Bästa myggskyddet 2021

Bästa myggskyddet 2021

Effektiva myggskydd för både utomhus och inomhus

Myggskydd och myggfångare är inte alls samma sak och vill du skydda dig tillfälligt med ett myggskydd så finns där en rad olika produkter. Det mest klassiska är väl vanlig myggolja i form av spray eller roll-on, men på senare år har även andra tekniker börjat komma. Om du är på jakt efter en riktig myggfångare så hittar du guiden här: Test av myggfångare.

ThermaCell myggskydd är det senaste som har kommit ut på marknaden och som också klassas som det bästa myggskyddet av flera anledningar. Det är smidigt, skyddar inom en viss radie, snabb effekt och du slipper smörja in dig med olika medel.

Det är inget snack om att ThermaCell myggskydd har blivit en succé med sin patenterade teknik för att skrämma bort mygg och knott. Men ute i naturen är ändå det klassiska myggmedlet det mest effektiva när du är i rörelse. Så vilket myggskydd levererar det bästa resultatet egentligen?

Senast uppdaterad Juli 2021

ThermaCell MR300 - ✅ Bäst i test

Bäst i test
ThermaCell MR300 bild 1
ButikPris
389:-Besök
455:-Besök
489:-Besök
535:-Besök
539:-Besök
 • 5 av 5 poäng när svenska M3 testa Thermacell MR300 2019
 • 4,5 av 5 hos amerikanska Amazon efter 100 kundrecensioner
 • Rekommenderas av Jaktia

ThermaCell MR300 är uppföljaren på den omåttligt populära ThermaCell MR150 som är den original modell som slog igenom för några år sen. Bäst i test vinnaren ThermaCell MR300 är just nu den mest heta produkten för ett effektivt och aktivt myggskydd inom en viss radie.

Ingen mer klibbig myggolja

Om du är trött på att använda myggmedel så som myggolja eller myggspray så är ThermaCell MR300 helt klart det bästa myggskyddet på marknaden. Med denna teknik så slipper du applicera någon form av myggmedel och du slipper även bli myggbiten på ställen där du har missat att applicera myggmedlet.

Det bästa med ThermaCell myggskydd är att du enkelt kan starta upp apparaten med bara ett enkelt klick som tänder en låga. Denna eldslåga värmer upp en matta som innehåller ett medel som myggor och knott hatar. Doften som utsöndras från mattan skapar ett aktivt myggskydd upp till 20 m², vilket är perfekt för en själv eller om du sitter i grupp med några andra personer.

ThermaCell MR300 drivs med hjälp av gaspatroner och varje gaspatron varar ungefär 12 timmar. Mattorna som innehåller det medel som myggor hatar håller ungefär 4 timmar innan det är dags att byta. Det ämne som utsöndras är helt luktfritt och är alltså inget som stör överhuvudtaget.

Ny uppdaterad design och egenskaper

Nytt för MR300 är den nya designen med ett greppvänligt handtag i gummi. Men också en bättre värmeplatta som gör att mattan värms upp snabbare och på så sätt sprids doften snabbare. ThermaCell MR300 använder precis samma sulor och gaspatroner som alla andra ThermaCell modeller.

ThermaCell MR300 passar perfekt till camping, terrassen, jakt, fiske med mera, däremot ska den inte användas inomhus.

 • Skyddszon upp till 20 m²
 • 98% skydd mot myggor och knott
 • Drivs av gaspatroner och värmesulor
 • Ljudlös och doftfri
 • Portabel på alla sätt, hölster finns att köpa som tillbehör

Thermacell MR150 - Originalet

Särskilt rekommenderad
Thermacell MR150 bild 1
ButikPris
259:-Besök
274:-Besök
 • 4 av 5 hos amerikanska Amazon efter 1500 kundrecensioner
 • Rekommenderas av Jaktia

ThermaCell MR150 är originalet som slog igenom på marknaden för några år sen och än idag så är detta en av de bästa modellerna från ThermaCell. Det mesta med MR150 liknar det vi ser i bäst i test vinnaren MR300, däremot så är värmeplattan något långsammare i uppvärmning.

Modellen som satte den nya standarden

ThermaCell MR150 är definitivt det myggskydd som satte en helt ny standard över hur vi skyddar oss effektivt från alla mygg och knott. Produkten har sålts i miljoner exemplar världen runt och ger en fantastiskt skydd mot alla typer av mygg.

Precis som bäst i test vinnaren så ger ThermaCell MR150 ett zoonskydd upp till 20 m² och ger skydd som stöter bort 98% av alla mygg och knott. Modellen använder exakt samma gaspatroner och doftmattor som alla andra ThermaCell-modeller.

Om du vill kunna bära myggskyddet i ett bälte medans du vandra i skogen så finns där ett hölster att köpa som tillbehör.

Samma egenskaper som testvinnaren MG300

Det bästa med ThermaCell myggskydd är att de både är doftfria och helt ljudlösa. Dessutom skyddar de oftast bättre än andra typer av kemikalier som du måste applicera på kropp och kläder för att helt undvika myggbett.

ThermaCell MG150 drivs av gaspatroner och ThermaCells patenterade doftmattor. En gaspatron varar ungefär 12 timmar och varje doftmatta håller ungefär 4 timmar. Myggskyddet startas genom ett enkelt knapptryck för att tända en liten eldslåga. Den kan också enkelt stängas av med ett knapptryck för att spara på bränsle när som helst.

Vi rekommenderar att du köper ett Refill-pack direkt när du köper någon av ThermaCells modeller. När du köper en ThermaCell produkt så ingår där alltid en gaspatron och tre sulor för ett skydd på 12 timmar.

 • Stöter bort mygg och knott upp till 20 m²
 • Skyddar upp till 98%
 • Helt ljudlös och doftfri
 • Portabelt myggskydd, hölster finns att köpa som tillbehör
 • Passar bra till camping, terrassen, fisketuren eller andra utomhusaktiviteter
 • Får ej användas inomhus

Mygga Roll On 50ml - Klassiker

Särskilt rekommenderad
Mygga Roll On 50ml bild 1
ButikPris
69:-Besök
79:-Besök
79:-Besök
85:-Besök
119:-Besök

Det flesta svenskar har nog någon gång använt en av Myggas populära myggskydd som finns i ett par olika varianter. Mygga myggskydd finns både som Roll-on och stick, men också i form av spray. Har du barn som också ska använda medlet så bör du vara uppmärksam på åldersrekommendationen på dessa produkter då det skiljer sig.

Mygga är troligtvis Sveriges mest populära myggmedel

Mygga original är troligtvis Sveriges mest populära myggskydd genom tiderna och det är tack vare det effektiva ämnet DEET (Dietyltoluamid) som togs fram av amerikanska armen under andra världskriget. Förutom DEET så innehåller dessa produkter andra ämnen så som t.ex. extrakt från olika växtoljor.

En stor fördel med att använda Mygga myggskydd är att du även får ett delvist skydd mot fästingar, något som ThermaCell inte kan ge överhuvudtaget. Mygga Roll On skyddar även mot andra blodsugande insekter som t.ex. knott.

Olika åldersgränser beroende på vilken Mygga du väljer

Om du vill använda Mygga på dina barn så ska du vara uppmärksam på de olika ålderskrav som finns på produkterna. Lägsta åldern på Mygga Roll On är inte detsamma som på Mygga Spray.

 • Mygga Roll On får inte användas på barn under 13 år
 • Mygga Spray får inte användas på barn under 2 år
 • Mygga Stick gäller också för barn över 13 år

Myggskyddet ska enligt tillverkaren vara ungefär 4 till 6 timmar och enligt tillverkaren ska Spray-varianten vara något längre.

 • Roll-on produkt som de flesta föredrar. Finns även som Spray och Stick
 • Effektivt DEET ämne som håller allt från mygg och fästingar borta
 • Billigt mygg- och fästingskydd
 • Testad under de senaste 70 åren

Silverline Myggfritt M25 - Bra Inomhusmodell

Silverline Myggfritt M25 bild 1
ButikPris
288:-Besök
330:-Besök
 • 4 av 5 när svenska M3 testa myggskyddet
 • Bra kundomdömen hos svenska butiker och marknadsplatser

Myggapparaten Silverline Myggfritt M25 har bland annat testats av svenska prylsajten M3 där den fått toppbetyg med 4 av 5 stjärnor. Svenska konsumenter tycker överlag att produkten fungerar väldigt bra förutom att vissa personer hör ljudet.

Miljövänligt myggskydd för inomhusanvändning

Silverline Myggfritt M25 använder sig endast av högfrekvent ljud för att hålla myggen borta och ska enligt tillverkaren klara av 25 kvadratmeter. När svenska M3 testa myggskyddet så upplevde de att modellen klarade mindre utrymmen fantastiskt bra. De testa även använda den utomhus men då var ytan betydligt mindre men poängtera att modellen är byggd för inomhusbruk.

Det högfrekventa ljudet verkar vara väldigt effektivt men det är också här konsumenter delar sig något. Det verkar inte vara något fel på själva resultatet men flera klagar över att de hör ljudet när de ska lägga sig och sova. Vi på Inspekto är ganska övertygade om att yngre personer kan uppleva ljudet som störande medans äldre personer knappt kan uppfatta ljudet överhuvudtaget. Svenska M3 märkte däremot inte av ljudet eller såg någon reaktion hos hundar. Ljudläget är också justerbart med "low" och "high".

Silverline Myggfritt M25 verkar ändå leverera ett väldigt bra resultat bara genom att skicka ut högfrekvent ljud. Modellen marknadsförs som ett inomhusalternativ men vi ser flera användningområden både på terrass och uterum med tak. 

Det bästa med myggskyddet är att det inte kräver någon påfyllning eller har begränsad drift. Det enda den kräver är en nätanslutning som man kan tillhandahålla genom vanligt vägguttag eller förlängningskabel.

 • Toppbetyg i test av myggskydd
 • Använder högfrekvent ljud för att skrämma bort mygg upp till 25 kvm
 • Två olika ljudnivåer "Low" och "High"
 • Kräver nätanslutning för drift
 • Miljövänligt alternativ för inomhusbruk

Thermacell Mini Halo - Snygg bordsmodell

Thermacell Mini Halo bild 1
ButikPris
395:-Besök
429:-Besök
469:-Besök
469:-Besök
469:-Besök
469:-Besök
 • 4 av 5 poäng hos svenska M3 när de testa myggskyddet 2019
 • 4,3 av 5 stjärnor efter över 90 kundrecensioner på italienska Amazon

Thermacell Mini Halo har snabbt blivit en favorit bland många campare som vill kunna njuta av de varma sommarkvällarna. Mini Halo från Thermacell har bland annat fått toppbetyg hos svenska prylsajten M3 men också toppbetyg efter att vanliga konsumenter som har testat myggskyddet.

Mini Halo är en snyggare modell av bäst i test vinnaren Thermacell MR300

Bäst i test vinnaren Thermacell MR300 och Thermacell Mini Halo är i princip samma myggskydd men med en lite snyggare design som passar bättre som bordsmodell. Det är också det starkaste argumentet för att köpa Thermacell Mini Halo för andra egenskaper som skyddszon är detsamma.

Svenska M3 gav modellen flera fördelar som t.ex. effektiv, miljövänlig och själva designen som finns i flera olika färger. Största nackdelen var driftkostanden med både myggmedel och gaspatroner.

En myggmatta/medel räcker till cirka 4 timmar medans sjävla gaspatronen räcker till 10-12 timmar. Mini Halo myggskydd använder samma refill-paket som bäst i test vinnaren och andra Thermacell-produkter. Priset för 48 timmars konstant myggskydd hamnar då på ungefär 300 kronor.

Thermacells myggskydd är en lyxprodukt för de som vill kunna hålla myggen borta från området upp till 20 m². Påfyllningspaketen är ganska dyra men oftast räcker de ganska länge då de inte körs konstant varje dag. Några timmar på kvällen då och då så räcker det ganska länge.

Myggmedlet som används är också helt doftfritt och ofarligt. Förutom att hålla borta mygg så ska medlet även kunna hålla knott och andra flygfän borta. Effekten märks oftast väldigt snabbt och på några minuter så ska de hålla sig borta. Givetvis kommer effekten vara sämre om det blåser där du sitter och är det sådana dagar så är vanlig Mygga Roll On ett bättre alternativ.

 • Effektivt mygg- och knottskydd som räcker till ungefär 20 m²
 • Snygg bordsmodell som passar bra på matbordet utomhus
 • Modellen finns i flera olika färger som röd, vit, svart, grön med flera
 • Använder samma refill som bäst i test vinnaren Thermacell MR300
 • Helt ljudlös och luktfri
 • Passar bra till balkong, altan, trädgård, utanför husvagnen
 • Väderskyddad så att den ska stå ute även under tuffare väder
 • 3 st myggmattor och 1 gaspatron ingår (räcker till 12 timmars skydd)

Thermacell MR450 - Zoonindikator

Thermacell MR450 bild 1
ButikPris
479:-Besök
499:-Besök
525:-Besök
545:-Besök
 • 4,5 av 5 hos amerikanska Amazon efter 50 kundrecensioner

ThermaCell MR450 har flera liknelser och egenskaper med bäst i test vinnaren MR300. Men faktum är att MR450 är en uppgradering på flera sätt som troligtvis tilltalar de personer som vill ha ett väldigt portabelt myggskydd när de går i skogen.

MR450 har fått ett väldigt högt betyg i både tester och från alla kundrecensioner som finns på nätet. Modellen är framförallt inriktad till personer som gillar outdoor-aktiviteter.

Testvinnare med fantastiskt myggskydd

Det bästa med ThermaCells olika modeller är att de är så effektiva och att du eller hela gruppen slipper använda myggmedel för att undvika myggbetten. ThermaCell MR450 har däremot fått några uppgraderingar som passar de personer som vill kunna bära med myggskyddet under vandringen eller när du går i skogen.

Nytt för ThermaCell MR450 är den bältesklämma som sitter på baksidan av enheten, men också den zoonindikator som visar när myggskyddet är som mest optimalt. Denna indikator drivs också med hjälp av en liten CR2032-batteri som medföljer.

Förutom de nya funktionerna så fungerar ThermaCell MR450 precis som de andra modellerna d.v.s. den drivs med hjälp av samma gaspatroner och doftmattor.

ThermaCell MR450 passar alla

ThermaCell tillverkar helt klart marknadens bästa myggskydd och just denna modellen är framförallt framtagen för personer som gillar outdoor-aktiviteter. Men denna modell passar egentligen vem som helst och med den nya bältesklämman samt zoonindikator så blir detta en modell för alla.

Den passar lika bra att användas på terrassen eller när du sitter ute i trädgården, som när du är ute och vandrar i skogen. Det är helt enkelt ett myggskydd för alla aktiviteter.

 • Skyddar ett område upp till 20 m² med 98% skydd
 • MR450 har en bältesklämma samt en zoonindikator som talar om när skyddet är som bäst
 • Stöttålig design för outdoor
 • Använder samma värmesulor och gaspatroner som de andra ThermaCell modeller
 • Helt ljudlös och doftfri
 • 12 timmars myggskydd ingår allltid

Mr Mosquito 230V - Myggskydd för inomhus

Mr Mosquito 230V bild 1
ButikPris
99:-Besök
139:-Besök
149:-Besök
199:-Besök

Det finns faktiskt inte så många produkter som ger ett myggskydd inomhus och faktum är att där endast finns ett fåtal produkter som verkligen fungerar. Vissa personer kanske skulle vilja använda ThermaCell myggskydd för inomhus, men den produkten är inte gjord för att användas inomhus och rekommenderas inte av tillverkaren.

Mr Mosquito för inomhusbruk

Däremot finns det Mr Mosquito som är ett myggskydd för inomhusbruk och fungerar ungefär som ThermaCells olika modeller. Du kopplar in Mr Mosquito direkt i vägguttaget och sätter sedan i en doftmatta som skrämmer bort mygg inom en viss radie.

För att uppnå det bästa resultatet så rekommenderar de att du sätter myggskrämman så nära din säng som möjligt. Skyddszonen ska vara upp till 10-15 m2 och varje sula ska räcka ungefär 8 till 10 timmar d.v.s. hela natten.

Precis som bäst i test vinnaren ThermaCell så drivs denna myggfångare av doftmattor som skapar en skyddad zon i hemmet eller i husvagnen. Dessa doftmattor finns att köpa extra när de 10 stycken som medföljer är slut.

Enligt tillverkaren så ska detta myggskydd även fungera när det finns ett öppet fönster, perfekt när det är alldeles för varmt för att hålla fönsterna stängda. Enligt tillverkaren så ska mygg som råkar leta sig in i skyddszonen inte kunna leta sig till oss människor, utan störs av den doft som enheten genererar.

 • Ett av väldigt få myggskydd som kan användas inomhus
 • Kopplas direkt till vägguttaget på 230V
 • 10 doftmattor medföljer som räcker mellan 8 till 10 timmar styck
 • Extra sulor finns att köpa i form av refillpaket
 • Ska fungera med öppet fönster
 • Skyddar upp till 15 m2

ThermaCell Refill 10-pack - Doftmattor och gaspatroner

ThermaCell Refill 10-pack bild 1
ButikPris
639:-Besök
649:-Besök
649:-Besök
699:-Besök

Om du köper en produkt från ThermaCell så ingår där alltid 12 timmars myggskydd d.v.s. en gaspatron som varar 12 timmar och sedan tre doftmattor som varar 4 timmar per matta.

Detta är så klart inte tillräckligt om man du planerar att använda apparaten regelbundet och därför rekommenderar vi att du även köper ett refill-paket. Om du bara vill prova hur effektiv ThermaCell är så fungerar det bra med det 12 timmars myggskydd som ingår.

ThermaCell Refillpaket finns hos många butiker och är alltså inget inget krav att köpa på nätet. Däremot så skiljer sig priset ganska mycket från butik till butik och det blir också billigare att köpa storpack jämfört med mindre paket.

Detta refillpack ska kunna hålla dig skyddad i 120 timmar totalt. ThermaCells modeller kan stängas av när som helst för att spara på gaspatronen, däremot så håller inte doftmattan allt för länge när den inte ligger i sin förpackning.

 • Långvarigt myggskydd som räcker till hela 120 timmars konstant användning
 • Thermacell refill passar modeller som MR300, MR150, Mini Halo och MR450
 • 10 gaspatroner och 30 st myggmattor

Köpguide – Så vilket är det bästa myggskyddet?

Förut så har helt vanlig myggolja eller myggmedel varit det bästa skyddet du kan köpa, men på senare år har det även kommit en hel del nya produkter. Vi och många andra tycker fortfarande helt vanligt myggmedel fortfarande är bra av flera skäl och kan därför inte räknas bort omedelbart.

ThermaCells nya produkter är definitivt en favorit hos många användare och ger dessutom ett fantastiskt resultat inom några minuter.

Myggskydd utomhus och olika aktiviteter

thermacellOm du t.ex. ska ut i skogen själv för en kort runda så räcker helt vanligt myggmedel som skydd, men ska du däremot sitta någonstans som t.ex fiska vid ett ställe så är nog ThermaCell bättre. En kort runda i skogen kanske inte motiverar en att öppna en ThermaCell doftmatta då de inte håller när de väl är öppnade och då är vanligt myggmedel kanske bättre.

Ska ni t.ex. campa eller sitta ute vid en lägereld så är ju ThermaCell nästan oslagbart och då får också alla andra i gruppen ett myggskydd automatiskt. På så sätt slipper alla i gruppen att smörja in sig med myggmedel.

Något som är extra skönt med ThermaCells produkter är att du slipper smörja in dig och dina kläder bara för att du ska sitta ute i trädgården. Myggmedel luktar ändå en hel del och är inget man gärna kletar in sig med på regelbunden basis. Bär man dessutom relativt fina kläder så är det inte så kul att behöva smörja in dessa då mygg även kan bitas genom kläder.

Så det bästa myggmedlet varierar nog beroende på hur du kommer använda det myggskyddet och egentligen är det bästa att köpa hem så du har båda alternativen.

Men ThermaCell och helt vanligt myggmedel från t.ex. Mygga fungerar bra till de flesta aktiviteter utomhus vare sig det är att fiska eller sitta ute på terrassen.

Bra myggskydd för inomhus

Bor man på ett ställe där det finns mycket mygg så är det nästan omöjligt att hålla myggen utomhus och någon gång måste man ju kunna öppna ett fönster eller två. Tyvärr är marknaden för myggskydd inomhus ganska så dålig och där finns egentligen inte så många alternativ.

Vill du ha ett effektivt skydd mot mygg när du sover så kan det bästa vara att köpa ett enkelt myggnät som du hänger ovanför sängen. Dessa nät är också väldigt billiga och enkla att komma över hos de flesta sängbutiker. De är också väldigt effektiva och enkla. Det finns en anledning till varför dessa sängnät fortfarande säljs än idag.

Sen finns det så klart dyrare myggnät som kan sättas t.ex. på fönstret och även på dörren. Har man stora problem med att mygg kommer in i huset så kan detta faktiskt vara en bra investering även om det kanske kostar lite.

ThermaCell är inget som ska användas inomhus och därför kan vi inte rekommendera dessa.

Men det finns trots allt liknande modeller som fungerar ungefär som ThermaCell och en relativt populär produkt är Mr Mosquito. Denna enhet pluggar du helt enkelt in i vägguttaget på 230V (finns 12V också) och sedan placerar du den doftmatta som ska hålla myggen borta.

Mr Mosquito har visat sig fungera väldigt bra upp till 15 m2 och fungerar minst lika bra i hemmet som i husvagnen. Tillverkaren säger också att den ska fungera trots att ett fönster är öppet och det har något med att myggor tappar förmågan att hitta oss människor på grund av doften.

Tyvärr är utbudet av bra produkter för inomhusbruk ganska så dåligt tyvärr och kanske får vi se framtida produkter inom en snart framtid från t.ex. ThermaCell.

Myggapparaten Thermacell ska hanteras försiktigt nära vattenmiljöer

thermacell refill mattorDet är just nu en hel del skriverier om ämnena som Thermacell använder i sina doftmattor. Det är nämligen två ämnen som kallas för pyretroider och biocier som är speciellt giftiga för vattenlevande organismer. Det har också visat sig vara väldigt giftigt för honungsbin vilket vi alla bör ta hänsyn till.

I Finland har myndigheten för kemikalier valt att förbjuda användning av Thermacell ute i naturen och får endast användas på tomten. I dagsläget finns det inga sådana regler i Sverige men är ändå en tankeställare vi alla bör ta till oss. Thermacell är en fantastisk produkt på många sätt men den bör användas med försiktighet och respekt. Doftmattorna ska absolut inte hamna ute i naturen och ska hanteras som farligt avfall.

Ska du ut och vandra i naturen så rekommenderar vi i stället helt vanligt myggmedel som fungerar väldigt bra och som dessutom är billigare. Klassiskt myggmedel som sprayas eller smörjs in är ändå effektivare när du är i rörelse.


Källor

Amazon

Det händer då och då att vi använder Amazon som en källa för våra bäst i test och det finns flera anledningar till detta. Amazon har oftast ett stort antal kundrecensioner som ger en väldigt tydlig bild över hur bra en produkt är vid användning av vanliga konsumenter. Dessutom är alla kundrecensioner från verifierade användare och då kan det inte fuskas med betyg och så vidare.

ThermaCell myggskydds produkter är inte bara populärt i Sverige och tittar vi ut över övriga världen så är ThermaCell populärt i de flesta länder som har problem med mygg. Läser du kundrecensioner för ThermaCell produkter så får man snabbt en bild över hur bra dessa maskiner presterar. Nästan alla modeller har fått toppbetyg hos de flesta butiker som säljer ThermaCell och med tanke på hur effektiva de är så är det inte så konstigt.

Jaktia

Jaktia har gjort ett litet test av myggskydd från ThermaCell och trots att de var ganska skeptiska så blev resultatet över förväntan. Testet utfördes över några dagar och bland annat över midsommarhelgen.

ThermaCell testades också under en fisketur och redan efter 15 minuter var det en märkbar skillnad. Blåst påverkade resultatet lite och det är kanske inte så konstigt då doften/medlet snabbt förflyttar sig från platsen. Här hittar du hela testet av ThermaCell.

M3

Svenska prylsajten M3 har testat en rad olika myggskydd för både utomhus och inomhus. Modeller som testades var Moel Azp Myggzapper, Ryobi One Plus myggskydd, Silverline Myggfritt 25, Thermacell Halo Mini, Thermacell MR300 och Zapper Bulb. Bästa betyg fick testvinnaren Thermacell MR300. Läs mer här.