Neato robotdammsugare Bäst i test – 4 bästa modellerna


Neato Robotics är ett av de märken som är ledande inom robotdammsugare och har vunnit flera stora bäst i test, men även vunnit stora innovations priser som t.ex. IHS Markit med mera. Neato har flera väldigt bra robotdammsugare ute på marknaden som har vunnit flera stora test och är ledande när det gäller avancerade robotdammsugare.

Många av Neatos modeller är uppkopplade via WiFi så att du kan styra din robotdammsugare direkt från mobilen och du kan dessutom se vart robotdammsugaren har dammsugit på en så kallad täckningskarta. Du kan så klart också starta och stoppa robotdammsugaren när som helst och från vart som helst med hjälp av Neato-appen.

Vi har gått igenom de bästa modellerna från Neato Robotics och har sedan kompilerat ihop en lista över de bästa robotdammsugare från Neato. Vår lista har tagit hänsyn till de bäst i test som finns och sedan även kollat igenom de kundrecensioner som finns att läsa på diverse olika hemsidor på nätet.

Det som gör robotdammsugare from Neato extra intressanta är den avancerade teknologin och faktum är att Neato Robotics gör de mest smarta lösningarna på marknaden. Allt från täckningskarta till robotdammsugare som scannar och kartlägger för navigering.


Neato Robotics BotVac Connected – Bäst i test

ButikPris
Hittade inga butiker.
 • Bäst i test hos svenska M3.

BotVac Connected från Neato Robotics är en av företagets mest avancerade robotdammsugare och som även har vunnit flera bäst i test. Bland annat plockade denna modellen hem bäst i test hos svenska tekniktidningen M3 och fick stämpeln ”Uppkopplad storstädare”. Utvecklingen med robotdammsugare går framåt med stormsteg och det är framförallt tydligt med BotVac Connected då det finns en hel del häftiga nyheter.

Avancerad kartläggning och lasernavigering

Neato BotVac använder en teknologi som de kallar för LaserSmart som använder laser för att kartlägga vart dammsugaren har varit i hemmet, men också för att navigera sig runt. Denna laser-teknik är unik och är dessutom patenterad av Neato Robotics.

Robotdammsugaren scannar 360 grader hela tiden för att kartlägga rummet och med hjälp av kartan kan robotdammsugaren navigera smartare genom att göra egna beräkningar. Genom dessa beräkningar så kan roboten hitta den mest effektiva vägen och sedan även skapa ett mönster över hur den ska dammsuga rummet på ett effektivt sätt.

Lasertekniken ger också robotdammsugen möjligheten till att känna av hinder i omgivningen så som möbler eller andra hinder. Har du trösklar i ditt hem så kan denna robotdammsugare navigera över dessa hinder, vilket den också känner av när den scannar området.

När BotVac städar så registreras all statistik och täckningskartan visar en bild över ditt hem, samt vart robotdammsugaren har städat. Skulle det visa sig att den inte kommer åt någonstans så kommer det synas direkt på den täckningskarta som finns i appen.

Teknologi för husdjursägare

Neato BotVac är en av få robotdammsugare som klarar av hår från katter och hundar på ett effektivt sätt. Neato själva har tagit fram sin patenterade teknologi för att klara av hår från djur som de kallar för SpinFlow. Detta system klarar av att fånga upp hår från våra husdjur och det unika borstsystemet gör det möjligt att fånga upp hår även från de jobbiga underlagen.

Bäst i test vinnaren Neato BotVac är en robotdammsugare som kan städa överallt och klarar av saker som många andra konkurrenter har stora problem med. Hörn är ett typiskt ställe där de flesta robotdammsugare har problem att rengöra då de flesta modeller är runda. Runda dammsugare kommer helt enkelt inte in i hörnen, men det gör däremot BotVac med sin speciella form. Borsten på robotdammsugaren är också bredare än genomsnittet, vilket gör att den når mycket längre in.

Dammbehållaren på Neato BotVac är extra stor med ett filter som fångar upp betydligt mer än de konkurrenter som finns på grund av formen på robotdammsugaren.

Smart robotdammsugare med WiFi

Denna bäst i test vinnare är troligtvis marknadens mest smarta robotdammsugare och med möjlighet till att koppla mobilen till dammsugaren så blir det en nivå bättre. I appen kan du schemalägga städning, starta, stoppa och även pausa om det behövs. Robotdammsugaren är ständigt uppkopplad. vilket gör att du kan starta den vart du än befinner dig.

Robotdammsugaren känner själv av när det är dags för laddning och efter att den har laddat sig själv så fortsätter dammsugaren där den slutade sist. Något som väldigt få robotdammsugare klarar av i dagsläget.

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren Neato Robotics BotVac Connected

 • Läser av sin omgivning hela tiden med hjälp av laserteknologi.
 • Trillar inte ner för trappor.
 • Turboläge eller spara energi med långsam städning. Så kallat Eco-läge.
 • Klarar av djuren i hemmet och är perfekt till husdjursägare.
 • Kartlägger vart den har varit och skapar en täckningskarta för dig att se i appen. På så sätt kan du se om dammsugaren missar ställen på grund av möbler som är i vägen.
 • Ständigt uppkopplad med hjälp av hemmet Wifi och du kan nå enheten vart du än befinner dig.
 • Starta, stoppa, pausa eller schemalägg städningen vart du än befinner dig med hjälp av appen i telefonen.

Neato Robotics BotVac D3 Connected

ButikPris
4999:-Besök
5249:-Besök
 • 7,7 av 10 hos Reviewed.com.

Neato BotVac D3 är en annan väldigt trevlig robotdammsugare som har fått bra betyg i de flesta test och är något billigare än bäst i test vinnaren BotVac. Neato BotVac D3 har fått bra recensioner i olika produkttester och hos den kända nättidningen Reviewed.com så kammade dammsugaren hem 7,7 av 10.

Effektiv LaserSmart-teknologi för en smartare robotdammsugare

Även denna robotdammsugare har avancerad lasernavigering som hjälper enheten att navigera i hemmet. Med Neatos LaserSmart-teknologi så har du inte problemet med att robotdammsugaren kör fast hela tiden. Med denna tekniken kan dammsugaren bygga upp en bild över hur rummet ser ut och på så sätt planera sin rutt i förväg.

Genom att kartlägga omgivningen så blir städningen mer effektiv och utrymmet blir städat betydligt snabbare. På större ytor så rör sig robotdammsugaren på ett effektivt sätt. vilket gör att den även sparar energi och klarar sig längre på en laddning.

När Neato BotVac D3 behöver laddning så kör den själv tillbaka till sin laddstation och laddar sig fullt. Efter att laddningen är färdig så fortsätter robotdammsugaren.

Ett unikt rengöringssystem, SpinFlow

Med Neato’s egna patenterade SpinFlow-teknologi så blir hemmet rent på ett effektivt sätt och med BotVac D3s d-form så kommer robotdammsugen åt även hörnen i hemmet. Något som runda robotdammsugare har väldigt stora problem med på grund av den dåliga formen.

D-formen som Neato Robotics använder på sina robotdammsugare gör att enheten kan nå fram längre vid t.ex. golvlister eller hörnen i hemmet. Borsten blir också större med hjälp av d-formen och enligt tillverkaren är den ungefär 50% större än konkurrenternas.

WiFi-uppkopplad robotdammsugare med app till teleofnen

BotVac D3 är en uppkopplad robotdammsugare som du kommer åt med hjälp av den app som finns att ladda ner. Genom denna appen kan du schemalägga städning och du kan dessutom nå dit robotdammsugare vart du än är. På så sätt kan du starta, stoppa eller pausa robotdammsugaren när som helst. Varför inte sätta igång robotdammsugaren när du är på jobbet, då det blir ett oväntat besök senare på dagen. Perfekt för att få ett rent golv tills att du kommer hem med främmande.

Specifikationer & fördelar med Neato BotVac D3

 • WiFi-uppkopplad robotdammsugare som du kan nå vart du än är med hjälp av appen till telefonen.
 • Möjlighet till att starta, stoppa, pausa eller schemalägga städningen med appen. Även på distans.
 • Speciell SpinFlow-teknologi för bättre resultat.
 • Speciell form på robotdammsugaren i form av bokstaven D. Detta gör att dammsugaren kommer åt ställen där andra konkurrenter har stora problem. Som t.ex. hörnen i hemmet eller under vissa möbler där robotdammsugen inte kan komma under.
 • Avancerad laser-navigering som ger metodisk och snabb avläsning av rummet. På så sätt blir städningen mer effektiv då städningen planeras i förväg.
 • Återvänder till sin laddstation för att ladda, helt automatiskt. Sedan fortsätter den om den inte har hunnit städa färdigt hemmet.

Neato Robotics BotVac D5 Connected

ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4,1 av 5 hos amerikanska Amazon efter 400 kundrecensioner.
 • Bäst i Test 5 av 5 hos ExpertReviews UK

BotVac D5 Connected är också en väldigt avancerad robotdammsugare från Neato Robotics och använder samma avancerade lasernavigering som de andra modellerna. På denna modellen har Neato Robotics satsat på en större behållare för smuts och damm. Perfekt för alla de husdjursägare ut i Sverige.

BotVac D5 klarar av alla golvtyper som finns, hårda som mjuka. Dessutom är den riktigt bra på att fånga upp hår från t.ex. mattor eller andra mindre partiklar. Detta tack vare den speciellt framtagna borste som robotdammsugaren använder. En patenterad teknologi som Neato har tagit fram.

Styrs med hjälp av en mobilapp

BotVac är ständigt uppkopplat mot WiFi-nätverket i hemmet och via nätverket kan du komma åt robotdammsugen vart du än befinner dig via Neatos egna mobilapp. Från appen kan du schemalägga dammsugaren eller styra den i realtid om du så önskar. Vet du att du kommer få oväntat besök på dagen så kan du påtvinga en start på distans så att det är rent tills att du kommer hem.

Det är också ett perfekt sätt om schemat ändrar sig och du vill att robotdammsugen ska dammsuga på en annan tid i stället.

Lasernavigering

Likt de andra modellerna från Neato så har även denna robotdammsugare avancerad lasernavigering som läser av omgivningen hela tiden. Med SmartLaser-teknologin kan roboten planera sin städning i förtid och på så sätt kan den välja den mest effektiva rutten. Då slösar den inte energi genom att dammsuga på samma ställe flera gånger. Detta leder så klart till att robotdammsugen kan stöda större ytor på mindre energi jämfört med andra konkurrenter.

Är batteriet på väg att ta slut så rullar den tillbaka till sin laddstation helt själv för att ladda. Efter laddningen så återvänder den för att slutföra jobbet.

Robotdammsugen har ett av de bästa filtren på marknaden som fångar upp även de minsta partiklarna.

Specifikationer & fördelar med BotVac D5

 • Extra stor behållare för damm och smuts.
 • Perfekt för de husdjursägare ute i Sverige. Klarar av djurhår med sin patenterade borst-teknik.
 • Ett kraftfullt batteri som klarar långa sessioner.
 • En funktion som gör det möjligt att exkludera vissa områden i hemmet.
 • En egen funktion för att kunna hitta robotdammsugen i hemmet genom att den avger en signal.
 • Ett väldigt starkt sug jämfört med många konkurrenter.
 • Rengöringsstatus.
 • D-form på enheten som ger bättre tillgång till svåra ställen som hörn med mera.

Neato BotVac D85

ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4,0 av 5 hos Amazon USA
 • 4,3 av 5 hos franska Robotaspirateur

Neato D85 är en relativt populär robotdammsugare som har vunnit flera bäst i test, men som också har väldigt bra kundrecensioner. De flesta recensioner av denna robotdammsugare klassar den som en av de bästa på marknaden med tanke på priset.

Neato har 50% större borste än konkurrenterna

Stor nledningen till varför Neato BotVac robotdammsugare är så populära är för att de är bygga med rätt typ av form. Formen liknar bokstaven D och tack vare den formen så kommer robotdammsugen åt svåråtkomliga ställen som t.ex. vägghörnor, vilket runda robotdammsugare har svåra problem med.

Med denna d-formation så är det också enklare att utrusta robotdammsugaren med en större borste som också når längre. Enligt tillverkaren själva så når denna borste ungefär 50% längre än andra konkurrenter.

Speciellt framtagen för husdjur

Neato D85 är bäst på att dammsuga upp djurhår med sin speciella kombinationsborste och detta görs på ett väldigt tyst sätt. Dammbehållaren i denna enheten är också extra stor och kommer dessutom med ett extra stort filter.

Robotdammsugen från Neato klarar av alla golvtyper och kan själv scanna av omgivningen för att kartlägga / planera sin städning. Det går även att punktrengöra områden om så önskas och robotdammsugen kan också ladda sig själv på laddningsstationen. När laddningen är färdig så kan robotdammsugen återvända för att städa färdigt.

Med denna robotdammsugare kan du också schemalägga den dagliga städningen eller trycka på en knapp för att sätta igång med städningen.

Likt sina syskon så är inte denna robotdammsugare uppkopplad till något WiFi och för vissa personer så är detta ett bättre alternativ. Det är nämligen inte alla som har et WiFi-nätverk i hemmet.

Specifikationer & fördelar med Neato D85

 • Detta är inte en uppkopplad robotdammsugare. Du behöver ej något WiFi-nätverk för att styra denna modellen.
 • Kör själv och laddar sig. Återvänder till där den avslutade sin städning sist efter laddningen.
 • Schemalägga den dagliga städningen.
 • Stor borste som kommer åt de flesta ställen.
 • Klarar av alla golvtyper.
 • Framförallt framtagen för att fungera bra ihop med husdjur och dess djurhår.
 • Punktrengöring.
 • Kartlägger med hjälp av laser för att planera den bästa rutten och städningen.

Källor

M3

M3 har testat ett stort antal robotdammsugare och några av de robotdammsugare som testades vart Neato Botvac Connected som fick bäst i test i deras stora test. Enligt M3 är BotVac helt klart en av de bästa robotdammsugare på marknaden och ett stort plus enligt M3 är att denna robotdammsugare klarar av hörn som ingen annan dammsugare gör. M3.

Reviewed.com

Reviewed.com har testat Neato BotVac D3 Connected och har bland annat testat robotdammsugaren med Alexa Home och Google Home. Två system som jobbar och kan påverka olika system genom röststyrning. ”Google Home, clean my house” och så startar robotdammsugaren att dammsuga hela huset. Enligt Reviewed.com är BotVac D3 en toppmodell som förtjänar ett expertbetyg på 7,7 av 10. Reviewed.

ExpertReviews

Brittiska ExpertReviews gjorde en ordentlig genomgång av Neato BotVac D5 och enligt deras test så vart denna modell en väldigt kostnadseffektiv robotdammsugare med bra resultat. Robotdammsugare är fortfarande relativt dyra, men med D5 så pressas priserna och ger ändå ett väldigt bra resultat.

ExpertReviews ger därför Neato BotVac D5 bäst i test med toppoängen 5 av 5 på grund av det fantastiska resultatet men också för det låga pris. ExpertReviews.

Robotaspirateur

Den franska sidan robotaspirateur har testat en av favoriterna, nämligen Neato BotVac D85 som är en toppmodell utan WiFI. I deras produkttest så fick denna robotdammsugare toppbetyg på 4,3 av 5,0. Robotaspirateur.