Sous vide bäst i test – Lista över bästa modellerna

sous vide bäst i test
Du är alltså intresserad av att börja laga mat med hjälp av en sous vide cirkulator. De flesta har nog hört talas om sous vide vid det här laget, men de flesta personer förblir tvivelaktiga till ännu en fransk mojäng.

Sous Vide betyder ”under vakuum” på franska och är en teknik som gör det möjligt att tillaga mat under precision. Den stora fördelen med det här är att tillagningen alltid blir perfekt, även för nybörjare. Om du vanligtvis har problem med att få till den där rosa ryggbiffen eller saftiga laxbiten så ska du prova sous vide. När du väl har ställt 58°C på vattenbadet så kan inte ryggbiffen blir övertillagad, d.v.s. den förblir rosa rakt igenom även om du väntar med att ta upp köttet efter flera timmar.

I jakten på den bästa sous vide maskinen så har vi gått igenom ett stort antal olika oberoende test och har kommit fram till några alternativ. Allt från lite enklare maskiner till modeller som klarar stora vattenbad upp till 30 liter. Både pris och testresultat har varit en avgörande faktor i vårt test.

Sansaire Sous Vide Machine – Bäst i test

ButikPris
1490:-Besök
1879:-Besök
2064:-Besök
2099:-Besök
 • Bäst i test hos norska testmagasinet Klikk
 • 9.0 av 10 hos Sous Vide Guy
 • 95% av The Sous Vide Wizzard

Sansaire Sous Vide är en väldigt populär sous vide cirkulator som har en relativt hög värmeeffekt jämfört med flera konkurrenter på marknaden. Med en effekt på 1100 watt så räcker denna sous vide till en vattenvolym på ungefär 23 liter. Perfekt för den som lagar mat till större sällskap eller som vill att vattnet ska värmas upp lite fortare.

Modellen har fått ta emot flera stora priser så som t.ex bäst i test hos norska Nikk, men också andra tunga utmärkelser från t.ex. Wired, cnet, Food&Wine, Popular Science. Sansaire sous vide har också fått toppbetyg hos de flesta kundrecensioner runt om på nätet.

Värmer upp vattnet snabbt

Med sina 1100 watt så cirkulerar/värmer Sansire sous vide vattnet väldigt fort och räknas till en av de snabbare modellerna på marknaden. Just denna sous-vide-modell cirkulerar hela 11.3 liter vatten per minut så det tar inte speciellt lång tid att värma upp vattnet till önskad nivå.

Sansaire Sous Vide-maskinen har också tänkt lite extra kring säkerhet och har implementerat ett skydd för överhettning, men också skydd för lågt vatten. Temperaturgränsen ligger på 0 till 100°C, men den kan så klart inte kyla så den lägsta temperaturen blir så klart samma som själva omgivningen.

Reglage och design

Enligt oss är sous vide en av de snyggaste på marknaden, men det viktigaste är så klart att modellen uppfyller alla våra krav för lyckat resultat. Denna bäst i test vinnare uppfyller alla krav/förväntningar utan några större problem. Reglagen är fantastiskt smidiga t.ex. när temperaturreglaget ändras så rör sig temperaturen sig 0,1 grader i intervaller. Vi gillar den höga precision som Santaire erbjuder och det också därför som detta är en riktig testvinnare.

Klämman som används för att fästa maskinen är av stål, vilket är ett stort plus. Klämman känns väldigt gedigen och kraftfull så att maskinen inte kan lossna under bruk.

Sansire rekommenderar en vattenvolym på max 23 liter för optimal precision och cirkulation. Den kan klara däremot mer, så länge vattnet inte ska upp i mer än 90 grader och kärlet med vatten är tillräckligt isolerat.

 • Ordentlig klämma i stål.
 • En hög effekt på 1100 watt.
 • Kapacitet på 23 liter.
 • Temperaturgräns från 0 till 100°C.
 • Snabb uppvärmning till önskad temperaturnivå.
 • Snygg design.
 • Väldigt enkel att komma igång med.

Anova Precision Cooker Wi-Fi / Bluetooth – Högt betyg

Anova Precision Cooker Wi-Fi

ButikPris
2499:-Besök
2499:-Besök

 • #1 – Förstavalet i deras egna test hos The Sweet Home
 • 9,6 av 10 Sous vide Guy

Anova är inte den mest vanliga Sous Vide cirkulatorn i Sverige, men utomlands klassas det som en av de bästa på marknaden. Lyckligtvis så har vi hittat några butiker i Sverige som säljer denna sous vide-maskin. I de flesta test utomlands så har denna modell fått väldigt högt betyg och har också fått topprecensioner.

Wi-Fi och Bluetooth support

Den stora fördelen med Anova Precision Cooker är att det går få information samt styra Sous Vide cirkulatorn direkt från mobilen. Både Android och IOS. Det kanske inte låter som något som egentligen ska behövas, men detta funkar trots allt väldigt bra. Sen är det ganska skönt att kunna få information och trådlöst larm ifall man vill kunna röra sig fritt i hemmet medans maskinen jobbar.

Är detta ett krav för att en sous vide cirkulator ska anses vara bra? troligtvis inte. Men det är en lyxig egenskap.

Bra prestanda

Anova Sous Vide har ett värmeelement på 900 watt som cirkulerar ungefär 8 liter vatten per minut, vilket gör att uppvärmningen går ganska fort. Tittar vi på övriga konkurrenter så ligger de oftast över 1000 watt och detta gör att Anova Sous Vide Wi-fi inte bör klassas som det snabbaste alternativet.

900 watt är fortfarande fullt okej för ett vanligt kokkärl på 4 – 6 liter och hastigheten på uppvärmningen är full tillräcklig.

Specifikationer

Temperatur från 25 – 99 grader, en felmarginal på 0,01 grader. LED display med bakbelysning där timern kan sättas upp till 99 timmar. Du kan koppla den till mobilen med Bluetooth 4.0 eller Wi-fi 892.11. Det finns appar för både Android och IOS.

 • Bra värmeelement på 900 watt.
 • Android / IOS app för styrning av Sous Vide cirkulatorn.
 • Klara vattenvolymer upp till 19 liter, mer om där finns lock.
 • Väldigt enkelt gränssnitt som alla klarar av. Väldigt enkel att komma igång med.
 • Ett stort plus är att det finns recept inbyggt i appen.

Steba SV50 – Prisvärt alternativ

Steba SV50 - billig alternativ

ButikPris
1138:-Besök
1139:-Besök
1249:-Besök
 • Bra betyg hos svenska Råd & Rön.
 • Toppoäng hos danska Tænk.

Steba SV50 har redan testats i ett par olika test av sous vide-maskiner och även om modellen inte fick bäst i test så lyckades den få toppbetyg i både Råd & Rön och danska testmagasinet Tænk. För ett pris kring tusenlappen så blir detta en av marknadens mest prisvärda sous vide-maskiner och fungerar perfekt för de personer som vill prova på matlagning under vakuum.

Snygg design med tydligt LCD-display

Det bästa med Steba SV50 är definitivt den enkla designen och den tydliga LCD-displayen. Reglaget för temperaturkontroll är något som också fungerar väldigt smidigt och har intervaller på 0,1°C. Maxtemperaturen för denna sous vide-maskin är 90°C, vilket räcker gott och väl för de allra flesta personer. De flesta personer som börjar med sous vide matlagning är mest intresserade av temperaturnivåer kring 50-70°C.

Med en effekt på 800 watt så kan denna maskin värma upp ett vattenbad på 20 liter till 56°C på ungefär 45 minuter. Vårt tips är att välja en lite mindre mängd vatten till denna sous vide då 20 liter är relativt mycket för en maskin på 800 watt.

Men möjligheten finns där om man verkligen behöver få till ett större vattenbad vid något speciellt tillfälle. Det kan också vara värt att nämna att Steba SV50 behöver ett vattendjup på minst 15 cm för att fungera. Skulle det vara djupare så är det inget problem.

LCD-displayen på Steba SV50 visar nuvarande temperatur och den timerfunktion som finns. Timern kan du sätta upp till 99 timmar, vilket är mer än vad de flesta personer behöver.

 • Effekt på 800 watt.
 • Cirkulerar upp till 8 liter per minut.
 • Kapacitet på 20 liter.
 • Värmer upp 20 liter vatten till 56°C på ungefär 45 minuter. Vi rekommenderar dock mindre kärl.
 • Kräver ett vattendjup på minst 15 cm.
 • Temperaturnivå från 0 till 90°C.
 • Temperaturintervall 0,1°C.
 • Timerfunktion 99 timmar.

Champion CHSV310 – Prisvärd sous vide

Champion CHSV310 - prisvärd sous vide

ButikPris
1112:-Besök
1249:-Besök
1249:-Besök
1299:-Besök
 • Bra köp enligt Råd & Rön Maj 2017

Champion CHSV310 har fått utmärkelsen Bra Köp i  Råd & Rön’s stora Sous Vide test i början av 2017. Detta är en väldigt prisvärd Sous Vide maskin som gör jobbet, men som gör det riktigt bra. För bara kring 1 000 kronor för denna sous vide så är det ett ganska svårslaget pris och denna billiga sak klarar volymer upp till 15 liter. Det är inte långt ifrån vad de dyrare konkurrenterna klarar av som också kostar det dubbla.

Design & konstruktion

Det är en väldigt smidig display på Champion CHSV310, de flesta förstår direkt vad man behöver göra för att sätta igång. En tydlig display som är bakgrundsbelyst som visar temperatur och själva timern. Timern visar tydligt hur mycket tid där finns kvar på tillagningen.

Klämman som man använder för att fästa Sous Vide cirkulatorn är smidig och kan fästas på alla typer av behållare som kastruller eller varför inte på en plastlåda avsett för Sous Vide. Även reglaget på sidan är smidig där man justerar den önskade temperaturen.

Specifikationer

Kan värma upp till 92 grader och har en kapacitet upp till 15 liter vatten. Champion Sous Vide pumpar ungefär 8.2 liter vatten per minut med en effekt på 800 watt. Precisionen på temperaturen är ned till 0,1 °C.

Detta är definitivt en riktigt bra ingångsmodell för matlagning med Sous Vide och skulle det visa sig att du vill nörda ner dig ännu mer så finns där betydligt finare modeller. Modeller som är framtagna för restauranger bland annat. Ja även restauranger använder dessa maskiner då det alltid blir ett perfekt resultat och du behöver inte vara en mästerkock för att lyckas.

 • Enkla och tydliga reglage som vem som helst kan förstå.
 • Väldigt enkel att rengöra.
 • Bra kapacitet på 15 liter.
 • Billig.
 • Tydlig display med bakgrundsbelysning som visar temperatur och timer.

Steba SV100 Professional – Professionell

Steba Sous-Vide Garer SV 100 Professional

ButikPris
2499:-Besök
2499:-Besök
2499:-Besök
2499:-Besök
 • 4,4 av 5 – Toppbetyg hos tyska Amazon efter 34 kundrecensioner.
 • #2 – Näst bäst hos norska Klikk.

Om du vill komma över en relativt billig sous vide för professionellt bruk så är Steba SV100 en av marknadens bästa cirkulatorer. Steba säljer ett par stycken olika sous vide som har lyckats bra i olika tester och just denna modellen tog hem en andraplats hos norska Klikk.

Direkt när Steba SV100 professional hamnar i handen så känner man av kvalitén och med en vikt på 2 kg så är detta en av testets tyngsta modeller.

Stor kapacitet på 7,1 liter per minut

Steba SV100 Professional har precis som bäst i test vinnaren ett stort värmeelement, fast på 1500 watt som klarar av volymer upp till 30 liter vatten. Nu är det så klart inget krav på att endast använda denna sous vide till så pass stora vattenbad och den fungerar minst lika bra till mindre volymer. Där finns däremot utrymme till att växa och möjligheter till att kunna tillaga större mängder mat om det så skulle behövas. T.ex. vid släktmiddagar.

Den kräver dock ett vattendjup på minst 15 cm för att fungera optimalt och cirkulerar hela 7,1 liter vatten per minut. Detta gör att vattnet hela tiden håller en stadig och exakt temperatur över hela kärlet. Om du ska värma upp 30 liter vatten till ungefär 56°C så kommer det ta ungefär 40 till 45 minuter, lite beroende på vilken behållare du använder för vattenbadet och hur pass isolerat det är.

Enkel och tydlig inställningspanel

Något vi gillar med Steba SV100 är den smidiga instrumentpanelen som tydligt visar vilken vattentemperatur det är för tillfället och önskad temperatur. När du ställer in önskad temperatur så har den en noggrannhet på 0,1°C d.v.s temperaturintervall. Modellen har också en timerfunktion för att sätta önskad timer.

Steba SV100 klarar av att värma upp vattnet till 99°C  och en minimum temperatur på 5°C. Den kan däremot inte kyla ner vattnet så den lägsta temperaturen kommer ju bli omgivningens temperatur.

 • Effekt på 1500 watt.
 • Vattencirkulation på 7,5 liter per minut.
 • Kapacitet på 30 liter.
 • Kräver ett vattendjup på minst 15 cm.
 • Temperaturintervall på 0,1°C.
 • Vikt 2 kg.

Tips för lyckad sous vide matlagning

Det ser så svårt ut och det första de flesta tänker är att försöka undvika det så länge det bara går. För varför skulle man behöva en sådan sak i köket överhuvudtaget?. Vi kan avslöja att detta är det enklaste i världen och Sous Vide maskinen har kommit för att stanna.

Det okända är alltid lite jobbigt till en början men detta är verkligen det enklaste som finns. En Sous Vide cirkulator är helt enkelt en vattenvärmare där du kan ställa exakt temperatur på vattnet.

Detta gör att vattnet kan hålla t.ex. en stabil temperatur på 52°C som är den perfekta temperaturen när man tillagar lax. Om laxen sedan ligger i vattnet i 25 minuter eller 45 minuter har ingen betydelse. Då laxen endast når en temperatur på 52 grader så blir den alltid perfekt. Aldrig mer torr och äcklig lax. Det går helt enkelt inte att misslyckas.

Sous Vide betyder ”under vakuum” och det är nästa stora fördel med detta tillagningssätt. Alla smaker stannar i påsen och detta gör att alla smaker blir förstärkta. D.v.s. det blir en helt annan upplevelse med maten.

Har du problem med att få en oxfilé till medium eller medium-rare?

Inte nu längre. Häll upp vatten i ett kokkärl och sätt temperaturen på 55 grader och släng i oxfilén. 1.5 timme senare så är oxfilén medium-rare. Oxfilén kan ligga i längre än 1.5 timme då temperaturen endast når 55 grader och den förblir medium-rare tills att det är dags att äta.

Vill man ha stekyta så måste man så klart vända oxfilén i stekpannan lite snabbt precis innan man ska äta. Detta är tyvärr något som en Sous Vide inte kan fixa på egenhand. Men vad gör det när man alltid får perfekt kött, det går helt enkelt inte att misslyckas.

En Sous Vide öppnar upp helt andra möjligheter och det kvittar egentligen hur tjockt köttet är så blir det perfekt rakt igenom.

Sous Vide har funnits hos restauranger under en lång tid

Matlagning med Sous Vide är inget nytt och har funnits på restauranger under väldigt många år. Men på senare tid har det även börjat dyka upp produkter för vanliga konsumenter. Sous Vide för framtagna för restauranger är väldigt dyra och det är först nu som de har kommit ner i pris så vanliga konsumenter kan köpa det.

Även den som inte kan något alls om matlagning kan nu tillaga köttbitar som smakar som om en professionell kock har tillagat köttet. Det är så himla enkel att vem som helst kan tillaga en medium / medium-rare köttbit med ögonbindel.


Är en vakuumförpackare ett krav?

vakuumförpackare till sous vide, krav eller inte?Visst är det bra att ha en vakuumförpackare i köket då de har så många användningsområden, men det är inget krav för att lyckas med sous vide. En vakuumförpackare är ju att föredra när du använder en sous vide, men det fungerar faktiskt väldigt bra utan en. Ett tips är att avvakta med inköpet av en vakuumförpackare om pengar är ett problem och sedan spara eller köpa den vid ett senare tillfälle.

Det finns flera väldigt bra anledningar till varför man bör köpa en vakuumförpackare till sous vide, men också av andra anledningar. Dessa vakuummaskiner är perfekta för att marinera kött under vakuum och de kan även få kött att hålla upp till tre år i frysen. Köttet håller sig väldigt länge när det hålls i vakuum och du slipper dessutom frysskador, då det inte finns något syre.

Men om du undviker att köpa en vakuumförpackare från början så går det fortfarande att tillaga mat med sous vide. Däremot behöver du köpa kokbara vakuumpåsar med zip-lock för annars blir det snabbt ganska krångligt. Dessa går att köpa hos t.ex. Kitchentime där det kostar ungefär 150 kr för 50 st vakuumpåsar. Priset varierar dock något beroende på storlek och märke.

Så här skapa du ett vakuum utan att använda vakuumförpackare

Du lägger ner råvaran i vakuumpåsen och sedan sänker du sakta ner påsen i vattnet så trycks luften ut automatiskt. När man har fått ut så mycket luft som möjligt så sluter man påsen.

I filmen nedan så ser du hur enkelt det är att använda vanligt vatten som vakuumförpackare.

En bra vakuumförpackare kostar ändå över 1 000 kronor, så är man inte beredd på att lägga ut dessa pengar direkt efter man har köpt en sous vide så finns det ändå möjligheter till att lyckas.


Vattenbad/Kärl för sous vide och olika lösningar

Det finns lite olika lösningar att välja mellan när det gäller själva kärlet som ska hålla allt vatten och sous-vide-apparaten. Det vanligaste är att använda en helt vanlig gryta/kastrull för vattenbadet och som man oftast redan har hemma i köket, men det kan vara lite problematiskt med storleken på kärlet. Vissa sous vide cirkulatorer kräver nämligen ganska stora kärl på 10-30 liter och det är ingen vanlig gryta man har hemma oftast.

Det finns ett par olika alternativ när det gäller kärl för vattenbadet till sous vide och vissa gillar att använda helt vanlig grytor för detta ändamål. Andra föredrar färdiga gastronormkantiner i metall eller hårdplast och andra väljer att köpa helt vanliga förvaringslådor i plast från sin lokala butik.

Stora grytor till sous vide

stor gryta för sous videDet vanligaste är att använda befintliga grytor/kastruller man redan har handlat på sig genom åren. Oftast har man redan en ganska stor gryta som passar till de flesta sous vide maskiner och detta fungerar så klart väldigt bra.

Köper du däremot en kraftfull sous vide och vill kunna göra stora vattenbad på 20-30 liter, så börjar problemen komma. Så klart finns det grytor i denna storlek, men de är ganska så dyra och är oftast inget man har liggandes i köket. Grytor i denna storlek från 20 till 30 liter kostar allt från 1000 till 3000 kronor beroende på märke.

Storleken d.v.s. djupet kan också utgöra ett problem för sous vide maskinen och då lämpar sig kantiner bättre.

Kantiner fungerar perfekt till sous vide

Kantiner eller serveringskärl till storkök är perfekta behållare för sous vide och finns i alla tänkbara storlekar. Det bästa med dessa kärl är att de finns i alla tänkbara storlekar, sen finns de också både i rostfritt stål och plast (polykarbonat).

kantin i rostfritt stål med isoleringslådaBåda materialen fungerar minst lika bra då man oftast inte använder några högre temperaturer vid sous vide. Men det är ändå värt att nämna att polykarbonat (de i plast) endast klarar av max 100°C innan de blir förstörda. Man bör inte heller ligga vid gränsen.

Dessa kantiner kostar inte speciellt mycket och vi hävdar att dessa också är de bästa för sous vide. Priset för en kantin i plast kan ligga på 200-500 kronor beroende på storlek och vill du ha en i rostfritt stål så kostar dessa ungefär 600-1000 kronor för modeller upp till 30 liter.

KitchenTime säljer en variant i rostfritt stål som rymmer 28 liter och som också har thermobox som isolerar kring kantinen. Med isolering så blir temperaturen betydligt stadigare och speciellt på högre temperaturer. Det ingår också ett lock som du själv kan skära till så det passar perfekt runt din sous vide.

Kitchentime säljer också andra kantiner utan isoleringslåda och dessa fungerar också väldigt bra, dessutom kostar de inte speciellt mycket.

ButikPris
1099:-Besök

Vanlig förvaringslåda – billigaste alternativet

Vill du komma väldigt billigt undan så kan en helt vanlig billig förvaringslåda från t.ex. City Gross eller Coop göra jobbet minst lika bra. Dessa förvaringslådor har lite ofrivilligt blivit populära kärl för vattenbad till sous vide och de fungerar väldigt bra till detta ändamål.

låda för sous vide - förvaringslådaNu är inte dessa vanliga förvaringslådor avsedda för sous vide och vi känner inte till vilka temperaturer de klarar av. Vissa är rädda för att plasten ska läcka ut gifter som tränger in i maten, men då maten ligger i en vakuumförsluten påse så är detta inte möjligt.

Dessa förvaringslådor finns i alla tänkbara storlekar och kommer med lock som kan användas för extra isolering. Dessutom kan du enkelt klippa ut ett hål för sous vide maskinen i locket, så att det passar perfekt. Vill du ha extra isolering så kan du köpa två lådor av samma storlek och sätta möbelfötter på den låda som går i den andra. På så sätt får du ett luftmellanrum mellan de två lådorna, precis som en termos och isolerar väldigt väl.

Det kanske kan verka konstigt att folk använder dessa förvaringslådor till sous vide, men det är faktiskt ganska vanligt och om du söker på Google så hittar du snabbt flera bloggare som använder detta. Vi rekommenderar dock att endast använda lägre temperaturer max 60-70°C vid användning av dessa lådor.

Isolering av kärlet för sous vide

Beroende på hur ditt kärl ser ut så kommer där alltid finns ett sätt för värmen att smita undan och hur stor denna värmeförlust är beror på hur kärlet ser ut. Har du inget lock på ditt kärl så rekommenderar vi starkt att du köper isoleringskulor som flyter på ytan och som bromsar upp värmeförlusten.

steba isoleringskulorÄven om sidorna på kärlet läcker värme så är den öppna ytan på toppen den värsta boven när det gäller förångning och värmeförlust. Steba har börjat tillverka isoleringskulor som du helt enkelt kan hälla ut i vattnet så formar dessa kulor en liten barriär mellan vattnet och omgivningen.

Med en ordentlig isolering på kärlet så kommer även sous vide cikulatorn att värma upp vattnet betydligt snabbare. Är det större kärl på 20 till 30 liter så går det avsevärt snabbare med bra isolering.

Använder du dessa kulor så ska dessa göra att värmeförlusten minskar med 90%. Har du däremot ett eget lock till kärlet som formas kring sous vide maskinen så ser vi inte fördelen med att använda dessa isoleringskulor. Men har du inget lock så kan vi varmt rekommendera dessa isoleringskulor, då det är antagligen den enklaste lösningen på problemet.

Med en bra isolering på kärlet så behöver inte sous vide maskinen jobba lika hårt för att värma upp vattnet. Är det ett stort vattenbad med en stor öppen yta ovanpå så är risken att temperaturen blir lite ojämn i badet. Detta vill man givetvis undvika då maten inte blir tillräckligt tillagad.

ButikPris
230:-Besök
329:-Besök

 


Källor till alla Sous Vide Test

Råd & Rön

Som alltid så försöker vi ta med Råd & Rön så ofta som det bara går och även i detta test har tagit hänsyn till resultat deras test har fått fram. Råd & Rön är kanske Sveriges kanske mest betydelsefulla bäst i test tidning / källa vi har att tillgå när det gäller olika produkter. I detta bäst i test har Råd & Rön testat 10 stycken olika Sous Vide maskiner. Se testet här.

The Sweet Home

Vi har också valt att inkludera The Sweet Home som är en stor online tidning på nätet som är en del av New York Times. De har skapat ett väldigt utförligt test av Sous Vide cirkulatorer och kom fram till att Anova är en av toppmodellerna på marknaden. Speciellt för den vanliga konsumenten. Det enda de hade önskat var att maskinen hade lite mer effekt, men tack vare dess smidighet så vinner denna Sous Vide detta bäst i test från The Sweet Home. Mer om testet hittar du här.

Sous Vide Guy

Sous Vide Guy är en relativt stor nättidning som också har en släppt en bok som Sous Vide. De har recenserat Anova Precision Cooker väldigt utförligt och kommit fram till att detta är en av marknadens bästa Sous Vide cirkulatorer. Anova Precision Cooker får alltså toppbetyg med 9,6 av 10 och det är tydligt att Anova Sous Vide är en av de bättre produkterna på marknaden. Mer om recensionen här.

Sous Vide Wizard

The Sous Vide Wizard är en annan väldigt bra källa när det kommer till Sous Vide prylar och recept. Även de har recenserat ett par olika Sous Vide cirkulatorer och om du någon gång är intresserad av t.ex. recept så finns där en hel del att hitta på deras recept-avdelning. Läs mer om testet här.

Norska Klikk

Klikk är en av Norges största testmagasin och är framförallt kända för att skapa väldigt stora test inom flera produktkategorier. Testmagasinet Klikk brukar dessutom utföra sina bäst i test på ett väldigt grundligt sätt som många konkurrenter saknar.

Vinnaren i deras sous vide bäst i test blev Sensaire Sous Vide, vilket också är den sous vide som vi har satt som testvinnare i vår sammanställning. På andraplats kom Steba SV100 professional och på tredjepats kom OBH Nordicas populära modell Immersion Cooker 7946, som har blivit en riktig storsäljare. Anova Precision cooker tog hem 4 av 6 och så gjorde även Vacmaster sous vide som knappt finns att hitta i Sverige.

Testet på sous vide utförs på flera sätt, men något vi gillade var att de provade alla på ett normalstort vattenbad på 10 liter för alla modeller. Vi tycker däremot att de borde ha testat även större vattenbad då flera modeller i deras test har stöd för upp till 30 liter. Klikk.

Tænk

Danska konsumentrådet Tænk är en relativt stor testkälla som testar ett stort antal olika produkter inom flera olika produktkategorier. Vi skulle säga att bäst i test från Tænk ligger i samma klass som de tester som Råd & Rön släpper, d.v.s. de är utförda på ett väldigt bra sätt.

I Tænks stora test av sous vide-maskiner så testades det 10 stycken modeller och några av de maskiner som testades var Melissa 16310170, Steba SV50, OBH Nordica 7948 Precision och några till.

Några av de saker som testades var temperaturprecision, effekt, resultat och så klart användarvänlighet. Tænk.

Utgångna modeller

OBH Nordica Immersion Cooker 7946 – Stor kapacitet

OBH Nordica Sous Vide Immersion Cooker 7946

ButikPris
Hittade inga butiker.
 • Toppbetyg hos svenska testmagasinet Råd & Rön.
 • Topprecensioner från befintliga användare.

Om du är på jakt efter en riktigt bra Sous Vide cirkulator som klarar stora mängder mat/vatten, så är OBH Nordicas 7946 en av marknadens mest prisvärda modeller. Med en kapacitet från 10 till 30 liter så klarar denna Sous Vide av väldigt stora vattenbad, vilket är perfekt för dig som gillar att bjuda hem vänner och släkt.

Frågan är egentligen om du har en tillräckligt stor gryta eller balja för 30 liter vatten. Faktum är att många mindre akvarier har en kapacitet kring 20-30 liter, läs vår guide på hur du kan lösa situationen med vattenbad lite längre ner på sidan. Det bästa med en sous vide som klarar stora mängder vatten är att den inte blir lika känslig för temperaturförändringar d.v.s. temperaturen över hela vattenbadet blir jämnare.

1500 watt med ordentlig vattencirkulation

OBH Nordica har verkligen lyckats med att ta fram en riktigt bra sous vide och Immersion 7946 är något kraftfullare än de flesta konkurrenter på marknaden. Detta är givetvis positivt för de allra flesta personer som vill kunna göra storkok eller vill kunna bjuda hem vänner och släkt på middag. Den enda nackdelen med en kraftfullare sous vide är väl att det krävs en större bytta och just denna modellen kräver en stor kastrull på minst 10 liter.

Ett tillräckligt stort vattenbad kan vara ganska problematiskt att hitta och det är ganska många personer som inte har så pass stora grytor i köket. Men det går att lösa på ett väldigt billigt och smidigt sätt, läs vår guide om hur du kan fixa ett stort vattenbad billigt lite längre ner på sidan.

Likt bäst i test vinnaren så kan du justera temperaturen från 25 till 99°C beroende på vad du vill tillaga. Noggrannheten/intervallen på temperaturen är 0,1°C för varje steg, vilket gör det extra enkelt att nå rätt temperatur i vattenbadet.

Tid och temperaturguide medföljer produkten så att du enklare ska kunna lyckas med sous vide. OBH Nordica 7946 kommer också med timerfunktion med upp till 99 timmar.

 • 1500 watt.
 • Kapacitet från 10 till 30 liter vatten.
 • Temperatur från 25 till 99°C.
 • Temperaturintervall på 0,1°C.
 • Minimum storlek på grytan måste vara minst 10 liter. Minst 24 cm i diameter. Läs vår guide om hur du kan lösa problemet med större vattenbad på ett billigt sätt lite längre på sidan.
 • Timerfunktion upp till 99 timmar.
 • Cirkulerar vatten genom ett värmeelement för stabilare temperatur.