Sous Vide Bäst i Test 2018 – Komplett produktlista

sous vide bäst i test
Du är alltså intresserad av att börja laga mat med hjälp av en Sous Vide cirkulator. De flesta har nog hört talas om sous vide vid det här laget, men de flesta personer förblir tvivelaktiga till ännu en fransk mojäng. Det är ungefär som Slow Cookern som har funnits i USA sedan 70-talet, men som slog igenom i Sverige för bara några år sedan.

Sous Vide betyder ”under vakuum” på franska och är en teknik som gör det möjligt att tillaga mat under precision, men också under vakuum. Den stora fördelen med det här är att tillagningen blir perfekt, även för nybörjaren. Med en sluten vakuumförpackning så förlorar man inte heller några smaker, vilket gör att smakerna blir betydligt intensivare.


Anova Precision Cooker Wi-Fi – Bäst i Test

Anova Precision Cooker Wi-Fi

Butik Pris
1899:- Besök
1899:- Besök

 • The Sweet Home – Förstavalet i deras egna Test.
 • 9,6 av 10 Sous vide Guy

Anova är inte den mest vanliga Sous Vide cirkulatorn i Sverige, men utomlands klassas det som en av de bästa på marknaden. Lyckligtvis så har vi hittat några butiker i Sverige som säljer denna Sous Vide-maskin. I de flesta bäst i test utomlands så har denna modell fått väldigt högt betyg av flera anledningar.

Wi-Fi och Bluetooth support

Den stora fördelen med Anova Precision Cooker är att det går få information samt styra Sous Vide cirkulatorn direkt från mobilen. Både Android och IOS. Det kanske inte låter som något som egentligen ska behövas, men detta funkar trots allt väldigt bra. Sen är det ganska skönt att kunna få information samt larm trådlöst, i fall man vill kunna röra sig i ett annat rum medans cirkulatorn jobbar.

Är detta ett krav för att en Sous Vide cirkulator ska vara bra? troligtvis inte. Men det är ett lite lyxigt hjälpmedel.

Bra prestanda

Anova Sous Vide har ett värmeelement på 900 watt som cirkulerar ungefär 8 liter vatten i minuten, vilket gör att uppvärmningen går ganska fort. Tittar vi på övriga konkurrenter så ligger de oftast över 1000 watt och detta gör att Anova Sous Vide Wi-fi inte bör klassas som det snabbaste alternativet.

900 watt är fortfarande fullt okej för ett vanligt kokkärl på 4 – 6 liter och hastigheten på uppvärmningen är full tillräcklig.

Specifikationer

Temperatur från 25 – 99 grader, en felmarginal på 0,01 grader. LED display med bakbelysning där timern kan sättas upp till 99 timmar. Du kan koppla den till mobilen med Bluetooth 4.0 eller Wi-fi 892.11. Det finns appar för både Android och IOS.

Fördelarna med Bäst i test vinnaren Anova Precision Cooker Wi-Fi

 • Hyfsat värmeelement på 900 watt.
 • Android / IOS app för styrning av Sous Vide cirkulatorn.
 • Klara vattenvolymer upp till 19 liter, mer om där finns lock.
 • Väldigt enkelt gränssnitt som alla klarar av. Väldigt enkel att komma igång med.
 • Ett stort plus är att det finns recept inbyggt i apparna.

Champion CHSV310 – Prisvärd Sous Vide Cirkulator

Champion CHSV310 - prisvärd sous vide

Butik Pris
1295:- Besök
1299:- Besök
1299:- Besök
 • Bra köp enligt Råd & Rön Maj 2017

Champion CHSV310 har fått utmärkelsen Bra Köp i  Råd & Rön’s stora Sous Vide test i början av 2017. Detta är en väldigt prisvärd Sous Vide maskin som gör jobbet, men som gör det riktigt bra. För bara kring 1 000 kronor för denna sous vide så är det ett ganska svårslaget pris och denna billiga sak klarar volymer upp till 15 liter. Det är inte långt ifrån vad de dyrare konkurrenterna klarar av som också kostar det dubbla.

Design & konstruktion

Det är en väldigt smidig display på Champion CHSV310, de flesta förstår direkt vad man behöver göra för att sätta igång. En tydlig display som är bakgrundsbelyst som visar temperatur och själva timern. Timern visar tydligt hur mycket tid där finns kvar på tillagningen.

Klämman som man använder för att fästa Sous Vide cirkulatorn är smidig och kan fästas på alla typer av behållare som kastruller eller varför inte på en plastlåda avsett för Sous Vide. Även reglaget på sidan är smidig där man justerar den önskade temperaturen.

Specifikationer

Kan värma upp till 92 grader och har en kapacitet upp till 15 liter vatten. Champion Sous Vide pumpar ungefär 8.2 liter vatten per minut med en effekt på 800 watt. Precisionen på temperaturen är ned till 0,1 °C.

Detta är definitivt en riktigt bra ingångsmodell för matlagning med Sous Vide och skulle det visa sig att du vill nörda ner dig ännu mer så finns där betydligt finare modeller. Modeller som är framtagna för restauranger bland annat. Ja även restauranger använder dessa maskiner då det alltid blir ett perfekt resultat och du behöver inte vara en mästerkock för att lyckas.

Fördelar med Champion CHSV310 Sous Vide

 • Enkla och tydliga reglage som vem som helst kan förstå.
 • Väldigt enkel att rengöra.
 • Bra kapacitet på 15 liter.
 • Billig.
 • Tydlig display med bakgrundsbelysning som visar temperatur och timer.

Sansaire Sous Vide Machine – En populär Sous Vide cirkulator

Butik Pris
1569:- Besök
1579:- Besök
1579:- Besök
1579:- Besök
 • 9.0 av 10 hos Sous Vide Guy
 • 95% av The Sous Vide Wizzard

Sansaire Sous Vide är en väldigt populär Sous Vide maskin som har en av de bättre effekterna på marknaden. Med denna får du hela 1100 watt vilket räcker till en volym på ungefär 23 liter vatten. Perfekt för den som lagar mat till större sällskap eller som vill att vattnen ska värmas upp lite fortare.

Värmer upp vattnet snabbt

Med sina 1100 watt så cirkulerar / värmer Sansire Sous Vide vattnet väldigt fort och är en av de lite mer snabba cirkulatorerna på marknaden. Just denna Sous Vide-modellen cirkulerar hela 11.3 liter vatten per minut så det tar inte speciellt lång tid att värma upp vattnet till önskad nivå.

Reglage och design

Enligt oss är detta en av de snyggaste på marknaden, men det viktigaste är så klart att modellen uppfyller våra krav. Men denna Sous Vide cirkulator uppfyller kraven utan större problem och reglagen är fantastiskt smidiga. T.ex. när man snurrar på reglaget för temperaturen så rör sig temperaturen sig 0,1 grader åt gången.

Klämman som används för att fästa maskinen är av stål, vilket är ett stort plus.

Specifikationer

Sansire rekommenderar en vattenvolym på max 23 liter för optimal precision och cirkulation. Den kan klara mer så länge vattnet inte ska upp i mer än 90 grader. Men 23 liter är fullt tillräckligt för det mesta och är den Sous Vide som klarar mest av alla de testade.

Fördelar med Sansaire Sous Vide Machine

 • Ordentlig klämma i stål.
 • En hög effekt på 1100 watt.
 • Värmer upp vattnet fort till önskad nivå.
 • Snygg design.
 • Väldigt enkel att komma igång med.


Sous Vide matlagning – Det enklaste i världen

Det ser så svårt ut och det första de flesta tänker är att försöka undvika det så länge det bara går. För varför skulle man behöva en sådan sak i köket överhuvudtaget?. Vi kan avslöja att detta är det enklaste i världen och Sous Vide maskinen har kommit för att stanna.

Det okända är alltid lite jobbigt till en början men detta är verkligen det enklaste som finns. En Sous Vide cirkulator är helt enkelt en vattenvärmare där du kan ställa exakt temperatur på vattnet.

Detta gör att vattnet kan hålla t.ex. en stabil temperatur på 52°C som är den perfekta temperaturen när man tillagar lax. Om laxen sedan ligger i vattnet i 25 minuter eller 45 minuter har ingen betydelse. Då laxen endast når en temperatur på 52 grader så blir den alltid perfekt. Aldrig mer torr och äcklig lax. Det går helt enkelt inte att misslyckas.

Sous Vide betyder ”under vakuum” och det är nästa stora fördel med detta tillagningssätt. Alla smaker stannar i påsen och detta gör att alla smaker blir förstärkta. D.v.s. det blir en helt annan upplevelse med maten.

Har du problem med att få en oxfilé till medium eller medium-rare?

Inte nu längre. Häll upp vatten i ett kokkärl och sätt temperaturen på 55 grader och släng i oxfilén. 1.5 timme senare så är oxfilén medium-rare. Oxfilén kan ligga i längre än 1.5 timme då temperaturen endast når 55 grader och den förblir medium-rare tills att det är dags att äta.

Vill man ha stekyta så måste man så klart vända oxfilén i stekpannan lite snabbt precis innan man ska äta. Detta är tyvärr något som en Sous Vide inte kan fixa på egenhand. Men vad gör det när man alltid får perfekt kött, det går helt enkelt inte att misslyckas.

En Sous Vide öppnar upp helt andra möjligheter och det kvittar egentligen hur tjockt köttet är så blir det perfekt rakt igenom.

Sous Vide har funnits hos restauranger under en lång tid

Matlagning med Sous Vide är inget nytt och har funnits på restauranger under väldigt många år. Men på senare tid har det även börjat dyka upp produkter för vanliga konsumenter. Sous Vide för framtagna för restauranger är väldigt dyra och det är först nu som de har kommit ner i pris så vanliga konsumenter kan köpa det.

Även den som inte kan något alls om matlagning kan nu tillaga köttbitar som smakar som om en professionell kock har tillagat köttet. Det är så himla enkel att vem som helst kan tillaga en medium / medium-rare köttbit med ögonbindel.


Nej, du behöver ingen vakuummaskin

Visst är det bra att ha en vakuummaskin i köket då de har så många användningsområden, men det är inget krav för att lyckas med Sous Vide. Däremot behöver du plastpåsar med zip-lock om du ska klara dig utan vakuummaskin.

Då lägger man helt enkelt ner råvaran på påsen och sedan sänker man sakta ner påsen i vattnet så trycks luften ut automatiskt. När man har fått ut så mycket luft som möjligt så stänger man helt enkelt påsen med zip-locket.

En bra vakuummaskin kostar ändå över 1 000 kronor så är man inte beredd på att lägga ut de pengarna så finns där alltså ett alternativ. En påse med zip-lock fungerar minst lika bra.


Källor till alla Sous Vide Test

 • Som alltid så försöker vi ta med Råd & Rön så ofta som det bara går och även i detta test har tagit hänsyn till resultat deras test har fått fram. Råd & Rön är kanske Sveriges kanske mest betydelsefulla bäst i test tidning / källa vi har att tillgå när det gäller olika produkter. I detta bäst i test har Råd & Rön testat 10 stycken olika Sous Vide maskiner. Se testet här.
 • Vi har också valt att inkludera The Sweet Home som är en stor online tidning på nätet som är en del av New York Times. De har skapat ett väldigt utförligt test av Sous Vide cirkulatorer och kom fram till att Anova är en av toppmodellerna på marknaden. Speciellt för den vanliga konsumenten. Det enda de hade önskat var att maskinen hade lite mer effekt, men tack vare dess smidighet så vinner denna Sous Vide detta bäst i test från The Sweet Home. Mer om testet hittar du här.
 • Sous Vide Guy är en relativt stor nättidning som också har en släppt en bok som Sous Vide. De har recenserat Anova Precision Cooker väldigt utförligt och kommit fram till att detta är en av marknadens bästa Sous Vide cirkulatorer. Anova Precision Cooker får alltså toppbetyg med 9,6 av 10 och det är tydligt att Anova Sous Vide är en av de bättre produkterna på marknaden. Mer om recensionen här.
 • The Sous Vide Wizard är en annan väldigt bra källa när det kommer till Sous Vide prylar och recept. Även de har recenserat ett par olika Sous Vide cirkulatorer och om du någon gång är intresserad av t.ex. recept så finns där en hel del att hitta på deras recept-avdelning. Läs mer om testet här.