pelletsgrill bäst i test

Pelletsgrill Bäst i test

Annonslänkar

På denna sida finns det länkar till andra webbplatser, så kallade affiliatelänkar. Om du väljer att köpa något via en sådan länk kan det innebära att vi tjänar en provision.

Du kan läsa mer om våra allmänna villkor på vår webbplats.

Stäng

Pelletsgrillar har blivit alltmer populära bland grillentusiaster på grund av deras förmåga att tillföra rökig smak till maten och deras förmåga att laga mat långsamt och jämnt. Dessa grillar använder träpellets som bränsle istället för kol eller gas, vilket ger en bekväm matlagningsupplevelse utan de vanliga besvären med traditionella grillar.

Oavsett om du är en erfaren kock eller en nybörjare finns det en pelletsgrill för alla behov och budgetar. Pelletsgrillar är däremot en relativt dyr investering beroende på vilka funktioner och egenskaper man är ute efter. Glöm inte bort att läsa vår korta köpguide längre ner på sidan.

Låt oss titta på några av de bästa alternativen på marknaden idag. Pelletsgrillar från Traeger är fortfarande ett av de bästa alternativen men kanske har andra märken så som Broil King och Weber börjat komma ikapp.

Traeger Pro 575 - Bäst i test

Bäst i test
Traeger Pro 575 bild Traeger Pro 575 bild Traeger Pro 575 bild Traeger Pro 575 bild
ButikPris
10990:-Besök
 • 5 av 5 hos T3 i deras test av Traeger Pro 575
 • 8,3 av 10 hos Pelletgrillreviews
 • Förstavalet hos NYTimes
 • 4,7 av 5 stjärnor hos Amazon USA efter 1800 kundrecensioner

Vi har gått igenom Traeger Pro 575, en fantastisk pelletsgrill som ger enastående resultat när det gäller grillning och rökning. Grillen har fått höga betyg från både kunder och experter, med 4,7 av 5 stjärnor hos Amazon USA och full pott i T3:s test av pelletsgrillen.

En av de mest imponerande funktionerna hos Traeger Pro 575 är dess digitala temperaturstyrning, som låter dig justera temperaturen mellan 75 och 230 grader. Den här funktionen, tillsammans med den borstlösa elektriska motorn och fläkten, garanterar snabb och exakt temperaturkontroll. Vi har också noterat den generösa pelletsbehållaren som rymmer 8,2 kg och grillens låga elförbrukning.

Traeger har en stabil konstruktion tack vare de stora hjulen och det breda underredet. Dessutom är den utrustad med WiFi-teknologi, vilket innebär att du kan styra grillningen via Traegers app för Android och iOS. Appen innehåller också massor av recept som passar grillen perfekt.

En unik aspekt av denna grill är dess möjlighet att sänka den nedre grillgallret för bryning eller höja det för grillning och rökning. Dessutom har Ironwood-modellen dubbelväggig rostfritt stål för bättre isolering och temperaturkontroll.

En viktig sak att notera är att grillen är tung (66,2 kg) och kräver en del lyft under monteringsprocessen. Dock är själva monteringen relativt enkel, enklare än möbler från Ikea.

Grillningen med träpellets och indirekt värme ger utmärkta resultat och är både renare och snabbare än traditionell grillning. WiFIRE-teknologin gör också Traeger Pro 575 till en av de mest användarvänliga grillarna vi har stött på.

Slutligen fungerar Traeger Pro 575 inte bara som grill och rökare, utan även för långsam matlagning, bakning, rostning och bryning. De enda nackdelarna är att grillen kräver en strömkälla och en stor säck med pellets för att fungera optimalt.

Sammanfattningsvis är Traeger Pro 575 en imponerande och mångsidig grill som förenklar utomhusgrillning och rökning. Om du är ute efter en kraftfull och enkel att använda grill, är detta ett utmärkt val från en välbeprövat märke. Trots att det är vår bäst i test vinnare är det kanske inte den absolut bästa pelletsgrillen på marknaden men med tanke på priset så har man mycket att vinna med Traeger Pro 575.

 • Skäl att köpa
 • Relativt stor grillyta, tar antingen 4 hela kycklingar eller 25 burgare
 • Bra temperaturintervall från 75C - 230C
 • Stor pelletsbehållare
 • WiFi-appen fungerar över förväntan
 • Perfekt till både grillning och rökning
 • Överdimensionerad konstruktion som kommer hålla länge
 • Skäl att inte köpa
 • En sådan här tung pelletsgrill borde ha fyra hjul

Weber SmokeFire EX6 GBS - Bästa premiumval

Bästa premiumval
Weber SmokeFire EX6 GBS bild Weber SmokeFire EX6 GBS bild Weber SmokeFire EX6 GBS bild Weber SmokeFire EX6 GBS bild
ButikPris
18699:-Besök
22499:-Besök
 • 5 av 5 stjärnor när T3 testa Weber pelletsgrill 2022
 • 4,3 av 5 stjärnor hos Amazon USA efter 200 kundomdömen
 • Rekommenderas av the Wired

Weber SmokeFire EX6 är en pålitlig och mångsidig träpelletsgrill som imponerar med sin prestanda och kapacitet. Den har fått högt betyg av både kunder och experter som testat pelletsgrilen. Bland annat T3 gav modellen högsta betyg på 5 av 5 stjärnor. Med en stor grillyta på 6 370 cm² och ett temperaturspann mellan 95-315°C kan du enkelt grilla, röka och till och med baka vad som än önskas.

Vi uppskattar designen av grillen, där den DC-drivna motorn är specialanpassad för att förhindra stopp i matarfunktionen av pellets. Något unikt med denna grill är dess snabba uppvärmningstid. Den värms upp på cirka 15-20 minuter, vilket är imponerande för en pelletsgrill. Den rymliga pelletsbehållaren kan lagra upp till 10 kg pellets, vilket innebär att du inte behöver fylla på pellets lika ofta trots många timmars rökning eller grillning.

En nackdel är givetvis grillens vikt och det faktum att den kan vara besvärlig att flytta. Trots att det är med två personer. Priset är också högt, vilket kan avskräcka vissa köpare. Appen är bra, men kanske inte den bästa på marknaden.

Vi anser att Weber SmokeFire EX6 är ett utmärkt val för den seriöse grillmästaren som är villig att investera i en högkvalitativ pelletsgrill. Den erbjuder enastående kapacitet, förstklassiga rök- och grillegenskaper samt en byggkvalitet i mästarklass. 

Weber SmokeFire EX6 en imponerande grill för den som söker en kombination av smidig användning och hög prestanda. Dess snabba uppvärmning, stora grillyta och användarvänliga Weber Connect-app gör den till en idealisk investering för grillentusiaster som vill ha en komplett lösning.

Dessutom är Weber Connect-appen (WiFi-uppkoppling) mycket användbar då den kan skicka notiser till din smartphone när det är dags att vända maten eller när den är klar att serveras. Genom appen kan du även styra anpassa och kontrollera grillningen så som temperatur med mera. En viktig funktion för den som vill kunna röka kött under många timmar med minimalt med översyn.

Slutligen är Weber SmokeFire EX6 en av marknadens bästa pelletsgrillar just nu. Hade det inte varit för den enorma prislappen hade modellen varit en värdig testvinnare. Men på grund av priset vinner den vår utmärkelse bästa premiumval.

 • Skäl att köpa
 • Stor behållare för pellets, 10 kg
 • Utmärkt temperaturspann mellan 95–315°C
 • Riktigt stor grillyta
 • Gedigen konstruktion av hög kvalitet
 • WiFi-uppkopplad pelletsgrill
 • Snabb uppvärmning trots att det är en pelletsgrill
 • Skäl att inte köpa
 • Fettuppsamlingen är inte lika bra som på Traeger-modeller
 • Tung som tusan, här behöver man vara minst två när den ska flyttas
 • Monteringen tar sin tid

Traeger Ranger - Bästa budgetval

Bästa budgetval
Traeger Ranger bild Traeger Ranger bild Traeger Ranger bild
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • Bästa portabla pelletsgrill enligt T3
 • 4 av 5 när PCMag testa modellen 2020
 • 4,8 av 5 stjärnor när vanliga konsumenter har sagt sitt

Vi har tittat närmare på Traeger Ranger, en populär pelletsgrill som fått höga betyg från både T3 och PCMag samt nöjda kunder på Amazon. Ranger är den perfekta bärbara pelletsgrillen för trädgårdar, uteplatser, husvagnar och även för grillning vid bilen när man är ute på äventyr.

Traeger Ranger är en kompakt grill med en grillyta som räcker till den mindre familjen, vilket gör den perfekt för utflykter eller semestrar. Den kommer snabbt upp i hög temperatur, med ett temperaturintervall mellan 75 och 230 grader. Grillen kräver ström, och drar cirka 50 watt i startläge i 3-5 minuter, sedan endast mellan 10-30 watt per timme beroende på vald temperatur.

En av de unika egenskaperna hos Traeger Ranger är dess Digital Arc-regulator, som ger exakt temperaturkontroll och ett Keep Warm-läge för att hålla maten varm tills den ska ätas. Grillen har också en porslinsemaljerad galler och en inbyggd termometer med medföljande probe. En stekplatta och elkontakt ingår också.

Pelletsbehållaren, som rymmer 3,6 kg pellets, ligger bredvid grillytan under locket. Det innebär att grillen håller länge innan man behöver fylla på den, och drar cirka 0.3 kg per timme i lägsta temperatur samt cirka 0.7 kg per timme i högsta temperatur. Kontrollpanelen är digital och har uttag för en medföljande probe, vilket gör det enkelt att tända och stänga av grillen.

Vi är imponerade av Traeger Ranger som en utmärkt bärbar grill för både hemmabruk och på resande fot. Den är kanske något tung med sina 27 kg, men storleken och de praktiska funktionerna gör den utmärkt trots allt. Tester av pelletsgrillen har också visat att den är väldigt kompetent. Det är däremot viktigt att påpeka att modellen kräver ström från ett vanligt vägguttag eller en ströminverter. 

Vi är övertygade om att Traeger Ranger är fullt tillräckligt för de allra flesta familjer som vill komma igång med pelletsgrillar. Vill du kunna röka lite fisk, en mindre brisket eller två hela kycklingar så räcker Traeger Ranger gott och väl. Den kanske inte erbjuder lika stor grillyta likt dyrare alternativ men vill du kunna göra mycket av det som pelletsgrillar erbjuder är detta ett utmärkt budgetval.

 • Skäl att köpa
 • Utmärkt temperaturintervall som passar allt mellan grillning och rökning
 • Grillytan räcker till ganska mycket trots allt
 • Kan användas hemma i trädgården och på resande fot
 • Kompakt formfaktor som gör den portabel och enkel att ställa undan
 • Rymmer en stor mängd pellets som varar flera timmar
 • Enkel att använda
 • Skäl att inte köpa
 • Bärbar men tung med sina 27 kg
 • Saknar WiFi och Bluetooth uppkoppling likt dyrare pelletsgrillar
 • Kräver ström från vägguttag eller strömkonverterare

Broil King Crown Pellet 500 - Bra pelletsgrill

Broil King Crown Pellet 500 bild Broil King Crown Pellet 500 bild Broil King Crown Pellet 500 bild Broil King Crown Pellet 500 bild
ButikPris
14995:-Besök
 • Högsta betyg när T3 testa pelletsgrillen 2021
 • 4 av 5 hos svenska prylsajten M3 2021
 • 4 av 5 stjärnor från vanliga konsumenter

Broil King Crown Pellet 500 är en pelletsgrill som har fått höga betyg från både experter och konsumenter. T3 gav den högsta betyget i sitt test 2021, medan svenska prylsajten M3 gav den 4 av 5. Vanliga konsumenter har också givit den 4 av 5 stjärnor i betyg. Den är däremot inte helt perfekt. Definitivt ett bra betyg men inte tillräckligt som bäst i test vinnare.

Crown Pellet 500 är mångsidig med imponerande funktioner och en generös grillyta på 81x44 cm. Grillen har tvåsidiga grillgaller i gjutjärn och steglös temperaturinställning med PID-kontroll för exakt temperaturhållning. Vi anser att grillen är enkel att använda tack vare dess digitala kontrollpanel och möjligheten att styra den via appen med WiFi/Bluetooth-anslutning.

Trots att appen är något ologisk och kan leda till att man av misstag ändrar grill-läge eller temperatur, är grillens display tydlig och ljusstark. Vi uppskattar också att grillen är utrustad med 2 temperaturgivare och 3 snabbstartslägen för rökning, indirekt- eller direkt grillning.

En intressant fakta om Crown Pellet 500 är att den är utrustad med en behållare som rymmer upp till 8 kg pellets, vilket gör det möjligt att grilla under längre tid utan att behöva fylla på pellets. Vi känner dock att den inbyggda termometern i grillen kunde vara mer korrekt, då det finns en viss skillnad mellan den och externa termometrar.

När det gäller storlek och design är Crown Pellet 500 en ganska stor grill med måtten 110,5 cm i bredd, 65 cm i djup och 150 cm i höjd. Den väger 73 kg och kräver montering vid leverans. Det finns ingen sidobrännare, men det påverkar inte grillens kapabiliteter.

Sammanfattningsvis är Broil King Crown Pellet 500 en mångsidig och kraftfull grill med några små brister, men dessa överskuggas av dess prestanda och användarvänlighet. Det är en idealisk grill för dem som söker en allt-i-ett-lösning för både rökning och grillning. Samt möjligheten att styra grillen på distans via appen. Vi tycker däremot Weber SmokeFire EX6 GBS är en avsevärt bättre pelletsgrill som kan vara värd att överväga.

 • Skäl att köpa
 • Stark och gedigen konstruktion med gjutjärnsgaller
 • Displayen är riktigt ljusstark och tydlig
 • Bra storlek på grillytan med 81x44 cm
 • Fungerar minst lika bra till varmrökning och grillning
 • Stor behållare för 8 kg pellets
 • App-styrd pelletsgrill
 • Skäl att inte köpa
 • Vi tycker lägsta grilltemperatur på 107 grader är för högt
 • Appen lämnar lite att önska
 • Ganska långsam uppvärmning

Köpguide – Så väljer du bästa pelletsgrill för dig

Att välja rätt grill är avgörande för att få ut det mesta av dina grillupplevelser. Pelletsgrillar är ett populärt val för både professionella och glada grillentusiaster eftersom de erbjuder enkel användning och högpresterande matlagningsförmåga.

Men att välja rätt pelletsgrill kan vara en utmaning, särskilt med så många olika modeller och funktioner att välja mellan. I den här artikeln tittar vi på fem av de viktigaste faktorerna att överväga när du väljer en pelletsgrill, inklusive storlek och kapacitet, kontroll och temperatur, konstruktion och material, mervärdefunktioner och kostnad och värde.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer kan du hitta en pelletsgrill som passar dina behov och ger dig en fantastisk grillupplevelse.

Varför är pelletsgrillar så attraktiva?

påfyllning av pellets till pelletsgrillPelletsgrillar är populära bland matentusiaster av olika anledningar. En av de främsta fördelarna med en pelletsgrill är att de är väldigt effektiva. De använder en automatisk matningssystem som ger en jämn och konstant tillförsel av träpellets för att hålla temperaturen konstant. Detta ger en mer exakt temperaturkontroll än traditionella kol- eller gasgrillar, vilket är avgörande när du grillar mat som kräver precision i temperaturinställningar.

Pelletsgrillar är också mångsidiga och kan användas för att laga en mängd olika livsmedel, från kött och grönsaker till bakverk och pizzor. Allt från grilla, baka, röka, steka och bräsera. Med möjlighet att använda olika träpellets kan du också experimentera med olika smaker och skapa unika röksmaker som förbättrar smaken på maten.

Röksmaken påverkas av vilken typ av pellets som används. Det finns allt från pellets med äppelsmak till whiskysmak som lämpar sig perfekt till fläsk.

Pelletsgrillar är också enkla att använda och kräver minimalt med övervakning jämfört med traditionella grillar. Med en enkel knapptryckning kan du ställa in temperaturen och sedan luta dig tillbaka och låta grillen göra jobbet. Detta gör det lättare att laga mat i stora mängder eller laga mat under lång tid utan att behöva stå vid grillen hela tiden.

Sammanfattningsvis är pelletsgrillar populära bland matentusiaster på grund av deras effektivitet, mångsidighet och enkelhet att använda. Oavsett om du är en erfaren grillmästare eller en nybörjare på grillning. Pelletsgrillen kan ge dig en fantastisk matupplevelse med enkelhet och minimalt med översyn.

Storlek och kapacitet – hur man väljer en pelletsgrill som passar dina behov

När du väljer en pelletsgrill är storlek och kapacitet en viktig faktor att överväga. Tänk på hur många personer du vanligtvis matar och vilken typ av mat du kommer att laga. Om du planerar att laga stora köttstycken eller stora mängder mat på en gång behöver du en grill med tillräckligt stor yta och kapacitet för att rymma allt.

Undvik att välja en alldeles för stor pelletsgrill om du aldrig kommer använda hela grillytan. Om du endast använder halv ytan regelbundet kommer det i slutändan bara kosta extra i from av träpellets.

Det är också viktigt att tänka på hur mycket utrymme du har för grillen. Om du har en mindre uteplats eller balkong kan du behöva välja en mindre grill för att passa utrymmet. Se till att mäta utrymmet där du planerar att placera grillen och välj en modell som passar.

Kontroll och temperatur

En annan viktig faktor att överväga när du väljer en pelletsgrill är kontrollen och temperaturen. Det är viktigt att ha en grill som kan hålla en konstant temperatur och som låter dig justera temperaturen efter behov.

Se till att välja en grill med en bra temperaturkontroll som låter dig justera temperaturen i små steg. Det är också bra att välja en grill med en timer eller automatisk avstängning för att undvika överkokning.

När det gäller temperaturintervaller bör lägsta temperatur vara så låg som möjligt. Högsta temperatur bör också vara så hög som möjligt. En låg och hög maxtemperatur är viktigt för att kunna bredda ens matlagningsmöjligheter. Låg temperatur är viktigt för varmrökning av t.ex. fisk medans hög temperatur är bra för vanlig grillning när stekytan ska träda fram.

Konstruktion, material och reservdelar

En annan viktig faktor att överväga är pelletsgrillens konstruktion och material. En grill med en robust konstruktion och högkvalitativa material kommer att vara mer hållbar och tåla slitage bättre än en billigare grill med sämre kvalitet.

Se till att välja en grill som är gjord av högkvalitativt stål eller gjutjärn. Kolla också efter andra högkvalitativa material som rostfritt stål eller keramik. En grill med en tät konstruktion och täta lock kommer också att ha en bättre temperaturkontroll.

Försök hålla dig till populära märken som Weber eller Traeger där det är enkelt att hitta reservdelar. Och märken som erbjuder långa garantitider.

Extrafunktioner som ger mervärde

Pelletsgrillar finns med olika extrafunktioner, från inbyggda termometrar till Bluetooth-anslutningar. Det är viktigt att välja en grill med extrafunktioner som du kommer att använda och som är viktiga för dig, så att du får ut det mesta av din grillupplevelse.

WiFi och app-styrning är två teknologier som revolutionerat användningen av pelletsgrillar. En funktion som många användare letar efter och som har visat sig vara lite problematisk i tester av pelletsgrillar. Därför är det viktigt att kolla upp så att app-funktionaliteten  verkligen fungerar som den ska.

Genom att använda WiFi kan du enkelt styra och övervaka din grill från din smartphone eller surfplatta, oavsett var du befinner dig, så länge du har en internetuppkoppling. Detta ger dig en högre grad av frihet att förbereda maten eller umgås med dina gäster, samtidigt som du kan vara säker på att grillen sköter sig själv. Du kan till och med övervaka grillen medan du jobbar hemifrån och låta maten varmröka i flera timmar.

App-styrning ger dig möjlighet att enkelt ställa in önskad temperatur och tillagningstid för olika maträtter. Appen ger dig också möjlighet att övervaka grillens temperatur och ställa in larm som varnar dig när maten är klar eller när grillen behöver tillsättning av pellets. Detta ger dig större kontroll över tillagningen av maten och minskar risken för överkokning eller underkokning.

En annan fördel med WiFi och app-styrning är att de ger dig tillgång till recept och instruktioner för att laga olika maträtter på grillen. Du kan också dela dina egna recept med andra användare och ta del av en community av pelletgrill-entusiaster. Detta ger dig möjlighet att experimentera med olika tillagningstekniker och utveckla dina kulinariska färdigheter.

Hur man väljer en pelletsgrill som ger dig mest värde för pengarna.

När det gäller kostnad och värde är det viktigt att hitta en pelletsgrill som ger dig mest värde för pengarna. Det betyder inte nödvändigtvis att du behöver köpa den dyraste grillen på marknaden, utan att du behöver hitta en grill som har rätt funktioner och prestanda för dina behov.

Jämför olika modeller och priser för att hitta en grill som passar dina behov och budget. Tänk på att en dyrare grill kan vara mer hållbar och ge bättre prestanda på lång sikt, men det betyder inte nödvändigtvis att den är rätt för dig.

Sammanfattningsvis är storlek och kapacitet, kontroll och temperatur, konstruktion och material, mervärdefunktioner och kostnad och värde viktiga faktorer att överväga när du väljer en pelletsgrill. Se till att tänka på dina egna behov och preferenser när du väljer en grill, och välj en som ger dig mest värde för pengarna.

Vi har gått igenom några av de viktigaste aspekterna av att välja en pelletsgrill. Det finns många olika modeller och varumärken att välja mellan, så ta dig tid att göra din forskning och hitta en grill som passar just dina behov och önskemål.


FAQ – Vanliga frågor om pelletsgrillar

 1. Vad är skillnaden mellan en pelletsgrill och en vanlig grill?
 2. Vilken typ av träpellets ska jag använda i min pelletsgrill?
 3. Hur fungerar en pelletsgrill?
 4. Vilka fördelar finns det med att använda en pelletsgrill?
 5. Vad är en pelletsgrill?

Vad är skillnaden mellan en pelletsgrill och en vanlig grill?

Skillnaderna inkluderar att pelletsgrillar använder träpellets som bränsle och ger en unik röksmak till maten, medan vanliga grillar använder kol eller gas. Pelletsgrillar ger också en mer jämn temperaturkontroll och kan användas för att röka och baka mat.

Vilken typ av träpellets ska jag använda i min pelletsgrill?

Det finns olika typer av träpellets tillgängliga på marknaden, var och en med sin egen smakprofil. Valet av träpellets beror på din personliga preferens, men vanliga träslag inkluderar hickory, äpple och körsbär.

Hur fungerar en pelletsgrill?

Pelletsgrillar använder en automatisk matningsprocess av träpellets från en tråg eller behållare in i en eldstad där de förbränns för att generera värme och rök. Därefter sprids värmen och röken jämnt över maten som placeras på grillgallret.

Vilka fördelar finns det med att använda en pelletsgrill?

Pelletsgrillar är mångsidiga, ger enkel temperaturkontroll, ger maten en unik smakprofil från träpelletsen och kan användas för att röka, grilla och baka mat. Men det finns även andra fördelar.

 • Pelletsgrillar är enkla att använda och behöver inte lika mycket tillsyn som traditionella grillar.
 •  En pelletsgrill kan användas för att laga en mängd olika maträtter.
 • Pelletsgrillar använder en automatisk matningssystem som ger en jämn och konstant temperatur. Detta resulterar i en jämn tillagning av maten och minskar risken för att maten blir överkokt eller bränd.
 • Träpellets ger maten en unik och naturlig rökig smak som inte kan uppnås med en vanlig gasgrill. Du kan också välja träpellets av olika sorters trä, såsom äppleträ eller hickory, för att ge maten olika smaker.
 • Pelletsgrillar är enkla att använda och rengöra, och kräver mindre tillsyn än traditionella grillar. Vissa pelletsgrillar har också WiFi och app-styrning som gör det möjligt att övervaka och styra grillen från din smartphone eller surfplatta.

Vad är en pelletsgrill?

En pelletsgrill är en typ av grill som använder små träpellets som bränsle för att skapa värme och rök som sedan matas in i grillen för att laga maten. Pelletsgrillar kan både grilla och varmröka maten väldigt effektivt. Största fördelen med pelletsgrillar är förmågan att kunna varmröka och dessutom kunna göra det under väldigt många timmar utan någon direkt tillsyn.


Så valde vi ut bästa pelletsgrillar till vårt bäst i test

Pelletsgrill Bäst i test 2023Vid uttagningen av marknadens bästa pelletsgrillar har vi tagit stor hänsyn till en rad olika faktorer för att kunna erbjuda ett så omfattande och objektivt urval som möjligt. Vi har tittat på egenskaper, funktioner, pris, och externa testresultat samt kundrecensioner.

En av de viktigaste faktorerna vi har tittat på är grillens prestanda. Hur väl den grillar och varmrökningsförmågan, vilket förstås är en central faktor. Här har vi tittat på hur exakt temperatur som kan styras och justeras, hur länge pelletsbehållaren räcker och hur mycket mat som kan rymmas på grillgallret.

Vi har också tittat på användarvänligheten, som är en viktig faktor för många. Hur enkel och smidig grillen är att använda och rengöra. Vi har tittat på appstöd, WiFi-teknologi och andra smarta funktioner som underlättar grillningen. Något som vi vet att många letar efter när de kollar efter en ny pelletsgrill.

Förmågan att kunna styra pelletsgrillen med hjälp av en app är framför allt önskvärt vid långa perioder av grillning och varmrökning vid låga temperaturer.

Kvaliteten och byggkvaliteten har också varit en extra viktig faktor att väga in. En bra pelletsgrill ska hålla länge och vara tillverkad av kvalitetsmaterial som tål höga temperaturer. Det är också viktigt att grillen är stabil och enkel att montera. Pelletsgrillar är trots allt en ganska dyr investering som ska hålla länge.

Vi har också tittat på priset och hur mycket valuta för pengarna man får med varje grill. Det är inte alltid det dyraste alternativet som är det bästa och vi har försökt att hitta både premiumval och budgetval som erbjuder hög prestanda till ett rimligt pris.

Sammanfattningsvis har vi valt ut fyra olika modeller som vi anser är de bästa pelletsgrillarna på marknaden just nu. Vi har Traeger Pro 575 som är bäst i test och imponerar med sin digitala temperaturstyrning och generösa pelletsbehållare. Dessutom är en väldigt prisvärd jämfört med många andra modeller.

Sedan har vi Weber SmokeFire EX6 GBS som är det bästa premiumvalet enligt oss med sin snabba uppvärmningstid och höga kapacitet. Traeger Ranger är det bästa budgetvalet för den som vill ha en kompakt och bärbar grill som klarar av rökning och grillning. För många entusiaster skulle denna kunna fungera bra om målet inte är att grilla eller röka alldeles för mycket åt gången.

Vi hoppas att denna sammanställning har varit till hjälp för den som söker en bra pelletsgrill. Oavsett om man är en erfaren grillmästare eller en nybörjare så är pelletsgrill ett utmärkt sätt att få ut det mesta av sommarvärmen och matlagningen utomhus.

Källor

 • PCmag – Traeger Ranger – 4 av 5 poäng – länk.
 • T3 – Traeger Ranger – 5 av 5 stjärnor – länk .
 • T3 – Weber SmokeFire EPX 6- 5 av 5 stjärnor – länk
 • Wired – Weber SmokeFire EPX 6 – Recommended – länk
 • T3 – Traeger Pro 575 – 5 av 5 – Fantastiskt grillresultat – länk
 • NYTimes – Traeger Pro 575 – Förstavalet – Imponerande temperaturkontroll, enkel användning och bränslesnål – länk
 • Pelletgrillreviews – Solid pelletsgrill – Kanske inte den bästa pelletsgrillen på marknaden men prisvärd – länk
 • M3 Prylsajt – Broil King Crown Pellet 500 – 4 av 5 – Gedigen pelletsgrill som klarar det mesta ganska väl, men som kan förbättras. – länk
 • T3 – Broil King Crown Pellet 500 – 5 av 5 stjärnor – Väldigt stabil pelletsgrill med flera bra egenskaper och funktioner –  länk