Bästa kaffebryggare med termos

Det finns flera stora fördelar med att använda en termoskanna istället för en vanlig glaskanna och den bästa fördelen är att du smidigare kan ta med kaffet där du vill sitta som t.ex. ute i trädgården. Samtidigt håller termoskannan värmen under ett par timmar utan några konstiga smaker.

Tycker du ditt kaffe smakar konstigt när det har stått en stund på värmeplattan? Det är för att värmen bildar garvsyra som får kaffet att smaka bittert. Detta undviker du helt enkelt med en kaffebryggare med termoskanna.

Vi har gått igenom ett stort antal oberoende test av kaffebryggare och har sedan skapat en lista över bästa kaffebryggare med termos. Vi har också uppdaterat vårt bäst i test med modeller som kan brygga direkt i termosmuggar. Vårt test är baserat på oberoende test, produktrecensioner och kundomdömen.

Moccamaster KBGT741 Thermo – Bäst i test

ButikPris
2190:-Besök
2190:-Besök
2301:-Besök
3249:-Besök
 • Toppoäng hos Råd & Rön
 • Andraplats hos norska TV2
 • 4 av 5 hos ICAKuriren
 • 4 av 5 på Amazon USA efter 300 kundrecensioner
 • Godkänd av ECBC för garanterat gott kaffe

De flesta kaffeälskare känner nog till Moccamaster vid det här laget och är något som de flesta eftersträvar att köpa då de helt enkelt brygger perfekt kaffe varje gång. De flesta är nog överens om att Moccamaster är en highend produkt för kaffeälskare och KBGT741 är inget undantag. Moccamaster KBGT741 har vunnit flera tester eller fått väldigt bra betyg i flera bäst i test under åren och även de flesta konsumenter som har köpt kaffebryggaren är nöjda.

Det finns däremot de som inte är nöjda. De upplever helt enkelt att termosen kyler ner kaffet när de gör ett par koppar och det uppstår när termosen kyls ner med kallt vatten. För att undvika detta kan man antingen värma kannan med hett vatten från kranen eller välja att göra 6 koppar kaffe eller mer. Är du en kund som endast gör 2 – 4 koppar kaffe åt gången så är kanske inte detta en kaffebryggaren för dig. Gör du däremot stora omgångar 6 – 10 koppar så fungerar termosen klockrent.

Snygg kaffebryggare med automatisk kalkindikator

Detta är enligt oss en av de snyggaste kaffebryggarna med termos och kvalitén på bryggaren samt termosen är även i toppklass med sitt borstade stål. Alla dessa Moccamasters är handgjorda i Holland för att säkerställa att kaffebryggaren presterar efter de riktlinjer och krav de ställer på sina maskiner.

Moccamaster KBGT741 är även godkänd och testad av ECBC så du garanterat får en god kopp kaffe när du sätter upp maskinen hemma.

Just denna modellen med termos från Moccamaster har en automatisk kalkindikator samt ett automatiskt droppstopp. Med droppstoppet kan du ta ut termosen medans kaffet brygger och sedan ställa tillbaka den utan att det spiller. Perfekt för de personer som har svårt att vänta på att kaffebryggaren ska bli färdig på morgonen.

Lång garantitid

Moccamaster erbjuder 10 års garanti på deras kaffebryggare om man väljer att registrera sitt köp på deras hemsida. Vart du har köpt din Moccamaster har ingen betydelse. Det enda du behöver göra är att registrera din enhet på deras webbplats. Vi känner inte till någon annan tillverkare som ger så lång garantitid, vilket är ett gott tecken på att de bygger bra kaffebryggare.

Väljer du att inte registrera din produkt så får du ändå en garantitid på 5 år om du sparar kvittot.

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren Moccamaster KBGT741

 • Kan göra 10 koppar kaffe på 10 minuter
 • Går att hälla upp en kopp kaffe medans den brygger utan att det spiller
 • Lång garantitid på 10 år om kaffebryggaren registreras på Moccamasters hemsida
 • Kapacitet på 1,25 liter
 • Kaffefiltermått 1x4

Bosch TKA8653 – Toppoäng i flera bäst i test

ButikPris
953:-Besök
970:-Besök
1374:-Besök
 • 5 av 5 hos ICAKuriren
 • Toppoäng hos Råd & Rön
 • Toppoäng hos danska Tænk

Bosch TKA8653 är en kaffebryggare med en ordentlig termos som håller värmen extremt bra, detta gäller även när man brygger mindre antal kaffekoppar. Bosch TKA8653 fick bästa / högsta temperaturmätning i ICAKurirens stora bäst i test av kaffebryggare med termos. Temperaturmätningen gjordes 60 minuter efter att kaffet blev färdigbryggt och temperaturen hamnade på 80 grader, vilket är väldigt högt.

Bryggtemperaturen på Bosch TKA8653 var också en av de bästa med en temperatur på 90 grader.

En snygg kaffebryggare med flera finesser

Bosch TKA8653 kommer i rostfritt stål med svarta plastdetaljer och det ger ett gott intryck direkt från början. Det skapar känslan av kvalité och själva designen på hela kaffebryggaren har även blivit prisbelönt av IF Product Design Award. Även Red Dot Design delade ut ett pris för kaffebryggarens snygga design.

Något som är extra bra med Bosch TKA8653 är att kaffebryggaren brygger perfekt kaffe även med mindre antal koppar. Detta är ett problem som många kaffemaskiner har problem med. Bosch har dock löst detta problem.

Kaffebryggaren kommer även med en timerfunktion samt en minnesfunktion. Det går nämligen att sätta kaffebryggaren på timer så att den t.ex. slås på 07:00 automatiskt på morgonen. Perfekt då morgonen redan är så stressigt för många, varför då inte ha färdigbryggt kaffe 07:00 när man vaknar.

Bosch TKA8653 har även automatisk avstängning för den som ofta glömmer bort att stänga av kaffebryggaren.

Specifikation & fördelar med Bosch TKA8653 testvinnare

 • Automatisk avstängning
 • Timerfunktion för att sätta tiden när kaffet ska vara färdigt. Perfekt för stressiga morgnar
 • Kapacitet på 1,15 liter d.v.s. 8 - 12 koppar kaffe
 • Droppstopp - Du kan fylla på koppen medans kaffebryggaren jobbar utan att det spiller
 • Bästa kaffebryggaren med termos som håller värmen bäst efter 60 minuter
 • De flesta delar är avtagbara för enklare rengöring, även vattentanken
 • 100 dagar nöjdhetsgaranti från Bosch om enheten registreras på deras hemsida

Siemens TC86503 – Testvinnare

ButikPris
1183:-Besök
1675:-Besök
1695:-Besök
 • Bäst i test hos ICAKuriren
 • Toppoäng hos nederländska besteproduct.nl

Kaffebryggaren Siemens TC86503 lyckades få bäst i test i ICAKurirens stora test av kaffebryggare med termos. Enligt testet så hade Siemens stora fördelar över sina konkurrenter där bland annat bryggtemperaturen var det bästa i hela testet. Temperaturen var nämligen 92 grader när kaffet kom ut och sedan mättes kaffet i termosen efter 60 minuter som hamna på 79 grader, som var det näst högsta i testet.

Flera positiva saker med bäst i test vinnaren Siemens TC86503

Andra saker som ICAKuriren tyckte var ett stort plus var även den automatiska avstängning som finns på kaffebryggaren.

Siemens TC86503 innehar även en klocka med timer så att du kan ställa tidpunkt när kaffet ska blir färdigt. Ett botemedel för stressiga situationer så som på morgnarna under arbetsdagar. Du kan nämligen förbereda kaffebryggare på kvällen och sedan sätta att kaffet ska vara klart 06:30 när du vaknar.

Siemens kaffebryggare med termos har även en avkalkningsindikator som berättar när det är dags att avkalka kaffebryggaren. Gör man detta regelbundet så håller kaffekokaren i evigheter. Hur ofta detta behöver ske varierar beroende på vilken kommun du bor i, då kalknivån varierar från kommun till kommun. Oftast pratas det om en gång om året.

Siemens TC86503 har även en teknologi som heter AromaSensePlus som skapar perfekt kaffe även om du bara brygger några få koppar åt gången. Detta är ett problem som många andra kaffebryggare har problem med, men som Siemens har åtgärdat.

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren Siemens TC86503

 • Kapacitet på 1 liter, motsvarar ungefär 8 - 12 kaffekoppar
 • Dubbla värmeelement med en effekt på 1100 watt
 • Högsta uppmätta bryggtemperaturen i ICAKurirens stora test
 • En riktig ståltermos
 • Klocka med timer och minnesfunktion. Sätt tiden då kaffet ska bryggas färdigt
 • De flesta delar är avtagbara för enklare rengöring. Även vattentanken
 • AromaSensePlus som gör att kaffet blir optimalt även när det endast är ett fåtal koppar som ska bryggas

Philips HD7546 – Toppbetyg & högt kundomdöme

Philips HD7546

ButikPris
667:-Besök
671:-Besök
736:-Besök
909:-Besök
 • Toppoäng i Råd & Rön
 • Toppoäng i danska Tænk
 • 4,5 av 5 på tyska Amazon efter 7 000 kundomdömen

Philips HD7546 är en kaffebryggare som har funnits väldigt länge i butikerna, av den enkla anledningen att kaffebryggaren är en fullträff. Faktum är att denna kaffebryggare redan har firat tioårsjubileum och är en av marknadens mest sålda kaffebryggare. Över 3 000 000 enheter har sålts när kaffebryggaren firade 10 år.

Philips HD7546 är en kaffebryggare med en ordentlig termos som har presterat riktigt bra i de flesta test. Helt klart en prisvärd kaffebryggare som gör sitt jobb och som har en stor termos som rymmer 1,2 liter kaffe.

Elegant design med bra och självklara funktioner

Philips HD7546 har kanske inte fått bäst i test, men det gör inte denna kaffebryggare till en dålig bryggare. Tvärtom så är detta en väldigt bra kaffebryggare som har fått gott betyg i de flesta stora test. Kaffebryggaren är dessutom ganska billig.

Designen är snygg samt enkel och dessutom funktionell. Philips kaffebryggare med termos kommer med ett droppstopp. Tillför de personer som gärna vill hälla upp sitt kaffe innan kaffebryggaren är färdig.

Kaffebryggaren har även ett automatisk avstängningsfunktion som slår av bryggaren när kaffet är färdig. Termoskannan håller kaffet varmt i upp till ungefär 2 – 3 timmar. Lite beroende på vilken mängd kaffe det finns i termoskannan.

Termoskannan till kaffebryggaren är en av de större på marknaden och har en kapacitet på 1,2 liter d.v.s. 10 – 15 kaffekoppar.

Specifikationer & fördelar med Philips HD7546

 • Billig termosbryggare som levererar gott kaffe
 • Termoskannan med bra kapacitet på 1,2 liter. Ungefär 10 - 15 koppar
 • Ett ordentligt droppstopp som ger en möjligheten till att hälla upp kaffe medans den brygger färdigt
 • Automatisk avstängning när bryggaren är färdig
 • Snygg och stilren design
 • Delarna är diskmaskinssäkra. Vattenbehållaren är avtagbar och diskmaskinssäker.

WMF Minis Aroma Thermo To Go – Bästa bryggare med termosmugg

WMF Minis Aroma Thermo To Go bild 1WMF Minis Aroma Thermo To Go bild 2WMF Minis Aroma Thermo To Go bild 3WMF Minis Aroma Thermo To Go bild 4
ButikPris
783:-Besök
799:-Besök
814:-Besök
 • 4,3 av 5 på tyska Amazon efter 600 kunder som har testat kaffebryggaren
 • Toppbetyg från vanliga kundomdömen hos svenska butiker

WMF Minis Aroma Thermo To Go är en väldigt intressant kaffebryggare som bland annat fått toppbetyg från kunder på tyska Amazon där den just nu har ett samlat betyg på 4,3 av 5. Även hos svenska butiker som säljer termosbryggaren har kunderna varit väldigt nöjda med sitt köp.

En kombinerad termosbryggare och muggbryggare

Något av det bästa med kaffebryggare WMF Minis Aroma Thermo To Go är att det ingår både en termoskanna men också en termosmugg. Vilken du vill brygga i från början är helt upp till dig vilket gör den här termosbryggaren extra intressant för dig som vill kunna ta med kaffet när du beger dig till jobb. Termoskannan rymmer 0,75 liter vilket motsvarar 5 koppar kaffe och termosmuggen rymmer 0,35 l.

I jämförelse med KitchenAid 5KCM0402 så är denna termosbryggare från WMF utrustad med en 24 timmars timerfunktion för när kaffet ska vara färdigt. En funktion som nog många uppskattar när det är bråttom på morgonen. Därför tycker vi att WMF termos- och muggbryggare är ett bättre val.

Modellen är också utrustad med en automatisk avstängningsfunktion vilket gör den lite mer säker än andra liknande modeller. Termosbryggaren har också ett överfyllnadsskydd och ett droppstopp.

Även termoskannan kanske inte riktigt rymmer lika mycket som t.ex. bäst i test vinnaren från Moccamaster så är denna modell ändå ett bra mellanting mellan en termosbryggare och muggbryggare.

 • Toppbetyg från användare som har testat termosbryggaren
 • Både termoskanna och termosmugg ingår d.v.s en kombination
 • Termoskannan rymmer 0,75 l och muggen 0,35 l
 • 24 timmars timerfunktion för att ställa in när kaffet ska vara klart på morgonen
 • Automatisk avstängningsfunktion
 • Både överfyllnadsskydd och droppstopp

KitchenAid 5KCM0402 – Bryggare med termosmugg

KitchenAid med termosmugg

ButikPris
1907:-Besök
 • Bra kundrecensioner hos KitchenAid

De flesta är överens om att KitchenAid gör snygga, men framförallt bra saker. KitchenAid ses ofta som en ”high-end” produkt och denna kaffebryggare med termosmugg är inget undantag. Nu passar kanske inte denna typ av kaffebryggare till alla personer men för de som vill kunna ta med sig kaffe direkt på morgonen bör spana in denna kaffebryggare.

För de som bara vill ha en bra termosmugg så finns de lösa att köpa där priset varierar från någon hundralapp till ett par hundra kronor styck.

Lyxigt utförande med personlig termosmugg

En sak är säker och det är att KitchenAid 5KCM0402 är en ren lyxprodukt och är egentligen inget som behövs för att överleva dagen. Men varför inte skämma bort sig lite med att ha en helt egen kaffebryggare för sig själv och gillar man att ta med kaffet på väg till jobbet så är detta en av marknadens bästa kaffebryggare med termosmugg.

Designen är både lyxig och snygg. Till och med termosmuggen lyser av kvalitet med borstat stål samt med ett gummiskydd för enklare hållning när kaffet är varmt.

Vill du dricka kaffe på resande fot så är detta maskinen för dig och du kan själv bestämma vilken styrka du vill ha på kaffet då den är personlig. Ett stort plus är kaffefiltret som är återanvändbart och som är i lyxig guldton. Du behöver alltså inte köpa några kaffefilter till denna kaffebryggare.

När kaffebryggaren är färdig så avger den en ton som indikerar att kaffet är redo att tas med på resande fot. Termosmuggen rymmer 54 cl, vilket är fullt tillräckligt även för den som är extra törstig på morgnarna. Det enda vi tycker saknas är en timerfunktion så det är något vi behöver klara oss utan.

Specifikationer & fördelar med KitchenAid kaffebryggare med termosmugg

 • Termosmugg som kan tas med på resande fot. Perfekt för de som inte har tid att dricka kaffet hemma på morgonen
 • Lyxig design och finish
 • Stor termosmugg som rymmer hela 54 cl
 • Ett kaffefilter som är återanvändbart. Nu slipper du köpa kaffefilter

Philips HD7474 – Billigt alternativ

Bästa budgetval

ButikPris
600:-Besök
629:-Besök
757:-Besök
 • Toppoäng i Rod & Rön
 • Toppoäng i danska Tænk

Om du är ute efter en väldigt billig kaffekokare med termos så kan Philips HD7474 vara det bästa alternativet. Kaffebryggaren har dessutom presterat väldigt bra i två stora separata bäst i test och lyckats kamma hem toppoäng i både danska Tænk samt svenska Råd & Rön.

För väldigt lite pengar så får du en kaffebryggare med en ordentlig termoskanna som håller kaffet varmt upp till ett par timmar.

Enkel kaffebryggare för småpengar

Philips HD7474 är ingen avancerad kaffebryggare, utan är en enkel och billig kaffebryggare. Det är också det som gör den så bra. Termoskannan är relativt stor på 1,2 liter som motsvarar ungefär 8 – 10 kaffekoppar. Den är också tillverkad i rostfritt stål som är okrossbar enligt tillverkaren.

Vattennivåindikatorn på kaffebryggaren är framtagen med lite innovation, vilket gör det extra enkelt att se vattennivån. Philips HD7474 kommer dessutom med automatisk avstängningsfunktion för säkrare och smidigare användning.

En annan väldigt bra finess är det droppstopp som finns, vilket ger en möjligheten till att fylla på sin kopp medans kaffet brygger utan att maskinen spiller. De flesta personer uppskattar denna funktion då vi gärna vill ha kaffet så fort som möjligt.

Specifikationer & fördelar med Philips HD7474

 • Stor termoskanna på 1,2 liter
 • Väldigt billig men bra kaffebryggare
 • Droppstopp
 • Tydlig vattennivåindikator
 • Diskmaskinssäkra delar
 • Bryggningstid på 10 minuter för en full kanna på 1,2 liter

Melitta Enjoy II Therm – Billig men bra

ButikPris
599:-Besök
629:-Besök
777:-Besök
 • Bra kundrecensioner hos olika svenska butiker.
 • 4.5 av 5.0 på Amazon efter 70 kundrecensioner.

En billig kaffebryggare med en ordentlig termoskanna i borstat stål kan inte vara bättre. Melitta Enjoy II Therm är en av marknadens billigaste kaffebryggare med termos, men som också har fått ett väldigt bra betyg hos användarna.

Melitta Enjoy II Therm har inte hunnit vara med i några bäst i test ännu eller andra test, men har redan blivit en kaffebryggare med termos som många studenter köper. Den gör både gott kaffe och termosen håller kaffet relativt varmt under en längre tid.

Billig, men ger ett bra resultat

Melitta Enjoy II Therm är en riktigt billig och enkel kaffebryggare för de som bara vill ha en bra kaffekokare som gör sitt jobb. D.v.s. inget ut över det vanliga. Bryggtemperaturen är optimal och termoskannan i rostfritt stål håller värmen i alla fall upp till ett par timmar.

Kaffebryggaren har dessutom automatisk avstängning när kaffet är färdigt och innehar så kallat droppstopp. Droppstoppet gör att man kan ta ut termoskannan medans kaffet brygger, utan att den spiller. För många personer är detta en viktig funktion då vi gärna inte vill vänta med att fylla på koppen.

Melitta Enjoy II Therm har även ett enklare reglage som justerar intensiteten på kaffet, så kallad AromaSelector.

 • En av marknadens billigaste kaffebryggare med termos
 • Rostfri ståltermos som håller värmen upp till ett par timmar
 • Termoskannan rymmer ungefär 10 koppar
 • Effekt på 1000 watt

Källor

ECBC

ECBC är en förkortning för European Coffee Brewing Centre, vilket är ett testcenter som testar kaffebryggare. De kaffebryggare som klarar deras hårda test så bäras deras sigill, vilket oftast hittas direkt på kaffebryggaren. Med detta sigill så garanteras det att kaffebryggaren brygger gott kaffe enligt deras hårda regler och standard. Läs mer om ECBC här. Alla Moccamaster-bryggare som har testats har klarat ECBC test.

ICAKuriren

ICAKuriren gjorde ett stort bäst i test av kaffebryggare med termos endast och några av de kaffebryggare som testades var Moccamaster KBT741 och Bosch TKA8653 som lyckades kamma hem fullpott d.v.s. 5 av 5 hjärtan. Moccamaster 741 lyckades få ihop 4 av 5 och det enda negativa var att kabeln var för lång. Bosch TKA8653 lyckades däremot hålla temperaturen bäst i hela testet. ICAKuriren.

Råd & Rön

Råd & Rön gjorde ett enorm test av kaffebryggare i slutet på 2016 och i deras bäst i test så testades hela 47 stycken olika bryggare. Det är inte så ofta som vi får se så här stora test och med 47 kaffebryggare samt en smakpanel på 30 personer så får vi en ganska bra bild över vad som är bra eller inte. Några av de kaffebryggare som testades var Moccamaster KBGT741, Bosch TKA8653, Philips HD7546 och Philips HD7474. Alla dessa modeller lyckades på riktigt bra betyg i testet. Råd & Rön.

TV2 Norge

TV2 Norge har även gjort ytterligare tester på flera kaffebryggare och tittar närmare på de resultat som ECBC har publicerat. TV2.

Forbrugerrådet Tænk

Danska motsvarigheten till Råd & Rön har testat ett stort antal olika kaffebryggare med eller utan termoskanna. I testet finns där två bäst i test vinnare, men också flera modeller som har fått toppoäng. Många av dessa modeller har vi tagit med i vår sammanställning över de bästa kaffebryggarna med termoskanna. Tænk.


Utgångna modeller

Ninja CF065 Coffee Bar

Utgången modell, finns ej att köpa längre.

 • Bra kundrecensioner.
 • 4 av 5 på Amazon USA efter 550 kundrecensioner.

Ninja är kanske inte det vanligaste märket i Sverige, men faktum är att Ninja tillverkar flera olika högklassiga kaffebryggare utanför Sverige. Just denna modellen CF65EU från Ninja har fått relativt höga och bra kundrecensioner på diverse olika hemsidor. Denna kaffemaskinen är lite ut över det vanliga då den erbjuder flera avancerade inställningar för att brygga kaffet.

Någon unikt, men också lite udda

Är du ute efter en kaffebryggare som är lite mer avancerad så är detta maskinen för dig. Vissa uppskattar också produkter som inte är speciellt vanliga i Sverige, vilken denna ej är.

Med Ninja CF065 Coffee Bar får du många valmöjligheter, precis som de mer avancerade maskinerna nere på kafferestaurangerna. Med denna kaffebryggaren kan du göra flera olika kaffedrycker och med maskinen medföljer 40 olika kafferecept.

Inställningarna ger dig möjligheten till att ständigt få ett perfekt kaffe som alltid är runt och fint. Den har även en Auto-IQ funktion som själv fixar inställningarna så att kaffet blir bra.

Kaffebryggaren ser mer avancerad ut än vad den är och även om den är intelligent så är den faktiskt enkel att använda. Denna kaffebryggare har många funktioner och vi kan inte ta med allt i denna artikeln då listan hade blivit för lång. Vi rekommenderar dock att spana in den här videon nedan för att kolla närmare på denna häftiga kaffebryggare med termoskanna.

Specifikationer & fördelar med Ninja CF065 Coffee Bar

 • Väldigt många smarta idéer. Perfekt för den som vill ha något unikt och avancerat i köket.
 • Klocka timer för automatisk start när du vill på dygnet.
 • En stor termoskanna på 1,35 liter.
 • Hög effekt på 1700 watt.
 • Droppstopp.
 • Kaffebryggaren väger 7 kg ungefär. D.v.s. kvalité.

För djupare analys av kaffebryggaren från Ninja