Smarta personvågar Bäst i test 2020 – De bästa uppkopplade vågarna

Smart Personvåg Bäst i Test
Badrumsvågen eller personvägen som det oftast kallas för idag är en av de prylar i vårt hem som har blivit allt smartare de senaste åren. Många kanske nöjer sig med en enklare badrumsvåg som endast visar vikt, men de flesta vill kunna få ut betydligt mer än så. Många av de smarta personvågar som finns idag är uppkopplade direkt till ens WiFi i hemmet som sedan är kopplat till en bredare webbtjänst på nätet. Oftast så finns tjänsten som webbtjänst och i form av appar i till mobilen.

Den smarta personvågen kan idag skapa snygga grafer och avancerad statistik över ens vikt, hjärna, muskelmassa, BMI, fett med mera. De håller dessutom koll på vem som ställer sig på vågen och kan i flera fall ha stöd för upp till 5 – 10 personer i hushållet så att alla kan använda personvågen.

Vi har kollat igenom flera stora bäst i test av personvågar samt vanliga tester och har sedan tagit fram en komplett sammanställning över de bästa smarta personvågarna på marknaden.


Nokia Body+ – Bäst i Test

Bäst i Test, gamla Withings

ButikPris
879:-Besök
990:-Besök
999:-Besök
 • Toppoäng hos Råd & Rön
 • Toppoäng hos danska Tænk
 • 9 av 10 hos TomsGuide
 • Förstavalet hos PCMag.com

Nokia Body+ är en av marknadens mest avancerade personvågar och har mycket att erbjuda för den som vill införskaffa sig sin första smarta badrumsvåg. Denna personvåg gick tidigare under namnet Withings WS-50 innan Nokia förvärvade Withings.

Nokia har gjort lite förändringar rent utseendemässigt, men annars är det ungefär samma personvåg som när vågen var under märket Withings. Denna smarta personvåg har vunnit många priser genom åren och har vunnit flera tester både i Sverige, men också utomlands.

Komplett system med statistik

Vem gillar inte statistik? framförallt statistik när det gäller ens egna viktkurva under en diet eller träning. Att kunna följa viktkurvan nedåt kan vara extremt motiverande och man lär sig snabbt vad i vardagen som fungerar men också vad som inte gör.

Nokia Body+ kopplas till hemmets Wifi-nätverk där den laddar upp data till molnet och sedan kan man välja att installera en mobilapp i telefonen som kommer åt denna viktdata. Appen finns till både IOS och Android. Det går även att koppla vågen via Bluetooth.

Tjänsten där alla data sparas så som vikt, kroppsfett, vattenmängd, muskelmassa och benmassa heter Health Mate som är Nokias nya storsatsning. Här kan du även koppla till andra enheter från gamla Withings eller nyare prylar från Nokia som t.ex. aktivitetsarmband med mera.

Många funktioner

Nokia kommer antagligen bygga ut sin arsenal med nya sport, träning, hälsoprylar i framtiden och redan nu kan man koppla samma Nokias aktivitetsarmband med Nokia Body+. När dessa två är sammankopplade så visas antalet steg du gick dagen före. En form av aktivitetsrapport. På displayen får du också koll på dagens väder när du ställer dig på vågen.

Nokia Body+ har ingen inbyggt batteri som Nokia Body Cardio har och många föredrar detta då de enkelt kan byta batterier när det är dags. Nokia Body+ drivs på 4 stycken 1,5 volts AAA batterier och håller ungefär 18 månader, lite beroende på användning.

Denna smarta personvåg är gjord för hela familjen så länge ni inte är fler än 8 personer i hushållet. Perfekt om man vill t.ex. följa ens barns viktkurvor under åren och vågen klarar av att själv lista ut vem som står på vågen så att datan kan registreras på rätt person.

Specifikationer & fördelar med testvinnaren Nokia Body+

 • Klarar av att hantera upp till 8 personer i hushållet.
 • Bra överskådlig webbtjänst som visar all statistik över vikt, muskler med mera.
 • Webbtjänsten kan nås antingen via webbläsaren eller som app i telefonen. Finns till både IOS och Android.
 • Lång batteritid på 18 månader ungefär.
 • Mäter kroppsfett, kroppsvatten, muskelmassa och benmassa.
 • Olika lägen som atlet samt icke-atlet.
 • Klarar max 180 kg.
 • Pålitliga mätvärden.

Garmin Index Smart

ButikPris
1521:-Besök
1799:-Besök
1799:-Besök
 • 7 av 10 hos Mobil.se
 • 7 av 10 hos BodyFatGenius
 • 4 av 5 hos DigitalTrends

För någon som redan använder andra Garmin-produkter med deras onlinetjänst Garmin Connect för t.ex. löparklockor eller aktivitetsarmband, så kan detta vara det självklara valet. Nu när dessa tjänster har börjat bli heltäckande så vill man gärna hålla sig till ett märke för att kunna få ut allt från tjänsterna / prylarna.

Har du t.ex. ett Vivo-armband från Garmin eller t.ex. en löparklocka så är det nog bättre att välja denna vågen framför t.ex. en Nokia. Det förutsätter så klart att du är nöjd med Garmins tjänster.

Garmin Index Smart är en smart personvåg som har fått bra betyg i de flesta tester och är en direkt konkurrent till Nokias Body+. Båda två har sina fördelar och nackdelar.

Garmin mäter flera olika värden

Garmin Index Smart är en våg som mäter flera olika världen i kroppen och som sedan laddar upp informationen till Garmin Connect, där du kan ta del av all statistik. Den mäter bland annat din vikt, BMI, kroppsfett, procentandel vatten, benmassa och muskelmassa. Matvärden som är extra intressant för dig som tränar regelbundet eller för dig som vill komma igång med träningen.

För de som har svårt att hålla motivationen uppe när det gäller träningen så kan en sådan enkel sak som denna våg öka motivationen avsevärt. Det i kombination med t.ex. en löparklocka eller aktivitetsarmband kan vara skillnaden med att lyckas eller inte lyckas med sin motivation.

På Garmin Connect får du full tillgång till all statistik kring vikt, muskelmassa och så vidare. Deras statistiktjänst finns även som app till mobiltelefonen och finns till både IOS samt Android.

Specifikation & fördelar med Garmin Index Smart

 • Drivs med AA-batterier som varar ungefär 9 månader.
 • Kan kopplas upp via WiFi eller Bluetooth.
 • Kopplad till Garmins Connect-tjänst där det finns avancerad statistik.
 • Vågen klarar av att hålla reda på 16 olika personprofiler.
 • Vågen kopplas till Garmin Connect som även finns som App till telefonen. Fungerar på IOS, Android och Windows.
 • Max 182 kg.

Nokia Body Cardio

ButikPris
1456:-Besök
1495:-Besök
1499:-Besök
 • 8 av 10 i tidningen Mobil.
 • 4 av 5 hos engelska tidningen The Guardian.
 • 8 av 10 i tidningen M3.

Nokia Body Cardio (tidigare Withings innan Nokias förvärv) var en av företagets värstingmodeller. Denna personvåg klarar av upp till 8 personer i hushållet och har inga problem att skilja personerna åt.

För att Nokia Body Cardio ska kunna vara uppkopplad till Nokias Health Mate tjänst så måste vågen vara uppkopplad genom hemmets Wifi-nätverk. Health Mate är också den tjänsten som återfinns i mobilappen till både IOS och Android.

Nokia Body Cardio har fått väldigt bra betyg i de flesta tester och kundrecensioner. De flesta är väldigt nöjda över sin nya smarta badrumsvåg. Många tycker däremot att den är dyr, men för de pengarna får man en personvåg som mäter och håller statistik.

Mäter bland annat vikt & kardiovaskulär hälsa

Nokia Body Cardio är väldigt månsigdig på så sätt att den mäter flera saker och inte bara en persons vikt. Även om vi uppskattar enkla personvågar som håller koll på vikten så vill vi gärna få ut ytterligare funktioner från en smart våg.

Nokia Body Cardio mäter vikt, BMI, vattenprocent, ben och muskelmassa. Sen mäter den även ens hjärta och blodkärl, vilket är något som inte speciellt många personvågar kan.

Sättet för att kolla en persons hjärta så används något som heter Pulse Wave Velocity d.v.s. pulsvågshastigheten som skickar en signal igenom kroppen. Genom detta sätt kan man snabbt få reda på en persons kardiovaskulära hälsa samt blodtryck. Ligger du i riskzonen så kommer Nokias våg att tala om det för dig. Eventuellt kan den även hitta kärlsjukdomar nät mätningen görs.

All data registreras på Nokias Health Mate webbtjänst

Varje gång någon väger sig på Nokias Body Cardio personvåg så kommer information skickas upp i Nokias webbtjänst Health Mate. Vill du ha tillgång till all statistik i mobilen så kan du även koppla webbtjänsten till appen i telefonen. Appens finns till både IOS och Android.

Statistiken är enkel att förstå med enkla grafer över vikten och andra roliga detaljer. Har du dessutom fler Withings / Nokia produkter som t.ex. deras aktivitetsarmband så kommer dessa produkter att registrera data på samma webbtjänst. Då får man också en betydligt bättre eller lättöverskådlig statistik.

Specifikationer & fördelar med Nokia Body Cardio

 • Många funktioner.
 • Grym överskådlig webbtjänst, men också via app i telefonen. IOS och Android.
 • Pålitliga mätvärden.
 • Snygg design.
 • Mäter hjärthälsan d.v.s. kardiovaskulära hälsa, vilket många personvågar ej klarar av.
 • Mäter vikt, bmi, fettmängd, vattenmängd, benmassa.
 • Inbyggt batteri som håller i ett år. Uppladdningsbart med microUSB.
 • Klarar av upp till 8 personer i hushållet. Alla får vars en profil / statistik.
 • Graviditetsläge, följ din statistik när du ökar i vikt.
 • Max 180 kg.

Fitbit Aria 2 Wi-Fi Smart, version 2.0

ButikPris
1290:-Besök
1290:-Besök
1461:-Besök
 • 8,3 av 10 hos cNets egna produkttest. (Version 1.0)
 • 4 av 5 hos TrustedReviews. (Version 1.0)

Fitbit har länge varit ett riktigt hett produktmärke på diverse olika hälsoprodukter som aktivitetsarmband och träningsklockor. Fitbit producerar även personvågar som heter Fitbit Aria som har sålts under ett par år och ligger bland de bästa smarta personvågarna på marknaden. Hösten 2017 kommer Aria version 2.0 från Fitbit och som har blivit ordentlig uppgraderat jämfört med sin föregångare.

Nyheter hos Fitbit Aria 2

De stora nyheterna med Fitbit Aria 2 är bland annat förbättrad noggrannhet när det gäller mätning av vikt, BMI och kroppsfett med mer. Noggrannheten ska nu vara så pass exakt att Fitbit själva går ut med att detta är den mesta noggranna vågen på marknaden. Designen har också fått sig några förändringar till det bättre och nu har vågen även stöd för Bluetooth och inte bara WiFi.

Installationen har även blivit enklare med hjälp av Bluetooth och du kan välja själv vilket du vill använda för att synkronisera alla data. Både Bluetooth och WiFI synkroniserar all vikt-data till Fitbits egna onlinetjänst där du även kan ha andra produker från Fitbit inkopplade.

Detta är Fitbit Aria

Fitbits smarta personvåg är en komplett lösning för att mäta en persons kroppssammanställning och som mäter vikt, fettmängd, BMI, muskelmassa. All denna data synkroniseras med Fitbits egna onlinetjänst där du kan läsa ut all historik kring vikt och så vidare. Fitbit Aria 2 är framförallt bra för dig som använder andra produkter från Fitbit, så som aktivitetsarmband eller träningsklocka. All denna data från alla de olika Fitbit-produkterna synkroniseras på deras statistiktjänst.

Fitbit Aria 2 klarar av att hantera upp till 8 personer i hushållet, för att alla i hemmet ska kunna följa sina framsteg och resultat. Du behöver inte trycka på några knappar för att någon ska väga sig, då Fitbit Aria själv känner av vem det är beroende på användarprofil. Detta är absolut det bästa sättet för att få en komplett helhetsbild över ens hälsa. Har du fler produkter än bara personvågen från Fitbit så blir helhetsbilden betydligt bättre där du t.ex. kan se vikt, träning, puls. sömn, kost med mera.

Specifikationer & fördelar med Fitbit Aria 2

 • Klarar en maxvikt på 158 kg.
 • Kan hantera upp till 8 personer.
 • Trådlöst uppkoppling och synkronisering genom WiFi eller Bluetooth.
 • Statistik app till både Android och IOS.
 • Drivs med 3 stycken AA-batterier.
 • Mätvärdenas noggrannhet ska vara en av de bästa på marknaden.
 • Snygg och enkel design som tilltalar de flesta.

Produkvideo


Källor

mobil

Tidningen mobil gjorde en recension av Nokias (Withings förr) värsting modell d.v.s. Nokia Body Cardio personvåg. Personen som fick testa denna underbara personvåg fick ett glad överraskning och var relativt imponerad över alla de funktioner som finns i vågen.

Mobil tyckte speciellt att den var snygg, men också väldigt tillförlitlig när det gäller vikten. En annan positiv sak var möjligheten till att mäta hjärthälsan som bland annat sparas ner i appen Health Mate som är en del av Nokias stora satsning. Mobil.

Mobil har även testat Garmin Index Scale som är en annan väldigt intressant badrumsvåg som är uppkopplad genom hemmets WiFi. Likt Nokias personvågar så har även Garmin sin egna onlinetjänst där all data laddas upp och som sedan omvandlas till statistik. Har man redan befintliga Garmin-produker som aktivitetsarmband eller löparklocka så kan detta vara ett väldigt bra val.

I testet som mobil utförde så lyckades Garmin Index Scale kamma hem 7 av 10 poäng. D.v.s. toppoäng. Mobil.

BodyFatGenius

BodyFatGenius är en stor hemsida om viktnedgång, som skriver mycket om tips för att kunna gå ner i vikt. De testar även olika personvågar som är en viktig del när det kommer till viktnedgång så att man kan mäta vad som fungerar och vad som inte. I deras test av Garmin Index Scale så fick vågen 7 av 10 och några av de positiva saker de nämnde var designen, mätvärdena, bra appar, flera användare, internt minne med mera. BodyFatGenius.

M3

M3 testade Withings Body Cardio men som nu heter Nokia Body Cardio sen Nokia förvärvade Withinga vid årsskiftet. Även M3 blev glatt överraskade över vågens enkelhet och dess olika funktioner. I testet så utmärkte sig vågens många funktioner, men framförallt appen till både IOS och Android.

Ett stort plus var möjligheten till att mäta vikt, fett, muskler, vattenmassa och puls.

Digital Trends

Digital Trends är en stor tidning på nätet som tar upp det mesta om digitala trender och denna gången fick de prova Garmin Index Scale. I deras test / produktrecension så fick Garmin Index Scale toppbetyget 8 av 10. De tyckte bland annat att designen var snygg, smidig, bra LCD-skärm, lång batteritid. Digital Trends.

The Guardian

The Guardian fick testa Nokias Nokia Body Cardio och i deras test fick denna personvåg nästan fullpott. Enligt The Guardian så är priset ett hinder för många personer och för någon som bara vill mäta vikt så är detta en personvåg som är smått överdriven.

Vad de tyckte var bra med denna smarta personvåg var att den kunde mäta av en person snabbt, snygg design, många användarprofiler (8 stycken), enkelt att exportera ut data till andra appar med mera. The Guardian.

TrustedReviews

Den kända portalen TrustedReviews fick testa Fitbit Aria när den kom ut till försäljning och som lyckades få toppoängen 4 av 5. I deras produkttest så fick Fitbit Aria genomgå flera olika tester och de största fördelarna enligt TrustReviews var dess enkelhet vid användning. Något som TrustedReview såg som något negativt vart de höga priset när produkten lanserades, men som nu har gått ner en hel del sen lanseringen. TrustedReviews.

cnet

Även stora nättidningen cnet fick prova Fitbit Aria där de till största del vart riktigt nöjda med produkten. Även cnet tyckte att priset var något högt jämfört med de andra konkurrenterna, men priset för denna personvåg har gått ner sen lanseringen. Fitbit Aria fick toppbetyget 8,3 av 10. cnet.

Taenk

Danska tidningen Taenk gjorde ett stort test på 16 olika badrumsvågar och där lyckades Tanita RD901 blir testvinnare. I deras stora bäst i test av personvågar så kollade de bland annat noggrannhet, användandet, kroppsfetts analys med mera. Taenk.


Utgångna modeller

TanitaRD 901 ironman

ButikPris
Hittade inga butiker.
 • Testvinnare hos danska Tænk.

Denna vågen är inte riktigt som de andra smarta personvågarna vi har tagit med i vårt bäst i test sammanställning av personvågar. Denna är personvåg är inte kopplad till någon onlinetjänst för statistik, utan har i stället stöd för en egen app till iPhone-telefoner. I denna app kan du få fram allt du kan tänka dig när du ställer dig på vågen.

Tyvärr är denna personvåg endast till iPhone-användare, men appen finns gratis att ladda ner och heter Health Planet.

Mätning för extremt hög noggrannhet

Tanita RD901 mäter med dubbla frekvenser för bästa noggrannhet och den kan bland annat mäta vikt, BMI, fettmassa %, muskelmassa %, fysisk kroppsnivå, vattenmängd, BMR, metabolisk ålder, benmassa och visceral fett betyg.

Detta är en av marknadens mest avancerade personvågar och är du väldigt aktiv med träning så kan detta vara den bästa vågen att ha hemma i badrummet. En egenskap som de flesta test är överens om är att vågens möjlighet till att mäta metabolisk ålder ger en helt annan nivå av mätning. T.ex. så kan Tanita RD901 ge dig förslag eller ge dig ett rekommenderat kaloriintag.

Många funktioner

Även om Tanita RD901 har väldigt många funktioner och mätegenskaper så har ändå Tanita lyckats ta fram ett användargränssnitt som är väldigt enkelt. Detta är oftast något som är väldigt svårt att göra och som många konkurrenter har problem med när de tar fram sitt användargränssnitt.

Specifikationer och fördelar med testvinnaren Tanita RD901

 • Mäter vikt, fettmassa, vattenmängd, muskelmassa, benmassa med mycket mer.
 • Kan ge förslag på daglig kaloriintag efter ha mätt metabolisk ålder.
 • Klarar en maxvikt på 200 kg.
 • Flera olika funktioner som atlet-mode, gäst-mode med mera.
 • Kan koppla upp sig till en iPhone med deras egna app. Ej Android.
 • Två frekvenser för förbättrad noggrannhet.
 • Klarar av upp till 4 personer.