Smörgåsgrill Bäst i test – 4 bästa modellerna

De bästa smörgåsgrillarna
Har du problem med att få barnen glada när du kommer hem från jobbet. Eller är du bara allmänt sugen på frasiga / färskt grillade smörgåsar med rinnande ost på sidorna. Smörgåsgrillen har länge varit favoriten i våra svenska kök då svensken alltid har haft en viss förkärlek till smörgåsar. Det finns ju en anledning till varför engelskan lånade ordet smörgåsbord från svenskan d.v.s. smorgasbord.

Smörgåsgrillen är framförallt uppskattad under höst och vinter då vi gärna vill äta något varmt på morgonen samt kvällen. Men den fungerar minst lika bra på sommaren för den som gillar att äta en god grillad smörgås.

Vi har sammanställt flera olika bäst i test av smörgåsgrillar och nedan listar vi de modeller som har presterat bra i de flesta tester. Modeller som är aktuella för 2017 / 2018 och framåt.


Krups Grcic FDK452 – Bäst i Test

ButikPris
399:-Besök
399:-Besök
499:-Besök
499:-Besök
 • Bäst i Test i Råd & Rön
 • Bäst i Test i tyske TestFazit
 • Bäst i Test i danska Tænk

Det kan helt enkelt inte gå fel för den som väljer att köpa Krups Grcic FDK452 som har vunnit Bäst i Test i flera stora tester. Krups smörgåsgrill är en gedigen grill som ger bra resultat med enkla LED-lampor som visar när smörgåsen är färdig. Indikationslamporna visar även när smörgåsgrillen är redo att användas.

Läser man testen på Krups Grcic smörgåsgrill så förstår man direkt att detta är en smörgåsgrill som ger ett gott resultat. Modellen är stor, kanske en av de större bland konkurrenterna. För detta låg pris så är detta enkelt den mest prisvärda smörgåsgrillen på marknaden.

Designen på denna modell är enkel och påminner ganska mycket om det retro-mode som finns idag. Troligtvis så passar denna designen in i vilket kök som helst och med svart färg så blir det enkelt att hitta en egen plats för denna underbara smörgåsgrill. För den som inte vill ha den ståendes framme hela tiden så går det faktiskt att förvara smörgåsgrillen vertikalt. Detta gör att den inte tar speciellt mycket plats i skåpet vid förvaring.

Grillplattorna på Krups Grcic är stora och är kanske en av de större bland konkurrenterna på marknaden. Denna smörgåsgrill tar vilken storlek som helst på bröden, ungefär 120 x 120 mm. Det är bra större än de rostebröd som finns i butikerna och sedan finns det så klart möjlighet till att grilla även andra alternativa bröd. Att kunna experimentera med olika brödsorter är ett måste när det gäller dessa smörgåsgrillar. Därför underlättar det med större grillplattor som just denna modellen har.

Kundrecensioner

Det är alltid lika intressant att läsa några av de kundrecensioner som en produkt har fått och det är tydligt att kunderna är nöjda med produkten. Ord som ”Funkar utmärkt”, ”Bästa mackjärnet”, ”Enkel att rengöra och använda”, ”Äntligen hittat ett smörgåsjärn som levererar”.

Specifikationer & egenskaper
 • En smörgåsgrill med extra stora grillplattor.
 • Locket är låsbart, vilket underlättar grillningen avsevärt.
 • Förmågan att kunna förvaras vertikalt.
 • Kabeln på denna modell är 120 cm. Ej avtagbar.
 • Enkla indikationslampor som berättar när den är uppvärmd eller när smörgåsen är färdig.
 • Effekten på Krups smörgåsgrill är 850 watt. Kraftfullt för att göra fina frasiga smörgåsar relativt snabbt.
 • Billig & prisvärd smörgåsgrill.

Tefal Contact Grill 3in1 GC3060 – Uppstickare

Tefal Contact Grill 3in1 GC3060

ButikPris
1195:-Besök
 • Toppbetyg hos NetOnNet
 • Toppbetyg hos KitchenOne
 • Toppbetyg hos Amazon USA

Vi kände att vi var tvungna att ta med denna smörgåsgrill? eller rättare sagt multigrill, då den har fått så bra kundrecensioner. Just denna Tefal multigrill har inte hunnit vara med i några tester än, men från vad vi har kunnat läsa oss till så är denna bordsgrill fulländad. Denna bordsgrill är inte endast till för att grillar smörgåsar eller toasts, utan du kan även grilla annat som kött eller annat.

Mer än en vanlig smörgåsgrill

Tefal contact grill är egentligen inte en smörgåsgrill, men den fungerar minst lika bra till att grilla smörgåsar hemma på köksbordet. Detta är en dubbelsidig bordsgrill som används för att grilla t.ex. kött eller grönsaker. Men det går minst lika bra att grilla smörgåsar i denna och är i vissa fall även bättre beroende på hur mackorna ser ut.

Varför valde vi då att ta med denna som en smörgåsgrill?

Jo för att detta är en betydligt mer avancerad smörgåsgrill. Just denna modell kallas för 3-in-1 och det är för att man kan använda bordsgrillen på 3 olika sätt. Det första alternativet är det vanliga läget där man grillar något dubbelsidigt genom att stänga locket. Andra alternativet är att använda den lite som ett stekjärn med ett helt öppet lock. Det tredje är att locket kan justeras d.v.s. hur mycket locket ska vara öppet. Då blir bordsgrillen helt plötsligt en mindre ugn.

3-in-1 är kanske inte den viktigaste funktionen för den som vill ha en bra smörgåsgrill. Men något som är extra intressant med att använda denna som en smörgåsgrill är enkelheten med att rengöra insidan. Denna ”smörgåsgrill” har löstagbara grillplattor med non-stick beläggning som är helt diskmaskinssäkra.

Dessutom så finns det ett uppsamlingstråg som man kan plocka ur för att tömma och diska rent.

Bra egenskaper med populära Tefal Contact Grill 3060

 • Väldigt kraftfull grill på 2000 watt.
 • Enkel rengöring där grillplattorna är löstagbara och som även klarar av diskmaskinen.
 • Där finns även ett uppsamlingstråg som går att lossa för att rengöra.
 • Stora avtagbara grillplattor med non-stick beläggning.
 • Fler funktioner än en enkel smörgåsgrill om man är intresserad av göra mer än bara grilla smörgåsar.
 • Grymt bra kundrecensioner på diverse olika hemsidor.
 • Relativt billig.

 


Tefal Snack Collection SW852D

Tefal Snack Collection

ButikPris
676:-Besök
681:-Besök
799:-Besök
 • Bra kundrecensioner
 • 8 av 10 i danska tweak.dk

Tefal Snack Collection är ganska unik jämfört med andra konkurrenter, som namnet kanske avslöjar så är denna smörgåsgrill betydligt mer mångsidig. Du som användare får själv välja / avgöra vad för bordsgrill det ska vara för tillfället. Det går nämligen att smidigt byta ut grillplattorna i grillen genom att bara trycka på en knapp.

Det blir allt svårare att hitta helt renodlade smörgåsgrillar som endast är avsedda till att grilla smörgåsar och troligtvis så kommer vi se allt fler multi-bordsgrillar. Det är en ganska smart lösning på ett problem som de flesta kök har och det är nämligen platsbrist. Kan man ha en smörgåsgrill som kan göra flera saker i stället för att ha en grill till varje sak så är det helt klart bättre. Detta förutsätter så klart att grillen kan göra ett bra jobb inom flera olika områden.

Vilket denna smörgåsgrill klarar av bra, baserat på alla recensioner och vanliga kundrecensioner. Den har dessutom klarat sig bra i olika tester.

Många olika grillplattor att välja mellan

När man köper Tefal Snack Collection multi-bordsgrill så hänger där med två olika plattor. En för smörgåsar och sedan en för belgiska våfflor. Sedan går det att köpa till nya grillplattor som tillbehör och det finns faktiskt 12 olika plattor att köpa om så önskas. Några av dessa grillplattor är t.ex. tunna våfflor, fattiga riddare, vanliga våfflor, pannkakor, bagel, biscuit, donut med flera.

Varje grillplatta kostar ungefär 150 kronor så möjligtvis så köper man till några man kan få användning av och inte alla.

Med avtagbara grillplattor blir denna smörgåsgrill ett multi-verktyg att ha hemma i köket och med löstagbara plattor så blir det även enklare att rengöra maskinen. Dessutom så klarar grillplattorna av att bli diskade i diskmaskinen, vilket vi vet att många personer föredrar.

Egenskaper med Tefal Snack Collection SW852D

 • Mer än bara en smörgåsgrill. Kan byggas ut med olika grillplattor.
 • Finns 12 olika grillplattor att köpa för olika grillegenskaper. En grillplatta kostar ungefär 150 kronor.
 • Två av de vanligaste grillplattorna följer med. Till smörgåsar samt våfflor.
 • Enkel att rengöra då grillplattorna går att lossa. Grillplattorna är diskmaskinssäkra.
 • Kraftig effekt på 700 watt.
 • En smörgåsgrill med goda kundrecensioner samt vanliga produktrecensioner.

 


Tefal OptiGrill GC702D – Perfekta resultat

Tefal OptiGrill GC702D

ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 8 av 10 i danska ElektronikTest
 • 4 av 5 i TrustedReviews
 • 4,4 av 5 på Amazon USA efter 330 kundrecensioner

Detta är inte en smörgåsgrill för den som är blyg och kanske är den lite överdriven för någon som bara vill göra ett par grillade mackor. Men för någon som vill prova på att grilla annat så som kött eller grönsaker så är detta den ultimata smörgåsgrillen att ha hemma i köket. Den passar även bra till de personer som gillar att gör extra stora grillsmörgåsar och som inte får plats i en enklare smörgåsgrill.

Denna bordsgrill är helt enkelt inte tillför att göra enklare toasts och även om den gör perfekta grillsmörgåsar så är det lite överdrivet. Men är man beredd på att grilla andra saker så kan detta vara en av de bästa maskinerna på marknaden.

Mer avancerad än du tror

Den ser ganska enkelt ut på bilden, men faktum är att denna modell av grilljärn är ganska så avancerad. Bland annat har den automatisk temperaturreglering som styrs genom att grillen känner av antal föremål. Men även tjockleken på föremålet så att temperaturen kan anpassas. Detta gör att resultatet blir fantastiskt och du får ett perfekt resultat när du grillar smörgåsar eller andra råvaror.

Men för att detta ska fungera så finns där program att välja innan man sätter igång med att grilla. De olika programmen som finns att välja är hamburgare, korv, fisk, kyckling, nötkött, bacon och så klart smörgåsar.

Du kan alltså inte misslyckas med dina smörgåsar i denna smörgåsgrill och den öppnar även upp till annan typ av grillning så som kött, fisk eller varför inte grilla ett par korvar. Fördelen med denna typ av smörgåsgrill är att grillytan är större än de enklare smörgåsgrillarna och gillar man större bröd så är en sådan här grill nästan ett måste. De vanliga smörgåsgrillarna tar oftast bara vanliga rostbröd, men denna kan ta mindre baguetter om så önskas.

Tyvärr har vi inte kunnat hitta Tefal OptiGrill GC702D i något bäst i test, men efter att ha kollat ett par produktrecensioner samt vanliga kundrecensioner så är vi övertygade. Detta är den ultimata smörgåsgrillen att ha hemma i köket.

Specifikationer och egenskaper

 • Kraftfull grillning med en effekt på 2000 watt.
 • Stor grillyta för smörgåsar eller andra saker som fisk, kött med mera.
 • Enkel att använda med sina olika programinställningar.
 • Automatisk temperaturreglering.
 • Grillplattor är även avtagbara för enklare rengöring.
 • Non-stick beläggning.
 • Den ultimata smörgåsgrillen?

En renodlad smörgåsgrill eller en multi-smörgåsgrill?

Om du är säker på att du endast kommer grilla smörgåsar / toastbröd så räcker Bäst i Test vinnaren Krups Grcic FDK452 långt. Den gör precis det som den är tillverkad att göra d.v.s. grilla toastbröd med skinka och ost. Den gör det dessutom väldigt bra och resultatet är fantastiskt. Ett stort plus är väl att den är enkel att rengöra.

Men för den som vill utöka sitt inomhusgrillande eller är intresserad av att grilla t.ex. kött eller grönsaker, borde se sig om efter en lite mer avancerad smörgåsgrill. Priset blir lite högre, men då får man också möjligheten till att grilla alternativa saker.

Det finns inget värre än när man får hem sin nya leksak och sedan ångrar sig direkt. Att man inte valde den där lite mer avancerade alternativet när man ändå hade chansen. Är du osäker kring ditt val så välj en lite mer avancerad smörgåsgrill för säkerhets skull.

Det blir inte så mycket dyrare i slutändan och du får en smörgåsgrill som klarar det mesta. Är du däremot bergsäker på att du endast kommer göra toasts så välj det enkla alternativet d.v.s. testvinnaren Krups Grcic.


Källor

Råd & Rön

I Råd & Röns stora test av smörgåsgrillar den 21 april 2015 så testade de 15 olika smörgåsgrillar och kom fram till att Krups Grcic FDK452 var den bästa smörgåsgrillen. För någon som är intresserad av en väldigt enkel och billig smörgåsgrill så är detta definitivt det rätta valet.

Krups Grcic fick genomgå flera tester och Råd & Rön tittade bland annat på energiförbrukning, hur enkel är den att använda, byggkvalité men så klart även slutresultatet för själva grillningen.

Vill man bara göra enkla toasts så är detta den rätta maskinen. Vill du däremot kunna grilla andra saker så har vi valt ut ytterligare alternativ och många personer vill gärna ha en smörgåsgrill som klarar av andra saker också. Råd & Rön.

TrustedReviews

TrustedReviews är en mycket populär nättidning som producerar recensioner dagligen inom de flesta produktkategorier. Denna gången testade de Tefal OptiGrill och kom fram till att denna smörgåsgrill har en hel del att erbjuda.

Faktum är att just denna smörgåsgrill kan tillaga något som är fortfarande fryst, men ändå behålla alla smaker samt vätska. Vilket är en av de stora fördelarna med denna multi-bordsgrill. Tinad mat är dock alltid bättre att tillaga än fryst.

Nackdelen med denna är så klart storleken för den som har ont om plats i köket. Men för den som verkligen komma över en bordsgrill som grillar allt så är detta den perfekta produkten. TrustedReviews.

ElektronikTest

Redan 2015 gjorde danska ElektronikTest en ordentlig recension på Tefals OptiGrill som är en väldigt populär smörgåsgrill bland annat. Det som ElektronikTest fokuserade mest på vart designen men så klart även grillresultatet. I detta test lyckades Tefal Optigrill kamma hem hela 8 av 10 poäng. ElektronikTest.

Forbrugerrådet Tænk

April 2015 gjorde Forbrugerrådet Tænk ett stort bäst i test av 12 olika smörgåsgrillar och testvinnaren i detta test blev Krups Grcic FDK452. Krups Grcic har länge varit favoriten när det kommer till enkla smörgåsgrillar och för det låga priset så är det svårt att hitta ett bättre alternativ.

Har man som mål att endast göra ett par grillade smörgåsar med vanligt rostbröd så är detta helt klart den rätta smörgåsgrillen. Vill man göra mer än bara grilla smörgåsar så måste man tyvärr hitta en annan bordsgrill. Grillresultatet på Krups Grcic FDK 452 är ypperligt bra och grillen fungerar så som man kan förvänta sig av en smörgåsgrill. Billig och väldigt enkel att använda, med väldigt bra resultat. Tænk.

TestFazit

TestFazit är kanske inte den mest kända testsidan i Sverige men i Tyskland är det en ganska populär nättidning för olika bäst i test. Denna gången så testade TestFazit fem olika smörgåsgrillar och Krups Grcic blev bäst i test vinnare. Där fanns även ett par intressanta modeller från Cloer, men de är inte enkla att hitta här i Sverige. TestFazit.