Slow Cooker Test – Bästa slow cookers på marknaden

Guide - Hitta bästa slow cooker
Lever du ett stressigt liv eller är extra glad i långkok? då kan en slow cooker vara det absolut bästa som har uppfunnits sen människan började leka med elden. För den som lever ett stressigt liv med både jobb och familj vittnar om att de aldrig har haft en bättre vän i köket. Med lite enkel planering kan långkoket vara klart lagom till att du kommer hem från jobb.

Du häller helt enkelt ner ingredienserna på morgonen och sätter timern på ungefär 8 timmar, sen är maten färdig när du kommer hem. Perfekt till rätter som t.ex. köttfärssås som blir helt underbar när den kokas under lång tid, eller varför inte något god köttgryta som kräver lång koktid.

Förut var det ganska dyrt med slow cookers, men idag ligger de bästa modellerna under tusenlappen. Visst, det går det att göra långkok även ugnen i en ordentlig järngryta, men oftast saknas det timer på ugnen och sen är en slow cooker också betydligt mer energieffektiv och säker.

I detta bäst i test av slow cookers så har vi gått igenom ett stort antal olika test och även en del kundrecensioner från olika butiker. Det finns gott om experttester på nätet för att kunna kora en testvinnare och även ett par andra väldigt bra slow cookers.


Crock-Pot 4,7 L – ✅ Bäst i Test

Crock-Pot 4,7 liter - testvinnare

ButikPris
699:-Besök
799:-Besök
875:-Besök
899:-Besök
 • Bäst i Test i Aftonbladet, 2015
 • Testvinnare i ICA Kuriren
 • 4.4 av 5.0 på Amazon efter 450 kundrecensioner

Crock-Port är ett väldigt känt märke i matlagningsbranschen och har vunnit flera tester i flera olika kategorier. Nu har de även tagit priset för bästa slow cooker, bland annat i Aftonbladets stora test 2015 men också i ICA Kuriren.

De flesta tester är överens om att detta är marknadens bästa slow cooker för den vanliga konsumenten. Det är också en slow cooker som ligger väldigt rätt i pris med en prislapp under tusenlappen i flera nätbutiker.

Enkla funktioner

Något som är extra tydligt i testerna är att Crock-Poten är väldigt enkelt att använda och displayen är tydlig även i mörker. Denna slow cooker får också gott betyg för att vara enkel att börja använda och är även enkel för en nybörjare.

Många slow cookers har oftast problemet med att vara alldeles för avancerade och bara för det finns funktioner så betyder det inte nödvändigtvis att produkten blir bättre. Tvärtom ibland, men det beror också på hur teknisk man är gällande denna typ av produkter.

Utförandet

Just detta test handlar om Crock-Pot 4.7 liters som är den vanligaste storleken, men det finns olika storlekar av just denna slow cooker. Det är samma modell i grunden, men olika storlekar på grytan.

Något som är ett stort plus med just denna modellen är att själva grytan är diskmaskinssäker. Perfekt för den som inte gillar att handdiska, för vem gör det?

Fördelarna med bäst i test vinnaren Cock-Pot 4.7 liter

 • Stor och ordentlig gryta som är diskmaskinssäker.
 • Väldigt enkel att använda, även för nybörjaren.
 • Lågt pris.
 • Finns i lite olika storlekar.

Electrolux Slow Cooker ESC7400 – Näst bästa

ButikPris
599:-Besök
881:-Besök
1049:-Besök
1685:-Besök
 • 4 / 5 i ICA Kurirens stora slow cooker test
 • 4 / 5 i Wise Guide

Electrolux Slow Cooker ESC7400 har visat sig vara en slow cooker som presterar riktigt bra i de flesta tester på nätet. Just denna modell från Electrolux presterar eller är likvärdig med bäst i test vinnaren Crock-Pot 4,7 liters.

Lite mer avancerad än Crock-Pot

Denna grytan är lite mer avancerat än bäst i test vinnaren från Crock-Pot och till största del är det mest positiva extra funktioner. Valmöjligheterna eller finesserna hos denna testvinnare är ganska många och framförallt en funktion finner vi extra intressant. Vilket är värmehållningsfunktionen som har två inställningar för soppa och buffé, där Buffé är den lite mer varma alternativet.

Perfekt när man har tillagat t.ex. köttfärssås till någon middag eller bjudning och gärna vill vara klar med maten en bit innan gästerna dyker upp. Eller varför inte slå på köttfärssåsen på morgonen och låta slow cookern tillaga det själv tills gästerna kommer på eftermiddagen. Då har man tid till annat så som förberedelser.

Electrolux Slow Cooker har tre värmelägen, Låg, Medel, Hög. Men även de olika uppvärmningsalternativen.

Specifikationer

Volymen på denna slow cooker är på 6,8 liter vilket är en av de största på marknaden. Själva grytan är gjord av någon form av kermik och sedan ett yttre tillverkat av rostfritt stål. Locket på grytan är glas som de flesta andra produkter.

Fördelar med testvinnaren Electrolux Cooker ESC7400

 • Tre värmelägen, låg, medel, hög.
 • Uppvärmningsläge för buffé och soppa.
 • Stor gryta på 6,7 liter.
 • Lågt pris.
 • Timerfunktion.

Crock-Pot 5,7 L – Testvinnare

ButikPris
299:-Besök
853:-Besök
853:-Besök
1280:-Besök
 • 5 / 5 – En av testvinnarna i Aftonbladets stora slow cooker test.
 • 5 / 5 – Wise Guide ger denna stora slow cooker toppbetyg.

Du gillar bäst i test vinnaren Crock-Pot 4,7 L men vill ha en större gryta? då är detta kanske det bästa alternativet. De olika Crock-Pot produkterna ser lite olika ut beroende på vilken storlek det är, men egentligen är det samma produkt i grunden.

Just Crock-Pot 5,7 liter är en väldigt populär modell och med en storlek på nästan 6 liter så kan man tillaga ganska så stora middagar eller större storkok.

Funktioner

Crock-Pot 5,7 l har en timer på 20 timmar med en nedräkningsfunktion och har två värmeinställningar. Sedan har den även en uppvärmningsfunktion / värmehållning, vilket är ett stort plus.

Vi gillar också att de skickar med en enklare receptbok till produkten för då är det enklare att få en hum om hur snabbt / långsamt måltiderna tillagas. Även bruksanvisningen är enkelt att överskåda och man förstår ganska fort vad man ska göra för att starta med sin matlagning.

Specifikationer

En stor keramisk gryta på nästan 6 liter, vilket ger ett stort utrymme för större långkok. Men också för att undvika teflon som är ett sämre non-stick alternativ. Rostfritt stål på utsidan av slow cookern, samt ett ordentligt glaslock. Tål att diskas i diskmaskinen. Två tillagnings inställningar, low, hight och sedan har den även varmhållningsfunktion.

Fördelar

 • Grytan kan maskindiskas utan några problem.
 • En enklare receptbok hänger med produkten.
 • Stor gryta på 5,7 liter. Räcker till de flesta storkok och ja produkten tar lite plats.
 • Kabeln till grytan är avtagbar.
 • Enkel timerfunktion.

Crock-Pot DuraCeramic 5L – Bästa köp

ButikPris
480:-Besök
1303:-Besök
1499:-Besök
 • Utsedd som Bästa Köp i den engelska tidningen Independent.

Vad ska man säga om Crock-Pot slow cookers? Det är tydligt att Crock-Pot gör bra slow cookers och är idag antagligen det mest sålda märket i Sverige när det gäller slow cookers. De flesta som har köpt en Crock-Pot är väldigt nöjda över sitt köp och där finns väldigt få klagomål när det gäller deras produkter överhuvudtaget.

Design och konstruktion

För det första så är detta lätt den snyggaste slow cookern på marknaden och det som gör denna gryta extra intressant är den löstagbara grytan. En löstagbar gryta är kanske inte något speciellt, men just den här går att använda direkt på spisen eller varför inte i ugnen. Klarar även induktionshällar.

Med denna finess kan du nu bryna t.ex. köttet direkt i grytan för att slippa extra disk och locket är även ugnssäkert med sina handtag. Grytan är helt i metall med en keramisk beläggnings som är mycket bättre som non-stick material än t.ex. teflon. Fyra gånger hårdare och inga gifter överhuvudtaget.

Funktioner

Något som vi verkligen gillar med denna enheten är att den helt automatiskt slår över till värmehållningsfunktionen efter att maten har blivit färdig. Då blir maten inte överkokt och du slipper stressa hem från jobbet.

Specifikationer

Kapaciteten för denna Crock-Pot är 5 liter, vilket räcker till ungefär 6 personer. Så klart beror det på vad du tillagar. Automatisk värmehållningsfunktion efter att maten har blivit tillagad.

Fördelar

 • Relativt stor gryta på 5 liter.
 • Den slår automatiskt på värmehållningsfunktionen efter att måltiden är färdig.
 • Keramisk beläggnings. Inga gifter överhuvudtaget.
 • Recept hänger med och där finns säkert närmare 100 på Crock-Pots hemsida.
 • Grytan kan användas direkt på spisen eller i ugnen.

Vem har då nytta av en slow cooker?

Egentligen vem som helst har nytta av en slow cooker, men framförallt personer som lever ett stressigt liv har extra stor nytta av denna typ av gryta. Sen är det också lite fantastiskt att något tillagas av sig själv och 6-10 timmar senare så är maten färdig. Det är lite magiskt på något sätt, speciellt med köttgrytor som får puttra långsamt under väldigt lång tid. Dessutom har många en automatisk funktion som slår över på underhållsvärme efter att ”koktiden” är uppnådd. Så även om du äter 2-3 timmar efter att grytan blivit färdig så är det inget hinder.

Det finns tre typer som verkligen behöver en slow cooker:

 1. En person som lever ett stressigt liv och som behöver få hjälp med matlagning medans de är på jobbet.
 2. Så klart alla de hemmakockar som älskar långkok / grytor och alla dess fördelar.
 3. Personer som älskar t.ex. köttgrytor men saknar intresset för att laga mat. Det är inte svårare än att lägga i ingredienserna och sedan vänta ut tiden. Det mesta sköter sig själv och resultatet blir riktigt bra.

Det finns så klart andra som också har en stor nytta av en bra fungerade slow cooker i hemmet och för många är det ett viktigt komplement i köket. Det bästa är ändå att slow cookers kan användas av vem som helst, även de som känner sig osäkra med att göra långkok.

Långkok är absolut det bästa sättet för att verkligen få till den där köttgrytan där köttet bara smälter i munnen. Speciellt idag när vi lever i en värld som består av halvfabrikat överallt, då är det bra för kroppen om vi ibland kan tillaga en snäll gryta.

Det finns ingen brist på enkla recept på nätet

Slow cookers har verkligen slagit igenom de senaste åren och idag är det väldigt enkelt att hitta recept att följa på nätet. 90% av alla slow cooker recept är så enkla att vem som helst kan lyckas med att göra en ”avancerad” gryta.

I och med maten tillagas sakta under så många timmar så blir resultatet så mycket bättre och det är också då som kött med mera blir så mört. När mat tillagas långsamt så torkar det inte ut på samma sätt och det mesta av smaken får stanna kvar.

Du behöver inte vara en mästerkock

Det går helt enkelt inte att misslyckas även om du är en nybörjare på matlagning då maten tillagas sakta men säkert. Köttet kommer bli mört och såsen kommer bli smakrik så länge du lägger ner ingredienserna från receptet.

Det har aldrig varit enklare att göra långkok idag och med denna typ av hjälpmedel så kan äntligen vem som helst göra enkla, men goda grytor. Ett exempel skulle kunna vara köttfärssås som blir extra god när den får tillagas under lång tid och ju längre tid desto godare blir den.

Efter att ha tillagats i över 6-8 timmar så blir köttfärssåsen riktigt proffsig gjord. Allt medans du var på jobbet. Så klart måste du steka köttet lite så köttet / proteinet blir lite karamelliserat samt löken, men resten sköter slow cookern.

Slow cookers är ingen ny uppfinning, men teknologiskt avancerad

Slow cookers har funnits väldigt länge och redan på 70-talet så lanserade Crock-Pot sin första modell i USA. Men det är inte förrän på senare år som Crock-Pot märket har blivit stort i Sverige och idag finns det flertalet modeller att välja mellan.

För många hemmakockar så är en slow cooker ett måste i köket och är en del av deras köksredskap som de använder regelbundet. Förr var inte slow cookers lika avancerade som idag och nu är de i princip helt självgående. Det enda de behöver hjälp med är att någon lägger ner ingredienserna i grytan så sköter slow cookers resten.

Hur hittar man recept till sin slow cooker?

Det har aldrig varit enklare att hitta recept till sin slow cooker och de flesta gånger så hänger där oftast med ett litet recepthäfte när man köper sin produkt. Speciellt Crock-Pot har många recept att välja mellan och de har även en hemsida där man kan hitta alla deras goda recept.

Annars finns där helt vanliga långkoks-recept att hitta överallt på diverse hemsidor då det fungerar på samma sätt i en slow cooker.

Här kommer några förslag på hemsidor som listar slow cooker recept:


Källor på sammanställningen för detta test

Icakuriren

Vi är alltid lika glada när ICA Kuriren släpper sina tester på olika produkter och när det kommer till matlagningsprodukter så är testerna oftast väldigt välutförda. Precis som förr så har ICA Kuriren gjort ett ordentlig test på marknadens befintliga slow cookers och kom fram till att Crock-Pot 4,7 Liters och Electrolux ESC7400 är de bästa grytorna på marknaden.

Icakuriren tog också upp vikten av att kunna sätta igång ett långkok på morgonen och sedan 8 timmar senare när du kommer hem från jobb så har du en färdig gryta med mat. Det absolut bästa med att tillaga mat långsamt under så lång tid är att smakerna blir bättre, men även vitaminer bevaras också.

Skulle långkoket i slow cookern bli färdig tidigare än 8 timmar, som är ungefär den tidsgräns som de flesta jobbar idag, så slår slow cookern på underhållsvärme. Perfekt om du t.ex. gör köttgrytor eller t.ex. köttfärssås som kanske bara tar 6 timmar. Men då gäller det att slow cookern har en automatisk funktion för underhållsvärme, helt klart värt att kolla efter. Läs mer om testet här.

Wise Guide

Wise Guide har också släppt sitt stora test på slow cookers och har satt Crock-Pot 4,7 L samt 5,7 liter som bäst i test vinnare. Men har även de satt Electrolux Slow Cooker som ett bra alternativ med ett betyg på 4 av 5.

I deras test av slow cookers så testades bland annat Clas Ohlson Slow Cooker Coline, Russel Hobbs Cook, Crock-Pot 5,7 liter och sedan den bäst i  test vinnaren Crock-Pot 4,7 liter. I deras test så tittade de bland annat på hur enkla modellerna är d.v.s. hur enkla är de att använda.

Så klart testade de också att tillaga en måltid i dessa modeller för att kunna hitta en testvinnare. I deras test så lagade de högrev med morötter och lök. Sedan jämfördes resultatet med varandra och slutresultatet baserades på smak, konsistens, användning, kapacitet, kvalité med mera. Besök deras test här.

Aftonbladet

Då och då släpper Aftonbladet sina egna test av produkter och det är så klart alltid uppskattat då vi kan använda de som en del av vår sammanställningar. Det är tydligt att Crock-Pot är favoriten hos de flesta bäst i test tester och även i Aftonbladets egna tester så är både Crock-Pot 4,7 l, samt 5,7 l storfavoriterna. Däremot så presterar även Electrolux Slow Cooker ESC7400 bra i detta test. Mer om testet här, tyvärr är det en betalartikel.

Slow Cooker Test hos Independent UK

Det händer då och då att vi använder oss av utländska test då många produkter faktiskt kommer från andra länder, så som t.ex. Crock-Pot som kommer från USA. Vi hittade bland annat ett test på slow cookers i tidningen Independent som testade de vanligaste modellerna. De kom fram till att Crock-Pot DuraCeramic var det bästa köpet. Mer om Independent Slow Cookers Test hittar du här.

Amazon

Det händer att vi ibland också använder oss av Amazon som är en enorm marknadsplats med många användare. På deras hemsida går det att hitta ett stort antal kundrecensioner, som dessutom är verifierade. Med verifierade kundrecensioner så innebär det att varje omdöme en produkt har fått, är ett omdöme som kommer från en riktig kund.

Förutom att Amazon har verifierade kundrecensioner så finns där också en enorm mängd användare och det är inte alls ovanligt om en bra produkt har över 100 kundrecensioner. Med så många kundrecensioner så blir det relativt tydligt över vilka produkter som presterar eller inte.