robotdammsugare bäst i test

Bästa robotdammsugaren 2024

Annonslänkar

På denna sida finns det länkar till andra webbplatser, så kallade affiliatelänkar. Om du väljer att köpa något via en sådan länk kan det innebära att vi tjänar en provision.

Du kan läsa mer om våra allmänna villkor på vår webbplats.

Stäng

Har du också svårt att få ihop vardagen efter jobbet? Sysslorna på fritiden är många och det finns roligare saker än att börja dammsuga när du kommer hem från jobbet. Varför inte då investera i en intelligent självgående dammsugare som avlastar din vardag d.v.s. en robotdammsugare.

När robotdammsugaren först kom för några år sen så vart resultatet inte det bästa direkt, men idag skulle vi våga säga att de äntligen är redo att introduceras till hemmet. Tittar vi på de bästa modellerna av robotdammsugare så är de både intelligenta och väldigt metodiska när de dammsuger. Ett förvånansvärt bra resultat enligt många användare.

I jakten på den bästa robotdammsugaren så har vi sammanställt flera stora oberoende test, jämfört kundrecensioner och även kollat på vanliga produktrecensioner. Vårt bäst i test är baserat på testresultat, kundomdömen, pris, produktrecensioner.

Roborock S6 MaxV - Bäst i test

Bäst i test
Roborock S6 MaxV bild Roborock S6 MaxV bild Roborock S6 MaxV bild
ButikPris
6489:-Besök
 • 4/5 när svenska M3 testar robotdammsugaren 2020
 • 8,5/10 "Mycket bra" när norska Tek.no testar Roborock S6 MaxV
 • 8 av 10 RTings 2021
 • 4,5 av 5 när Techradar testa robotdammsugaren 2020
 • 4,3 av 5 stjärnor på Amazon USA efter över 2 000 kundrecensioner
 • Toppbetyg hos svenska butiker från vanliga konsumenter

Robotdammsugaren S6 MaxV från Roborock är en av marknadens mest sålda modeller. Den har både vunnit tester och fått toppbetyg från vanliga konsumenter. AI kameran som identifierar små föremål på golvet är det som utmärker modellen mest och är också det som höjer modellen över liknande alternativ.

Smartare robotdammsugare med två ögon

Det som gör Roborock S6 MaxV smartare än andra alternativ är systemet med både kamera och lidar (laser). Bara lasernavigering fungerar ganska väl och är också det som de flesta modeller använder. Nackdelen med bara lasernavigering är att den inte upptäcker småprylar på golvet.

Med S6 MaxV har däremot ytterligare ögon i form av en kamera som använder AI för att indentifiera föremål på golvet. Vanligtvis har lidar (laser) problem med att se låga föremål så som t.ex. strumpor eller leksaker och det är här kameran kommer in. AI-teknologin kan känna igen över 100 000 föremål och kan på så sätt undvika dessa föremål. Robotdammsugaren har den bästa navigeringen i branschen.

Kapaciteten på 300 kvadratmeter eller 3 timmar stämmer bra när vi kollar tester av robotdammsugaren. Det är däremot viktigt att poängtera att detta gäller normal sugeffekt och inte den högsta effekten. Det finns däremot ingen anledning att köra på max effekt förutom på mattor vilket den ställer in automatiskt.

Roborock S6 MaxV lämpar sig också till flera våningar och kan spara kartor upp till fyra våningar. Appen man använder föra att styra modellen är också en av de bästa på marknaden. Den är både enkel och smidig att använda för att göra inställningar så som no-go-zoner eller virtuella väggar. Det är också här du kan schemalägga städningen och vilka rum som ska städas.

Roborock S6 MaxV kan också våttorka men den funktionen är inte alls så effektiv som på modeller som t.ex. Roborock S7 MaxV Ultra. Men kostar också tre gånger så mycket. Vi hade inte valt denna modell pågrund av moppfunktionen.

Vem bör köpa bäst i test vinnaren Roborock S6 MaxV?

Roborock S6 MaxV är väldigt prisvärd och har en av marknadens bästa navigationssystem. Den klarar också trösklar upp till 2 cm galant och dammsuger både golv samt mattor med gott resultat. Robotdammsugaren vinner vår utmärkelse bäst i test baserat på pris, funktioner och resultat i oberoende tester.

 • Skäl att köpa
 • Två system för att navigera smartare och snabbare
 • Kamera med AI-system som kan identifiera och undvika föremål på golvet
 • Kan spara kartor med upp till 4 våningar
 • En av branschens bästa och smidigaste appar
 • Prisvärd robotdammsugare
 • Har moppfunktion
 • Skäl att inte köpa
 • Når inte in på hörn, samma gäller de flesta runda robotdammsugare
Ljudnivå67 dB
Dammbehållare460 ml
Drifttid180 min
Max tröskelhöjd2 cm
Anpassad för husdjurJa
No-go-zonerJa
Städyta (max)300 m²
RöststyrningGoogle Home, Alexa
MoppJa
AppJa
WiFiJa

Roborock S7 MaxV Ultra - Bästa premiumval

Bästa premiumval
Roborock S7 MaxV Ultra bild Roborock S7 MaxV Ultra bild Roborock S7 MaxV Ultra bild Roborock S7 MaxV Ultra bild
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • Bästa robotdammsugaren enligt Rtings 2022
 • 4,5 av 5 i Techradars test av modellen 2022
 • 4,5 av 5 när svenska M3 testa Roborock robotdammsugaren 2022
 • 4,7 av 5 stjärnor på Amazon USA efter över 350 kundomdömen
 • Toppbetyg hos svenska butiker från konsumenter som testat robotdammsugaren

Vi och många andra har höga krav på en robotdammsugare som kostar ungefär 15 000 kronor. Men Roborock S7 MaxV Ultra levererar över förväntan och det enda som egentligen är negativt är prislappen som gör stort hål i plånboken. Hade det inte varit för priset så hade denna robotdammsugare vart en självklar bäst i test vinnare.

Vart vi än vänder oss så har Roborock S7 MaxV Ultra fått toppbetyg från både testkällor och vanliga kundrecensioner. Denna modell är något ut över det vanliga både gällande dammsugning men också den förbättrade moppfunktionen som faktiskt gör rent.

Självtömmer både smutsvatten från moppen och avfall från dammsugaren

Roborock har länge ansetts vara några av marknadens bästa robotdammsugare och Roborock S7 MaxV Ultra är heller inget undantag. Detta är utan tvekan marknadens mest avancerade robotdammsugare med moppfunktion och självtömning.

Robotdammsugaren både tömmer och fyller på med rent vatten. Smutsvattet hamnar i en av de tre behållare som finns på basstationen. När roboten kör in för tömning och påfyllning rengörs även mopphuvudena så att de är fräscha varje gång. Givetvis tömmer den även avfallet från robotens dammbehållare. Basstationen har tre behållare, en för rent vatten, en för smutsvatten och en för dammavfall. Alla tre är enkla att fylla och tömma.

När vi kollar stora test av robotdammsugare där flera modeller jämförs så utmärker sig Roborock S7 MaxV Ultra i både sugkraft och moppens förmåga att göra rent. Moppfunktion är egentligen inget nytt men här har Roborock vidareutvecklat systemet till något fantastiskt. Stort plus är att moppen lyfts upp när den ska köra över en matta. Vilket tidigare modeller många gånger har saknat.

Navigeringen är också toppklass med både lidar och AI kamera som kan identifiera föremål som den ska undvika så som kablar, strumpor med mera. Kartläggningen av hemmet sker genom lidar (laser) och fungerar helt perfekt. I appen får du full kontroll av inställningar och schemaläggningar. Det är också här du får upp en hel karta över ditt hem där du bland annat kan sätta ut no-go-zoner och namnge rum.

Vem bör köpa Roborock S7 MaxV Ultra?

Roborock S7 MaxV Ultra är en high-end modell som gör ett stort hål i plånboken. Om pengar inte ett problem så är detta den bästa robotdammsugaren som har marknaden har att erbjuda. Så länge du är intresserad av moppfunktion. Och ja moppen fungerar över förväntan, den gör faktiskt rent.

Men det är inte bara bra sugeffekt och moppfunktion. Roborock har också en fantastisk app med många inställningsmöjligheter där du kan schemalägga både dammsugning och moppning. Kör dammsugning varje dag i vardagsrummet och moppa vad tredje dag.

Vår största fråga är däremot hållbarheten. Roborock S7 MaxV Ultra har betydligt fler rörliga delar jämfört med enklare modeller vilket ökar risken för att något går fel. Men om det är så här framtiden ser ut så kommer robotar snart sköta all typ av städning i hemmet. Nu väntar vi bara på robotar som kan ta tvätt och disk.

 • Skäl att köpa
 • Basstation med självtömning av moppvatten och dammavfall
 • Fyller på roboten med nytt rent vatten
 • Moppen hissas upp när den dammsuger mattor
 • Kamera med AI som undviker strumpor, leksaker med mera
 • En av marknadens bästa sugkraft
 • Komplett app för karta över hemmet och många inställningar
 • Avancerad schemaläggning av både dammsugning och moppning
 • Skäl att inte köpa
 • Platskrävande dockningsstation
 • Saftigt pris
Ljudnivå57 dB
Dammbehållare2,5 liter (självtömning)
Drifttid180 min
Max tröskelhöjd2 cm
No-go-zonerJa
Städyta (max)300 m²
RöststyrningGoogle Home, Alexa
MoppJa
AppJa
WiFiJa

Dreame D9 - Bästa budgetval

Bästa budgetval
Dreame D9 bild Dreame D9 bild Dreame D9 bild
ButikPris
3176:-Besök
 • "Budgetsegmentets Rolls Royce" enligt svenska M3 test av robotdammsugaren
 • 4,3 av 5 stjärnor på Amazon USA efter över 1200 kundrecensioner
 • Toppbetyg hos svenska butiker från vanliga kunder som testat modellen

Budgetsegmentet för robotdammsugare blir allt mer intressant där bland annat Dreame D9 toppar försäljningen hos både butiker och marknadsplatser. Modellen har bland annat testats av svenska M3 där den fick en varm köprekommendation. Även hos vanliga konsumenter är modellen populär så länge man känner till robotens begräsningar kring prylar på golvet.

Billig robotdammsugare som presterar minst lika bra som dyrare alternativ

Kan verkligen en billig robotdammsugare vara något att ha? Trots sitt låga pris så har Dreame D9 många liknelser med Roborock-modeller som är en av marknadens bästa robotdammsugare. Kanske hänger det ihop med att Dreame är en del av Xiaomi-koncernen som tillverkar Roborock.

Dreame D9 är en så kallad 2-i-1 robotdammsugare med både dammsugning och våtmoppfunktion. Moppfunktionen är däremot ganska enkel jämfört med lyxigare modeller där moppen t.ex. slutar/hissas upp när den kör över mattor. Men kanske köper man inte denna robotdammsugare för sina moppegenskaper.

När det kommer till vanlig dammsugning så gör den förvånansvärt rent så länge du är duktig på att plocka undan saker på golvet. Lämnar du strumpor eller leksaker på golvet så kommer den också försöka tugga sig i detta. Men detta problem har alla robotdammsugare som endast använder laser till navigering. Sugeffekten på 3000 Pa duger dock gott och väl för att göra golvet rent upp till ungefär 200 m2 eller 2,5 timmes städning.

Xiaomis app gör det också enkelt att komma igång med robotdammsugaren på bara några minuter. Här kan du göra egna inställningar när den t.ex. ska städa, röststyrning, zoner och no-go-zoner. När vi läser tester på robotdammsugaren så verkar det också som att modellen klarar av trösklar upp till 20 mm.

Vem bör köpa robotdammsugaren Dreame D9?

Dreame D9 är utan tvekan en av marknadens mest prisvärda modeller. Med tanke på prestanda och funktioner så utklassar den flera andra budgetval. Faktum är att den kan jämföras med flera modeller som kostar ungefär 4000-5000 kronor. Har du en tight budget samt är duktig på att plocka undan strumpor från golven så är Dreame D9 ett utmärkt val. Baserat på detta så vinner Dreame D9 vår utmärkelse bästa budgetval.

 • Skäl att köpa
 • Väldigt bra prestanda för sitt låga pris
 • Navigerar väldigt väl med lidar (laser)
 • Riktigt bra sugförmåga
 • Klarar bostäder upp till 200 m2 eller 150 minuter
 • Klarar av djurhår
 • Anpassar sugeffekten om det är golv eller matta
 • Klarar trösklar upp till 20 mm
 • Skäl att inte köpa
 • Likt de flesta andra robotdammsugare så har även denna problem med smuts i hörn.
 • Fungerar endast väl om golven är tomma på saker så som strumpor och så vidare.
Ljudnivå67 dB
Dammbehållare570 ml
Drifttid150 min
Max tröskelhöjd2 cm
No-go-zonerJa
Städyta (max)250 m²
RöststyrningAlexa
MoppJa
AppJa
WiFiJa

Roborock Q7 Max Plus - Prisvärd självtömmande modell

Särskilt rekommenderad
Roborock Q7 Max Plus bild Roborock Q7 Max Plus bild Roborock Q7 Max Plus bild Roborock Q7 Max Plus bild Roborock Q7 Max Plus bild
ButikPris
6689:-Besök
6689:-Besök
 • 4,5 av 5 när Techradar testa roborock Q7 Max+ 2022
 • 4 av 5 (rekommenderad) hos Digitaltrends 2022
 • 4,4 av 5 stjärnor på Amazon USA efter över 1 000 kundomdömen
 • Toppbetyg hos flera svenska butiker från konsumenter som testat modellen

Roborock Q7 Max Plus är en väldigt prisvärd robotdammsugare med självtömningsstation. Äntligen får vi se dessa dockningsstationer komma ner lite i pris även om det fortfarande är ganska dyrt. Modellen har fått väldigt bra betyg i oberoende tester och från konsumenter som testat robotdammsugaren.

Marknadens mest prisvärda robotdammsugare med självtömning?

Vanligtvis kostar självtömmande robotdammsugare uppemot 10 000 kronor men här har Roborock pressat priset ytterligare. Faktum är att modellen endast kostar ungefär 1 000 kronor mer än populära modeller utan självtömning så som t.ex. Roborock S7 och Ecovacs Deebot T9. Men den kostar ungefär lika mycket som iRobot Roomba i7+ i7558 som har självtömning. En modell som har fått ungefär lika bra betyg som denna.

Dockningsstationen har som sagt en större dammsugarpåse (2,5 liter) som tömmer dammbehållaren i roboten (470 ml). Har du haft en robotdammsugare tidigare så vet du att den lilla behållaren snabbt blir full efter en eller två städningar av hemmet. Nackdelen är att man måste köpa nya dammsugarpåsar regelbundet men det är det kanske värt då den ska räcka ungefär 7 veckor. Tittar vi på priset för dessa dammsugarpåsar så är det 3 st för 250-300 kronor.

Roborock Q7 Max Plus använder lidar (laser) för att rita upp hemmet i en 3D karta och för att navigera. Den saknar däremot kamera med AI som kan undvika små objekt på golvet så som t.ex. strumpor eller leksaker. Detta är antingen en bra eller dålig egenskap beroende på vad du anser vara intrigitetskränkande. Kameran är som sagt inte alltid så omtyckt.

Dammsugareffekten är utan tvekan kraftfull med en sukraft på 4200 Pa. Sugkraften ligger i klass med andra populära testvinnare. Nu har denna roborock även våttorkning där du kan fylla på vattenbehållaren med 350 ml. Men som med många andra robotdammsugare så är denna moppning inte i klass med det vi ser med t.ex. Roborock S7 MaxV Ultra.

Vem bör köpa Roborock Q7 Max Plus?

Är du på jakt efter en ny robotdammsugare som kostar omkring 5000-6000 kronor och vill ha självtömning så är detta ett utmärkt val. Självtömningsfunktionen kostar givetvis extra och det finns billigare modeller utan självtömning som presterar likvärdigt. Men vi tycker trots allt att Roborock Q7 Max Plus är väldigt prisvärd och därför får modellen en stark köprekommendation. 

 • Skäl att köpa
 • Prisvärd robotdammsugare med självtömning
 • Dockningsstation rymmer 2,5 liter damm
 • Bra batteritid som räcker till 300 m²
 • Godkänd ljudnivå på 67 dB
 • Förstklassig lidar för navigering
 • Utmärkt app för att styra modellen inklusive no-go-zoner och virtuella väggar
 • Stark sugkraft på 4200 Pa
 • Skäl att inte köpa
 • Ganska dyra dammsugarpåsar
 • Moppfunktionen är inte det bästa som finns
Ljudnivå67 dB
Dammbehållare470 ml, 2,5 liter basstation
Drifttid180 min
Max tröskelhöjd2 cm
Anpassad för husdjurJa
No-go-zonerJa
Städyta (max)300 m²
RöststyrningGoogle Home, Alexa
MoppVåttorkning
AppJa
WiFiJa

Xiaomi Mi RoboRock S6 - Stöd för flera våningar

Xiaomi Mi RoboRock S6 bild
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4,4 av 5 hos amerikanska Amazon efter 100 kundrecensioner
 • 4,5 av 5 hos TrustedReviews
 • 4 av 5 hos Techradar
 • 4,5 av 5 hos TechAdvisor

Xiaomi Mi RoboRock S6 är uppföljaren på bäst i test vinnaren RoboRock S5 och även om där inte finns några enorm förändringar så är detta en bra uppgradering. Modellen har fått toppbetyg i produktrecensioner men också toppbetyg från vanliga kundrecensioner.

RoboRock S6 är en smartare modell av testvinnaren RoboRock S5

Varför ska man ändra på något som redan fungerar perfekt? De flesta kan nog tycka att RoboRock S6 är identisk med den tidigare versionen S5 och de har faktiskt inte helt fel. Xiaomi har valt att endast göra mindre ändringar som förbättrar robotdammsugaren ytterligare och det tycker vi är bra.

Så vad skiljer dessa två modeller förutom priset? RoboRock S6 har blivit bra mycket smartare med sin uppgraderade CPU. Den absolut största förbättringen med RoboRock S6 är möjligheten till att dela upp hemmet i olika rum och på så sätt kan du välja vilket rum som ska dammsugas i stället för att behöva rita ut en zon eller städa hela hemmet. Detta innebär lite kort att du också får möjligheten till att schemalägga dammsugning per rum så som du vill.

RoboRock har också fått stöd för flera kartor vilket innebär att du kan använda en RoboRock robotdammsugare även om du har flera våningar. En funktion som vi verkligen saknade med bäst i test vinnaren. Just nu stöds tre olika våningar/kartor.

RoboRock S6 robotdammsugare har också blivit tystare

En annan väldigt bra fördel med S6an framför S5 är ljudnivån och faktum är att RoboRock S6 är 50% tystare, vilket så klart är skönt för oss som ogillar dammsugarljud. Bäst i test vinnaren RoboRock S5 har länge setts som den mest effektiva och snabba robotdammsugaren, men RoboRock S6 är faktiskt 20% snabbare med sin mer intelligenta CPU.

Men annars är dessa två robotdammsugare nästan identiska med samma batteritid på 150 min, samma storlek på dammbehållare, moppnings-funktion, ökar sugeffekt på mattor med mera.

Xiaomi Mi RoboRock S6 är helt klart det bättre alternativet om du värdesätter indelning med rum, lägre ljudnivå, stöd för flera våningar med mera. Det är dessa egenskaper man behöver funderar över om det är värt de där extra 2 000 kronorna.

 • Skäl att köpa
 • Bättre och smartare än bäst i test vinnaren RoboRock S5
 • 20% snabbare städning än testvinnaren S5
 • Upp till 50% tystare än testvinnaren S5
 • Nu stöd för 3 våningar och kartor
 • Kan nu också dela upp kartan i olika rum, vilket också kan schemaläggas
 • En lång drifttid på 150 min
 • En av marknadens bästa och snabbaste robotdammsugare i dagsläget
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt
Ljudnivå45-60 dB
Dammbehållare480 ml
Drifttid150 min
Max tröskelhöjd2 cm
Anpassad för husdjurJa
Vikt3,5 kg
No-go-zonerJa
Städyta (max)250 m²
RöststyrningGoogle Home, Alexa
MoppJa
AppJa
WiFiJa

Xiaomi Mi RoboRock S5 - Tidigare testvinnare

Xiaomi Mi RoboRock S5 bild
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4,4 av 5 hos amerikanska Amazon efter 300 kundrecensioner
 • Bäst i test hos Aftonbladet i deras test av 12 robotdammsugare 2019
 • Bäst i test hos Byggahus.se 2019

Xiaomi Mi RoboRock S5 är en värdig testvinnare som bland annat har fått bäst i test hos både Aftonbladet 2019 och Byggahus 2019. Det är också den robotdammsugare som har fått bästa kundomdöme när vi tittar hos butiker och andra marknadsplatser.

Xiaomi robotdammsugare har en hel del funktioner som gör den extra attraktiv och dessutom så har den ett pris som matchar de flesta plånböcker. I de flesta test av flera olika robotdammsugare så har Xiaomi Mi RoboRock S5 varit den modell som jobbar mest metodiskt.

Fantastisk kartfunktion och en ordentlig app

Vi skulle säga att priset för denna självgående dammsugare troligtvis är det bästa prissegmentet just nu. Det är ungefär vad medelsvensson är redo att betala för att få en bra robotdammsugare och det är precis vad man får när man köper testvinnaren.

Testvinnaren RoboRock S5 har inbyggd LIDAR (laserradar) som snabbt läser av utrymmet och på så sätt kan bygga sig en virtuell karta över bostaden. Denna fas med att bygga upp en karta är det första som robotdammsugaren börjar göra när den startar upp för första gången.

Det är också denna karta du sedan kan hitta i appen som installeras på din mobiltelefon och där kan du också sätta upp virtuella avgränsningar där du inte vill att roboten ska komma åt. Det är också i appen som du kan sätta upp scheman, välja rum för snabbstädning, kolla pågående dammsugning med mera. Appens finns för både IOS och Android.

Riktigt smart robotdammsugare

När man läser testen på testvinnaren Xiaomi Mi RoboRock S5 så får man ganska snabbt en bild av att den faktiskt är smart och inte bara på lossas. Det som utmärker sig mest är hur metodisk roboten är vid städningen d.v.s. den börjar dammsuga från väggen och jobbar sig inåt. Hittar du lite damm eller riskorn på golvet så kan du enkelt trycka igång roboten och sedan kan du vara säker på att det är borta till nästa gång.

Är du en Google Home användare? Testvinnaren Xiaomi Mi RoboRock S5 har också stöd för Google Home röstkommandon där du enkelt kan styra enheten med olika kommandon. T.ex. pausa, starta eller varför inte schemalägga städningar.

En annan rolig detalj som gör Xiaomi Mi RoboRock S5 extra intressant är den inbyggda moppen och läser man kundrecensioner så fungerar det helt okej. Ersätter robotmoppen den vanliga? Kanske inte. Men det är kul att tillverkare vågar sig på nya egenskaper och kanske blir det ännu bättre i framtiden.

 • Skäl att köpa
 • Bästa robotdammsugare i flera stora oberoende test
 • Städar väldigt metodiskt och effektivt jämfört med andra modeller
 • Klarar trösklar upp till 2 cm
 • Kartlägger hela bostaden
 • Stöd för spot-cleanup d.v.s du kan berätta vilket utrymme den ska städa
 • Stöd för moppning
 • Relativt billig med tanke på hur bra den presterar
 • 250 m² på en laddning
 • Snygg design som troligtvis tilltalar Apple-användare
 • Använder en borste som klarar av djurhår
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt
Ljudnivå62 dB
Dammbehållare500 ml
Drifttid150 min
Max tröskelhöjd2 cm
Anpassad för husdjurJa
Vikt3,5 kg
No-go-zonerJa
Städyta (max)250 m²
RöststyrningGoogle Home, Alexa
MoppJa
AppJa
WiFiJa

Xiaomi Mi Robot Vacuum - Bästa budgetval

Xiaomi Mi Robot Vacuum bild
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 3,8 av 5 hos amerikanska Amazon efter 200 kundrecensioner
 • Tredjeplats i Aftonbladets test av robotdammsugare 2019

Söker du ett billigare alternativ av bäst i test vinnaren Xiaomi RoboRock? Då är Xiaomi Mi Robot Vacuum ett perfekt val och är också vårt bästa budgetval i detta test. Modellen har fått relativt bra kundrecensioner och har dessutom placerat sig på en tredjeplats i Aftonbladets robotdammsugare test för 2019.

Enklare modell av bäst i test vinnaren Xiaomi Mi RoboRock S5

Båda modeller liknar varandra ganska mycket och har flera liknande egenskaper. Däremot är det inte samma produkt och Xiaomi Mi Robot Vacuum är också avsedd för att vara ett billigare alternativ. Detta innebär också att denna modell saknar några saker som bäst i test vinnaren har att erbjuda.

Så vad skiljer dessa två robotdammsugare?

Xiaomi Mi Robot Vacuum saknar bland annat möjligheten att kunna sätta no-go-zoner i appen, istället behöver du använda deras magnetiska tejp som medföljer. Denna kan inte heller känna av om det är en matta eller vanligt golv och på så sätt boostar den inte suget när den dammsuger mattan.

Denna modell saknar också moppfunktionen som finns på bäst i test vinnaren, är detta en deal breaker? Kanske inte. Förutom avsaknaden av dessa funktioner så har den även mindre sugstyrka, lite högre ljudnivå och en färre sensor.

Vill du spara ungefär 1 000 kronor och inte riktigt känner behov av de egenskaper som saknas så är detta fortfarande en väldigt bra robotdammsugare som är helt självgående i hemmet.

Har du däremot husdjur som tappar mycket djurhår på golvet så är dammsugarborsten på Roborock S5 ett mycket bättre alternativ. Den är dessutom utformad för att undvika att håren fastnar alldeles för lätt.

 • Skäl att köpa
 • Relativt billig robotdammsugare som presterar väldigt bra
 • 150 min drifttid d.v.s lika stort som på bäst i test vinnaren
 • Stöd för Alexa och Google Home med röstkommandon
 • Laser för kartläggning av bostaden
 • Sugeffekt på 1800 Pa
 • Ljudnivå mellan 61-72 dB
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt
Ljudnivå68 dB
Dammbehållare420 ml
Drifttid150 min
Anpassad för husdjurNej
Max tröskelhöjd1,5 cm
Vikt3,81 kg
No-go-zonerNej
Städyta (max)250 m²
RöststyrningGoogle Home, Alexa
MoppNej
AppJa
WiFiJa

iRobot Roomba 675 - Bra budgetval

iRobot Roomba 675 bild
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4,2 av 5 hos amerikanska Amazon efter 900 kundrecensioner.

iRobot är USAs populäraste märke (2018) för robotdammsugare och både Roomba 980 och 675 är två väldigt populära modeller. iRobot Roomba 675 är betydligt billigare än den dyrare modellen 980, men är den mycket sämre? Kanske inte, beroende på vad du är ute efter.

Har mycket att erbjuda trots sitt låga pris

Likt de flesta bra robotdammsugare så har även iRobot Roomba 980 en bra app där du kan styra enheten. Där kan du bland annat schemalägga när den ska städa, starta den omgående, pausa, få statusuppdateringar med mera.

Precis som sin storebror 980 så har denna robotdammsugare sensorer som känner av när där ligger smuts på golvet och kan därför anpassa framtida städning på dessa extra aktiva platser i hemmet. Robotdammsugaren kan också anpassa sig efter olika golvtyper.

Även denna robotdammsugare är helt självgående och kopplas upp till det lokala WiFi-nätverket. Roboten är så klart utrustad med trappsensor som undviker fall från trappor och mindre nivåskillnader.

Skillnader mellan Roomba 675 och storebror 980

Det kan så klart vara väldigt intressant att jämföra Roomba 675 och 980 då denna modell är ganska mycket billigare. Här nedan listar vi vad som skiljer de två modeller åt.

 • Batteritid: Roomba 675 (90 min), Roomba 980 (120 min)
 • Ladda och fortsätta: Roomba 675 (Nej), Roomba 980 (Ja)
 • Öka styrka på matta: Roomba 675 (Nej), Roomba 980 (Ja)
 • Kartlägga bostaden: Roomba 675 (Nej), Roomba 980 (Ja)

Även om vi och många andra tycker detta är en väldigt prisvärd robotdammsugare så är inte priset långt ifrån vad bäst i test vinnaren Xiaomi Mi RoboRock S5 kostar. Så frågan är om det inte är värt att spara ihop det som fattas och köpa RoboRock S5 istället. Kan du däremot få tag på denna modell på rea så är det fortfarande en väldigt prisvärd självgående robotdammsugare.

 • Skäl att köpa
 • Väldigt populär modell i USA med ett väldigt bra kundomdöme
 • Lågt pris med tanke på hur bra den fungerar jämfört med dyrare modeller
 • WiFi-uppkoppling och en bra app till telefonen
 • Klarar av alla typer av golv
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt
Ljudnivå68 dB
Dammbehållare600 ml
Drifttid60 min
Anpassad för husdjurNej
Vikt3 kg
No-go-zonerJa men tillval av extern hårdvara
RöststyrningGoogle Home, Alexa
AppJa
WiFiJa

Köpguide: Så väljer du den bästa robotdammsugaren

köpguide så väljer du bästa modell

Allt fler börjar få upp ögonen för robotdammsugaren som kan hjälpa eller helt ta över dammsugningen i hemmet. Men är de tillräckligt bra för att helt kunna ersätta den vanliga dammsugen? Detta är troligtvis den vanligaste frågan om robotdammsugare just nu och vår guide kommer du få svaret.

I vår guide kommer vi också gå igenom viktiga funktioner som en robotdammsugare bör ha för att kunna klara av jobbet på ett effektivt sätt. Det finns allt från väldigt billiga till extremt dyra robotdammsugare, men vad är det som egentligen skiljer de åt? En dyr robotdammsugare behöver nödvändigtvis inte vara bättre och framförallt behöver de inte vara prisvärda.

Smarta robotdammsugaren har kommit för att stanna

Intresset för smarta prylar har nog aldrig varit så populärt som det är idag och allt fler familjer vill kunna automatisera allt det tråkiga i hemmet som t.ex. smarta lampor, larm, övervakning och så klart städningen. Kanske hänger detta ihop med att vi får allt mindre fritid och att vi upplever livet som allt mer stressigt.

När den första robotdammsugaren slog ner på marknaden för några år sen så förändrades marknaden över en natt. Äntligen kan vi köpa en robot som sköter städningen åt oss, eller?

Men är robotdammsugaren en dröm? Eller fungerar de faktiskt?

Det är väl inget snack om att de första modellerna från t.ex. Electrolux inte riktigt hade det som krävdes för att få golvet rent regelbundet. Dessutom körde robotdammsugaren in i möbler, fastnade under soffan, körde ner från trappan, fastnade på mattor med mera. De första modellerna var helt enkelt inte speciellt bra.

Men det har hänt fruktansvärt mycket inom utvecklingen av smarta robotdammsugare och idag finns det faktiskt väldigt bra modeller att välja mellan. Men är de tillräckligt bra för att ersätta den vanliga dammsugaren? Kanske eller delvis skulle vi vilja säga.

Mycket hänger på hur smutsigt hemmet blir från t.ex. djur och barn med mera. Har du inget av detta så kan en robotdammsugare klara av i princip det mesta av dammsugningen med en bra modell. Har du däremot barn eller djur så kommer du behöva använda en vanlig dammsugare också regelbundet. Då fungerar en robotdammsugare mer som en form av en avlastning och du slipper dammsuga lika ofta.

Kartor och zoner är viktiga funktioner

robotdammsugare karta över bostad

Tidiga modeller av robotdammsugare har alltid haft problem med att dammsuga på ett effektivt sätt då navigationen i hemmet mer eller mindre varit slumpmässigt. Dagens bästa robotdammsugare kan däremot kartlägga ditt hem och på så sätt veta vart i hemmet där det behöver dammsugas. Har du två våningar i hemmet? Då kanske du vill välja en robotdammsugare som kan kartlägga två våningar så att du enkelt kan flytta robotdammsugaren mellan de två våningarna.

Vissa nya modeller även även stöd för att blockera vissa områden i ditt hem där du själv kan markera ut på en karta vad du inte vill att dammsugaren ska köra. Oftast sköts denna funktionalitet via en dedikerad app i telefonen, som också har en rad olika funktioner för att styra/reglera robotdammsugaren.

Tyvärr avgör priset ganska mycket och du får lite vad du betalar för när det gäller robotdammsugare. Vårt tips är att du undviker alldeles för billiga modeller, då flera oberoende test har visat att dessa inte alls håller måttet för vad du vill kunna få ut av en robotdammsugare. Men flera stora test har också visat att man inte alls behöver gå för högt i pris för att få en riktigt bra självgående robotdammsugare.

bra tekniker robotdammsugare

Bästa tekniker och funktioner för en lyckad robotdammsugare

Det finns inget värre en dum robotdammsugare som städar dåligt och som ständigt kör fast på trösklar eller andra områden i hemmet. För att en självgående robotdammsugare ska kunna vara en hjälp i hushållet så krävs vissa tekniker och funktioner för att göra robotdammsugaren smart.

Vi kommer här gå igenom funktioner som en robotdammsugare bör ha och som du bör kolla efter när du letar efter en ny robotdammsugare.

Kartläggning av ditt hem/bostad

Automatisk kartläggning av bostaden är enligt oss och många andra testkällor ett av de bästa funktionerna en robotdammsugare kan ha. Detta är troligtvis den funktion som väger tyngst när man tittar på olika modeller och bör är alltså vara en självklarhet när du väljer ut en dammsugare.

Men vad är kartfunktion egentligen?

Det första som händer när du startar upp din robotdammsugare för första gången så kommer systemet behöva lära sig hur din bostad ser ut. Nu finns det lite olika tekniker som används men vanligtvis så används något som kallas för LIDAR, vilket är en roterande laser som läser av omgivningen. På så sätt kan mjukvaran rita upp en karta över din bostad och som hjälper robotdammsugaren att navigera effektivt i hemmet.

Detta ger en rad olika fördelar som:

 • Snabbare dammsugning.
 • Effektivare och bättre städresultat.
 • Sparar batteri med kortare körsträckor till laddstation och till utrymmen som behöver dammsugning.
 • Betydligt mindre risk för att fastna.
 • Robotdammsugaren kommer ihåg vart den redan har varit och kan fortsätta där den avslutade.
 • Möjlighet till prioritering av särskilda rum i boendet.
 • Möjlighet till no-go-zoner.
 • Med mera…

Detta är helt enkelt den bästa funktionen en robotdammsugare kan ha och som verkligen gör roboten till en smart pryl i hemmet. Robotdammsugare som kan rita upp en karta över bostaden och som kan navigera effektivt med hjälp av karta väger bra mycket tyngre än sugeffekt. När du ser dammråttor på golvet så vill du vara säker på att det är borta dagen efter. Med modeller som saknar denna teknik så kan dammet ligga kvar flera dagar med lite otur.

För dig som har två eller fler våningar i bostaden kanske också vill ha stöd för flera kartor, på så sätt kan du förflytta robotdammsugaren från en våning till en annan. Tyvärr är det inte alla modeller som har stöd för multipla kartor, så var noga med att kolla upp om modellen har detta stöd.

No-go-zoner eller virtuella väggar med hjälp av kartfunktion

virtuell vägg robotdammsugare

En annan väldigt bra funktion som många av de nya modellerna har börjat implementera är möjligheten till att lägga in avgränsningar vart robotdammsugaren inte få köra. Vi kallas oftast för no-go-zoner eller virtuella väggar/gränser.

Vi alla har oftast ett område i bostaden där det kanske inte är så lämpligt för robotdammsugaren att köra av olika skäl. Det kan vara allt från att du vill undvika att robotdammsugaren fastnar eller att det kanske finns risk för att något dammsugs upp som du vill undvika.

Dessa virtuella avgränsningar kan oftast sättas upp genom den dedikerade appen som används till robotdammsugaren. Vanligtvis kan du se hela planläggningen för din bostad direkt i appen som roboten har ritat upp och som du sedan kan markera på vart du vill sätta upp begränsningar.

Detta är enligt oss och många andra oberoende test en liten men viktig funktion som alla robotdammsugare bör ha. Tillverkaren och du själv kan omöjligt tänka på precis allt som kan gå fel i bostaden och därför att är det en himla fördel att kunna undvika problematiska områden i hemmet.

Robotdammsugare med Wi-Fi och app till telefonen

bra app för robotdammsugare

För att en robotdammsugare ska kunna vara komplett så krävs det både en bra app för styrning, men också att dammsugaren kan kopplas upp direkt till hemmanätverket. De bästa modellerna har idag en egen app som installeras på en av familjens mobiltelefoner.

I appen ska du både kunna styra/instruera men också kunna ta emot information gällande mjukvaruuppdateringar, eller när det är dags att tömma ”dammsugarpåsen”. Men för att allt detta ska kunna fungera smidigt så krävs det en användarvänlig app, men tyvärr så har en del appar en hel del brister. Så innan ett köp av en ny robotdammsugare så kan det vara värt att ta en extra koll på hur appen fungerar och ser ut.

Den största fördelen med en robotdammsugare som är uppkopplad till hemmets Wi-Fi-nätverk är ju möjligheten till att kunna styra eller ta emot information på distans. Det kan vara ganska skönt att kunna starta robotdammsugaren när man t.ex. sitter på jobbet eller när man plötsligt får reda på att någon kommer på besök innan du inner hem.

Appen är alltså hjärnan och kontrollcentret för att styra din robotdammsugare regelbundet. Innan du köper din nya smarta robotdammsugare så var noga med att appen finns tillgänglig till din iPhone eller Android-telefon. Men oftast finns appen för både Android och IOS.

Bra funktioner som oftast finns i apparna

 • Schemalägga städprogram.
 • Kartfunktioner och styrning.
 • Begränsa områden / virtuella no-go-zoner.
 • Starta/stoppa pågående städprogram.
 • Uppdatera mjukvaran på robotdammsugaren.
 • Ta emot status-uppdateringar om vad som pågår och när det är dags att tömma behållaren.

Så utsåg vi bästa robotdammsugare

Bäst i test - RobotdammsugareMarknaden för självgående och smarta robotdammsugare har närmast exploderat de senaste två åren. Från att varit ganska problematiska så fungerar robotdammsugare bättre än någonsin.

Utvecklingen går snabbt framåt i ett segment som är ganska så nytt. Varje år ser vi nya modeller med nya typer av funktioner som förbättrar robotdammsugaren avsevärt. Dagens modeller kan t.ex. inte jämföras med modeller från 2015 eller 2016 då teknikutvecklingen är så snabb.

Robotdammsugaren är också minst lika populär hos oberoende testkällor vilket det finns gott om. Många robotdammsugare får genomgår tester i konstruerade miljöer där man häller ut olika partiklar och smuts. Sedan jämförs de olika modeller beroende på hur mycket de fångar upp. Denna typ av test är så klart väldigt intressanta då resultatet blir lite svart på vitt.

Men det är minsta lika viktigt att inkludera vanliga kundrecensioner då det faktiskt är där robotdammsugaren får testat i riktiga miljöer. Det är trots allt kunderna som själva får testa robotdammsugen hemma i sitt eget hem med diverse olika trösklar och hinder. Modeller som har flera hundra eller tusen kundrecensioner med ett högt kundomdöme är givetvis extra intressant.

För att vi skulle kunna ta fram en lista över de bästa modellerna så har vi använt flera stora oberoende tester från Sverige och utomlands. Kundrecensioner har varit en väldigt viktig hävstång i kombination med testresultat från våra testkällor.

Priset har också varit en viktig del av bedömningen i vårt bäst i test. Det finns nämligen modeller som kostar närmare 20 000 kronor. Därför har vi valt att välja ut robotdammsugare i några olika prisklasser. Från premiumsegment till budgetsegment. Något som många tester har visat är att även billiga robotdammsugare kan städa väldigt väl trots att de saknar flashiga funktioner.

Uppdatering hösten 2022 – Roborock S6 MaxV plockar hem utmärkelsen bäst i test. Denna robotdammsugare utklassar både billiga och dyrare modeller. Navigationssystemet med laser och en AI kamera som kan identifiera samt undvika föremål på golvet är guld värt. Speciellt för föräldrar med barn i hushållet som gärna slänger strumpor på golvet.

Källor

Roborock S6 MaxV

 • 4 av 5 – Svenska M3 – Länk
 • Mycket bra – Tek.no – Länk
 • 8 av 10 – RTings – Länk
 • 4,5 av 5 – Techradar – Länk

Roborock S7 MaxV Ultra

 • 4,5 av 5 – Techradar – Länk
 • Bästa robotdammsugare – RTings – Länk
 • 4,5 av 5 – Svenska M3 – Länk

Roborock Q7 Max+

 • 4 av 5 – DigitalTrends – Länk
 • 4,5 av 5 – Techradar – länk

Xiaomi Mi RoboRock S5

Xiaomi Mi RoboRock S5 / S50 är troligtvis den mest intressanta robotdammsugaren just nu. Den är både relativt billig och utklassar betydligt dyrare modeller. Tittar vi i stora test av robotdammsugare så presterar Xiaomi Mi RoboRock S5 alltid i toppen och nu senaste tog den hem bäst i test hos både Byggahus samt Aftonbladet under 2019.

Det är också den robotdammsugare som har fått bästa betyg när vi tittar på kundrecensioner hos butiker och marknadsplatser. Hade det bara varit ett fåtal kundrecensioner så hade det varit svårt att dra några slutsatser, men när vi har flera hundra kundrecensioner så blir resultatet väldigt tydligt.

Bäst i test vinnaren Xiaomi Mi RoboRock S5 ligger precis i rätt prisklass där många känner det är tillräckligt billigt för att investera. Rätt prisnivå i kombination med en väldigt intelligent robotdammsugare som levererar ett fantastiskt resultat. Finns där något bättre?

 • Bäst i test av Byggahus.se – – Länk
 • Bäst i test av Aftonbladet – – Länk
 • 4,4 av 5 hos amerikanska Amazon – Baserat på 300 kundrecensioner.

RoboRock S6 – Vår framtida bäst i test vinnare?

Skulle RoboRock S6 kunna vara vår bäst i test vinnare? Det enda som håller RoboRock S6 borta från förstaplatsen är det förhöjda priset. Om priset inte är ett problem för dig så hade vi valt RoboRock S6 alla dagar i veckan. Både RoboRock S5 och S6 är i princip identiska förutom små förbättringar som snabbare processor, stöd för flera våningar/kartor, tystare, 20% snabbare städning och så att man kan dela upp bostaden i rum.

Om vi ser att priset går ner något så kommer denna robotdammsugare att bli vår bäst i test vinnare. Den kostar trots allt 2 000 kr mer än RoboRock S5 i dagsläget och för dessa pengar kan man nästan köpa en extra robotdammsugare för andra våningen.

 • 4,5 av 5 hos TrustedReviews – Länk
 • 4 av 5 hos Techradar – Länk
 • 4,5 av 5 hos TechAdvisor – Länk

iRobot Roomba 980

iRobot Roomba har länge varit det märke som har sålt bäst i USA under en lång tid och många av deras modeller har alltid presterat i topp när det gäller test. Det enda som egentligen drar ner Roomba 980 är det höga priset. Förutom det höga priset så är detta en robotdammsugare som levererar vad de flesta söker av av bra självgående dammsugare.

Är den perfekt? Kanske inte, men nära. Det är i alla fall en av marknadens bästa robotdammsugare just nu.

 • Toppbetyg av Byggahus.se – – Länk
 • Testvinnare av Techradar – – Länk
 • 8 av 10 hos svenska M3 – – Länk

Neato Botvac D7 Connected

Neato är ett annat väldigt populärt märke som säljer en rad olika modeller och just Botvac D7 är en av deras toppmodeller. Även Neato Botvac D7 klassas som en av de bättre highend-modellerna och det syns tyvärr också på priset. Om priset inte är ett hinder så kan denna robotdammsugare vara väldigt aktuell för många familjer.

Neato Botvac D7 Conntected har presterat riktigt bra i flera stora oberoende tester. Något ”unikt” är designen som är formad som ett ”D” och tack vare detta så har denna modell inga problem med hörn i bostaden. Runda robotdammsugare är oftast något sämre på att dammsuga hörn.

 • 4,5 av 5 av TechRadar – – Länk
 • 8 av 10 av svenska M3 – – Länk
 • 4,5 av 5 av TrustedReviews – – Länk

Xiaomi Mi Robot Vacuum

Xiaomis ”budgetmodell” av robotdammsugare, men är den dålig? Nä absolut inte och det visar också testen som har gjorts på modellen. Vi tycker däremot att modellen borde varit snäppet billigare än bäst i test vinnaren Xiaomi Mi RoboRock S5. En tusenlapp billigare gör att Xiaomi Mi RoboRock S5 ändå blir attraktivare och vi rekommenderar att man lägger till en tusenlapp för att få den bättre modellen.

Men har du väldigt stramt med pengar så är detta fortfarande en relativt bra modell som har presterat bra i tester.

 • 3,8 av 5 hos Amazon – Efter 200 kundomdömen
 • #3 av Aftonbladet 2019 – – Länk

Electrolux Pure i9

Electrolux var ett av de märken som var tidigast med robotdammsugare på marknaden och Electrolux Pure i9 är en väldigt kompetent modell. Lanseringspriset var ungefär 7000 kronor men har på senare tid sänkts till ungefär 5 000 kr, vilket också gör denna modell lite mer intressant i dagsläget.

Electrolux Pure i9 är känd för att klarar av trösklar väldigt bra och med sin 3D-kamera tar den sig runt i hemmet utan några större problem. Men marknaden för bra robotdammsugare har blivit betydligt tuffare och frågan är om denna modell är det bästa köpet egentligen?

 • 3,5 av 5 av TechRadar.com – – Länk
 • 6 av 10 av svenska M3 – – Länk
 • Bäst i test av Aftonbladet 2018 – – Länk.

Tidigare produkter som har utgått

Här nedan listar vi robotdammsugare som har varit extra populära men som tyvärr har slutat säljas eller har blivit utbytta till bättre produkter. Oftast är det utgångna modeller som har presterat bra i olika oberoende test eller så har modellen blivit ersatt med en nyare och bättre variant i vårt jämförelsetest.

iRobot Roomba 980 - Testvinnare

iRobot Roomba 980 bild
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4,2 av 5 hos amerikanska Amazon efter 2 000 kundrecensioner
 • Toppbetyg hos Byggahus.se 2019
 • Testvinnare hos Techradar
 • 8 av 10 hos svenska M3

iRobot Roomba 980 och andra Roomba-modeller har snabbt tagit marknaden med storm med sina fantastiska robotdammsugare. Techradar själva skriver att Roomba 980 är kungen av robotdammsugare och det verkar stämma ganska bra när vi tittar på betyget från flera tusen kundrecensioner.

Tillåter din plånbok ett köp av iRobot Rooma 980 så är chansen stor att du blir väldigt nöjd. Även om denna modell inte är den smartaste på marknaden så vinner den på sitt kraftfulla sug.

Smart robotdammsugare med metodisk städning

iRobot Roomba 980 är kanske inte lika smart som bäst i test vinnaren Xiaomi Mi RoboRock S5, men den vinner på andra saker som kraftfullare sug med mera.

Roomba är inte så dum som vi kanske får det att låta, faktum är att Roomba 980 har flera sensorer som känner av när där ligger smuts på golvet och städar extra noga på dessa ställen. Precis som bäst i test vinnaren så har denna robotdammsugare en kartfunktion för effektivare navigering och städning.

iRobot Roomba 980 är definitivt en av marknadens bästa robotdammsugare under 2019 och så länge plånboken tillåter det så är detta ett givet köp för vem som helst. Speciellt för dig som har flera mattor i hemmet så ger den kraftfullare sugförmågan stor skillnad jämfört med andra modeller.

Superenkel installation med en bra app

Testvinnaren iRobot Roomba 980 robotdammsugare har en väldigt bra app som snabbt hjälper dig att installera och komma igång med den lilla roboten. Appen är enligt oss och många andra testkällor en app som är väldigt användarvänlig.

Inne i appen får du all information om hur städningen fungerade, om den har fastnat, vilka rum som städades med mera. Allt som robotdammsugaren gör loggas också så du kan gå tillbaka och se vad som har gjorts med mera. Det är också i appen som du sätter upp städscheman med mera och kan så klart även starta/stoppa iRobot Roomba robotdammsugaren när du vill.

Hade det inte varit för sitt höga pris så skulle detta kunna vara vår bästa robotdammsugare i testet, men på grund av det höga priset och något sämre navigering så får det bli en andraplats.

 • Skäl att köpa
 • Fått toppbetyg och har även vunnit ett antal oberoende test
 • Kan manuellt fjärrstyras med hjälp av mobilappen
 • Stöd för Spot-Cleanup
 • Även denna modell har stöd för mopp
 • Sensorer som känner av om det är extra smutsigt och anpassar därefter
 • Användarvänlig app till telefonen
 • Kraftfull robotdammsugare med en av marknaden bästa sugeffekter
 • Drifttid på 120 minuter
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt
Ljudnivå67 dB
Dammbehållare600 ml
Drifttid120 min
Anpassad för husdjurJa
Max tröskelhöjd1,5 cm
Vikt3,94 kg
No-go-zonerJa
Städyta (max)190 m²
RöststyrningGoogle Home, Alexa
MoppJa (tillval)
AppJa
WiFiJa

Neato Botvac D7 Connected - Populär

Neato Botvac D7 Connected bild
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4,5 av 5 hos TechRadar.com
 • 8 av 10 hos svenska M3 när de testade robotdammsugaren 2019.
 • 4,5 av 5 hos TrustedReviews.com

Neato är utan tvekan ett av de toppmärken som säljer fantastiska robotdammsugare och har länge varit en av de ledande aktörerna på marknaden. Neato Botvac D7 Connected är bara en av flera modeller som Neato tillverkar, däremot är D7 Connected den modell som har presterat bäst i olika oberoende test.

Neato Botvac D7 Connected har bland annat fått toppbetyg hos svenska M3 och men också hos stora elektroniksidan TechRadar.com.

Dyr robotdammsugare med fantastiska egenskaper

Det är knappast ingen hemlighet att Neato tillverkar några av de bästa robotdammsugare som finns att köpa. Priset är ganska högt, men för dessa pengar får du en robotdammsugare som är i toppklass.

Det bästa med Neato Botvac D7 är den kraftfulla sugförmågan och är också den modell som är mest kraftfull i Neato-familjen. Något vi gillar skarpt är själva formen på dammsugaren d.v.s. D-formad och tack vare utformningen så har denna modell inga problem med att komma åt hörn i bostaden. Runda robotdammsugare har nämligen oftast stora problem med hörn.

Precis som de flesta andra toppmodeller så kan denna också kartlägga din bostad med hjälp av laser. Lasern används också för att navigera effektivt och skonsamt mellan möbler och andra hinder i hemmet. En robotdammsugare som har denna teknik så kan du vara säker på att hemmet förblir städad och dessutom går det mycket fortare för roboten att städa effektivt.

Smidig app till telefonen

Precis som bäst i test vinnaren så har Neato också en app där du får total kontroll över robotdammsugaren. Med hjälp av appen till telefonen kan du sätta upp så kallade no-go-zoner där du vill att Neato robotdammsugare ska undvika.

I appen får du också tillgång till täckningskartor över bostaden och kan även se en komplett loggbok över de 21 senaste jobben. Det är också här som du hittar notifieringar i form av statusuppdateringar med mera. Har du riktigt tråkigt en dag så kan du även styra robotdammsugaren manuellt med hjälp av appen.

Använder du Google Home? Då kan du koppla upp Neato Botvac D7 Connected till denna enhet och sedan styra den med hjälp av röstkommandon. Allt från starta/pausa, kör och ladda, eller varför inte schemalägga framtida jobb.

 • Skäl att köpa
 • Presterar på topp i de flesta oberoende tester
 • Smidig och tar sig fram överallt
 • Fantastiskt städresultat i test
 • Enkel och smidig app för styrning
 • Stöd för flera zoner d.v.s stöd för flera våningar och även specifika rum
 • Drifttid på 120 min
 • Kartlägger hela bostaden med hjälpa av laser
 • D-formad för bättre resultat vid hörnor
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt
Ljudnivå69 dB
Dammbehållare700 ml
Drifttid120 min
Anpassad för husdjurNej
Max tröskelhöjd1,9 cm
Vikt3,5 kg
No-go-zonerJa
Städyta (max)420 m²
RöststyrningGoogle Home, Alexa, Apple Watch
MoppNej
AppJa
WiFiJa

Electrolux Pure i9 - 3D kamera

Electrolux Pure i9 bild
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 3,5 av 5 hos TechRadar.com
 • 6 av 10 hos svenska M3 när de testade robotdammsugaren 2019
 • Bäst i test av Aftonbladet robotdammsugare test 2018

Electrolux var väldigt tidigt ute med att tillverka robotdammsugare och har under de senaste åren haft en hel del bra modeller. Electrolux Pure i9 är en av deras senaste modeller som har fått utmärkelser i flera stora test av robotdammsugare.

Modellen har bland annat fått bäst i test av Aftonbladets egna robotdammsugare test 2018, samt fått flera utmärkelser och toppbetyg i många andra oberoende tester.

Electrolux 100 dagars öppet köp

Något vi älskar med Electrolux är deras 100 dagars nöjdhetsgaranti och är du inte nöjd inom 100 dagar så är det bara att återlämna robotdammsugaren. Så klart måste du först registrera ditt köp hos Electrolux men du kan fortfarande köpa robotdammsugaren i valfri butik. Så länge du har ett kvitto från butiken så gäller nöjdhetsgarantin.

Det bästa med Electrolux Pure i9 är den unika 3D-vision som guidar den självgående robotdammsugaren. Modellen har 3D-kamera som hela tiden läser av omgivning och kan på så sätt känna av hinder så som t.ex. väggar men också kablar på golven. Kablar från elektronik i hemmet är något som många robotdammsugare har problem med, men inte Electrolux Pure i9.

Enligt Byggahus test av robotdammsugaren så är den däremot inte lika bra som bäst i test vinnaren från Xiaomi, trots sin 3D-vision-kameror. I deras test så hade denna modellen lite problem med stolsben under köksbordet. Det fungerar, men den rör sig inte lika snabbt som Xiaomi robotdammsugare.

Användarvänlig app till telefonen

Något som de flesta test av Electrolux Pure i9 visar är däremot en väldigt bra och smidig app till telefonen. Enligt många källor så är detta en av de bästa apparna som de har fått prova och är framförallt väldigt användarvänlig.

Är Electrolux Pure i9 en perfekt robotdammsugare? Nej, men det är fortfarande en väldigt bra modell som många har blivit nöjda med. Dessutom finns en 100 dagars nöjdhetsgaranti om du inte blir nöjd.

 • Skäl att köpa
 • Bra betyg i flera test i Sverige
 • Väldigt användarvänlig app
 • Drifttid 40 min
 • Kartlägger bostaden med 3D-kamera
 • Kommer åt hörn väldigt bra
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt
Ljudnivå75 dB
Dammbehållare750 ml
Drifttid40 min
Anpassad för husdjurJa
Max tröskelhöjd2,2 cm
Vikt3,32 kg
MoppNej
AppJa
WiFiJa