ge bort en massagemaskin i present

Överraska partnern med en massagemaskin

Efter många, långa kalla månader blir både nacke och rygg stela och frusna. Vad kan då vara en bättre gåva till någon man tycker om än en riktigt bra massage?

Jo, det ska vi berätta: Riktigt bra massage, när man vill, hur många gånger man vill. Med en bra massagemaskin kan du ge just en sådan present till din pojkvän/flickvän, en present som fortsätter ge.


Funderar du på att ge bort en massagemaskin i julklapp eller födelsedagspresent? Då har vi tipsen för dig. Det finns flera olika typer av massagemaskiner på marknaden. Beroende på var massagen behövs som bäst kan det vara läge för antingen en massagedyna, en massagekudde eller en fotmassagemaskin. Eller, varför inte en smidig, handhållen massagemaskin för hela kroppen?

Tyvärr är det mycket svårt att få fram en massagemaskin som kommer åt lika bra på alla ställen på samma sätt som ett par människohänder gör. Vad som däremot är en fördel med massagemaskinerna är att de inte blir trötta och måste pausa mitt i det härliga.

Med en väl vald massagemaskin kan du ge din partner en lika grundlig som avkopplande massage, precis där den behövs. Då är frågan bara, var behövs massagen?

Massage för fötter och ben

ge bort en fotmassagemaskin i present

Hur vi än går eller står så gör vi det med våra fötter. Om man dessutom löptränar så blir påfrestningarna ännu större. Därför är det kanske inte så konstigt att många tycker att en bra fotmassage är bland det skönaste som finns. Idag finns det flera olika typer av massagemaskiner som specialiserar sig på fötterna i flera olika prisklasser.

Bland de något enklare maskinerna finns de öppna fotmassagemaskinerna. Öppna fotmassagemaskiner fungerar som en platta där du helt enkelt sätter fötterna ovanpå plattan och låter benens tyngd trycka fötterna mot plattans massagehuvuden. Dessa maskiner är mycket effektiva mot spänningar och kramper i fötternas undersidor, men är ofta lite billigare än flera andra maskintyper.

En annan typ är de omfamnande fotmassagemaskinerna. Som hörs på namnet sluter dessa maskiner in fötterna i såväl infraröd värme som en heltäckande massagebehandling. Dessa massagemaskiner har ofta en större prislapp, men ger å andra sidan en härlig känsla av heltäckande lyx. Perfekt för att få tillbaks blodcirkulationen i trötta, kalla fötter!

Lästips – Se vilka fotmassagemaskiner som har vunnit bäst i test

För den som har går och står större delen av dagen kan en kompressionsmassage för hela underbenet vara ett härligt alternativ. Här finns en typ av fotmassagemaskiner som snarast ser ut som ett stödförband, men i själva verket är en massagemaskin för hela benet från knät och nedåt.

Massagedynor för ryggen

massagedyna för ryggNär det snarare är ryggen som känns stel och spänd krävs det andra metoder. Här finns ett stort antal olika massagedynor till hjälp.

En massagedyna är som ett extra ryggstöd till stolen, fåtöljen eller soffan, där du helt enkelt sätter dig och lutar dig tillbaka mot dynans massagehuvuden.

Olika modeller har olika sammansättningar av massagehuvuden och alternativen är många. Vissa modeller har även massagehuvuden för rumpan, som också den kan kännas stel efter en lång kontorsdag eller ett intensivt träningspass.

I denna kategori räknar vi även in de maskiner som också kallas massagemadrasser. Som namnet kanske skvallrar om är dessa maskiner gjorda för att man ska ligga på rygg på dem, istället för att sitta upp. Detta ger bra förutsättningar för total avkoppling och effektiv massage. För tips på produkter kan du läsa vår sammanställning av bästa massagedynor.

Skulderblad och övre rygg

massagekuddeOm man vill fokusera på de övre delarna av ryggen kan det vara värt att gå ner lite i storlek och satsa på ett mindre, smidigare alternativ.

Här vill vi rekommendera en massagekudde, som enkelt kan placeras där på ryggen där den behövs. Men samtidigt kan massagekudden kan användas överallt på kroppen som t.ex. nacke, vader, lår eller varför inte nedre ryggen.

Förutom de tydligt massagebetonade kuddarna finns även alternativ som ser ut som soffkuddar och smälter in snyggt med den övriga inredningen. Dessa ger oftast lite mjukare massage jämfört med det tidigare alternativet.

De allra flesta massagekuddar har fyra massagehuvuden vilket gör dem smidiga men ändå effektiva när det gäller att mjuka upp spända skuldror. Test av massagekuddar har också visat att även billigare alternativ kan ge ganska kraftfull massage om det finns behov.

Förutom massagekuddarna finns också så kallade massagebälten. De har samma grundläggande funktion som massagekuddarna, men är istället utformade som bälten som man antingen kan spänna fast där man önskar eller förflytta fritt med händerna. Dessa massageapparater passar ofta lika bra till ryggen och nacken som till låren och resten av kroppen.

Nacke och all-round

massagepistol för nacke och axlarTill sist har vi nacken, den plats där många av oss oftast blir stela. Här krävs något särskilt litet och smidigt, som till exempel ett massagebälte.

Ännu lite smidigare är förstås de små handhållna massageapparaterna, som enkelt låter användaren själv flytta omkring massagehuvudena runt nacke, skuldror och rygg som ett duschmunstycke. Ett perfekt alternativ när man vill kunna ge sig själv en massage med god egenkontroll.

Om man är ute efter en mer djupgående, åtgärdande massage kan det vara värt att spana in en massagepistol. Till skillnad från de flesta andra massageapparater arbetar dessa massagemaskiner med en djupgående vibration istället för cirkelrörelser, vilket gör att massagen verkar djupt i muskeln. Massagen blir ofta ganska intensiv, men har goda chanser att öka blodcirkulationen i hela muskeln.

Massage från så kallade massagepistoler kan närmast likna idrottsmassage som ska hjälpa muskler att slappna av och påskynda återhämtningen. Vilket är en stor anledning till varför massagepistoler har blivit så populära den senaste åren. Tidigare har det varit ganska svårt att få till djupgående massage med andra typer av massageapparater. Vill du få produktstips kan du läsa vår jämförelse av bästa massagepistoler.

Sladd eller batteri?

batteridrivna massageapparaterFör många kan det låta lockande att få ge bort en batteridriven massagemaskin, som kan ge massage precis var man än behöver den. Tyvärr måste vi meddela att batteridrivna massagemaskiner verkar vara betydligt mer sällsynta än vi hade önskat.

Det är främst massagepistolerna som kan erbjuda batteridrivna lösningar, men även några massagekuddar finns tillgängliga. Även om det kan se mörkt ut på batterifronten så ska det dock sägas att det hela tiden dyker upp nyheter på marknaden. Ge därför inte upp din jakt på en riktigt bra, batteridriven massagemaskin riktigt än!

Med dessa tips i bakfickan vill vi rekommendera dig att ge dig ut och leta på egen hand, för att göra din partner riktigt glad.

Klassisk massagebehandling är också en utmärkt present

massagebehandling

Trots att det finns väldigt bra massageapparater att köpa så slår det inte en helkroppsmassage hos en professionell massör. Vissa saker kan helt enkelt inte ersättas med maskiner. Dessutom har det visat sig att mänsklig beröring har positiva hälsoeffekter så som t.ex. ökad självkänsla och kroppsuppfattning.

Men vilken typ av massagemetod bör man välja till sin partner? Det finns några saker du bör fundera över innan du bokar en massagebehandling till din partner. Känner du din partner väldigt väl kanske du redan vet vilken typ av massage som personen föredrar. Men faktum är att det finns ett stort antal olika massagebehandlingar att välja mellan.

Kanske ska massagen bara vara avkopplande som t.ex. fibromassage som är en mjukare form av behandlingsmetod. Sen finns det också betydligt tuffare massagemetoder som riktig thaimassage med stretchövningar eller liknande. För fler tips kan du läsa vår artikel som listar de mest populära massagemetoderna.