Bästa värmedynan 2021

Bästa värmedynan 2021

Har du ofta ryggvärk eller är allmänt frusen? Då kan en bra värmedyna lindra smärtan, faktum är att både värme och kyla kan lindra ryggvärk. Däremot så ger värme en rad olika fördelar och värmedynor är helt enkelt det bästa valet för att behandla ryggbesvär. Värmedyna har också en stor fördel vilket ger dig möjligheten att ligg ner. Detta gör så att muskulaturen i din rygg lättare kan slappna av och på så sätt släppa på alla spänningar.

Vi har princip gått igenom hela marknaden efter de bästa elektriska värmedynorna och har sedan sammanställt en topplista över de bästa alternativen. Som de flesta produkter inom välbefinnande och rehabilitering så är Beurer det märke som är ledande.

Vårt val av bästa värmedynor är framförallt baserat på kunder som har testat produkterna d.v.s. kundrecensioner, men även faktorer som pris och funktioner har varit avgörande.

Beurer HK Comfort - Bästa värmedynan

Bästa valet
Beurer HK Comfort bild 1
ButikPris
319:-Besök
379:-Besök
399:-Besök
399:-Besök
 • 4,2 / 5 hos ‎brittiska Amazon efter 1200 kundrecensioner.

Beurer tillverkar en rad olika värmedynor och en av deras bäst säljande modeller är just Beurer HK Comfort värmedyna. Förutom att vara en av deras bästsäljare så är HK Comfort en av marknadens mest prisvärda modeller. Bara på Amazon har modellen fått ett genomsnittsbetyg på 4,2 av 5 efter hela 1200 kundomdömen.

Värmedyna med hög säkerhet i åtanke

Värmedynor ska alltid ha någon form av säkerhetssystem och Beurer har därför infört sitt patenterade BSS-system som skyddar mot överhettning eller andra elektriska fel. Enligt de själva så ska deras värmedynor vara marknadens säkraste.

Förutom sitt skydd mot elektriska fel så har Beurer HK Comfort även en funktion som automatiskt stänger av värmedynan efter 90 minuter. Perfekt om du är en person som vanligtvis somnar när du använder denna typ av värmeprodukter.

Värmedynan har också en avtagbar kabel så att du enkelt kan tvätta värmedynan i högst 30 grader. Perfekt för att kunna hålla värmedynan fräsch även efter en lång tids användning.

Materialet är en form av mikrofiber som kan andas ordentligt och som dessutom är skonsamt för huden. Storleken på Beurer HK Comfort är 44 x 33 cm och passar de allra flesta personer då man gärna inriktar sig på ett speciellt område på ryggen. Modellen har tre olika temperaturlägen och har även en turbo-funktion som snabbt kan få upp temperaturen på dynan.

 • Tre stycken temperaturlägen och ett turbo-läge
 • Storlek 44 x 33 cm
 • Avtagbar kabel för att kunna tvätta värmedynan i maskintvätt i högst 30 grader
 • Beurer Safety System som skyddar emot elfel och för höga temperaturer
 • Effekt 100 watt
 • Automatisk avstängning efter 90 minuter
 • Mikrofleece material som andas och som är skonsamt emot huden

Beurer HK55 - Bäst för nedre ryggen & nacken

Beurer HK55 bild 1
ButikPris
699:-Besök
 • 4 av 5 på tyska Amazon efter 90 kundrecensioner.

Beurer är som sagt ett väldigt känt märke när det kommer till olika produkter inom välmående och hälsa. Beurer är framförallt kända för att tillverka väldigt fina massagedynor och är så klart även duktiga på att tillverka förstklassiga värmedynor. Beurer HK55 har fått väldigt bra kundrecensioner hos diverse olika butiker.

Värmedyna som spänns runt magen för att komma åt nedre ryggen

Beurer HK55 är framförallt framtagen för att använda för nedre delen av ryggen, men går också använda som en nackvärmare genom att enkelt vika den. Värmedynan påminner mer om ett spännband som spänns runt magen för att komma åt området ordentligt kring nedre ryggen. På så sätt så värmer värmedynan på svåråtkomliga ställen som andra vanliga värmedynor hade haft problem med.

Värmedynan går även att vika på ett sådant sätt så att den i stället blir en halskrage som värmer över nacken där många personer vanligtvis har ont. Nackont kommer oftast från att man antingen har suttit eller legat på ett konstigt sätt. Men det kan också komma från att man har spänt sig vid t.ex. ett tungt lyft.

Denna flexibla värmedyna är riktigt skön med sin kompression vid nedre ryggen och med lite värme så blir detta snabbt ett vinnande koncept.

Värmedynans funktioner

Värmedynan Beurer HK55 är en stor favorit hos många användare och det är tydligt när vi kollar kundrecensioner. EasyFix HK55 kommer med tre olika värmeinställningar för att du ska kunna hitta den bästa temperaturen för din kropp. Den har dessutom automatisk avstängning efter 90 minuter om du skulle råka somna med värmedynan. Dynan har också BBS överhettningsskydd som är Beurers egna säkerhetssystem.

Ett stort plus med Beurer HK55 är att dynan är maskintvättbar upp till 40°C, något som fler konkurrenter borde ta efter.

 • Storleken på värmedynan är 59 x 30 cm och är elastiskt så att den passar vem som helst
 • Kan fixeras kring magen och nacken för att nå svåråtkomliga ställen
 • Effekt på 100 watt för snabb uppvärmning
 • 3 års garanti från Beurer
 • Tvättbar i tvättmaskin upp till 40°C
 • Tre temperaturinställningar
 • Överhettningsskydd och automatisk avstängning efter 90 minuter

Beurer HK47 To Go - Uppladdningsbar & portabel

Särskilt rekommenderad
Beurer HK47 To Go bild 1
ButikPris
159:-Besök
697:-Besök
 • 4,1 av 5 på tyska Amazon efter 40 kundrecensioner

Beurer HK47 har fått väldigt höga betyg från de flesta kundrecensioner och många av de kunder som väljer att köpa just denna modellen är ute efter en värmedyna som är portabel. Med denna värmedyna så följer där nämligen med en powerbank som driver värmedynan i 2 timmar. Detta är alltså en värmedyna för dig som rör dig utomhus eller vill ha tillgång till ryggvärme under särskilda outdoor-aktiviteter.

Unik portabel värmedyna som öppnar upp nya möjligheter

Vad vi har kunnat se så är det inte speciellt vanligt att kunna ta med sin värmedyna utomhus och på en laddning så kan du få bekväm värme i hela 2 timmar. Powerbanken som följer med värmedynan kan laddas på 6 timmar för att nå full laddning. Denna powerbank kan också ladda mobiler eller liknande produkter.

Detta innebär också att du kan köpa till extra powerbanks om du vill ha värme under en längre period. Perfekt till t.ex. älgjakten eller liknande tillfällen då man sitter still under längre perioder. Denna värmedyna kan så klart även användas hemma, eller varför inte i trädgården där du saknar strömuttag.

Funktioner

Beurer HK 47 kommer med tre olika temperaturinställningar och kan användas som ett sittdyna eller för värme i ryggen. Värmedynan kan tvättas i tvättmaskin upp till 30 grader, vilket är extra lämpligt när dynan används utomhus.

Temperaturen i denna värmedynan är från 0 till 45 grader beroende på vilken temperaturinställning du väljer. Värmedynan från Beurer har också skydd emot överhettning eller liknande och stänger av sig automatiskt efter 110 minuter som säkerhet.

 • Mått 49 x 33 cm
 • Tre temperaturinställning med en max temperatur på 47 grader
 • Skydd emot överhettning och stängs av automatiskt efter 110 min
 • Powerbanken som följer med är på 2500 mAh
 • 3 års garanti från Beurer
 • Klarar av maskintvätt upp till 30 grader
 • Fungerar som sittdyna och för ryggen. Den är däremot avsedd mest för att sitta på

Beurer HK42 - Populär värmedyna

Beurer HK42 bild 1
ButikPris
429:-Besök
446:-Besök
489:-Besök
498:-Besök
 • 3,9 av 5 på tyska Amazon efter 380 kundrecensioner
 • Rekommenderas av Neck & Shoulder Massagers

Beurer HK42 är en väldigt populär värmedyna och är en av Beurers mest sålda dynor. Värmedynan är en väldigt traditionell dyna som tilltalar de flesta som bara vill ha en enkel värmedyna att ligga på. Beurer-dynan är både mjuk och bekväm att ligga på, samt att den även uppfyller Oeko-Tex 100 standarden. Denna standard är till för de som har riktigt känslig hy som kan reagera på olika material.

Enkel elektrisk värmedyna

Det finns tillfällen då man bara vill en enkel och funktionell produkt, Beurer Hk 42 är en sådan produkt. Värmedynan från Beurer är enkel dyna med tre temperaturinställningar och som värms upp väldigt snabbt. Men också jämnt över hela dynan.

Värmedynan kommer med Beurers egna säkerhetssystem som skyddar emot överhettning och samt att den stänger av sig själv automatiskt efter 90 minuter. Perfekt för dig som somnar alldeles för enkelt när det kommer denna typ av produkter. Helst bör man ej sova på dessa produkter överhuvudtaget, men skulle det hända så finns det skydd.

Beurer HK42 är tvättmaskinssäker och kan tvättas i max 30 grader genom att lossa reglagedosan från dynan.

 • Mått är 44 x 33 cm
 • Effekt på 100 watt, vilket ger en snabb uppvärmning
 • Tvättmaskinssäker upp till 30 grader. Glöm inte att plocka av reglagedosan från dynan
 • Tre temperaturinställningar som syns tydligt med upplysta siffror
 • Beurer överhettningsskydd och automatisk avstängning efter 90 minuters användning
 • Materialet är mikrofiber som andas och är godkänt enligt Oeko-Tex standarden

Så valde vi ut modeller till vår lista över bästa värmedyna

Värmedynor är något helt fantastiskt för de som verkligen lider av olika ryggbesvär och ibland är det kanske det enda som verkligen lindrar besvären. Det kanske inte botar de underliggande problemen men det kan definitivt lindra besvären.

Det är ganska tydligt att Beurer är den ledande tillverkaren inom värmedynor, men de två senaste åren har vi börjat hitta betydligt fler konkurrenter som t.ex. Medisana, Andersson, Champion och OBH Nordica.

För 2020 har vi inte lagt till några nya modeller eller märken då vi inte har hittat något som sticker ut och som kan utmana det som redan finns på marknaden. Vi hade helst sett betydligt fler batteridrivna alternativ då det är ganska skönt att slippa kabel, men än så länge är det väldigt få. Troligtvis så kommer vi få se detta inom ett till två år. I princip alla produktkategorier är på väg att svänga över till batteridrift och tittar vi på andra massageprodukter så har förändringen redan börjat.

I vår guide har vi framförallt kollat på värmedynor som fått bra kundrecensioner då det helt enkelt inte finns några oberoende test där produkter jämförs. Vi har däremot försökt hålla oss till modeller som har gott om kundomdömen och helst över 100 stycken. Pris har också varit en viktig faktor och dyrast har inte alltid varit bäst när vi har kollat kundrecensioner.

När det gäller funktioner så är vi väldigt begränsade med värmedynor men en viktig detalj har varit strömskydd mot elfel. Då värmedynan används i sängen så ska skyddet vara ordentligt ifall ett fel skulle uppstå.

Källor

HeizkissenTest

Tyska hemsidan Heizkissen testar värmedynor av olika slag och i detta testet så testade de bäst i test vinnare Bosch PFP1136 som är en av marknaden mest populära värmedynor. I deras test kom de fram till att värmedynan från Bosch är en högklassig produkt som levererar ett riktigt bra resultat. I testet så ställer sig testpanelen sig också positiva till byggkvalitén av värmedynan. Bosch PFP1136 fick ett toppbetyg på 4,5 av 5.  HeizkissenTest.de.

Neck & Shoulder Massagers

Neck & Shoulder Massagers är en relativt stor hemsida om just axelvärk samt ryggväg. De har testat flera produkter som värmedynor eller liknande massageprodukter. På deras hemsida kan du hitta en väldigt utförlig produktrecension av Beurer HK 42 som är en av marknadens mest populära värmedynor. Neck & Shoulder Massagers rekommenderar Beurer HK42. Neck & Shoulder Massagers.


Utgångna produkter som inte säljs längre

Bosch PFP1136 – Bästa val

Bäst i test

 • 4 av 5 på tyska Amazon efter 200 kundrecensioner.
 • 4,5 av 5 hos tyska testsidan HeizkissenTest.

Bosch är kända för att tillverka förstklassiga produkter, allt från vitvaror till värmedynor. Värmedynan från Bosch PFP1136 har varit med i flera produkttest och har fått högt betyg i de flesta test. Kundrecensionerna på Amazon Tyskland visar att denna värmedyna är ett riktigt bra val med tanke på det låga priset och det är därför som vi väljer att sätta just denna modellen till bästa köp.

Olika temperaturinställningar med automatisk avstängning

Bosch elektriska värmedyna kommer med tre olika värmeinställningar så att du själv kan hitta den mest optimala värmen. Hur hög värme som är okej för dig är högst personligt. Vissa personer gillar när det nästan bränns till, medans andra gillar medeltemperatur.

Uppvärmningen på denna elektriska värmedyna går fort i och med den höga effekten på 60 watt. Ett vanligt problem med värmedynor är att värmen kan vara lite sämre fördelat över hela dynan. Denna modellen är däremot varm över hela värmedynan för jämn värme.

Hög säkerhet

Ett stort plus är att Bosch själva har valt att lägga in automatisk avstängning, då det inte är så speciellt ovanligt att användare somnar på värmedynan. Värmedynan stänger av sig själv efter 90 minuter och har dessutom en temperatursäkring för att skydda efter för hög värme.

Värmedynan kommer med ett fleeceöverdrag för extra mjukhet och till dynan följer där även med en påse för förvaring. Fleeceöverdraget är avtagbart med hjälp av dragkedja.

Specifikationer & fördelar med Bosch PFP1136

 • Storleken på värmedynan är 35 x 45 cm. D.v.s. en normalstor värmedyna.
 • Effekt på 60 watt.
 • Automatisk avstängning efter 90 minuter. Har dessutom temperatursäkring.
 • Jämn värme över hela värmedynan och dynan värms upp snabbt.
 • Kabellängden är 2,4 meter.