Pastamaskin bäst i test – Hitta den bästa pastamaskinen

pastamaskin-bäst-i-test

De flesta personer är nog överens om att färsk pasta är det bästa när det kommer till typiska pastarätter och äter man pasta regelbundet så är en pastamaskin att föredra. Visst går det att köpa ganska så färsk pasta i butikerna, men utbudet är oftast ganska litet och man tröttnar ganska fort på de alternativ som finns. Vill du verkligen få till färsk pasta ofta och gillar att experimentera med smaker så rekommenderas en pastamaskin.

Idag finns det helautomatiska pastamaskiner som gör allt från grunden och sen finns det de manuella där du måste mata maskinen med pastadegen. Vad som passar dig bäst är något du själv får känna efter, men många anser att tillverkning av pasta är en form konst som måste bemästras.

Vi har valt ut två stycken pastamaskin bäst i test vinnare denna gången och anledningen till detta är för att det finns två olika läger. Det ena lägret gillar att äta god färsk pasta regelbundet, men är inte intresserade av tillverkningen. Medans det andra lägret älskar att laga mat och vill gärna göra pastan för hand.


Philips Viva Collection HR2345 – Bäst i test (helautomatisk)

Philips Viva Collection HR2345 – Bäst i test

ButikPris
1899:-Besök
1899:-Besök
2309:-Besök
 • 4,2 av 5 på italienska Amazon efter 80 kundrecensioner.

Enligt flera källor så är Philips #1 i Italien när det kommer till försäljning av pastamaskiner och Philips Viva Collection HR2345 är antagligen den pastamaskin som säljs bäst just nu från Philips. Pastamaskinen har även sålt väldigt bra på QVC i Italien och har fått toppbetyg från sina befintliga användare.

Pasta & nudelmaskin

Bäst i test vinnaren Philips Viva HR2345 är en kombination av en pasta- och en nudelmaskin. Gillar du lite variation på pastatyper så finns det möjlighet till att göra spagetti, penne, fettuccini och lasagne. Detta görs enkelt genom att byta de munstycken / formar som medföljer pastamaskinen.

Den största fördelen med Philips Viva Collection HR2345 är att det är en helautomatisk pastamaskin. Detta betyder att du bara behöver lägga ner ingredienserna i behållen och sedan sköter maskinen resten. Den knådar degen helt automatiskt tills att den är redo att pressas igenom de pastaformskivor som medföljer. Det enda du behöver göra är att fånga den pasta som kommer ut och sedan koka upp det.

Enkel förvaring med kompakt design

Ett annat stort plus med bäst i test vinnaren från Philips är den kompakta storleken på 35 x 13,5 x 28,7 cm och med denna formfaktorn så blir det enkelt att förvara pastamaskinen upprätt. De flesta andra konkurrenter har betydligt klumpigare modeller som är svåra att förvara. Dessutom har modellen en egen integrerad förvaringslåda i själva pastamaskinen där pastaformskivorna kan förvaras.

Detta är alltså en pastamaskin som gör allt jobb åt dig och på bara 18 minuter så gör denna pastamaskin 450 gram färsk pasta, helt automatiskt. Men bara för att pastamaskinen gör allt jobb så betyder det inte att du inte kan leka med smaker till pastan.

Varför inte prova alternativa pastaingredienser så som t.ex. byta ut mjölet emot fullkorn, durum, dinkel eller andra alternativ som finns. Sedan kan man också leka med olika örter eller varför inte testa någon juice från t.ex. morot, rödbeta eller spenat?.

Det är bara fantasin som sätter stopp för vad du kan testa att implementera i din egen gjorda pasta.

Kort film som visar bäst i test vinnaren när den används.

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren Philips Viva Collection HR2345

 • Pastamaskin som är helautomatisk.
 • 4 olika pastaformskivor medföljer.
 • Rengöringsverktyg, mätbägare och receptbok medföljer.
 • De olika delarna tål maskindisk.
 • Vikt 4,7 kg.

Marcato Atlas 150 Motor – Bäst i test (manuell)

Marcato Atlas 150 Motor - Bäst i test

ButikPris
1399:-Besök
1399:-Besök
1460:-Besök
1695:-Besök
 • 4,2 av 4 på amerikanska Amazon efter 250 kundrecensioner.

Marcato Atlas 150 är en mycket populär pastamaskin som har vunnit flera priser och har även fått ta emot fantastiska kundrecensioner genom åren. Faktum är att de flesta webbutiker listar denna pastamaskin som det bästa valet när det kommer till manuella pastamaskiner.

Om du verkligen vill börja göra autentisk färsk pasta så är denna Italien tillverkade pastamaskinen det bästa valet. Mycket mer autentiskt än så blir det inte, så länge du själv inte kommer från Italien.

En motoriserad pastamaskin

Det är inte helt lätt att göra pasta medans man snurrar på vevarmen och för att underlätta processen något så har Marcato monterad på en elektrisk motor. Det är nog ingen person som egentligen saknar vevarmen som annars måste snurras kontinuerligt och det enda motorn gör är att förhöja nöjet med att göra egen pasta.

Vissa kanske ser det lite som fusk, men faktum är att vem som helst kan snurra på veven och det är inte det som gör det roligt. Med hjälp av motorn så får du två lediga händer som kan göra jobbet och det är avsevärt roligare så.

Marcato Atlas 150 finns även utan motor för de som är intresserade och den är även billigare. Länkarna hittar du lite längre ner.

Tre olika sorters pasta

Marcato Atlas 150 kan göra tre olika pastasorter och med de tillbehör som medföljer så kan du göra fina lasagneplattor, tagliolini och sedan vanlig fettuccini. Ett stort plus är att det går att justera tjockleken på pastan, vilket ger en extra nivå av smak och konsistens.

En annan väldigt stor fördel med bäst i test vinnaren är att det finns många tillbehör att köpa till och de kallas för pastavalsar. Dessa pastavalsar hjälper till att forma pastan på ett särskilt sätt, t.ex. så finns det pastavalsar som hjälper en göra ravioli, spagetti, reginette med många flera.

Dessa pastavalsar är något unikt för just denna maskinen och det finns ett stort antal olika tillbehör att köpa till just denna pastamaskinen. Detta är som sagt originalet från Italien.

Rengöring kanske ser väldigt komplicerad ut, men så är inte fallet överhuvudtaget. Tvärtom så är själva rengöring väldigt enkel och du behöver bara borsta av rullarna i maskinen.

Marcato Atlas 150 utan motor

ButikPris
899:-Besök
1299:-Besök

Kort film som visar produkten

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren Marcato Atlas 150

 • Manuell pastamaskin med elektrisk motor.
 • Grundtillbehören gör att du kan göra lasagneplattor, tagliolini och sedan vanlig fettuccini.
 • Finns så kallade pastavalsar att köpa till för att utöka sina möjligheter.
 • Väldigt enkel att rengöra.
 • Medföljer en vev om du vill veva för hand.
 • Pastamaskinen kan fästas på bordet med sitt bordsfäste.
 • Originalet från Italien.

Philips Avance Collection HR2355 – Populär modell

Philips Avance Collection HR2355

ButikPris
2299:-Besök
 • 4,5 av 5 hos italienska Amazon efter 300 kundrecensioner.

Philips Avance HR2355 liknar bäst i test vinnaren HR2345 på många sätt och vissa skulle nog hävda att det nästan är samma pastamaskin. Egentligen finns där inte så mycket som skiljer dessa två maskiner i mellan, men det finns ändå vissa skillnader som vi kommer gå igenom.

Något de båda pastamaskinerna har gemensamt är det höga betyget de har fått från sina befintliga kunder och båda maskinerna är lika enkla att använda samt rengöra. Philips Avance HR2355 levereras med ett speciellt rengöringsverktyg som underlättar rengöringen avsevärt.

En fulländad pastamaskin som gör pasta på 15 minuter

Där finns egentligen inget negativt kring denna pastamaskinen från Philips och gillar du bäst i test vinnaren HR2345 så kommer du gilla denna maskinen. Det enda är att denna pastamaskin tar något större plats vid förvaring, men för den kostnaden får du också en lite starkare pastamaskin. Faktum är att denna pastamaskin har ett tryck på 725 kg när degen pressas ut genom pastaformskivan.

Philips Avance HR2355 är storebror till bäst i test vinnaren och är en fulländad pastamaskin som kan göra pasta från grunden på bara 15 minuter. Sedan räcker det att koka pastan ett par minuter för att få god pasta på tallriken.

Även denna pastamaskinen har en smart integrerad förvaringslåda för de formskivor som medföljer. Det som medföljer är 4 stycken standardskivor för att göra spagetti, penne, fettuccini och vanlig lasagne. Enligt Philips själva så ska det finnas ytterligare formskivor att köpa som tillbehör.

Receptbok medföljer med bra exempel

Något som fler tillverkare bör lägga ner tid på är att förbättra det medföljande recepthäfte som ofta följer med paketet. Philips har verkligen förstått detta och har därför gjort en receptbok på 20 olika pastarätter och sedan 24 olika smaksättningar.

Det finns enormt många valmöjligheter när det kommer till smaksättning av pasta och detta är också något som Philips själva uppmuntrar. I deras receptbok hittar du ett stort antal olika smaksättningar och det finns nästan oändligt med olika smakkombinationer du kan leka med ut över det. De flesta gillar att leka med ingredienser som att byta ut mjölet emot t.ex. dinkel eller liknande.

Eller varför inte testa använda olika grönsaksjuice som smaksättare t.ex. morot, gurka, spenat eller andra häftiga örter. Dessa kombinationer finns så klart inte att köpa färdigt i affären, men det också detta som gör pastamaskinen så intressant.

Kort film som visar Philips HR2355

Specifikationer & fördelar med Philips Avance Collection HR2355

 • Helautomatisk pastamaskin med stark motor.
 • Integrerad förvaringslåda för alla pastaformar.
 • Kan göra 500g pasta på bara 15 min.
 • Fin receptbok medföljer med 20 olika pastarätter och med 24 olika smaksättningar.
 • Mätbägare för mjöl och vatten medföljer.

Funktion Pastamaskin – Billigt alternativ

Billig pastamaskin

ButikPris
423:-Besök
579:-Besök
599:-Besök
 • Bra kundrecensioner hos de olika nätbutikerna.

Det hade inte känts rätt att inte ta med en lite billigare pastamaskin då det inte är alla som gör färsk pasta regelbundet. Trots att man inte gör det regelbundet så är det många personer som ändå gillar möjligheten till att göra egen pasta med olika smaker och så vidare.

Funktion pastamaskin gör precis det den är tillverkad att göra d.v.s. fantastisk färsk pasta. Med denna pastamaskin kan du göra vilka bra färsk pasta som de lite dyrare alternativen. Även om det kanske är lite mer extra jobb jämfört med de helautomatiska alternativen eller de med elektrisk motor.

En snygg och prisvärd pastamaskin

Det är ändå ganska fantastiskt vad man kan få för ett par hundralappar när pastamaskinen är nedsatt i pris. Det är inte ovanligt att just denna modellen säljs för någonstans mellan 300 – 400 kronor, vilket också gör detta till den mest prisvärda pastamaskinen.

Designen är både snygg samt funktionell och är perfekt till att göra färsk pasta regelbundet om du kan vänja dig med vevarmen. Med denna pastamaskin kan du göra både tagliatelle och lasagneplattor.

Vevarmen på Funktions pastamaskin är extra stor så att det underlättar vevandet vid pastatillverkningen. Konstruktionen är också robust och är tillverkat i rostfritt stål som är enkel att rengöra med den borste som medföljer.

Det är inget som hindrar dig från att göra minst lika bra pasta som i de lite dyrare modellerna och även bäst i test vinnarna. Kan du komma över denna pastamaskin billigt så fungerar den mycket väl och du kan då också känna av om pastatillverkningen är din grej. Skulle det visa sig att du älskar att göra egen pasta så finns alltid möjligheten till att uppgradera till ett lite mer avancerat alternativ.

Specifikationer & fördelar med Funktion pastamaskin

 • Manuell pastamaskin med vev.
 • Billig och prisvärd pastamaskin.
 • Bänkfäste ingår.
 • Kan göra lasagneplattor och tagliatelle.
 • Tjockleken på pastan kan justeras.

Helautomatisk pastamaskin eller en manuell?

Detta är nog en av de mest vanliga frågorna när det gäller pastamaskin och det är svårt att ge ett definitivt svar på den frågan då vi alla har olika grad av intresse. Har du ett väldigt stort intresse kring matlagning överlag och speciellt för tillverkning av pasta så kanske det är bättre med en manuell.

För dig som älskar att äta färsk pasta, men vill inte riktigt göra det manuellt så rekommenderar vi en helautomatisk pastamaskin varje dag i veckan. Dessa maskiner är fantastiska och lider inte av de problem som fanns förr med denna typ av maskiner.

Om man vill leka med smaker och annan typ av mjöl?

Att kunna leka med smaker och ingredienser är nästan ett måste när man gör sin egen färsk pasta. Det är kanske det mest roliga med hela processen då vi får uppleva nya smaker som man annars aldrig hade fått prova.

Rent generellt skulle de flesta säga att du måste köpa en manuell för att kunna ändra på recepten med smaker eller ingredienser. Detta kanske stämmer till en viss del när det gäller andra märken som tillverkar helautomatiska maskiner. Men bäst i test vinnaren från Philips är det precis tvärtom, där uppmuntrar Philips själva att man leker med ingredienserna för att få till nya smaker. Detta gäller alla pastamaskiner från Philips.

Så se det inte som ett hinder att inte leka med ingredienserna bara för du valde att köpa en helautomatisk.

Större variation av pasta på pastamaskiner från Marcato

Marcato räknas som originalet från Italien och det finns gott om tillbehör att köpa till om man verkligen vill breda sina möjligheter. Det stämmer också att du kan göra avsevärt mer på en Marcato än t.ex. en helautomatisk pastamaskin från Philips.

Det finns nämligen nästan oändligt många tillbehör till Marcato Atlas 150. Det du däremot bör känna till är att dessa tillbehör även kosta en del och vill du bygga ut möjligheterna så var redo på att betala. De flesta nöjer sig dock med grundutbudet som medföljer paketet.