bästa kaffebryggare med termoskanna

Bästa kaffebryggare med termos

Det finns flera stora fördelar med kaffebryggare med termos. Förutom att du kan ta med dig termoskannan till där du vill sitta så håller det sig varmt flera timmar. Dessutom slipper du den bittra, sura och brända eftersmaken från garvsyra som bildas när kaffet står på värmeplatta.

Förutom att termoskannan ska kunna hålla kaffet varmt under några timmar så finns det vissa krav och önskemål på kaffebryggare. Bryggprocessen ska vara enkel, gärna automatisk avstängning, ECBC-märkning, droppstopp och möjligtvis timerfunktion för tidsfördröjd kaffebryggning. Mer om detta kan du läsa i vår korta köpguide.

Nedanför hittar du marknadens bästa kaffebryggare med termos som är baserat på oberoende tester, produktrecensioner, kundomdömen, funktioner, egenskaper och givetvis pris.

Senast uppdaterad September 2022

Moccamaster KBGT741 Thermo - Bäst i test

Bäst i test
Moccamaster KBGT741 Thermo bild 1
ButikPris
3199:-Besök
 • Toppoäng hos Råd & Rön
 • Andraplats hos norska TV2
 • 4 av 5 hos ICAKuriren
 • 4 av 5 på Amazon USA efter 300 kundrecensioner
 • Godkänd av ECBC för garanterat gott kaffe

De flesta kaffeälskare känner nog till Moccamaster vid det här laget. Märket är något som de flesta eftersträvar att köpa då de helt enkelt brygger perfekt kaffe varje gång. De flesta är nog överens om att Moccamaster är en premiumprodukt och KBGT741 är inget undantag. Moccamaster KBGT741 har placerat sig i toppen i många oberoende test och även konsumenterna gillar modellen.

Det finns däremot de som inte är helt nöjda. De upplever att termosen kyler ned kaffet när de gör ett par koppar bara och det uppstår när termosen kyls ned med kallt vatten under rengöring. För att undvika detta kan man antingen värma kannan med hett vatten från kranen eller välja att göra 6 koppar kaffe eller mer. Är du en kund som endast gör 2 – 4 koppar kaffe åt gången så är kanske inte detta en kaffebryggaren för dig. Gör du däremot stora omgångar 6 – 10 koppar så fungerar termosen klockrent.

Snygg kaffebryggare med automatisk kalkindikator

Detta är enligt oss en av de snyggaste kaffebryggarna med termos och kvalitén på bryggaren samt termosen är även i toppklass med sitt borstade stål. Moccamaster kaffebryggare är handgjorda i Holland för att säkerställa att kaffebryggaren presterar efter de riktlinjer och krav de ställer på sina maskiner. Moccamaster KBGT741 är även godkänd och testad av ECBC så du garanterat får en god kopp kaffe när du sätter upp maskinen hemma.

Just denna modell med termos har en automatisk kalkindikator samt ett automatiskt droppstopp. Med droppstoppet kan du ta ut termosen medans kaffet brygger och sedan ställa tillbaka den utan att det spiller. Perfekt för de personer som har svårt att vänta på att kaffebryggaren ska bli färdig på morgonen.

Lång garantitid och hållbarhet

Moccamaster erbjuder 10 års garanti på deras kaffebryggare om man väljer att registrera sitt köp på deras hemsida. Vart du har köpt din Moccamaster har ingen betydelse. Det enda du behöver göra är att registrera din enhet på deras webbplats. Vi känner inte till någon annan tillverkare som ger så lång garanti, vilket är ett gott tecken på att de bygger bra kaffebryggare. Väljer du att inte registrera din produkt så får du ändå en garantitid på 5 år om du sparar kvittot.

 • Skäl att köpa
 • Kan göra 10 koppar kaffe på 10 minuter
 • Går att hälla upp en kopp kaffe medans den brygger utan att det droppar
 • Lång garantitid på 10 år om kaffebryggaren registreras på Moccamasters hemsida
 • Kapacitet på 1,25 liter
 • Kaffefiltermått 1x4
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe - Genomtänkt kaffebryggare

Särskilt rekommenderad
Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe bild 1Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe bild 2Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe bild 3
ButikPris
1497:-Besök
 • Toppbetyg hos svenska butiker och kundrecensioner
 • 4,4 av 5 stjärnor på brittiska Amazon efter 600 kundomdömen
 • Vunnit Plus X Award för kvalitet, design, enkelhet och funktion

Tittar vi på kundomdömen både utomlands och i Sverige så har Melittas kraffebryggare fått närmast toppbetyg. Bara på brittiska Amazon har bryggaren en samlat kundomdöme på 4,4 av 5 stjärnor efter över 600 recensioner.

Melitta kaffebryggare med både termos och flera smart lösningar

Melitta kaffebryggare har flera praktiska egenskaper och funktioner som gör den smidigare än många andra konkurrenter i prisklassen. Det som gör modellen extra praktisk är den löstagbara vattenbehållaren som du kan fylla direkt under kranen. I stället för påfyllning med en extern vattenbehållar. Hållaren för kaffefiltret är också avtagbart och kan svängas till sidan med dropp-stopp. Svängfiltret kan också ställas vart som helst i och med den har en plan undersida.

Användarvänligheten har också förbättrats med Aroma Control som genom en knapptryckning ger en anpassad bryggning baserat på mängden kaffe. På så sätt säkerstället den att kaffet hinner släppa alla aromer och smakämnen. Vill du kunna planera din kaffebryggning så finns det även en timerfunktion för detta och som har automatisk avstängning.

Den är också utrustad med funktion för styrning av vattnets hårdhetsgrad och ett eget avkalkningsprogram som håller bryggaren vid liv. Du slipper däremot hålla koll på när den ska avkalkas då den själv indikerar genom displayen när det är dags.

Vem hur ser det ut med termoskannan? Det är trots allt en kaffebryggare med termos och från vad vi har kunnat läsa oss till så håller den värmen bra. Kannan är också okrossbar med dubbla väggar av rostfritt stål för bättre värmehållning.

Vem bör köpa Melittas kaffebryggare med termos? Det är inte konstigt att konsumenter älskar modellen som har vunnit pris för bästa design, användarvänlighet och funktion. På många sätt är den bättre än t.ex. bäst i test vinnaren Moccamaster KBGT741 som saknar många av de funktioner Melitta erbjuder. Möjligheten att plocka av vattenbehållare och filterhållare gör det extra smidigt vid påfyllning samt rengöring. Dessutom är den betydligt billigare.

Om du väljer att köpa modellen så glöm inte bort att registrera kaffebryggaren på Melittas hemsida så får du förlängd garantitid till 10 år.

 • Skäl att köpa
 • Avtagbar filterhållare och vattenbehållare
 • Brygger 2 till 10 koppar
 • Aroma Control för justering av kaffestyrka
 • Design med rostfritt stål, varav kannan har dubbla väggar
 • Utrustad med timer-funktion och automatisk avstängning
 • Godkänd enligt European Coffee Brewing Centre
 • Effekt 1 800 W
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Melitta Look V Therm Timer - Särskilt rekommenderad

Särskilt rekommenderad
Melitta Look V Therm Timer bild 1Melitta Look V Therm Timer bild 2Melitta Look V Therm Timer bild 3Melitta Look V Therm Timer bild 4Melitta Look V Therm Timer bild 5
ButikPris
1247:-Besök
 • 4,6 av 5 stjärnor efter över 1300 kundomdömen på Amazon UK
 • 4 av 5 stjärnor när ExpertReviews UK testa Melitta-bryggaren 2020

Väldigt populär kaffebryggare med termoskanna som fått bra kundomdömen hos både butiker och marknadsplatser. På brittiska Amazon har modellen ett samlat kundomdöme på 4,6 av 5 stjärnor efter över 1300 kundrecensioner. ExpertReviews har också testat Melittas termosbryggare 2020 där den fick toppbetyget 4 av 5 stjärnor.

Smidig och genomtänkt termosbryggare från populära Melitta

Det finns några enkla krav och önskemål när det gäller kaffebryggare med termoskanna. För det första ska termoskannan hålla värmen vilket Melitta Look V Therm Timer klarar av galant. Kaffet är fortfarande rykande varmt efter 3 timmar. Efter 3-4 timmar börjar värmen stegvis minska men är fortfarande gott 5 timmar senare.

Nästa önskemål är smidig påfyllning av vatten. Här har Melitta löst det på bästa sätt genom en avtagbar vattenhållare. Dessutom är filterhållaren avtagbar så vi slipper spilla gammal kaffesump på golvet. Detta underlättar också rengöringen av både vattentank och filterhållare.

Utöver dessa önskemål har Melitta ytterligare funktioner och egenskaper som vi gillar. Bland annat är kaffebryggaren utrustad med ett Aromhjul på ovansidan som kan justera kaffets styrka genom enkel flödeskontroll. Melitta-kaffebryggaren har även en timerfunktion där du kan ställa in önskad bryggtid så att du kan vakna till nybryggt kaffe på morgonen. Tyvärr är denna timerfunktion inte skyddad mot tillfälliga strömavbrott.

Under filterhållaren finns där en anti-dropp-funktion som stoppar flödet av kaffe när termoskannan avlägsnas. Detta är en väldigt vanlig lösning på många kaffebryggare och fungerar bra. Termoskannan är gedigen med bra och smidig tipp för att hälla upp kaffe. Tumspaken som släpper ut kaffet är ett stort plus.

Vem bör köpa Melitta Look V Therm Timer? Vi har inte speciellt mycket att klaga på när det gäller funktionalitet och egenskaper. Det är helt enkelt en bra kaffebryggare med termoskanna. Det enda vi tycker är negativt är timerfunktionen som saknar minne ifall det blir strömavbrott eller om du drar ut strömkabeln. Men det är bara en liten sak. Strömkabeln är också lite kort på 50 cm. Prismässigt ligger den väldigt nära Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe som också kan vara av intresse.

 • Skäl att köpa
 • Avtagbar filterhållare och vattentank för smidigare påfyllning
 • Styr kaffets styrka med aromhjulet på ovansidan
 • Timerfunktion som styr när kaffet ska bryggas på morgonen
 • Automatisk avstängning efter 20, 40 eller 60 minuter
 • Termoskannan håller kaffet varmt flera timmar
 • Brygger upp till 10 koppar (125 ml)
 • Skäl att inte köpa
 • Kort strömkabel (ungefär 50 cm)
 • Lite plastig konstruktion
 • Timerfunktionen saknar minne ifall det blir strömavbrott

WMF Minis Aroma Thermo To Go - Bästa bryggare med termosmugg

Bästa valet
WMF Minis Aroma Thermo To Go bild 1WMF Minis Aroma Thermo To Go bild 2WMF Minis Aroma Thermo To Go bild 3WMF Minis Aroma Thermo To Go bild 4
ButikPris
999:-Besök
999:-Besök
999:-Besök
999:-Besök
1049:-Besök
 • 4,3 av 5 på tyska Amazon efter 600 kunder som har testat kaffebryggaren
 • Toppbetyg från vanliga kundomdömen hos svenska butiker

WMF Minis Aroma Thermo To Go är en väldigt intressant kaffebryggare som bland annat fått toppbetyg från kunder på tyska Amazon där den just nu har ett samlat betyg på 4,3 av 5. Även hos svenska butiker som säljer termosbryggaren har kunderna varit väldigt nöjda med sitt köp.

En kombinerad termosbryggare och muggbryggare

Något av det bästa med kaffebryggare WMF Minis Aroma Thermo To Go är att det ingår både en termoskanna men också en termosmugg. Vilken du vill brygga i från början är helt upp till dig vilket gör den här termosbryggaren extra intressant för dig som vill kunna ta med kaffet när du beger dig till jobb. Termoskannan rymmer 0,75 liter vilket motsvarar 5 koppar kaffe och termosmuggen rymmer 0,35 l.

I jämförelse med KitchenAid 5KCM0402 så är denna termosbryggare från WMF utrustad med en 24 timmars timerfunktion för när kaffet ska vara färdigt. En funktion som nog många uppskattar när det är bråttom på morgonen. Därför tycker vi att WMF termos- och muggbryggare är ett bättre val.

Modellen är också utrustad med en automatisk avstängningsfunktion vilket gör den lite mer säker än andra liknande modeller. Termosbryggaren har också ett överfyllnadsskydd och ett droppstopp.

Även termoskannan kanske inte riktigt rymmer lika mycket som t.ex. bäst i test vinnaren från Moccamaster så är denna modell ändå ett bra mellanting mellan en termosbryggare och muggbryggare.

 • Skäl att köpa
 • Toppbetyg från användare som har testat termosbryggaren
 • Både termoskanna och termosmugg ingår d.v.s en kombination
 • Termoskannan rymmer 0,75 l och muggen 0,35 l
 • 24 timmars timerfunktion för att ställa in när kaffet ska vara klart på morgonen
 • Automatisk avstängningsfunktion
 • Både överfyllnadsskydd och droppstopp
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Philips HD7546 - Toppbetyg & högt kundomdöme

Särskilt rekommenderad
Philips HD7546 bild 1
ButikPris
734:-Besök
806:-Besök
1070:-Besök
 • Toppoäng i Råd & Rön
 • Toppoäng i danska Tænk
 • 4,5 av 5 på tyska Amazon efter 7 000 kundomdömen

Philips HD7546 är en kaffebryggare som har funnits väldigt länge i butikerna, av den enkla anledningen att kaffebryggaren är en fullträff. Faktum är att denna kaffebryggare redan har firat tioårsjubileum och är en av marknadens mest sålda kaffebryggare. Över 3 000 000 enheter har sålts när kaffebryggaren firade 10 år.

Philips HD7546 är en kaffebryggare med en ordentlig termos som har presterat riktigt bra i de flesta test. Helt klart en prisvärd kaffebryggare som gör sitt jobb och som har en stor termos som rymmer 1,2 liter kaffe.

Elegant design med bra och självklara funktioner

Philips HD7546 har kanske inte fått bäst i test, men det gör inte denna kaffebryggare till en dålig bryggare. Tvärtom så är detta en väldigt bra kaffebryggare som har fått gott betyg i de flesta stora test. Kaffebryggaren är dessutom ganska billig.

Designen är snygg samt enkel och dessutom funktionell. Philips kaffebryggare med termos kommer med ett droppstopp. Tillför de personer som gärna vill hälla upp sitt kaffe innan kaffebryggaren är färdig.

Kaffebryggaren har även ett automatisk avstängningsfunktion som slår av bryggaren när kaffet är färdig. Termoskannan håller kaffet varmt i upp till ungefär 2 – 3 timmar. Lite beroende på vilken mängd kaffe det finns i termoskannan.

Termoskannan till kaffebryggaren är en av de större på marknaden och har en kapacitet på 1,2 liter d.v.s. 10 – 15 kaffekoppar.

 • Skäl att köpa
 • Billig termosbryggare som levererar gott kaffe
 • Termoskannan med bra kapacitet på 1,2 liter. Ungefär 10 - 15 koppar
 • Ett ordentligt droppstopp som ger en möjligheten till att hälla upp kaffe medans den brygger färdigt
 • Automatisk avstängning när bryggaren är färdig
 • Snygg och stilren design
 • Delarna är diskmaskinssäkra. Vattenbehållaren är avtagbar och diskmaskinssäker.
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Melitta Enjoy II Therm - Bra budgetval

Melitta Enjoy II Therm bild 1
ButikPris
647:-Besök
700:-Besök
993:-Besök
 • Bra kundrecensioner hos olika svenska butiker
 • 4.4 av 5.0 på Amazon efter 600 kundrecensioner

En billig kaffebryggare med en ordentlig termoskanna i borstat stål kan inte vara bättre. Melitta Enjoy II Therm är en av marknadens billigaste kaffebryggare med termos, men som också har fått ett väldigt bra betyg hos användarna.

Melitta Enjoy II Therm har inte hunnit vara med i några bäst i test ännu eller andra test, men har redan blivit en kaffebryggare med termos som många studenter köper. Den gör både gott kaffe och termosen håller kaffet relativt varmt under en längre tid.

Billig, men ger ett bra resultat

Melitta Enjoy II Therm är en riktigt billig och enkel kaffebryggare för de som bara vill ha en bra kaffekokare som gör sitt jobb. D.v.s. inget ut över det vanliga. Bryggtemperaturen är optimal och termoskannan i rostfritt stål håller värmen i alla fall upp till ett par timmar.

Kaffebryggaren har dessutom automatisk avstängning när kaffet är färdigt och innehar så kallat droppstopp. Droppstoppet gör att man kan ta ut termoskannan medans kaffet brygger, utan att den spiller. För många personer är detta en viktig funktion då vi gärna inte vill vänta med att fylla på koppen.

Melitta Enjoy II Therm har även ett enklare reglage som justerar intensiteten på kaffet, så kallad AromaSelector.

 • Skäl att köpa
 • En av marknadens billigaste kaffebryggare med termos
 • Rostfri ståltermos som håller värmen upp till ett par timmar
 • Termoskannan rymmer ungefär 10 koppar
 • Effekt på 1000 watt
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Siemens TC86503 - Testvinnare

Siemens TC86503 bild 1
ButikPris
1179:-Besök
1488:-Besök
 • Bäst i test hos ICAKuriren
 • Toppoäng hos nederländska besteproduct.nl

Kaffebryggaren Siemens TC86503 lyckades få bäst i test i ICAKurirens stora test av kaffebryggare med termos. Enligt testet så hade Siemens stora fördelar över sina konkurrenter där bland annat bryggtemperaturen var det bästa i hela testet. Temperaturen var nämligen 92 grader när kaffet kom ut och sedan mättes kaffet i termosen efter 60 minuter som hamna på 79 grader, som var det näst högsta i testet.

Flera positiva saker med testvinnaren Siemens TC86503

Andra saker som ICAKuriren tyckte var ett stort plus var även den automatiska avstängning som finns på kaffebryggaren.

Siemens TC86503 innehar även en klocka med timer så att du kan ställa tidpunkt när kaffet ska blir färdigt. Ett botemedel för stressiga situationer så som på morgnarna under arbetsdagar. Du kan nämligen förbereda kaffebryggare på kvällen och sedan sätta att kaffet ska vara klart 06:30 när du vaknar.

Siemens kaffebryggare med termos har även en avkalkningsindikator som berättar när det är dags att avkalka kaffebryggaren. Gör man detta regelbundet så håller kaffekokaren i evigheter. Hur ofta detta behöver ske varierar beroende på vilken kommun du bor i, då kalknivån varierar från kommun till kommun. Oftast pratas det om en gång om året.

Siemens TC86503 har även en teknologi som heter AromaSensePlus som skapar perfekt kaffe även om du bara brygger några få koppar åt gången. Detta är ett problem som många andra kaffebryggare har problem med, men som Siemens har åtgärdat.

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren Siemens TC86503

 • Skäl att köpa
 • Kapacitet på 1 liter, motsvarar ungefär 8 - 12 kaffekoppar
 • Dubbla värmeelement med en effekt på 1100 watt
 • Högsta uppmätta bryggtemperaturen i ICAKurirens stora test
 • En riktig ståltermos
 • Klocka med timer och minnesfunktion. Sätt tiden då kaffet ska bryggas färdigt
 • De flesta delar är avtagbara för enklare rengöring. Även vattentanken
 • AromaSensePlus som gör att kaffet blir optimalt även när det endast är ett fåtal koppar som ska bryggas
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Sage Appliances The Precision Brewer - Automatisk Droppbryggare

Sage Appliances The Precision Brewer bild 1Sage Appliances The Precision Brewer bild 2
ButikPris
3699:-Besök
3899:-Besök
3899:-Besök
3899:-Besök
 • 4,5 av 5 stjärnor på Amazon US efter över 1 000 kundomdömen
 • Toppbetyg från svenska konsumenter hos svenska butiker

Sage Appliances The Precision Brewer har fått närmast toppbetyg från vanliga konsumenter som testat droppbryggaren från Sage Appliances. Bara på amerikanska Amazon så har kaffebryggaren 4,5 av 5 stjärnor efter över 1 000 kundomdömen. Men även hos svenska butiker har den bra kundomdömen.

Droppbryggare - Unik kaffebryggare på många sätt

Sage Appliances Precision Brewer finns egentligen i två varianter varav ena har vanlig glaskanna samt denna med termos. Termos-varianten verkar dock vara det de allra flesta väljer att köpa. Något som gör denna kaffebryggare något unik är droppbryggning. Alla kanske inte vet vad det är men det är en bryggmetod som ger kaffe med ren och klar smak. Vanligtvis gör man droppkaffe manuellt men med denna sker det automatiskt.

Kaffebryggaren levereras förprogrammerad med sex olika brygglägen så som Guld, Snabbbryggning, Starkt, Iskaffe, kallbryggning och så klart ett justerbart program för dina egna bryggmetod. Något som är extra populärt är temperaturregleringen som du själv kan ställa in mellan 91 till 96 grader.

Modellen är också utrustad med en koppsensor så den själv styr tiden mellan vatten och kaffe för bästa resultat. Speciellt smidigt för dig som vill göra en kopp eller liknande.

Sage Appliances Precision Brewer med termos är en stor bryggare. Bilderna på själva termoskannan känns något missvisande då den rymmer 1,8 liter, vilket är 12 koppar kaffe. För någon som älskar att bjuda på droppkaffe så är denna bryggare oslagbar då det annars är relativt mycket jobb att få fram så många koppar. Dessutom är det automatiskt.

Kaffebryggaren från Sage Appliances är ganska dyr jämfört med andra modeller i vårt bäst i test. Men för någon som är en riktig kaffeälskare och som uppskattar dessa bryggmetoder så finns det få modeller som kan konkurrera.

 • Skäl att köpa
 • Toppbetyg från konsumenter som testat kaffebryggaren
 • Världens första droppbryggare med plats för 1,8 liter?
 • Stor kaffetermos som rymmer 12 koppar
 • Sex förinställda bryggprogram, Guld, Snabb, Is, Kallbryggning och eget program
 • Alla program kan också justeras
 • Temperaturkontroll mellan 91 till 96 grader
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Köpguide – Så väljer du den bästa bryggaren med termoskanna

val av bästa kaffebryggare med termoskanna

Bryggare med termoskanna är på alla sätt ett bättre val jämfört med glaskannor. Varför många envisas om att köpa kaffebryggare med glaskanna är ett stort frågetecken. Det sparar både på energi och håller kaffet varmt under flera timmar utan att det smakar bittert.

Kaffe som står på värmeplatta under längre perioder bildar så kallad garvsyra som smakar både bittert och surt. En smak som kan få vilken kaffeälskare som helst att rysa till. Men givetvis vill vi att kaffet ska kunna hålla sig varmt och lösningen är väldigt enkel. Använd en termoskanna.

Egenskaper och funktioner värda att fundera över

Timerfunktion

Timerfunktion kan närmast beskrivas som tidsinställd kaffebryggning och med hjälp av en inbyggd klockan kan du själv bestämma när kaffet ska stå klart. För många är detta kanske inte den viktigaste funktionen men för andra är det en högst uppskattad funktionalitet.

Att kunna vakna till nybryggt kaffe på morgonen är både smidigt och minimerar morgonstressen. Förbered kaffebryggaren på kvällen och vakna till färdigt kaffe. Det kanske inte sparar dig timmar men 10-15 minuters extra kaffetid på morgonen är alltid uppskattat.

Automatiskt Droppstopp

Ibland kan vi helt enkelt inte vänta på att bryggningen ska bli färdig innan vi tar första koppen. Med automatisk droppstopp så får vi möjligheten att pausa bryggningen tillfälligt för att hälla upp en kopp kaffe. Är du en person som är lite otålig eller stressad ibland så är detta en mycket uppskattad funktion.

Funktionen är oftast ganska enkel. När termoskannan tas ut från kaffebryggaren så slås en fjäder till så att kaffet slutar rinna. När kannan sätts på plats igen fortsätter bryggningen. För kaffemaskiner som inte har droppstopp fortsätter kaffet att droppa.


FAQ – Vanliga frågor om bryggare med termos

 1. Vilka märken anses vara de bästa på marknaden?
 2. Finns det kaffebryggare med termosmugg?
 3. Är en dyr kaffebryggare alltid det bästa valet?
 4. Vad är allra viktigast när man väljer bryggare?
 5. Varför rekommenderas kaffebryggare med termos?

Vilka märken anses vara de bästa på marknaden?

Moccamaster har länge ansetts vara det mest pålitliga och bästa märket för gott kaffe. Det är tyvärr också ett ganska dyrt premiummärke. Men något har hänt på senare år då allt fler märken har börjat leverera kaffebryggare som erbjuder liknande resultat samt funktioner. Ett exempel är Philips lågprisbryggare som brygger helt okej kaffe. Även Melitta har börjat erbjuda flera kaffebryggare som direkt konkurrera med Moccamaster i både smak och funktioner. 

Finns det kaffebryggare med termosmugg?

Det finns ett par bra bryggare på marknaden som kan brygga direkt ner i en termosmugg om du vill kunna dricka på väg till jobb. Ett exempel är WMF Minis Aroma Thermo To Go som har fått väldigt bra kundrecensioner från personer som alltid är i rörelse. Den är också utrustad med timer-funktion så att kaffet alltid är redo när du ska lämna bostaden på morgonen.

Är en dyr kaffebryggare alltid det bästa valet?

Vi tycker inte det. Dyra kaffebryggare har däremot oftast fler egenskaper och funktioner som t.ex. kallbryggning med mera. Vi bästa rekommendation är att titta efter ECBC-märkning från European Coffee Brewing Centre. Då kan du vara ganska säker på att bryggaren kan uppnå optimala bryggförhållanden.

Vad är allra viktigast när man väljer bryggare?

Förutom att kaffebryggaren ska kunna göra gott kaffe så måste termoskannan kunna hålla värmen. Det finns modeller på marknaden som inte riktigt kan klassas som termos då de saknar någon form av isolering. En bra termoskanna ska ha dubbla väggar för bästa isoleringsförmåga för annars är det ingen termos.

Varför rekommenderas kaffebryggare med termos?

Det är så klart inget krav att köpa en kaffebryggare med termos då det faktiskt går att använda en vanlig termos. Däremot är det skönt att slippa ett extra moment bara för att man vill ha kaffet i en termos. Många som väljer att köpa bryggare med termos gör det för att kunna dricka kaffe under långa kaffesessioner. Bryggare med värmeplatta och eftervärme gör kaffet bittert då garvsyra bildas.


Så valde vi ut bästa kaffebryggare med termos

Bäst i testDet finns gott om oberoende test av kaffebryggare men oftast blandar dessa både med glaskanna och termos. Det finns däremot några få test som har koncentrerat sig på kaffebryggare med termos så som t.ex. ICA Kuriren. Men många termos-modeller dyker upp i vanliga test och där har vi kollat hur de presterar samt jämfört med vad vanliga konsumenter säger i form av kundrecensioner.

Det är inte ovanligt att produkter presterar bra i testlabbet men som sen presterar sämre när väl slutanvändaren börjar testa produkten. Därför är det extra viktigt att både titta på oberoende testkällor och kundrecensioner för att få en enhetlig bild över produkten. Saker som inte alltid dyker upp i testlabbet är t.ex. kvalitetsproblem eller tillverkningsfel.

Något som har visat sig vara tydligt när vi jämför testkällor är att många billiga modeller presterar ganska bra jämfört med premiumsegmentet. Kaffebryggare från bland annat Philips och Melitta presterar bra trots att de kostar närmare halva priset jämfört med kända och populära kaffemaskinmärken. Det är alltså inget krav att lägga närmare 2 000 kronor för att få gott bryggkaffe.

Något som däremot premiumvalen har är både kvalitet och funktioner. Bland annat Moccamaster-bryggare är kända för att hålla många år och erbjuder också en garanti upp emot 10 år vid registrering. Vill du kunna göra andra bryggmetoder så som t.ex. iskaffe, kallbryggning med mera så hittar du endast detta på premiumprodukter.

Uppdatering 2022 – Melitta Aroma Elegance Therm Deluxe är utan tvekan en genomtänkt kaffebryggare med ståltermos. Några av modellens bästa egenskaper är utan tvekan den avtagbara vattenbehållaren som enkelt kan tas av för påfyllning. En egenskap som fler kaffebryggare borde ta efter. Vi och många skulle hävda att modellen direkt konkurrerar med Moccamaster KBGT741 med till ett betydligt lägre pris.

Källor

 • ECBC – ECBC är en förkortning för European Coffee Brewing Centre, vilket är ett testcenter som testar kaffebryggare. De kaffebryggare som klarar deras hårda test så bäras deras sigill, vilket oftast hittas direkt på kaffebryggaren. Med detta sigill så garanteras det att kaffebryggaren brygger gott kaffe enligt deras hårda regler och standard. Läs mer om ECBC här. Alla Moccamaster-bryggare som har testats har klarat ECBC test.
 • ICAKuriren – ICAKuriren gjorde ett stort bäst i test av kaffebryggare med endast termos och några av de kaffebryggare som testades var Moccamaster KBT741 och Bosch TKA8653 som lyckades kamma hem fullpott d.v.s. 5 av 5 hjärtan. Moccamaster 741 lyckades få ihop 4 av 5 och det enda negativa var att kabeln var för lång. Bosch TKA8653 lyckades däremot hålla temperaturen bäst i hela testet. ICAKuriren.
 • Råd & Rön – Råd & Rön gjorde ett enorm test av kaffebryggare i slutet på 2016 och i deras bäst i test så testades hela 47 stycken olika bryggare. Det är inte så ofta som vi får se så här stora test och med 47 kaffebryggare samt en smakpanel på 30 personer så får vi en ganska bra bild över vad som är bra eller inte. Några av de kaffebryggare som testades var Moccamaster KBGT741, Bosch TKA8653, Philips HD7546 och Philips HD7474. Alla dessa modeller lyckades på riktigt bra betyg i testet. Råd & Rön.
 • TV2 Norge – TV2 har även gjort ytterligare tester på flera kaffebryggare och tittar närmare på de resultat som ECBC har publicerat. TV2.
 • Forbrugerrådet Tænk – Danska motsvarigheten till Råd & Rön har testat ett stort antal olika kaffebryggare med eller utan termoskanna. I testet finns där två bäst i test vinnare, men också flera modeller som har fått toppoäng. Många av dessa modeller har vi tagit med i vår sammanställning över de bästa kaffebryggarna med termoskanna. Tænk.

Utgångna modeller

Utgångna modeller, finns ej att köpa längre.

KitchenAid 5KCM0402 - Bryggare med termosmugg

KitchenAid 5KCM0402 bild 1
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • Bra kundrecensioner hos KitchenAid

De flesta är överens om att KitchenAid gör snygga, men framförallt bra saker. KitchenAid ses ofta som en ”high-end” produkt och denna kaffebryggare med termosmugg är inget undantag. Nu passar kanske inte denna typ av kaffebryggare till alla personer men för de som vill kunna ta med sig kaffe direkt på morgonen bör spana in denna kaffebryggare.

För de som bara vill ha en bra termosmugg så finns de lösa att köpa där priset varierar från någon hundralapp till ett par hundra kronor styck.

Lyxigt utförande med personlig termosmugg

En sak är säker och det är att KitchenAid 5KCM0402 är en ren lyxprodukt och är egentligen inget som behövs för att överleva dagen. Men varför inte skämma bort sig lite med att ha en helt egen kaffebryggare för sig själv och gillar man att ta med kaffet på väg till jobbet så är detta en av marknadens bästa kaffebryggare med termosmugg.

Designen är både lyxig och snygg. Till och med termosmuggen lyser av kvalitet med borstat stål samt med ett gummiskydd för enklare hållning när kaffet är varmt.

Vill du dricka kaffe på resande fot så är detta maskinen för dig och du kan själv bestämma vilken styrka du vill ha på kaffet då den är personlig. Ett stort plus är kaffefiltret som är återanvändbart och som är i lyxig guldton. Du behöver alltså inte köpa några kaffefilter till denna kaffebryggare.

När kaffebryggaren är färdig så avger den en ton som indikerar att kaffet är redo att tas med på resande fot. Termosmuggen rymmer 54 cl, vilket är fullt tillräckligt även för den som är extra törstig på morgnarna. Det enda vi tycker saknas är en timerfunktion så det är något vi behöver klara oss utan.

 • Skäl att köpa
 • Termosmugg som kan tas med på resande fot. Perfekt för de som inte har tid att dricka kaffet hemma på morgonen
 • Lyxig design och finish
 • Stor termosmugg som rymmer hela 54 cl
 • Ett kaffefilter som är återanvändbart. Nu slipper du köpa kaffefilter
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Ninja CF065 Coffee Bar - Toppbetyg

Ninja CF065 Coffee Bar bild 1
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • Bra kundrecensioner
 • 4 av 5 på Amazon USA efter 550 kundrecensioner

Ninja är kanske inte det vanligaste märket i Sverige, men faktum är att Ninja tillverkar flera olika högklassiga kaffebryggare utanför Sverige. Just denna modellen CF65EU från Ninja har fått relativt höga och bra kundrecensioner på diverse olika hemsidor. Denna kaffemaskinen är lite ut över det vanliga då den erbjuder flera avancerade inställningar för att brygga kaffet.

Någon unikt, men också lite udda

Är du ute efter en kaffebryggare som är lite mer avancerad så är detta maskinen för dig. Vissa uppskattar också produkter som inte är speciellt vanliga i Sverige, vilken denna ej är.

Med Ninja CF065 Coffee Bar får du många valmöjligheter, precis som de mer avancerade maskinerna nere på kafferestaurangerna. Med denna kaffebryggaren kan du göra flera olika kaffedrycker och med maskinen medföljer 40 olika kafferecept.

Inställningarna ger dig möjligheten till att ständigt få ett perfekt kaffe som alltid är runt och fint. Den har även en Auto-IQ funktion som själv fixar inställningarna så att kaffet blir bra.

Kaffebryggaren ser mer avancerad ut än vad den är och även om den är intelligent så är den faktiskt enkel att använda. Denna kaffebryggare har många funktioner och vi kan inte ta med allt i denna artikeln då listan hade blivit för lång. Vi rekommenderar dock att spana in den här videon nedan för att kolla närmare på denna häftiga kaffebryggare med termoskanna.

 • Skäl att köpa
 • Väldigt många smarta idéer. Perfekt för den som vill ha något unikt och avancerat i köket
 • Klocka timer för automatisk start när du vill på dygnet
 • En stor termoskanna på 1,35 liter
 • Hög effekt på 1700 watt
 • Droppstopp
 • Kaffebryggaren väger 7 kg ungefär. D.v.s. kvalité
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Bosch TKA8653 - Toppoäng i flera bäst i test

Bosch TKA8653 bild 1
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 5 av 5 hos ICAKuriren
 • Toppoäng hos Råd & Rön
 • Toppoäng hos danska Tænk

Bosch TKA8653 är en kaffebryggare med en ordentlig termos som håller värmen extremt bra, detta gäller även när man brygger mindre antal kaffekoppar. Bosch TKA8653 fick bästa / högsta temperaturmätning i ICAKurirens stora bäst i test av kaffebryggare med termos. Temperaturmätningen gjordes 60 minuter efter att kaffet blev färdigbryggt och temperaturen hamnade på 80 grader, vilket är väldigt högt.

Bryggtemperaturen på Bosch TKA8653 var också en av de bästa med en temperatur på 90 grader.

En snygg kaffebryggare med flera finesser

Bosch TKA8653 kommer i rostfritt stål med svarta plastdetaljer och det ger ett gott intryck direkt från början. Det skapar känslan av kvalité och själva designen på hela kaffebryggaren har även blivit prisbelönt av IF Product Design Award. Även Red Dot Design delade ut ett pris för kaffebryggarens snygga design.

Något som är extra bra med Bosch TKA8653 är att kaffebryggaren brygger perfekt kaffe även med mindre antal koppar. Detta är ett problem som många kaffemaskiner har problem med. Bosch har dock löst detta problem.

Kaffebryggaren kommer även med en timerfunktion samt en minnesfunktion. Det går nämligen att sätta kaffebryggaren på timer så att den t.ex. slås på 07:00 automatiskt på morgonen. Perfekt då morgonen redan är så stressigt för många, varför då inte ha färdigbryggt kaffe 07:00 när man vaknar.

Bosch TKA8653 har även automatisk avstängning för den som ofta glömmer bort att stänga av kaffebryggaren.

 • Skäl att köpa
 • Automatisk avstängning
 • Timerfunktion för att sätta tiden när kaffet ska vara färdigt. Perfekt för stressiga morgnar
 • Kapacitet på 1,15 liter d.v.s. 8 - 12 koppar kaffe
 • Droppstopp - Du kan fylla på koppen medans kaffebryggaren jobbar utan att det spiller
 • Bästa kaffebryggaren med termos som håller värmen bäst efter 60 minuter
 • De flesta delar är avtagbara för enklare rengöring, även vattentanken
 • 100 dagar nöjdhetsgaranti från Bosch om enheten registreras på deras hemsida
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt

Philips HD7474 - Billigt alternativ

Philips HD7474 bild 1
ButikPris
Hittade inga butiker.
 • Toppoäng i Rod & Rön
 • Toppoäng i danska Tænk

Om du är ute efter en väldigt billig kaffekokare med termos så kan Philips HD7474 vara det bästa alternativet. Kaffebryggaren har dessutom presterat väldigt bra i två stora separata bäst i test och lyckats kamma hem toppoäng i både danska Tænk samt svenska Råd & Rön.

För väldigt lite pengar så får du en kaffebryggare med en ordentlig termoskanna som håller kaffet varmt upp till ett par timmar.

Enkel kaffebryggare för småpengar

Philips HD7474 är ingen avancerad kaffebryggare, utan är en enkel och billig kaffebryggare. Det är också det som gör den så bra. Termoskannan är relativt stor på 1,2 liter som motsvarar ungefär 8 – 10 kaffekoppar. Den är också tillverkad i rostfritt stål som är okrossbar enligt tillverkaren.

Vattennivåindikatorn på kaffebryggaren är framtagen med lite innovation, vilket gör det extra enkelt att se vattennivån. Philips HD7474 kommer dessutom med automatisk avstängningsfunktion för säkrare och smidigare användning.

En annan väldigt bra finess är det droppstopp som finns, vilket ger en möjligheten till att fylla på sin kopp medans kaffet brygger utan att maskinen spiller. De flesta personer uppskattar denna funktion då vi gärna vill ha kaffet så fort som möjligt.

 • Skäl att köpa
 • Stor termoskanna på 1,2 liter
 • Väldigt billig men bra kaffebryggare
 • Droppstopp
 • Tydlig vattennivåindikator
 • Diskmaskinssäkra delar
 • Bryggningstid på 10 minuter för en full kanna på 1,2 liter
 • Skäl att inte köpa
 • Inget negativt