Plattång Bäst i test – Alla testvinnare


De bästa plattängerna håller håret platt länge och för att detta ska fungera så behöver man hitta en plattång som är både effektiv och snäll. Sämre plattänger kan snabbt förstöra håret om temperaturen är för hög eller ojämn. Vad som händer är att hårstråna öppnar upp sig och fukta tränger in och sedan är hårstråna förstörda. Det är därför det är viktigt att hitta en bra plattång som inte överstiger 185 grader och som har en jämn värmefördelning på sitt värmeelement.

I detta plattång bäst i test sammanställning så har vi samlat alla testvinnare från olika oberoende test, men också vanliga kundrecensioner samt produktrecensioner.


GHD IV Styler – Bäst i Test

GHD IV Styler – Bäst i Test

ButikPris
1599:-Besök
 • Bäst i Test hos Pricerunner.
 • Bäst i Test hos Expressen.
 • 4.5 av 5.0 hos JohnLewis efter 3800 kundrecensioner.
 • 4.1 av 5.0 hos Amazon USA efter 750 kundrecensioner.

Plattänger från ghd är kända för att bra och vara bland de bästa plattängerna på marknaden, men ghd IV Styler är något ut över det vanliga. ghd IV Styler har vunnit flera stora bäst i test och har fått ovanligt höga kundrecensioner på de flesta stora amerikanska butikshemsidor. Men även flera professionella stylister rekommenderar denna ghd testvinnare.

Just denna plattång är inte direkt den billigast, men för någon som är ute efter en mångsidig plattång eller den ultimata födelsedagspresenten så kan det inte gå fel med ghd Styler. Detta är en av testets dyraste plattång, men också den mest lyxiga.

Detta är stylisternas dröm

Ghd IV Styler är något ut över det vanliga och detta är mångas dröm att få äga denna Ferrari-plattång. Nu är detta en plattång, fast en mångsidig plattång som kan både platta och locka håret. Detta gör den både effektivt och enkelt genom sin avancerade teknologi som sköter värmeelementet på ett skonsamt sätt.

Den avancerade teknologin i denna plattång gör det möjligt för värmeelementet att hålla en jämn värme över hela den keramiska ytan. Den avger också negativa joner så att håret inte blir statiskt, vilket i sin tur ger ett betydligt bättre resultat. Även för de personer som har riktigt tjockt hår.

Ghd IV Styler är mångsidig på så sätt att du kan platta håret eller locka håret. Du kan också skapa vågigt hår eller varför inte göra håret lite sexigt med lite ruffs.

Funktioner

Ghd IV Styler har snabb uppvärmning och tar bara några sekunder till att bli redo för användning. Den har dessutom en säkerhetsfunktion som helt automatiskt stänger av plattången om den har inte har använts på 30 minuter. Så kallat Sleep mode.

Är du ute och reser mycket och gärna vill ta med dig plattången vart du än reser någonstans? Inga problem. Ghd IV Styler har inbyggd spänningsomvandlare så du kan använda plattången vart du vill. Nu behöver du inte längre ta med din billiga rese-plattång.

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren Ghd IV Styler

 • En skonsam temperatur från 175 – 185 grader – Över 185 grader så blir resultatet jättedåligt då hårstråna öppnar upp sig och fukt tränger in i håret. Det är då det ser slitet ut.
 • Inbyggd spänningsomvandlare – Ta med dig din favorit plattång på resan vart du än åker.
 • Plattar och lockar håret
 • Jämn temperatur – över hela värmeelementet för absolut bästa resultat.
 • Värms upp på några få sekunder.
 • Sleep Mode – Plattången har en inbyggd säkerhetsfunktion som helt automatiskt slår av värmen efter 30 minuter om plattången inte har använts.
 • Lyxig kvalité och konstruktion – Ghd IV Styler plattång i handen känns som det mest lyxiga man kan komma över.

Ga.Ma CP1 Ceramic – Bästa budgetval

ButikPris
349:-Besök
399:-Besök
 • 4.8 av 5.0 på Amazon
 • 4.9 av 5.0 på alaTest.com

Detta är kanske inte en bäst i test vinnare som de dyrare alternativen, men den är däremot väldigt kompetent och gör ett fantastiskt resultat trots den låga prislappen. Just denna plattång går att få för under 500-lappen vilket är den billigaste plattången i detta test.

Läser man de kundrecensioner som finns runt om på nätet, bland annat hos butikerna som t.ex. NetonNet. Så märker man ganska fort att de flesta kunder har blivit glatt överraskade över resultatet, d.v.s. plattången presterar väl över förväntan. Med tanke på priset så är detta testets mest prisvärda produkt och också vårt budgetval.

Kort om plattången från italienska märket Ga.Ma

Ett stort plus på denna modellen är att arbetstemperaturen nås endast efter 10 sekunder, vilket är ungefär 200 grader. Nu är denna plattång en av testets mest varma plattänger så det gäller att inte använda den för länge på samma ställe.

Plattorna har en speciellt beläggning av ceramic crystal coating som gör det enklare för håret att glida mellan plattorna. Det utförs även så kallad jonisering när man använder plattången och detta för att motverka statiskt hår.

Specifikationer & fördelar med Ga.Ma CP1 Ceramic

 • Väldig skön ergonomi.
 • Väldigt lågt pris, därför bästa budgetval.
 • En konstant arbetstemperatur på 200 grader.
 • Enkel on / knapp. Endast ett temperaturläge.
 • Plattången fungerar på 100 volts uttag samt våra 240 volt vi har här i Sverige.
 • Storleken på plattor är 90 x 30 mm.

L’Oreal SteamPod 2.0 Styler / Rowenta

L’Oreals SteamPod 2.0

ButikPris
1672:-Besök
1849:-Besök
 • Bäst i Test i Helsingsborgs Dagblad stora test av plattänger.
 • 4.7 av 5.0 i WiseGuide.
 • 4.6 av 5.9 från Amazon.
 • En populär modell hos många YouTubers.

Detta är ett stort samarbete mellan två stora företag d.v.s Rowenta och L’Oreal som de flesta nog känner till. Det har helt enkelt gått ihop för att skapa den mest avancerade plattången på marknaden och har lyckats med något som få företag kan drömma om.

Detta är definitivt en av marknadens mest avancerade plattänger och L’Oreal SteamPod 2.0 har vunnits flera test, men är också en storfavorit hos många YouTubers. För den som verkligen vill gräva djupare kring vilka YouTubers som rekommenderar L’Oreal SteamPod kan göra en snabb sökning på YouTube.

En plattång för professionella stylister

Det är inget snack om att detta är en av de bästa plattänger på marknaden och även många professionella stylister använder denna plattång. L’Oreal SteamPod 2.0 plattar håret effektivt och smidigt utan några problem. För personer som ”lider” av riktigt krulligt hår så kan denna plattång vara det bästa valet. Resultatet är enastående jämfört med billigare produkter.

Resultatet med L’Oreal SteamPod 2.0 är enastående och resultatet håller sig väldigt länge. Håret blir perfekt med en fantastisk glans som många plattänger inte kan få fram. Hemligheten varför resultatet blir så bra är så klart vattenångan och med ångfunktionen så håller sig håret längre än om du bara använde värme.

Funktioner

Ångfunktionen är ett stort plus när det kommer till plattänger och resultatet med ånga blir också bättre än om man bara skulle använda värme. Plattången blir lite mer klumpig med denna funktion och är kanske inte den bästa plattången att ha med på resan. Vill man däremot ha något som kommer hålla väldigt länge hemma så är detta helt klart en av de bästa plattängerna.

L’Oreal SteamPod 2.0 har även fem olika värmelägen som har en temperatur från 170 – 210 grader. Detta innebär att plattången lämpar sig för vem som helst och den klarar vilken hårtyp som helst. Den innehar även ett temperaturminne.

SteamPod 2.0 är en uppgradering sen version 1.0 och den nya uppdaterade plattången är betydligt smidigare än första generationen.

Specifikationer & fördelar med L’Oreals SteamPod 2.0

 • Ångfunktion för bättre resultat – Det är ganska unikt att en plattång har en riktig ångfunktion och resultatet blir fantastiskt på grund av detta. Resultatet håller sig också betydligt längre tack vare ånga.
 • Denna plattång klarar av exakt alla hårtyper.
 • Digitalskärm.
 • En sticka för att kontrollera hårdheten på vattnet.
 • Fem olika värmelägen – Temperatur från 170 – 210 grader. Dessutom finns det ett temperaturminne.
 • Automatisk avstängning efter 60 minuter.
 • Keramiska plattor.
 • Uppvärmningen tar 90 sekunder.

GHD V Classic Gold

ButikPris
1500:-Besök
 • Vann priset för bästa stylingverktyg 2012 i Swedish Beauty Awards.
 • Bäst i Test i tyska Expertentesten.de.
 • 91% i tyska Testfazit.
 • Amerikanska nättidningen Her Campus prisar plattången.
 • 4.6 av 5.0 på Amazon efter 220 kundrecensioner.

Ghd V Gold Classic Styler är uppföljaren på bäst i test vinnaren ghd IV Styler som vi skrev om i början på denna artikel. Detta är alltså uppföljaren på storsäljaren och efter en snabb koll på diverse test samt kundrecensioner. Så förstår man ganska fort att även denna plattång är en fullträff.

Den vann dessutom priset för bästa stylingverktyg 2012 hos Swedish Beauty Awards. En av motiveringarna för priset var att den hade perfekt ergonomi och ett fantastiskt resultat även på svårare hårtyper. Dessutom var den multifunktionell.

En bästsäljare som kommer finnas länge ute på marknaden

Ghd V Gold Classic har länge varit en bästsäljare och har utmärkts sig i flera stora tester av plattänger. Faktum är att denna bästsäljare kommer finnas på marknaden under en lång tid. Den har redan sålts i över 5 år och än idag är det en plattång som säljs i enorma antal.

Ghd har blivit betydligt förbättrad än sin föregångare och har ungefär 10% svalare kropp för att undvika att man bränner sig. Värmeelementen / plattor har också blivit förbättrade så att håret nu glider ännu lättare igenom plattången. Konstruktionen har också fått små små ändringar så som att kanterna på plattången är något rundare för bättre ergonomi och känsla.

Multiverktyg för hår

Någon som Swedish Beauty Awards också gillade med ghd V Gold testvinnaren var dess mångsidighet. Detta är alltså en plattång med många funktioner d.v.s. ett multiverktyg för hårbehandling. Med detta hårverktyg kan du både platta håret på ett skonsamt sätt, men också för att skapa snygga lockar. Båda sätten är lika enkelt.

Funktioner

Ghd V Gold Classic styler har en väldigt bra digital kontroll för att du ska lyckas med din hårstyling. Något som uppskattas av de flesta som någon gång har provat denna underbara plattång. Det är inte konstigt att detta är favoriten hos många personer.

Likt sin föregångare så har även denna en inbyggd spänningsomvandlare, vilket gör att du kan ta med plattången på resan. Denna har även Sleep Mode så om plattången inte blir använd på 30 minuter så slås den av helt automatiskt.

Uppvärmingstiden på denna bästsäljare är något av det snabbaste som finns att hitta på marknaden. Det tar endast 30 sekunder för plattången att värma upp och bli redo för att platta hår. Det är få plattänger som har så snabb uppvärmning.

Funktioner & fördelar med bästsäljaren ghd V Gold Classic

 • Snabb uppvärmning på 30 sekunder – En av de snabbaste plattängerna på marknaden.
 • En maxtemperatur på 190 grader – Mer än så kan vara skadligt för håret beroende på hur länge man använder plattången. Man vill gärna inte ha högre än 185 grader, då det öppnar upp hårstråna för fukta.
 • Universal spänningsregulator – Ta med dig plattången över hela världen.
 • Kabellängden är lång på hela 2,6 meter.
 • Överdrag / plattångsskydd medföljer.
 • Sleep Mode – Automatisk avstängning på plattången.
 • Förbannat snygg design och extremt hög kvalité samt lyxfaktor.

GHD V Gold Mini Styler – För kortare hår

GHD V Gold Mini Styler

ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4 av 5 i Veckorevyn
 • Fullpott hos tyska TestSieger
 • 4.7 av 5.0 på Amazon

Ghd V Gold Mini Styler är ytterligare en plattång som har fått väldigt bra betyg i de flesta test och bra kundrecensioner. Detta är en smalare variant på bästsäljaren ghd V Gold Classic och är bäst för de som har lite kortare hår. Det är också här som den verkligen skiner och för personer som vill koncentrera sig på mindre områden som t.ex. luggar eller manliga frisyrer så är detta den bästa plattången.

En mindre modell av bästsäljaren ghd V Gold

Denna plattång är mer eller mindre identisk med den större modellen ghd V Gold och därför har de också ungefär samma funktioner. Det bästa är att även personer med kortare hår kan få använda denna underbara bästsäljare. Man som kvinna.

I och med den är smalare så öppnas det upp nya dörrar på hur man kan skapa häftig frisyrer. Vill man leka runt med nya frisyrer så är detta det ultimata hårverktyget och för någon som älskar lite mer vågade stilar så är detta ett bra val.

Funktioner

Den har samma funktioner som sin storebror som t.ex. automatisk avstängning (Sleep Mode) där den stänger av sig själv efter 30 minuter, om den inte används. I paketet följer det även med ett stylerskydd som skyddar plattången.

Denna har även en automatisk spänningsregulator som klarar av alla nätspänningar runt om i världen. En plattång som alltså är perfekt att ta med på resan och då är så klart denna lilla modell framförallt smidig.

Specifikationer & fördelar med GHD V Gold Mini Styler

 • Sleep Mode (automatisk avstängning efter 30 min om den inte används).
 • Universal spänningsregulator – Ta med dig plattången på resan.
 • Max temperatur på 190 grader.
 • Snygg design med hög kvalité.
 • Relativt billig med tanke på vad man egentligen får. Billigare än sin storebror.

OBH Nordica 3099 Straight & Curl Nano Pro

OBH Nordica 3099 Straight & Curl Nano Pro

ButikPris
508:-Besök
529:-Besök
 • 22 av 25 i Smartsons stora plattång test.

OBH Nordica 3099 Straight & Curl Nano Pro tillhör budgetvarianterna i detta bäst i test av plattänger. En billig plattång som kostar strax över 500 kronor, kan det verkligen vara något? I Smartsons stora test av plattänger så lyckas denna modell nästan få maxpoäng. Den kom alltså två i deras bäst i test och klassades som väldigt smidig med fiffiga tillbehör.

En plattång för rakt hår, men också lockigt

Som namnet kanske antyder så är detta plattång framtagen för att antingen platta eller locka håret. Båda alternativen fungerar ypperligt bra och smidigt med ett resultat som liknar de dyrare produkterna.

Något som brukar fattas hos billigare plattänger är möjligheten till att justera temperaturen. Men på OBH Nordica 3099 så finns möjligheten till att justera temperaturen mellan 120- 230 grader. Vi vill däremot varna för att använda för höga temperaturer då detta kan skada håret. Försök i stället välja en temperatur kring 185 grader för att motverka att hårstråna delar sig.

Funktioner

OBH Nordica 3099 är relativt snabb på att värma upp och är efter 30 sekunder så är plattången redo för användning.

Värmeelementen på OBH Nordica 3099 har en keramisk beläggning som är väldigt högresistent med tourmaline för att förminska friktionen. När plattången värms upp så avger järnet även negativa joner för att motverka statiskt hår.

Tourmaline är en mineralform som används för att minska friktionen på plattorna, men som också ger ökad glans på håret. Detta gör att det sliter betydligt mindre när man drar plattången genom håret då friktionen är betydligt lägre.

Specifikationer & fördelar med OBH Nordica 3099 Straight & Curl Nano Pro

 • En av de billigaste plattängerna på marknaden med ett väldigt bra betyg.
 • Automatisk avstängning efter ca 1 timme.
 • 240 volt endast.
 • Kabellängden är 2,8 meter.
 • 4 olika temperaturnivåer.

Vanliga frågor om plattänger

Ska jag köpa en dyr eller billig plattång?

Enligt vår sammanställning av olika test av plattänger så finns det faktiskt billiga produkter som presterar bra. Dessutom så har de billigare plattängerna ett bra resultat som nästan kan jämföras med de lite dyrare produkterna. Men som allt annat i livet så avgör plånboken vilken plattång man väljer att köpa. Du klarar dig däremot med en billig plattång, utan några som helst problem. Men när man börjar jaga lyxfunktioner eller alternativa finesser så måste man helt enkelt gå upp en prisnivå.

För 1500 kronor får man en plattång som åt det professionella hållet och som många stylister använder. Vill man intressera sig djupare med plattången så är det rekommenderat att välja en lite dyrare variant.

Vilka tillbehör / produkter finns det när man ska använda plattången?

Det finns en hel uppsjö av produkter att välja mellan och för att få bästa resultat så rekommenderas det att man använder någon form av spray till håret. Ett exempel är Schwarzkopf Professional OSiS Flatliner Iron Serum spray som man behandlar håret med för att få bättre lyster. Håret får bättre glans och medlet skyddar håret från värmen när du använder plattången.

Det finns massor av olika produkter att välja mellan när det kommer till att använda plattången. En sak är dock säker och det är att en bra plattång är betydligt skonsammare än att använda hårtorken varje morgon.

En bred eller smal plattång?

Allt hänger på om du har långt eller kort hår och om du har långt hår så måste du ha en plattång som är bred. Har du däremot kort hår så vill du gärna välja en plattång som är lite smalare. Det blir betydligt enklare att använda en smalare plattång om du har kort hår.

Sen beror det också på vad du tänker göra med plattången. Den smalare varianten är också den som är mest mångsidig och enklast att göra saker med. Ska du bara platta ditt hår så rekommenderar vi en bredare plattång.

Vill du däremot testa nya frisyrer eller vill testa andra saker så är det oftast enklare med en smalare plattång. En smalare har helt enkelt fler användningsområden, än en bredare.

Varför ska man aldrig använda plattång på vått hår?

Överallt läser man att man aldrig ska använda en plattång på vått hår och det är helt korrekt. Det som händer när du använder plattången på vått hår är att du utsätter håret för fukta och om du bränner på värme så är risken stor att fukta fastnar i hårstråna. Då blir hårstråna helt enkelt förstörda och det blir vansinnigt fult. Så undvik alltid vått hår när du leker med plattången.

Sedan rekommenderas det att man använder något form av skydd när man använder plattången. T.ex. en produkt som  Schwarzkopf Professional OSiS Flatliner Iron Serum eller liknande produkter. Dessa produkter är värmeskyddande så att ditt hår inte tar skada av att bli uppvärmt. Även torrt hår kan ta skada om man bränner på med för hög värme under en längre tid. Vått hår är däremot mycket känsligare.


5 vanligaste misstagen vid användande av en plattång

Alldeles för hög temperatur – Detta är kanske det mest vanliga felet många gör och det är att sätta sin plattång på max utan att tänka sig för. Allt över 185 grader kan vara direkt skadligt för ditt hår och detta gäller även helt torrt hår. Vått hår är ännu värre. Som du kanske vet så finns det gott om plattänger som klarar väl över 200 grader, men det gäller att vara väldigt försiktig med dessa plattänger.

Omkring 185 grader är det absolut bästa, annars är risken stor att du skadar ditt hår om du plattar håret för länge på samma ställe. Ju lägre temperatur, desto skonsammare är det på håret.

Vått hår – Det är värt att nämna igen att det är aldrig en bra idé att ta fram plattången när håret är vått. Vått hår är absolut en av de värsta felen man kan göra när man ska platta håret. För att få bra resultat med plattången så måste håret vara snustorrt och om du använder plattången på fuktigt hår så är du på god väg att misslyckas på direkten.

Använd inte plattången på samma ställe hela tiden – Det bästa du kan göra är att dela upp håret i olika sektioner för att sedan platta en sektion åt gången. Det kan vara ganska problematiskt, men det är absolut det bästa sättet för att få ett grymt resultat.

Använd inte en gammal ärvd plattång – Detta är faktiskt vanligare än man tror, men många nybörjare väljer att använda det som finns till hands i hemmet. Ofta är det gamla och ärvda plattänger från andra familjemedlemmar i hemmet. Undvik dessa då dessa ofta är helt nedslitna så när du försöker använda plattången på ditt hår så repar och förstör du ditt hår. Beläggningen på värmeelementet slits ned och tappar den glidförmåga som fanns när plattången var ny.

Använder inte hårtork regelbundet – Det bästa sättet för att förstöra håret är att använda en hårfön varje morgon och en plattångs värsta fiende är redan förstört hår. Det är nämligen jättesvårt att få till ett bra resultat när håret redan är förstört.

Vill du fortsätta att använda hårtorken regelbundet så ska du se till så att du endast torkar håret till ungefär 80%. Sedan får resten torka av sig själv under morgonen. Då undviker man det värsta när man torkar håret och det blir betydligt skonsammare för håret. Det är de sista 20% som är den värsta biten då man lätt torkar håret för mycket d.v.s. bränner det lite lätt.

Blir ditt hår lite ”frissigt” när du använder hårtorken? Då har du fel lutning på hårtorken och du ska i stället försöka rikta hårfönen nedåt i stället för uppåt eller åt sidan. Detta kan göra ganska så stor skillnad beroende på hur kraftfull hårtorken är.


Källor

TestFazit

På den stora tyska testsidan TestFazit så fick Ghd V Gold Classic genomgå ett ordentligt test och fick en av de högsta poängen när det gäller plattänger. Ghd V Gold Classic lyckades få ihop toppoängen 91% och det enda negativa var egentligen priset på denna värstingmodell. Letar du efter en plattång som ska hålla länge och som kan ge dig det bästa resultatet så är Ghd V Gold Classic kanske den bästa plattången. TestFazit.

Swedish Beauty Awards

Varje år håller Swedish Beauty Awards en evenemang där de utser olika produktvinnare inom skönhetsprodukter och 2012 vann Ghd V Gold Classic. Priset denna bästsäljare fick var Årets Stylingverktyg. Motiveringen var att plattågen hade gott om funktioner som gjorde den extra funktionell så som t.ex. bra ergonomi, multiverktyg, grymt resultat, snabbt resultat som håller länge med mera. Swedish Beauty Awards.

Expertentesten

Tyska Experttesten fick prova ghd V Gold Classic Styler och flera andra plattänger där bäst i test vinnaren blev just ghd V Gold Classic Styler. I detta stora bäst i test så fick flera populära plattänger genomgå flera tester, men den plattång som utmärkte sig bäst vart ghd V Gold. I testet så provar de även ett par andra plattänger från Braun så som Braun Satin Hair 710 samt 750. Men även modeller från Grundig och BaByliss. Experttesten.

Pricerunner

Redan 2011 gjorde Pricerunner ett enklare test på ett par olika plattänger. Några av de modeller som testpanelen fick testa var BaByliss ST227E, OBH Nordica Straight & Curl Nano Pro, GHD IV Styler, Philips HP8297. Vinnaren i detta test blev GHD IV Styler som en av favoriterna bland alla plattänger på marknaden. En modell som har vunnit enormt mycket priset och fått skyhöga kundrecensioner. Pricerunner.

HerCampus

HerCampus är en amerikansk nättidning som ofta recenserar stylingverktyg eller liknande skönhetsprodukter. 2014 så fick Ghd V Gold Classic mycket beröm i en av deras produktrecensioner och den fick genomgå flera svåra test. Men trots detta så fick de väldigt bra resultat. HerCampus.

Veckorevyn

I tidningen veckorevyn så fick de testa ett par olika plattänger i ett mindre test och då testades de bland annat Ghd IV Mini Styler, BaByliss Pro Ionic titan, Braun Satin Hair. I detta test så lyckades ghd IV Mini Styler få ihop 4 av 5. I testet nämner de även att denna plattång lämpar sig bäst till personer med tunnare hår eller kortare. Det negativa var priset. Veckorevyn.

Testsieger

På den tyska testsidan Testsieger så har de testat ett stort antal olika plattänger på den tyska marknaden. Bäst i test blev alltså ghd Gold Mini Styler och i hälarna låg modeller som Braun ST 780 och Remington S8590 som vi även har skrivt om. TestSieger.

Smartson

De flesta känner nog till den svenska testsidan Smartson och denna gången har de testat 8 stycken olika plattänger. I testet så testade de bland annat OBH Nordica 3099, Philips HP8290, Braun 3554, BaByliss ST70E och ett par andra modeller. På andraplats kom OBH Nordica 3099 som vi har valt att ta med då den fortfarande säljs efter så många år på marknaden. Även de kundrecensioner vi har hittat, vittnar om att detta är en väldigt billig men bra plattång. Smartson.

alaTest.com

AlaTest.com är en engelsk sida om sammanställer kundrecensioner för att få fram ett ungefärligt betyg på produkter. AlaTest har sammanställt 49 olika kundrecensioner från flera olika butiker och fått fram att Ga.Ma CP1 har fått 4,9 av 5,0. alaTest.com.

John Lewis

John Lewis är en väldigt står webbutik i USA som har miljoner kunder varje år. Något som gör John Lewis lite speciellt är att de tillåter kundrelationer och med så många kunder så får produkter in en hel del kundrecensioner. Likt Amazon. Detta ger en unik möjlighet till att kunna läsa igenom vad riktiga användare tycker om produkterna. Som i detta fallet så kan man snabbt läsa sig till vad köparna gillar med storsäljaren ghd IV Styler. John Lewis.

WiseGuide

WiseGuide gjorde ett stort test av de sex mest populära locktängerna på marknaden där de bland annat testade L’Oreal Steampod, ghd V Gold Classic, Philips Pro Straightener, Remington Silk Straightener och BaByliss Pro 235 Intense Protect. Testvinnaren i deras test blev L’Oreal Steampod, men även ghd V Gold Classic styler fick toppoäng. De testade bland annat uppvärmingstiden, temperatur, sladdlängd, kvalité, automatisk avstängning, kapacitet och så klart användning. WiseGuide.