Bästa elektriska värmefilt – Lista över populära produkter

Bästa elektriska värmefilten
Nu när vintern sakta men säkert drar in över landet så blir vi allt mer frusna under dagarna, men framförallt under kvällarna. Bästa sättet att bota frusenhet är helt enkelt att ta hjälp av vår bästa uppfinning d.v.s. elektriciteten. En tjock filt hjälper bara till en viss del, men med kombination av elektricitet så blir dessa värmefiltar fantastiskt sköna. För någon som kommer hem på kvällen efter att ha varit ute i kylan hela dagen, så finns det inget bättre än att slänga sig under en värmefilt med sitt favoritprogram på TV. Det är de enkla sakerna i vardagen som förgyller livet.

Hur mycket frusenhet en person upplever varierar något enormt. Vissa personer kan gå ur duschen på vintern och vandra runt i hemmet naken som om det var inget. Medans andra kan knappt gå från duschen till handduken två meter bort. Anledningarna till varför det är så nämner vi lite längre ner på denna sidan.

Vi har gått igenom alla de bästa värmefiltarna på marknaden och valt ut de produkter som vi tycker är bäst.


Beurer HD90 värmefilt – Stor modell 180 x 130 cm

ButikPris
1115:-Besök
1695:-Besök
1695:-Besök

Om du är ute efter en stor vanlig elektrisk värmefilt för hemmasoffan så är Beurer HD90 värmefilt en av de bästa på marknaden. Priset är också ganska normalt och ligger under tusenlappen. För dessa pengarna får du en stor och ordentligt värmefilt som mäter 180 x 130 cm, vilket då också passar de personer som är av det längre måttet.

Är du riktigt lång så får du nöja dig med att sitta ner i stället för att ligga om du inte tar hjälp av en extra filt. En värmefilt i kombination med en vanlig filt kan göra under, perfekt om man vill dela värmefilten med någon hemma i soffan.

En enkel elektrisk värmefilt som gör vad den lovar

Detta är ingen superavancerad elektrisk värmefilt med massa funktioner och oftast räcker det för de allra flesta personer. Men den gör det den lovar och det är att skapa rikligt med värme som även får den mest frusna personen att tina på kort tid. Är du väldigt frusen av dig så kan detta vara den bästa värmefilten för dig.

Likt Beurers andra modeller så har även denna värmefilt skydd emot överhettning och stänger av sig automatiskt efter tre timmar. Vill du använda värmefilten längre, under t.ex. ett vänner-marathon på TV så är det bara att slå på filten igen.

Värmefilten är dessutom tvättmaskinssäker så länge du väljer att plocka bort strömkabeln och att du endast tvättar högst 30 grader. Perfekt om någon skulle råka spilla något på din nya bästis eller den bara har blivit allmänt smutsig efter mycket användande.

 • Tvättmaskinssäker, högst 30 grader och glöm inte att koppla loss strömkabeln.
 • Storlek på 180 x 130 cm.
 • Flera temperaturinställningar.
 • Stänger av sig automatiskt efter 3 timmars användning.
 • Skydd emot överhettning.

OBH Nordica Cosy Hug 4096 – Billigare alternativ

ButikPris
573:-Besök
589:-Besök
619:-Besök

Även om kanske Beurer HD10 är drömfilten för många så är det också väldigt dyr, men det finns andra billigare värmefiltar som också är bra. OBH Nordica Cosy Hug 4096 är en betydligt billigare elektrisk värmefilt som gör vad den ska och oftast räcker det för de flesta.

När det är riktigt kalla dagar eller man bara känner sig allmänt jättefrusen så räcker oftast de billigare värmefiltarna. Det är inget krav att lägga över tusenkronor för att få en elektrisk värmefilt som gör jobbet. Vill man däremot få det bästa på marknaden så behöver man oftast vandra upp emot 1 500 – 2 000 kronor för de bästa produkterna.

En enkel elektrisk värmefilt som gör jobbet

OBH Nordica värmefilten må vara enkel men den gör jobbet bra. Oftast räcker det för de allra flesta och med en storlek på 130 x 160 cm så är denna fullt tillräcklig för sittandes personer. Den fungerar bra till de flesta personer som inte är för långa, men är du däremot upp emot 190 cm eller länge så får du välja att sitta med värmefilten i soffan i stället för att ligga ner.

Det bästa med dessa elektriska värmefiltar är att man får upp värmen riktigt fort och i kombination med en vanlig filt så räcker även denna värmefilt för längre personer.

Funktioner

OBH Nordica 4096 elektriska värmefilt kommer med tio olika temperaturinställningar som du enkelt kan anpassa via det reglage som sitter på strömkabeln. För snabbare uppvärmning så rekommenderas full pådrag i början för att sedan sänka temperaturen när kroppen har fått upp värmen. Du kommer inte ständigt köra på högsta inställningen då det kommer bli olidligt tillslut när väl kroppen har fått upp värmen.

Värmefilten har ett skydd emot överhettning och kommer dessutom med automatisk avstängning efter 90 minuters användning. Du kan så klart sätta igång den igen om du vill använda den ytterligare.

Strömbrytaren är även avtagbar så att värmefilten kan tvättas direkt i tvättmaskinen på högst 40 grader. Materialet i OBH Nordicas elektriska värmefilt är speciellt tillverkat i ett extra mjukt flanell-material och ska kännas fantastiskt emot huden.

 • 10 olika värmeinställningar.
 • Tvättbar i tvättmaskin på högst 40 grader.
 • Ett extra mjukt flanell-material som är extra skönt emot huden.
 • Skydd emot överhettning och stängs av automatiskt efter 90 minuters användning.
 • Relativt billig.

Beurer HD100 – Lyxigaste alternativet

ButikPris
1189:-Besök
1189:-Besök
2105:-Besök
2115:-Besök

Beurer är kända för att göra produkter av kvalité, men också produkter inom välbefinnande och hälsa. Några av de produkter som Beurer tillverkar är massagedynor, epilatorer, ljusterapilampor med mera. Beurer tillverkar också flera olika värmefiltar som har fått väldigt bra betyg hos de flesta användare.

Beurer HD100 är kanske marknadens största värmefilt som mäter 200 x 150 cm och med denna storleken så kan två personer använda värmefilten under de kallaste kvällarna. Beurer HD100 har även fått Oeko-Tex märkning som säkerställer att materialet är 100% säkert och som uppfyller de strikta mänskliga ekologiska kraven.

Tvättbar värmefilt i tvättmaskinen

Det är inte helt vanligt att en värmefilt kan tvättas i tvättmaskinen, men Beurer HD100 klarar av maskintvätt utan problem. Detta är tack vare strömkabeln samt reglaget som är avtagbar och värmefilten kan då tvättas i tvättmaskinen i högst 30 grader. Detta är perfekt när filten har använts ett tag eller om någon har råkat spilla något på värmefilten.

Materialet i Beurer HD100 värmefilt är en av marknaden bästa. Microfleece-material som används i värmefilten är både mjukt samt hudvänligt. Men har också en väldigt bra förmåga att andas när det blir riktigt varmt under värmefilten.

Beurer värmefilt med hög säkerhet

Värmefilten från Beurer har flera system för ökad säkerhet och därför förblir denna värmefilt också en av de mest säkra på marknaden. Beurer själva har tagit fram ett system (BSS) med flera säkerhetsanordningar på filten där värmefilten bland annat stängs av automatiskt efter tre timmar. Dessutom är där ett skydd för överhettning.

Beurer HD100 har ett reglage där man kan välja temperatur och du har möjlighet till att välja mellan sex olika temperaturinställningar. Värmefilten kommer med 3 års garanti från Beurer och kommer dessutom med en svensk bruksanvisning.

Detta är helt klart en av de bästa och mest lyxiga värmefiltarna på marknaden. Priset på denna underbara värmefilt är också en av de högsta på marknaden och bör endast ses som en premiumprodukt.

 • Trippel säkerhetssystem
 • Stor värmefilt på 200 x 150 cm.
 • Effekten är på 150 watt.
 • Tvättbar i tvättmaskin på 30 grader högst.
 • Sex olika temperaturinställningar.
 • Är du riktigt frusen så får denna värmefilten upp värmen väldigt snabbt.

Beurer – HD50 Värmecape

ButikPris
699:-Besök
699:-Besök
799:-Besök
879:-Besök

Beurer HD50 är kanske inte en stor värmefilt och det är också poängen med denna värmecape. För många räcker det med lite värme på överkroppen för att få upp kroppstemperaturen och denna Beurer HD50 gör detta på ett smidigt sätt.

Denna elektriska värmefilt är perfekt för dig som gillar att de lite mindre modellerna och detta har sina fördelar. Framförallt blir man rörligare om man t.ex. vill upp och hämta något i köket, varför då inte ta med värmecapen ut i köket?.

Avtagbar strömkabel

Beurer HD50 är en cape med elektrisk uppvärmning med en strömkabel som går att separera från värmefilten, vilket gör att du kan koppla bort värmefilten från strömkabeln när du ska upp och hämta något. Varför ska man behöva frysa bara för man vill hämta något i köket när man kollar på sin favoritfilm?.

Denna underbara värmecape från Beurer har sex olika temperaturinställningar och kommer med automatisk avstängning när värmefilten har används i tre timmar.

Beurer HD50 kan tvättas på låga temperaturer i tvättmaskin och har ett väldigt mjukt fleecematerial som är extra mjukt för huden.

 • Storleken på denna värmecape är 145 x 100 cm.
 • Sex olika temperaturinställningar.
 • Stänger av sig själv efter tre timmars användning.
 • Tvättbar i tvättmaskin i låga grader.
 • Strömkabel kan separeras från värmefilten på ett enkelt sätt. Perfekt när man vill upp och hämta något men vill behålla filten på sig.

Varför är man frusen egentligen?

Är du ofta frusen i hemmet? Det kan finnas många anledningar till varför du upplever frusenhet och det är inte alltid så enkelt att peka på vad det egentligen kan vara. En sak är säker och det är att alla personer upplever frusenhet olika. En personer kan gå ur duschen mitt i vintern och sedan vandra omkring i hemmet naken som om det var inget. Andra personer hamnar nästan i chock bara för att de går ur duschen för att ta handduken.

Sämre blodcirkulation, rökare?

En av anledningar till varför många fryser är för att de har sämre blodcirkulation i kroppen. Detta kan vara helt ofarligt eller kan faktiskt en person lida av någon allvarlig hjärt- och kärlsjukdom. Oftast är det helt ofarligt så klart, men för t.ex. rökare så har dessa personer oftast ständiga problem med bra blodcirkulation. Sa vi att rökning var dåligt?.

Smala personer med för lite underhållsfett

Personer som är väldigt smala hittar snabbt sina bästa vän i form av en värmefilt. Speciellt på vintern så har väldigt smala personer problem med att hålla kroppstemperaturen och oftast har de för lite underhudsfett. Underhudsfettet isolerar kroppen emot vanlig kyla. Är du en underviktig person som också äter alldeles för lite så kan kroppen faktiskt gå in i så kallad sparlåga vilket då också blir svårare för koppen att producera värme.

Köldkörtelproblem

Lider du av hypotyreos? För personer som lider av nedsatt köldkörtel eller icke fungerande köldkörtel har alltid stora problem med att hålla kroppstemperaturen. Köldkörteln tillverkar hormoner i kroppen, men när den inte fungerar som den ska så går även ens ämnesomsättning ner markant. Som i sin tur påverkar kroppens förmåga att producera värme.

Kvinnor och män är olika

Vi pratar alltid om hur kvinnor och män är så lika, men där finns skillnader rent biologiskt som vi inte kan ändra på. Kvinnor överlag lider oftare av frusenhet än vad män gör av flera anledningar. Män har oftast inga problem med att cirkulera blod nära huden, medans kvinnor är precis tvärtom. Det är just därför som kvinnor oftast upplever kyla mer än män.

Kvinnor är däremot mycket bättre rustade för att behålla värmen till viktiga organ som hjärna och hjärta än t.ex. män.

Sömnen påverkar

Lider du ofta av sömnbrist och är nästan alltid frusen? Då behöver du sova mera. Vetenskapen går lite isär varför dålig sömn påverkar ens kroppstemperatur. De vet däremot att det påverkar ens kroppstemperatur så försök sova mer så kanske du blir mindre frusen under dagarna.

Forskarna är dock ganska säkra på att sömnen påverkar hjärnan som i sin tur påverkar hypotalamus, området som styr temperaturen i kroppen.

Järnbrist i kroppen kan påverka

Om du vet att du får i dig för lite järn genom dina måltider så behöver du antingen ta tillskott eller försöka äta mer järn i dieten. Järn är nämligen jätteviktigt för blodcellerna i blodet som transporterar syre, näringsämnen genom kroppen. Detta påverkar direkt kroppens egna temperatur.

Slutord

Där finns säkert ännu fler anledningar till varför vi alla upplever frusenhet olika, men vi alla är också olika. För de som lider av ständig frusenhet så kan det vara riktigt jobbigt, men det finns enkla hjälpmedel för att underlätta vardagen. En elektrisk värmefilt kan snabbt bli ens nya bästis i soffan och för de flesta personer så åker dessa värmefiltar snabbt fram tidigt på höstsäsongen.