Test av gaming-tangentbord

Bästa gaming tangentbord

Det är allmänt känt att gamers överlag ställer höga krav på sin utrustning och tangentbord är den typ av pryl som behöver prestera effektivt, men också med hög precision. Mekaniska gaming tangentbord är just det hetaste på marknaden och det är också det som alla professionella e-sport spelare använder idag. Mer om varför mekaniska gaming-tangentbord har blivit så populära finns att läsa i vår guide lite längre ner.

De bästa gaming-tangentborden på marknaden har mekaniska brytare som ger en fantastisk fingertoppskänsla som vanliga icke mekaniska tangentbord har svårt att erbjuda. Detta ger en snabbare reaktionsförmåga och även en högre precisionsförmåga vid spelandet. Reaktionsförmåga och precision är framförallt viktigt i typiska e-sportspel som t.ex. Counter Strike Global Offencive, Dota 2, League of Legends, PlayerUnknown’s Battlegrounds eller liknande.

Vi har gått igenom ett stort antal olika test av gaming-tangentbord och har på så sätt sammanställt en komplett lista över de bästa speltangentborden på marknden. Detta bäst i test är baserat på oberoende guider från olika test källor, men också från alla de kundomdömen/kundrecensioner som finns tillgängligt.


Razer Ornata Chroma – Bästa Gaming-tangentbord

Det bästa gaming-tangentbordet på marknaden

ButikPris
949:-Besök
1199:-Besök
1249:-Besök
 • Utmärkt – Fått toppbetyg i Sweclockers produktrecension.
 • 4 av 5 hos brittiska PCMag.
 • Topprecensioner hos de flesta svenska butiker på nätet.

Razer Ornata Chroma är just nu en av marknadens mest populära gaming-tangentbord och har bland annat fått toppbetyg hos de flesta stora nättidningar. Några av de största i världen som t.ex. PCMag UK har satt toppbetyg på tangentbordet, men också populära Sweclockers har gett produkten utmärkelsen ”utmärkt”.

Hybridbrytare med både mekanisk och membranbrytare

Det blir allt populärare för tillverkare att ta fram nya hybridbrytare för att på så sätt få ut det bästa från två världar. Denna gången har Razer lyckats ta fram något som fungerar med hjälp av kända företaget Kailh, som är kända för att tillverka i princip kopior på Cherrys populära MX brytare. Den nya hybridbrytaren kallas för Mecha-membrane.

Något de flesta testare gillade med bäst i test vinnaren är nämligen den låga profilen på tangentknapparna och detta är också något vi börjar se att allt fler tillverkare går över till. Vanligtvis så kan tangenterna vara relativt höga på mekaniska/gaming-tangentbord och har man då suttit på ett traditionellt tangentbord ett tag så kan övergången vara lite jobbig.

Knapparna på detta tangentbord har dessutom ett lägre färdavstånd än de flesta andra mekaniska tangentbord på marknaden. Razer Ornata Chroma har också allt från media-tangenter till funktions-knappar som du kan göra egna makroinspelningar.

Razer Synapse – Mjukvara för att styra tangentbordet

Med bäst i test vinnaren så medföljer där även en mjukvara som kallas för Razer Synapse och det är här i detta program som du kan göra alla dina inställningar för tangentbordet. Det är också här som du får möjligheten till att styra hur du vill att själva bakgrundsbelysningen ska fungera, samt vilka färg som ska användas. Förutom färger så finns det även en hel del olika effekter och du kan dessutom göra dina egna mönster om du så önskar.

I Razer Synapse kan du också spela in dina egna makros för att kunna utföra särskilda kombinationer i spel och så vidare.

Specifikationer för bäst i test vinnaren Razer Ornata Chroma

 • Hybridbrytare i kombination av mekaniska och membranbrytare, Mecha-membrane.
 • Mycket bra byggkvalité.
 • Ett relativt billigt gaming-tangentbord.
 • Stora möjligheter för egna effekter och egen bakgrundsbelysning.
 • Ett bra handledsstöd medföljer också och ett stort plus är att det hålls på plats med hjälp av magneter.

Logitech G810 Orion Spectrum – Populär

Ett av Logitechs bästa och mest populära tangentbord

ButikPris
1917:-Besök
 • Editors Choice 9/10 – hos RelaxedTech 2017.
 • 8,5/10 hos kända speltidningen IGN Entertainment.
 • Toppomdöme hos de flesta svenska butiker.

De flesta känner nog till Logitech som ett av marknadens största tillverkare inom tangentbord och även inom annan kringutrustning för datorer. På senare år har även Logitech ökat sitt intresse för gaming-utrustning och har därför lanserat en rad olika mekaniska tangentbord för gamers.

Logitech G810 Orion Spectrum är definitivt en av marknadens bästa gaming-tangentbord och efter flera stora tangentbord test så har G810 visat sig vara en riktigt gedigen produkt.

Logitechs egna Romer-G-brytare

Företaget Logitech är kända för sin innovation inom kringutrustning för datorer och deras mekaniska brytare är inget undantag. I Logitech G810 Orion Spectrum hittar du nämligen Logitechs egna brytare som de kallar för Romer-G-brytare, som är en mekanisk brytare framtagen för extra snabb respons.

När det gäller tangentbord överlag så finns där något som man kallar för aktiveringspunkt och det är en måttstock på hur långt en brytare/tangent behöver färdas innan knapptrycket registreras. Just Romer-G-brytare har en otroligt kort aktiveringspunk på bara 1,5 mm, vilket är betydligt mindre än många andra liknande tangentbord. Det betyder så klart att varje knapptryckning registreras fortare och inom vissa e-sporter så är detta extra viktigt.

Gaming-tangentbordet G810 Orion Spectrum har en mediakontroller som sitter uppe till höger på tangentbordet ooch där hittar du bland annat play, pause, byta låt med mera. Något som de flesta testpaneler gillar är det scroll/hjul som reglerar volymen.

Anpassningsbara knappar och justerbar RGB-belysning

Likt bäst i test vinnaren från Razer så har även Logitech flera anpassningsbara knappar som du kan ställa in och som du även kan sätta makro på. Från F1 till F12 går det att sätta in egna makron eller anpassa knapparna till något annat, detta med hjälp av funktion-knappen.

Så klart kan du även justera så att knappar anpassas efter spelläge d.v.s. vilka knappar som ska lysa upp när du startar spelläget.

Med Logitechs egna mjukvara så kan du styra all bakgrundsbelysning och du kan till och med ändra specifika tangenter till vilken färg de ska använda. Sedan hittar du dessutom över 300 spelprofiler som justera bakgrundsbelysningen efter vilket spel du startar upp på PCn.

Specifikationer för Logitech G810 Orion Spectrum mekaniska tangentbord

 • Logitechs egna mekaniska Romer-G-brytare.
 • Makroknappar och anpassningsbara tangenter.
 • Över 300 ljusprofiler till olika datorspel och så klart stöd för egna skräddarsydda ljusprofiler.
 • Bra mediakontroller på tangentbordet.
 • Extra snabb aktiveringspunkt på 1,5 mm för att snabbare registrera knapptryckningar.

Corsair Gaming K55 RGB – Bästa budgetval

Bästa budgetval

ButikPris
549:-Besök
599:-Besök
 • 4,2 av 5 hos amerikanska Amazon efter 800 kundrecensioner.

Har du en begränsad budget? då kan Corsair Gaming k55 RGB vara ditt bästa val av gaming-tangentbord. Det är inte speciellt ofta vi får se tangentbord i denna klass för ett pris som ligger någonstans kring 500 kronor. Corsair Gaming K55 RGB är ett av marknadens mest sålda gaming-tangentbord och har du en begränsad budget så är detta ett fantastiskt val.

En fantastisk gamingupplevelse för väldigt lite pengar

Corsair överlag är ett väldigt känt och populärt märke inom olika produkter för datorer, allt från datorkomponenter till kringutrustning. Corsair Gaming K55 RGB har kanske inte mekaniska brytare men på något sätt så har Corsair ändå lyckats ta fram en riktigt bra känsla vid varje knapptryckning.

Membranbrytarna i tangentbordet är dessutom väldigt tysta jämfört med många andra dyrare konkurrenter och för många personer är detta väldigt viktigt. Corsair har dessutom satsat på anti-ghosting teknik för att motverka att alldeles för många knappar används på en gång. Corsair Gaming K55 RGB är utan tvekan den perfekta instegsmodellen för personer som vill prova ett billigt gamingtangentbord.

Likt de flesta andra gaming-tangentbord på marknaden så har även detta tangentbord full RGB-bakgrundsbelysning dom du dessutom kan justera och göra personligt. Med detta tangentbord har du också direkt tillgång till mediaknappar för att justera ljud/volym med mera.

Corsair Gaming K55 RGB har också 6 st fullt programmerbara makrotangenter och dessa hittar du till vänster på tangentbordet. Vissa personer gillar att använda ett handledsstöd medans andra inte, därför har Corsair valt att använda ett handledsstöd som är avtagbart. Texturen på handledsstödet är av mjukt gummiliknande material.

Specifikationer för bästa budgetval Corsair Gaming K55 RGB

 • Tysta membranbrytare.
 • Avancerad RGB-belysning som går att justera.
 • 6 stycken makroknappar finns att hitta på vänster sida av tangentbordet.
 • Avtagbart handledsstöd.
 • Anti-ghosting teknik för att motverka problemet med att för många tangenter används samtidigt.
 • Väldigt billigt och prisvärt gaming-tangentbord.

Xtrfy K2 RGB – Godkänt av Ninjas in Pyjamas

Används av Ninjas i Pyjamas

ButikPris
799:-Besök
1590:-Besök
 • Toppbetyg från en rad olika kundrecensioner och butiker.
 • Godkänt av Ninjas in Pyjamas.

Xtrfy är faktiskt ett svenskt märke som producerar gamingutrustning för riktiga gamers och framförallt för professionella spelare som t.ex. spelarna i Ninjas i Pyjamas. Xtrfy K2 RGB är inget billigt tangentbord på något sätt men vi kände att det ändå platsar in här i listan över de bästa gaming-tangentborden på marknaden. Det är trots allt ett av de bästa på marknaden.

Godkänd av Ninjas in Pyjamas

Något som gör detta tangentbord extra intressant är det sigill som medföljer Xtrfy K2 RGB. Just detta sigill är en kvalitetsstämpel som berättar att tangentbordet har blivit godkänt av de professionella spelarna i Ninjas in Pyjamas. Detta betyder så klart att tangentbordet har fått gå igenom en hel del tester av Ninjas in Pyjamas.

Likt bäst i test vinnaren så har detta gaming-tangentbord en rad olika RGB-bakgrunder att välja mellan och faktum är att du kan välja mellan hela 16,8 miljoner olika färger. Någon av dessa färger bör passa din personligen. Men det som skiljer detta tangentbord från andra konkurrenter är att det inte behövs någon mjukvara för att spara ner profiler. Det betyder att du kan byta dator men trots detta så finns alla makron eller RGB-inställningar sparat direkt i tangentbordet.

Varje knapp kan ändras till vilken färg du önskar och du kan också använda Xtrfys Mask Key funktion som gör det möjligt att endast tända särskilda tangenter för vissa spel. Perfekt om du bara vill belysa tangenter som du använder i spelet.

Det bästa med Xtrfy K2 RGB är så klart de mekaniska brytarna Kailh Red och dessa är nästan precis som Cherry MX Red. Röda brytare kännetecknar mjuka och snabba tangenter med låg responstid och är perfekta för gaming. Anledningen till att röda brytare är så populärt inom gaming är för att de är linjära d.v.s. knapptryckningen känns detsamma igenom hela tryckprocessen.

Anpassningsbara knappar och makro

Även detta tangentbord är utrustat med tangenter som går att anpassa och så klart även macrofunktioner om så önskas. Likt de flesta andra gaming-tangentbord på marknaden så har även Xtrfy satsat på avancerad Anti-Ghosting teknologi för att motverka problem när för många knappar används på samma gång. Vanliga tangentbord som inte är gjorda för datorspel får oftast problem när för många knappar används på samma gång.

Specifikationer för professionella Xtrfy K2 RGB – Approved by Ninjas in Pyjamas

 • Mekaniska brytare, Kailh Reds.
 • 16,8 miljoner färger till RGB-belysning. Varje tangentknapp kan ställas in för valfri färg.
 • Specialtangenter med macrofunktioner.
 • Godkänt av Ninjas in Pyjamas.
 • Ingen mjukvara behövs då inställningar sparas i minnet på tangentbordet. Detta betyder så klart att du kan byta dator utan att du blir av med alla dina personliga inställningar.

Nybörjarguide

Nybörjarguiden – Ens första Mekaniskt tangentbord

Mekaniska brytare är överlägset bäst på flera sätt, framförallt inom e-sport som kräver snabba reaktioner med hög precision. De flesta professionella e-sportspelare skulle troligtvis säga det samma och det är också därför som de använder dessa tangentbord. Detta gör inte membrantangentbord till något dåligt, utan de är helt enkelt inte det mest optimala valet när det kommer till spelande.

Vad är skillnaden mellan membran och mekaniska brytare?

Membrantangentbord är fortfarande det vanligaste alternativet på marknaden och är också det tangentbord som sitter i vanliga laptops. Om du ser ett tangentbord som har en låg profil d.v.s. att knapparna sitter lågt så är det troligtvis en membrantangentbord. Det är också dess bästa egenskap då det inte tar någon större plats med sin låga konstruktion.

Membranbrytare använder sig av en form av gummibubbla, som sitter under varje tangentknapp och den fungerar ungefär som en fjäder. Men den är utformad för att ge en speciell feedback vid varje knapptryckning och ger dessutom en lägre slaglängd jämfört med mekaniska alternativ.

Membranbrytare finns nästan överallt, som t.ex. alla fjärrkontroller till TV/video med mera och är också väldigt billiga att tillverka.

Mekaniska brytare använder sig av riktiga metallfjädrar, som också jobbar med hjälp av en bygel som avgör själva tryckmotståndet, men också hur själva rörelse/tryckkänsla ska fungera. För att göra det ännu mer komplicerat så kan metallbygeln kan också påverkar hur knapptryckningen hörs d.v.s. ljudet när tangenten trycks ner.

Olika brytare inom mekaniska tangentbord

För en nybörjare så kan det vara väldigt rörigt med att det finns olika mekaniska brytare att välja mellan. Sen finns det dessutom hybrider, men det är inget vi kommer gå in på i denna guiden då det inte är speciellt vanligt. I denna guiden så kommer vi koncentrera oss på Cherry MX brytare som är det mest vanliga.

Cherry-brytare är det absolut vanligaste på marknaden och faktum är att företaget bakom Cherry-brytare har varit igång sen 1953. Idag finns det några stycken olika Cherry MX brytare att välja mellan, men när det gäller gaming-tangenbord så är det speciellt två stycken brytare som är populära.

Några av de mest vanliga brytarna som finns idag är Cherry MX Blue, Cherry MX Black, Cherry MX Red, Cherry MX Brown och Cherry MX Clear. Alla dessa brytare har olika motstånd, ljud, slaglängd, känsla med mera och vilken som passar bäst beror på vad användaren föredrar, men också inom vilket användningsområde.

Cherry MX Brown

När det gäller spelande och gaming-tangentbord så är Cherry MX Brown och Red de två vanligaste alternativen. Utan att behöva gå in alldeles för djupt med om hur dessa brytare fungerar så har t.ex. Cherry MX Brown det bäst från flera världar. Cherry MX Brown är en form av en hybrid mellan MX Blue och MX Red brytare, men den saknar klickljudet som MX Blue har, klickljudet är oftast något som man gärna inte vill ha vid spelande.

De flesta är överens om att Cherry MX Brown är den bästa eller perfekta spelbrytaren, men som också passar för de som gillar att skriva mycket på sitt tangentbord.

Cherry MX Red

Cherry MX Red är också en spelanpassad brytare som är i princip identisk med MX Black, men som har fått en metallfjäder med betydligt lägre motstånd. Med ett lägre motstånd så blir varje knapptryckning snabbare och du blir helt enkelt inte lika trött i fingrarna under längre spelsessioner.

MX Red var något ovanlig förut men har på senare år blivit väldigt populär då gaming-tangentbord har blivit väldigt populära. Speciellt Steelseries är kända för att använda Cherry MX Red brytare i sina mekaniska tangentbord, men också andra märken som t.ex. QPAD, Corsair, Gigabyte och Ducky har gaming-tangentbord med dessa brytare.

Mekaniska brytare i tangentbord har en bättre hållbarhet

Tangentbord med membranbrytare är inte kända för att hålla speciellt länge och spelar du mycket så används egentligen bara ett få tangenter hela tiden d.v.s. W A S D och några andra. För skrivande så håller egentligen membranbrytare väldigt länge och det är för att man sprider ut användandet över hela tangentbordet.

Men för de som har provat att spela på ett klassiskt membrantangentbord under en längre period har troligtvis fått känna på hur tangenterna W A S D har blivit allt sämre över tid. Det är inte alls ovanligt att man redan första året börjar känna av hur dessa tangenter blir allt sämre d.v.s. att de registrerar knapptryckningar allt sämre.

Mekaniska brytare från t.ex. Cherry är byggda för att hålla väldigt länge och tangenterna klarar också av lite hårdare tag. Det är ingen hemlighet att det kan gå lite hett till när man spelar olika speltitlar, speciellt för personer som är känsliga för plötsliga motgångar i competitive gaming.

Cherry MX brytare har en livslängd på 50 miljoner knapptryckningar per knapp och det är överlägset om du skulle jämföra det med membranbrytare i vanliga tangentbord. Nu är 50 000 000 knapptryckningar kanske svårt att föreställa sig. Men om vi säger att en knapp/bokstav som t.ex. W användas 50 000 gånger per månad så skulle denna knapp hålla 1 000 månader, vilket motsvarar 83 år och några månader.

Sen är Cherry MX inte den brytare som håller längst av alla mekaniska/hybrider på marknaden. T.ex. så har Logitech tagit fram sin egna brytare Romer-G och denna sägs hålla för 70 miljoner tryckningar. Även Razer Opto-Mechanical ska ha en hållbarhet över 100 miljoner knapptryckningar.

Tangentbord med avancerad LED- och RGB-belysning

Gaming eller spelade överlag ska ju vara kul och med avancerad mjukvara samt hårdvara för belysning så kan tangentbordet få ett eget utseende efter ens egna favorit färger. Belysning på gaming-utrustning och speciellt tangentbord har blivit lite av en tävling om vem som har den fetaste utstyrseln.

En stor anledning till detta är på grund av alla de stora LAN som regelbundet anordnas av olika aktörer i Sverige och dessa evenemang har blivit lite av en folkfest för den yngre generationen. Självklart ska en sådan fest innehålla mycket ljus och gärna i så många olika mönster som möjligt.

Varje tillverkare har olika system för hur gaming-tangentbordet ska lysa eller blinka och oftast medföljer där en mjukvara där du kan ändra själva belysningen. Allt från mönster på hur det ska blinka till att bara vissa tangenter ska lysa till när särskilda spel startas.

Kommer detta påverka hur bra du spelar? knappast, men det kan vara fantastiskt kul att leka med i mörkret på ett LAN eller hemma i datorrummet. Om inte annars så är det ganska skönt att kunna ha lite bakgrundsbelysning när du spelar i mörkret då det blir lite stämningsfullt.

Makroknappar på gaming-tangentbord

Macro och skräddarsyddaknappar för den som spelar MMORPG-spel eller andra spel

Beroende på vilket spelgenre du gillar att spela så kan gaming-tangentbord med så kallade macroknappar vara av stort intresse. Spelar du MMORPG-spel som t.ex. World of Warcraft eller liknande spel så kan spelandet dra stor nytta av att sätta så kallade macroknappar.

En macroknapp kan fungera på lite olika sätt men oftast så utför en macroknapp flera inspelade processor/kommandon som ligger i ett minne så att du slipper gå igenom hela processen igen. Om du t.ex. vill ha en tangentknapp som skriver ”Good Game, GG” så kan du spela in en rad knapptryckningar för att få fram denna text. På så sätt slipper du skriva om det varje gång du avslutar ett spel.

Vissa tangentbord för gamers har också särskilda skräddarsydda knappar på sidorna av tangentbordet och oftast kan dessa tangenter programmeras till olika saker, som att t.ex. köpa enskilda vapen eller prylar i spelet.

För många är macroknappar och extra tangenter väldigt viktig faktor vid val av ett nytt tangentbord, men mycket hänger på vilken typ av spel som du spelar regelbundet. En nackdel med fler knappar är att tangentbordet blir något större än normalt.

Olika storlekar på mekaniska gaming-tangentbord

För många så är stora mekaniska tangentbord med 20 extra tangenter det bästa alternativet och det är helt enkelt för att dessa personer behöver alla extra knappar. Men de flesta gamers klarar sig med att köpa ett tangentbord som är 100% d.v.s. som endast har alla de vanliga tangenterna, men som också har numpad på ena sidan.

Men det finns betydligt fler storlekar att välja mellan och på senare år så har även så kallade 80% tangentbord blivit väldigt populära. Det som skiljer sig mellan ett 100% tangentbord och ett på 80% är att det senare har fått numpaden borttagen.

Genom att ta bort numpaden så får man extra stor yta till sin musplatta och det blir också enklare att vinkla tangentbordet på ett särskilt sätt när det är dags att spela. Om du någon gång har tittat på e-sport så är det inte helt ovanligt att e-sportspelare sitter med vinklade tangentbord. Vilket är ett sätt för att få en bekvämare ergonomi.

Dessa 80% tangentbord kallas också för tenkeyless d.v.s. de numeriska tangenterna är borttagna och för många kan det kännas märkligt till en början. Men faktum är att många laptops har ett 80% tangentbord för att spara på vikt och plats.

Är du en person som ofta tar med dina grejor till LAN eller liknande evenemang så kan ett tenkeyless tangentbord vara att föredra. Oftast har man också ett begränsat utrymme på ett LAN och då lämpar det sig med mindre gaming-tangentbord.

Sen finns det en rad mindre storlekar som 75%, 60%, till och med 40% finns. Men dessa mindre varianter är inte speciellt vanliga hos de vanliga tillverkarna och är mer eller mindre gjorda för entusiaster.

Anti-ghosting teknologi i gaming-tangentbord

”Ghosting” kan vara ett enormt problem om man spelar datorspel som använder flera knappar samtidigt. Detta problem uppstår när man t.ex. trycker ner tre eller fler knappar samtidigt så är det precis som att knapptryckningar inte registreras. Detta är ett väldigt vanligt problem med vanliga tangentbord då de flesta tillverkare inte försöker åtgärda dessa problem då användaren bara ska skriva lite på tangentbordet.

För att testa om ditt tangentbord lider av så kallat Ghosting så kan du prova med att trycka ner båda Shift-knappar och sedan försöka skriva något enkelt som t.ex. ”Den snabba räven hoppade över den lata hunden”. Om ditt tangentbord lider av ghosting så kommer du märka att mycket saknas av meningen du precis skrev. Men om meningen ändå trots allt kom ut bra så är inte inte säkert att ditt tangentbord har Anti-Ghosting.

Ghosting är ett problem som ligger på både mjukvara och hårdvara. I vissa fall har endast ett särskilt parti av knappar fått Anti-Ghosting medans andra inte, men varje tillverkare har sina egna lösningar på problemet.


Källor

Sweclockers

Sweclockers är kanske en av Sveriges mest kända nätforum gällande hårdvara till datorer och är kända för att testa produkter på ett väldigt noggrant sätt. Den här gången fick de testa Razer Ornata Chroma och även om testpanelen kanske varit något skeptiska till en början på grund av hybridbrytare, så fick produkten ett utmärkt resultat.

Några av de fördelar som Sweclockers tyckte utmärkte sig extra mycket var bland annat byggkvalité, ordentligt handledsstöd, lågt pris och bra brytare. Sweclockers.

PCMag UK

PCMag UK är en stor brittisk hemsida som skriver om allt inom PC och kringliggande ämnen. PCMag är oftast relativt hårda i sin bedömning av produkter och det märks när man läser artikeln. Trots detta så lyckades Razer Ornata Chroma ta hem ett toppbetyg på 4 av 5.

Likt de flesta andra testpaneler eller testare så tycker PCMag att Razer Ornata Chroma säljs till ett relativt lågt pris jämfört med många andra konkurrenter. Dessutom lever gaming-tangentbordet upp till alla de krav som gamers har gällande denna typ av produkt. Enligt testpanelen så presterar Razer tangentbordet minst lika bra som betydligt dyrare modeller som t.ex. Das Keyboard 4 Professional, som kostar nästan det dubbla.  PCMag UK.

RelaxedTech

I detta test av gaming-tangentbord så testades äntligen populära Logitech G810 Orion Spectrum som är en marknadens mest populära modeller. Logitech G810 Orion Spectrum lyckades kamma hem hela 9/10 och fick också utmärkelsen Editors Choise av flera anledningar.

Några av de fördelar som RelaxedTech tryckte på extra mycket var bland annat den snygga designen, mediaknappar, RGB-belysning, ergonomi, stadig konstruktion med mera. RelaxedTech.

IGN

IGN är kanske en av internets största tidningar inom gaming och den här gången fick Logitech G810 Orion Spectrum genomgå en hård granskning. Enligt testpanelen så tog det inte speciellt lång tid att bli förälskad i den byggkvalité och den fantastiska mjukvara som styr gamingtangentbordet Logitech G810 Orion Spectrum.

Något IGN gillade extra mycket är möjligheten till att kunna synkronisera ljuset med en Logitech mus och tangentbordet. Mediaknapparna är också något som utmärkte sig extra mycket, speciellt volymhjulet. IGN.