Blodtrycksmätare bäst i test


En blodtrycksmätare för hemmabruk kan vara bra av flera själ och många föredrar att mäta hemma då hemmamiljön känns tryggare. Mätvärdena blir då också betydligt mer tillförlitliga och man behöver inte besöka vårdcentralen för enklare blodtryckskontroller.

Vi har valt att endast titta på digitala blodtrycksmätare i vårt bäst i test. Enligt oss så finns det ingen anledningen till att använda manuella blodtrycksmätare längre. De manuella blodtrycksmätare blir allt ovanligare och de allra flesta föredrar de digitala av flera anledningar. Idag finns det gott om bra digitala blodtrycksmätare från olika företag där Beurer är och Omron är de mest populära märkena.

I jakten på den bästa blodtrycksmätaren så har vi gått igenom oberoende test och kundrecensioner som finns tillgängligt på nätet hos olika butiker och marknadsplatser. Dessa ser vi som extra viktiga då de faktiskt speglar riktigt användande utanför testlabben och med vanliga människor.

Omron M6 Comfort – Bästa valet

ButikPris
949:-Besök
990:-Besök
2745:-Besök
 • 4,7 av 5 hos brittiska Amazon efter 450 kundrecensioner.
 • Godkänd enligt läkemedelsverket i Sverige.
 • Bäst i test 2020 när svenska Bäst-i-testa testa blodtrycksmätare

Omron M6 är marknadens mest populära blodtrycksmätare för hemmabruk och som har fått fantastiskt bra betyg från sina användare. Tittar vi t.ex. på brittiska Amazon så har produkten fått över 450 kundrecensioner med ett betyg på 4,7 av 5 och alla dessa kundrecensioner är dessutom 100% validerade.

Det är inte speciellt ofta som vi ser att en produkt får ett sådant högt betyg efter så många kundrecensioner. Nu tillverkar Omron flera olika blodtrycksmätare, men det är Omron M6 Comfort som utmärker sig mest genom sitt låga pris och kundrecensioner.

IntelliSense-teknologi och minnesbank för 2 personer

IntelliSense-tekniken som är framtagen av Omron själva är en teknologi som jobbar för att endast visa korrekta resultat. Detta för att undvika onödiga frågeställningar och för att helt enkelt göra mätningen så smidig som möjligt. Denna teknik mäter både stadiet när det pumpas upp och sedan när det även släpps ut för att få en snabbare och bekvämare mätning.

Blodtrycksmätaren Omron M6 har en bra minnesbank som kan lagra 100 mätningar med tid och datum. Den har även stöd för att lagra mätningar för 2 personer, perfekt för att kunna få fram en tydlig historik över flera mätningar.

Enheten har helt automatisk avstängning och har dessutom flera smarta funktioner som t.ex. att enheten varnar om personen rör sig för mycket under mätperioden. Den indikerar också om manschetten sitter korrekt eller inte och kan även känna av om personer har en oregelbunden.

En blodtrycksmätare med flera väldigt smarta system

Det är svårt att nämna alla funktioner som bäst i test vinnaren har att erbjuda och alla dessa funktioner hade kunnat göra blodtrycksmätaren svår att använda, men så är inte fallet. Omron har nämligen löst detta genom att skapa effektiva guidesystem som hjälper användaren igenom processen med färger eller dylikt.

Den stora displayen gör att blodtrycksmätaren blir extra eftertraktad för personer som är lite äldre och som ofta har lite sämre syn. Den är väldigt tydlig och är väldigt enkel att förstå vid avläsning av blodtrycksvärdena.

Manschetten är speciellt framtagen för att motverka manschetthypertoni och har dessutom en övertrycksventil.

Specifikationer & fördelar med bäst i test vinnaren Omron M6 Comfort

 • Bra minneskapacitet, 100 mätvärden med tid och datum för 2 personer.
 • IntelliSense-teknologi för snabbare och bekvämare avläsning.
 • Wrapping Assistent som hjälper en att sätta manschetten på ett korrekt sätt.
 • Flera olika sensorer som känner av t.ex. om personen rör sig för mycket under mätningen eller om personen har oregelbunden puls.
 • Godkänd enligt läkemedelsverket i Sverige.
 • Manschetten är 22 – 42 cm.
 • Batteridriven och klarar 1000 mätningar innan det är dags att byta batterier.

Beurer BC 32 – Mest prisvärd

ButikPris
273:-Besök
395:-Besök
395:-Besök
399:-Besök
 • 4,3 av 5 hos tyska Amazon efter 100 kundrecensioner
 • Bästa handledsmätare – Bäst-i-test 2020

Beurer BC 32 är testets mest prisvärda blodtrycksmätare som har fått väldigt bra kundrecensioner hos de flesta butiker på nätet. Tittar vi på tyska Amazon så är Beurer BC 32 en av de mer populära blodtrycksmätarna och även där har den fått väldigt högt betyg bland sina befintliga kunder.

Vad som skiljer sig från t.ex. bäst i test vinnaren Omron är att denna blodtrycksmätare i stället används på handleden i stället för överarmen som är det vanligaste.

Smart blodtrycksmätare för handleden

Blodtrycksmätaren BC 32 från Beurer är en av testets billigaste modeller, men låt inte det billiga priset avskräcka dig. För att mäta ditt blodtryck så behöver du endast fästa enheten runt handleden och sedan får du snabbt koll på dina värden. Beurer BC 32 går efter WHO’s riktlinjer för optimala värden och kan också känna av om användaren har en orgelbunden puls.

Beurer BC 32 räknar själv ut användarens snittvärde baserat på den historik som finns lagrad i enheten. Denna blodtrycksmätare har en minneskapacitet på 2 x 60 mätningar d.v.s två personer kan spara ner sina värden upp till 60 mätningar var.

Denna blodtrycksmätare från Beurer är enkel och fullt funktionell blodtrycksmätare som enkel kan mäta systoliskt och diastoliskt blodtryck. Detta kan sedan sparas ner i minnet med både tid och datum.

Är du ute efter en enkel blodtrycksmätare som gör jobbet bra till ett billigt pris så är detta en maskin som passar dig. Även om du inte har alla de mest lyxiga funktionerna som bäst i test vinnaren Omron M6 så är denna blodtrycksmätare fullt tillräckligt för de flesta personer.

Specifikationer & fördelar med Beurer BC 32

 • Minneskapacitet på 2 x 60 mätningar med tid och datum.
 • Stor display som visar tydligt värdena för systoliskt och diastoliskt blodtryck.
 • Automatisk avstängning.
 • Fästs runt handleden i stället för överarmen, vilket gör det något enklare att fästa enheten.
 • Varnar för oregelbunden puls.
 • Indikerar och räknar ut snittvärdet för användaren baserat på historik.
 • Passar handleder för 13,5 – 19,5 cm.

Beurer BM 57 – Bluetooth & App

ButikPris
659:-Besök
709:-Besök
709:-Besök
 • 4,2 av 5 hos tyska Amazon efter 45 kundrecensioner.

Beurer BM 57 är en annan populär helautomatisk blodtrycksmätare som har fått bra betyg hos de flesta butiker. Just denna modellen skiljer sig ganska mycket från t.ex. bäst i test vinnaren Omron samt andra blodtrycksmätare från Beurer eller liknande märken. BM 57 har vunnit ett par olika priser också, bland annat Plux X Award för bästa produkt 2016 och 2017.

Synkronisera data via Beurer HealthManager App

Blodtrycksmätaren BM 57 från Beurer har något som de flesta andra maskiner har och det är möjligheten till att synkronisera all mätdata till Beurers egna HealthManager App via bluetooth. Appen finns till både IOS och Android.

Beurers egna HealthManager App / tjänst är en stor satsning som gör att du kan koppla upp flera olika enheter från beurer så som t.ex. personvåg eller andra prylar som blodtrycksmätare. Väl i denna tjänst så registreras all data kring vikt, blodtryck med mera och du får snygga grafer över hur värdena utvecklas under en längre tid.

Detta fenomen med att skapa en tjänst för alla hälsoprodukter är inget nytt och många företag så som t.ex. Nokia satsar stort inom detta redan då det har blivit något som kunderna efterfrågar. Det är ganska bekvämt att spara ner alla information i en och samma webbportal med snygga grafer.

Beurer BM 57 är helautomatisk

De flesta digitala blodtrycksmätare idag är helautomatiska och så är även BM 57 från beurer. Allt du behöver göra är att trä på manschetten upp till överarmen och trycka på knappen så sköter maskinen resten.

Minneskapaciteten är 2 x 60 mätningar med tid och datum, men vi rekommenderar att man synkroniserar med Appen. Enheten kan själv känna av oregelbunden puls d.v.s arytmi detektering som varnar när något inte stämmer.

Denna blodtrycksmätare mäter genom att manschetten placeras på överarmen och klarar av överarmar mellan 23 – 43 cm.

Specifikationer & fördelar med Beurer BM 57

 • Möjlighet till att synkronisera all data till Beurers egna app/webbportal HealthManager.
 • Appen finns till både IOS och Android.
 • Helautomatisk blodtrycksmätare.
 • Extra stor LCD-display med bakgrundsbelysning.
 • Kan gruppera värden med egen färgskala.
 • Minneskapacitet på 2 x 60 mätvärden med tid och datum.
 • Använd på överarmen och klarar en omkrets på 23 – 43 cm.

Beurer BM 45 – Helautomatisk

ButikPris
443:-Besök
499:-Besök
499:-Besök
 • 4,4 av 5 hos brittiska Amazon efter 15 kundrecensioner.

Beurer BM 45 är en annan ganska så populär blodtrycksmätare som mäter systoliskt och diastoliskt blodtryck med hjälp av manschetten på överarmen. Denna modellen har många liknelser med Beurer BC 32 och det enda stora skillnaden är egentligen vart enheten ska placeras för att kunna ta mätningen.

Med denna modellen har Beurer valt att gå den mer traditionella vägen och har därför valt att i stället mäta på överarmen. Det är också på överarmen som de flesta föredrar att mäta och vissa experter hävdar även att det är där som man enklast får en korrekt avläsning av blodtrycket.

Helautomatisk blodtrycksmätare för överarmen

Beurer BM 45 likt bäst i test vinnaren Omron M6 är en blodtrycksmätare som mäter med hjälp av en manschett som fästs på överarmen. Mätaren är helt automatiskt och sköter allt från att du har fäst manschetten på överarmen. Resultatet får du snabbt på den stora displayen och väl där får du information kring systoliskt och diastoliskt blodtryck.

Resultatet kan sparas ner i enhetens minnesbank och du har därefter möjligheten till att kolla din historik över 7 senaste dagarna. Med dessa olika mätvärden från olika tidpunkter så kan blodtrycksmätaren räkna ut ett medelvärde över de senaste 7 dagarna eller så långt historiken sträcker sig.

Minneskapaciteten är 2 x 60 mätningar med tid och datum, vilket är perfekt upp till två personer i hushållet.

Blodtrycksmätaren från Beurer har testats noggrant och följer de riktlinjer som WHO tillämpar på denna typ av utrustning.

Specifikationer & fördelar med Beurer BM 45

 • Helautomatisk system som trycksätter och släpper ut automatiskt med automatisk avläsning.
 • Avläsning sker på överarmen.
 • Minneskapacitet på 2 x 60 mätningar, perfekt upp till 2 personer i hushållet.
 • Risk indikator.
 • Enkel Start / stop-knapp.
 • Mäter puls och systoliskt och diastoliskt blodtryck.
 • Tydlig display som passar alla äldre personer med nedsatt synförmåga och är även bakgrundsbelyst.

Beurer BM 44 – Helautomatisk & enkel användning

ButikPris
Hittade inga butiker.
 • 4,5 av 5 hos brittiska Amazon efter 20 kundrecensioner.

Beurer BM 44 är en helautomatisk blodtrycksmätare som mäter det systoliska och diastoliska blodtrycket på överarmen. Placeringen kring överarmen är oftast det ställe som rekommenderas av flera experter, enligt de flesta experter så är det överarmen som ger det mest tillförlitliga mätvärdet. Det ger också en snabbare avläsning, vilket kan vara extra viktigt för vissa personer som känner obehag med trycket från manschetten.

Helautomatisk blodtrycksmätare

Denna modellen likt de flesta andra moderna digitala blodtrycksmätare är helautomatiska d.v.s. du behöver endast dra upp manschetten upp till överarmen så sköter maskinen resten med tryck och allt.

Med endast en knapptryckning så får du fram puls,  systoliskt och diastoliskt blodtryck med Beurer BM 44. Enklare än så blir det inte, vilket är perfekt för äldre personer som har svårt för nyare teknologi. BM 44 följer också de riktlinjer som WHO har satt upp kring högt eller lågt blodtryck och är CE godkänd för medicinsk utrustning.

Manschetten placeras runt överarmen och klarar av överarmar som är mellan 22 – 30 cm. Enheten levereras med manschett, egen förvaringsväska och batterier.

BM 44 har även automatisk avstängning för att spara energi och skärmen har också bakgrundsbelysning.

Beurer BM 44 är kliniskt testad enligt riktlinjer från ESH och räknas till de blodtrycksmätare som är extra enkla att använda. Avläsningen är snabb och enheten piper om manschetten sitter fel genom en enklare ljudsignal. Blodtrycksmätaren varnar också om pulsen är orgelbunden och visar även riskfaktor.

Specifikationer & fördelar med Beurer BM 44

 • Helautomatiskt system som trycksätter och så vidare.
 • Räknas till en av de enklare enheterna när det gäller enkel användning. Perfekt för äldre personer.
 • Mäter puls, systoliskt och diastoliskt blodtryck.
 • Varnar om enheten har placerats fel eller om pulsen är oregelbunden.

Källor

 • Bäst-i-test – Svenska Bäst i test sidan har testat 12 stycken olika blodtrycksmätare där Omron M6 plockade hem förstapriset. På andraplats hamnade Beurer BC 32 som är en smidig blodtrycksmätare för handleden. Läs mer om deras egna test här.
 • Kundrecensioner – Vanliga kundomdömen har också varit viktiga när vi valt ut de bästa modellerna. Speciellt källor som Amazon där det oftast finns flera hundra kundrecensioner och som endast kommer från verifierade köpare.