gaming headset bäst i test

Bästa gaming-headset

Annonslänkar

På denna sida finns det länkar till andra webbplatser, så kallade affiliatelänkar. Om du väljer att köpa något via en sådan länk kan det innebära att vi tjänar en provision.

Du kan läsa mer om våra allmänna villkor på vår webbplats.

Stäng

7 bästa trådlösa och trådbundna gaming-headset

För att kunna uppnå den bästa spelupplevelsen så krävs det både bra ljud och mikrofon. Andra egenskaper och funktioner som påverkar upplevelsen är komfort, passform, inställningsmöjligheter med mera. Så vad är bäst idag, är det kabelbundna eller trådlösa gamingheadset?

Det finns ingen tvekan om att framtiden är trådlösa gaminghörlurar men samtidigt ställer det högre krav på utrustningen i form av batteritid, ergonomi, mjukvara och mikrofon. Framför allt batteritiden varierar kraftigt, allt från 20 timmar som är det mest vanliga till närmare 300 timmar med t.ex. HyperX Cloud Alpha.

Nedanför hittar du bästa gamingheadset baserat på oberoende tester, produktrecensioner, kundrecensioner och funktioner. Både trådlösa och trådbundna modeller. I vår jämförelse har vi även vägt in viktiga funktioner och egenskaper som förbättrar spelupplevelsen. Givetvis har också pris varit en avgörande faktor. Läs också vår guide för val av bästa gaming-headset.

Razer Blackshark V2 Pro - Bästa gamingheadset

Bäst i test
Razer Blackshark V2 Pro bild Razer Blackshark V2 Pro bild Razer Blackshark V2 Pro bild
ButikPris
1933:-Besök
1999:-Besök
 • "Editors choice" när TechGearLab testa Razer Blackshark V2 Pro 2021
 • 4 av 5 stjärnor hos TomsHardware 2020
 • 4 av 5 poäng när PC Mag testa Razer headset 2020
 • Toppbetyg hos svenska butiker som säljer modellen

Trådlösa gaming headset Blackshark V2 Pro från Razer har både presterat i topp i flera oberoende tester men även hos konsumenterna är modellen väldigt omtyckt. Razer hörlurarna vann bland annat TechGearLabs utmärkelse "Editors Choice" under 2021 i deras jämförelse av gaming headset.

Trådlöst headset med hög komfort och lång batteritid

Razer Blackshark V2 Pro är troligtvis en av marknadens bästa headset för hög komfort. Den låga vikten på 320 gram och öronkuddar av minnesskum gör att dessa sitter väldigt bekvämt. Dessutom ventilar materialet så att öronen inte blir för varma. Vilket stämmer överrens med vad oberoende test och konsumenter säger om modellen. Hög komfort är givetvis viktigt till långa spelsessioner.

Den trådlösa tekniken med 2,4 Ghz är den mest pålitliga och snabba överföringstekniken för ljud med låg latens. Ljudprofilen beskrivs som väldigt imponerande och behaglig för musik, film och spel. När det gäller musik så finns det gott om dunka-bas men allt går att ställa in genom Razers egna mjukvara Synapse. Där hittar du även inställningar för THX som erbjuder digitalt surroundljud. 

Mikrofonen är inte det bästa vi har har sett på marknaden men den erbjuder ändå hög kvalitet. Tittar vi på andra mikrofonjämförelser så rankar Razer Blackshark V2 Pro betydligt bättre än modeller som t.ex. SteelSeries Arctis 7 och Corsair HS50 Pro.

Hur är då batteritiden? Enligt Razer själva så räcker batteritiden 24 timmar ungefär och det är också det vi har läst i andra oberoende tester. Det stämmer också överrens med det vanliga konsumenter uppskattar.

Bör du köpa Razer Blackshark V2 Pro? Prismässigt ligger detta headset något högt men det har också egenskaper och funktioner som utklassar flera konkurrenter. Värdesätter du hög komfort så kommer du inte bli besviken på detta headset då den är toppklass. Batteritiden är också väldigt bra jämfört med liknande modeller. Vill du har något bekvämt, bra ljud, bra mikrofon, bra trådlös räckvidd så är Razer Blackshark V2 Pro utan tvekan ett av de bästa köpen. Razer Blackshark V2 Pro vinner vår utmärkelse bäst i test.

 • Skäl att köpa
 • Trådlöst gaming headset med lång batteritid på 24 timmar
 • Högt betyg i både ljud och mikrofon
 • Extremt hög komfort med låg vikt och minnesskum
 • Passform Over-Ear
 • Passar till PC, Mac, Playstation och Nintendo Switch
 • THX Spatial Audio
 • Vikt 320 gram
 • Skäl att inte köpa
 • Bra räckvidd men kunde varit lite längre
 • Mini USB laddning

SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless - Bästa premiumval

Bästa premiumval
SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless bild SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless bild SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless bild
ButikPris
3669:-Besök
4090:-Besök
 • Bästa gamingheadset när RTings testa modellen 2022
 • 4,5 av 5 stjärnor när PCMag testa Arctis Nova Pro Wireless 2022
 • 5 av 5 stjärnor när GamesRadar testa hörlurarna 2022
 • 4,2 av 5 stjärnor på Amazon USA efter över 250 kundomdömen

Vart vi än vänder oss så har detta fantastiska gamingheadset fått toppbetyg från både tester och kundrecensioner. Bästa fördelar som omnämns är bland annat ljudkvalité, batterisystem, basstation, ergonomi och Bluetooth-stöd. Det enda som egentligen drar ner betyget är prislappen som ligger en bra bit över alla andra. Men samtidigt har Arctis Nova Pro en funktionalitet som är väldigt unik.

Dyra men oslagbart ljud för att vara gamingheadset

SteelSeries Arctis Pro Wireless var länge en av marknadens bästa gaminghörlurar med oslagbar bas. Nu har SteelSeries släppt Arctis Nova Pro Wireless som ersätter den äldre modellen och det ser väldigt bra ut förutom en större prislapp. SteelSeries Arctis Pro-serie har alltid varit dyra och bör därför klassas som en premiumprodukt. Men samtidigt erbjuder dessa hörlurar ljud och funktioner som inte finns på andra enheter.

Det som utmärker Arctis Nova Pro Wireless är framför allt ljudkvalitén som prisas av både oberoende tester och från vanliga kundrecensioner. Förutom att ljudet är klart så är det fortfarande neutralt och en bas som är förvånadsvärt tajt. Dessutom är de utrustade med så kallad Noice Cancelling som filtrerar bort bakgrundsljud så som prat eller andra störande ljud.

En annan sak som gör SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless unika är stödet för Bluetooth. Med Blueooth kan du vara kopplad till både dator och din telefon samtidigt. Antingen för att lyssna på musik från mobilen medans du spelar på datorn eller ta emot samtal medans du spelar. Tar du emot ett telefonsamtal medans du spelar så byter micen över till telefonen.

Batterisystemet är kanske det bästa Arctis Nova Pro Wireless har att erbjuda vilket är utbytbara batterier. Hur många gånger glömmer man inte att ladda sitt trådlösa gamingheadset? Med detta system har du alltid ett batteri på laddning i basstationen och när batteriet blir lågt byter du bara på några sekunder. Två batterier medföljer och varje batteri räcker till 19-22 timmars användning. Detta är definitivt ett system som fler tillverkare borde ta efter.

Vem bör köpa SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless? Detta är utan tvekan en av marknadens bästa gamingheadset i dagsläget men som tyvärr också är dyrast. Värdesätter du ljudkvalitet, bluetooth-uppkoppling och snabbt utbytbara batterier så är detta rätt val så länge plånboken tillåter det. I dagsläget finns det inget liknande headset som SteelSeries Arctis Nova Pro och därför vinner modellen vår utmärkelse bästa premiumval.

 • Skäl att köpa
 • Oslagbart ljud med stöd för Noise Cancelling
 • Bluetooth, kan kopplas upp till både telefon och dator för samtal med mera
 • Utbytbara batterier varav ena alltid är på laddning i basstationen
 • Stöd för Chatmix
 • Mikrofonen låter bra
 • Skäl att inte köpa
 • Saftig prislapp
 • Mjukvaran behöver poleras

Logitech Pro X Wireless Lightspeed - Bra premiumval

Logitech Pro X Wireless Lightspeed bild Logitech Pro X Wireless Lightspeed bild Logitech Pro X Wireless Lightspeed bild
ButikPris
1962:-Besök
2090:-Besök
2129:-Besök
 • 4,3 av 5 stjärnor på Amazon USA efter över 80 kundomdömen
 • 4,5 av 5 stjärnor när Techradar testa gaming-headset 2020
 • 9 av 10 ”Amazing” när IGN testa headsetet 2020

Logitech Pro X Wireless gaming-headset har presterat väldigt bra i flera oberoende test och har närmast fått toppbetyg i många av de större testen. Kunderna är också väldigt nöjda vilket vi ser på stora marknadsplatser som t.ex. Amazon där modellen fått ett samlat kundomdöme på 4,3 av 5 stjärnor.

20 timmars trådlöst ljud i hög kvalitet

Logitechs senaste Lightspeed-teknologi som finns på många av deras produkter är något av det bästa i branschen med närmast obefintlig fördröjning. Faktum är att Lightspeed-teknologin ibland är snabbare än trådade alternativ på marknaden.

Efter att ha läst flera test av just detta gamingheadset så är det tydligt att modellen levererar fantastiskt ljud i både spel och film. Flera testkällor berättar hur tydligt och exakt ljudet är i både stereo och 7.1 surround. Däremot hade själva mikrofonen kunnat vara något bättre och många av de testkällor vi har tittar på anser att den endast är okej men inget ut över det vanliga.

När det gäller konstruktionen så håller den hög klass jämfört med andra modeller i vårt bäst i test. Komforten är också extremt imponerande och är du en person som sitter framför datorn många timmar så lär du vara nöjd med dessa lätta gaminglurar.

När det gäller batteritiden så är den bra mycket bättre än många andra modeller och efter en fulladdning så ska den klara hela 20 timmar. Givetvis går det att ladda gamingheadsetet medans du spelar ifall batterinivån skulle bli låg. Trådlösa Lightspeed-tekniken sker genom 2,4 Ghz bandet och fungerar upp till 15 meter bort från själva mottagaren.

Prislappen är något högre än flera andra trådlösa gamingheadset på marknaden men denna modell är också bättre på flera områden jämfört med billigare alternativ. Men på grund av prislappen så bör dessa gaminghörlurar klassas som ett premiumval.

 • Skäl att köpa
 • Toppbetyg i flera oberoende test av gamingheadset och ett högt kundomdöme
 • Fantastiskt ljud som både är klart och exakt
 • Batteritid på 20 timmar trådlöst
 • Räckvidd på 15 meter
 • En komfortnivå som utklassar de allra flesta gamingheadset
 • Mikrofon som ger godkänt ljud
 • BLUE VO!CE mikrofonteknik som erbjuder flera realtidsröstfilter
 • Skäl att inte köpa
 • Lite dyra jämfört med liknande headset
 • Mikrofonen kan upplevas som lite svag

Corsair Virtuoso RGB Wireless - Med RGB belysning

Corsair Virtuoso RGB Wireless bild Corsair Virtuoso RGB Wireless bild Corsair Virtuoso RGB Wireless bild Corsair Virtuoso RGB Wireless bild
ButikPris
2290:-Besök
 • Bra produkt utmärkelse när svenska Sweclockers testa modellen
 • 4,1 av 5 stjärnor på Amazon USA efter över 2 000 kundomdömen
 • 4,5 av 5 stjärnor hos GamesRadar i deras test av Corsair Virtuoso

Corsairs senaste trådlösa gamingheadset Virtuoso RGB Wireless har mottagits väl från både oberoende test men också kunderna som hunnit testa modellen. Bara på amerikanska Amazon finns det över 2 000 kundrecensioner på modellen med ett samlat kundomdöme på 4,1 av 5 stjärnor.

Ett gamingheadset där tillverkaren inte har snålat med materialet

Plastiga gamingheadset är något som många gärna undviker och med Corsair Virtuoso RGB Wireless är det allt annat än plast. Modellen är väldigt påkostad med aluminium nästan överallt och även mikrofonen är tillverkad av aluminium vilket ger en lyxigare känsla. Modellen kan kanske tyckas bli tung (380g) av all aluminium men är inte tyngre än andra alternativ med plast. Komforten är det definitivt inget fel på då de allra flesta kunder älskar komforten och så även testkällorna.

Som namnet antyder så ska där finnas RGB-belysning vilket där finns på båda sidorna med en lysande logotyp. Även mikrofonen har fått en RGB-lampa men det är också det hela. Däremot kan du styra färger och beteende genom den mjukvara som medföljer.

När det gäller ljudkvalitet så är det helt klart bättre än många andra modeller och tittar vi på vilka frekvenser som stöds så täcker det allt som det mänskliga örat kan höra. Helt enkelt mycket bra ljud enligt våra källor. Även om mikrofonen är påkostad så erbjuder den endast godkänt ljud och inte den kvalitet vi kanske hade önskat för att spela in film eller liknande.

Corsair Virtuoso RGB Wireless erbjuder 20 timmars batteritid med ett avstånd på max 12 meter från mottagaren. Givetvis kan lurarna laddas samtidigt som de används. Corsair gamingheadset är kanske ingen bäst i test vinnare men de är utan tvekan en av de bästa alternativen just nu.

 • Skäl att köpa
 • Högt kundomdöme och presterat väldigt bra i oberoende test av gaming-headset
 • Fantastiskt ljud som slår många modeller
 • Gamingheadset med otroligt bra byggkvalitet med mycket aluminium och mindre plast
 • Godkänd och bra mikrofon för vanlig kommunikation vid spelande
 • Väldigt bra komfort som sitter bra även under långa spelsessioner
 • USB type-C anslutning
 • Väldigt bra batteritid på 20 timmar
 • Skäl att inte köpa
 • Lite sämre passform jämfört med modeller i samma prisklass

Kingston HyperX Cloud II - Väldigt populära

Kingston HyperX Cloud II bild
ButikPris
990:-Besök
999:-Besök
 • 4,1 av 5 hos amerikanska Amazon efter 4 000 kundrecensioner
 • 4,5 av 5 hos TrustedReviews i deras test 2016

Det är väl ingen som har missat dessa galet populära gaming-lurar från Kingston och det är också dessa som vi ständigt ser i turneringar inom Counter Strike eller annan eSport. Dessa lurar har ett fantastiskt ljud för ett relativt lågt pris och under Black Friday så är det inte omöjligt att få tag i dessa för en 500-kronorssedel.

För ett så billigt gaming-headset och med så höga omdömen så är detta ett självklart val om man inte har något emot att använda kabelbundna gaming-lirar.

Bra 7.1 surroundljud och avtagbar mikrofon

Kingston HyperX Cloud II kanske inte följer DTS standarden för headset-surroundljud, men trots detta har Kingstong lyckats få till en ljudprofil som verkligen utmärker sig. Likt bäst i test vinnaren och andra gaming-headset så är det virtuellt 7.1 surroundljud vi får lyssna på.

Basen är väldigt djup och låter riktigt bra även i filmer och musik. Högtalarna har inga problem med att klara av höga toner och med helt förslutna kåpor så blir ljudet väldigt levande.

Mikrofonen är avtagbar och om du inte vill ta av den regelbundet så går det så klart att även rikta den på olika sätt då det är en styv fjäder. Mikrofonen är certifierad och godkänd av bland annat mjukvaran TeamSpeak.

På kabeln mellan lurarna och datorn så hittar du också en volymkontroll-enhet där du kan justera volymnivå, samt ändra ljudprofil och så klart även stänga av mikrofonen.

 • Skäl att köpa
 • Trådbundet gaming-headset
 • 7.1 surroundljud
 • Avtagbar mikrofon
 • Volym- mikrofonkontroll på kabeln
 • Anslutningen är USB
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Logitech G533 - Prisvärt gamingheadset

Logitech G533 bild
ButikPris
898:-Besök
1290:-Besök
 • 4 av 5 hos amerikanska Amazon efter 100 kundrecensioner
 • 4 av 5 Rekommenderas av svenska M3 efter ha testat lurarna
 • 8,4 av 10 hos svenska PC Tidningen när de testade gaming-headset 2017

Logitech är ett av de märken som satsar hårdast på trådlös gamingutrustning och Logitech G533 är ett par trådlösa gaming-lurar som sopar mattan med flera andra dyrare modeller. Både svenska M3 och PC Tidningen har satt toppbetyg på detta gaming-headset och byten stämmer överens om de betyg som produkten har fått från befintliga användare.

DTS 7,1 surroundljud

Någon vi älskar extra mycket är standarder och just denna modellen använder sig av DTS Headphone:X 7,1 surroundljud för att skapa ett perfekt virtuellt ljud. På så sätt kan du höra minsta lilla ljuden som kommer inifrån spelen, oftast ljud som andra personer inte kan höra med sina billiga lurar.

Något vi gillar extra mycket är att det finns möjlighet till att justera varje ljudkanal d.v.s. alla 7 stycken och på så sätt kan du förstärka vissa kanaler för att höra bättre, som t.ex. fotsteg eller liknande.

Det bästa med G533 är så klart DTS Headphone:X 7,1. Detta säkerställer så att du får alla de ljud som spelutvecklaren har lagt in i spelet och därför kan du få ett övertag över de spelare som saknar denna ljudstandard.

Bra räckvidd och batteritid

Räckvidden är på 15 meter för att få en 100% förlustfri signal, utanför dessa 15 meter så kommer där att komma störningar. Batteritiden är på ungefär 15 timmar beroende på vilken volymnivå du använder och om du skulle behöva ladda under själva spelandet så går det att använda headsetet även under laddning. Batterinivå går givetvis att kolla i Logitechs egna mjukvara som installeras på datorn.

Mikrofonen är både brusreducerande och har dessutom ett så kallat popfilter. Popfiltret fungerar på så sätt att plötsliga höga ljud dämpas så att dina vänner inte ska få spränga öron bara för att du råka tappa något. Detta filtrerar också ut ljud som t.ex. andning och liknande.

 • Skäl att köpa
 • Trådlöst gaming-headset (mottagaradapter ingår)
 • Over-ear formfaktor
 • Vikt 350 gram
 • Räckvidd på 15 meter för 100% störningsfri kommunikation
 • En batteritid upp till 15 timmar
 • DTS 7,1 surroundljud
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

SteelSeries Arctis 7 - Toppbetyg

SteelSeries Arctis 7 bild
ButikPris
1490:-Besök
 • Bäst i test i M3s stora test av gaming-headset
 • 9 av 10 hos amerikanska Tom’s Guide
 • 5 av 5 hos den stora nättidningen TrustedReviews

SteelSeries är ett av de märken som är absolut störst inom kringutrustning till PC-datorer och framförallt är de stora inom trådlösa gaming hörlurar. En av SteelSeries storsäljare just nu är gaming-lurarna Arctis 7 och dessa har bland annat fått bäst i test i svenska tidningen M3, men har också fått toppbetyg i andra test.

SteelSeries Arctis 7 är just nu en av marknadens bästa trådlösa gaming-hörlurar och det finns flera skäl till det.

För PC, Mac eller t.ex. Playstation 4

SteelSeries Arctis 7 har flera väldigt bra egenskaper som de flesta gamers uppskattar. En av de egenskaper som uppskattas mest är att de följer standarden DTS Headphone:X 7.1 och på så sätt är det garanterat att lurarna klarar av att spela upp alla ljud som spelutvecklaren har lagt in i spelet.

Testvinnaren SteelSeries Arctis 7 passar de flesta enheter som t.ex. PC, Mac, Playstation, Xbox One, VR med mera. På så sätt har du möjlighet att skifta enhet om du vill prova något annat.

Räckvidden ligger på 12 meter för 100% säker kommunikation d.v.s. utan att där uppstår några störningar. Det är mycket möjligt att de räcker lite längre, men då är det fullt möjligt att störningar uppstår.

Batteritiden är hela 15 timmar och en anslutningskabel medföljer för laddning i form av USB. I paketet medföljer där även en trådlös mottagare och denna placerar du på ett bra ställe för att få lång räckvidd.

Fantastisk mikrofon

Om du är på jakt efter ett gaming-headset med den bästa mikrofonen så är SteelSeries Arctis 7 det perfekta valet. SteelSeries Clear-Cast-mikrofon använder sig av en teknik (dubbelriktad konstruktion) för att förbättra ljudet ytterligare och på så sätt blir ljudet/rösten helt perfekt. Ett stort plus är den infällbara mikrofonen som snabbt kan gömmas om man bara vill lyssna på musik eller film.

En annan väldigt bra egenskap är den LED-lampa som sitter direkt på mikrofonen och när man tystar mikrofonen så lyser lampan röd. På så sätt glömmer du inte att sätta igång mikrofonen igen.

SteelSeries har också en mjukvara som du enkelt kan installera på din dator för att kunna få 100% kontroll över dina nya gaming-hörlurar. Mjukvaran heter SteelSeries Engine och där kan du skapa olika profiler för spel med mera.

 • Skäl att köpa
 • Trådlöst gaming-headset
 • 12 meters räckvidd
 • 15 timmars batteri
 • Infällbar mikrofon som lyser rött när den är avstängd/muted
 • Följer DTS Headphone:X 7.1 standarden
 • Trådlös mottagare medföljer och så även laddningskabel
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Köpguide – Så väljer du bästa gamingheadset

Marknaden för gaming-headset har aldrig varit hetare än vad det är idag och har man inte full koll på utbudet så kan det vara väldigt svårt att hitta något som passar. Konkurrensen är helt enkelt enorm och därför pressas priserna hela tiden, dessutom ser vi hela tiden ny innovation för varje ny generation headset vi ser.

Svenska gamers eller nordiska överhuvudtaget är faktiskt en av världens mest kräsna folk gällande gamingutrustning och ljud. Vi är ett folk som vill ha det bästa som finns på marknaden. Det är ju så klart förståeligt då både ljud och bild är det som bygger upp hela ens spelupplevelse.

Vi kommer i denna guide att försöka besvara de mest vanliga frågorna gällande val av bästa gaming-headset och vi kommer också berätta vad du bör tänka på när du tittar på ett nytt headset. Det finns nämligen en hel del du bör ha i åtanke innan du börjar leta efter ett gaming-headset så som t.ex. ska de vara trådlösa, kabelbundna, öppna eller stängd kåpor, surround, passform med mera.

Trådlösa eller trådbundna gaming hörlurar?

Trådlösa gaming-lurar

Ingen har missat att allt fler trådlösa gaming-headset börjar komma ut på marknaden och denna teknologi är fortfarande ganska nu, men trots detta så finns det ett par väldigt bra modeller. Men det är långt ifrån alla trådlösa gaming-headset som är bra och därför gäller det att man har koll på vilka modeller som har presterat bra i olika tester.

Huruvida du behöver ett par trådlösa hörlurar  eller inte är helt upp till dig själv och mycket hänger på hur din övriga utrustning ser ut. Vissa har satt upp sin gaming-dator på ett sådant sätt att en kabel från ett headset inte stör överhuvudtaget, medans andra har stora problem som att de kontinuerligt rullar över kabeln med sin stol eller liknande. Då är kanske ett trådlöst gaming-headset ett väldigt bra val, för den där kabeln kommer inte hålla speciellt länge om den ständigt kommer i kläm.

Överlag så har trådlösa gaming-lurar fått väldigt bra betyg i flera olika tester och dessa spelheadset är inte alls långt ifrån att ta över hela marknaden. Det enda negativa med dessa trådlösa alternativ är så klart priset. Priset är oftast 70 till 80% dyrare än vanliga traditionella gaminglurar, men när priset väl sjunker på dessa så kommer vi få se allt mindre trådbundna alternativ.

Räckvidd och batteri

räckvidd och batteri

En annan stor fördel med trådlöst är att du kan gå iväg med ditt headset för att t.ex. hämta något i köket, vilket är perfekt om du fortfarande vill vara med i diskussionen i t.ex. Mumble eller Discord. Detta är en feature/egenskap som många gamers värdesätter väldigt högt och som är svårt att leva utan när man väl har provat.

Räckvidden för trådlösa gaming-headset varierar så klart men allt från 15 till 30 meter är inte alls ovanligt och vanligtvis så räcker det för de flesta. Bor du i ett hus med två våningar så kan det vara bra att sätta USB-sändare/mottagare på ett ställe i taket med en förläningskabel. På så sätt förlänger du din räckvidd.

Den största nackdelen med trådlösa gaming-headset är så klart batteritiden och ju högre volym du använder desto mindre tid får du med hörlurarna. Nästan alla gaming-headset kan användas samtidigt som de laddas, så livet är inte över om du skulle råka glömma att ladda headsetet.

Batteritiden varierar väldigt mycket från märke till märke, men de flesta gaming-headset varar allt från 15 till 30 timmar beroende på modell. Logitech G533 har bland annat en batteritid på 15 timmar, medans Kingston HyperX Cloud Flight har 30 timmar. Då är ändå Logitech headsetet 35 gram tyngre, trots den lägre batteritiden.

Trådbundet gaming-headset

Om du bara vill slippa allt som har med batterier och laddning att göra så är trådbundna gaming-hörlurar fortfarande riktigt bra. En stor fördel med dessa headset med kabel är så klart det lägre priset och har man inte så stor budget så går egentligen alla trådlösa gaming-headset bort direkt. Bra trådlösa alternativ kostar ungefär det dubbla jämfört med de på kabel.

Om du tittar på ett gaming-headset med kabel så bör du kolla så att kabeln är tillräckligt lång för att du enkelt ska kunna dra kabeln så att den inte ständigt kommer i kläm vid användning.

Slutna eller öppna headsetkåpor

De flesta modeller av spelheadset använder sig av så kallade slutna kåpor d.v.s. de är är gjorda för att hålla oönskat ljud utanför som kommer från din omgivning. Ljudbilden mellan sluta och öppna kåpor är nästan helt olika, där den öppna varianten kan ge ett lite mer bra och luftigt ljud, men har du mycket ljud i din omgivning så förstörs detta snabbt.

Öppna kåpor släpper också ut betydligt mer ljud, så din omgivning kommer också enkelt kunna höra vad du själv hör. Öppna kåpor är framförallt attraktiva när du verkligen behöver kunna höra saker som sker i din omgivning så som t.ex. höra när ett barn vaknar eller liknande.

Stängda kåpor kan ibland höras lite som att de är instängda men nästan alla gaming-headset har en helt sluten kåpa och det är för att isolera ljudet så mycket som möjligt.

En bra mikrofon är viktigt

gaming-headset mikrofon

Det finns inget värre än att behöva lyssna på någon i gruppen som har en dålig mikrofon och det är dessutom nödvändigt att behöva höra saker tydligt när det väl hettar till i spelet. Ett headset ska utan tvekan ha en mikrofon inbyggd och det är för att mikrofonen sitter som bäst när den sitter på själva hörlurarna.

En egenskap som många gamers gillar med dagens spelheadset är de modeller som har en mikrofon som kan fällas upp och ner. När mikrofonen fälls upp så stängs den av, vilket är perfekt när man snabbt behöver prata med någon ostört i ens riktigt omgivning. Om du är ute efter mikrofon som är praktiskt så är detta helt klart ett av de bästa alternativen.

Mikrofonen är definitivt ett viktigt element gällande valet av det perfekta gamingheadsetet. Ett gaming-headset med det bästa ljudet och sedan en halvtaskig mikrofon duger helt enkelt inte.

Surround 7,1 eller helt vanlig stereo

Det finns ju inget viktigare än att ljudet är perfekt när man väl får hem sitt nya gaming-headset och även om de flesta headset spelar relativt bra musik, så är de optimerade för spel. Ett par grymma gaming-headset har oftast surround så att du enkelt ska kunna höra vart fienden kommer ifrån eller andra viktiga ljuddetaljer i spelen.

Men surround är per automatik inte alltid bättre än ett par påkostade stereohörlurar och därför ska du vara lite försiktig med att köpa ett gamingheadset med surround som är alldeles för billiga.

Ljudet är så klart också ett av de saker som testas mest när ett gaming-headset testas och så klart är det något vi har vägt in som väldigt viktigt i detta bäst i test av gaming-headset.

Surroundljudet som produceras av ljudkortet är egentligen inget äkta surround, detta då utrymmet är väldigt begränsad i dessa gaming-headset. Däremot så är högtalarna tillverkade för att producera ljudet så att det låter som att det kommer från olika källor. Det är också därför som det oftast kallas för virtuell surroundljud.

Men om du vill kunna höra många detaljer, samt vart saker och ting händer i spelet så är det 7,1 surround du bör kolla efter. Mjukvaran för att leverera ett bra 7,1 surroundljud är så klart olika, men de flesta är så pass bra idag att man nästan skulle kunna tro att det var äkta 7,1 surround och inte bara virtuell surround.

Passform – Ska kunna vara bekvämt i flera timmar

Det är väldigt få hobbys som kan käka så mycket tid som spelandet och det är inte alls ovanligt att gamers sitter upp till 6 timmar per dag eller mer. När du sitter så länge och spelar spel så krävs det att ens gaming-headset sitter ordentligt på huvudet.

Även vikt kan spela stor roll över hur bekvämt ett par gaming-lurarna sitter, speciellt under längre spelsessioner så kan även detta bli ett problem. De bästa trådlösa gaming-lurar har en viktigt någonstans kring 300 gram och oftast är detta inget problem. Men sen finns det även trådlösa gaming-lurar som väger en bit över 400 gram och då kan det bli problem med längre sittningar.

Nu skulle man kunna tro att trådbundna gaming-lurar skulle vara mycket lättare, men så är det faktiskt inte. De litiumjonbatterier som används idag väger i princip ingenting och tillverkarna är medvetna om att försöka bygga de trådlösa så lätta som möjligt.

Vårt tips är att helt enkelt försöka undvika modeller som är on-ear d.v.s. att kåpan ligger direkt på örat istället för over-ear. Det kan nämligen snabbt bli väldigt jobbigt om lurarna trycker mot öronen istället för att de trycker mot skallbenet.

Gaming-headset med RGB-belysning

Visst finns det gaming-headset med RGB-belysning och även om det inte är jättevanligt så finns det trots all några modeller som erbjuder denna funktion. Däremot är det inte lika vanligt till trådlösa headset av den enkla anledningen att det drar för mycket batteri, vilket så klart är ett problem för något som redan har energiproblem.

Men det finns ett få trådlösa alternativ som som lättare RGB, bland annat Corsair Void Wireless Dolby RGB. Dessa gaming-lurar har enklare RGB-belysning som du kan ändra hur du än vill med deras mjukvara, men det är betydligt vanligare med LED-belysning på trådbundna gaming-headset.

Om du vill ha extra RGB-belysning så finns det bland annat olika ställ för gaming-headset och bland annat Corsair ST100 RGB Premium Headset Stand har extra LED-belysning. Det är också extra snyggt att ha sitt favoritheadset hängandes på ett ställ, underlättar också själva laddningen med kablar och så vidare.


FAQ – Vanliga frågor om gaminghörlurar

 1. Är det inte fördröjning på ljudet med trådlösa hörlurar?
 2. Varför så få Razer hörlurar i testet?
 3. Är det skillnad på gaminghörlurar för PC och till spelkonsoler?
 4. Använda trådlösa hörlurar medans de laddar?
 5. Kan jag använda Bluetooth till mina trådlösa gaming hörlurar?

Är det inte fördröjning på ljudet med trådlösa hörlurar?

Precis som med kabel så finns där en viss fördröjning men den lilla fördröjning som uppstår är så minimal att det inte uppfattas. Det är till och med så att trådlösa alternativ ibland är snabbare än de som använder kabel.

Varför så få Razer hörlurar i testet?

Vi är faktiskt också förvånade över detta då Razer brukar leverera helt okej gamingprylar som möss och tangentbord. Men när det gäller Razer hörlurar så finns det väldigt få modeller som fått bra betyg i oberoende test och kundrecensioner. Det enda riktigt bra modellen vi har hittat är Razer BlackShark V2 Pro Wireless Gaming Headset som fått väldigt bra kundomdömen.

Är det skillnad på gaminghörlurar för PC och till spelkonsoler?

Ibland kan det finnas vissa skillnader som gör att de inte riktigt fungerar lika bra mellan de två systemen. Men oftast fungerar de allra flesta gamingheadset till båda systemen.

Använda trådlösa hörlurar medans de laddar?

Vi har inte kunnat hitta några modeller som inte tillåter användning medans de laddas. Därför bör de allra flesta trådlösa gamingheadset fungera även när de laddas och alla modeller i vårt bäst i test stödjer detta. Däremot är det vanligt att vanliga bluetooth hörlurar som används till musik inte fungerar medans de laddar.

Kan jag använda Bluetooth till mina trådlösa gaming hörlurar?

Det är faktiskt väldigt få modeller som har stöd för Bluetooth vilket vi tycker är synd då det öppnar upp för ytterligare användningsområden. SteelSeries Arctis Pro Wireless är kanske den produkt som vi skulle rekommendera om Bluetooth är viktigt för dig. Den modellen har också två utbytbara batterier som kan laddas medans du spelar trådlöst.


Så valde vi ut de bästa modellerna

Bäst i test - cykellamporUtbudet av trådlösa headset har närmast exploderat de senaste åren och allt fler spelare väljer nu dessa alternativ. Kabelanslutna modeller har fortfarande vissa fördelar som lägre latens och inget krav på laddning. Men vi och många andra anser att dessa fördelar minskar för varje år som går då trådlösa alternativ blir allt bättre.

Men det är inte alla som vill använda trådlösa gamingheadset och därför har vi valt att ta med båda alternativen till vårt bäst i test. Trådbundna gamingheadset är fortfarande både billigare och kräver ingen laddning som många avskyr.

Vår sammanställning över bästa gamingheadset är framförallt baserat på oberoende tester och produktrecensioner. Tillgången på bra testkällor är väldigt god med stora oberoende testlabb som testar headset regelbundet. Vi har däremot vägt in både pris och kundrecensioner för att komplettera dessa resultat. I vissa fall har vi även vägt in viktig eller unik funktionalitet som förbättrar upplevelsen. Så som t.ex. batterisystemet på SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless och möjligheten till att sammankoppla två källor samtidigt med Bluetooth. Varför inte fler gamingheadset stödjer Blueooth har vi inget bra svar på.

Dilemmat har varit att inkludera både trådlösa och trådbundna alternativ. Därför har vi valt att ta med båda typer så länge kabelanslutna modeller kan konkurrera men frågan är hur länge dessa kommer vara relevanta. Trådlösa headset blir bättre för varje år som går med bättre ljud, batteritid, ergonomi med mera.

Uppdatering hösten 2022 – Razer Blackshark V2 Pro plockar hem utmärkelsen bäst i test baserat på oberoende tester och produktrecensioner. Det är få gaminghörlurar som erbjuder samma fantastiska ergonomi som Razer har lyckats med i det här fallet.

För 2022 har vi även lagt in ett nytt bästa premiumval som blev SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless. Modellen ersätter tidigare Arctis Pro Wireless med fantastisk funktionalitet med både utbytbara batterier och ljud i toppklass. Det är få gamingheadset som kan matcha Arctis Nova Pro i dagsläget vilket tyvärr också gäller prislappen.

Källor

SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless

SteelSeries Arctis Pro Wireless var under flera år något av det bästa på marknaden. Sommaren 2022 lanserade SteelSeries nya Arctis Nova Pro som överträffar alla förväntningar förutom priset. Detta är troligtvis bästa gamingheadset i dagsläget i form av ljudkvalitet, design/ergonomi, anslutningar med mera. Dessutom använder det SteelSeries unika batterisystem där du kan snabbt byta batteri i hörlurarna med utbytbara batterier. Ett batteri ligger alltid på laddning i basstationen.

 • Bästa gamingheadset – RTings – Länk
 • 4,5 av 5 – PCMag – Länk
 • 5 av 5 – Gamesradar – Länk

Razer BlackShark V2 Pro

Razer BlackShark V2 Pro är en av marknadens mest populära alternativ med trådlös teknik. Razers gaming headset har fått toppbetyg i flera stora oberoende test där ljud och komfort har lyfts fram som toppklass. Andra saker som har varit väldigt positivt är batteritiden, bra mikrofon, kraftfull bas, bra inställningsmöjligheter med mera.

 • 4 av 5 – PC Mag 2020 – Länk
 • 4 av 5 – Tomshardware 2020 – Länk
 • Editors Choice – TechGearLab 2021 – Länk

SteelSeries Arctis 7

TrustedReviews testade SteelSeries Arctis 7 och likt de flesta andra test med dessa gaming-headset så fick modellen ett toppbetyg på 5 av 5 stjärnor. Ett sådant högt betyg är det väldigt få gaming-lurar som får och det enda negativa var att lurarna endast kan användas med kabel när de används med Xbox One och Nintendo Switch.

Ska du använda SteelSeries Arctis 7 till din dator/PC så är detta gaming-headset något av det bästa som finns att köpa idag. Några av de positiva saker som TrustedReview nämnde var bland annat räckvidden, lång batteritid, fantastisk byggkvalité, väldigt klart ljud med snabb bas.

Något som utmärker dessa gaming-lurar extra mycket är så klart ljudet, men byggkvalitén är något som verkligen skiner med detta gaming-headset. Själva huvudbandet/bygel är tillverkat av riktigt stål, d.v.s. gjort för att hålla länge. TrustedReviews.

Kingston HyperX Cloud II

TrustedReview har också testat trådbundna Kingston HyperX Cloud II som är kanske en av marknadens mest sålda gaming-headset. Kingston har fått enorm reklamspridning på sina lurar i både Twitch-sändningar i form av eSport och även positiva kundrecensioner på YouTube. Om du följer någon form av Counter Strike turnering någon gång så kommer du snabbt kunna se hur många lag som använder dessa lurar.

När TrustedReviews testade Kingston HyperX Cloud II så hittade de i princip inga negativa saker och det enda de verkligen slog ner på var att själva väskan till lurarna var lite halvkass. Det positiva i deras test var bland annat byggkvalité med en fantastisk finish, grym ljudprofil med en djup bas och tillhörande tillbehör som medföljer. TrustedReviews.

Tidningen M3

Svenska M3 fick testa de trådlösa SteelSeries Arctis 7 som just nu är en av markandens mest populära gaming-headset. Slutresultatet i deras egna test blev ”bäst i test” och då testades över 13 stycken gaming-headset. Betyget slutade nästan på fullpott d.v.s 9/10.

Några av de positiva saker som nämndes i artikeln var bland annat en grym design, grymt ljud, superb mikrofon och alla inställningsmöjligheter. Det som sågs vara lite negativt var att ljudprofilen inte riktigt är det bästa till musik och att det saknas bra RGB-belysning. M3.

Logitech G533

M3 har även testat vår bäst i test vinnare Logitech G533 och resultatet i deras test blev ”M3 Rekommenderar”. Enligt deras test så är Logitech G533 ett väldigt prisvärt gaming-headset som låter bra, ger riktigt bra surroundljud och som dessutom är enkla att installera.

Ljudprofilen var enligt M3 något sämre till musik och film. Men detta är ett väldigt vanligt problem gällande alla gaming-headset då det är två helt skilda världar. M3.

Tom’s Guide

SteelSeries Arctis 7 har äntligen testats av Toms Guide och resultatet är nästan fullpott d.v.s 9/10. Enligt deras testperson så är det något av det bästa de har testat gällade gaming-headset.

Något av det mest positiva var bland annat perfekt ljudprofil, bra och skön ergonomi, relativt billigt trådlöst gaming-headset och att den trådlösa kommunikation bara fungerar perfekt. Det negativa blev att lurarna behövde lite extra inställningar för att få till en bra musikprofil. Tom’s Guide.

PC Tidningen

Svenska PC Tidningen har test bäst i test vinnaren Logitech G533 och likt de flesta andra test på nätet så är de överens om att detta gaming-headset är något av det bästa på marknaden just nu.

Några av de positiva saker som nämndes var bland annat möjligheten till att välja ljudprofiler efter spel, dessutom att det finns ett enormt utbud av ljudprofiler. Även att den trådlösa anslutningen är stabil och utan några störningar överhuvudtaget. En sak som var negativt var det pipljud som uppstår när volymen ändras, men detta kan man ta bort genom att uppdatera mjukvaran. PC Tidningen.

Sweclockers – Corsair Virtuoso RGB Wireless testades av svenska Sweclockers 2019 och där ansågs modellen ge ett utmärkt ljud. Förutom ljudet var byggkvalitén ut över det vanliga med många lyxiga detaljer av aluminium. Gaming-headsetet fick utmärkelsen ”Bra produkt” läs mer här.

Techradar – Under sommaren 2020 testa Techradar de trådlösa Logitech Pro X Wireless där modellen fick närmast högsta poäng med 4,5 av 5 stjärnor. Några av de funktioner och egenskaper som utmärkte sig allra mest var ljudkvalitén, byggkvalitet, komfort och USB-C. Mindre imponerande var mikrofonen och den större prislappen. Läs mer här.

IGN – Även IGN har testat Logitech Pro X Wireless med ett gott betyg på 9 av 10. Likt det flesta andra test av gamingheadsetet från Logitech så var de imponerade av både ljud och kvalitet. Enligt deras produktrecension så är detta en av marknadens bästa gamingheadset just nu. Läs mer här.

Gamesradar – Tidigt 2020 testa Gamesradar Corsair Virtuoso RGB Wireless där produkten fick ett toppbetyg på 4,5 av 5 stjärnor. Största fördelarna var bland annat ljudet men framförallt surroundljudet. Även den påkostade designen med aluminium och den låga vikten fick ett stort plus. Läs mer här.


Utgångna modeller

Modeller som inte längre är med i vår lista över bästa gamingheadset. Det finns olika anledningar till detta men oftast har produkten utgått ur sortimentet eller så har modellen blivit ersatt av ett bättre alternativ.

Logitech G430 - Bästa budgetval

Logitech G430 bild
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 3,8 av 5 hos amerikanska Amazon efter 3 800 kundrecensioner

För de som har en lägre budget så finns det trots allt väldigt bra gaming-headset att välja mellan och ett av dessa är definitivt Logitech G430. För kring hundralappen så får du ett gaming-headset med väldigt bra ljud och en mikrofon som levererar ett klart ljud.

Logitech G430 har vissa kvalitéer som kan jämföras med bäst i test vinnaren G533, det är trots allt samma tillverkare. Modellen har fått relativt bra kundomdömen hos de flesta nätbutiker och levererar bra för sitt låga pris.

Korrekt Dolby 7.1 surroundljud

Ljudprofilen är så klart det viktigaste gällande ett bra gaming-headset och Logitech G430 ger dig ett nästan perfekt ljud som inte saknar något. Gaming-lurarna kommer spela upp precis alla ljud som spelutvecklaren har avsett att spela upp i spelen och på så sätt så missar du inga ljud.

Mikrofonen är brusreducerande så att dina vänner kan höra dig tydligt, men också utan plötsliga störningsljud som kan uppstå i omgivningen. Mikrofonen är helt enkelt inställd på att endast fånga upp din röst och jobbar med att filtrera bort allt annat ljud i din omgivning.

På kabeln hittar du en ljudkontroller där du kan bland annat justera volym och med en kabellängd på 2,3 meter så kommer kabeln troligtvis räcka fram till din PC utan några större problem.

 • Skäl att köpa
 • Trådbundet gaming-headset
 • Dolby 7.1 surroundljud
 • Vikt 255 gram
 • Kabellängd 2,3 meter
 • Ansluts via USB
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt