Mjölkskummare Bäst i Test – Sammanställning av de bästa produkter

Mjölkskummare bäst i test
Det är en alldeles speciell känsla att kunna avnjuta sitt kaffe med tjock och gräddigt mjölkskum. En vanlig kaffekopp i all ära, men det är ändå något speciellt med en ordentlig cappuccino eller en stor italiensk kaffe latte. Detta är kanske inte något som man dricker varje dag, men det finns vissa kvällar eller morgnar i veckan då en stor ordentlig kaffe med mjölkskum sitter riktigt fint.

Varför inte ta en på lördagsmorgonen eller på fredagskvällen för att fira in sin ledighet med en bra början. Perfekt början på helgen och ett enkelt sätt för att lyxa till vardagen.

Vi har gått igenom alla bra mjölkskummare på marknaden och även kollat de olika bäst i test av mjölkskummare som finns. På så sätt så har vi lyckas sammanställa en komplett lista över de bästa mjölkskummarna på marknaden och produkterna är rankade därefter.


WMF Lineo Mjölkskummare – Bäst i Test

Bäst i Test

ButikPris
1046:-Besök
100kr rabatt på allt vid köp över 700, även reavaror, med koden SUPERWKT20
1069:-Besök
 • Testvinnare i tyska Computer Bild.

WMF Lineo mjölkskummare är en hel automatisk och elektrisk mjölkskummare som har flera bra inställningar samt egenskaper. WMF Lineo är även testvinnare i Computer Bild’s stora test av mjölkskummare och enligt testet så var resultat det som fick denna mjölkskummare att vinna.

Designen och utförandet hos WMF Lineo är både snyggt men också enkelt. WMF Lineo har flera bra egenskaper som t.ex. en non-stick beläggning som gör rengöringen extra enkel, något som flera konkurrenter saknar.

Många funktioner samt praktisk

WMF Lineo mjölkskummare kommer med flera väldigt bra funktioner och för någon som är förälskad i mjölkdrycker så är detta ett måste i köket. WMF Lineo kommer med automatisk avstängning, vilket bryter strömmen när mjölkskummet är färdigt.

Den har även flera inställningar för att göra olika mjölkskum d.v.s. den anpassar sig efter vad du är ute efter. T.ex. så vill man gärna ha ett lite mjukare mjölkskum till t.ex. kaffe latte och cappuccino. Men t.ex. till latte macchiato så ska mjölkskummet vara lite fastare i sin konsistens. Allt detta kan du själv styra över med olika lägena som går att välja på WMF Lineo.

Det går även bra att skumma mjölk till kalla drycker som iskaffe eller till andra drycker som grekiska frappé.

Storleken på kannan är också något som i det tyska testet visade sig vara extra intressant. Mjölkskummaren rymmer upp till 150 ml mjölkskum och 250 ml varm mjölk. Perfekt storlek för t.ex. extra stora cappuccinos  eller kaffe latte.

WMF Lineo – En komplett serie av produkter

Är du ute efter att köpa en serie av produkter som matchar varandra? Då kan du titta in WMF Lineo som är en komplett serie av köksprodukter som t.ex. elvisp, brödrost, vattenkokare, hushållsmixer, kaffebryggare med mera. Den enkla designen är väldigt eftertraktad och de produkter som kommer från Lineo-serien är av väldigt hög kvalité.

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren WMF Lineo

 • Automatisk avstängning.
 • Ordentlig storlek på kannan. Höjd 20 cm, djup 12 cm, bredd 17 cm. Rymmer upp till 150 ml mjölkskum.
 • Flera inställningar för olika drycker.
 • Non-stick beläggning.
 • Hög kvalité.

Severin SM 9685 – Testvinnare

ButikPris
1049:-Besök
 • Testvinnare hos tyska TestFazit.
 • 8,5 av 10 hos danska Tweak.

Severin SM 9685 är en helautomatisk mjölkskummare som har blivit testvinnare i bland annat tyska TestFazit. Sverein har även fått toppbetyg hos danska Tweak som gjorde ett utförligt test på produkten. Designen samt utseendet är något unikt på denna mjölkskummare och faktum är att just denna modellen använder en patenterad induktionsteknik för bättre resultat.

Smidiga funktioner

Severin 9685 är en fulländad mjölkskummare med alla funktioner du kan tänkas behöva för att göra cappuccino eller kaffe latte. Den har även inställningar för att skumma kall mjölk för t.ex. iskaffe eller andra liknande drycker.

För den som älskar att göra varm choklad så finns där en öppning i locket där man kan hälla ner chokladpulver. Med denna mjölkskummare så kan du skumma mjölken till olika resultat beroende på vilken kaffedryck du vill göra.

Till Severin mjölkskummare så kommer det två olika vispar och dessa två har då olika användningsområden. Den ena vispen är tillför kaffe latte och den andra är för cappuccino, då dessa drycker har lite olika konsistent på skummjölken.

Enligt de recensioner och test vi har hittat så sägs det att mjölkskummaren ska vara relativt tyst jämfört med andra konkurrenter. Något som så klart uppskattas då många mjölkskummare faktiskt låter en del.

Koppen är av rostfritt stål och är även avtagbar ifall man vill ta med den till bordet där man sitter. Den är dessutom diskmaskinssäker.

Specifikationer & fördelar med Severin mjölkskummare – SM 9685

 • Har en kapacitet på 350 ml för skummjölk och 700 ml för endast uppvärmning av mjölk.
 • Effekt på 500 watt.
 • Helautomatisk med automatisk avstängning.
 • Den rostfria koppen är avtagbar och kan diskar i diskmaskinen.
 • Inställningar för olika temperaturer, 35 – 65 grader.
 • En relativt tyst mjölkskummare.

Bodum Latteo

ButikPris
290:-Besök
 • 4,4 av 5 – Toppbetyg på Amazon USA efter 1000 kundrecensioner.
 • Toppoäng hos tyska TestFazit.
 • Toppoäng hos BusinessInsider.

Vill du ha en riktigt bra men billig mjölkskummare? Bodum Latteo är kanske inte helautomatisk som de dyrare konkurrenterna, men gör fantastisk mjölkskum. Bodum Latteo har fått toppoäng i flera stora internationella tester och har även toppbetyg på Amazon USA efter över 1000 kundrecensioner. Den är dessutom superbillig och för någon som inte har råd med att köpa de elektriska varianterna så är detta ett perfekt val.

Bodum Latteo kommer från den kända danska tillverkaren Bodum, som länge varit kända för att tillverka produkter av hög kvalité och produkter med skandinavisk design.

Skumma mjölk förhand

Nu är detta kanske inte tillför alla, men att skumma mjölk för hand är ganska enkelt och gör man inte det för ofta så är det helt okej att göra det förhand. Jobbigt för vissa, men enkelt för andra personer.

Bodum Latteo är enkel att använda och det du behöver göra är att hälla upp mjölk till det svarta strecket på behållaren. Sedan köra glaskoppen i mikrovågsugnen på max effekt i ca 30 – 60 sekunder och sedan sätter man på locket för att börja pumpa igenom mjölken. Det krävs ungefär 50 – 100 pumpningar / pressar för att mjölken ska blir fint skummad.

Hur pass tjock skummet ska vara är något man får testa sig fram till och med lite användning så lär man sig vilket resultat man är ute efter. Detta är något som tar lite tid att lära sig och det kan mycket väl liknas med t.ex. hantverk. Det blir däremot inte äckligt bara för skummet är lite för hårt eller mjukt. Kanske upptäcker man att det är bättre med en annan konsistens på mjölken och varför inte experimentera med resultatet.

Specifikationer & fördelar med mjölkskummaren från Bodum

 • Enkel att använda.
 • Väldigt billig med gott resultat.
 • Alla delar är diskmaskinssäkra.
 • Fungerar både till kall mjölk och varm.

Krups XL2000

ButikPris
1029:-Besök
1035:-Besök
1055:-Besök
 • 83 av 100 hos engelska tidningen Good House Keeping.
 • 4,2 av 5 hos Amazon USA efter 115 kundrecensioner.

En helautomatisk mjölkskummare från Krups och som har fått bra betyg från både tidningar samt kundrecensioner. Använder ett eget patenterat system för att skumma mjölk till ett perfekt resultat vid varje tillfälle och har flera olika program beroende på vad du vill göra.

Enkel, men funktionell mjölkskummare

Något som gör Krups XL2000 till en vinnare är enkelheten och så klart resultatet. På ett ganska enkelt sätt kan du välja mellan tre olika program för att skumma mjölk till t.ex. en cappuccino eller kaffe latte. Där finns även ett program för att endast värma upp mjölk och varje program har en egen knapp på sidan av mjölkskummaren.

Någon Krups XL2000 inte klarar av är att skumma kall mjölk så är detta en funktion du är ute efter så får du kolla efter andra alternativ. Vi hade så klart önskat att denna mjölkskummare kunde klara av att skumma kall mjölk också. Vissa kanske tycker det är en onödig funktion då de inte dricker kallt kaffe.

Användarvänlig

Detta är kanske den mjölkskummaren på marknaden som är mest användarvänlig av all de elektriska skummare som finns. Den kommer dessutom med automatisk avstängning som bryter strömmen när den är färdig. Du kan helt enkelt misslyckas med att skumma mjölk.

Krups XL2000 mjölkskummare har även ett transparent lock som kan vara bra för flera anledningar. För det första så är det så klart bra att kunna se processen, men det ger också möjligheten att själv kunna styra över resultatet genom att stänga av när man har nått sitt önskade resultat.

Specifikationer & fördelar med Krups XL2000

 • Helautomatisk.
 • Användarvänlig.
 • Har tre enkla program, en för cappuccino, en för kaffe latte och sedan en för att värma mjölk.
 • Alla program har en egen knapp på sidan av mjölkskummaren.
 • Patenterad teknologi för bra resultat varje gång.
 • Transparent lock så att man kan se hela processen.
 • Automatisk avstängning.

Severin SM 9495

ButikPris
632:-Besök
655:-Besök
1095:-Besök
15% rabatt vid köp över 999kr med koden MARS2
 • 4,2 av 5 hos Amazon USA.

Severin SM 9495 är en relativt ny mjölkskummare från Severin och som liknar testvinnaren 9685 på många sätt. Nästan identisk med bara mindre skillnader. Om du är ute efter en helt automatisk mjölkskummare med avancerad patenterad induktionsteknik som ger ett superresultat varje gång du skummar mjölk. Så är detta ett perfekt val.

Komplett lösning för flera olika kaffedrycker

Har du en kaffemaskin / kapselmaskin som saknar mjölkskummare? då kan du komplettera med denna kompletta mjölkskummare. Den skummar mjölk till både cappuccino och latte macchiato som kräver olika konsistens på mjölken. Dessutom så klarar Severin SM 9495 av att skumma kall mjölk för dig som dricker iskaffe eller liknande kalla kaffedrycker.

Det går också att endast värma mjölk till det vanliga kaffedrickandet och på så sätt slipper man dricka kallt kaffe då kall mjölk snabbt kyler ner kaffet. Eller varför inte göra lite varm choklad.

Mjölkbehållaren är fullt diskmaskinssäker för att underlätta rengöringen och storleken på koppen är på 180 ml. Du kan däremot endast skumma upp till 120 ml, medans du kan värma mjölk upp till 180 ml.

Severin SM 9495 kommer med automatisk avstängning som bryter strömmen när programmet är färdigt. Mjölkskummaren kommer med två olika vispar för olika resultat och dessa går även att ta av för att rengöras.

Specifikationer & fördelar med Severin mjölkskummare.

 • Effekt på 500 watt för snabb skummjölk.
 • Kapacitet på 180 ml för varm mjölk och 120 ml för skummat mjölk.
 • Automatisk avstängning.
 • Flera olika program.
 • Två olika vispar.
 • Diskmaskinssäker.
 • Patenterad induktionsteknik för bättre resultat.

Så lyckas du med mjölkskummaren

Vi kommer ge lite tips till hur du på bästa sätt lyckas med att göra fin och fluffig skummjölk. Det finns nämligen småsaker man bör tänka på när man ska göra skummad mjölk och med några enkla knep så blir resultatet betydligt bättre.

För det första så ska du välja en mjölk med hög proteinhalt och enligt mjölkskummare testet från tyska Computer Bild så ska mjölken helst ha 3,4 procent protein eller mer.

Ju mer protein, desto mer fluffig samt krämig blir den skummade mjölken. Detta har med hur protein och luftbubblor fungerar när mjölken skummas.

Du bör också välja en homogeniserad mjölk och det är en process som gör att fettet i mjölken fördelas upp lika i storlek. Fettet i mjölk är som små kulor och dessa måste helst vara jämnstora för att den skummade mjölken ska blir riktigt bra. Detta görs genom en process som heter homogenisering.

Rätt temperatur är också väldigt viktigt och kör man för hög temperatur så är risken att mjölken får problem med att skummas. Allt över 70 grader är dåligt för mjölken och når den en sådan temperatur så kommer inte mjölken smaka gott. Dessutom får du problem med att skumma mjölken.

Helst bör inte värmen överstiga 65 grader och det bästa är så klart om mjölken kan hålla sig kring 65 grader för att kunna få en krämig konsistens. Ska du göra iskaffe så är det självklart att mjölken är kall, men du får också räkna med att skummandet av mjölken  tar lite längre tid.

 


Källor

Good House Keeping

Good House Keeping är en brittisk nättidning som skriver om allt inom hemmets gränser, allt från recept till att testa produkter. De har bland annat testat mjölkskummaren Krups XL2000 som överraskade testpanelen med bra ergonomi, enkel rengöring och enkel att använda. Något de tyckte var negativt var att det inte finns något program för att göra kall skummad mjölk, vilket de flesta andra konkurrenter klarar av. Dricker man däremot inte kallt så ofta, så är det kanske inte ett problem. GoodHouseKeeping.

Tweak

Danska Tweak är ett stort forum för hårdvara och arrangerar en hel del tester av olika produkter så som t.ex. mjölkskummare. I detta test så fick Tweak låna hem en Severin SM 9685 för att göra ett ordentligt test på produkten. Resultatet som de fick ut av testet var väldigt positivt och det enda negativa med Severin SM 9650 var det höga priset. Förutom priset så var de väldigt nöjda med enkelheten, bra lagom värme på mjölken och sedan ett gott resultat på den skummade mjölken. Severin SM 9650 fick alltså toppoäng med ett betyg på 8,5 av 10. Tweak.

Computer Bild

I tyska tidningen Computer Bild så testades det 8 olika mjölkskummare som hade ett pris från 30 till 140 euro. Saker som de tittade på var bland annat rengöring, enkelheten och så klart resultatet på mjölkskummet. Testvinnaren i testet en var självklar vinnare d.v.s. WMF Lineo som också är en stor kundfavorit när man läser kundrecensioner. Computer Bild.

TestFazit

I tyska TestFazit så testades det 7 olika mjölkskummare och några av de kriterier som de kollade efter var kvalité på skummet, enkelheten för användning, rengöring, manualen. Den mjölkskummare som fick bäst i test var Severin SM 9684 som av ett oerhört fantastiskt resultat som hela testpanelen gillade. Ett stort plus var att koppen kunde diskas i diskmaskin, vilket är en nödvändighet för de flesta personer. TestFazit.

TestFazit har även testat den enkla mjölkskummaren Bodum Latteo som fick hela 81% i deras test. En billig och enkel mjölkskummare som passar många. TestFazit.

BusinessInsider

I tidningen Business Insider så kan du läsa mer om vilka mjölkskummare som rekommenderas och de har testat ett par olika modeller i jakten på bästa mjölkskummaren. BusinessInsider.