Bästa potatispressen – Alla populära modeller

potatispress bäst i test

Potatispressen är kanske det verktyg som oftast glöms bort när köket ska utrustas med diverse olika redskap. Men faktum är att potatispressen är ett av de verktyg som går att använda till en rad olika områden så som t.ex. pressa barnmat, frukt, grönsaker, rotfrukter och så vidare. Så klart är potatispressen bra till att göra helt vanlig eller fluffig potatismos som många gillar, dessutom slipper du klumparna som man ofta missar.

En potatispress är inget dyrt redskap till köket och det finns gott om modeller som ligger någonstans kring 200 – 300 kronor. En potatispress köper du endast en gång och sen håller den troligtvis livet ut, perfekt investering för att kunna variera ens matlagning på ett intressant och enkelt sätt.

Vi har gått igenom hela marknaden i jakten på den bästa potatispressen och har kommit fram till ett par alternativ som troligtvis passar dina önskemål. Tyvärr har vi inte kunnat hitta något riktigt test av potatispressar, så i det här fallet har vi baserat hela testet på de kundrecensioner/omdömen som finns tillgängliga.


Chef´n FreshForce potatispress – ✅ Bästa potatispress

Chefn FreshForce potatispress

ButikPris
413:-Besök
485:-Besök
485:-Besök
 • 4,5 av 5 hos amerikanska Amazon efter 150 kundrecensioner.
 • Toppbetyg hos de flesta svenska butiker som säljer potatispressen.

Chef’n är ett relativt populärt/känt märke inom köksutrustning och är kända för sina innovativa produkter så som t.ex. mortlar, potatispressar, mandoliner med flera. Potatispressen Chef’n FreshForce är definitivt en av marknaden bästa potatispressar och är den enda modellen vi har hittat som har en mekanik som underlättar användningen.

Chef´n FreshForce har bland annat fått toppbetyg hos de svenska butiker som säljer produkten och har dessutom fått topprecensioner hos bland annat Amazon USA med 4,5 av 5 stjärnor.

Unik utväxling för enklare användning

Något som gör Chef’n FreshForce till den bästa potatispressen på marknaden är den unika utväxlingsmekaniken. Vare sig du är gammal eller har svaga nypor så kan du använda denna potatispress på ett betydligt enklare sätt än t.ex. andra konkurrenter.

Mekaniken som möjliggör extra utväxling vid pressande/användning gör att hela funktionen blir betydligt enklare. D.v.s. det krävs betydligt mindre kraft för att pressa igenom potatis eller andra grönsaker än andra konkurrenter. Från vad vi har sett på marknaden och utbudet av köksutrustning så är detta något unikt för potatispressar.

En annan viktig detalj är så klart enkelheten av att rengöra potatispressen och potatispressen från Chef´n har det absolut enklare systemet med avtagbar presskorg. Dessutom klarar potatispressen av att diskas direkt i diskmaskinen.

Specifikationer för bästa potatispress Chef´n FreshForce

 • Robust konstruktion.
 • Unikt utväxling som gör det enklare att pressa igenom potatis eller liknande.
 • Passar perfekt för personer som inte är så starka i nyporna.
 • Passar bra till äldre personer.

Oxo Good Grips – Potatispress & spätzlepress

Oxo Good Grips potatispress

ButikPris
599:-Besök
 • 4,4 av 5 hos amerikanska Amazon efter 700 kundrecensioner.

Oxo Good Grips är en annan potatispress som har fått toppbetyg hos bland annat amerikanska Amazon. Just nu finns det över 700 kundrecensioner på bara denna potatispress och med ett kundomdöme på 4,4 av 5 gör att denna potatispress blir en av marknadens bästa alternativ.

Funktionsmässigt och prismässigt så har denna modell flera liknelser med bäst i test vinnaren Chef´n FreshForce potatispress. Testvinnaren vinner dock på sin smarta lösning med den unika utväxlingsfunktionen, men annars står det sig ganska jämnt mellan dessa två modeller.

Perfekt potatispress och även som spätzlepress

Precis som de andra potatispressarna i detta test så är Oxo Good Grips en mycket bra modell för att pressa potatis. Antingen för att göra potatismos utan klumpar eller varför inte fluffigt pressad potatis för att varierar konsistensen vid middagarna.

En annan bra sak med just denna modellen är möjligheten att använda den som en spätzlepress. För de som inte känner till vad spätzle är för något, så är det lite kort en populär maträtt som liknar pasta och degen är ungefär som helt vanlig pastadeg. Spätzlemåltider har sitt ursprung i Tyskland men är också väldigt populärt i länder som t.ex. Schweiz, Österrike och Ungern. Mer finns att läsa på Wikipedia.

Designen är väldigt enkel och robust, vilket gör att den är extra enkel att rengöra regelbundet. Materialet är rostfritt stål av hög kvalité.

Specifikationer för Oxo Good Grips potatispress

 • Robust potatispress i rostfritt stål.
 • Enkel design som är enkel att rengöra vid regelbunden användning.
 • Perfekt potatispress som också kan användas som spätzlepress.
 • Fått toppbetyget 4,4 av 5 efter 700 kundrecensioner.

Judge potatispress i rostfritt stål – Enkel & klassisk

Judge potatispress

ButikPris
325:-Besök
325:-Besök
347:-Besök

Ibland är det enklaste det bästa och om du är på jakt efter en enkel och klassisk modell av potatispress, så är Judge potatispress en av de bästa på marknaden. Potatispressen kanske inte har samma smarta utväxling som bäst i test vinnaren från Chef´n, men Judge potatispress är trots allt en väldigt stabil och bra modell.

Enkelheten är ibland det bästa

Det finns tillfällen då enkelheten slår allt och om du bara är ute efter en enkel potatispress så är detta den bästa valet på marknaden. Det bästa med denna modellen är enkelheten, men något annat som också får modellen att sticka ut något extra, är nämligen storleken. Jämfört med andra potatispressare så är denna modell något större än flera andra konkurrenter, vilket så klart betyder att du får plats med lite extra mat åt gången.

Modellen räknas är definitivt enkel och tack vare detta så är den extra enkel att rengöra för hand eller direkt i diskmaskinen. Hela modellen är tillverkad av rostfritt stål, som också gör det enklare att hålla den ren regelbundet. Med det rostfria stålet så blir modellen också extra kraftfull och handtagen är ordentligt dimensionerade för att du ska kunna pressa med ordentlig kraft.

Kraftig potatispress av rostfritt stål och som kommer med 25 års garanti, troligtvis så håller den livet ut.

Specifikationer för Judges stora potatispress

 • Enkel och kraftfull modell av rostfritt stål.
 • 25 års garantitid.
 • Kan enkelt diskas i diskmaskinen för enklare rengöring.
 • Kan pressa potatis, rotfrukter, grönsaker med mera.

Mer om potatispressen

Potatispressen är ett av de där verktygen i köket som ofta glöms bort, men när man väl börjar använda det regelbundet så är det svårt att sluta. Potatismos är så klart väldigt gott och väldigt klassiskt, men en fluffigt pressad potatis kan vara något av det bästa till vissa måltider. Potatis/potatismos är så klart oftast väldigt kompakt och när smaklökarna får prova fluffig pressad potatis så njuter man på ett helt annat sätt då det är så främmande på något sätt

Potatispress eller potatisstöt?

Enligt oss och många andra så är potatispressen överlägsen då den är betydligt mångsidig. Vill du däremot endast göra potatismos så fungerar en potatisstöt väldigt bra, men då kan du nästan lika bra använda din elvisp för att bra potatismos.

Vill du däremot göra pressad/fluffig potatis så är det pressen som gäller för bästa resultat. Flera av de modeller av potatispressar vi har tagit med i detta test, kan du även göra den klassiska tyska måltiden spätzle. En spätzlepress för att göra spätzle är nämligen en identisk till en potatispress. Degen som används för att göra spätzle är också nästan identisk med den deg som används för att göra pasta.

Spätzle finns också att köpa färdigt, det är dock inte så vanligt i Sverige som i Tyskland. Men spätzle ska göras färsk och är väldigt enkelt att göra.

Potatispress för att barnmat

Potatispressen är också väldigt bra för att barnmat och beroende på vad du vill göra så fungerar den minst lika bra till att pressa potatis som grönsaker. Gör du egen barnmat i stora kvantiteter för att säkerställa att barnet får i sig det bästa, så underlättar potatispressen det mesta av arbetet.

Potatispressen är också populär bland vegetarianer

Köttätandet minskar allt mer i Sverige för varje år som går och vi har därför sett ett ökat intresse för potatispressen. Att gå över till att bli en 100% vegetarian kan många gånger vara problematiskt då de gamla matmenyerna måste göras om.

Men potatispressen har visat sig vara perfekt för att pressa olika produkter för att få till den där goda vegetariska biffen eller liknande. Konsistensen av att pressa i stället för att hacka eller stöta blir betydligt bättre, speciellt när du gör färs av olika sorters böner.


Källor

Amazon

Amazon är en väldigt vanlig källa vi använder extra flitigt när det inte finns några riktiga bäst i test av någon typ av produkt. Anledningen till det är för att alla recensioner från kunder är verifierade och det är enligt oss väldigt viktigt.

Chef´n FreshForce potatispress blev bäst i test vinnare på grund av det höga kundomdömet hos Amazon, men också på grund av alla positiva kundrecensioner hos bland annat KitchenTime. Produkten har dessutom fått bra betyg hos andra svenska butiker.

Oxo Good Grips Potatispress är också en potatispress som är väldigt populär på amerikanska Amazon och faktum är att modellen har fått över 700 kundrecensioner.  Så många kundrecensioner är väldigt ovanligt, även på amerikanska Amazon. På grund av det höga antalet kundrecensioner, så speglar betyget hur bra produkten faktiskt är på ett trovärdigt sätt.

 

Så här valde vi ut våra testvinnare

När det gäller potatispressar och liknande verktyg till köket så finns där tyvärr inga tester och därför har vi i stället använt en stor mängd kundrecensioner för att kora vinnaren. Vid de här tillfällena då det inte finns några test att använda för att hitta en testvinnare så använder vi oss av kundrecensioner från bland annat Amazon.

Många gånger finns där flera hundra kundrecensioner att kolla på för att hitta den bästa produkten. En stor anledning till varför vi använder just Amazon som källa är för att deras kundrecensioner är verifierade. Verifierad kundrecension innebär att varje omdöme är gjort av en användare som verkligen har köpt produkten och som inte bara lägger ett omdöme för att förstöra eller vilseleda.

Tittar vi på andra tjänster så kan egentligen vem som helst lägga en kundrecension på en produkt och tyvärr så finns där en hel del fusk. Det är till och med så vissa tillverkare går in och lägger en fejkad kundrecension för att höja sin egna produkt på tjänsterna. Detta är så klart svårt att bevisa i många fall., men det händer.