löst. Däremot så har du alltid reklamationsrätten på den här typen av produkter.

Val av massagepistol avgörs lite av hur stor plånbok du har men också hur mycket den kommer användas. Är du någon som tränar regelbundet och ser sig använda den relativt ofta så rekommenderar vi en lite finare modell. Är du däremot en person som bara vill kunna använda den ett fåtal gånger per månad så hade vi rekommenderat en billig massagepistol.

Kundomdömen har varit en väldigt viktig faktor till vårt massagepistol test och en stor anledning till det är att för att det finns så många. Både på Amazon utomlands men också här i Sverige på marknadsplatser och butiker. Det är också här som vi upptäcker problem med vissa produkter som t.ex. Hyperice Hypervolt där rätt många klagar över ojämn kvalitet.

Vi kommer givetvis uppdatera testet regelbundet då allt fler modeller börjar letar sig in i Sverige. Det finns utan tvekan ett stort intresse kring massagepistoler och det är förvånansvärt många som är nöjda med tekniken. Framförallt resultatet som kommer vid regelbunden användning av massagepistoler.

Källor

Flowgun på Lidingöloppet hösten 2019

Flowlife lanserade sin Flowgun under Lidingöloppet 2019 och där fick bland annat segraren Syliva Medugu fick testa massagepistolen. Det blev ett enormt intresse bland alla löpare och de flesta såg stora fördelar med att kunna ta bort bland annat spänningar i muskler men också påskynda återhämtningsfasen. Mer om det hittar du här.

AlltOmSwimRun

AlltOmSwimRun.com har testat massagepistolen Flowgun där personerna bakom testet både simmar och löptränar. I deras test så användes massagepistolen under dagar då musklerna var extra stela och ömma. Enligt testpanelen så gav det snabbare återhämtning och var närmast ett ”underverk”. Ett annat stort plus var också den låga ljudnivån, vilket gjorde det möjligt att använda massagepistolen framför TV:n utan att störa de andra. Läs mer här.

RunnersWorld.se

Runnersworld har i ett betalt sammarbete testat bäst i test vinnaren Flowgun från svenska Flowlife. Testpersonerna bakom Runnersworld kunde ganska snabbt känna av en skillnad efter en behandling med massagepistolen. Även i detta test så var personerna glada över den låga ljudnivån men också styrkan. Andra positiva saker som lyftes fram var också storleken samt den förvaringsväska som medföljer. Vill du läsa mer så hittar du det här.

Garagegymreviews.com

Garagegymreview har bland annat testat storsäljaren Hyperice Hypervolt som är en av marknadens bästa massagepistoler. I deras test så jämfördes många egenskaper med en andra populära massagepistoler som t.ex. Theragun och TimTam. Enligt deras egna test så var Hyperice Hypervolt ganska mycket tystare än andra modeller på marknaden, vilket också var en av de viktigaste egenskaperna. Hyperice Hypervolt fick tillslut ett toppbetyg på 4,7 av 5 baserat på pris, ljudnivå, massagehuvuden och intensitetsinställningar. Läs mer här.

Amazon/Trustpilot kundomdömen

Vi har använt kundomdömen till flera modeller i vårt test av massagepistoler och Amazon är den marknadsplats som sticker ut mest på grund av antalet kundrecensioner. Den största fördelen Amazon har är antalet kundomdömen per produkt men sedan är också varje kund så kallat ”verifierad” d.v.s. varje kundomdöme som finns kommer från en kund som har köpt produkten. Detta i kombination med ett stort antal kundomdömen anser vi vara en viktig faktor när vi väljer ut modeller till vårt bäst i test. Ett exempel är Hypervolt som har ett samlat betyg på 4 av 5 efter hela 300 kundrecensioner.

Likt Amazon så har Trustpilot varit en viktig källa till vårt massagepistol test för 2020 och även där hittar vi ett stort antal kundomdömen.