test av Peugeot Paris U Select

Test av Peugeot Paris U´Select

Test av Peugeot Paris U´Select utmärkelse - utmärkt 2023Vi har testat pepparkvarnen Peugeot Paris U´Select som är en av marknadens mest populära och bästa pepparkvarnar. Modellen har prisats av både experter och konsumenter för sin goda kvalitet samt smidigheten med att ändra malningsgrad.

Överlag presterade Peugeot Paris U´Select som vi förväntade oss men där var trots allt några saker som uppdagades när vi genomförde vårt test av pepparkvarnen.

Vi kan varmt rekommendera Peugeot Paris U´Select om du ofta ändrar malningsgrad. Ändrar du däremot inte pepparstorleken så ofta tycker vi att det finns bättre modeller på marknaden.

 • Skäl att köpa
 • Fantastisk traditionell design i flera färger
 • Enkel justering av malningsgrad i sex nivåer
 • Malverket levererar konsekvent storlek på de malna pepparkornen
 • Ligger bra i handen och är enkel att mala med
 • Livslång garanti på malverket
 • Skäl att inte köpa
 • Behöver skakas till ibland för att pepparkornen ska trilla ner i kvarnen
 • Metallknoppen behöver skruvas åt för att inte hela tiden lossna

ButikPris
679:-Besök
779:-Besök

Så här testade vi pepparkvarnen

Vi har under några månader testat pepparkvarnen Peugeot Paris U´Select. Vi valde att testa den lite större modellen på 30 cm som vi ansåg vara det bästa valet vid tillfället. Den är inte för liten eller för stor. Vi valde också pepparkvarnen med svart pianolack som vi anser vara det mest lättskötta samt att det är förbannat snyggt.

Under fyra månader fick Peugeot Paris U´Select gå som den vardagliga trotjänaren i köket. Nedanför listar vi några saker som vi testade under perioden.

 1. Påfyllning av svartpeppar – Hur enkel är den att fylla på?
 2. Pepparkvarnens förmåga att justera malningsgrad
 3. Ergonomi och användning
 4. Rengöring

Första intryck med design och storlek

Första anblicken av Peugeot Paris U´Select 30 cm avslöjar en klassisk design som vi genast tar till oss. Med den svarta pianolacken skapar pepparkvarnen ett högt kvalitetsintryck som tilltalar oss av olika skäl. För det första, är pianolacket otroligt snyggt vilket ger kvarnen en lyxig känsla. För det andra så underlättar dess glansiga yta rengöringen vilket vi tror utklassar modeller med matt färg.

Det är dock viktigt att poängtera att pianolackens nackdel är att kvarnen blir hal med våta händer. Vilket vi upptäckte ganska omgående men var för oss inget större problem. Vi rekommenderar därför att hålla en kökshandduk nära till hands när du lagar mat.

När det gäller storleken så känns Peugeot Paris U´Select precis lagom i handen, varken för liten eller för stor. Vi hade nog inte valt en mindre modell, möjligtvis skulle vi ha övervägt en större modell. Betydligt större modeller finns på marknaden men priset springer snabbt iväg, där en 40 cm-modell lätt kan kosta över tusenlappen.

U´Select-funktionen är utan tvekan en särskiljande egenskap. Den nedre delen av kvarnen justerar malningsgraden vilket vi finner gediget och smidigt. Tidigare justerades malningsgraden genom knoppen på ovansidan där en hårdare fastspänd knopp resulterade i finare malning. Men vi föredrar utan tvekan Peugeot Paris U´Selects metod.

Läs också vårt bäst i test av av salt- & pepparkvarnar för ingående analys av marknadens bästa alternativ.

Är Peugeot Paris U´Select enkel att fylla på?

Överlag upplever vi att pepparkvarnen är enkel att fylla på, så länge det görs på korrekt sätt. Hålet där pepparkornen ska glida ner är dock ganska litet så vi rekommenderar att använda ett vikt papper för att dirigera kornen rätt.

Det är inte lönt att hälla direkt från pepparkornspåsen då detta sällan slutar väl och du får korn överallt. Det upptäckte vi omgående när pepparkornen flög höger och vänster. Vi känner oss delade i frågan om påfyllning, det är både enkelt men samtidigt omständlig.

Kvarn och justering av malningsgrad

Peugeot Paris U Select justering av malningsgrad

Det som sticker ut med Peugeot Paris U´Select är förmågan att justera malningsgraden. Det finns sex olika nivåer att välja mellan vilket fungerar över förväntan och ger en smidighet som överträffar alla tidigare upplevelser.

Men, är malningsstorleken egentligen viktig?

För att svara på det med ett ord, ja! Att kunna justera storleken på malningen kan göra en enorm skillnad för smakprofilen i dina maträtter. Så om du är en hemmakock, kan Peugeot Paris U´Select bidra med intressanta smakupplevelser till dina måltider.

Den patenterade tekniken som används i kvarnen för att mala pepparkorn är imponerande bra, och Peugeot ger även en livslång garanti på malverket, vilket vittnar om dess kvalitet. Med detta sagt så vi upptäckte att pepparkorn ibland inte trillar ner till kvarnmekanismen. Att skaka på pepparkvarnen löser problemet.

Kanske hänger det ihop med Peugeots två-stegs-malverk där pepparkornen först delas och sedan krossas till önskad storlek. Vi noterar också att den är konstruerad att ta emot pepparkorn på max 6 mm, vilket kan göra den lite kräsen för olika pepparstorlekar.

Ett annat mindre problem vi stötte på var att metallknoppen på toppen lossnar då och då och behöver skruvas åt. Det är lite störande men samtidigt är det bara skruva åt lite hårdare så löser sig problemet. Samtidigt vill man inte skruva åt för hårt då det blir trögare att snurra på ovandelen vid malning.

Peugeot Paris U´Select undersida kvarn

Vårt omdöme av Peugeot Paris U´Select

Test av Peugeot Paris U´Select utmärkelse - utmärkt 2023Peugeot Paris U´Select imponerar i stort sett på oss med sin prestanda. Om du är någon som ofta ändrar malningsgrad, är detta helt klart rätt val för dig. Om du vanligtvis inte ändrar malningsgrad finns det andra bättre alternativ. Kvarnen är också väldigt bra och levererar konsekvent korrekt storlek på de malna pepparkornen, förutsatt att du inte av misstag skruvar på justeringsdelen.

Peugeot Paris delar däremot en nackdel med andra traditionella kvarnar, det snäva utrymmet för påfyllning. Men med rätt teknik blir detta en obetydlig detalj.

Är då Peugeot Paris U´Select perfekt? Kanske inte, men det är väldigt nära. Vi är överlag mycket nöjda med användningen och prestandan. Vi testade en 30 cm modell och kan inte uttala oss om de mindre varianterna men vi kände direkt att en mindre modell inte var aktuellt. Med storleken på 30 cm håller den mer pepparkorn vilket gör att man mer sällan behöver fylla på, trots daglig användning. Storleken på 30 cm gör även att pepparkvarnen ligger bra i handen och gör det enkelt att mala när vi snurrar på knoppen.

Som nämnt tidigare, erbjuder Peugeot en livslång garanti på malverket. Detta är en stor styrka som få konkurrenter kan matcha och skapar en känsla av trygghet och tillförsikt i produkten.

Även om Peugeot Paris U´Select kanske inte är perfekt är det en pepparkvarn med flera starka egenskaper. Dess eleganta design, högkvalitativa kvarn, justerbara malningsgrad och livslånga garanti (kvarnmekanismen) gör den till ett utmärkt val för alla som vill förbättra sina kulinariska upplevelser.