Personvågar Bäst i test 2021

Personvågar Bäst i test 2021

Badrumsvågen eller personvägen som det oftast kallas för idag är en av de prylar i vårt hem som har blivit allt smartare de senaste åren. Många kanske nöjer sig med en enklare badrumsvåg som endast visar vikt, men de flesta vill kunna få ut betydligt mer än så.

Smarta personvågar som finns idag är uppkopplade direkt till ens WiFi-nätverk hemma som sedan är kopplat till en bredare webbtjänst på nätet. Men ibland är det via appar och bluetooth i telefonen. Smarta personvågar kan idag skapa snygga grafer med avancerad statistik över ens vikt, muskelmassa, BMI, fettmassa med mera. De håller dessutom koll på vem som ställer sig på vågen och kan i flera fall ha stöd för upp till 5-10 personer i hushållet.

I jakten på den bästa personvågen har vi gått igenom ett stort antal oberoende test och även vanliga produktrecensioner. Däremot har kundomdöme, pris, funktioner och egenskaper varit en avgörande faktor.

Nokia Body+ - Bäst i test

Bäst i test
Nokia Body+ bild 1
ButikPris
799:-Besök
799:-Besök
849:-Besök
875:-Besök
999:-Besök
999:-Besök
 • Toppoäng hos Råd & Rön
 • Toppoäng hos danska Tænk
 • 9 av 10 hos TomsGuide
 • Förstavalet hos PCMag.com
 • 4,2 av 5 på amerikanska Amazon efter 5 000 kundomdömen

Nokia Body+ är en av marknadens mest avancerade personvågar och har mycket att erbjuda för den som vill införskaffa sig sin första smarta badrumsvåg. Denna personvåg gick tidigare under namnet Withings WS-50 innan Nokia förvärvade Withings.

Nokia har gjort lite förändringar rent utseendemässigt, men annars är det ungefär samma personvåg som när vågen var under märket Withings. Denna smarta personvåg har vunnit många priser genom åren och har vunnit flera tester både i Sverige, men också utomlands.

Komplett system med statistik

Vem gillar inte statistik? framförallt statistik när det gäller ens egna viktkurva under en diet eller träning. Att kunna följa viktkurvan nedåt kan vara extremt motiverande och man lär sig snabbt vad i vardagen som fungerar men också vad som inte gör.

Nokia Body+ kopplas till hemmets Wifi-nätverk där den laddar upp data till molnet och sedan kan man välja att installera en mobilapp i telefonen som kommer åt denna viktdata. Appen finns till både IOS och Android. Det går även att koppla vågen via Bluetooth.

Tjänsten där alla data sparas så som vikt, kroppsfett, vattenmängd, muskelmassa och benmassa heter Health Mate som är Nokias nya storsatsning. Här kan du även koppla till andra enheter från gamla Withings eller nyare prylar från Nokia som t.ex. aktivitetsarmband med mera.

Många funktioner

Nokia kommer antagligen bygga ut sin arsenal med nya sport, träning, hälsoprylar i framtiden och redan nu kan man koppla samma Nokias aktivitetsarmband med Nokia Body+. När dessa två är sammankopplade så visas antalet steg du gick dagen före. En form av aktivitetsrapport. På displayen får du också koll på dagens väder när du ställer dig på vågen.

Nokia Body+ har ingen inbyggt batteri som Nokia Body Cardio har och många föredrar detta då de enkelt kan byta batterier när det är dags. Nokia Body+ drivs på 4 stycken 1,5 volts AAA batterier och håller ungefär 18 månader, lite beroende på användning.

Denna smarta personvåg är gjord för hela familjen så länge ni inte är fler än 8 personer i hushållet. Perfekt om man vill t.ex. följa ens barns viktkurvor under åren och vågen klarar av att själv lista ut vem som står på vågen så att datan kan registreras på rätt person.

 • Klarar av att hantera upp till 8 personer i hushållet
 • Bra överskådlig webbtjänst som visar all statistik över vikt, fett, muskler med mera
 • Webbtjänsten kan nås antingen via webbläsaren eller som app i telefonen. Både IOS och Android
 • Lång batteritid på 18 månader ungefär
 • Mäter kroppsfett, kroppsvatten, muskelmassa och benmassa
 • Olika lägen som atlet samt icke-atlet
 • Klarar max 180 kg
 • Pålitliga mätvärden

Garmin Index Smart - För Garmin-användaren

Särskilt rekommenderad
Garmin Index Smart bild 1
ButikPris
1645:-Besök
1790:-Besök
1790:-Besök
1795:-Besök
 • 7 av 10 hos Mobil.se
 • 7 av 10 hos BodyFatGenius
 • 4 av 5 hos DigitalTrends
 • 4 av 5 på amerikanska Amazon efter att 900 användare har testat personvågen

För någon som redan använder andra Garmin-produkter med deras onlinetjänst Garmin Connect för t.ex. löparklockor eller aktivitetsarmband, så kan detta vara det självklara valet. Nu när dessa tjänster har börjat bli heltäckande så vill man gärna hålla sig till ett märke för att kunna få ut allt från tjänsterna / prylarna.

Har du t.ex. ett Vivo-armband från Garmin eller t.ex. en löparklocka så är det nog bättre att välja denna vågen framför t.ex. en Nokia. Det förutsätter så klart att du är nöjd med Garmins tjänster.

Garmin Index Smart är en smart personvåg som har fått bra betyg i de flesta tester och är en direkt konkurrent till Nokias Body+. Båda två har sina fördelar och nackdelar.

Garmin mäter flera olika värden

Garmin Index Smart är en våg som mäter flera olika världen i kroppen och som sedan laddar upp informationen till Garmin Connect, där du kan ta del av all statistik. Den mäter bland annat din vikt, BMI, kroppsfett, procentandel vatten, benmassa och muskelmassa. Matvärden som är extra intressant för dig som tränar regelbundet eller för dig som vill komma igång med träningen.

För de som har svårt att hålla motivationen uppe när det gäller träningen så kan en sådan enkel sak som denna våg öka motivationen avsevärt. Det i kombination med t.ex. en löparklocka eller aktivitetsarmband kan vara skillnaden med att lyckas eller inte lyckas med sin motivation.

På Garmin Connect får du full tillgång till all statistik kring vikt, muskelmassa och så vidare. Deras statistiktjänst finns även som app till mobiltelefonen och finns till både IOS samt Android.

 • Drivs med AA-batterier som varar ungefär 9 månader
 • Kan kopplas upp via WiFi eller Bluetooth
 • Kopplad till Garmins Connect-tjänst där det finns avancerad statistik
 • Vågen klarar av att hålla reda på 16 olika personprofiler
 • Vågen kopplas till Garmin Connect som även finns som App till telefonen på IOS och Android
 • Max 182 kg

Xiaomi Mi Body - Bästa budgetval

Bästa budgetval
Xiaomi Mi Body bild 1Xiaomi Mi Body bild 2Xiaomi Mi Body bild 3
ButikPris
240:-Besök
241:-Besök
299:-Besök
299:-Besök
299:-Besök
 • 4,6 av 5 på amerikanska Amazon efter 1 000 kundomdömen
 • 4 av 5 hos TrustedReviews i deras personvåg test 2018

Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 är utan tvekan en av marknadens mest prisvärda personvågar och vart vi än vänder oss så har modellen fått ett toppbetyg med tanke på pris. Bara på amerikanska Amazon har modellen fått ett samlat betyg på 4,6 av 5 med över 1 000 kunder som testat modellen. Även TrustedReviews gav modellen ett toppbetyg på 4 av 5 med motiveringen bra pris, snygg design, många mätvärden och enkel installation.

Väldigt billig personvåg med många mätvärden

Om du har läst vår köpguide så vet du att många av dessa mätvärden förutom vikt inte är så noggranna. Däremot är de bra för att se trender och förändringar över tid. Xiaomi Mi Body Scale generation 2 har flera väldigt roliga mätvärden som t.ex. vikt, muskelmassa, basalomsättning, benmassa, BMI, vätska i kroppen, visceral fettnivå, kroppsfett och body score.

Alla dessa mätvärden synkroniseras automatiskt via appen (bluetooth) till din telefon där du sedan kan hitta alla grafer och så vidare. Appen Mi Fit App finns till både Android och IOS. Huruvida denna data kan skickas vidare till andra tredjeparttjänster återstår att se, men enligt Huawei så jobbar de med detta.

Något av det bästa med Xiaomi Mi Body är också stödet för flera användarprofiler d.v.s. alla familjemedlemmar kan skapa egna profiler och spara ner sin viktdata. Personvågen har just nu stöd för upp till 16 st användareprofiler.

Designen är väldigt modern och stilren med en enkel display av dioder som visar användarens vikt. Med tanke på ett lågt pris och funktioner/egenskaper som oftast hittas på dyrare konkurrenter så är detta en fullträff. Därför anser vi att Xiaomi Mi Body Composition Scale 2 är det bästa budgetvalet.

 • Toppbetyg från flera hundra användare som har testat personvågen
 • Högt betyg i flera oberoende test av personvågen
 • Mäter upp till 10 olika kroppsvärden
 • Hög noggrannhet med vikt (plus minus 50 gram)
 • Automatisk synkronisering via Mi Fit App till både Android och IOS (endast bluetooth)
 • Max användarvikt på 150 kg
 • Drivs av 4 st AAA-batterier

Fitbit Aria Air - Toppbetyg från användare

Särskilt rekommenderad
Fitbit Aria Air bild 1Fitbit Aria Air bild 2
ButikPris
507:-Besök
649:-Besök
649:-Besök
649:-Besök
 • 4,5 av 5 stjärnor på Amazon UK efter att över 6000 kunder testat personvågen
 • Toppbetyg från användare hos flera svenska butiker

Fitbits senaste tillskott Aria Air Smart Scale både imponererar med ett bra pris men också alla de funktioner med medföljer vågen. Bara på brittiska Amazon har personvågen ett samlat kundomdöme på 4,5 av 5 stjärnor efter att över 6 000 kunder testat modellen. Men även hos svenska butiker har personvågen fått ett toppbetyg från vanliga kundrecensioner.

Fitbit Aria Air Smart Scale imponerar

Fitbits personvågar är extra intressant för dig som redan är investerad i deras ekosystem med t.ex. aktivitetsarmband eller liknande Fitbit-produkter. Men givetvis är inte detta ett krav för att använda personvågen. Däremot är Fitbit Air Smart Scale uppkopplad direkt till appen i telefonen (Bluetooth) där du hittar all historik och data som vågen genererar. Synkroniseringen mellan våg och app sker automatiskt så fort du går av vågen. Det enda negativa här är att appen måste vara igång när du ställer dig på vågen för att viktdatan ska sparas. 

Väl i Fitbit-appen hittar du all din information som snyggt och prydligt presenteras med lättöverskådliga diagram. Med appen har du också möjlighet till att logga vad du äter, träning med mera för att få en bättre översikt över kaloriförbränning och kaloriintag. På så sätt kan denna extradata jämföras med viktutvecklingen.

Är den bättre än Bäst i test vinnaren? Vi tycker inte det i och med den inte mäter andra saker som muskelmassa med mera. Det enda den mäter är din kroppsvikt och beräknar BMI/kroppsfett efter detta. För många är detta däremot tillräckligt och är ungefär vad vi kan förvänta oss av en sådan här personvåg. Använder du Fitbits andra produkter som smartklocka eller aktivitetsarmband så kombineras denna data med din viktkurva.

 • Toppbetyg från användare som hunnit testa personvågen
 • Automatisk synkronisering via Bluetooth till Fitbit-appen
 • Användarvänlig app som tydligen visar din viktkurva över tid
 • Beräknar BMI och kroppsfett
 • Appen finns till både IOS och Android
 • Stöd för flera användare i hushållet
 • Drivs av 3 st AAA-batterier

Nokia Body Cardio - Toppbetyg

Nokia Body Cardio bild 1
ButikPris
1296:-Besök
1495:-Besök
1499:-Besök
 • 8 av 10 i tidningen Mobil
 • 4 av 5 hos engelska tidningen The Guardian
 • 8 av 10 i tidningen M3

Nokia Body Cardio (tidigare Withings innan Nokias förvärv) var en av företagets värstingmodeller. Denna personvåg klarar av upp till 8 personer i hushållet och har inga problem att skilja personerna åt.

För att Nokia Body Cardio ska kunna vara uppkopplad till Nokias Health Mate tjänst så måste vågen vara uppkopplad genom hemmets Wifi-nätverk. Health Mate är också den tjänsten som återfinns i mobilappen till både IOS och Android.

Nokia Body Cardio har fått väldigt bra betyg i de flesta tester och kundrecensioner. De flesta är väldigt nöjda över sin nya smarta badrumsvåg. Många tycker däremot att den är dyr, men för de pengarna får man en personvåg som mäter och håller statistik.

Mäter bland annat vikt & kardiovaskulär hälsa

Nokia Body Cardio är väldigt månsigdig på så sätt att den mäter flera saker och inte bara en persons vikt. Även om vi uppskattar enkla personvågar som håller koll på vikten så vill vi gärna få ut ytterligare funktioner från en smart våg.

Nokia Body Cardio mäter vikt, BMI, vattenprocent, ben och muskelmassa. Sen mäter den även ens hjärta och blodkärl, vilket är något som inte speciellt många personvågar kan.

Sättet för att kolla en persons hjärta så används något som heter Pulse Wave Velocity d.v.s. pulsvågshastigheten som skickar en signal igenom kroppen. Genom detta sätt kan man snabbt få reda på en persons kardiovaskulära hälsa samt blodtryck. Ligger du i riskzonen så kommer Nokias våg att tala om det för dig. Eventuellt kan den även hitta kärlsjukdomar nät mätningen görs.

All data registreras på Nokias Health Mate webbtjänst

Varje gång någon väger sig på Nokias Body Cardio personvåg så kommer information skickas upp i Nokias webbtjänst Health Mate. Vill du ha tillgång till all statistik i mobilen så kan du även koppla webbtjänsten till appen i telefonen. Appens finns till både IOS och Android.

Statistiken är enkel att förstå med enkla grafer över vikten och andra roliga detaljer. Har du dessutom fler Withings / Nokia produkter som t.ex. deras aktivitetsarmband så kommer dessa produkter att registrera data på samma webbtjänst. Då får man också en betydligt bättre eller lättöverskådlig statistik.

 • Grym överskådlig webbtjänst, men också via app i telefonen för både IOS och Android
 • Pålitliga mätvärden jämfört med andra konkurrenter
 • Snygg design
 • Mäter hjärthälsan d.v.s. kardiovaskulära hälsan, vilket många personvågar ej klarar av
 • Mäter vikt, bmi, fettmängd, vattenmängd, benmassa
 • Inbyggt batteri som håller i ett år, uppladdningsbart med microUSB
 • Klarar av upp till 8 personer i hushållet. Alla får vars en profil / statistik
 • Graviditetsläge, följ din statistik när du ökar i vikt
 • Max 180 kg

Fitbit Aria 2 Wi-Fi Smart - Version 2.0

Fitbit Aria 2 Wi-Fi Smart bild 1
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 8,3 av 10 hos cNets egna produkttest. (Version 1.0)
 • 4 av 5 hos TrustedReviews. (Version 1.0)

Fitbit har länge varit ett riktigt hett produktmärke på diverse olika hälsoprodukter som aktivitetsarmband och träningsklockor. Fitbit producerar även personvågar som heter Fitbit Aria som har sålts under ett par år och ligger bland de bästa smarta personvågarna på marknaden. Hösten 2017 kommer Aria version 2.0 från Fitbit och som har blivit ordentlig uppgraderat jämfört med sin föregångare.

Nyheter hos Fitbit Aria 2

De stora nyheterna med Fitbit Aria 2 är bland annat förbättrad noggrannhet när det gäller mätning av vikt, BMI och kroppsfett med mer. Noggrannheten ska nu vara så pass exakt att Fitbit själva går ut med att detta är den mesta noggranna vågen på marknaden. Designen har också fått sig några förändringar till det bättre och nu har vågen även stöd för Bluetooth och inte bara WiFi.

Installationen har även blivit enklare med hjälp av Bluetooth och du kan välja själv vilket du vill använda för att synkronisera alla data. Både Bluetooth och WiFI synkroniserar all vikt-data till Fitbits egna onlinetjänst där du även kan ha andra produker från Fitbit inkopplade.

Detta är Fitbit Aria

Fitbits smarta personvåg är en komplett lösning för att mäta en persons kroppssammanställning och som mäter vikt, fettmängd, BMI, muskelmassa. All denna data synkroniseras med Fitbits egna onlinetjänst där du kan läsa ut all historik kring vikt och så vidare. Fitbit Aria 2 är framförallt bra för dig som använder andra produkter från Fitbit, så som aktivitetsarmband eller träningsklocka. All denna data från alla de olika Fitbit-produkterna synkroniseras på deras statistiktjänst.

Fitbit Aria 2 klarar av att hantera upp till 8 personer i hushållet, för att alla i hemmet ska kunna följa sina framsteg och resultat. Du behöver inte trycka på några knappar för att någon ska väga sig, då Fitbit Aria själv känner av vem det är beroende på användarprofil. Detta är absolut det bästa sättet för att få en komplett helhetsbild över ens hälsa. Har du fler produkter än bara personvågen från Fitbit så blir helhetsbilden betydligt bättre där du t.ex. kan se vikt, träning, puls. sömn, kost med mera.

 • Klarar en maxvikt på 158 kg
 • Kan hantera upp till 8 personer
 • Trådlöst uppkoppling och synkronisering genom WiFi eller Bluetooth
 • Statistik app till både Android och IOS
 • Drivs med 3 stycken AA-batterier
 • Mätvärdenas noggrannhet ska vara en av de bästa på marknaden
 • Snygg och enkel design som tilltalar de flesta

Köpguide – Så väljer du den bästa personvågen

köpguide så väljer du bästa smarta personvåg

Vi kommer i den här köpguiden att försöka gå igenom vad du bör kolla närmare på innan du väljer en smart personvåg. Den bästa personvågen är helt enkelt den modell passar dina förväntningar och det ekosystem som du kanske redan använder i annan typ av utrustning så som t.ex. pulsklocka eller liknande.

Det bästa med en smart personvåg är att kunna få följa ens egna utveckling över tid med både vikt och kroppsammansättning. Givetvis kan du köpa en vanlig mekanisk badrumsvåg och sedan skriva ned allt i Excel-fil men det är något som de allra flesta gärna undviker.

Genom att kunna se en viktgraf över månader och år så blir det enklare att se negativa samt positiva trender med vikten. På så sätt kan du göra ändringar i livet för att förbättra dessa trender.

En smart personvåg eller en helt vanlig mekanisk badrumsvåg?

smart eller mekanisk personvåg - vilken är bäst för digVisst finns charmen kvar för de gamla klassiska badrumsvågarna som enkelt visar vikten på en analog display. Är du av den äldre generationen så kan denna typ av badrumsvåg faktiskt vara det bästa valet då det inte kräver några inställningar/installation eller krav på andra uppkopplade prylar.

Men den smarta badrumsvågen är troligtvis det bästa valet för de allra flesta som har en hemma router eller en mobiltelefon med stöd för bluetooth. Även om personvågen endast mäter vikt och fettprocent så får du en bild över hur vikten rör sig över en lång tidsperiod.

Den bästa fördelen med att registrera viktdata över långa tidsperioder (år och månader) är att du kan hitta mönster som påverkar din kroppsvikt både upp och ned. Dessutom slipper du själv skriva ner din vikt regelbundet för att se hur det rör sig. De bästa personvågarna har också stöd för flera användare i hushållet och har du en familj med barn så är detta ytterligare ett bra sätt att följa viktkurvorna för hela familjen.

Förut har bra smarta personvågar varit relativt dyra men nu finns det betydligt billigare alternativ som t.ex. bästa budgetvalet Xiaomi Mi Body. För mindre än 500 kronor kan du köpa en personvåg som har fått toppbetyg i både oberoende test men också från helt vanliga kundomdömen.

Ekosystem för viktdata kan vara en viktig faktor

bästa ekosystem för smarta personvågarVilket typ av ekosystem du har med andra prylar i hemmet som t.ex. pulsklockor kan ha en avgörande faktor när du väljer en smart personvåg. Har du t.ex. en pulsklocka från Garmin och använder deras egna ekosystem Garmin Connect så är det ganska trevligt om viktdata automatiskt hamnar direkt i Garmin Connect.

Väljer du t.ex. bäst i test vinnaren Nokia Body+ så har de sitt egna ekosystem och kan inte automatiskt synkronisera med ekosystemet Garmin Connect. Däremot finns det oftast appar för att kringgå denna begränsning men är något mer komplicerat än vad många föredrar.

Alternativet är att själv mata in den data som är registrerad i efterhand i de olika ekosystemen, men det är helst något vi gärna slipper. Därför vill vi vara extra noga med att poängtera att valet av personvåg kan avgöras lite beroende på vilka andra system du använder regelbundet. Är du inte redan kopplad till ett ekosystem så är valet av bästa badrumsvågen betydligt enklare.

Det är också värt att poängtera att dessa online-ekosystem oftast kräver en form av registrering d.v.s. ett konto och om det är något du inte gillar så är en traditionell badrumsvåg det bästa valet.

Några av de ekosystem som finns idag

 • Garmin Connect
 • Withings Healthmate
 • Fitbit
 • Huawei Health

Använder du t.ex. tjänsten Strava för löpning och cykling så kan några av dessa ekosystem automatiskt uppdatera direkt till Strava. Både Withings och Fitbit ska ha support för Strava men annars finns det tjänster som t.ex. ”Smart Scale Sync” som kan fixa detta.

Funktioner och egenskaper som är värda att kolla efter

WiFi- eller Bluetooth-överföring

wifi eller bluetooth anslutningEnligt oss är det mycket smidigare med trådlös WiFi-överföring när personvågen ska överföra vikt och annan data till appen/tjänsten. Men då krävs det så klart att du har ett fungerande WiFi-nätverk i hemmet och helst en router som stödjer både 2,4 Ghz och 5 Ghz. De flesta personvågar (även bäst i test vinnaren) har endast stöd för 2,4 Ghz protokollet, men de flesta routrar har antingen endast 2,4 Ghz eller både 2,4 och 5 Ghz.

Många bra personvågar har också stöd för Bluetooth-synkronisering som sker till din mobiltelefon och för de allra flesta fungerar detta väldigt väl. Däremot krävs det att mobilen är i närheten när du väger dig eller i alla fall någon gång under dagen så den får tid på sig att synkronisera.

Stöd för flera användare i familjen

personvåg som fungerar med flera personerDetta är helt klart en underskattat funktion som varje smart personvåg bör implementera och idag har de flesta bra modeller denna funktion. Däremot kan det skilja sig lite från modell till modell över hur många användare den klarar av. Tittar vi på t.ex. Nokia Body+ i vårt bäst i test så har den modellen stöd upp till 8 st användare.

Att lägga till nya användare görs väldigt enkelt och vanligtvis behöver bara alla medlemmar i familjen ställa sig på vågen. Sedan matchar du de olika viktresultatet för de olika användarna i appen eller webbgränssnittet. Efter detta är fixat så håller personvågen koll på alla användare automatiskt.

Mätning av kroppsammansättning

kroppsammansättning bmi fett vatten musklerI princip alla modeller i vårt personvåg test har någon form av mätning av kroppsammansättning. Allt från mätning av kroppsfett, kroppsvatten, muskelmassa och benmassa. Däremot så fungerar dessa funktioner lite sådär och noggrannheten är inte alls lika bra som på professionella maskiner.

Dessa värden måste därför tas med viss reservation. Däremot kan det vara en bra indikator över hur kroppen utvecklas under t.ex. en viktnedgång eller träning. Även om mätvärdet kanske skiljer sig några procent från en professionell maskin så är det fortfarande användbart så länge du jämför med det värde som personvågen visar. Du kommer t.ex. fortfarande kunna se trender på hur kroppsfettet minskar/ökar övertid via de grafer som finns i appen eller på tjänstens hemsida.

Max användarvikt

max användarviktDet var ett ganska vanligt misstag förut att köpa en alldeles för klen personvåg som inte klarar av ens egna kroppsvikt. Men idag klarar de allra flesta modeller av en användarvikt mellan 150 till 180 kg utan några större problem.

Däremot kan det vara bra att välja en modell där det finns lite marginal om du skulle ligga nära gränsen för vad vågen klarar av. Vi har däremot inte kunnat hitta något om att noggrannheten påverkas om användaren ligger för nära maxgränsen på personvågen. Men då många av de bästa personvågarna använder härdat glas så

Batteritid

batteritiden på personvågenÖverlag så har de flesta smarta personvågar bra med batteritid och det är inte alls ovanligt att de bästa modellerna har en användningstid mellan 12 till 24 månader. Enligt de flesta oberoende test av personvågar visar att de flesta föredrar modeller med helt vanliga AA eller AAA batterier. Det finns också modeller med inbyggt batteri som laddas med USB-kabel men någon gång kommer detta batteri bli sämre med tiden och kan helt enkelt inte bytas.

Det bästa med helt vanliga AA-batterier är att det är helt nya batterier varje gång med full kapacitet och bytet av batterier går också snabbt. Tar vi t.ex. bäst i test vinnaren Nokia Body+ så har den 4 stycken AAA-batterier som varar ungefär 18 månader. Givetvis påverkar användningen hur längre batteritiden varar.

Noggranhet

noggrannhet mätvärdenOberoende test av personvågar har visat att noggrannheten är väldigt bra gällande vikt om enheten står på ett stadigt golv. Men när det gäller kroppsammansättning med mätvärden för fettprocent och muskelmassa är noggrannheten inte lika imponerande.

Det krävs helt enkelt bättre mätinstrument för att kunna få noggranna avläsningar av fett, vatten och muskler och dessa mätinstrument är oftast väldigt dyra. Däremot går det att använda dessa mätvärden för att se enklare trender som t.ex. vid viktminskning. Du kommer t.ex. kunna se om din fettmassa minskar via de grafer som tillhandahålls av tjänsten. Men om vågen säger att du har en fettmassa på 25% och sedan använder ett professionellt mätverktyg på t.ex. gymmet så är chansen stor att detta värde inte riktigt stämmer.

Så valde vi ut bästa personvågar till vårt bäst i test

inspekto bäst i test logoMarknaden för bra smarta personvågar har fått ett stort intresse de senaste åren och framförallt i Sverige. Allt fler börjar se fördelen med att kunna logga ens viktdata och övrig kroppsammansättning så som t.ex. kroppsfett, vätska, muskelmassa och benmassa. Är du en person som tränar eller jobbar med viktnedgång så är en smart personvåg något av det bästa för att se eller hitta trender/förändringar under hela året.

Det finns säkert närmare 100 olika modeller att välja mellan. men det är förvånansvärt få modeller som verkligen får toppoäng i oberoende test av personvågar. Antingen har de inte pålitliga mätvärden eller så krånglar Wifi-anslutning eller liknande. Men det finns trots allt modeller som presterar bra men det är långt ifrån alla.

För dig är knuten till ett visst ekosystem som t.ex. Garmin Connect eller liknande vill nog helst köpa en personvåg som kan uppdatera tredjeparttjänsten automatiskt. Oftast går det att lösa med andra tredjeparttjänster ifall tjänsten inte stödjer det direkt men det är mer jobb än vad som oftast önskas.

Oberoende test av personvågar hat varit en väldigt viktig faktor till vårt egna bäst i test men även produktrecensioner samt kundomdömen har varit extra viktiga. En kombination av både kundomdömen och oberoende test är enligt oss det bästa sättet för att få till en så rättvis lista som möjligt. Det är inte alls ovanligt att produkter presterar på topp i testlabbet men som sedan faller platt när väl slutanvändaren får testa modellen.

Även om bäst i test vinnaren Nokia Body+ är en relativt gammal modell så känner vi att den fortfarande presterar bättre än det som finns på marknaden idag. Både kundomdömen och oberoende test vittnar om det. Det enda som egentligen säger att en annan modell kanske passar bättre för just dig, är om du redan är investerad i ett annat ekosystem med t.ex. Garmin eller Xiaomi.

Källor

Mobil

Tidningen mobil gjorde en recension av Nokias (Withings förr) värsting modell d.v.s. Nokia Body Cardio personvåg. Personen som fick testa denna underbara personvåg fick ett glad överraskning och var relativt imponerad över alla de funktioner som finns i vågen.

Mobil tyckte speciellt att den var snygg, men också väldigt tillförlitlig när det gäller vikten. En annan positiv sak var möjligheten till att mäta hjärthälsan som bland annat sparas ner i appen Health Mate som är en del av Nokias stora satsning. Mobil.

Mobil har även testat Garmin Index Scale som är en annan väldigt intressant badrumsvåg som är uppkopplad genom hemmets WiFi. Likt Nokias personvågar så har även Garmin sin egna onlinetjänst där all data laddas upp och som sedan omvandlas till statistik. Har man redan befintliga Garmin-produker som aktivitetsarmband eller löparklocka så kan detta vara ett väldigt bra val.

I testet som mobil utförde så lyckades Garmin Index Scale kamma hem 7 av 10 poäng. D.v.s. toppoäng. Mobil.

BodyFatGenius

BodyFatGenius är en stor hemsida om viktnedgång, som skriver mycket om tips för att kunna gå ner i vikt. De testar även olika personvågar som är en viktig del när det kommer till viktnedgång så att man kan mäta vad som fungerar och vad som inte. I deras test av Garmin Index Scale så fick vågen 7 av 10 och några av de positiva saker de nämnde var designen, mätvärdena, bra appar, flera användare, internt minne med mera. BodyFatGenius.

M3

M3 testade Withings Body Cardio men som nu heter Nokia Body Cardio sen Nokia förvärvade Withinga vid årsskiftet. Även M3 blev glatt överraskade över vågens enkelhet och dess olika funktioner. I testet så utmärkte sig vågens många funktioner, men framförallt appen till både IOS och Android.

Ett stort plus var möjligheten till att mäta vikt, fett, muskler, vattenmassa och puls.

Digital Trends

Digital Trends är en stor tidning på nätet som tar upp det mesta om digitala trender och denna gången fick de prova Garmin Index Scale. I deras test / produktrecension så fick Garmin Index Scale toppbetyget 8 av 10. De tyckte bland annat att designen var snygg, smidig, bra LCD-skärm, lång batteritid. Digital Trends.

The Guardian

The Guardian fick testa Nokias Nokia Body Cardio och i deras test fick denna personvåg nästan fullpott. Enligt The Guardian så är priset ett hinder för många personer och för någon som bara vill mäta vikt så är detta en personvåg som är smått överdriven.

Vad de tyckte var bra med denna smarta personvåg var att den kunde mäta av en person snabbt, snygg design, många användarprofiler (8 stycken), enkelt att exportera ut data till andra appar med mera. The Guardian.

TrustedReviews

Den kända portalen TrustedReviews fick testa Fitbit Aria när den kom ut till försäljning och som lyckades få toppoängen 4 av 5. I deras produkttest så fick Fitbit Aria genomgå flera olika tester och de största fördelarna enligt TrustReviews var dess enkelhet vid användning. Något som TrustedReview såg som något negativt vart de höga priset när produkten lanserades, men som nu har gått ner en hel del sen lanseringen. TrustedReviews.

TrustedReviews har också tittat närmare på vårt val av bästa budgetval, vilket är Xiaomi Mi Body Scale. Modellen är klart billigare än många konkurrenter vilket är typiskt Xiaomi när de ska etablera sig inom ett segment. Trots att personvågen kostar ungefär hälften av vad liknande modeller gör så erbjuder den minst lika många funktioner. Enligt TrustedReviews så är modellen både snygg och modern med enkel installation med hjälp av Xiaomi Mi Fit Appen. Det enda de såg vara något negativt var att många mätvärden inte är så pålitliga men det stämmer egentligen in på alla andra konkurrenter också. Det enda som verkligen är noggrant är egentligen viktdata. Läs hela recensionen här.

cnet

Även stora nättidningen cnet fick prova Fitbit Aria där de till största del vart riktigt nöjda med produkten. Även cnet tyckte att priset var något högt jämfört med de andra konkurrenterna, men priset för denna personvåg har gått ner sen lanseringen. Fitbit Aria fick toppbetyget 8,3 av 10. cnet.

Taenk

Danska tidningen Taenk gjorde ett stort test på 16 olika badrumsvågar och där lyckades Tanita RD901 blir testvinnare. I deras stora bäst i test av personvågar så kollade de bland annat noggrannhet, användandet, kroppsfetts analys med mera. Taenk.

Kundomdömen

Vi har också använt oss mycket av vad andra kunder säger på den amerikanska marknadsplatsen Amazon. Ett stort plus med att använda Amazon som en källa är det stora antalet kundomdömen. Flera modeller i vårt personvåg test har flera hundra kundomdömen och ibland över tusen. Dessutom är det kundomdömen från kunder som faktiskt har köpt produkten vilket gör det extra pålitligt.


Utgångna modeller

TanitaRD 901 ironman -

TanitaRD 901 ironman bild 1
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • Testvinnare hos danska Tænk

Denna vågen är inte riktigt som de andra smarta personvågarna vi har tagit med i vårt bäst i test sammanställning av personvågar. Denna är personvåg är inte kopplad till någon onlinetjänst för statistik, utan har i stället stöd för en egen app till iPhone-telefoner. I denna app kan du få fram allt du kan tänka dig när du ställer dig på vågen.

Tyvärr är denna personvåg endast till iPhone-användare, men appen finns gratis att ladda ner och heter Health Planet.

Mätning för extremt hög noggrannhet

Tanita RD901 mäter med dubbla frekvenser för bästa noggrannhet och den kan bland annat mäta vikt, BMI, fettmassa %, muskelmassa %, fysisk kroppsnivå, vattenmängd, BMR, metabolisk ålder, benmassa och visceral fett betyg.

Detta är en av marknadens mest avancerade personvågar och är du väldigt aktiv med träning så kan detta vara den bästa vågen att ha hemma i badrummet. En egenskap som de flesta test är överens om är att vågens möjlighet till att mäta metabolisk ålder ger en helt annan nivå av mätning. T.ex. så kan Tanita RD901 ge dig förslag eller ge dig ett rekommenderat kaloriintag.

Många funktioner

Även om Tanita RD901 har väldigt många funktioner och mätegenskaper så har ändå Tanita lyckats ta fram ett användargränssnitt som är väldigt enkelt. Detta är oftast något som är väldigt svårt att göra och som många konkurrenter har problem med när de tar fram sitt användargränssnitt.

 • Mäter vikt, fettmassa, vattenmängd, muskelmassa, benmassa med mycket mer.
 • Kan ge förslag på daglig kaloriintag efter ha mätt metabolisk ålder.
 • Klarar en maxvikt på 200 kg.
 • Flera olika funktioner som atlet-mode, gäst-mode med mera.
 • Kan koppla upp sig till en iPhone med deras egna app. Ej Android.
 • Två frekvenser för förbättrad noggrannhet.
 • Klarar av upp till 4 personer.