Slow Cooker Test – De bästa slow cookers på marknaden

Guide - Hitta bästa slow cooker
Lever du ett stressigt liv eller är speciellt glad i långkok som köttgrytor så kan en slow cooker vara det absolut bästa som har uppfunnits sen människan började leka med elden. För den som lever ett enormt stressigt liv med både jobb och familj vittnar om att de aldrig har haft en bättre vän i hemmet. Med lite enklare planering kan långkoket vara klart lagom till man kommer hem från jobbet.

Du häller helt enkelt ner ingredienserna på morgonen och sätter timern på 8 timmar så är det färdigt när du kommer hem. Perfekt till rätter som t.ex. köttfärssås som blir helt underbar när den kokas under lång tid eller varför inte något god köttgryta.

I denna sammanställning går vi igenom alla de stora bäst i test testerna på nätet och även en del kundrecensioner som vi har tagit del av på diverse hemsidor. Det finns gott om experttester på nätet för att kunna kora ett par slow cooker testvinnare.

Förr var det ganska dyrt med en slow cooker, men idag ligger de bästa modellerna under tusenlappen. Visst går det att göra långkok i ugnen i en ordentlig järngryta, men oftast saknas det timer på ugnen och sen är också en slow cooker betydligt mer energieffektiv.


Crock-Pot 4,7 L – Bäst i Test

Crock-Pot 4,7 liter - testvinnare

Butik Pris
799:- Besök
899:- Besök
945:- Besök
 • Bäst i Test i Aftonbladet, 2015
 • Testvinnare i ICA Kuriren
 • 4.4 av 5.0 på Amazon efter 450 kundsrecensioner

Crock-Port är ett väldigt känt märke i matlagningsbranschen och har vunnit flera tester i flera kategorier. Nu har de även tagit priset för bästa slow cooker, bland annat i Aftonbladets stora test 2015 men också i ICA Kuriren.

De flesta tester är överens om att detta är marknadens bästa slow cooker för den vanliga konsumenten. Det är också en slow cooker som ligger väldigt rätt i pris med en prislapp under tusenlappen i flera nätbutiker.

Enkla funktioner

Något som är extra tydligt i testerna är att Crock-Poten är väldigt enkelt att använda och displayen är tydlig, även i mörker. Denna slow cooker får också gott betyg för att vara enkel att börja använda, även för en nybörjare.

Många slow cookers har oftast problemet med att vara alldeles för avancerade och bara för det finns många funktioner så betyder det inte nödvändigtvis att produkten blir bättre.

Utförandet

Just detta test handlar om Crock-Pot 4.7 liters som är den vanligaste storleken, men det finns olika storlekar av just denna slow cooker. Det är samma modell i grunden, men olika storlekar på grytan.

Något som är ett stort plus med just denna modellen är att själva grytan är diskmaskinssäker. Perfekt för den som inte gillar att handdiska, för vem gör det?

Fördelarna med Cock-Pot 4.7 liter – Testvinnare i de flesta test

 • Stor och ordentlig gryta som är diskmaskinssäker.
 • Väldigt enkel att använda, även för nybörjaren.
 • Lågt pris.
 • Finns i lite olika storlekar.

Electrolux Slow Cooker ESC7400 – Näst bästa

Butik Pris
695:- Besök
929:- Besök
1085:- Besök
1499:- Besök
1899:- Besök
 • 4/5 i ICA Kurirens stora slow cooker test
 • 4/5 i Wise Guide

Electrolux Slow Cooker ESC7400 har visat sig vara en slow cooker som presterar sig riktigt bra i de flesta test på nätet. Just denna modellen från Electrolux presterar eller är likvärdig med bäst i test vinnaren Crock-Pot 4,7 liters.

Lite mer avancerad än Crock-Pot

Denna grytan är lite mer avancerat än bäst i test vinnaren från Crock-Pot och till största del är det mest positiva extra funktioner. Valmöjligheterna eller finesserna hos denna testvinnare är ganska många och framförallt en funktion finner vi extra intressant. Vilket är värmehållningsfunktionen som har två inställningar för soppa och buffé, där Buffé är den lite mer varma alternativet.

Perfekt när man har tillagat t.ex. köttfärssås till någon middag eller bjudning och gärna vill vara klar med maten en bit innan gästerna dyker upp. Eller varför inte slå på köttfärssåsen på morgonen och låta slow cookern tillaga det själv tills gästerna kommer på eftermiddagen. Då har man tid till annat så som förberedelser.

Electrolux Slow Cooker har tre värmelägen, Låg, Medel, Hög. Men även de olika uppvärmningsalternativen.

Specifikationer

Volymen på denna slow cooker är på 6,8 liter vilket är en av de största på marknaden. Själva grytan är gjord av någon form av kermik och sedan ett yttre tillverkat av rostfritt stål. Locket på grytan är glas som de flesta andra produkter.

Fördelar med testvinnaren Electrolux Cooker ESC7400

 • Tre värmelägen, låg, medel, hög.
 • Uppvärmningsläge för buffé och soppa.
 • Stor gryta på 6,7 liter.
 • Lågt pris.
 • Timerfunktion.

Crock-Pot 5,7 L – Testvinnare

Butik Pris
1069:- Besök
1179:- Besök
1199:- Besök
1199:- Besök
 • 5 / 5 – En av testvinnarna i Aftonbladets stora slow cooker test.
 • 5 / 5 – Wise Guide ger denna stora slow cooker toppbetyg.

Du gillar bäst i test vinnaren Crock-Pot 4,7 L men vill ha en större gryta? då är detta kanske det bästa alternativet. De olika Crock-Pot produkterna ser lite olika ut beroende på vilken storlek det är, men egentligen är det samma produkt i grunden.

Just Crock-Pot 5,7 liter är en väldigt populär modell och med en storlek på nästan 6 liter så kan man tillaga ganska så stora middagar eller större storkok.

Funktioner

Crock-Pot 5,7 l har en timer på 20 timmar med en nedräkningsfunktion och har två värmeinställningar. Sedan har den även en uppvärmningsfunktion / värmehållning, vilket är ett stort plus.

Vi gillar också att de skickar med en enklare receptbok till produkten för då är det enklare att få en hum om hur snabbt / långsamt måltiderna tillagas. Även bruksanvisningen är enkelt att överskåda och man förstår ganska fort vad man ska göra för att starta med sin matlagning.

Specifikationer

En stor keramisk gryta på nästan 6 liter, vilket ger ett stort utrymme för större långkok. Men också för att undvika teflon som är ett sämre non-stick alternativ. Rostfritt stål på utsidan av slow cookern, samt ett ordentligt glaslock. Tål att diskas i diskmaskinen. Två tillagnings inställningar, low, hight och sedan har den även varmhållningsfunktion.

Fördelar

 • Grytan kan maskindiskas utan några problem.
 • En enklare receptbok hänger med produkten.
 • Stor gryta på 5,7 liter. Räcker till de flesta storkok och ja produkten tar lite plats.
 • Kabeln till grytan är avtagbar.
 • Enkel timerfunktion.

Crock-Pot DuraCeramic 5L – Bästa köp

Butik Pris
1499:- Besök
1499:- Besök
 • Utsedd som Bästa Köp i den engelska tidningen Independent.

Vad ska man säga om Crock-Pot slow cookers? Det är tydligt att Crock-Pot gör bra slow cookers och är idag antagligen det mest sålda märket i Sverige när det gäller slow cookers. De flesta som har köpt en Crock-Pot är väldigt nöjda över sitt köp och där finns väldigt få klagomål när det gäller deras produkter överhuvudtaget.

Design och konstruktion

För det första så är detta lätt den snyggaste slow cookern på marknaden och det som gör denna gryta extra intressant är den löstagbara grytan. En löstagbar gryta är kanske inte något speciellt, men just den här går att använda direkt på spisen eller varför inte i ugnen. Klarar även induktionshällar.

Med denna finess kan du nu bryna t.ex. köttet direkt i grytan för att slippa extra disk och locket är även ugnssäkert med sina handtag. Grytan är helt i metall med en keramisk beläggnings som är mycket bättre som non-stick material än t.ex. teflon. Fyra gånger hårdare och inga gifter överhuvudtaget.

Funktioner

Något som vi verkligen gillar med denna enheten är att den helt automatiskt slår över till värmehållningsfunktionen efter att maten har blivit färdig. Då blir maten inte överkokt och du slipper stressa hem från jobbet.

Specifikationer

Kapaciteten för denna Crock-Pot är 5 liter, vilket räcker till ungefär 6 personer. Så klart beror det på vad du tillagar. Automatisk värmehållningsfunktion efter att maten har blivit tillagad.

Fördelar

 • Relativt stor gryta på 5 liter.
 • Den slår automatiskt på värmehållningsfunktionen efter att måltiden är färdig.
 • Keramisk beläggnings. Inga gifter överhuvudtaget.
 • Recept hänger med och där finns säkert närmare 100 på Crock-Pots hemsida.
 • Grytan kan användas direkt på spisen eller i ugnen.

Vem har då nytta av en slow cooker?

Egentligen vem som helst har nytta av en slow cooker, men framförallt personer som lever ett stressigt liv har extra stor nytta av denna typ av gryta. Sen är det också lite fantastiskt att något tillagas av sig själv och 6-10 timmar senare så är maten färdig. Lite magiskt på något sätt.

Det finns tre typer som verkligen behöver en slow cooker:

 1. En personer som lever ett stressigt liv och som behöver få hjälp med matlagningen medans de är på jobbet.
 2. Så klart alla de hemmakockar som älskar storkok / grytor och alla dess fördelar.
 3. Personer som älskar t.ex. köttgrytor men saknar intresset för att laga mat. Det är inte svårare än att lägga i ingredienserna och sedan vänta ut tiden. Det mesta sköter sig helt själv och resultatet blir riktigt bra.

Det finns så klart andra som också har en stor nytta av en bra fungerade slow cooker i hemmet och för många är det ett viktigt komplement i köket.

Det finns ingen brist på enkla recept på nätet

Slow cookers har verkligen slagit igenom de senaste åren och idag är det väldigt enkelt att hitta recept att följa på nätet. 90% av alla slow cooker recept är så enkla att vem som helst kan lyckas med att göra en ”avancerad” gryta.

I och med maten tillagas sakta under så många timmar så blir resultatet så mycket bättre och det är också då som kött med mera blir så mört. När mat tillagas långsamt så torkar det inte ut på samma sätt och det mesta av smaken får stanna kvar.

Du behöver inte vara en mästerkock

Det går helt enkelt inte att misslyckas även om du är en nybörjare på matlagning då maten tillagas sakta men säkert. Köttet kommer bli mört och såsen kommer bli smakrik så länge du lägger ner ingredienserna från receptet.

Det har aldrig varit enklare att göra långkok idag och med denna typ av hjälpmedel så kan äntligen vem som helst göra enkla, men goda grytor. Ett exempel skulle kunna vara köttfärssås som blir extra god när den får tillagas under lång tid och ju längre tid desto godare blir den.

Efter att ha tillagats i över 6-8 timmar så blir köttfärssåsen riktigt proffsig gjord. Allt medans du var på jobbet. Så klart måste du steka köttet lite så köttet / proteinet blir lite karamelliserat samt löken, men resten sköter slow cookern.


Slow cookers är ingen ny uppfinning, men teknologiskt avancerad

Slow cookers har funnits väldigt länge och redan på 70-talet så lanserade Crock-Pot sin första modell i USA. Men det är inte förrän på senare år som Crock-Pot märket har blivit stort i Sverige och idag finns det flertalet modeller att välja mellan.

För många hemmakockar så är en slow cooker ett måste i köket och är en del av deras köksredskap som de använder regelbundet. Förr var inte slow cookers lika avancerade som idag och nu är de i princip helt självgående. Det enda de behöver hjälp med är att någon lägger ner ingredienserna i grytan så sköter slow cookers resten.


Hur hittar man recept till sin slow cooker?

Det har aldrig varit enklare att hitta recept till sin slow cooker och de flesta gånger så hänger där oftast med ett litet recepthäfte när man köper sin produkt. Speciellt Crock-Pot har många recept att välja mellan och de har även en hemsida där man kan hitta alla deras goda recept.

Annars finns där helt vanliga långkoks-recept att hitta överallt på diverse hemsidor då det fungerar på samma sätt i en slow cooker.

Här kommer några förslag på hemsidor som listar slow cooker recept:


Källor på sammanställningen för detta test

 • Vi är alltid lika glada när ICA Kuriren släpper sina tester på olika produkter och när det kommer till matlagningsprodukter så är testerna oftast väldigt välutförda. Precis som förr så har ICA Kuriren gjort ett ordentlig test på marknadens befintliga slow cookers och kommit fram till att Crock-Pot 4,7 Liters och Electrolux ESC7400 är de bästa grytorna på marknaden. Läs mer om testet här.
 • Wise Guide har också släppt sitt stora test på slow cookers och har satt Crock-Pot 4,7 L samt 5,7 liter som testvinnare. Men även de satte Electrolux Slow Cookers som bästa alternativet. Intresserad av att läsa mer om slow cooker bäst i test från Wise Guide? besök deras test här.
 • Då och då släpper Aftonbladet signa egna test och det är så klart alltid uppskattat då vi kan använda de som en del av våra test sammanställningar. Det är tydligt att Crock-Pot är favoriten i de flesta bäst i test tester och även i Aftonbladets egna tester så är både Crock-Pot 4,7 l samt 5,7 l storfavoriterna. Däremot så presterar även Electrolux Slow Cooker ESC7400 bra i detta test. Mer om testet här, tyvärr är det en betalartikel.
 • Det händer då och då att vi använder oss av utländska test då många produkter faktiskt kommer från andra länder så som t.ex. Crock-Pot som kommer från USA. Vi hittade bland annat ett test på slow cookers i tidningen Independent som testade de vanligaste modellerna. De kom fram till att Crock-Pot DuraCeramic var det bästa köpet. Mer om Independent Slow Cookers Test hittar du här.