bästa popcornmaskinen

Bästa popcornmaskinen

Annonslänkar

På denna sida finns det länkar till andra webbplatser, så kallade affiliatelänkar. Om du väljer att köpa något via en sådan länk kan det innebära att vi tjänar en provision.

Du kan läsa mer om våra allmänna villkor på vår webbplats.

Stäng

Inget kan slå doften och smaken av nygjorda popcorn när du njuter av en filmkväll med familj och vänner. Med en egen popcornmaskin för hemmabruk kan du få den där härliga bioupplevelsen hemma, när du vill och hur ofta du vill.

Men med så många alternativ att välja mellan kan det vara svårt att veta vilken modell som passar just dina behov och önskemål. Därför har vi gjort det tunga lyftet åt dig och noggrant granskat de mest populära popcornmaskinerna på marknaden.

Nedanför hittar du marknadens bästa popcornmaskiner baserat på egenskaper, funktioner, pris och vad vanliga konsumenter säger om dessa modeller. Luta dig tillbaka, koppla av och låt oss guida dig till den perfekta popcornmaskinen för dina filmkvällar!

Great Northern Little Bambino - Kundfavorit

Bästa valet
Great Northern Little Bambino bild Great Northern Little Bambino bild
ButikPris
1299:-Besök
 • 4,5 av 5,0 hos Amazon USA efter över 1400 kundomdömen
 • 4,4 av 5,0 hos Bagaren & Kocken efter över 40 kunder testat popcornmaskinen
 • 4,5 av 5,0 hos Webhallen efter över 30 kundrecensioner

Vi har tittat närmare på Great Northern Little Bambino som är en kompakt och populär popcornmaskin. Modellen har imponerat på både svenska och internationella marknader. Den har fått höga betyg hos Amazon USA (4,5 av 5,0), Bagaren & Kocken (4,4 av 5,0) och Webhallen (4,5 av 5,0), vilket ger oss en god indikation på dess förmåga att poppa popcorn.

Little Bambino är känd för att göra snabba, smakrika popcorn i en stilren, röd design. En av marknadens bästa popcornmaskiner för hemmabruk. Den passar perfekt för hemmabruk och har sålts i tusentals exemplar sedan den började säljas i Sverige 2013. Vi rekommenderar att köpa till deras 24-pack portionsförpackningar för bästa smak och resultat.

Maskinen gör mellan 2-3 liter popcorn per omgång som passar utmärkt för 2-3 personer. Om ni är fler kan ni enkelt göra en ny omgång på bara några minuter. Några kunder har dock nämnt att konstruktionen kunde vara mer rigorös och att maskinen hade gynnats av en enklare rengöringsprocess.

Ett annat problem som uppdagats är plasten kring spaken som kan spricka om man är oförsiktig när man skakar ut popcornen. Så det är viktigt att vara försiktig när man använder den. Den har också en ganska plastiga känsla men påverkar inte funktionen, men kan eventuellt påverka livslängden.

Sammanfattningsvis är Great Northern Popcornmaskin Little Bambino en storsäljare som har fått mycket beröm för sina goda popcorn och användarvänlighet. Den skulle dock gagnas av förbättringar i konstruktion och rengöring, men detta kan vara en smärre nackdel jämfört med alla de fördelar den erbjuder.

 • Skäl att köpa
 • Smakmässigt ger popcornmaskinen utmärkta popcorn
 • Häftig popcornsmaskin som kan stå framme
 • Poppar 2-3 liter popcorn åt gången och är enkel att fylla på
 • Perfekt komplement till det lilla biorummet
 • Skäl att inte köpa
 • Plastig känsla och ömtåliga plastdelar
 • Lite omständlig att rengöra

Lékué Popcorn Maker - Bästa budgetval

Bästa budgetval
Lékué Popcorn Maker bild Lékué Popcorn Maker bild
ButikPris
188:-Besök
279:-Besök
 • 4,9 av 5,0 hos Bagaren & Kocken efter närmare 100 kundrecensioner
 • 4,7 av 5,0 hos Amazon USA efter att över 11 000 kunder sagt sitt

Lékué Popcorn Maker är en fantastisk produkt för att göra egna popcorn snabbt och enkelt. Det har fått imponerande betyg, med 4,9 av 5,0 hos Bagaren & Kocken och 4,7 av 5,0 hos Amazon USA, efter tusentals nöjda kunder.

Popcorn är faktiskt nyttigare än grönsaker, eftersom de innehåller mer hälsosamma antioxidanter och är 100 procent obearbetat fullkorn. Men för att dra nytta av dessa fördelar måste du tillaga popcornen på rätt sätt, och det är här Lékué Popcorn Maker kommer in.

Med denna revolutionerande produkt är det enkelt att göra popcorn med eller utan fett. Du fäller ut den ihoppfällbara silikonskålen, häller i majskorn, salt och lite eller ingen rapsolja, och sätter på silikonlocket. Kör på full effekt i mikrovågsugnen i ca 3-4 minuter, men var försiktig när du öppnar locket så att du inte bränner dig på ångan.

När det gäller rengöring är Lékué Popcorn Maker enkel att rengöra med en svamp, varmt vatten och diskmedel. Det tar liten plats när det inte används, vilket är en stor fördel för många användare. Utan tvekan en av marknadens mest smidiga och bästa modeller.

Vi har även hittat några kundomdömen som säger att användning av olika sorters popcorn, som Bonnie Lee popcorn, kan ge bättre resultat. Det är värt att testa olika märken och sorter för att hitta den bästa kombinationen.

Men tyvärr kan resultat variera beroende på vilken mikrovågsugn du har. Vissa användare rapporterar att de får opoppade eller brända popcorn i vissa mikrovågsugnar, medan andra är mycket nöjda med resultatet. Det är viktigt att experimentera med din egen mikrovågsugn för att hitta den perfekta inställningen och få de bästa popcornen. För när det väl fungerar så är resultatet utmärkt.

Sammanfattningsvis är Lékué Popcorn Maker en utmärkt investering för alla som älskar popcorn och vill göra det på ett hälsosamt och enkelt sätt. Dessutom är den billig och håller många år. Det kan kräva lite experimenterande för att hitta de bästa inställningarna för din mikrovågsugn, men när du har gjort det kommer du att njuta av krispiga och smakrika popcorn med eller utan fett.

 • Skäl att köpa
 • Man slipper klistret som har visat sig vara dåligt för hälsan med micropopcorn
 • Popcornen blir riktigt bra
 • Man kan välja kryddor och olja
 • Tar väldigt lite förvaringsutrymme och är enkel att rengöra
 • Ger ungefär 2,5 liter popcorn
 • Skäl att inte köpa
 • Kräver en mikrovågsugn

WMF Kitchen Minis Popcornmaskin - Liten med effektiv

WMF Kitchen Minis Popcornmaskin bild
ButikPris
889:-Besök
990:-Besök
 • 4,4 av 5,0 hos tyska Amazon efter över 700 kundrecensioner

WMF Kitchen Minis är en utmärkt liten popcornmaskin som snabbt förvandlar ditt vardagsrum till en mysig hemmabio. Med över 700 kundrecensioner på tyska Amazon har den fått ett betyg på 4,4 av 5, vilket visar att den är mycket uppskattad av användare.

Detta är en kompakt popcornmaskin med en påfyllningskapacitet på upp till 2,2 liter popcorn. Vi älskar det smarta locket av högkvalitativ tritan som också fungerar som en serveringsskål, vilket minimerar kladd och ger en stilren upplevelse.

WMF Easy Handling innebär att du bara vänder apparaten upp och ner för att servera popcornen direkt i skålen. Ingen vidbränning uppstår tack vare non-stick-beläggningen och värmeplattans vändningsmekanism som garanterar enhetlig och fettsnål poppning.

Vi noterade några positiva aspekter av popcornmaskinen:

 • Vackert design i krom och svart
 • Kompakt och enkel att förvara
 • Serveringsskålen är lätt att rengöra för hand
 • Den lilla omröraren rör effektivt om popcornen

Några negativa punkter att nämna:

 • Ej diskmaskinssäker
 • Skruven och omröraren kan lätt försvinna vid rengöring
 • Endast lämplig för små mängder popcorn (upp till 50g)

Vår slutsats är att WMF Kitchen Minis Popcornmaskin är ett utmärkt val för de som önskar små mängder popcorn med enkel och snabb hantering. Maskinen är av hög kvalitet och erbjuder enkel rengöring, även om den inte är diskmaskinssäker.

Om du behöver göra större mängder popcorn för en hel familj, rekommenderar vi att du letar efter ett annat alternativ. Men för två personer eller en mindre filmkväll är denna maskin högst rekommenderad.

 • Skäl att köpa
 • Poppar väldigt bra och lämnar inte kvar massa opoppade popcorn
 • Enkel att ta fram och fylla på
 • Superenkel att rengöra
 • Kvalitén känns gedigen
 • Skäl att inte köpa
 • Kan bara göra 50 gram popcorn åt gången vilket räcker till en eller två personer

Princess 292986 - Toppbetyg från kunder

Princess 292986 bild
ButikPris
750:-Besök
 • 4,4 av 5 stjärnor hos Amazon DE efter över 2600 kunder testat modellen

Princess 292986 har fått betyget 4,4 av 5 stjärnor på tyska Amazon efter att över 2600 kunder har testat modellen. Detta indikerar att detta är en mycket intressant produkt för popcornälskare som vill ha full kontroll över ingredienserna och smakerna.

Med en effekt på 1100 watt kan du snabbt och enkelt förbereda en stor skål popcorn på bara 3 minuter. Tack vare det genomskinliga locket kan du följa förberedelserna och enkelt fylla på med mer popcorn under processen. Den medföljande måttsked hjälper dig att alltid ha rätt mängd popcorn och kan även användas för att smälta smör.

Vi ser också att Princess 292986 erbjuder en idealisk lågkalori och lågfettsnacks tack vare varmluftsberedningen. Den är också enkel att rengöra tack vare de maskindiskbara delarna och är utmärkt för barnkalas med det genomskinliga locket som låter dig följa popcornframställningen. Du kan också vara kreativ och förädla smaken för en unik popcornupplevelse.

Vi känner till att alla avtagbara delar av Princess popcornmaskin är diskmaskinssäkra vilket gör rengöringen lika enkel som att göra popcorn. Du behöver inte missa en sekund av ditt favorit-TV-program eller sportevenemang. Förbered bara en stor skål med popcorn och rengör maskinen i tid innan reklampausen tar slut.

Ett unikt inslag med denna popcornmaskin är möjligheten att välja din egen smak. Du kan lägga till olika örter och kryddor för att göra ditt popcorn ännu bättre och mer hälsosamt. Till exempel kan du lägga till tacokrydda för mexikanskt popcorn eller pumpakrydda på vintern för en mysig känsla. 

En recension på Amazon DE nämner att det här är deras tredje popcornmaskin, och att den definitivt har vunnit deras hjärtan. Beredningen är fettfri och det finns mindre att rengöra och ställa undan efteråt.  Det är däremot sant att när de första kornen poppas, kastas några ut som inte öppnat ännu, men är inte något större problem.

Avslutningsvis tycker vi att Princess 292986 är en utmärkt popcornsmaskin som snabbt kan poppa popcorn till filmen. Enkelheten med maskinen är också modellens största styrka gällande användning och rengöring. En bra popcornsmaskin behöver inte vara mer komplicerad än så här. 

 • Skäl att köpa
 • Snabb popcornsmaskin som ger popcorn på 3 minuter
 • Experimentera med smaker
 • Poppar utan olja eller smör, tillsätt din egna mängd efteråt
 • Enkel att fylla på för att poppa mer
 • Enkel att rengöra
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Great Northern Popcornvagn All Star - För hemmabion

Great Northern Popcornvagn All Star bild
ButikPris
6399:-Besök
 • 4,5 av 5,0 hos Amazon USA efter att över 1400 kunder testat modellen
 • Toppbetyg hos svenska butiker

Vi har tittat närmare på en av marknadens mest eftersökta popcornsvagnar som heter Great Northern All Star och vi anser att det är en mycket bra popcornmaskin som ger en autentisk biokänsla.

Maskinen har en härlig retrodesign och kommer med en avtagbar vagn som gör det lätt att flytta runt den. Den har bland annat fått betyget 4,5 av 5,0 hos Amazon USA efter över 1400 kundrecensioner och toppbetyg hos svenska butiker.

Med All Star kan du göra 8-10 liter popcorn per omgång som är en anmärkningsvärd mängd. En speciell IR-strålande värmelampa håller popcornen varma efter att de är färdiga. Vi rekommenderar att använda 24-pack portionsförpackningar för bästa smak och resultat, eftersom dessa ger rätt mängd olja och popcornkärnor tillsammans med salt och smörsmak.

Maskinen är enkel att montera och kommer med några lösa delar, hjul med mera. Det tar cirka 5-10 minuter att sätta ihop maskinen. 

En unik fakta om denna produkt är att den är portabel tack vare lättrullade hjul och den har en avtagbar och tvättbar gryta. Men frågan är om man verkligen kommer flytta runt på popcornsvagnen. Däremot finns det två färger tillgängliga: svart och röd som har storleken 44 x 152 x 68 cm med en vikt på 26 kg.

Det enda negativa vi har hittat är att en användare nämner att det är lite trångt att hälla i olja i kärlet, men i övrigt är kunderna mycket nöjda med maskinen. Detta är dock en mindre detalj och påverkar inte själva maskinen.

Sammanfattningsvis är Great Northern Popcornvagn All Star en utmärkt popcornmaskin som ger en riktig bioupplevelse. Med en snygg retrodesign, god kapacitet och enkel användning får den höga betyg från både svenska och internationella kunder.

 • Skäl att köpa
 • En popcornsmaskin som blir en del av inredningen
 • Poppar fantastiskt bra popcorn
 • Håller popcornen varma efter det har poppat färdigt
 • 8-10 liter popcorn per gång
 • Poppgrytan är enkel att ta av och rengöra
 • Skäl att inte köpa
 • Ganska dyr investering

OBH Nordica Popcornmaskin Big Popper - Bra kapacitet

OBH Nordica Popcornmaskin Big Popper bild
ButikPris
564:-Besök
633:-Besök
 • Bra kundomdömen hos svenska butiker

OBH Nordica Big Popper är en modell som länge sålts i Sverige och som erbjuder perfekta resultat utan behov av mikrovågsugn eller kastrull. Vi har gått igenom kundomdömen hos svenska butiker och det verkar som att maskinen har övervägande positiva recensioner. Men har några kvalitetsproblem.

En unik egenskap hos denna maskin är den roterande omröraren och non-stick beläggningen, vilket gör den enkel att rengöra. Locket fungerar även som en praktisk serveringsskål. Flera kunder har dock påpekat vikten av att välja rätt popcorn-sort för att undvika o-poppade korn och hårda skalrester, samt experimentera med olika oljor för att hitta den bästa smaken.

Big Popper är enkel att använda och har en kapacitet på 4,5 liter färdiga popcorn per omgång vilket är utmärkt till två personer Den är utrustad med en strömbrytare med signallampa, en non-stick beläggning för enkel rengöring, och en effekt på 1000W. Maskinen är svart, väger 2,65 kg och har måtten 22,6 x 33,6 x 39,2 cm.

Vi noterar att vissa kunder har haft problem med maskinens kvalitet och hållbarhet. En del har behövt byta ut den flera gånger, och därför rekommenderar vi att du sparar kvittot. Trots detta har maskinen fått positiva omdömen för att vara lätt att rengöra, snabb och effektiv när det gäller att poppa nästan alla kärnor. Många kunder har också valt att köpa samma popcornsmaskin igen när första har gått i sönder.

En nackdel som nämns är att popcornen ibland kan bli torra och pappersliknande. Flera kunder har föreslagit att öka mängden olja för att förbättra smaken och konsistensen. Vi vill även påpeka att maskinen kan bli varm och otymplig under användning så det är kanske inte lämpligt för barn att använda den på egen hand.

Sammanfattningsvis är OBH Nordica Big Popper en genomtänkt och smidig popcornmaskin som erbjuder snabb och enkel popcorn-tillverkning. Trots vissa problem med kvaliteten och hållbarheten är det en prisvärd produkt som ger dig perfekta popcorn varje gång.

 • Skäl att köpa
 • Perfekt kapacitet på 4,5 liter som räcker till två personer
 • Locket fungerar som serveringsskål
 • Enkel att rengöra med non-stick beläggning
 • Poppar väldigt bra och lämnar inte kvar opoppade popcorn
 • Skäl att inte köpa
 • Har vissa kvalitetsproblem
 • Tar en hel del plats vid förvaring

Köpguide – Vilken popcornmaskin är bäst för dig?

köpguide så väljer du bästa popcornmaskin

Vi har gått igenom marknaden för att hjälpa dig att hitta den bästa popcornmaskinen för dina behov. I den här köpguiden kommer vi att titta på de viktigaste aspekterna att överväga när man väljer en popcornmaskin.

Vår analys baseras på följande kriterier: storlek och förvaring, poppa med eller utan olja, kapacitet, större popcornmaskiner för biokänsla, underhåll och rengöring, pris och budget, samt garanti och kundsupport.

Storlek och förvaring

Vi anser att storleken på popcornmaskinen är viktigt att ta hänsyn till när man väljer en. Om du har begränsat utrymme i ditt kök eller vardagsrum vill du ha en maskin som är kompakt och enkel att förvara.

Å andra sidan kan en större maskin vara mer lämplig för dem som har gott om utrymme eller planerar att använda den för större evenemang. Vi rekommenderar att du mäter det utrymme där maskinen ska placeras och jämför det med maskinens mått för att försäkra att det passar.

Popcornmaskiner som poppa med eller utan olja

Det finns två huvudsakliga metoder för att poppa popcorn: med eller utan olja. Vi ser på fördelarna med båda metoderna.

 • Med olja: Om du föredrar en mer autentisk smak, kan en popcornmaskin som använder olja vara det bästa valet för dig. Dessa maskiner ger popcorn en rikare smak och konsistens, liknande den du hittar på biografer. Experimentera med olika typer av olja och smör för att hitta din favoritkombination.
 • Utan olja: För dem som är mer hälsomedvetna, finns det popcornmaskiner som använder varmluft istället för olja för att poppa popcorn. Dessa maskiner är vanligtvis enklare att rengöra och ger popcorn med färre kalorier och mindre fett. Men popcornmaskiner som poppar utan olja betyder inte nödvändigtvis att popcornen ska vara utan olja. Detta kan du såklart lägga till i efterhand genom att smälta smör i mikro eller liknande. Här har du också lyxen att kunna experimentera med olika oljor och smör.

Kapacitet – mängden popcorn

Kapaciteten hos en popcornmaskin är en viktig faktor att överväga när man väljer en modell. Kapaciteten bestämmer hur mycket popcorn som kan poppas åt gången. Om du planerar att använda din popcornmaskin för små familjemyskvällar kanske du inte behöver en så stor kapacitet.

Är det en mindre popcornmaskin så kan det vara värt att överväga en modell som snabbt kan fyllas på och poppa igen om ni är flera personer. 2 till 2,5 liter popcorn är perfekt för 1-2 personer.

Underhåll och rengöring

Vi vet att underhåll och rengöring är viktiga aspekter att tänka på när man väljer en popcornmaskin. En maskin som är enkel att rengöra och underhålla kommer att vara mer praktisk i det långa loppet. När det gäller rengöring, leta efter maskiner med löstagbara delar som kan tvättas i diskmaskin eller enkelt sköljas av.

Vi hoppas att vår köpguide hjälper dig att hitta den perfekta popcornmaskinen för dina behov. Genom att överväga dessa faktorer kommer du att kunna göra ett välgrundat beslut och njuta av läckra popcorn i många år framöver. Lycka till med ditt köp och ha en underbar filmkväll med familj och vänner!


Frågor & svar – Vanliga frågor om popcornmaskiner

 1. Varför poppar inte alla kärnor i min popcornmaskin?
 2. Vilken typ av olja ska jag använda i min popcornmaskin?
 3. Vilken typ av popcornmaskin är bäst för hemmabruk?
 4. Vilka typer av popcornmaskiner finns det?

Varför poppar inte alla kärnor i min popcornmaskin?

Det kan finnas flera orsaker, såsom ojämn värme, för lite olja, eller att kärnorna är för gamla. Prova att justera mängden olja eller använda färska kärnor för bättre resultat. Det kan också vara värt att testa andra typer av popcorn då det finns så många olika sorter.

Vilken typ av olja ska jag använda i min popcornmaskin?

Du kan använda olika typer av olja, såsom kokosolja, rapsolja, jordnötsolja eller solrosolja. Det är viktigt att välja en olja med hög rökpunkt för bästa resultat. Har du en popcornmaskin som poppar utan olja kan du experimentera med andra typer av smör och olja i efterhand.

Vilken typ av popcornmaskin är bäst för hemmabruk?

Varmluftspoppare är ofta de mest populära för hemmabruk eftersom de är enkla att använda, kräver mindre olja och ger en hälsosammare version av popcorn. Men även enkla modeller så som t.ex. Lékué Popcorn Maker som körs i mikrovågsugn är ett populärt val.

Vilka typer av popcornmaskiner finns det?

Det finns flera typer av popcornmaskiner, såsom varmluftspoppare, oljebaserade poppare, mikrovågspoppare och kommersiella popcornmaskiner. 


Källor

 • Vi har framför allt använt oss av kundrecensioner i den här sammanställningen av bästa popcornmaskiner. Förutom kundbetyg har vi även analyserat flera marknadsplatser för att hitta vilka modeller som säljer mest i både Sverige och utomlands. Detta i kombination med kundomdömen har legat till grund för hur vi valde ut alla modeller. Framför allt kundrecensioner ger en bra inblick över hur dessa popcornmaskiner presterar samt att vi snabbt får reda på vilka problem dessa maskiner kan ha.