BLACK WEEK 2024

-
dagar
:
-
tim
:
-
min
:
-
sek
Black Week 2024 har startat!

Populära butiker under Black Week

Butiker med gul bakgrund har startat sin rea.Black Week 2022

black week erbjudandeBlack Friday och Black Week, vad är egentligen skillnaden?

Black Friday är fortfarande den största shoppingdagen på året och växer fortfarande för varje år som går. Men Black Friday är en relativt kort period med endast 24-timmars försäljning. För butiker så innebär detta att de måste konkurrera stenhårt för att locka till sig kunder under dessa 24 timmar. Det kan vara både dyrt och svårt för butiker att nå ut till alla potentiell kunder.

Under de senaste åren har vi börjat se att allt fler butiker går över till att även köra black week-kampanjer under en hel vecka. Oftast övergår Black Week-kampanjen till vanlig Black Friday-rea när väl fredagen infaller.

Flera butiker släpper sina Black Week erbjudanden redan i början på samma vecka som Black Friday infaller. För 2022 så räknar vi med att betydligt fler butiker kommer starta sin rea natten till den 21e november och köra Black Week kampanjen hela veckan tills fredagen infaller.

Se upp för fejkreor!

Nu när vi precis har passerat Singles Day så uppmärksammar Pricerunner att det fanns omfattande fusk hos flera butiker. Detta är vad vi kallar för falsk rea där butiker höjer priset i förväg och sedan sänker kraftigt under rean. På så sätt ser det ut som att produkten har en betydligt större prissänkning än normalt.

Black Week och coronapandemin

Coronapandemin har lugnat sig ganska rejält den senaste tiden och butiker har inte längre den produktbrist som fanns förut. Däremot finns det några produktkategorier som fortfarande lider av problemen som kom från pandemin.

Oftast handlar det om produkter så som t.ex. PlayStation och sådant som använder olika datorchip. Tillgången på olika chip har förbättrats lite men fortfarande finns det flera tillverkare som har problem med tillgången.

För Black Week 2022 kan problemet vara det omvända då vi nu går in i en lågkonjunktur. Konsumenter håller betydligt hårdare i plånboken jämfört med ett år sen vilket innebär att butiker nu sitter med för stora lager av olika produkter.

För 2022 kommer det troligtvis vara lite lugnare under Black Week än året innan. Många butiker kommer nog försöka rea ut sina lager medans kunderna fortsätter hålla hårt i plånboken. Kanske får vi se betydligt bättre kampanjer jämfört med tidigare år.

 

Några av de mest populära produkter under Black Friday 2020-2021

 • Apple AirPods Pro
 • Sony Playstation 5
 • Xbox One
 • Nintendo Switch
 • OLED TV-apparater
 • Samsung QLED
 • Sony trådlösa hörlurar 100XM4
 • RoboRock Robotdammsugare

Framförallt är det TV-apparater, hörlurar, spelkonsoler, smarta högtalare och annan elektronik som säljer som smör under Black Week. Det är en god idé att planera sitt köp innan rean startar och vara extra snabb med sitt köp. Konkurrensen kommer vara stenhård på grund av coronapandemin.

vad kan vi förvänta oss av black week

Vad kan vi förvänta oss av Black Week 2022?

Black Week är ett relativt nytt fenomen som bara har funnits några år. Det är egentligen först under 2018 som vi fick se en väldigt stor ökning av antalet butiker med Black Week erbjudanden.

Från vad vi har kunnat gräva fram så har detta varit väldigt fördelaktigt för butikerna som har valt att lansera sin rea tidigare än Black Friday. Vi är också väldigt säkra på att under 2022 så kommer ännu fler butiker att lansera en Black Week kampanj. Troligtvis startar den också betydligt tidigare än tidigare år.

Troligtvis så kommer de flesta butiker att släppa två olika kampanjer där starten börjar med Black Week, för att sedan avsluta veckan med en Black Friday rea.

När butiker väljer att starta sin rea varierar från butik till butik. Vissa väljer att starta den direkt på måndagen och kör den fram till Black Friday. Medans andra butiker väljer att starta dagen innan Black Friday och kör den över hela helgen. Men under 2022 ser det ut som flera butiker smygstartar sin rea betydligt tidigare med mindre erbjudanden. De bästa erbjudanden lär däremot inte starta förrän tidigast måndagen den 21e november.

Det kommer som sagt se lite olika ut hur butiker väljer att lansera sin Black Week kampanj och vi kommer hålla denna sida uppdaterad när val dessa kampanjer släpps officiellt. Kolla därför denna hemsida varje dag under sista veckan av November för att se vilka butiker som har startat sin rea.

planera inköp till black week

Planera dina köp inför Black Week

Både Black Week och Black Friday är årets största readag utan tvekan. Ja, den är också mycket större än den traditionella mellandagsrean efter jul som förut var den största rean.

Många väljer att köpa sina julklappar under Black Week/Black Friday och det är så klart av flera anledningar, men framförallt är det billigare. Det är dessutom ganska skönt att ha de flesta julklappar avklarade redan i slutet på November.

Beroende på hur mycket du ska handla så kan det vara värt att göra en inköpslista över vilka produkter du är på jakt efter. För när väl Black Week börjar så går det inte riktigt att sitta och tveka om man ska slå till eller inte. Alla butiker har ett begränsat produktlager och är det populära produkter så försvinner dessa snabbt. Förutsatt att priset är lågt så klart.

Priser är också något som du bör känna till gällande de produkter du är på jakt efter. Om du skapar en inhandlingslista så passa också på att skriva ner ungefärligt pris så du enklare kan avgöra om det är ett bra köp eller inte.

Du kan tyvärr inte alltid lita på butiker som skriver ut hur mycket en produkt är nedsatt inför Black Week. Allt för många butiker kör tyvärr något som kallas för fulrea d.v.s. de höjer priset inför kampanjen och sedan sänker de priset så att det ser ut som att produkten reas ut tokbilligt.

dessa produkter är billiga under black weekVilken typ av produkter har bäst erbjudanden?

Det mesta som reas ut under Black Week har ett pris som är betydligt lägre än ordinarie pris. Men det finns ett par olika produktkategorier som sticker ut lite extra under Black Week där du verkligen kan göra fynd.

Om det är något som man bör slå till på under Black Week så är det antingen en nya Smart TV eller annan liknande elektronik som t.e.x. hörlurar/headset, mobiltelefon, spelkonsol, soundbar eller högtalare.

Även inom könskategorin så finns där stora möjligheter till fantastiska erbjudanden och framförallt olika köksmaskiner brukar reas ut ordentligt. Även olika kökstillbehör brukar ha fina rabatterade priser.

Tittar vi på kläder under Black Week så ser vi att både herrkläder och damkläder med betydligt lägre priser. När det gäller kläder så bör du även besöka dina närmsta favorit klädbutik, för det är där du kan göra det riktigt stora fynden. Men även på nätet finns där stora möjligheter till bra erbjudanden.

Leksaker är också en enorm kategori och det är definitivt läge att slå till under Black Week om du planerar att köpa leksaker i julklapp. Visst, mycket är säkert lite billigare på mellandagsrean, men de flesta barn vill nog få sina leksaker under julafton.

Skor och parfym är en annan stor kategori under Black Week som oftast har väldigt bra rea.

Men det är faktiskt inte alla kategorier som är billigare under Black Week (data från 2018). Enligt en artikel i Aftonbladet så var både cyklar, löparskor och längdskidor billigare under mellandagsrean med ungefär 10%. Så vissa saker kan faktiskt vara bättre att vänta med tills butikerna håller sin mellandagsrea.

Kategorier med bra rabatterade priser under Black Week

 • TV/högtalare/soundbar
 • Damkläder/herrkläder
 • Skor
 • Parfym
 • Allt inom köksutrustning
 • Spelkonsoler
 • Mobiltelefoner
 • Hälsoprodukter och välbefinnande

Våra tips på hur du får ut mest av rean under Black Week

1) Planera och strukturera

De personer som förbereder sig inför Black Week/Friday är också de som lyckas hitta de bäst erbjudanden. Därför bör du planera dina inköp genom att skapa en komplett lista över vad du är intresserad av att köpa under Black Week.

Glöm inte bort att det också är läge att köpa alla sina julklappar inför julafton och på så sätt spara lite pengar. Speciellt leksaker till barnen brukar säljas till ett väldigt bra rabatterat pris, men så klart även till vuxna.

Panering motverkar också onödiga impulsköp, som dessutom spara på miljön.

2 Ångerrätt/öppetköp gäller oftast endast på nätet vid rea

Att handla via nätet har väldigt stora fördelar jämfört med att handla i butik när det är rea. Många fysiska butiker erbjuder inte öppet köp under rea och kampanjer. Så råkar du göra ett dåligt köp i en butik så är det inte säkert att du kan lämna tillbaka produkten. Varje butik avgör själva om de ska ha öppet köp eller inte.

Däremot har du alltid 14 dagars ångerrätt när du handlar via nätet, trots att det är på rea så som t.ex. under Black Week.

3 Var beredd redan vid midnatt om du har möjlighet

Tyvärr missar alldeles för många den första delen av rean under Black Week och Black Friday. Precis vid midnatt så brukar de allra bästa erbjudanden gå live hos de flesta butiker och många av dessa produkter är tyvärr redan slutsålda när du vaknar vid 07:00.

För dig som vill sitta uppe mitt under natten för att jaga bra erbjudanden så har vi en liten varning. Precis vid 00:00 brukar de flesta nätbutiker krascha på grund av alla besökare, men väntar du 40-60 minuter så brukar det lossna lite. Oftast ger många upp sitt jagande innan 01:00 då de måste upp och jobba. Mellan 01:00 och 02:00 så brukar det inte vara ett problem med att komma åt butikerna.

Så om du inte kommer åt din favoritbutik vid 00:00 så få inte panik, hämta istället en kopp té och vänta lite. Vissa butiker har även infört ett form av kösystem som bara släpper in en viss mängd besökare åt gången.

ska du vänta tills black friday

Är det värt att vänta med att köpa saker till riktiga Black Friday?

Det är säkert många som är sugna att vänta tills den ”riktiga” Black Friday rean börja, men det är inte säkert att det lönar sig. Men många butiker kommer fortfarande under 2022 att köra sin största rea under självaste Black Friday.

Men vad vi såg under 2021 så gick många butiker över till att släppa riktigt bra erbjudanden innan själva fredagen. Vissa butiker valde då att släppa alla erbjudanden på en gång, medans andra släppte lite åt gången som en form av nedräkning till Black Friday. Data från Prisjakt visar däremot på att den bästa rean är under black friday med störst prissänkning.

Black Friday kommer fortfarande vara största readagen och det kommer gå att hitta riktigt bra fynd även under fredagen. Men det skadar inte att hålla extra utkik under hela veckan fram till fredagen och hittar du ett bra erbjudande så slå till. Det är inte heller säkert att den produkten du är på jakt efter finns under fredagen. Så får du tag på en väldigt bra deal så var nöjd med det.

Ett tips för dig som verkligen vill fynda på Black Friday är sitta uppe mitt i natten när klockan slår över till 00:00. Oftast blir många butikshemsidor väldigt långsamma under första 30-60 minuterna, men sen brukar det lossna då många ger upp. Många gånger ser vi att hemsidor kraschar och det går oftast inte att beställa något första timmen. Förhoppningsvis så har butikerna lärt sig en läxa inför Black Friday 2022.

De bästa erbjudanden ryker direkt på natten och speciellt elektronikprylar så lönar det sig att sitta uppe mitt i natten. Men det gäller att vara förberedd och veta vad man är ute efter då de bästa erbjudanden försvinner redan första timmen.

vi ses på black week

Vi ser framemot Black Week!

Enligt de flesta så är Black Week ett väldigt roligt fenomen som återkommer varje år och som många dessutom ser framemot. Det är verkligen då som man kan göra de riktigt stora fynden och känna att man har fått ett kap.

Det är ingen dum idé att snåla ett par månader innan Black Week för att spara ihop lite pengar. Framförallt kan det vara smart att undvika köp av dyrare produkter så som t.ex. ny TV eller liknande och i stället jaga dessa på Black Week. Antingen sparar du pengar på att vänta, eller så får du råd med en dyrare och bättre modell.

Det finns som sagt väldigt mycket att se framemot under Black Week 2022 och vi är övertygade om att även i år kommer bli ett rekordår. Vi misstänker också att många butiker sitter med alldeles för stora lager vilket de måste försöka göra sig av med nu när vi går in i en lågkonjunktur.