mixer och blender bäst i test

Mixer & Blender Bäst i test

Annonslänkar

På denna sida finns det länkar till andra webbplatser, så kallade affiliatelänkar. Om du väljer att köpa något via en sådan länk kan det innebära att vi tjänar en provision.

Du kan läsa mer om våra allmänna villkor på vår webbplats.

Stäng

Vare sig du är en nybörjare i köket eller en erfaren kock är en pålitlig och effektiv blender eller mixer en oumbärlig del av ens köksutrustning. Att välja rätt modell kan dock vara en utmaning med så många alternativ att välja mellan och en rad funktioner att ta hänsyn till.

I denna köpguide kommer vi att guida dig genom de viktigaste faktorerna att överväga när du köper en blender eller mixer, såsom effekt, hastigheter, ljudnivå, förprogrammerade program, material, kapacitet och mycket mer.

Nedanför presenterar vi våra toppval. Här hittar du allt från blenders som är bäst i test och som har fått toppbetyg i olika produktrecensioner. Jämförelsen är baserat på oberoende tester, produktrecensioner och kundrecensioner.

KitchenAid Artisan K400 blender - Bäst i test

Bäst i test
KitchenAid Artisan K400 blender bild KitchenAid Artisan K400 blender bild
ButikPris
3799:-Besök
 • 8,9 av 10 hos RTings 2022
 • 4,5 av 5 stjärnor hos Techradar
 • 4,5 av 5 hos Homes And Gardens 2022
 • 4,6 av 5 hos Amazon USA efter över 1300 recensioner

KitchenAid Artisan K400 är en högpresterande och pålitlig blender som erbjuder god kvalitet och hållbarhet. Vi har gått igenom olika tester och recensioner. Den har fått betyget 8,9 av 10 hos RTings 2022, 4,5 av 5 stjärnor hos Techradar, 4,5 av 5 hos Homes and Gardens 2022, samt 4,6 av 5 hos Amazon USA efter över 1300 recensioner.

Vi anser att dess starka sidor inkluderar de rostfria stålknivarna, 5 års garanti, Intelli-Speed-motorn med 1,5 hk och den automatiska rengöringsfunktionen. Blendern är mycket mångsidig och kan hantera både kalla och varma vätskor, samt krossa is snabbt och enkelt. Den stora 1,4 liters glaskannan möjliggör tillagning av större mängder smoothies eller soppor åt gången. Dock kan locket på kannan vara lite svårt att rengöra, men både det och kannan är diskmaskinssäkra.

K400 är en utmärkt allround-blender som passar för att blanda frukt och grönsaker i smoothies, soppor och såser. Den kan även göra snöliknande krossad is och bearbeta varma ingredienser. Ett minus är att den inte har någon "packare" inkluderad, vilket hade varit praktiskt vid blandning av torra ingredienser.

Den är däremot inte helt perfekt. Mixern levereras bland annat inte med några extra tillbehör, och att den inte klarar av att hacka nötter jämnt. En annan mindre nackdel är att symbolerna runt hastighetsväljaren är ganska små.

Trots en något högre ljudnivå och bristen på en medföljande "packare" är KitchenAid Artisan K400 en stabil och kraftfull blender som vi rekommenderar för den som är villig att spendera lite mer på en premiumprodukt.

Den klarar av att leverera lena och välsmakande resultat, oavsett om det handlar om nötter, is eller frysta bär. Den äter helt enkelt upp allt som hamnar i kannan. Den är även utrustad med flera förinställda program för att underlätta användningen och göra den ännu mer mångsidig. Rengöringsprogrammet är framför allt väldigt behändigt och effektivt.

Baserat på oberoende testresultat, kundrecensioner, egenskaper, funktioner och pris vinner KitchenAid Artisan K400 vår utmärkelse bäst i test. 

 • Skäl att köpa
 • Snygg och gedigen mixer för köket
 • Väldigt hög motoreffekt som klarar det mesta
 • Mixar is som det var ingenting
 • Kan mixa heta såser
 • Diskmaskinssäkra delar
 • Skäl att inte köpa
 • Bladen är lite svåra att rengöra

Blendtec Classic 575 - Bästa premiumval

Bästa premiumval
Blendtec Classic 575 bild Blendtec Classic 575 bild
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 8,4 av 10 hos RTings 2023
 • 4,6 av 5 hos Amazon USA efter närmare 1 000 kundrecensioner

Blendtec Classic 575 är en effektiv och populär mixer som har fått betyget 8,4 av 10 hos RTings 2023 och 4,6 av 5 hos Amazon USA efter närmare 1 000 kundrecensioner. Vi känner till att denna modell är designad för att ge enkel användning, samtidigt som den levererar resultat som överträffar de flesta enkla mixers.

Vi noterar att Blendtec Classic 575 har en stark motor på 1560 watt eller 3 hästkrafter, vilket gör att den kan krossa is och mixa både hårda och mjuka ingredienser effektivt. Detta är fördelaktigt för att skapa välblandade smoothies och soppor. Blendtec är framför allt kända från Youtube där de mixar iPhones och andra prylar. Detta är utan tvekan en av marknadens kraftfullaste mixers.

Mixern har också en kanna på 1,8 liter som är designad för att skapa en optimal virvel. Den finns i en stilren polarvit färg och har en rad användbara funktioner, som fem hastighetsnivåer, pulsfunktion och fyra förinställda program, inklusive ett rengöringsprogram som underlättar rengöring.

Vi vill också nämna att Blendtec Classic 575 erbjuder en imponerande garanti på 8 år för motor och kanna, vilket visar företagets förtroende för produktens kvalitet och hållbarhet. Men det är värt att notera att Blendtec Classic 575 kan ha svårigheter att göra släta nötsmör och att den kan vara högljudd under drift. Enligt kundrecensioner är den dock mycket lätt att använda och rengöra, och den är särskilt populär för att göra milkshakes och proteinshakes.

Något unikt med Blendtec Classic 575 är att den kan krossa is snabbt och enkelt. Det är dock viktigt att tänka på att denna modell inte har automatiska mixningsprogram som vissa andra mixers, så användaren måste använda pulsknappen för att krossa isen.

Blendtec Classic 575 är inte lika robust som Blendtec Designer 725, men det är fortfarande en välbemannad enhet. Som dessutom klarar av att mixa heta måltider vilket inte Designer 725 gör.

Sammanfattningsvis är Blendtec Classic 575 en mångsidig och kraftfull mixer som klarar av att hacka, blanda, mixa och krossa de flesta ingredienser. Den erbjuder också en rad användbara funktioner och en lång garanti. Det är dock viktigt att vara medveten om att den kan vara högljudd under drift och att den kan ha svårigheter att göra nötsmör.

För många kan denna mixer kännas lite överdriven men allt hänger på hur man använder sin mixer regelbundet. Behöver din nuvarande mixer jobba hårt regelbundet kan Bledtec Classic 575 vara ett utmärkt val. Den tål användas till lite tuffare jobb där vanliga mixers inte riktigt räcker till.

 • Skäl att köpa
 • Klarar både kalla och varma rätter
 • En av marknadens kraftfullaste modeller
 • Välbyggd konstruktion
 • Den är också väldigt enkel att rengöra
 • Perfekt till proteindrycker och smoothies med is
 • Skäl att inte köpa
 • Den låter väldigt mycket

Magimix Power Blender - Testvinnare

Magimix Power Blender bild
ButikPris
2558:-Besök
2989:-Besök
 • Bäst i test vinnare hos svenska testmagasinet bäst-i-test
 • 5 av 5 stjärnor hos BBCGoodFood i deras test av Magimix
 • 4 av 5 stjärnor hos Idealhome UK
 • 4 av 5 poäng hos Techradar 2022
 • 4,6 av 5 hos Amazon UK efter att över 230 kunder testat modellen

Magimix Power Blender är en prisvärd och kraftfull blender som fått högt betyg i flera tester. Bland annat utsågs den till bäst-i-test vinnare hos svenska testmagasinet bäst-i-test och fick 5 av 5 stjärnor hos BBCGoodFood. Den har även fått 4 av 5 stjärnor hos Idealhome UK, Techradar och Amazon UK.

Magimix Power Blender har en effekt på 1300 watt och kan uppnå upp till 22 000 varv per minut, vilket gör att den klarar av att mixa allt från soppor och smoothies till krossad is och frysta bär. Vi anser att dess fyra förinställda program och möjligheten att välja egen hastighet samt pulsfunktion ger användaren stor kontroll över mixningen.

Blenderkannan är tillverkad av termoglas och har en kapacitet på 1,8 liter. Detta gör att den kan hantera både varma och kalla ingredienser samt är tålig och enkel att rengöra tack vare blenderns automatiska rengöringsprogram. Att den klarar av både hett och kallt är ett stort plus. En unik egenskap hos denna blender är att den är anpassad för både höger- och vänsterhänta användare, vilket gör den mer användarvänlig.

Enligt kundomdömen och tester har Magimix Power Blender en stilren design och hög kvalitet på delarna, men vissa kunder har påpekat att kannan kan kännas tung och att bladen kan bli varma vid längre användning. Andra nackdelar som nämns är att det inte finns någon hällpip på kannan och att locket kan vara svårt att sätta på och ta av. Trots dessa mindre brister är Magimix Power Blender en av marknadens bästa mixers.

Sammanfattningsvis kan vi säga att Magimix Power Blender är ett robust och prisvärt alternativ för den som letar efter en blender med hög kapacitet och kraftfull motor. Den klarar av att hacka, blanda, mixa och krossa en mängd olika ingredienser, och dessutom är den enkel att rengöra och anpassad för både höger- och vänsterhänta användare.

Vi ser på dessa aspekter som viktiga när man väljer en blender och tror att Magimix Power Blender är ett utmärkt val för många användare.

 • Skäl att köpa
 • Glaskanna som känns väldigt gedigen
 • Passar både vänster- och högerhänta personer
 • Relativt kompakt formfaktor
 • Pulseprogram
 • Diskmaskinssäker
 • Skäl att inte köpa
 • Kan endast mixa varm mat upp till 60 grader
 • Gedigen glaskanna men tung

Sage Appliances The Super Q - Vakuumblender

Sage Appliances The Super Q bild Sage Appliances The Super Q bild
ButikPris
6913:-Besök
6999:-Besök
 • 4,5 av 5,0 hos Techradar 2021
 • 5 av 5 stjärnor hos TrustedReviews
 • 5 av 5 när BBC Good Food testa Sage Super Q 2019
 • 4 av 5 i IdealHome UK i deras test av mixern

Vi har tittat närmare på Sage The Super Q, en högkvalitativ mixer med en elegant design och en kraftfull motor. Denna produkt har fått höga betyg från olika källor, såsom 4,5 av 5 hos Techradar, 5 av 5 hos TrustedReviews, och 5 av 5 av BBC Good Food.

Vi anser att Super Q är en utmärkt mixer för dem som gillar att experimentera i köket. Den har en stor kapacitet och kan användas av både höger- och vänsterhänta personer. Dessutom är tillbehören diskmaskinssäkra och kannan är BPA-fri och lättviktig. Den har många hastighetsnivåer och är kraftfull nog att krossa is och nötter utan några problem.

En unik egenskap hos denna mixer är att den kan mixa under vakuum om man köper till Sages Vaq Q vakuumpump. Att mixa under vakuum ger ett färggladare resultat av råvaror som är känsliga för syre. Dessutom får man en djupare smak som endast kan levereras med vakuum. Syre är nämligen en stor bov när det gäller mat.

En annan unik egenskap hos denna blender är att den kan värma soppor. Med sopp-programmet kan den under 5 minuter mixa och värma upp soppan. Men var försiktig vid användning av höga hastigheter eftersom maten kan bli för varm. Dessutom är bladmonteringen något svår att fästa på koppen.

Något negativt är att den är dyr och har en skrymmande bas. Men, som några användare har påpekat, ger den fantastiska smoothies med en lätt och fluffig konsistens, är lätt att rengöra och relativt tyst. Den kan också mala havre till mjöl och användas för att göra sorbet och granita.

Det verkar också som att Sage Super Q är byggd för att hålla länge, med metallkomponenter och en flerårig garanti. Det är en mångsidig maskin som kan göra allt från att krossa is och blanda smidiga drycker till att göra mjöl från olika spannmål.

Sammanfattningsvis anser vi att Sage Appliances The Super Q är en utmärkt investering för dem som söker en pålitlig och kraftfull mixer. Den erbjuder många unika funktioner och användningsområden, och de höga betygen från olika tester är en indikation på dess kvalitet och prestanda.

Vi tycker däremot det är lite synd att prislappen är så hög och prismässigt ligger den i klass med Blendtec-modeller som enligt oss är ett säkare köp när det gäller kvalitet.

 • Skäl att köpa
 • Kraftfull mixer med en effekt på 2400 watt för alla typer av jobb
 • 12 olika hastigheter och program
 • 2 liters kanna i plast som är lätt att hantera
 • Diskmaskinssäkra delar
 • Skäl att inte köpa
 • Väldigt dyr mixer i premiumklassen

KitchenAid K150 - Väldigt prisvärd

KitchenAid K150 bild
ButikPris
2799:-Besök
 • Bästa budgetval enligt RTings 2023
 • 4,6 av 5 hos Amazon USA efter närmare 2 000 kundrecensioner
 • 4,5 av 5 hos Homes and Gardens

KitchenAid K150 är en mixer som fått flera positiva omdömen och utmärkelser. Bästa budgetval enligt RTings 2023, och ett betyg på 4,6 av 5 hos Amazon USA efter närmare 2 000 kundrecensioner. Även Homes and Gardens har gett mixern ett högt betyg på 4,5 av 5. Vi anser att denna produkt erbjuder ett bra alternativ för dem som vill ha en kraftfull och mångsidig mixer utan att tömma plånboken.

KitchenAid K150 är utrustad med IntelliSpeed motorstyrning och tre justerbara hastigheter vilket gör den mycket kraftfull. Den har även en unik, asymmetrisk rostfri stålkniv som klarar av de tuffaste ingredienserna. En intressant egenskap hos denna mixer är dess Soft Start-funktion som ger en långsam start och sedan ökar hastigheten för att undvika skvätt och säkerställa ett slätt resultat.

Mixern har en räfflad BPA-fri plastkanna som rymmer 1,4 liter, och den är designad för att skapa en kraftig blandningsvirvel när den används. Detta bidrar till en jämn och fin konsistens på exempelvis smoothies och soppor. K150 har också ett kraftfullt iskrossningsprogram, men enligt tillverkaren bör man endast använda högst sex isbitar åt gången.

En nackdel med KitchenAid K150 är att locket kan vara lite svårt att få av och på, och att den inte är lika snabb på att krossa frysta ingredienser som vissa andra modeller. Dock menar kunder att mixern fungerar utmärkt för att blanda smoothies, soppor och såser, även med fiberrika ingredienser. Mixern klarar också av att göra nötsmör och hummus, men det kan vara en fördel att använda en mindre kanna för sådana recept.

Trots sina mindre brister är KitchenAid K150 ett utmärkt val för den som söker en prisvärd mixer med bra prestanda. Vi har sett att användare verkligen uppskattar mixerns enkelhet, stabilitet och tystgående motor.

Den är också lättskött och enkel att rengöra, vilket gör den till ett populärt val bland konsumenter. För den som vill ha en personlig kanna för smoothies kan detta köpas separat från KitchenAid, även om det ökar priset något.

 • Skäl att köpa
 • Enkel att använda och rengöra
 • Snygg och modern design som passar in i köket
 • Utmärkt mixer för smoothies, såser och soppor
 • IntelliSpeed motorstyrning
 • Skäl att inte köpa
 • Locket är lite styvt och svårt att få på
 • Klarar max 6 isbitar åt gången

Köpguide – Vilken mixer eller blender är bäst för dig?

köpguide för blender och hushållsmixer

Att hitta den perfekta blendern eller mixern för ditt kök kan vara en utmaning, men genom att fokusera på viktiga egenskaper och funktioner kan du hitta rätt maskin för dina behov. I denna köpguide så kommer vi att gå igenom de mest relevanta aspekterna att överväga när du letar efter din nya blender eller mixer.

Effekt och styrka

En kraftfull motor är viktig för att få släta och jämnt mixade resultat. Fundera på vad du ska använda blendern för – behöver du krossa is? Om du regelbundet blandar frusna frukter, grönsaker eller is, bör du leta efter en modell med hög effekt och specifika iskrossfunktioner.

Effekten hos blenders och mixers varierar från 300 watt för enklare modeller upp till 2000 watt för mer kraftfulla maskiner. En hög effekt innebär inte nödvändigtvis att en blender är bättre än en annan, men det kan göra att den klarar av mer krävande uppgifter snabbare och enklare.

Hastigheter

Blenders med flera hastighetsinställningar ger dig mer kontroll över blandningsprocessen. Du kan behöva en långsam hastighet för att försiktigt mixa grönsaker, medan en högre hastighet passar för att göra krämiga smoothies.

Många blenders har mellan 3 och 10 hastighetsinställningar, men vissa mer avancerade modeller erbjuder ännu fler alternativ. Var noga med att överväga hur mycket kontroll du vill ha över din blandningsprocess när du väljer en modell. Framför allt en pulsfunktion.

Utöver de vanliga hastighetsinställningarna erbjuder många blenders och mixers en pulseringsfunktion. Pulsering innebär att motorn startar och stannar i snabba sekvenser, vilket kan vara användbart för att finjustera konsistensen på dina blandningar eller för att hantera mer känsliga ingredienser. Detta är en praktisk funktion om du ofta jobbar med recept som kräver exakt kontroll över blandningens konsistens.

Ljudnivå

En tyst blender kan vara en fördel om du planerar att använda den tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Ljudnivån hos blenders och mixers varierar beroende på motorns effekt och konstruktionen av maskinen.

Jämför ljudnivåer mellan olika modeller för att hitta en som passar dina preferenser. Generellt sett är högpresterande blenders något högre än enklare modeller, men vissa tillverkare har utvecklat teknik för att dämpa ljudet från motorn.

Sen kan ju ljudnivå mätas och upplevas annorlunda. En stark blender eller mixer kan snabbt få jobbet färdigt medans en svagare tar längre tid. D.v.s. antingen mycket ljud under en kort period eller ganska mycket ljud under en längre period.

Förprogrammerade program

Vissa blenders kommer med förinställda program för specifika ändamål, vilket kan göra användningen enklare. Vanliga förprogrammerade program inkluderar iskross, soppa, smoothie, grönsaker och rengöringsprogram.

Om dessa funktioner är viktiga för dig, se till att välja en modell som erbjuder dem. Förprogrammerade program kan vara särskilt användbara för personer som är nya i köket eller för dem som vill automatisera blandningsprocessen för att spara tid och undvika gissningar.

Kannans material – plast eller glas?

Kannans material kan påverka både hållbarheten och vikten av blendern. Glas och rostfritt stål är mer tåliga, men kan vara tyngre. Plastkannor är lättare, men kan bli repiga och missfärgade över tid.

BPA-fri plast rekommenderas för säkerhet och hälsa. När du överväger material, bör du också tänka på hur det kommer att påverka rengöringsprocessen och om det är viktigt för dig att kannan är mikrovågssäker.

Väljer du en modell med plastkanna bör du kolla efter tritanplast som är extremt hållbart. Det krävs enorm kraft för att förstöra dessa kannor. Det är samma plast som används i okrossbara plastglas och liknande.

Kapacitet

Beroende på dina behov, kan kapaciteten vara en avgörande faktor. Större kannor passar bra för familjer och större sällskap, medan mindre kannor är mer lämpliga för enstaka portioner eller mindre mängder.

Kapaciteten hos blenders och mixers varierar från cirka 500 ml för små, bärbara modeller upp till 2 liter för större hushållsmaskiner. Tänk på hur mycket du brukar mixa åt gången och hur mycket utrymme du har i ditt kök när du väljer en modell.

Rengöring

En blender som är enkel att rengöra är både praktisk och tidsbesparande. Se efter om kannan och bladet är lätta att ta isär och om de är diskmaskinsäkra. Vissa modeller kommer även med ett automatiskt rengöringsprogram, vilket kan vara en bonus.

Om du väljer en blender med en glas- eller rostfri stålkanna kan det vara enklare att rengöra den utan att oroa dig för repor och missfärgningar.

Sammanfattningsvis är det viktigt att överväga dessa faktorer för att hitta den bästa blendern eller mixern för dina behov. Genom att jämföra effekt, hastigheter, ljudnivå, förprogrammerade program, material, kapacitet, rengöringsmöjligheter och pris, kommer du att kunna göra ett välgrundat val och investera i en maskin som passar dina krav.

Blender- och mixerval – 4 typer av blender och mixer

olika typer av blender och mixer

Det finns en uppsjö av blenders och mixers på marknaden. Vilket gör det svårt för många att hitta den rätta. Det är viktigt att välja en modell som passar dina egna specifika behov och önskemål.

Här nedanför kommer vi att gå igenom fyra populära typer av blenders och mixers, och presentera de främsta fördelarna med varje typ. Oavsett om du är en nybörjare i köket eller en erfaren hemmakock, kommer denna guide att hjälpa dig att hitta den perfekta blendern för att förvandla dina ingredienser till smakfulla och näringsrika kreationer.

Miniblender och portabla blenders

Liten och smidig är nyckelorden för miniblenders och portabla blenders. Dessa lättviktare är perfekta för resor och mindre kök, och kan snabbt mixa smoothies, såser och andra enkla recept. Tänk däremot på att kraften oftast är begränsad hos dessa vilket leder till att de flesta modeller inte klarar av isbitar.

Fördelar:

 • Lätt att transportera: Perfekt för resor eller att ta med till jobbet.
 • Liten och kompakt: Tar upp minimalt med utrymme i köket.
 • Enkel att använda: Inga krångliga inställningar eller funktioner, bara mixa och njut!

Klassisk hushållsmixer

Den klassiska hushållsmixern är mångsidig och pålitlig, och är ett utmärkt tillskott till alla kök. Den kan användas för att mixa såser, göra smoothies och till och med knåda deg, vilket gör den till en riktig allroundmaskin. Använder du mixern ofta i din matlagning så är denna typ av mixer att rekommendera. Vill du göra smoothies med isbitar bör du även kolla upp möjligheten med detta.

Fördelar:

 • Mångsidig: Kan användas för en mängd olika recept och ändamål.
 • Kraftfull motor: Ger jämn och effektiv blandning för perfekta resultat.
 • Tillbehör: Ofta inkluderade, vilket gör det enkelt att anpassa mixern efter dina behov.

Power blender

Power blendern är en kraftfull maskin som kan mixa även de mest motståndskraftiga ingredienserna. Perfekt för att göra krämiga nötsmör, fina mjöler och släta soppor, denna blender är en dröm för den seriöse hemmakocken.

Detta är utan tvekan den starkaste modellen på marknaden och i de bästa fallen kommer de med närmare 3 hästkrafter. Det är tre gånger mer styrka än en godkänd moped.

Fördelar:

 • Höghastighetsmotor: Kan mixa även de tuffaste ingredienserna.
 • Släta och krämiga resultat: Perfekt för att göra nötsmör, soppor och mer.
 • Lång livslängd: Byggd för att tåla daglig användning under lång tid.

Vakuumblender

Vakuumblendern är en revolutionerande ny typ av mixer som minskar syreexponeringen under blandningsprocessen. Detta resulterar i färskare, mer näringsrika och smakfulla smoothies och juicer. I bästa fall kan vakuumblender göra att dina smoothies håller längre.

Fördelar:

 • Bevarar näringsämnen: Minskar syreexponeringen för att behålla vitaminer och mineraler.
 • Färskare smak: Vakuumtekniken ger mer smakfulla drycker.
 • Mindre oxidation: Din smoothie eller juice kommer att behålla sin färg och smak längre.

Sammanfattningsvis finns det flera typer av blenders och mixers att välja mellan, alla med sina egna unika fördelar. Genom att ta hänsyn till dina personliga behov och önskemål kan du hitta den perfekta blendern för ditt kök.


Frågor & Svar – Vanliga frågor om mixers och blenders

 1. Är en högpresterande blender värd den extra kostnaden?
 2. Vilken effekt behöver jag för min blender?
 3. Är glas- eller plastkanna bättre för en blender?
 4. Kan jag krossa is med en vanlig blender?
 5. Kan jag använda en blender för att göra deg eller vispa grädde?

Är en högpresterande blender värd den extra kostnaden?

Om du planerar att använda blendern ofta och för krävande uppgifter som att krossa is, mixa hårda ingredienser, göra nötsmör eller olika proteindrinkar, kan en högpresterande blender vara värd den extra kostnaden. 

En kraftig motor och högkvalitativa blad kommer att göra att blendern presterar bättre och har längre livslängd. Om du bara behöver en blender för enklare uppgifter, kan en mindre kraftfull och billigare modell vara tillräcklig för dina behov.

Vilken effekt behöver jag för min blender?

Effekten som behövs beror på vad du vill använda blendern för. För enklare uppgifter som att mixa frukt och grönsaker räcker det oftast med en effekt på 300-600 watt. Om du vill krossa is, mixa frusna ingredienser eller göra nötsmör, rekommenderas en effekt på minst 1000 watt.

Är glas- eller plastkanna bättre för en blender?

Det finns fördelar och nackdelar med både glas- och plastkannor. Glas är tyngre och mer tåligt, men kan vara skrymmande och känsligt för att gå sönder vid fall. Plastkannor är lättare och mer tåliga mot stötar, men kan repas och missfärgas över tid. BPA-fri tritanplast rekommenderas för säkerhet och hälsa.

Kan jag krossa is med en vanlig blender?

Det beror på blenderns effekt och bladkonstruktion. En högpresterande blender med kraftig motor och speciella iskross-blad är mer lämpad för att krossa is. Om du regelbundet behöver krossa is, se efter en blender med en särskild iskross-funktion.

Kan jag använda en blender för att göra deg eller vispa grädde?

Det beror på blenderns funktioner och kapacitet. Vissa blenders kan hantera deg eller vispa grädde, men för bästa resultat är det rekommenderat att använda en köksmaskin eller elvisp för dessa uppgifter. Det krävs framför allt någon form av visp som kan ge luft till grädden, annars kommer den bli platt.


Källor

Magimix Power Blender
 • Techradar – 4 av 5 stjärnor – länk
 • Ideal Home UK – 4 av 5 stjärnor – länk
 • BBC Good Food – 5 av 5 – länk
 • Bäst-i-test – Testvinnare – länk
KitchenAid Artisan K400
 • Techradar – 4,5 av 5 – länk
 • RTings – 8,9 av 10 – länk
 • Homes and Gardens – 4,5 av 5 – länk
 • BBC Good food – 5 av 5 – länk
Blender Classic 575
 • RTings – 8,4 av 10 – länk
Sage the Super Q blender
 • Ideal Home UK – 4 av 5 stjärnor – länk
 • TrustedReviews – 5 av 5 stjärnor – länk
 • Techradar – 4,5 av 5 stjärnor – länk
 • BBC Good Food – 5 av 5 – länk
KitchenAid K150
 • RTings – Bästa budgetval – länk
 • Homes and Gardens – 4,5 av 5 stjärnor – länk

Tidigare modeller som varit med i jämförelsen

BlendJet 2 - Bästa portabla blender

Bästa valet
BlendJet 2 bild
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4 av 5 när SpruceEats testa BlendJet 2
 • 4,7 av 5 när Manmakesfire testa blendern
 • 4,5 av 5 enligt HomesAndGarden 2022
 • Toppbetyg hos svenska butiker från kunder som testat modellen

Vi har gått igenom flera tester och kundomdömen för BlendJet 2 vilket är en bärbar och smidig blender perfekt för dig som ofta är på språng. Den har fått bra betyg från SpruceEats (4 av 5), Manmakesfire (4,7 av 5) och HomesAndGarden (4,5 av 5). Även svenska kunder har gett toppbetyg till denna modell.

Vi ser på BlendJet 2 som en liten men kraftfull blender som inte behöver kopplas till ett eluttag. Den laddas med en USB-sladd och håller upp till 15+ timmars användning innan den behöver laddas igen. TurboJet-teknologin möjliggör att den kan krossa is, frusen frukt och mycket mer på bara 20 sekunder. Detta styrks också av de tester och kundrecensioner som finns på miniblendern.

Vi anser att den ökade kapaciteten till 460 ml och de praktiska måttenheterna på behållaren är värdefulla förbättringar jämfört med föregående modell. Dessutom är den enkel att rengöra, vilket är en stor fördel.

Något negativt om BlendJet 2 är att den inte kan hantera alla typer av fasta ingredienser och att den har en kort laddningssladd. Laddningsporten saknar också ett skydd, vilket kan vara en nackdel. BlendJet 2 kan inte ersätta en vanlig blender, men det är ett utmärkt och prisvärt alternativ för den som vill ha en kompakt reseblender.

Vi har noterat att en del kunder rapporterar problem med att få ut fasta ingredienser under bladen, samt att det kan vara svårt att rengöra oljiga rester. Men överlag klarar BlendJet 2 av att blanda proteinpulver till en milkshake-konsistens och hantera färsk frukt ganska bra.

Sammanfattningsvis rekommenderar vi BlendJet 2 för dig som vill ha en portabel blender som underlättar din aktiva livsstil. Den är inte den mest mångsidiga eller största blendern på marknaden, men den passar perfekt för personer med aktiva livsstilar och behov av snabba och smidiga lösningar när de är på språng.

 • Skäl att köpa
 • Utmärkt portabel blender som får plats i ryggsäcken
 • Uppladdningsbart batteri som räcker länge
 • Enkel att rengöra
 • Klarar av frysta bär
 • Förbättrad kapacitet till 460 ml
 • Skäl att inte köpa
 • Laddporten kunde haft ett skydd
 • Ingen blender för fasta ingredienser