Bästa Skäggtrimmer 2021

Bästa Skäggtrimmer 2021

Det finns inget värre än att försöka få till skägget eller polisongerna med en skäggtrimmer som är obotligt dålig. Idag finns det ett brett utbud av väldigt bra skäggtrimmers till överkomliga priser och skägg överlag har aldrig varit hetare än vad det är idag.

Ett snyggt skägg ställer höga krav på utrustningen och vi har därför gått igenom flera bäst i test i jakten på de bästa apparaterna. Vi har tagit hänsyn till de resultat som finns från de olika testkällorna, men vi har också tagit stor hänsyn till alla de kundrecensioner som finns på dessa produkter. Det är en sak när produkten testas i ett labb och när den får testas av riktiga personer hemma i hemmet.

Vi har valt ut några alternativ förutom bäst i test vinnaren som vi tycker håller standarden nära testvinnaren. Det finns apparater som har ganska så unika element och frågan är egentligen vilken funktion som är extra viktig för dig.

Philips Series 7000 BT7201 - Bäst i test

Philips Series 7000 BT7201 bild 1
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • Bäst i test i svenska tidningen M3
 • 4 av 5 hos kanadensiska Amazon efter 170 kundrecensioner

Skäggtrimmern BT7201 från Philips är en något udda timmer med en hel del fantastiska lösningar som underlättar den dagliga trimningen. Philips BT7201 skäggtrimmer fick som senast utmärkelsen bäst i test i M3s stora test av rakapparater och trimmers. Modellen har också fått väldigt bra kundrecensioner runt om på olika webbportaler och har bland annat fått toppbetyg hos Amazon.

Unikt vakuum-system

Något som gör Philips BT7201 något unik är det vakuum-system som Philips har tagit fram för att på ett enkelt sätt kunna samla upp alla hårstrån vid trimningen. Vakuumet som bildas i denna modellen är ordentligt och är starkt nog för att slippa alla hårstrån i vasken när du trimmar mustaschen eller skägget. Något som gärna uppskattas av de flesta personer och framförallt ens partner.

Bäst i test vinnaren Philips Series 7000 BT7201 har också inbyggt batteri som tillåter 60 minuters trimning per laddning, men kan också användas med sladd inkopplad. Perfekt om en laddning inte skulle räcka till 100%, vilket är då du kan välja att koppla in kabeln för att slutföra.

Hög precision

Skäggtrimmern från Philips är en modell som tillåter stor variation av längdinställningar och genom att snurra på ett reglage så kan du välja mellan 0,5 – 10 mm. Med en precision på 0,5 mm per vrid så ger detta dig 20 stycken olika längdinställningar, vilket gör att denna skäggtrimmer passar alla personer.

För att vara på den säkra sidan så låser sig inställningen när du har valt exakt längdinställning så att ingen olycka uppstår. Ett precisionstillbehör följer också med när du köper Philips BT7201, vilket kan snäppas på efter trimningen för att snygga till svåråtkomliga ställen vid t.ex. mustaschen.

Philips BT7201 har inbyggd hårkam som reser eller lyfter varje hårstrån när du drar trimmer genom skägget. På så sätt så missas inga hårstrån och resultatet blir alltid bra.

 • Hög precision på längdinställning, från 0,5 – 10 mm med 0,5 mm per steg och detta ger dig 20 st olika längder.
 • Laddningsbar skäggtrimmer som räcker 60 minuter, men som också kan drivas med kabel.
 • Unikt vakuum-system som suger upp allt löst hår i en behållare så du slipper hårstrån i vasken.
 • En effektiv hårkam som lyfter varje hårstrå så att inget missas.
 • Kommer med tillbehör som t.ex. en precisionstrimmer för extra finlir.
 • Trimhuvudet kan enkelt rengöras genom att skölja det under kranen eller använda den borste som följer med som tillbehör.

Philips Series 9000 BT9297 - Med laserguide

Philips Series 9000 BT9297 bild 1
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • Rekommenderas i svenska tidningen M3
 • 4 av 5 hos brittiska Amazon efter 170 kundrecensioner

Philips Series 9000 BT9297 är en annan väldigt populär skäggtrimmer som har fått bra i både test och kundrecensioner. Modellen blev rekommenderad i svenska tidningen M3 så sent som oktober 2017 och räknas till en av de bättre modellerna av skäggtrimmers på marknaden. Modellen är något unik då den räknas som den första skäggtrimmern med laserstyrningshjälp och med hjälp av detta så får du skägget 100% symmetriskt.

Använder laserljus för perfekt skägglinje

Det är inte alltid så enkelt att få en hundraprocentig skägglinje som har 100% symmetri på båda sidorna, men för att hjälpa användaren något på traven så har Philips tagit fram ett laserhjälpmedel. Med Philips 9000 BT9297 så följer där med ett system som använder laserljus som ritar upp linjer på ansiktet så att du enkelt ska kunna trimma raka linjer.

Enligt Philips själva så är detta den första skäggtrimmern med laserguidning och från vad vi har läst så verkar det stämma. Denna typ av hjälpmedel har funnits länge inom byggbranschen och att implementera denna tekniken på en skäggtrimmer är ganska genialiskt. Det är inte bara smart idé på pappret, utan det fungerar också fantastiskt bra i praktiken. Vilket de flesta produkttester och kundrecensioner påvisar.

Väldigt bra precision, ned till 0,4mm

Philips Series 9000 BT9297 har flera liknelser med bäst i test vinnaren i detta test och en av de saker som denna modellen har också är grym precision. Faktum är att precisionen eller längdinställningen är bättre på denna modellen än bäst i test vinnaren. Med denna modellen kan du välja en längdinställning från 0,4 – 7 mm och för varje steg på inställningen så ändras det 0,2 mm. En precision som nästan ingen skäggtrimmer kan erbjuda.

Skäggtrimmern från Philips har dubbelslipade blad som gör att den klipper fortare och då blir även resultatet bättre. Med denna tekniken så klarar bladen även av väldigt tjocka hårstrån samt att bladen mer eller mindre slipar sig själva så att de hålls vassa under en lång tid.

Det medföljer även en precisionstrimmer som du kan användas på ställen som annars är svåråtkomliga eller som kräver lite extra finess. Skäggtrimmern från Philips är laddningsbar med en användartid på 80 minuter på full laddning. En laddtid på 1 timme ska ge 80 minuters användning och skulle batteriet ta slut så kan du alltid koppla in kabeln.

 • Vägledning genom laserljus för symmetrisk trimning
 • Enorm precision från 0,4 – 7 mm med 0,2 mm för varje steginställning.
 • Batteridriven skäggtrimmer med 80 minuters användning på full laddning. Laddas på 1 timme.
 • Kan användas även om sladden är inkopplad i vägguttaget.
 • Tydlig LCD-display som visar dina inställningar.
 • 100% vattentät.
 • Precisionstrimmer medföljer som ett tillbehör.

Philips OneBlade QP2530 - Mest sålda skäggtrimmern?

Philips OneBlade QP2530 bild 1
ButikPris
349:-Besök
349:-Besök
429:-Besök
 • 4,6 av 5 på Amazon efter över 22 000 kundrecensioner
 • "Bästa budgetval" hos Bäst-i-test 2020

Populariteten kring Philips OneBlade verkar inte försvinna någon tid snart och faktum är att detta kan vara den mest sålda skäggtrimmern just nu. Ryktena kring denna fantastiska skäggtrimmer / rakapparat verkar stämma till 100% och det är svårt att förstå hur populär denna produkt har blivit.

Ny teknologi inom rakning

Skärbladen på denna enheten är något unik och med detta blad kan du raka dig, styla ditt skägg, fixa mustaschen eller fixa polisongerna utan några problem. Detta med endast ett blad, där av namnet OneBlade. Bladen rör sig närmare 200 varv per sekund vilket gör att denna produkt kan ta även de svåraste hårstråna.

Många personer väljer att gå över till att använda Philips OneBlade som rakapparat då det är så smidigt. Det är dock värt att nämna att rakningen inte blir lika lent som ett rakblad, men det är i alla fall bra nära. Detta gör också så att trimmern känns extra skonsam emot huden och inget känns irriterat.

4 olika trimkammar medföljer

Denna skäggtrimmer / rakapparat hade så klart inte varit komplett utan de 4 olika trimkammar som medföljer och dessa används för att du enkelt ska kunna välja rätt längd på hårstråna. De olika längder som medföljer är 1, 2, 3 och 5 mm. Vill du bara raka så nära huden som möjligt så väljer du helt enkelt bort dessa kammar och kör den direkt mot huden för nära rakning.

Denna skäggtrimmer har fått fantastiska toppbetyg från så många befintliga kunder och även om denna inte är vår bäst i test vinnare så är detta en fantastisk produkt som tilltalar många personer.

Philips OneBlade räknas som en av de bästa och mest enkla skäggtrimrarna på marknaden. Enkelheten i kombination av den nya blad-tekniken gör att denna produkt blir en fullträff.

 • Kan användas som skäggtrimmer och rakapparat.
 • 4 stycken skäggkammar medföljer 1, 2, 3 och 5 mm stubb.
 • Kan användas både torrt och vått, med eller utan rakskum vid rakning.
 • Laddat batteri håller upp till 60 minuter.

Philips Multigroom Series 7000 MG7720 - DualCut-teknik

Philips Multigroom Series 7000 MG7720 bild 1
ButikPris
568:-Besök
593:-Besök
598:-Besök
699:-Besök
699:-Besök
 • 5 av 5 stjärnor hos franska Les Numeriques.
 • 4,8 av 5 hos italienska Amazon.

Det är väl ingen shock vid det här laget att Philips gör de bästa apparaterna inom rakning och grooming. I dagsläget så är Philips det ledande märket och där finns ett par andra märken som nästan når upp till Philips, men tyvärr inte riktigt. För oss konsumenter så hade det så klart varit bättre med mer konkurrens.

Philips Multigroom Series 7000 MG7720 är en annan väldigt populär skäggtrimmer som har fått bäst i test hos bland annant franska testsidan Les Numeriques. Där fick modellen fullpott på alla tester och har dessutom fått fantastiska kundrecensioner.

DualCut-teknik för effektivare klippning

Philips har gjort stora framsteg när det gäller blad-teknologi, något som är extra tydligt med Philips Multigroom MG 7000 serien. Genom att införa ytterligare blad eller dubbla antalet blad så uppnås en precision som få skäggtrimmers kan uppnå och resultatet av detta leder till att bladen glider enkelt över huden.

Något annat som också är ganska smart är den teknologi som Philips har infört, nämligen att knivarna på bladet helt automatiskt slipar sig själva när de arbetar. Detta är så klart väldigt uppskattat och bladen förblir lika vassa som dag ett under flera år.

En trimmer som har allt – 14 olika verktyg medföljer

Detta är inte en renodlad skäggtrimmer från Philips likt bäst i test vinnaren Philips BT7201 som vi listar överst. Faktum är att detta är en trimmer för hela kroppen d.v.s. multigroom som namnet avslöjar.

Om du är ute efter en så kallad allt-i-ett-trimmer så är detta en skäggtrimmer i toppnivå och med sina 14 verktyg som medföljer så kan den klara av hela kroppen utan några besvär. Som du ser i bilden ovan så medföljer 14 olika verktyg för att kunna uppnå önskat resultat.

Några av de verktyg som medföljer är nästrimmer, bodyshaver, precisionkamm, 8 st olika kammar med mera.

Drifttiden på denna modell är omkring 120 minuter efter 1 timmes laddning. Skulle du någon gång upptäcka att batteriet är slut så kan du använda snabbladdning som tar 5 minuter och då ska du kunna få ut en hel trimning.

Om du upplever att du har stressiga morgnar så kan du välja att använda trimmern i duschen då den är helt vattentät eller om du har som vana att skölja trimmern under kranen.

Något vi verkligen gillar med Philips överlag är den långa garantitid som medföljer deras produkter och Philips Multigroom Series 7000 MG7720 är ingen undantag. Faktum är att det är 5 års world wide garantitid på denna skäggtrimmer. Vad vi vet så är det inget annat företag som tillverkar grooming-verktyg som kan lämna så generös garantitid.

 • 5 års garanti.
 • 14 olika verktyg från 8 olika kammar till nästrimmer med mera.
 • 120 minuters användning på ett fulladdat batteri. Laddar fullt på 60 minuter. Har även snabbladdning där 5 minuters laddning räcker till en trimning.
 • Vattentät, kan användas i duschen eller sköljas direkt under kranen.
 • Dubbelt så många knivar i rakbladet som traditionella trimmers. Bladen slipar sig själva medans de jobbar, vilket gör att bladen förblir lika vassa som dag ett efter flera år.

Källor

M3

M3 utförde ett ordentligt test på dagens rakapparater och i deras test så inkludera de även ett par olika skäggtrimmers. Testen av dessa produkter från diverse olika märken visar tydligt vilka två företag som ligger högt upp på de bästa prylarna. Det största märket idag är Philips och därefter så kommer även Braun högt upp med deras skäggtrimmers

Testvinnaren i M3s bäst i test av skäggtrummers blev Philips Series 7000 BT7201 som är en fulländad apparat som gör rakningen extra intressant. Ett stort plus är det vakuum-teknologi som har införts, vilket samlar upp alla hårstrån vid rakningen eller trimningen. M3.